|
GÜNCELİ KONUŞALIMSeptember 25 2001 at 12:23 AM | cagasan (no login) from IP address 213.153.175.62 |
|
herkesi kendi inancına göre bu tartışmaya çağırıyorum.
abd deki saldırılar nedeniyle
dünyadaki tüm
müslümanlar
terörist midir?
burada saldırıyı onaylamıyor
saldıranları kınıyorum
konu o değil
o saldırıdan sonra dünyada
müslümanlar
potansiyel terörist gibi
algılanmaya başladı
bu durum doğru mudur?
|
|
| Author | Reply |
MGK (no login) 213.153.175.62 | Düşünüyorum... | September 25 2001, 2:04 AM |
Arada sırada bunu yaparım...
Terörist olmak için başta ne olmak lazım?
İnsan...
Ne yapmak lazım?
Öldürmek...Ya da zarar vermek.
Evet akla gelen ilk gelenler bunlar.
Yeterli mi?
Degil...
Çünkü insan SAVAŞARAK da öldürüyor.Sinirlenince de ya da başka özel nedenlerce...
Savaşta bir ilan vardır.Daha onurlu kabul edilir.(öldürmenin onuru ve şerefi bu olsa gerek)
O zaman başka sebepler de lazım.
Yelpazeyi azıcık genişletelim.
Demek savaş dışında birşey lazım...
Savaş ilan etmeden savaşmak yani...
Bunun için ne lazım?
Sebep lazım...
Zayıf olmak lazım.
Güçsüz olmak lazım.
Bu durumda ortaya çıkan durum ise Gerilla savaşıdır.
Yani gayri nizami savaş.
Yeni bir ayraç karşısına geliyorum.
Gerilla ile teröristin farkı.
Biri kendine kendisinden daha güçlü olanın savaşçılarını hedef alır.
Digeri bu ayrımı da yapmaz.Masum suçlu yetişkin çocuk ev bina ayrımı yapmaz.
Yani Gerilla teröristin egitimlisi hatta belkide ahlaklısı diyebilirmiyiz?
Bu düşüncem eger dogru ise bunlar çagaşan'ın sorusuna bir ışık tutarmı acaba...
Bakalım...
Ne demiştik?
A-Güçsüz ve zayıf olmak lazım...
B-Ahlaksız olmak lazım...
Güçsüz ve zayıflık neden olur?
1-Tembellikten olur.
2-Organize olamamaktan olur.
3-Sömürülmekten olur.
Ahlaksız neden olur?
1-Egitimsizlikten olur
2-Deger bilmemekten olur.
3-İlkellikten olur.
Her müslüman ahlaksız mıdır?
Hayır.
Müslümanlar tembelmidir?
Evet.
Organizemidir?
Hayır.
Sömürülüyorlar mı?
Evet.
Müslümanlar genel nüfusları bakımından egitimlimidirler?
Hayır.
Deger yargıları gelişmişmidir?
Bireysel evet.Toplumsal hayır.
İlkellik var mı?
Var.
Her müslüman bir teroristmidir?
Hayır.
|
|
MGK (no login) 213.153.175.62 | Ama potansiyel bir teröristmidir sorusuna gelince | September 25 2001, 2:09 AM |
Bu kadar rahat "HAYIR" diyemiyorum... |
|
cagasan (no login) 213.153.175.62 | o düşünce dağarcığında | September 25 2001, 2:51 AM |
bütün insanlar
potansiyel teröristtir
onların terorist olup olmadığına kim karar verecek
murrph nin
altın kuralı
neymiş
"altını olan kuralı koyar"
yani güç kimde ise |
|
MGK (no login) 213.153.175.62 | Dogru... | September 25 2001, 3:17 AM |
Terorist olmak için başta İNSAN olmak gerekiyor.
Ancak senin soru bu degildi. |
|
HACI (Login omerusta) 66.31.118.77 | HAKLI, HAKSIZ, DOGRU YANLIS TERIMLERI BU DURUM ICIN GECERLI DEGILDIR. | September 25 2001, 3:21 AM |
Bu sorunun yaniti dogru veya yanlis olamaz. Yanlis oldugu ortada. Ancak nedenleri tartisilabilir.
Ben bu konuya bir sure once degisik bir baslik altinda deginmistim.. Muslumanlar batiyi neden ahlaksiz goruyor?
Bati neden muslumanlari asagiliyor ve onlari terorist olarak goruyor? Bati'nin nedenlerini anlamakta zorluk cekmiyorum. Bati saldiriya ugruyor ve saskinlik icinde Islam'la ilgili her seyi sucluyor. Bu bir tur kurban psikozu..
Peki Islam Bati'yi neden sevmiyor..
1. Israil-Filistin catismasinin uzamasi
2. Bati emperyalizmi
3. Musluman ulkelerde dusunce ozgurlugunun olmamasi.
4. Batida kadinlara verilen haklar.
5. Digerleri..
Bati Islam'in kendinden nefret ettigini biliyor ve Islam gercekten batidan nefret ediyor. Ama bu butun Islam'in terorist olmasi mi demek? Islam'i terorist bir din olarak suclamada hakli mi bati?
Butun yapilacak sey delillere bakmaktir.
Gercege ancak delilleri bir araya getirerek ulasilabillir.
Islam terorist bir din olmayabilir ama, terorizmi koruyor, destekliyor, besliyor. En azindan bazi Islamik ulkeler..
Simdi batiya bakalim ve terorizm yonunden batiyi inceleyelim..
Orada da tonla terorist kurulus var. Ama bati onlari kendilerine karsi olarak kabul etmiyor. Neden? Cunku onlar daha cok milliyetci hareketleri simgeliyor.
Islam'in barindirdigi terorizmde milliyetcilik yok. Cunku Islam'da milliyetci bir akim yok. Islam dine dayaniyor. Afganistan, Taliban, Osama bin Laden, kendi ulkelerini degil, Islam'i savunuyor. Islami asiri uclar, batiya, milliyetcilik platformu uzerinden degil, din platformu uzerinden saldiriyor. Bu da butun Islam'a mal ediliyor.
Yalniz Filistin batiya saldirsaydi, bu Islami saldiri olmazdi. Bir nedeni vardi. IRA gibi, BASK gibi bir mucadele idi.. Ama din adina yapilinca, arada sinir olusamiyor. Birden butun Islam, butun hristiyanliga meydan okuyor, gibi algilaniyor.
Evet, Batinin bu saldilardan dolayi Islam'i suclamasinin nedenini anlayabiliyorum.
Islam nasil batiya karsi nefet hisleri ile doluysa, bati da Islam'a karsi ayni nefret hislerini besliyor.
Su anda batiya daha cok hak vermemin nedeni bu saldirilardan etkilenmis olmasidir. Bati saldiriya gecince Islam'a hak vermeye baslayacagim.
Kimin hakli kimin haksiz oldugunu terorist bir mudahaleye dayanarak saptamaya olanak yoktur.
Taraflarin hic bir hakli degildir..
|
|
brek (no login) 212.29.125.50 | amerikan saptırmacası | September 25 2001, 6:46 PM |
tabiki müslümanlar potansiyel bir terorist olamaz
ABD ye yapılan bu terorist saldırısının ardında
her hangi bir devletin yer aldığını söylemek zor
üsame bin ladinin bunun gibi bir saldırıyı yapmadığını aslında amerika dahil herkez biliyor
şayet onun böyle bir niyeti olsaydı israil diye bir devlet dünya üzerinde şu an yaşıyor olmazdı...
dünya müslümanlarının şu an böyle bir girişimde bulunması için en uygun yer israil...
henüz üsame bin ladinin suçlu olduğu ıspat bile edilmezken ve yine bu şahsiyetin kendisi "biz yapmadık"
diyorsa bence amerika halkını yanlış tarafa yönlendiriyor ve düşman için bilinçli olarak yanlış hedef seçiyor
terörizmin dini olmaz tarihten biliyoruz bunun gibi saldırılarda hıristiyanlarında parmağı olmuştur
ama kimse terörist hıristiyanlar yaygarasında bulunmamıştı
hepsinin berisinde müslüman ülkelerinin 11 eylülün akabinde sevinip halay çektikleri filan resmedildi. yazıldı
oysa bilmem kaç tarihli eski görüntülerdi bunlar...
amerika halkına karşı yalan söylemiştir
amerika dünyanın gözündede artık bir efsanedir
müslümanlar terörist değildir amerikanın kendisi teroristtir
dünya müslümanları bu olayı üslenmemiş
üslenmeyeceklerdir.
kimin başı sıkışsa topu müslümanlara atıyor....
|
|
| Current Topic - GÜNCELİ KONUŞALIM |
|
|