YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLAYAN İNSANLARIN DİNİ NEDİR?

October 15 2001 at 2:08 PM
  (no login)
from IP address 195.175.229.128

MİRAÇ OLAYINI KABUL EDEN İNSANLARIN DİNİ NEDİR?

MİRAÇ NEDİR?

Miraç sünni görüşe(dine)göre Muhammedin ne zaman olduğu tam olarak bilinmeyen bir zamanda Mekkeden Kudüse çok hızlı bir şekilde gitmesi ,orada geçmiş zamanda yaşamış ve ölmüş tüm peygamberlere namaz kıldırmak için imamlık yaptıktan sonra göğe çıkarak Allah ile aracısız görüşmesi olayıdır.Dönüşte Allahın iradesi olan, insanlara 5 vakit namaz kılmaları yükümlülüğünü getirmesi olayıdır.Muhammed maddi olarak mı Allah ile görüşmeye göğe çıktı yoksa bu olay ruhen mi oldu sünnilerin alimleri arasında tartışmalıdır.Ama hepsinin ortak görüşü ; “Miraç vardır.Muhammed Allah ile görüşmeye gitmiştir.Dönüşte de 5 vakit namaz yükümlülüğünü getirmiştir.”

MİRACIN DAYANAĞI KUR’AN MIDIR?

Hayır! .

Miracın dayanağı Kur’an değildir.Kur’anda mirac olayı yoktur.Kur’anda Muhammedin Allah ile görüştüğü ve dönüştede kendi yandaşlarına 5 vakit namaz kılınacağına dair yükümlülük getirdiğine ilişkin ayet yoktur.

Mirac olayının dayanağı hadislerdir.Dolayısıyla namazın 5 vakit kılınacağına dair dayanakta hadislerdir.Böylece Kuranda bulunmayan bir konu hadisler yoluyla,hadisler kullanılarak sünni görüşün(dinin) temel varsayımı haline getirilmiştir.Yani sünni görüşün temel varsayımı olan namazın 5 vakit olacağı miraç olayının olduğuna ilişkin hadislerle oluşturulmuştur.

Miraç olayına ilişkin hadisler Kurandaki İsra suresi birinci ayete yapıştırılarak ve bu ayetin devamı olarak kabul edilerek Kurana ekleme yapılmıştır.Ekleme yapılacak en uygun ayet olarak İsra suresi birinci ayet görülmüştür.Bu ekleme Muhammed öldükten çok sonra yapılmıştır.

İSRA SURESİ BİRİNCİ AYET,GERÇEKTE DE MUHAMMEDİ UÇURAN BİR AYET MİDİR?

17/1-Bütün varlıkların tesbihi o kudretedir ki;kulunu,gecenin birinde Mescidi Haramdan,çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksaya yürütmüştür.Bu,ayetlerimizden bir kısmını o kulumuza göstermek /onu ayetlerimizden biri olarak göstermemiz içindir.

Muhammed kendisine suikast yapılıp öldürüleceğini haber alınca Mekkeden ayrılma kararı almıştır.Amacı Medineye gitmektir.Gidiş güzergahı tespit edilmiştir.Her zamanki yoldan gidecektir.Oysa düşmanları yolu üzerine pusu kurmuşlar.Muhammed mutad yolu kullanırsa pusuya düşmesi ve öldürülmesi kesin.Gidiş sırasında işler ters gitmiş ve Muhammed mutad Medine yoluna değilde Mescidi Aksaya doğru uzanan yola sapmak mecburiyetinde kalmıştır.Uzun ve dolambaçlı bir yol izleyerek medineye yönelmiştir.Düşmanlarıda pusuda bir gece beklemişler bakmışlar ki Muhammed o gece Medine yolundan geçikmesi sağlandığı için geçmemiş bunun üzerine pusuyu terketmişlerdir. Muhammed de düşmanları yoldan pusuyu kaldırdıktan sonra geçip selamete kavuşmuştur.İsra birinci ayette anlatılan olay budur.
Muhammedin gecikmesi kendi iradesi sonucu olmamıştır.İradesi dışında Mescidi Aksa yönüne sürüklenmiş sonra Medineye dönmüştür.Böylece pusudan kurtulmuştur.

BU AYETTE ANLATILAN VE YORUMLADIĞIMIZ OLAY NEYİ İSPATLAR?

17/1....Hiç kuşkusuz O Semidir,Basirdir.

Bu olay Allahın Semi ve Basir özelliğine sahip olduğunu anlatmak için ayet olarak Kur’an’a konmuştur.

Nedir Basir?En iyi şekilde gören demektir.Her şeyi gören demektir.

Nedir Semi?En iyi şekilde işiten demektir.Her şeyi işitip duyan demektir.

Muhammedin Mekkeden kaçma eylemini Allah görmekte ve bilmektedir.Rakiplerinin tuzaklarını da görmekte ve Muhammed hakkında konuştuklarını duymaktadır.Muhammedin işlerinin ters gitmesini ve uzak yola sapmasını sağlayarak tuzakların boşa çıkmasını sağlamıştır.Onu Mescidi Aksa istikametine yönelterek ve bu yolda yürüterek Muhammedin ölümden kurtulmasını sağlamıştır.

Buna benzer olaylar zaman zaman bizlerin de başına gelir.Bir aksaklık nedeniyle ikiz kuleye gidemeyen bir ABD vatandaşı ölümden kurtulabilmektedir.Uçağı kaçırırsın .İşlerin ters gitmesine canımız sıkılır ama sonra bakarız ki uçağın kaçırılması daha hayırlı bir oluşum sağlar.Muhammedde Mescidi Aksa yönüne çevrilerek mutlak bir ölümden kurtulmuştur.Böylece Allahın kullarını her zaman duyduğu ve darda kalanları gördüğü bu ayetle anlatılmaktadır.

İsra suresi birinci ayet ile hadislerle uydurulan Muhammedin göğe çıkması arasında hiç bir ilişki yoktur.Yapılan, Kuranı ve ayetlerini, hadisler kullanılarak yamultmadır. Hadislerle namazın 5 vakit olduğu kuralını Kurana yamama faaliyetidir.

MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMAK İSLAMİYETE UYGUN BİR DAVRANIŞ MIDIR?

Hayır!

Miraç kandilini kutlamak,bu gece dolayısıyla eşe dosta kutlama telefonları tebrikleri göndermek İslamiyete uygun davranış değildir.Sadece oluşturulmaya çalışılan sünni dininin siyasi yapılanmasına yönelik kural oluşturulmaya yönelik eylemlerdir.Tıpkı siyasi partilerin işaretleri gibi yeni bir tanışma işareti yaratmaktır.

Günümüzde sünni olan bazı insanlar Miraç kandili kutlamaktadırlar.Bu kutlamaları iyiniyetle yapanlar,bilgisizdirler.Geçmiş ataları nasıl robot idilerse kendileride robotluktan kurtulamamışlardır.Olayları ve kendilerine okunanları sorgulamaktan kaçınmaktadırlar.Ruhban sınıflarını Allahla kendileri arasında aracı ve ruhbanlarının her söylediğini de doğru kabul etmektedirler.Bu nedenle Miraç kandili kutlayan insan hadis dininin sünni alt dinine tabidir.

Hadis dini İslamiyet dini değildir.Hem miracı kabul edip hem de İslamiyet dininden olunamaz.!İslamiyet dininde miraç yoktur.!İslamiyet , bilim dışı olaylara inanmaz.İslamiyet dünya görüşü bilimin dünya görüşüdür.Allahın kuralları(sünnetullah) bilimin kurallarıdır,doğanın kurallarıdır.İslamiyette çizgi filimlere senaryo olacak türden olaylar yoktur.Mucizeler yoktur.

Hadis dininin bir başka alt dini olan Anadolu aleviliğinde ise miraç sünnilerden farklı olarak anlatılmaktadır.Bu anlatımda da Muhammede cizgi roman kahramanı misyonu yüklenmektedir.Ama uygulamada,televizyonlarda ve resmiyette kutlanan miraç sünnilerin miracıdır.Alevilerin miracı değildir.

NEDEN MİRAÇ?

İnsanlar Muhammedin ölümünden sonra hadisler uydurarak Muhammedi neden miraç yoluyla göğe çıkarma ihtiyacı hissetmişlerdir?

1)Bu insanlara göre Allah insanlardan uzakta ve göklerde oturmaktadır.Allah ile ancak miraç gibi mucize olaylarla görüşme olanaklıdır.

2)Allah ile sade vatandaşlar konuşamaz,görüşemez.Allah ile ancak etkin ve yetkin insanlar konuşup görüşebilir.

3)Muhammed miraç yoluyla Allah ile buluşmak için göğe uçurulmalı ki sonra gelenlere uçma işi yol olsun.Yani sonra gelenlerden bazıları da uçtuklarını,mucize sergilediklerini ileri sürüp insanları kandırsınlar.Giderek ruhban sınıfın temelleri atılsın.Çünkü Allah ile insanların arası açılırsa ,Allah ile insan arasına otomatik olarak ruhban sınıf girer.Ruhban sınıfın varlık nedenlerinden biri de miraçtır.Miraç düşüncesi ortadan kaldırılırsa insanlar Allah ile kolayca ve direkt olarak konuşabilirler.Allah ile konuşmak için miraç gibi zahmetli ve mucize olaylara gerek kalmaz.İnsanların direkt olarak Allah ile konuşmaları ruhban sınıfın işine gelmez.Menfaatleri zedelenir.

Ama tüm bunlardan önce, insan her şeyi sorgulayarak robotluktan kurtulmalıdır.Göz perdeleri sorgulama ile kalkarsa gerisi çorap söküğü gibi gelir.Sorgulama olmazsa gözler perdeli kulaklar sağır olarak ölünceye kadar miraç veya benzer olaylara kanmak kaçınılmazdır.Sorgulama olmazsa,esrarkeşlerin kendilerini uyuşturucu ile uyuttukları gibi,miraç türü öykülerle insanların afyonlanması kaçınılmaz olur.

Respond to this message   
AuthorReply
hiç
(no login)
195.175.216.98

Sayın Fazıl, gerçekten de düşünebilemediğimiz bir yoldan Mi'rac`ı Hicret`e bağladı

October 15 2001, 7:12 PM 

17(50.) ISRA
Bismillahirrahmanirrahim

17(50.) :1. Sübhanellezı esra bi abdihı leylem minel mescidil harami ilel mescidil aksallezı barakna havlehu li nüriyehu min ayatina innehu hüves semıul besıyr

17(50.) :1- Noksan sıfatlardan münezzehtir kulunu geceleyin Mescid-i Harâm'dan çevresini kutladığımız Mescid-i Aksâ' ya götüren, âyetlerimizden bir kısmını ona da gösterelim diye, şüphe yok ki o, her şeyi duyar, görür. [1]
[1]) Hz. Muhammed (s.a.a)'in, bir gece, Mekke'den Kudüs'e gitmesine ve oradan göğe çıkmasına, yani Mirac mucizesine aittir.

İsra bölümünde böyle

Peki, Necm Bölümü Mi'rac ile ilgili değil mi?
53(23.) NECM
Bismillahirrahmanirrahim

53(23.) :1. Ven necmi iza heva

53(23.) :2. Ma dalle sahıbukum ve ma ğava

53(23.) :3. Ve ma yentıku anil heva

53(23.) :4. İn huve illa vahyuy yuha

53(23.) :5. Allemehu şedidul kuva

53(23.) :6. Zu mirrah festeva

53(23.) :7. Ve huve bil ufukıl a'la

53(23.) :8. Summe dena fe tedella

53(23.) :9. Fe kane kabe kavseyni ev edna

53(23.) :10. Fe evha ila abdihi ma evha

53(23.) :11. Ma kezebel fuadu ma raa

53(23.) :12. Efe tumarunehu ala ma yera

53(23.) :13. Ve le kad raahu nezleten uhra

53(23.) :14. Inde sidratil munteha

53(23.) :15. Indeha cennetul me'va

53(23.) :16. İz yağşes sidrate ma yağşa

53(23.) :17. Ma zağal besaru ve ma tağa

53(23.) :18. Le kad raa min ayati rabbihil kubra

53(23.) :1- Andolsun yıldıza, inerken. [1]
53(23.) :2- Arkadaşınız, gerçekten ne saptı, ne ayrıldı. [2]
53(23.) :3- Ve kendi dileğiyle söz de söylemedi.
53(23.) :4- Sözü, ancak vahyedilen şeyden ibaret.
53(23.) :5- Ona öğretti kuvvetleri çok çetin. [3]
53(23.) :6- Kuvvetli biri; sonra doğruldu.
53(23.) :7- Ve o, en yüce tanyerindeydi. [4]
53(23.) :8- Sonra yaklaştı, yakınlaştı.
53(23.) :9- İki yay kadar kaldı araları, yahut daha da yakın.
53(23.) :10- Derken kuluna vahyetti, ne vahyettiyse.
53(23.) :11- Gönlü, gördüğünü yalanlamadı.
53(23.) :12- Hâlâ münakaşa mı edersiniz gördüğü şeyleri?
53(23.) :13- Ve andolsun ki onu, inerken bir kere daha gördü.
53(23.) :14- En son sidrenin yanında. [5]
53(23.) :15- Mev’â cenneti de yanındaydı. [6]
53(23.) :16- Sidreyi, o sırada neler bürümüş, kaplamıştı, neler.
53(23.) :17- Gözü, ne kaydı, ne haddini aştı.
53(23.) :18- Andolsun ki Rabbinin pek büyük delillerinden bir kısmını gördü.

[1]) Yıldızdan maksat Kur’ân'dır. Nücumen, yani âyet âyet indiği için bu adla anılmıştır. Bu tefsiri Dahhak, Mücahid ve Kelbi kabul eder. Arapça'da tencim, ayırmak anlamınadır, müneccem, ayrılmış demektir. Burdaki yıldız, ülker yıldızıdır diyenler de vardır. İbn-i Abbas buna zahib olmuştur. Hasen'e göre doğrudan doğruya yıldız anlamınadır. "İnerken" den murat, kıyamet günü, yıldızın yere düşmesidir diyenler de vardır....

[2]) "Arkadaşınız" dan murat Hz. Muhammed (s.a.a)'dir.

[3]) "Çetin ve kuvvetli biri", Cebrail'dir.

[4]) Mirac'a ve Mirac'da, Şidre yanında Cebrail'i gördüğüne işarettir. Mirac hakkında Sa'saa oğlu Mâlik'ten gelen hadisin meali şudur: "Hatim'de (Ka'be'ye dahilken tamirde binadan hariç kalan yer) yatmıştım. Cebrail geldi. Göğsümü yardı, kalbimi çıkardı, içi imanla dolu bir altın kapta yıkadı, yerine koydu. Sonra eşekten büyük, katırdan küçük bembeyaz bir binek getirdi (Burak). Üstüne bindim, göz yumup açıncaya dek Mescid-i Aksa'ya vardık. Oradan dünya göğüne çıktık. Cebrail, kapıyı açmalarını söyledi. Kimdir dendi. Cebrail'im dedi. Yanındaki kim dediler. Muhammed dedi. Peygamber olarak gönderildi mi diye sordular, evet dedi. Merhaba, kutlu olsun gelişin deyip kapıyı açtılar. Adem ordaydı. Cebrail, bu, baban Adem'dir, selam ver dedi. Selam verdim, selamımı alıp, merhaba ey temiz oğul, temiz Peygamber dedi. Sonra ikinci kat göğe çıktık. Gene kapısının açılmasını istedi. Kimsin diye sordular. Cebrail'im dedi. Yanındaki kim dediler, Muhammed dedi. Gönderildi mi, Peygamber oldu mu diye sordular, oldu dedi. Merhaba, kutlu olsun gelişin deyip kapıyı açtılar. Bir de gördüm ki Yahya ile İsa orda; onlar, teyze oğullarıydı. Cebrail, bu Yahya, bu da İsa, selam ver onlara dedi. Selam verdim, aldılar ve merhaba ey temiz kardeş, ey temiz Peygamber dediler. Sonra üçüncü kat göğe çıktık. Gene Cebrail kapıyı açın dedi. Kimsin dendi. Cebrail'im dedi. Yanındaki kim dediler, Muhammed dedi. Peygamber olarak gönderildi mi diye sordular. Evet dedi. Kapıyı açtılar, merhaba, kutlu olsun gelişin dediler. Baktım ki Yûsuf orda. Cebrail, bu Yûsuf dedi, selam ver. Selam verdim, aldı ve sonra merhaba temiz kardeş, temiz Peygamber dedi. Sonra ağdık, dördüncü kat göğe vardık. Kapıyı açın dedi. Kim o dediler, Cebrail'im dedi. Yanındaki kim dediler. Muhammed dedi. Peygamber olarak gönderildi mi dediler, evet dedi. Açtılar, merhaba dediler, kutlu olsun gelişin. Gördüm ki İdris orda. Cebrail, bu İdris'tir dedi, selam ver. Selam verdim, aldı ve merhaba temiz kardeş, temiz Peygamber dedi. Sonra beşinci kat göğe yükseldik. Kapıyı açın dedi, kimsin dediler, Cebrail'im dedi. Yanındaki kim dediler, Muhammed, Tanrı rahmeti, esenliği ona dedi. Gönderildi mi dediler, evet dedi. Açtılar, merhaba, kutlu olsun gelişin, dediler. Baktım ki Harûn orda. Cebrail, bu Harûn dedi, selam ver. Selam verdim, aldı, merhaba temiz kardeş, temiz Peygamber dedi. Sonra altıncı göğe ağdık. Kapıyı açın dedi. Kimsin dediler, Cebrail'im dedi. Yanındaki kim dediler, Muhammed dedi. Peygamber olarak gönderildi mi dediler, evet dedi. Merhaba, kutlu olsun gelişin deyip kapıyı açtılar. Gördüm ki Mûsa orda. Cebrail, bu Mûsa'dır dedi, selam ver. Selam verdim, aldı, merhaba temiz kardeş, temiz Peygamber dedi. Oradan geçerken bir de baktım, ağlamaya başladı. Niye ağlıyorsun diye soruldu. Bir genç, benden sonra peygamber olarak gönderildi de onun ümmetinden, benim ümmetimden daha çok kişi cennete girecek dedi. Sonra yedinci kat göğe ağdık. Kapıyı açın dedi. Kimsin dediler, Cebrail'im dedi. Yanındaki kim dediler, Muhammed dedi. Peygamber olarak gönderildi mi, Peygamberlik verildi mi ona dendi, evet dedi. Açtılar, merhaba, kutlu olsun gelişin dediler. Bir de baktım ki İbrahim orda. Cebrail, bu dedi baban İbrahim, selam ver. Selam verdim, aldı, merhaba temiz oğul, temiz Peygamber dedi. Sonra Sidret-ül-Münteha'ya (Sınır ağacı) vardık. Yemişleri iri iriydi, dağ gibiydi, yaprakları fil kulağına benziyordu. Cebrail, bu ağaç dedi, Sınır ağacı dedi. Derken dört ırmak gördüm, iki tanesi açıktan akmadaydı, iki tanesi yeraltından. Ya Cebrail dedim, Bunlar ne ırmağı? Cebrail, alttan akan ırmaklar cennetteki iki ırmak, açıktan akanlarsa Nil'le Fırat dedi. Sonra beni Beyt-i Ma'mur'a yüceltti. Oraya her gün yetmiş bin melek girip çıkmada, orasını ziyaret etmedeydi. Sonra bana bir tas şarap, bir tas süt, bir tas bal sunuldu. Ben sütü içtim. Cebrail, o içtiğin dedi, yaratılıştır, yaratılıştaki selamettir ve sen de ona tabisin, ümmetin de. Sonra bana her gün elli vakit namaz farzedildi. Döndüm, Mûsa'nın yanından geçerken bana, ne emredildi sana diye sordu. Günde elli vakit namaz dedim. Dayanamaz ümmetin bu elli vakte, andolsun Allah'a, ben insanları senden önce sınadım ve İsrailoğullarıyla şiddetle savaştım, dön Rabbine, ümmetin için bu emri hafifletmesini iste dedi. Döndüm, İstedim, on vaktini bağışladı. Geriye dönüp Mûsa'nın yanından geçerken bunu söyledim Mûsa, gene aynı sözü söyledi. Döndüm, on vaktini daha bağışladı. Gene Mûsa'nın yanından geçerken aynı sözü söyledi. Gide gele beş vakit kaldı. Mûsa, ümmetin dayanamaz dedi, ben insanları sınadım, dön, Rabbinden bunu da hafifletmesini iste. İstedim, artık utanırım, razıyım buna dedim. Oradan dönüp geçerken bir münadinin bana, namazı farzettim ve kullarımın yükünü hafiflettim diye nida etti." (Al-Tecrid, Hadis-ül-İsrai vel Mi'rac, 2, 62-64). Buhari'de, "Kitab-üs-Salat" ın başında da Malik oğlu Enes'ten tahric edilen bir hadis vardır. Meal itibariyle buna çok benzer. Ancak orda, bu hadiste bulunmayan bazı şeyler de vardır ki Levh'a yazı yazıldığı, kalemlerin gıcırtısını duyduğu, Cebrail'le Sidre'ye dönünce, ağacın, mahiyeti bilinmeyen renklerle kaplandığı, sonra cennete girdiği, cennetin toprağının miskten olduğu bunlar arasındadır (al-Tecrid, I, 35-36). Mirac hakkında daha birçok hadisler vardır (Mesela Kevser ıramağını gördüğü gibi. al-Tecrid, 2, Kitabu Tefsir-il-Kur’an, 120).
İbn-i Abbas, 17. sûrenin 60. ayetinde bahsedilen rüyayı tefsir ederken Hz. Peygamber'in Kudüs'e, Beyt-i Makbis'e götürüldüğü gece gördüğü rüyadır diyerek Mirac'ın rüya olduğunu kail olmuştur (al-Tecrid, 2, 64). Mirac'ın, cismani, yahut ruhani olduğunu söyleyenler bulunduğu gibi Mekke'den Kudüs'e cismen gittiğini, göklere de ruhen ağdığını kabul edenler de bulunmuştur. 6-9. ayetlerde yaklaşan, ayetteki açık ifadeye göre Cebrail'dir. Böyle olduğu halde Hz. Muhammed (s.a.a)'in, Tanrıya yaklaştığını söyleyerek çeşitli tevillerde bulunanlar da çıkmıştır.

[5]) Sidre'nin, bir sınır olduğu, meleklerin, oradan ileriye geçemiyecekleri rivâyet edilmiştir.

[6]) Me'vâ, cennetlerden birinin adıdır. Oraya ancak peygamberlerle şehitler girer.

Evet, sapık ve küfürbaz olmayan özü dürüst ve imanlı kimseler değerlendirme ve düşüncelerini, inançlarını buraya belirtebilirler.

Respond to this message   
cagasan
(no login)
195.175.151.150

o kadarını bilemem de

October 15 2001, 10:13 PM 

kudus müslümanlarca alınmadan önce

şimdiki adı

mescidi aksa olan caminin

islamiyet yayılırken ki

adı da mı mescidi aksa idi.

Respond to this message   
HACI
(no login)
64.12.105.42

DAHA BASKA KIMLER YANITLAYABILIRLER?

October 15 2001, 11:54 PM 

Evet, sapık ve küfürbaz olmayan özü dürüst ve imanlı kimseler değerlendirme ve düşüncelerini, inançlarını buraya belirtebilirler.

Ve ayrica Hristiyanliklarini reddeden Hristiyanlar, yalancilar, ben Hristiyan degilim diye yaygara koparan sicilli Hristiyanlar, Musluman olmadiklari halde agizlarindan Kur'andan ayetler dusmeyen sahte Muslumanlar, ne idigu belirsizler, ozu curuk olanlar, neye iman ettikleri belli olmayanlar, karanlik karakterler de bu iletiye not dusebilirler..

Cunku bu ileti boyle biri tarafindan kaleme alinmistir..

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

19 fazil!...

October 16 2001, 6:48 AM 

SEVGILI HACIM,

Aynen sozlerine katiliyorum.Izlemekte oldugumuz gibi PIC!... Ve 19 tarikat sakini AMSALAK fazil!...
Kendisinin ozu sozu bilindigi halde burda SAPIK yazilarla acaba kimi kandirdiklarini sanar bu DAVARLAR?...

Adam ISLAM dini kafasina gore tanzime kalkar!...SAPIK dusuncelerini ve YAKASI oldugu murudinin kicini yalarken,burya tasidigi KAFIR ce olan!..ISLAM ile yakindan uzaktan alakasi olmayan sarlatan yazilari sanki ISLAM'da var gibi gosteren bu GOT verene ne sulesem azdir!...

BRE! AMCIK OGLU AMCIK fazil!...SENIN YEDI SULENI KAINATTA NE KADAR ESEK VARSA ONLAR SIKSIN OROSPU COCUGU!...BE AMINA CAKTIGIM GOT VERENI, SANA BU AKILI VEREN KIM ISE ONUNDA AMINA NE KADAR KOPEK VARSA ONLAR KOYSUN!...GOTOS AMCIK!...ZIBIDI!...HIYAR!...SALAK GOLU SALAK!... SEN HERKESI KENDIN GIBI SALAKMI SANIYON GOT OGLANI!...

SIMDINDEN SONRA ASTIGIN HER YAZIYA KUFURNAME ILE CEVAP VERECEGIM SENIN OROSPU COCUGU!...SENIN AMACIN ISLAM'A DIL UZATMAKSA SENIN YEDI SULENI SIKTIM SENIN AMINA KOYDUGUM OROSPU DOLU!...HODRI MEYDAN 19 YALAKASI GOSTER BOYUNU SIKEYIM SENI!...SEN ASAGALIK KOPKEK BILE OLMAYACAK IBINANIN TEKISIN GOTVERENIN DOLU!...HHAASSIKKTTIRR AMCINA CAKTIM IBNESI!...

Respond to this message   
cagasan
(no login)
193.243.201.10

ne diyeyim sana

October 16 2001, 10:56 AM 

helel sana hacı-ali

fazıl görüşlerini

nasılda küfürlerinle çürüttün

sana da yakışan bu galiba

Respond to this message   
hiç
(no login)
195.175.216.222

Şu küfürbazlar sapıklar ın her küfürlerinde "Forum Perzevengi MGK" yazacağım

October 16 2001, 1:28 PM 

Çünkü bu sapıklara fırsat tanınmasa bunlar böyle yapamazlar

Forum sorumluluğunu üstlenen görevini de yapar

Görevini yapmıyorsa da şu Hacı lar küfredebiliyorsa ortam sağlayan da pezevenk sayılır

Bu süreç bitmez

Bakın yine yazıyorum
FORUM PEZEVENGİ EM Cİ KEY

Respond to this message   

(no login)
195.175.230.235

Sayın hiç,

October 16 2001, 1:35 PM 

Sayın hiç,

Bana göre Necm suresinde belirttiğiniz ayetler miraçla ilgili değillerdir.Bu ayetler vahiye ilişkindirler.Nuhammedin nasıl vahiy aldığını açıklamaktadırlar.Bu nedenle Necm suresindeki ayetler ayrı bir çalışma konusudur.

Miraç konusunda ise ne yazık ki ,sizinle aynı düşünmediğimiz gerçek.Sağlık olsun.İlerde düşünceler her zaman değişir.İyiliklerin sizinle olmasını diliyorum.

Selam ve sevgiyle kalınız.

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.116.125

BU FORUMDA YALNIZ BIR SAPIK VAR.. TEK BIR SAPIK..

October 16 2001, 1:41 PM 

Bu forumun bir tek sapigi, ahlaksizi ve pezevengi var. O da bu forumu bogmak isteyen HIC ..

Kufur bu forumda serbesttir. Ama ahlaksizlik degildir. Bu forumu izleyenleri daha ne kadar kandirabilir bu ahlaksiz HIC?

Hepimizle alay etmemis midir bunca zaman?

Yalancidir, sahtekardir, psikopattir..
Kufre layik degildir. Haci Ali'nin kufurleri bosa gidiyor.. Haci'nin kufurleri bosa gitti..
Cunku bu Hic'de gurur ve haysiyet yoktur. Serefsizin biridir. Herkes tarafindan asagilanmasina ragmen hala aramizda dolasmaktadir..

Kimdir bu adam? Neden buralardadir? Neden hala aramizda dolasmaktadir?
Bu sorularin yanitini vermek gerekmektedir.
Daha da onemlisi, kac tane bu adamdan vardir?

Bu asagilik insan ustelik masumlara da satasmaktadir. Onune gelene satasarak forumu zehirlemektedir. Simdi MGK'ye dikti gozunu..

Haci'yi oldurmek istedigini soylemisti..
Ben muslumanliga inaniyorum demis, muslumanim dememisti.
Ben Hristiyan degilim demisti..
Bu adam ben Ermeni'yim demisti..

Peki, simdi soyleyin, bakiiiiiimmmmmmmm...
Bu adamin dini nedir?
Dinsiz midir?
Yoksa mevcut her dine mi mensuptur?
Yani her devrin adami midir?..
Gorevi nedir? Aramizda ne isi vardir?
Gorevi daha bitmemis midir?
Sonunda amaci bu forumu iyice zedelemek midir?

O yazsin, ben tepesindeyim..
Bizi yaniltmasina izin vermeyecegim..

Respond to this message   
hiç
(no login)
195.175.210.72

Sen ve gölgen sergilendiniz, teşhir oldunuz: siz Hacı lar nasıl da böyle oldunuz

October 16 2001, 7:04 PM 

Hele de sen hacı
Hiç de anana babana layık değilmişsin
yazıklar olsun sana

Serseri
sapık
küfürbaz
insanlık utancı
utanmaz
yalancı
anasının babasının yüz karası

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

LEN PIC!...

October 17 2001, 6:41 AM 

LEN PIC!...

UTANMADAN SIKILMADAN KUFUR ETTIGIN HACI SANA ANALIK BABALIKMI EDECEK?... ANAN BANA OLSAYDI SANA PIC DEMEZDIK HER HALDE!... ;( NR DAGALAKSIN LEN SEN OGLUM!...SIMDI MGK SANA BIR SEYMI SOKTU?...KOPEK GIBI SALDIRISAN ZAVVALLIYA?... IYI BIR INSAN OLMALI KI SENIN GIBI KOPEKLER UZERINE SA;DIRSIN DIMI?... ISTE SENIN GERZEKLIGIN KUS BEYINLIKLIGIN OGLUM!...

CAGASAN BU DUMBUK BURAYA ASTIGI YAZILARDA NESINE CEVAP VEREYIM KI?... BU AMCIK ISLAM DUSMANI YAW!... HERIF 19 TAIFESININ SAKSAKCISI?... MANTIKLI BIR YAZI GOSTER O ZAMAN SANA HAK VEREYIM.BAHAI HIYARI!... BUNUN DAHA OTESI YOK!...BUNLARIN ALAYI SII ICINDE BULUNAN AHMAKLAR!...SONA CAGASAN ADAMA CEVAP VERILIR..
ISLAM DUSMANI KOPEGE DEGIL!...

IMAN EDENLERE SELAM SEVGI VE DUA ILE...
YARASI OLAN GOCUNUR!...

Respond to this message   
Current Topic - MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLAYAN İNSANLARIN DİNİ NEDİR?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss