YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

İSLAMİYETİN EVRENSEL BİLDİRGESİ(4)

September 28 2001 at 1:40 PM
  (no login)
from IP address 195.175.229.16

MADDE 4 : Hiç kimse kölelik ya da kulluk altında bulundurulamaz; kölelik ve köle ticareti her türlü biçimiyle yasaktır.

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

HOSGELDIN CAGDAS ISLAM.. SENI BAGRIMIZA BASIYORUZ..

October 8 2001, 10:16 PM 

Fazil;
Simdi durumun farkina vardim.. Butun bu yazdiklarinin bir anlami olabilmesi icin senin en son Islam peygamberi olman lazim..

Hazreti Fazil. Tonu da fena degil. Kulak dolduruyor. FAZIL.....FAAAAAAAAAAAZIIIIIIIIILLL..Ne guzel..

Ben seni kabul ediyorum.
Ilk muridin olmama izin ver..
Cunku sen bize Islamiyeti idealize ederek sunuyorsun.. Bahsettigin Islam ideal Islam, mukemmel Islam..
Bir de sartlarini yazsan da, hemen onlari uygulamaya baslasam..

Selamlar

FAZIL ISLAMI ADAY ADAYI..

HACI

Respond to this message   

(no login)
195.175.229.55

İDEAL İSLAM

October 9 2001, 1:22 PM 

Sevgili Hacı,

Mürit olma esprine çok güldüm. Amaç peygamber olma mürid olma değildir.

Seninde farkına vardığın gibi savunduğum,ideal özelliğe sahip olan islam dünya görüşüdür.Ben ideal olana gözümü dikmişim.Başkalarının hadislerle sulandırdığı ,pratikte uygulanan hadis dinleri değildir imrendiğim. Başkaları hadis temeline dayanan görüşleri İslam,müslüman,hıristiyan,yahudi vs şeklinde piyasaya sürmüşler.Hatta İnsanların düşünce yaşamına hakim de olmuşlar.

Oysa Nuhtan bu yana İslam düşüncesi insanların arasında var.Birileri bu düşünceyi her toplumda ve her zamanda savunagelmiş.Bu düşünceyi savunanlar horlanmış,toplumdan kovulmuş işkence görmüş.Hatta çok büyük kısmı öldürülmüş.Çünkü islam düşüncesini savunanlar ile toplumun büyük çoğunluğu tarafından savunulan statükocu,geleneksel düşünceleri savunanların menfaatleri çatışmaktadır.Bu nedenle İslam baskı altına alınmış alınamadığı zamanlarda da sulandırılmış,yozlaştırılmış.

Peygamber(toplumu ileri götürecek lider) kim olur bilemem.Ama benim öyle bir niyetim ve misyonum yoktur.

Mürid meselesine gelecek olursak;Ben kendime bağlı robot insanlar istemem.Ben de bir başkasına bağlanmam. Başkasının düşüncelerini kopya etmem.Başkasına robot olmam.

"Bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine" olan bir düzenden ve toplumsal yaşamdan yanayım.

Selam ve sevgiyle kal.

Respond to this message   
Current Topic - İSLAMİYETİN EVRENSEL BİLDİRGESİ(4)
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss