YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

ŞEFAAT:(9) AHİRET NEDİR?

October 9 2001 at 2:28 PM
  (no login)
from IP address 195.175.229.55

AHİRET NEDİR?

2/4-..ahireti gereğince kavrayıp anlayanlar da onlardır.

Bu ayetin öncesinde korunup sakınanaların özellikleri anlatılmaktadır.Bu özelliklerden bir taneside ahireti kavramak olarak belirtilmiştir.

Ahiret nedir?

Bu ayet ahiret denilen ikinci ve sonsuz sürecek yaşamı belirtmektedir.Ancak ahiret yaşamının başlayabilmesi için insanın yargılama aşamasından geçmesi gerekmektedir.Bu dünyada yaptıklarının karşılığını alması gerekmektedir.Bu karşılıklar alındıktan sonra ahiret yaşamı başlayacaktır.

2/48-..ve öyle bir günden korkun ki,o gün hiç kimse kimsenin cezasını çekemez.Kimseden şefaat(aracılık,iltimas,torpil) de kabul edilmez.Kimseden fidye alınmaz.Ve onlara hiç bir yardım yapılmaz.

Bu ayetin öncesinde 40 ıncı ayetten başlayan ve peşpeşe gelen ayetlerde İsrailoğullarına hitap vardır.Onlara neler yapmaları gerektiği hatırlatılmaktadır. Sonuç olarak bu belirtilenleri yapın çünkü şefaat yoktur denilmektedir.

İsrailoğulları ise yanlış bir din üzerinde idiler.Kendilerini Allah nezdinde kurtaracak mesihlerin olacağını zannediyorlardı.Allah ile ortaklık kurmuş ve Allahın yetkisini paylaştığı mesihler olduğunu zannediyorlardı.Güya bu mesihler kendilerine tabi olacakları kurtaracaklar ve cennete gitmelerini sağlayacaklardı.2/48 ayetinde verilen cevap bu görüşte olanlaradır.

Bu gün de Allah nezdinde Muhammedin kendine tabi olanlara Din günü şefaat edeceği görüşünü ileri sürenlerin dünya görüşleri yani dinleri eskiden İsrail oğullarının dinleri ile bu noktada çakışmaktadır.

Şefaat konusunda genel kuralı belirten bu ayettir.Daha sonra anlatılacaklar ayrıntılardır.Bu genel kuralın istisnaları olamaz.Özel kurallarda bu genel kurala aykırı ve genel kuralı hükümden düşürücü nitelikte olamaz.

(Devam edecek)

Respond to this message   
AuthorReply
Anonymous
(no login)
195.175.208.118

yine teşekkürler Fazıl bey, okuyorum, anlıyorum, yararlanıyorum

October 9 2001, 6:46 PM 

Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da yazmışsın önceden.
Demek günah işleten de sen misin bana:
Öyleyse o halde nedir o cennet cehennem?

ya Yunus ne derdi

Cennet Cennet dedikleri
Bir kaç evle, birkaç huri
İsteyene ver sen onu
Bana seni gerek seni

Yunus'u şimdi örnekleyecek koşullarım yok
Biraz okumak ve haberler dinlemek istiyorum

Respond to this message   
Current Topic - ŞEFAAT:(9) AHİRET NEDİR?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss