YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

KUR'ANA GORE ISA ALLAH'IN OGLU MUDUR?

October 6 2001 at 9:16 PM
HACI  (Login omerusta)
from IP address 66.31.118.77

Kur'ana gore Isa Allah'in oglu mudur?
Yanitini Meryem suresini okuyarak kendiniz verebilirsiniz..

19-MERYEM
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'in adiyla.
l. Kâf. Hâ. Yâ. Ayn. Sâd.
2. (Bu,) Rabbinin, Zekeriyya kuluna rahmetinin anilmasidir.
3. Hani o, gizli bir sesle Rabbine niyaz etmisti:
4. Rabbim! dedi, benden (vücudumdan), kemiklerim zayifladi, saçim basim agardi. Ve ben, Rabbim, sana (ettigim) dua sayesinde hiç bedbaht olmadim.
5. Dogrusu ben, arkamdan is basina geçecek olan yakinlarimdan endise ediyorum. Karim da kisirdir. Tarafindan bana bir veli (ogul) ver.
6. Ki o bana vâris olsun; Ya'kub hanedanina da vâris olsun. Rabbim, onu rizana lâyik kil!
7. (Allah söyle buyurdu:) Ey Zekeriyya! Biz sana bir ogul müjdeleriz ki, onun adi Yahya'dir. Daha önce ona kimseyi adas yapmadik.
8. Zekeriyya: Rabbim! dedi, karim kisir oldugu, ben de ihtiyarligin son sinirina vardigim halde, benim nasil oglum olabilir?
9. Allah: Öyledir, dedi; Rabbin: O bana kolaydir. Daha önce, sen hiçbir sey degilken seni de yaratmistim, buyurdu.
10. O: Rabbim! dedi, (çocugum olacagina dair) bana bir isaret ver. Allah: Sana isaret, sapasaglam oldugun halde üç gün insanlarla konusamamandir, buyurdu.
11. Bunun üzerine Zekeriyya, mâbetten kavminin karsisina çikarak onlara: "Sabah aksam tesbihte bulunun" diye isaret verdi.
12. "Ey Yahya! Kitab'a (Tevrat'a) vargücünle saril!" (dedik) ve henüz sabi iken ona (ilim ve) hikmet verdik.
13. Tarafimizdan ona kalp yumusakligi ve temizlik de (verdik). O, çok sakinan bir kimse idi.
14. Ana-babasina çok iyi davranirdi; o, isyankâr bir zorba degildi.
15. Dogdugu gün, ölecegi gün ve diri olarak kabirden kaldirilacagi gün ona selam olsun!
16. (Resûlüm! ) Kitap'ta Meryem'i de an. Hani o, ailesinden ayrilarak dogu tarafinda bir yere çekilmisti.
17. Meryem, onlarla kendi arasina bir perde çekmisti. Derken, biz ona ruhumuzu gönderdik de o, kendisine tastamam bir insan seklinde göründü.
18. Meryem dedi ki: Senden, çok esirgeyici olan Allah'a siginirim! Eger Allah'tan sakinan bir kimse isen (bana dokunma).
19. Melek: Ben, yalnizca, sana tertemiz bir erkek çocuk bagislamam için Rabbinin bir elçisiyim, dedi.
20. Meryem: Bana bir insan eli degmedigi, iffetsiz de olmadigim halde benim nasil çocugum olabilir? dedi.
21. Melek: Öyledir, dedi; (zira) Rabbin buyurdu ki: Bu bana kolaydir. Çünkü biz, onu insanlara bir delil ve kendimizden bir rahmet kilacagiz. Bu, hüküm ve karara baglanmis (ezelde olup bitmis) bir is idi.
22. Meryem ona hamile kaldi. Bunun üzerine onunla (karnindaki çocukla) uzak bir yere çekildi.
23. Dogum sancisi onu bir hurma agacina (dayanmaya) sevketti. "Keske, dedi, bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim!"
24. Asagisindan (Isa yahut melek) ona söyle seslendi: "Tasalanma! Rabbin senin alt yaninda bir su arki vücuda getirmistir."
25. "Hurma dalini kendine dogru silkele ki, üzerine taze, olgun hurma dökülsün."
26. "Ye, iç. Gözün aydin olsun! Eger insanlardan birini görürsen de ki: Ben, çok merhametli olan Allah'a oruç adadim; artik bugün hiçbir insanla
konusmayacagim."
27. Nihayet onu (kucaginda) tasiyarak kavmine getirdi. Dediler ki: Ey Meryem! Hakikaten sen igrenç bir sey yaptin!
28. Ey Harun'un kiz kardesi! Senin baban kötü bir insan degildi; annen de iffetsiz degildi.
29. Bunun üzerine Meryem çocugu gösterdi. "Biz, dediler, besikteki bir sabî ile nasil konusuruz?"
30. Çocuk söyle dedi: "Ben, Allah'in kuluyum. O, bana Kitab'i verdi ve beni peygamber yapti."
31. "Nerede olursam olayim, O beni mübarek kildi; yasadigim sürece bana namazi ve zekâti emretti."
32. "Beni anneme saygili kildi; beni bedbaht bir zorba yapmadi."
33. "Dogdugum gün, ölecegim gün ve diri olarak kabirden kaldirilacagim gün esenlik banadir."
34. Iste, hakkinda süphe ettikleri Meryem oglu Isa -hak söz olarak- budur.
35. Allah'in bir evlât edinmesi, olur sey degildir. O, bundan münezzehtir. Bir ise hükmettigi zaman, ona sadece "Ol!" der ve hemen olur.

-----------------------------------

Meryem, Cebrail (Ruh) araciligi ile Allah'in ogluna hamile kalmistir..
Degil mi?
Yoksa ben mi yanlis yorumluyorum!..
Kur'ana gore Isa Allah'in ogludur.. Burasi kesin..
Degil mi yoksa?

Respond to this message   
AuthorReply
cik
(no login)
212.252.3.136

Yorum yanlış değil sadece sure okunmamış:)

October 6 2001, 9:50 PM 

Meryemin gebe kalma nedeni
İnsan şeklinde
ona Cebrailin müdehalesidir..

İsa olsa olsa
cebrailin oğlu olur

Meryem diyor ki Cebrail e:
Allahtan sakınan biri isen bana dokunma
o da
bu allahın emri diyor

buradan
isa nın allahın oğlu olduğunu çıkarmak
için
bu şekilde
emir ile oğul sahibi olduğuna inanmak gerekir...

Sanırım yazı sahibi kendi oğlu için bunu öngörmez

BU sureye göre
insan bedenindeki
cebrailin oğludur İsa

Babalık durumu
bizim bildiğimizden farklı
bir aracı ile mi gerçekleşiyor yoksa

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

ISA KUR'ANA GORE ALLAH'IN OGLUDUR.. BENCE..

October 6 2001, 10:20 PM 

Cebrail'in oglu diye bir sey olamaz..
Cebrail Allah'in elcisidir ve kendi insiyatifi yoktur. Allah'in emirlerini Allah adina yerine getirir. Onlari insanlara iletir.. Bunun icin de Meryem'e gorunmeye mecburdur. Meryem'le cinsi iliski kurmamistir. Cebrail Allah'in "OL" emrini Meryem'e iletmistir.. ve Meryem hamile kalmistir..
Isa Kur'ana gore bile Allah'in oglu gibi durmaktadir..
Bence tabii.. Benim yorumum boyle..

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.222.131

ADI IST

October 6 2001, 10:45 PM 

HACI sen ateist degil miydin? iyi misin ?yoksa haci_ali'den etkilenip musluman mi oluyorsun.sana hem isamesih.org hemde burada hz isanin babasiz dogmasi hakkinda bir ateist olarak ne dusunuyorsun diye sormustum. bak sana istersen konuyla ilgili bazi yahudi ve ateist yazilari getireyim sende otur bir guzel tercume edip hem burada hemde isamesih.org ve incil.com panolarinda yayinla.konu hakkindaki fikrini sen aciklamiyorsan bende senin gibi ateislerin hazirladiklari yazilari yayinlayip seni buyuk bir dertten kurtarmis olurum.gayem sadece sana iyilik yapmak.

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

CIDDI YANIT BEKLIYORUM.

October 6 2001, 10:56 PM 

Ebu;
Sen simdi polemigi birak.. Sabahdan beri polemik yapiyorsun. Sana laf anlatamiyorum. Cunku ya anlamiyorsun, ya da anladigin halde anlamazliga geliyorsun. Sana parthanegenesis den bahsetmistim. Ama konu o degil. Konu "Kur'ana gore Isa'nin babasi Allah mi degil midir?" Kivirma, kaytarma. Erkek gibi cevap ver. Cebrail Meryem ile cinsi munasebete girmis midir? Girmeden Allah'in ol emrini mi yerine getirmistir.
Kur'an onunde duruyor. Ayetleri kopyaladim. Yanlissa veya baska bir ayet biliyorsan, tartisma platformuna getir, tartisalim.
Dedikodu seklinde tartisma. Cunku onlari sen ve ben disinda kimse degerlendiremez. Kimse bizim gecmisimizi bilmiyor ve inan ne seni merak ediyor ne de beni. Ben bile seni merak etmiyorum..
Tartismalari ciddiye almaz ve her zaman yaptigin sululuklarina devam edersen, benden bir daha yanit almayacaksin. Kendin calar, kendin oynarsin..
Simdi sadede don ve soruyu yanitla.
Kur'ana gore Isa, Allah'in oglu mudur, degil midir?
Soru bu kadar basit. Bana ustura atma lutfen ve beni baskalarinin poposuna karistirma.. Seni ciddi olmaya cagiriyorum. Sonra ben de ciddiyetimi kaybeder ve seni oldugun gibi ifsa ederim.. Haberin olsun..

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
195.175.216.231

Untitled

October 7 2001, 1:02 AM 

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

HACI....

October 7 2001, 5:13 AM 

HACI!...

Yaw sen iyice kafayi yedin!... Yoksa simcik hiristianligimi soyundun?.. Ateistiligi unuttunmu?..
Bak sana Yuce KUR'An ne der:

41 - Zekeriyya: "Rabbim! (oğlum olacağına dair) bana bir alâmet ver" dedi. Allah da buyurdu ki: "Senin için alâmet, insanlara üç gün, işaretten başka söz söyleyememendir. Ayrıca Rabbini çok an, sabah akşam tesbih et".

42 - Hani melekler: "Ey Meryem! Allah seni seçti, seni tertemiz yarattı ve seni dünya kadınlarına üstün kıldı.

43 - Ey Meryem! Rabbine divan dur ve secdeye kapan ve rüku' edenlerle beraber rüku' et" demişlerdi.

44 - İşte bu, sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. (Yoksa) "Meryem'i kim himayesine alıp koruyacak?" diye kalemlerini (kur'a için) atarlarken sen yanlarında değildin. (Bu hususta) Tartışırlarken de yanlarında bulunmadın.

45 - Melekler şöyle demişti: "Ey Meryem! Allah sana kendisinden bir kelimeyi müjdeliyor ki, adı Meryem oğlu İsa Mesih'dir; dünyada da ahirette de itibarlı, aynı zamanda Allah'a çok yakınlardandır.

46 - Beşikte de, yetişkin çağında da insanlarla konuşacak ve iyilerden olacaktır.

47 - (Meryem): "Ey Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?" dedi. Allah: "Öyle ama, Allah dilediğini yaratır, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece 'ol!' der, o da hemen oluverir." dedi.

48 - Allah ona kitab (okuma ve yazmay)ı, hikmeti ve Tevrat ile İncil'i öğretir.

49 - Allah onu İsrailoğullarına (şöyle diyecek) bir peygamber olarak gönderir: "Şüphesiz ki ben size Rabbinizden bir âyet (mucize, belge) getirdim: Size, kuş biçiminde çamurdan birşey yaparım da içine üflerim, Allah'ın izniyle o, kuş olur; anadan doğma körü ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah'ın izniyle ölüleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyor ve neleri biriktiriyorsanız size haber veririm".

50 - "Önümdeki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helal kılmak için (geldim) ve Rabbiniz tarafından size bir mucize getirdim. Artık Allah'tan korkun da bana uyun".

51 - "Şüphesiz Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir. Onun için hep O'na kulluk edin! İşte bu, doğru yoldur".

52 - İsa onların inkârlarını hissedince: "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler: "Allah yolunda yardımcılar biziz. Allah'a iman ettik. Şahit ol ki, biz muhakkak müslümanlarız." dediler.

53 - Ey Rabbimiz, senin indirdiğine iman ettik, o peygambere de uyduk. Artık bizi şahidlerle beraber yaz.

54 - Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır.

55 - O zaman Allah şöyle dedi: "Ey İsa, şüphesiz ki seni öldüreceğim, seni kendime yükselteceğim ve seni inkârcılardan temizleyeceğim. Hem sana uyanları, kıyamete kadar o küfredenlerin üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz banadır, ayrılığa düştüğünüz hususlarda aranızda hükmedeceğim".

56 - "İnkâr edenlere gelince, onlara dünyada da, ahirette de şiddetli bir şekilde azab edeceğim, onların hiçbir yardımcıları da olmayacaktır".

57 - "İman edip iyi işler yapanlara gelince, Allah onların mükafatlarını tastamam verecektir. Allah zalimleri sevmez".

58 - İşte bu sana okuduğumuz, âyetlerden ve hikmetli Kur'ân'dandır.

59 - Doğrusu Allah katında İsa'nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem'in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona "ol!" dedi, o da oluverdi.

Nerde senin dediklerinin dogrulugu?...

Selam Sevgi ve Dua Ile...

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

AYNI SEYLERI SOYLUYORUZ..

October 7 2001, 5:37 AM 

Yaw Haci Ali;
Ben Meryem suresinin ilk 35 ayetine isaret ettim. Sen 41 nci ayetten sonrakileri referans veriyorsun.. Ayni surenin devami..
Benim referansa bakarsan, Allah Cebrail'i yolluyor, Meryemin cocugu olmasi icin ama, ol diyor, Isa oluyor.. Allah'in mesaji Cebrail araciligi ile ulasiyor. Bu Allah'in sectigi bir yoL. Hz. Muhammed de bu yolla Allah'a ulasiyordu.. Allah'in ol emrini Cebrail Meryem'e ilettigi icin, Isa Allah'in oglu olmali.. Ben sadece bu gercege degindim..
Bizim diger bilgili muslunan buyuk baslardan ses soluk cikmadi.. Biraz bekle istersen. Bakalim onlar ne diyecek? Onlarin arasinda Ebuselam'i saymiyorum. Ondan hayir cikmaz.. Bir gun onu kendime sofor tutacam. New York'da limozin soforlugu yapiyor ve butun gece limozinine binen kari ve kizlarin bacaklarini dikizliyor.. Onun muslumanligindan ne hayir gelecek.. Her gece gusul abdesti almasi lazim.. Hele bir hristiyan doneginin muslumanligi iyice hayirsizdir bence.. Neyse, orasina karismiyorum.. Orasi sizin sorununuz..
Neyse, benim yorumum daha cok araya Cebrail girdigi icin.. Eger Cebrail olmasaydi, sorun yoktu.. Ol dedi oldu diyebilirdik.. Ama oyle degil..

Selamlar
Haci

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

USANDIK ISA'NIN OGLAN RESIMLERINI GORMEKTEN

October 7 2001, 6:19 AM 

Yaw;
Hangi hiyar Isa'nin resimlerini asmis buraya.. Kac tane yuzu varmis bu Isa'nin be..
En yakisiklisi yine bizimkisi.. keh keh keh..
Bild'de yayinlanan Muhammed'in portresi bile daha erkekce ve yakisikli..
Isa ibne mi acaba?
Kusura bakmayin ama, bazi resimleri ibneye benziyor.
Ya Isa ibne, ya da ona yuzlerce yuz veren hristiyanlar.. keh keh keh..

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
195.175.216.233

Untitled

October 7 2001, 2:28 PM 

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
195.175.216.222

Untitled

October 7 2001, 9:05 PM 

Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da yazmışsın önceden.
Demek günah işleten de sen misin bana:
Öyleyse o halde nedir o cennet cehennem?

Respond to this message   
Current Topic - KUR'ANA GORE ISA ALLAH'IN OGLU MUDUR?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss