YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

HZ, MUHAMMED JIGOLO MU IDI?

October 6 2001 at 11:50 PM
HACI  (Login omerusta)
from IP address 66.31.118.77

Ruh rumuzlu biri bana cok onceleri ileri surdugum bir iddiayi hatirlatti.. Hz. Muhammed'in jigololugunu..
Bence oyle idi.. Hem neden olmasin ki. Daha 25 yasinda cicegi burnunda bir delikanli idi. Bes parasizdi.. Yakisikli olmaliydi. Kureys kabilesinin gozde bekarlarindan biriydi. Belki de evlenmekte gecikmisti. Biraz daha evlenmese kendinden suphe edebilirlerdi... Onu uzaktan izleyen alimli bir bayan ki dul ve cocuksuzdu ama, cok zengindi, Hz. Muhammed'e asik oldu.. veya ona cinsi cekim duydu.. Belki de erkeksizlik canina tak demisti... Her ne ise. Orasi o kadar onemli degil. Hz. Muhammed'in bundan haberi bile yoktu.. Zengin dul bayan Hz. Muhammede aracilar araciligi ile evlenme teklifi etti. Simdik zamanda olsa evlenme teklifine gerek bile yoktu. Hadi gel beraber yatalim dese yeterdi.. Muhammed her ne hikmetse (acaba ne olabilirdi?) bu ZENGIN dul bayanla evlenmeyi kabul etti..
Simdi ben Hz. Muhammed icin jigolo terimini kullanmisim, cok mu? Peki bunu Haci yapsa ne yapmis olurdu? Ruh yapsa ne yapmis olurdu.. Ama bizim peygamber yapinca hakaret oluyor. Ruh gerzeginin anlamadigi bir husus var ortada.. Yahu Muhammed genc, fakir ve deneyimsiz bir bedevi idi.. Ilerde peygamber falan olacagi belli bile degildi. Kendi bile bilmiyordu ne olacagini.. Bildigi bir tek sey vardi.. O da zengin olacagi idi! ve oldu da..
Butun bu Hz. unvanlari, saygi, sevgi, un vs. sonra geliyor.. Onlardan once Muhammed bizim gibi bir insandi.. hepsi o kadar..
Muhammedin ilk evliligini nasil keserseniz kesiniz "jigololuk" olarak kabul etmeye mecbursunuz.
Bence tabii. Bu konuda benden farkli dusunen tonla muslumanin var oldugunu saniyorum..

Respond to this message   
AuthorReply
Anonymous
(no login)
24.20.177.246

Untitled

October 7 2001, 1:07 AM 

Hz. Muhammedin ailesi Kureysin ileri gelen asil ve zengin ailelerindendi. Yani onun paraya ihtiyaci yoktu. Sayin haci herhalde Hz Muhammedi sevmedigi icin boyle konusuyor...

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

HACI CAV CAV!...

October 7 2001, 2:00 AM 

HACI!...

Sen once bize o kullandigin kelimeyi izah et bakim.O devirde ule bir olay varmiydi?...Sona o yamayam kavim icinde nasil olurda kendisine EMINUL MUHMMED diye hitap ettirir?...Onu terbiye eden Yuce ALLAH (C.C) oldugunu inkar edip etmemek senin elinde!...

Ancak yaptigi evliklerini incele bakalim senin kulladigin o kelime ile yakindan uzaktan alakasi varmi?...Unutma Peygamberler sein bennim gibi siradan insanlar degildirler!...Her ne kadar yazici ve taifesi iddia edersede o onlarinin sorunudur!...

Dolayisyla yapilan evliklere baktiginda o devirde Araplar sayisiz evlilik yaparken Sevgili Peygamber Efendimizin (s.a.v) yaptigi tek evlilik sana hic bir sey anlatmiyorsa bosuna havanda su dovmeyelim.Ne dersin!...

Selam Sevgi ve Dua Ile...

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

EVET, EVLENDIGINE VE HATICE'YE SADIK KALDIGINA GORE, JIGOLO OLAMAZDI..

October 7 2001, 2:55 AM 

Haci Ali;
Yanitin oldukca mantikli.. Bir cok yonden. Once, jigolo terimi Hz. Muhammed'e pek uymuyor. Cunku o devirde boyle bir davranis olamazdi.. Zamanimizda jigololar zengin kadinlari avlayan fakir ve genc erkeklerdir. Hz. Muhammed zamanina pek uygulanamaz ama, eminim ki, Hz. Haticenin izdivac teklifini dusunurken, onun maddi durumunun iyi olmasi da rol oynamistir. Hatice mutlaka olaganustu bir kadindi. Bundan benim hic kuskum yok. 40 yasindan sona 6 cocuk dogurmak her kadina nasip olmayan bir ustunluktur. Hz. Muhammed'in 25 yasinda Muhammed-ul emin olmasina imkan yok. Eminim ki o unvani sonralari kazanmistir. Hatice'nin kervanini Sam'a gotururken ve ticaret yaparken, falan. Hz. Muhammed'e ilk vahy 40 yasinda geldi. O daha once kendisinin peygamber oldugunu bilebilir miydi? Zannetmiyorum. Nerden bilsin? Zaten vahyin geldigi ilk gece son derece sasirmamis miydi?
Evet, Hz. Muhammed jigolo degildi ama, nedense Hatice'nin buyusune kendini kaptiran genc ve cilgin bir delikanli olmadigi da soylenemez.
Hz. Muhammed'in yaptigini bugun yapanlara pek iyi gozle bakilmaz nedense. Cunku normalde cagdas toplumlarda koca karidan daha yaslidir. Aradaki 20 yillik yas farki bile mazur gorulur erkekler icin..
Goruyorsun, dunya hala erkeklerin dunyasi.
Ben hep soylerim zaten, erkek olmak zordur derim ve kadin olmadigima yatar kalkar dua ederim..
Eminim sen de bu dusunceme katiliyorsundur..
Iyi aksamlar.. Yatsiyi kildin mi? Havalar nasil orada, soguk geliyormus diye duydum da..
keh keh keh..
Haci..

Respond to this message   
garip
(no login)
208.236.45.63

Untitled

October 8 2001, 9:39 PM 

nick hirsizlari simdi de haci'ya mi dadandi?

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.64.151

bu doğrultuda cevap hakkımı kullanıyorum

October 9 2001, 8:50 PM 

yok garip
bu hazretin ta kendisi
bunu aralıklarla hep yapar

"cagdas toplumlarda koca karidan daha yaslidir"

diyor fakat bu çağdaş toplumdan kastının ne olduğunu söylemiyor çağdaşlıktan kastı
amerikan topluluğumu türk topluluğumu yoksa arap topluluğumu
nerde yaşıyorsa oranın bakış açısıyla bakıyor
mantığımı elden bırakacak olsam bende yaşadığım topluma göre geçmişi ve farklı kültürleri değerlendirebilirdim
ama bunun saçmalık olduğu konusunda herkez benimle hem fikir olacaktır
islamı peygamberi ve tarihteki farklı kültürleri bilmeden konuşmaması gerekli ama gelde bunu izah et..

Respond to this message   
Current Topic - HZ, MUHAMMED JIGOLO MU IDI?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss