Seçimle anketle yaygarayla sabotajla degil.
Katılımcılar fikirlerini belitseler de bu bir yaptırım vazifesi görmeyecektir.
Yani "Herkes EDİTOR olabilir."
Ve herkes editörlük için talepte bulunabilir ve talip olabilir. Bunun için forum bunyesindeki editorlerden birine bir mail atmak yeterlidir.
Bu mail hali hazıdaki editorler ve webmaster tarafından fikir alışverişi sonrasında cevaplandırılır.
Oralarda buralarda HİÇ nickli katılımcı gibi yaygara yapmakla olunmaz.
Rubai yazma merakın varsa açar bir başlık yazarsın.
Ya da Agaç evi forumunu süslersin.
Utanmaz adam.
Ya peki geçenlerde sayfaları üfleye püfleye güncellemen.
Geçenlerde yaklaşık 80 tane mesaja sadece "güncelleyelim" yazarak sayfaları alt üst ettin.
Yeter artık.
Sende ne ahlak var ne edep.
Gunlerdir burada izledim seni.
Yaptıgın sadece sabotaj.
Şimdide editorluk ve HACI yaygarası koparıyorsun ve yedigin haltları ve kendini kamufle ediyorsun.
Başka forumlarda yaptıkların ve iddia edilen gibi bir misyoner olup olmadıgına bakmaksızın(çunku bu beni ilgilendirmiyor)burada teknik olarak yaptıgın edepsizlikler açık ve kesin.
Yaklaşık bir seneye yakın süredir Alternatiforum bunyesindeki yazılarınıza baktıgınız zaman ilk göreceginiz bir çok konuda bilgi edinilebilecek ve yine bir çok konuda da tecrube kazanılabilecek bir yer oldugudur...
Bu forumda;
-Çok geniş kapsamlı konuların hulasalarını
-Aynı konulara farklı açıdan yaklaşımları
-Bu konular hakkında çelişkileri gözleyebilirsiniz.
-Bu konuların araştırmalara dayalı ele alınmasını da görebilirsiniz.
...başkalarını oldugu kadar kendinizi de görebilirsiniz.
Ve yine forumda,
-Böylesine güzel bir ortamın sabote edildigini
-Aylardır biriken zamanın ve emegin bir ürünü oldugunu hiçe sayarak dagıtıldıgını,kirletildigini içiniz parçalanarak görebilirsiniz.
Bu forum hala hazırdaki katılımcıların oldugu kadar,forumlara bir daha ugramayanlaın da forumudur. Onlarında emekleri vardır.
Burada küserek gidenlere seslenmek istiyorum...
Kime neye küsüyorsunuz?Kime neye bu duygu yüklü tafralar?Giderken tek üzülen sizlermisiniz?Ya bu kadar emekleriniz ve düşünce katkılarınız?Bir anlık size hiç birşey kazandırmayacak sinirlenmeleriniz mi karşılıgı bunca zamandır buraya harcadıgınız zamanlar?
Orada burada oluşturulan başka forumlar mı?
Şu editor olursa ben yazmam
Bu webmaster olursa ben okumam
Şu katılımcı varsa ben yokum
Degerli katılımcılar...
Tüm bunlar forumu sahiplenmenizi göstermekte zaten.
Kızmanız sinirlenmeniz terketmelerinizde bu sahiplenme duygusunun birer ispatı ve göstergesi.Sahiplendiginiz ve zaten size ait olan bu forumun güzelligi de sizin elinizde.
Bu forumun sahipleri editorler degil.
Editorler lider degil.
Editorler sadece forumun siz katılımcıların optimum derecede rahat ve keyifle kullanmanızı saglayan gönüllülerdir.
Gidenler de ve hala hazırda yazalarda bu forumu seviyorlar umursuyorlar.Gitmeleri de bundandır zaten.
Dilemma,çagaşan,brek,hegel,hacı,hacı ali,gak,bilg,rope fazıl,bedirhan,barış,emre,bıcırık sailor, ebuselam,hiç ve şu anda aklıma gelmeyen tüm buraya bir nokta koymuş insanların emegi var burada.
Bakalım iletime karşı ne yazılmış diye açıp baktıgınız ve keyif aldıgınız,kızdıgınız,hiddetlendiginiz kızdırdıgınız br ortam burası.
Kızmak ta,gülmek te,begenmek ve begenilmek ve hatta küfür etmek te dahil hepsi sizlerin duygularınızın düşüncelerinizin birer sembol olarak mana dolu ekrana yansımasıdır.
Kalanıda kızanı da gidenide bu forumu seviyor ve ben buna eminim.
Düşünceler-inançlar degişsede herkesin aynı duydu şemsiyesi altında buraya yazdıgı gerçegini inkar edemezsiniz.
sayin MGK IP numaralaini tekrar actiginiz icin size cok kizmistim simdi beni sevindirdiniz.aslinda kendi kendime bu MGK IP numaralarini acip milletin foyasini ortaya cikaracak diye dusunmuyor degildim.IP ler her ne kadar kati bir bilgi vermiyorsada,yazi stili ve taktikleri okuyunca bazi seyler anlasiliyor.mesela an2an'in ip numarasi bir keresinde dervisin IPi olmstu.ayni sekilde dervisin IPi de st an2an olmustu.IP olmazsada hazir yazilari degisik nicklerle kopy-paste etmesi onun baslica ozelligidir.yani IPin faydasi inkar edilemez.mesela gambit latince atasozu bilir.gambit alternatifte latince bilen ikinci kisimidir yoksa? IP siz olmaz!! tesekkurler
alternatiforuma
6 aydır filan yazıyorum,
aynaya bakıyorum,
hatırlanmama değecek bir şey yazmadığımı görüyorum.
fuzuli işgal ettiğimi
-nickimle de uyumlu olarak-
hariçten gazel okuduğumu anlıyorum,
"parmaklarımın üzerinden
su gibi akıp"
gidiyorum.
boy aynası tutarak
boyumun ölçüsünü veren
MGK'ya
teşekkür ediyorum.
OutSider
---
gölgelemedim bağını bahçesini
günü güneşi örtmedim
yapılanlar söylenmez ki her zaman
sömürmedim illa
sömürmedim illa
sömürmedim sevdim
illa illa
illa illa
illa illa
illa illa
illa sevdim.
dedin
ciddi ve güzel tartışmalar yapabildiğimiz günler
ile bu gün arasına sanki bir köprüye işaret etmiş gibi oldun
(bir anlık böyle bir hisse kapıldım)
alternatifforum hikayesi
anlatmakla bitmez
sevgisi de tariflere sığmaz...
1. yukarıdaki
boy aynası, boy ölçüsü
başlıklı yazı,
onun yukarısındaki
MGK iletisinin
//Dilemma,çagaşan,brek,hegel,hacı,hacı ali,gak,bilg,rope fazıl,bedirhan,barış,emre,bıcırık sailor, ebuselam,hiç ve şu anda aklıma gelmeyen tüm buraya bir nokta koymuş insanların emegi var burada.//
paragrafındaki
iri harfli kısm üzerine yazılmış
bir gücenme ve veda yazısıdır;
sevdiğim
ve sömürmediğim
alternatiforumdur.
2. web-based free public proxy kullanırım.
web-based: webde bulunur.
free: para ödemem.
public: benimle ilgisi yoktur,
benim değildir,
herkes kullanabilir.
hatırlayan
sevgili ds
ve
sevgili Salvo'ya da
saygı ve teşekkürlerimle
ARAMIZDA SAPIK BIR HIC VARDIR.. YALANCI, RIYAKAR.. PROVAKATOR..
October 16 2001, 1:49 PM
Bu forumun sorunu kufurbaz Haci'lar degildir..
Onlarin kufre bu forum hic bir sekilde etkilemez.
Ama Hic gibi psikopatlarin ahlaksiz bogucu taktikleri, sinsi saldirilari, provakasyonu ve karistiriciligi forum atmosferini zehirler..
Sorun kufur degildir. Olsaydi, anasinndan tutun, bacisina, kizina kadar kufredilen Hic bu sekilde yazamazdi.. Belli ki kufurlerin hic birinden etkilenmemis kasarli bir karistiricidir. Gorevi vardir. O gorev biz Turk'lerin arasini bozmaktir... Onlari birbirlerine dusurmektir..
Bu Ermeni bozuntusunun ne idigu belli degildir...
Ben muslumanim demedi... Ben muslumanliga inaniyorum dedi..
Ben Hristiyan degilim dedi..
Bir Yahudi olabilir mi?
Bir Bati misyonerliginden maasli olabilir mi?
Bu ahlaksiza burada yer vermemek mumkun degil
Onun icin tepesine dikilecem bu pisligin...
Benden kurtulamayacak..
Onu kose bucak izleyecem ve butun kirli cikilarini ortaya koyacam..
Baskalarini da aldatmasina izin vermeyecem..
Yeter artik bu ahlaksizligin ahlaksizliklari..
Editör forumdan sorumlu kişi demektir...
Katılımcılardan sorumlu demek degildir.
Bu konuda çok şey yazıldı çizildi.
Burada foruma mudahale etmek ile
Kişiye Mudahale etmek farkı
hala anlaşılmadı.
Alternatif forumda küfür edilebilir,
Sinirlenilebilir,
Sahte nicklerle farklı kişiliklere de bürünülebilir...
Kişilerin ahlak-edep anlayış ve gürüş farklılıkları ne editoru ne webmaster ı ne de bir başka katılımcıyı baglar.
Kullanım açısından katılımcıların sorun yaşamadıgı sürece foruma mudahale etmenin geregi de yoktur.
Dikkat ederseniz ANA SAYFA sabote edilircesine küfürden dolayı önümüzü göremedigimiz zamanlarda mecburen mudahale edildi.
Hiç,
Sen bu foruma 20 dakika içerisinde 80 rasgele başlıga mesaj bırakarak, eften püften küfür yazılarıtaşıyan,hayyamdan rubailer ile, abuk subuk bir kaç kelimelik anlamsız mesajlar ile güncelleyen ve forumu defalarca altını üstüne getirerek sabote eden bir katılımcısın.
Senin konumunda biri bir kaç küfür yazısı ile yaygara ediyor ben ona şaşırıyorum.
Bu forumda hiç kimseye hiç bir KISITLAMA getirilemez.
Forumun kullanımı ile kişinin sorumluluk anlayışı arasındaki ilişkiyi kuracak kişi katılımcının bizzat kendisidir.
Editor degil.
Editor sadecce forumun formatı ve rahat ve verimli kullanımından sorumludur.
Editor forumdan sorumludur.
Editor katılımcıdan sorumlu degildir.
Editor bir çoban degildir.
Bir katılımcı olarak sana tavsiyem bu gereksiz yaygaralardan vazgeçmen, forum katılımcılarına forumu kullanım açısından eziyet veren sabotajların yüzünden özür dilemen.
Editorun editor olarak burada kimseye git veya kal demek gibi lüksü, yetkisi, keyfiyeti yoktur.
Ben sana buradan "git" dersem bunu bir katılımcı sıfatımla bir fikir beyanı çerçevesinde diyebilirim.
Artık bu gereksiz yaygaralardan vazgeçmeni bir katılımcı olarak tavsiye ediyorum.