|
Kod adı kılıçbalığı ?October 4 2001 at 1:23 PM | Salvo (no login) from IP address 195.142.236.254 |
| Gelen ilginç bir maili paylaşmak istedim. Komplo teorisyenleri açısından atlanılamayacak iyi bir malzeme. Siz ne dersiniz?
> >John Travolta'nin oynadigi "Kod adi kiliç baligi" isimli film Amerika ve
> > Ingiltere'de siddet sahneleri içerdigi için yasaklandi. Aslinda filmi
> > seyredene kadar ben de böyle oldugunu saniyordum.
> >
> > Dün tesadüfen filmi seyrettim. Filmdeki siddet sahneleri her gün
> > seyrettigimiz filmlerden farkli degildi. Hatta Rambo filmleri bu filmden
> > on kat fazla siddet sahnesi içeriyor. Filmi seyrederken bir sahne
> > dikkatimi çekti. Gözlerime inanamadim. Sahneyi geri aldim ve tekrar
> > seyrettim.
> >
> > Siki durun! Replik söyle; Travolta, derin devlet adami. (Filmde derin
> > devlet bir senatörle temsil ediliyor.). Kendisini engellemeye çalisan
> > adama söyle diyor:
> >
> > - Biz kendi uçaklarimizi düsürecegiz, kendi binalarimizi bombalayacagiz
>ve
> > terörün acimasiz yüzünü insanlara gösterecegiz. Böylece terörist
> > devletlere saldirmak için arkamizda kamuoyu destegi olacak.!
> >
> > Bu repligi duyunca sok oldum. Filmde asiri siddet sahnesi olmayinca
>filmin
> > sirf bu replik yüzünden yasaklandigina kanaat getirdim.
> >
> > Adamlar önce filmini yapmis sonra eylemini. Pes dogrusu. Simdi de
>foyalari
> > ortaya çikmasin diye filmi yasakladilar.
|
|
| Author | Reply |
BIR ILGILI (no login) 66.31.118.77 | SENSIZ NE YAPARIZ SONRA, AMAN KENDINE IYI BAK SALVO | October 4 2001, 1:42 PM |
TEBRIKLER NE KADAR DA AKILLI IMISSIN YAW.
SENSIZ NE OLACAK BU DUNYANIN HALI.
BUTUN DUNYAYI KURTARDIGININ FARKINDAMISIN
EN AZINDAN BENIM KAHRAMANIMSIN
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN
BIRAZ DIKKAT ETMELISIN. SENIN GIBI COK AKILLILLARI UCAGA KOYUP BINALARA CARPTIRIYORLARMIS.. HEM DEDIKLERINI YAPARLAR HEM DE SENDEN KURTULURLAR
BATI BOYLEDIR ISTE CANIM KARDESIM. HEPSI TERORISTTIR. AMAN DIKKAT ET KUYTU KARANLIK YERLERE GITME, ARADA BIR ARKANA BAK. KACIRILABILIRSIN.. |
|
Salvo (no login) 195.142.236.254 | Untitled | October 4 2001, 2:48 PM |
Bence yazıyı bir daha okuyun. |
|
ILGILI (Login omerusta) 205.188.196.58 | OKUMAZ OLUR MUYUM? | October 4 2001, 3:36 PM |
100 KERE OKUDUM VE SANA YERDEN KULENIN TEPESINE KADAR HAK VERIYORUM..
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN
BU TIPIK BATI TERORU..
BIRBIRLERINI OLDURUR BU IBNELER
SONRA MUSLUMANLARI SUCLARLAR..
ALLAH TUTTUGUNU BOMBA YAPSIN
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN |
|
gak (no login) 212.252.3.136 | :) | October 4 2001, 3:43 PM |
Salvo bir veri sunmuş
pekçok kişi de
daha önce sundu..
Batıyla, doğuyla bu işin bir ilgisi olmadığı
aşikardır
ama zihniyet anlamında
kimin neyi vazettiğini de yine bu yön sözcükleriyle tanımlamak bizzat bu yönlerden birinin işidir.
İtalyan halkı değildir
bATI denilen
Fransız halkı da değil
ABD halkı da
batı denilen
bir zihniyettir ve eylemlerinin ortaya çıkışı
son 50 yılda artık tümüyle DOĞUDA dır...
Daha önce bir gazete haberi ile
CIA nın
Uyuşturucu ile insan beyni yıkama deneylerinin
ABD basınında nasıl bir zamanlar
güncel bir habere dönüştüğünden bahsetmiştik.
Şimdi
Ladin ve benzeri terör kurgulayıcıları
militanlarını bu yöntemlerle güdülediğinde bu
yönteme doğulu yöntem mi diyeceğiz...
Kimse ladin e
Batılı demedi
Ama ladin i bahane edip
tüm islam dünyasını
bu bakış açısının yegane sahibi yapan DEVLETLER düzeyinde açıklama yapan yine
coğrafya anlamında olmayan BATI dır..
Türkiyede karakollarda kullanılan Manyetolar TM değildir
yani türk malı değildir.
Bunların nasıl kullanılacağını da zihniyet anlamında batılılar öğretmiştir. İşkenceyi bahane edip uluslarası platformda Türkiye ye çifte standart uygulayan batıyla, BU zihniyetin kaynağı olan batı aynımıdır değilimidir?
Örnekleri çoğaltmak çok, ama şu gerçek artık ortaya çıktı: Yıllardır Kapitalizmin anıtı olan ABD erki halkını korkutarak ayakta kalmıştır. Amerikan halkının bilinçaltına Süpernatural güçler tarafından korundukları duygusu yerleştirilmiştir. Yani bizzat ERK kutsanan ve tapınılan bir yapıya dönüştürülmüştür. Örümcek adamdan, Süpermen e kadar buhayal kahramanları hep bir KÖTÜ ye karşı savaşıp durmuşlardır.
Ve bu öyle bir düşmandır ki, kendi hasımlarını değil hep masum halkları hedef alır. Bir kenti köleleştiren gazlar, ,laçlar elektromanyetik dalgalar hep bu kötüde vardır. İyi ise süper güç olmala hep bundan halkıkorur. Yani Toplumu kurtaran insan değildir, ,nsanüstü olandır. Kötüler ise insandır.
Bu bizi insanın tanımlanışına kadar götürür. Demek ki ABD erkine göre insan yıkıcı, yakıcı tahrib edici karşısındakini yokedici ve kendi egosu için dünyayı mahfedecek olandır. İnsan kötüdür ve bu onun doğal durumudur. Protestan ahlakı ile kapitalizmin en güçlü söylemi bu değilmidir.
Yani ABd erki bizzat bu filimlerde kendini, sanılanın aksine İnsanüstü olanda değil, insan olanda tanımlamıştır. ABD de hasmını yoketmek ve onu rekabette geride bırakmak için yapılan her şey mübahtır. bUgün bize ahlakdışı gelen pekçokşey ABD de ticaret kapsamına girer. Bir şirket kurup iş arayanlara sizi sigotacı yapacağız ve bir eğitim göreceksiniz bu eğitim uygulamalı olacak diyerek işsizleri toplayıp uygulama içine mutlaka bir kişinin sigortalanma şartını koymak. Her hafta iş başvurusu için gelen insanlara 4 günlük eğitim sonucunda sigorta pazarlamak alçaklığından başka birşey değildir. Bu sömürü bile değildir. Tümüyle iş arayanları dolamdırmaktır. Ama ABD de ticaret kapsamına girer.
Kısaca BATI ERKİ toplumsal kültüründe tanımladığı kötüyle kendini ortaya koyar. Süper kahramanlar ölümle pençeleşen bir insanı kurtarırken bile düşmanlarına zarar vermezler. Ama bugün erk "kurunun yanında yaş da yanacak" fikrini savunarak savaşa hazırlanmaktadır.
Sanılmasın ki bu toplumsal kültür ABD sınırları içindedir aynı kültür dünyanın pekçok yerine bulaştırılmıştır. Çocuğu ile ilgilenmesi gereken çalışan anne babalar, onları hamburgerciye götürme vaadi ile motive ediyorlar, orada hamburger menüsü ile verilen oyuncaklara sahip olmak çocuğa gösterilen sevgi oluyor.
Türkiyede miliyetçi geçinenler birbirlerine lakap takarkeb koç bey, alpagut falan demiyorlar, Rambo Ahmet, konan celal, falan oluyorlar..
neyse
gelelim şu kulelere.....
bu kulelerde yitirilen binlerce insan
bahane edilerek bir jeopolitik planın devreye sokulması dahi
Uygarlık adına utanç vericidir.
Ayrınlılara gelince bu eylemin
bizzat ABD içinden desteklenmeyen bir hareket olması düşünülemez. Ama hiçkimse Tutuklanmış ve insan hakları çerçevesinde mahkemeye çıkarılmış bir kişi dahi görmedi.
Hangi savcılık hangi destekçiyi hangi mahkemede yargılıyor bilemedik.
Biz kendi batılılarımıza bakıp bakıp, bu ne biçim batılılık deyip duruyorduk, ama şimdi batıya bakıp bu ne biçim batılılık diyoruz.
Bunu demeye de hakkımız var.
Çünkü batılı halkların boğazında
ikiyüzyıldır sömürdükleri doğunun lokmaları var.
Yani bir amerikan vatandaşı, giydiği tişörtteki pamuğu eken çiftçi bankaya olan borcunu ödeyemeyecek kadar yoksul olduğu için o tişörtü giyebiliyor.
Doğuda insan hakları olmadığı için, baskı rejimleri olduğu için onu sosyal güvencesi var...
Cep telefonu pazarı azgelişmiş ülkeler olduğu için ABD li çokucuza internete bağlanıyor...
Bu batı ile doğunun meselesi değil
mesele
üretenler ile sahip olanların arasındaki meseledir.
Halkları birbirine düşüren Sermayedir. BUnu yaparken de suçunu başkasının sırtına atar:
"İnsanları eşit yaratmayan TANRI"
bu bugün müslümanların tanrısı
yarın herkes hristiyan oldu diyelim
yine sonuç değişmez
bir mezhep diğerini
gelişmemiş olmakla
uygar olmamakla suçlayacaktır
diğeri de
gelişmişi dinsiz olmakla..
İkiz kulelerin senaryosunun bir filimde geçmesi
o filmin bir öngörüsü elbette değil
ama
bu öngörüyü yıllar önce yapanların kendi ülkelerinde vatan haini
ilan edilmelerinin nedeni de
BATININ SİLAHLA DESTEKLEDİĞİ
DİKTA REJİMLERİDİR..
Uyanması greken halk da
ezilmiş geri kalmış halklar değil
bu halkların sömürüsünden rüşvet verilerek
kandırılan halklardır.
Çünkü buhalklarda emeğin niteliği çok yüksektir ve asıl sömürü bu yaratıcı emekğin art değeriyle sermayeye dönüşür.
Tutuklama süresi sınırsız uzatışlmış bir sistemde
uygarlıktan
özgürlükten sözetmek
abestir..
Benim korkum özgürlükleri ile öğünenlerin yakın gelecekte bundan da beter bir köleleşmeye doğru ilerledikleri halde hala kendilerini özgür sanacak olmalarıdır.
İKiz kuleler yıkılmıştır
ama unutulmamsı gereken içinin boş olmadığıdır. Ve ABD uluslarası prestiji için mi?
Giden kullerin mali,yeti için mi?
işte fırsat dediği için mi?
Yoksa gerçekten kaybettiği vatandaşları için mi?
Ladin i bahane edip afganistana saldırıyor...
sorun bu..
İkiz değil beşiz kulelerin yıkılışı onlarca yıldır sinemalarda gösterilirken
Dünya uyuduysa
Kuleler ne yapsın..
|
|
Salvo (no login) 195.142.236.254 | Untitled | October 4 2001, 5:42 PM |
Bence 100 kere okumamışsınız.
Yazıda yapılan katliamla ilgili olarak şahsi hiçbir görüş bildirmedim. Katliamla derken, şimdi şahsi görüşümü bildirmiş oldum.
Gakın dediği gibi ilginç bir tesadüf gibi geldiği için bir veri sundum. Sunmadan önce kendimi mi tanıtmalıydım acaba?
Bence bir kere daha okumanızdan zarar gelmez.
|
|
ILGILI (Login omerusta) 205.188.196.37 | SALVO VEYA BASKASI, NE FARKEDER? | October 4 2001, 5:55 PM |
CANIM, HA SEN OLMUSSUN OYLE DUSUNEN, HA BASKASI.. BU ORTAMDA NE ONEMI VE FARKI VAR.. MEKTUBA SENIN DE KATILDIGIN HAVASI VAR ILETINDE..
SEN OYLE DUSUNMUYORSAN SALVO ISMINI BIR BASKASI ILE DEGISTIR.. OLSUN BITSIN.
AMA UNUM VE GURURUM ZEDELENDI DIYORSAN, O BASKA..
O ZAMAN BIR OZRU HAK ETTIN..
OZUR DILERIM..
BIR ILGILI.. |
|
MGK (no login) 213.153.175.62 | Şu batı zihniyetini yaratan ve ön plana çıkaran | October 4 2001, 6:50 PM |
aslında Dogu'nun ziniyeti degilmidir?
Ve batının bu zihniyeti aslında dogudan çıkmamışmıdır?
Ya da dogunun rafine dilmiş hali diyemezmiyiz? |
|
entroper (no login) 213.43.71.21 | Onyargilarin delinmesiyle ilgili | October 4 2001, 7:06 PM |
Arkadasimiz kendi zihinsel argumanlarini sunmus sadece.
Benzerlikleri benzesimsizlerle ortusturmeyerek soylenen sozler dusunulmek icin soylenmektedir diye dusunuyorum.
Bu bir bakis acisi, duvarlari yikmak lazim
Yani diyorum ki once zihnimizdeki devasa ve de her gun kalinlasan duvarlari yikmak icin calismaya baslasak cok iyi olacak.
Ha bir de elestirmek icin elestirmwek var o da baska bir konu.
Bir de bisey bilmeden biliyormus edasini takinmak ...
Herneyse..
Sevgiyle |
|
gak (no login) 212.252.3.137 | çıkarsamayı öznelleştiren kim | October 4 2001, 8:53 PM |
Salvo der ki
bu filim yasasklanmış
doğrumudur
hayır yasask değil diyen yok..
sonra diyor ki aşrı şiddetmiş gerekçesi
hayır diyen yine yok
ve salvo ekliyor
ama filimde aşırı şiddet yok
şimdi ben
konuyu öznelleştirenler
biraz toplumsallaştırayım
öyleyse neden yasaklanmış!Salvo bir çıkarsama yapmıyor
kardeşler
bence çıkarsamayı yapan
ABD erki...
Hadi bilgisi olan anlatsın
filimde şiddet aşırı mı?
Salvo haklı mı?
bahsedilen replik var mı?
ben çıkarsamalara güvenerek yazı yazdım
ve eğer bu
çıkarsamalar yanlış değil ise
neyi tartışıyuoruz
bu replik bir tesadüf dahi olsa
ki holivud da bir metin en az 30 dialog yazarının elinden çıkıp öncesenarist sonra da yönetmenin redaksiyonundan geçiyorsa
en iyi niyetle
söylşenecek
şudur:
-Salvu ABD erkiyle aynı çıkarsamayı yapmıştır...
Aman halk duymasın..Yasakla
tutukluluk süresini uzat
bilmemkaçbin kişiyi işten çıkarmaya bahane et

halkın gıkı çıkmasın
-niye?
-koskoca bir düşmanla karşıkarşıyayız
-kim o?
-neyse
gizli
soona açıklıycaaaaaaz..
-Ay ne güzel devletimiz bizi koruyo, yaşasın özgürlük anıtı, şey yani özgürlük.
|
|
brek (no login) 212.29.64.151 | hedef gösterilen | October 4 2001, 9:53 PM |
""biz kendi batılılarımıza bakıp bakıp bu ne biçim batılılık deyip duruyorduk ama şimdi batıya bakıp bu ne biçim batılılık diyoruz""
kuleler boş değildi
bir insanı öldürmekle onbin insanı öldürmek arasındaki
fark sadece nicelikseldir.nitelik açısından ikiside aynı şeydir kendi başkanlarını bile öldürmüş bir derin devleti var ABD nin. bir çok uzman bu eylemin en çok ABD nin işine yaradığını söylüyor ama nedense bunun ABD nin işi olduğunu
söyleyemiyorlar. tabiki resmi karar alıcılarına odaklaşmak yanlış çünki resmi olmayan kendini ABD nin çıkarlarına adamış derin güçlü odakları var ABD nin
bu eylem silahlı adamların tüm dünyaya meydan okuma sürecinin başlangıcıdır
ABD kendi politik ve askeri amaçları için kendi halkına bu eylemi gerçekleştirmiş olması adına ortaya çıkan tek delil bu bahsedilen filim değil tabiki
bence kendisine ilk andan itibaren
seçtiği potansiyel suçlu
ABD yi ele veriyor |
|
adems (no login) 193.249.238.28 | gercekten | October 5 2001, 2:45 PM |
bu olayin arkasinda kimler var
amerika simdi dostum a yardim ediyor
5 yil sonra dostum amerikaya kicini donerse.. |
|
brek (no login) 212.29.64.151 | şimdi hatırladım | October 6 2001, 6:09 PM |
sevgili salvo bu filimden ilk bahsettiğinde sinemada izleme şansı bulduğum bu filmi fazla canlandıramadım
ama şimdi hatırlamaya çalıştığım sahneleri ile
yeni buluşlar çıkarabiliyorum
filimdeki ilk amaç
belli bir hesaba diğer bankalardaki paranın tümünü toplamaktı
ve bu işlemi gerçekleştirmek için çeşitli görsel yanılgı metotları kullanılıyordu filmi izleyen bu yanılgıların nasıl ortaya çıktığını daha iyi anlar
örneğin bir uçak patlamış gibi gösteriliyor ama aslen o uçak patlamamış oluyor bir insan ölmüş gibi gösteriliyor ama o insan aslında ölmemiş oluyor
bu amaç için çalışan iki kişi var ve bu iki kişi amaçlarına ulaşmak için daha önce kendisi için çalıştıkları ve bu işlem için komut aldıkları senatörü öldürüyorlar ve kendileri kendilerinin patronu oluyorlar . bu yanılgı yöntemiyle sürekli darbe alıyormuş izlenimlerini veriyorlar ama darbe falan almıyorlar
sonu bildiğimiz polisiye filimlerine benzemiyor
bu iki kötü insan /ölen senatörün adamları/ ilginç bir şekilde bütün polislere galip geliyorlar
ve kendilerininde içinde bulundukları helikopter i patlamış gibi gösterek kamaoyunu öldüklerine ikna ediyorlar sonrada arzu ettikleri paranın tamamını tüm bilgisayar şifrelerini kırarak alıyorlar
ve kötüler için mutlu son oluyor
hatta filmin en sonunda izleyiciyi bile ikiye ayıracak kadar yanıltıyorlar
film
parayı hesaba aktardıktan sonra kaçmak için kullandıkları gemileri patlayarak bitiyor
izleyicilerden kimisi " ölmemişlerdir bizi yanıltmak istiyorlar" diyor kimisi çekimser kalıyor
hafızamda bu kadar canlandı sevgili salvo yanlışım varsa düzelt bu filmi 11 eylülden önce izlemiştim
|
|
Anonymous (no login) 195.175.216.222 | Untitled | October 7 2001, 8:52 PM |
Bilgenin yüreğinde her dilek,
Anka kuşu gibi gizli olması gerek.
Bir damla nasıl inci olursa denizde:
Sedefler içinde habersiz gizlenerek. |
|
Anonymous (no login) 195.175.216.222 | Untitled | October 7 2001, 8:55 PM |
Ovada her kızıl lalenin teni
Belki de bir padişahın kanıyla beslendi.
Yerden biten şu mor menekşe yok mu?
Belki de bir güzelin yanağındaki bendi. |
|
Salvo (no login) 195.142.236.254 | Sevgili Brek | October 8 2001, 1:39 PM |
geç bir açıklama oldu ama ben filmi izlemedim. Filmle ilgili yorumlar kime ait bilmiyorum, silsile şeklinde gelen bir maildi. İlginç bir tesadüf olduğu için 11 eylüldeki vahşetin arkasında kimlerin olduğu konusunda yapılan spekülasyonlara yönelik olarak yazıyı astım.
Fikrimi sorarsanız, salt politik bir çıkar uğruna böylesi bir eylemin düzenlenebileceğini düşünemiyorum. Bu eylem kesinlikle kin ve nefretin ürünü.
Üzücü olan kin ve nefretin sonu yok gibi. Nefret eken nefret biçiyor, nefret biçen nefret ekiyor ve şimdi Amerika Afganistanı bombalıyor. Sıradan bir Afgan sıradan bir Amerikalıdan daha mı değersiz? Yazık ki nefretinde boğulası suçluların yerine olan hep herşeyden uzak sıradan insanlara oluyor. |
|
| Current Topic - Kod adı kılıçbalığı ? |
|
|