| ben buyumSeptember 26 2001 at 9:04 PM | siz busunuz (no login) from IP address 193.250.209.154 |
| derin bir sessizlik mutlak bir karanlık June 4 2001, 11:55 AM
İnsan, bir yüze ilk defa şöyle bir bakmakla, onun gizlediği şeyler hakkında, uzun bir incelemeden daha iyi bilgi edinir. Yine bazen öyle olur ki, insan, zamanla, bir kimse hakkında ne diyeceğini şaşırır, ilk bakışta onun hakkında verdiği hükmü tekrar gözden geçirir. Bir kimseye ikinci defa bakmakla verdiğimiz hüküm de bizi yanıltır. İnsanları üçüncü defa görebilmek ve daha sonra bir çok defalar göz göze gelebilmek için, onlarla mutlaka beraber yaşamak gerekir, bu nedenle tekrar tekrar görmek suretiyle onlar hakkında kötü bir hüküm vermiş oluruz, çünkü insan, bir kimse hakkında ancak dışarıdan iyi hüküm verebilir. İnsanlarla birlikte yaşadığımız zaman, şekilsiz bir hamur meydana gelir ve bu şekilsiz hamur içinde iki insanın fiziki yönleri birbirine karışır. Bazen de öyle olur ki, diğer insanları iyi tanıyamadığını zanneden bir insan, yazdığı ve düş görmediği bir sırada, bazı insanların da mantıksız ve enfes düşlerle meşgul olduğunu anlar. Bu durum, hiç kimse farkında olmadan, aykırı bir sirkülasyon doğurur, beyinler bu sirkülasyonu kaydeder, akıl da bunun sırrını çözmeye çalışır. Bu sirkülasyonun seyri ve kendilerini meşguliyete verenlerin tasarrufu aynı derecede doğrudur. Forumlara yazanların, onları kendi dünyalarından ayıran bir dünyaya karşı duydukları zevkin, düşlerinin, kişiliklerinin bir çok kereler zıt eğriler çizmesi ve yine forumlara yazanların, kendileri gibi diğer yazanları devamlı bir şekilde irdelemelerinin, kişiliklerini savunma, bunu yaparken de çevrelerine bir duvar, bir zırh kurmaları mümkündür. Çünkü mantığın doğurduğu bu cazibe ve muammalara karşı duyulan müthiş bir korku, türk aklının meşgul olduğu başlıca iştir. Forum sahasında her şey acayiptir. Oraya yazanlar hem yenilik isterler hem de hiçbir şeyin değişmemesini isterler. Orada mantık dimdik ayakta durur. Eğer boylu boyunca uzansaydı rahatlayacak ve düşünmeye başlayacaktı, halbuki bazıları ne düşünmek ne de düş görmek istemiyor, fakat annesinin, birisi kendisine alkol veren, diğeri ise süt veren iki memesi arasında ayakta ikiye bölünmek istiyor. Yorgunluğun tesiriyle ve alkol alan kimselerin hissedilir bir şekilde sallanışı ile ayakta durmak, unutmak , yorulmak, kaçıp kurtulmak istiyor. İnsanın kendi kendisine sorduğu, size sorulmasından korktuğunuz ve bunun için de devamlı bir şekilde başkalarına sorduğumuz sorulardan kurtulmak istiyor. Forumda zifiri bir karanlık, ve derin söylemlerdeki yazıcılar, bütün alanları kaplamıştır. İnsan bu karanlıkta güç duruma düşebilir, bazı yazıların mantıklarını anlamaya çalışırsınız ve anlayamayınca da diğerlerinden onların mantığını tercüme etmelerini istersiniz. Ne yazık ki, diğerleri de o mantığı sizden fazla anlamazlar ve bu yazıcıların mütevazi yandaşları sizi taciz ve rahatsız eden bir yok oluşa sevkeder, ismi var cismi yok kabilinden bu yaklaşımlar yine bu toprakların insanlarında olan bir nevrotik çözülmedir. Forumdakiler mantıktan nefret eder; bu forum başkalarının mantığı üzerine eğilir. Bu alan iyimserlik ve amiyane söylemlerle defettiği can sıkıntısını hiçte kendisine mal etmez. Uyumaya ve düş görmeye çalışacağım. Düşlerimi yaşamayı ve uyanınca unutmayı seviyorum. Çünkü içinde yaşadığım düşler ülkesi henüz mantığın mevcut olmadığı bir ülkedir. Düşleri psikiyatrislerin değil polislerin kontrol ettiği ülkede her şey tersine dünya hikayelerine döner. yorulmak istemiyorum. forumdan çekiliyorum... /havluyu attım, çiğ ve alacakaranlıkta/her zaman ve hiç bir zaman/
|
| | Author | Reply | mgk niye seninle ugrasiyorlar (no login) 193.250.209.154 | zart | September 26 2001, 9:10 PM |
mgk nın şeyleşmesi ve şeyselleşmemesi June 3 2001, 8:35 PM
mgk kendisinde fazileti temsil ettiğine inanadursun. kendinden başka herkesin de kendi çıkarı için hareket ettiğine inanır.gerçekte ise kendini projekte ederek insanları bu şekilde suçlarken kendi reel durumunu dışlaştırıp haklılaştırmaya yönelir. bilmem kaçıncı nicklerle forum sahalarında at koşturarak çevresindekileri sürekli olarak eleştirip horlamaya alışmıştır, fazileti ve kenar mahalle delikanlılığını yaşamda en büyük değer saydığını söyleyip, kendinden başkasını böyle değerlere sahip olacak biri olarak bir türlü göremeyen saldırgan, herkesi ve herşeyi, gerçekte kendi kişiliğini oluşturan, kendi değerlerine göre yargılama acımasızlığını bir zevk haline getiren sefildir aslında mgk. öte yandan düşünsel bir bütünlüğü de yoktur. her an her aşama da zigzaklar çizer. tonlarca nicklerle yazdığı yazılarını dikkatle okuyanlar bu kişilik parçalanmasını görürler. yazılarındaki incileri kendi adıma önemsemediğimden ve deli saçması gördüğümden burada örnek bile vermeye değer görmüyorum. cacatum est non pictrum
|
| | Current Topic - ben buyum |
| |
|
|