YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

batılılaşmış elit müslümanlar

October 16 2001 at 2:29 PM
brek  (no login)
from IP address 212.29.64.151

batılılaşmış müslüman elit aşırı uçlarda yer alırlar
bir gurubu, nerde olurlarsa olsunlar
yaşadıkları ülkenin gelişmiş ülkelerin sahip oldukları konfor rahatlık lüks güç ve prestije sahip olmak isterler
diğer gurup geri kalşmışlık belasına çare olarak marxis sosyalizmi ithal etmeye çalışırlar bu iki gurubun hepsi tüm doğu kültürünün değişmesi gerektiğine inanırlar hepside dünyanın her tarafınaki müslüman kitlelerin kültürlerinin taşlaşmış temelini oluşturan evrensel islami şuura bağlılıklarından kopmak istamemelerinden nefret ederler

bu iki gurubun bu konudaki uğradığı hayal kırıklılığı
başlıbaşına islam kültürünün nasıl sağlam ve derin temellere oturduğunun ıspatıdır

bugun geleneksel müslümanların çoğu hayatın en önemli gayesinin ahlaki olgunluğa erişmek olduğunu ve günahsız bir hayat yaşamak olduğunu savunurlar islami emirleri günlük hayatta titizlikle yapmakla sorumluluğun bittiğine inanırlar

bunun ıspatı için en güzel delil tasavvufi akımlardır
bunun gibi mistik unsurlar şeriat tarafından hiç bir zaman tümüyle kabul edilmemiştir
üstelik islamın dinamiklğinin karşısında yer almış nefs ile uğraşıp toplumları hedef almamıştır

her yeni bilgiyi islam için bir tehlike olarak adlandırmışlar halbuki bu mistizm tehlikesi olabilir islamın tehlikesi olamaz

islam tarihinde dikkat edilecek başka bir nokta ise
eğer bir bölgede toptan bir dejenerasyon olduysa daha sonra başka bir coğrafyada yeniden doğuş olmuştur

aslında değinmek istediğim çok fazla konu var mesela anti emperyalizm solcularının emperyalizm karşısında olduğu için islamla birleşmiş görünmesi sözkonusu
fakat bu birlik arz edemez çünki solculuk
emperyalizm ile birlikte islami şeriatinde karşısındadır

gelelim haçlı seferine
ki bu sefer tarihinden bağımsız değildir ve bu savaş afganistan abd savaşı değildir
haçın müslümana karşı savaşıdır
müslümanlar tarihin neresinde yer almak istediklerine

dikkat etmelidirler
geçmişlerinide unutmadan...

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(no login)
205.188.196.23

KIMIN ISLAM'I BU ALLAH ASKINA.. HANGI AHLAKSIZIN?

October 16 2001, 6:29 PM 

Neresini tutsam, elimde kalacak bu yazi.. Yanitlamayim dedim ama, dayanamadim. Batida pratik edilen Islam'a da atiflarda bulundugu ve hacli seferleri konusunda cok yanlis bir sonuca vardigi icin, yanitlanmasi gerekiyor.. Oldukca militan bir yazi.. Islam'in yumusakligindan yoksun.. Kati.. Belki de Islam'in gercek yuzunu yansitiyor..
Evet, Amerika'da pratik edilen Islam biraz farkli. OzellikLe Amerika'lilarin pratik ettigi farkli. Nedendir acaba? Cunku Amerika'nin kulturu farkli.. Cunku Amerikali Kur'ani farkli bir sekilde yorumluyor. Bu forumu izleyenler, Turk'lerin bile Kur'ani ne kadar farkli bir sekilde yorumladiklarini hatirlayacaklardir. Amerikalinin da farkli yorumlamasi dogaldir. Yalniz Amerikali mi? Pakistanlisi, Afrikalisi, Ceceni, Arnavutu, Bosnagi.. Hepsinin pratik ettigi Islam az cok farkli.. Turk'lerinki de. Araplar hepsine gavur diyor zaten.. ve de haklilar.. Cunku Araplar gibi pratik etmiyorlar Islam'i ve Islam Arap dini.. Evrensel mis... keh keh keh. Evrensel olsaydi, herkes ayni Islam'i pratik ederdi. Yalan.. Ayni Islam pratik edilmiyor. Ben unlu bir Kur'an yorumcusundan yorumlar yayinladigim zaman, Alternatiforum'da buyuk elestirilere neden oldu.. Kimse kabul etmedi gariban Pakistanli yorumcunun yorumlarini.. Bosa gitti butun emeklerim.. Cunku Turk Islam'i farkli. Alman Islam'i da farkli. Bu konu felsefe bolumunde uzun uzun tartisildi. Turk'ler Islam'i, farkli yorumladiklari halde, kendi inanclarinin daha dogru oldugunda israr ediyorlar. Ama Araplari tatmin edemezler. Araplarin gozunde Turk'ler de gavur... Bu iddialara bizzat bir cok kereler sahitlik ettim.
Amerikali kimsenin gelenek ve kulturunu asagilamaz. Hatta kendini kultursuz bile kabul eder. Nedense biz Turk'ler onlarin ilkel kulturunu onlardan bile daha yakindan izleriz.
Amerika'da Islam cok daha rahat ve huzur icinde pratik edilir. Cunku size kimse mudahale etmez. Egitim duzeyi yuksek oldugu icin, hocalarin verecegi vaizlerin kalitesi de yuksektir. Kadin erkek ayrimi daha azdir. Amerika'nin gelismis olmasi ile rahat bir din pratik etme arasindaki ilgi, paradan cok, mentalitededir. Serbest birakilan din cok daha dogru bir sekilde pratik edilebilir. Yoka zenginlike Islam'in direkt bir iliskisi yoktur, kaliteli hoca bulabilmek disinda..
Ilginc olarak Amerika'da Islam politikaya mudahale etmez. Hic bir dinin politikaya mudahalesine izin verilmez. Boyle bir ortamda pratik edilen Islam oldukca kabul edilebilir bir din olarak temayuz etmektedir. Bu gercek Islam degil midir? Belki de degildir.. Amerika'da musluman sayisi 6 milyonu gecmez. 270 milyon icinde 6 milyon bir sey ifade etmez. Goruluyor ki, Islam'in evrenselligi dunyada yaygin olmasindan dolayidir. Ilettigi mesajdan dolayi degil. Cunku her kultur o mesajlari kendine gore yorumlamakta ve Islam'i kendine gore pratik etmektedir. Evet, Alman Islam'i vardir. Amerikan Islam'i gibi, Cecen Islam'i gibi, Turk Islam'i gibi.. Bu boyle bilinmelidir. Hangisi en dogru olanidir? Sayin Bedirhan'a gore hic biri dogru degildir. O dunyada gercek Islam'in pratik edilmedigine inanmaktadir..
Islam'in bir cok yonu Bati'da ve hatta Turkiye'de uygulama alanina sokulamamaktdir. Bunlar arasinda en onemlisi Islamik ekonomidir. Acikca sapik ve cag disi bir ekonomidir. Bati ekonomisi ile bagdasmaz. Daha cok sosyalizme ve hatta komunizme yakin bir ekonomidir. Karma ekonomi gibi gorunur ama, sola cok meyillidir. Hic bir ulke bu ekonimi ile kalkinamaz. Bati bunun en guzel kanitidir. Islami ekonomiyi uygulayip da kalkinan tek bir musluman ulke gosteremezsiniz. Batiyi izleyip de kalkinanlar vardir ama, yalin Islam'ik ekonomi ile adam olmus bir tek musluman ulke bile yoktur. Sosyalist ve Marksistelerin Islam'a yag cekmeleri normaldir. Onlar her seyi suistimal ederler.

Saf Islam kulturu yoktur demek cok zor.. Keske diyebilseydik. Islam penetre oldugu her kulturu degistirmis ve az cok homojen bir Islam kulturu olusturmustur. Yine de arada onemli farklar vardir. Turk'lerin ise Islam kulturu oldukca farklidir. Mevlutdan tutun da, iftara, sunnete, kurbana ve digerlerine kadar az cok farklidir. Turkiye disinda mevlut okutan tek ulke Arnavutluktur..
Mistisizm Islam'in dusmani degildir. Islam'a sonradan girmis olabilir ama, bazi Islami akidelerle catismis da olmalidir. Bu konuyu sayin Emre uzun uzun inceledi bu forumda.. O daha cok Islam'in materyelistik cehresinin gosterilmesinden ve pratik edilmesinden yana. Islam'a inananlar icin bu durum ilginc bir paradoks yaratiyor. Materyelist mi olsunlar, sufi mi, bir turlu karar veremiyorlar. Ikisi arasinda bocaliyorlar. Sufizmin Islam'la yeterince kaynasmadigi dogru olabilir ama, bunun iyi mi yoksa kotu mu olduguna karar vermek cok zor. Bir derece sufizm Islam icin yararli bence. Cunku onu kati Islamik ruhsalliktan ve hatta materyelizmden uzaklastiriyor.

Islam'in her yeni bilgiyi bagrina bastigi dogru degil. Islam'in kendine gore bilim anlayisi var. Bilgiler seciliyor ve Islam'a uygun gorulmeyenler kabul edilmiyor. Ornegin evrim.. Islami ulkelerden bilime katkisi olan bilim adamlari cikmiyor. Neden acaba? Ama Amerika'da yasayan musluman bilim adamlarindan cikiyor.. Tonla hem de .. Neden acaba? Bu konu uzerinde dusunulmesi gerek.. Koyu bir Islam'in pratik edildigi ulkelerden bilim adami cikmiyor ama, Hristiyan ulkelerde yasayan muslumanlardan cok degerli bilim adammlari cikiyor..

Bakin Brek Hanim ne diyor..

"islam tarihinde dikkat edilecek başka bir nokta ise eğer bir bölgede toptan bir dejenerasyon olduysa daha sonra başka bir coğrafyada yeniden doğuş olmuştur"

Bunun simdiki ornegi Avrupa ve Amerika mi acaba? Cunku diger Islam hemen tumuyle yozlasmis durumda.. Belki de bir gun gelecek, dogu Islam'i bati'dan ogrenecek.. Ne ilginc olurdu. Belki de dogrusu bu olacak..
Cunku doguda ahlaksizlik almis basini gidiyor.. Iran'da fuhus ve her turlu ahlaksizligi, Turkiye'de ahlaksizligin binbir turunu, Araplarin riyakarligini, pisligini ve her turlu namussuzlugunu inkar etmeye olanak var mi? Hele guzelim Turkiye'nin Islam tarafindan ve Islam adina icine dusuruldugu durum yurekler acisi.. Toplanan paralar kayboluyor, depremden olenler gunahkarlikla suclaniyor.. Ahlakin ne oldugu hic anlasilmiyor. Ahlak nedir sorusunu Brek Hanim yanitlayamiyor. O yalniz bir tur ahlaksizlik biliyor. Kufretme.. Biri gelip, digerinin anasina avradina kufredince, Brek icin sorun bitiyor. Evet, iste dunyanin en buyuk ahlaksizi diyor. Peki, ben soruyorum. Madem ahlaksizi bu kadar kolay taniyorsunuz, oyleyse ahlakliyi da kolaylikla tanimaniz gerekir degil mi? Kufretmeyen cogunluk ahlakli mi? Kufretmedigi halde yalan soyleyen, kandiran, forumu bogan, iftira atan da mi ahlakli?

Brek hanim tek basina Islam'in sorunlarini temsil ediyor. Yetersiz, sorumsuz, kararsiz ve kalitesiz.. Yasamini gunahsiz gecirmeye calisiyor ama, tonla gunah isliyor. Bunlar benim degerlendirdigim gunahlar. Kimbilir diger muslumanlara gore daha ne gunahlar isliyordur. Cehennemin neden kadinlardan zengin olacagini cok iyi anlayabiliyorum.. Cunku cogu gunahkar.. keh keh keh.

Neymis, hacli seferiymis.. Hadi canim sende.....
Ne anlamsiz bir yorum.. Ancak bir teroristten cikabilir. Sen gel, adamlarin ulkesinde 6 bin kisiyi oldur ve butun ulkede teror estir. Sonunda o ulke intikamini almaya baslayinca, aman Amerika geliyor. Kaka Amerika.. Terorist Amerika.. Hacli Amerika diye Islamin eteklerine saril, ondan medet um..
Iste bu ahlaksizliktir Brek Hanim.. Teroristin anasina avradina, bacisina kufretmek degil.

Respond to this message   
hiç
(no login)
195.175.210.72

Ahlaksızlığı anlatan ahlaksız sapık bir Hacı, anası matematikçi babası astronomici

October 16 2001, 6:56 PM 

peki bu ahlaksız sapık küfürbaz bir hacı nasıl ve nereden çıkmış böyle hilkat garibesi

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.125.187

sayin haci

October 18 2001, 12:05 PM 

vaktiyle sayın hacinin ignore kararını saygıyla karşılamıştım ama bana tam anlamıyla uymayacağı ve elimi kolumu bağlayacağından emin olduğum için teklifi karşında görünüşte küçük olan
ama aslında oldukça büyük istinalar koymuştum

şimdi sayın haci benim koyduğum istisnalardan yararlanmış. bunun böyle olmasını yadsıdığım sanılmasın çünki ben bu ignore kararını zaten başında sağlıklı bulmamıştım

bir nehir düşün sayın haci bu nehirdeki suyun akışı etraftaki arazi tarafından yönlendirilir ve suyun kalitesi nehrin geçtiği yerlerdeki toprağın tuzu ve mineralleri ile bozulur ancak bu nehir kuruyuncaya kadar buralara hayat vermeye devam eder

şimdi nehri islam olarak değerlendirelim. doğununda batınında kendine özgü kültürel farklılıkları vardır islam ne yanlız doğu için nede yanlız batı için inmiş olan bir din değildir
kültürel ve coğrafik bakımdan düşünce ve yaşantı farkları islamın temel naslarına yansımaz
her ülke kendi coğrafik ve kültürel alt yapılarının etkisi altında islamı yorumluyor
bu yorum islamın temel prensiplerini zedeleyecek değil nehir örneğinde olduğu gibi

islama göre mülk allahındır o insana yanlızca bu mülkü kullanma yetkisi vermiştir islamın mülk e bakış açısı ile batının bakışı 180 derece farklıdır
rusyanın komünizmi islamın ekonomi anlayışı ile asla bağdaşmaz batının kapitalist düzenide doğunun komünizmide islamın benimsemediği sistemlerdir
batda sermayedarlarının sömürüleri ellerindeki paraları yüzünden topluma hakim olurlar demokrasiyi bile kendi menfaatlerine kullanırlar
doğunun kömünizmindede devlet sermayedarlığı büyük tehlike
islam fertler arasında adalet ister sosyalizm gibi eşitlik değil islam kapitalizm ve sosyalizm arasında değişebilen bir haraket özgürlüğü vermektedir insanların kabiliyetlerinin sınırlanmasına izin vermez

tasavvuf felsefesi kendi pasifliğini islamla birşeştirmek istemekteye çalışmaktadır mistik unsurlar entellektüelliğe olduğu kadar islamın itikadi unsurlarına bile baskın çıkma kapassitesine sahiptir
örneğin tasavvufta ortaya çıkan velilik kurumu..
fakat şimdi burda itikadi problemden ziye islamın dinamikliğine verdiği zarardan bahsetmem gerekli
tasaffuf insanların sosyal karışıklıklardan dolayı rahatsızlık içinde oldukları bir dönemde onları zamanın dertlerinden uzaklaştırdığı ve inançlarını muhafaza etme garantisi verdiği için yaygın bir şekilde kabul görüyor. sadece ruhi bir kurum olmakla kalmıyor insanları dünyevi üzüntülerden uzaklaştıracağım diye dünyevi sorumluluklarınıda kaldırıyor dine bundan daha büyük bir kötülük olamazdı

islami ülkelerden bilim adamlarının çıkamamı konusunu islamiyetin tarihi daha güzel izah eder aslında. müslüman bilime karşı çıkmaz fakat bilimin ortaya çıkardığı sonuçları inanç esasları ile çelişen yada çelişmeyen olarak ikiye ayrırır. dinin bilime karşı olduğu konusunu iddia edecek olursak bu iddia dinin bilime olan yaklaşımını değil bizim dine inancımızı sarsacaktır "akıllı düşman aptal dosttan daha az zararlıdır"
islam bilim adamı çıkaramadı çünki bu konuda baceriksizce ve oldukça hamasi uygulamalarda bulundu 13. yüzyılda moğol istilasında islamiyet haçlıdan yemediği darbeyi yedi ve elinde islami itikat dışında hiçbir şey kalmadı ellerinde kalan tek değeri koruma adına her türlü yaratıcı ve entellektüel faliyetten kendilerini çekme kararı aldılar tasaffufla örtüşen bir durum du bu durum. inancı ferdi olarak yayma çabasına girişildi siyasi otoritenin zayıfladığı dönemlerde parçalanmadan ve itikatlarını kaybetmekten korktukları için mistiziminde katkısıyla tek düze bir sosyal hayat oluşturmaya yoğunlaştılar

dönem bunumu gerektiriyordu? bunu bilemem.ama keşke gerektirmeseydi...

batıda islam hakim olursa neden olmasın haci bey. ama ferdi islamdan bahsetmiyorum toplumsal bir islamdan bahsediyorum . çünki günde defalarca fatiha okuyorum ve fatihada allaha "yanlız sana kulluk ederim" demiyorum yanlız sana kulluk ederiz" diyorum. toplu yöneliş olmadığı müddetçe ferdin tek başına çabası bir şeyi değiştirmiyor türküye şu an bunun için en güzel örnek
ahlak kurandır diyebilirim sayın haci
herkez kendi yüreğinin sesini dinleseydi ahlaki kaos içine girilirdi hangisi daha ahlaklı sorusuna bir cevap bulamazdık
yanlızca küfr etmeyi ahlaksız görüyor olmam çok saçma olurdu küfür yanlızca dilin ahlaksızlığıdır yani dili ahlaksızca kullanmaktır elimizde o kadar çok şey varken ve her biri kolaylıkla ahlaksızca kullanılıyorken ahlaki dil ile sınırlarsak yanlış olur yani anlaşılan o ki brek bunu böyle sınırlandıracak kadar ahlakı çarpıtıp ahlaksızlık yapmıyor

brek bunu yapmadığı için ahlaksızklığa izin vermiyor her türlüsüne...ilk olarak senin küfrüne tepki gösteriyor olmam tahammülsüzlüğümün ilk patlaması..
tek gördüğüm ahlaksızlık bu değil tabiki

haçlı seferi hakkında düşüncelerim aynı.. ve terör hakkındada aynı çünki bence en büyük terorist amerikadır kendi kendinin katilide olabilir kendi dinin siyasetinin ve ekonomisinin de katili olabilir

onun katili islam olamaz

hakaret yok sayın haci lütfen bu karar uyun
bunun ahlaki boyutunu düşünün ben size hakaret etmiyorum

Respond to this message   
HACI
(no login)
205.188.196.37

ISLAM, EKONOMI VE BATI TERORIZMI UZERINE..

October 18 2001, 6:12 PM 

Sevgili Brek;
Benim en buyuk kusurum veya isterseniz degerim diyelim (ki burasi tartisilabilir, cunku bazi durumlarda kindar olmak yeglenir), kindarligimin olmamasi ve dusmanligimi farzla surduremememdir. Hic'in bunun bir istisnasi olmasi icin elimden geleni yapacam.. Sizin iletinize yanit vermemim nedeni budur aslinda.

Islam'i bir nehir olarak dusunmus ve nehir yataginin ve suyunun bulundugu araziye bagli olarak degisebilecegini ama aslinin ayni oldugunu vurgulamissiniz. Ben de ayni seyleri soyluyorum. Benim yazilarimdan sizinkinden daha farkli bir anlam cikarmak mumkun degildir. Araplari ele aldim ben bir standard olusturmak uzere. Onlara gore, diger musluman ulkelerde pratik edilen Islam farklidir dedim. Turk'leri ele aldim sonra.. Onlar da farkli bir Islam pratik ediyor dedim. Sonuc olarak, ikimiz de az cok ayni seyleri soyluyoruz. Onemli olan Islam'in degismesi ve degisebilmesi. Aslinda bu bir din icin iyi bir nitelik olarak kabul edilmelidir. Degisebilme yani.. Zamana uyabilme.. Size gore Islam bunu basarmaktadir ama, bunun delillerini gosteremezsiniz. Bence Islam icinde yayildigi kulture gore degismektedir. Zamana uymamaktadir. Islam kotu ellerde oldugu sure, Islam'i yoneten cahil hocalar egitilmedigi sure, eski ve bagnaz Islam pratik edilecektir. Maalesef bu kacinilmazdir.
Islam'a gore mulk Allah'indir demissiniz. Aslinda bu felsefi bir gorus. Dunyada Allah'in temsilcisi olmadigina gore, bu inancin pratik bir uygulamasi olamaz. Ama mantiki bir gorustur. Ateistlere gore bile, mulk dogaya aittir. Yani insanlarin mulke olan hakimiyeti belli bir zaman icin dogadan borc alinarak gerceklestirilir. Insan olunce bu borc, varislerine gecer. Ancak bu donemde devlet veya herhangi bir otorite devreye girer ve miras isine mudahale eder. Veraset ve Intikal vergisi tahakkuk ettirilir. Bu verginin Islam'daki yerini pek bilmiyorum. Bilen vardir eminim.. Eger Islam'da bu vergi varsa, birileri Allah adina mudahale ediyor demektir. Evet, hepimiz biliyoruz ki, bu dunya gecici bir mekandir ve aslinda bir sinav yeridir. Ister Allah'a inansin, ister inanmasin, her insan bir tur sinavdan gecer bu dunyada. Geride biraktigimiz bu dunyada kazandiklarimizdir. Hem maddi, hem de manevi.. Dunyevi servetimizin yani sira, cesitli eserlerimiz de geride kalir. Yazdigimiz kitaplar, yazilar, siirler, egittigimiz talebeler, iyilestirdigimiz hastalar, yardimci oldugumuz insanlar ve digerleri.....
Yeri gelmisken surasini da ekleyim. Osmalilarda mulkun tek bir sahibi vardi. O Allah degildi. Padisahlardi!

Batida mulk kisiye aittir ve varislere intikal eder. Bu arada devlet otoritesi yuksek bir Veraset ve Intikal vergisi tahsis eder. Ama mulkun durumu baska yonlerden degismez. Yani nasil yorumlarsaniz yorumlayin, sonunda ayni kapiya cikiyor..
Onemli olan mulkun nasil idare edildigidir. Iste burada ekonomik politikalarin yeri ve onemi kendini gosterir.
Islam'i ekonomi bir utopyadir. Komunizm gibi.. Bir adalet olabilir ama bu adalet belli bir olcuye gore dagitilmalidir. Bu dagilim esit olmalidir. Yani Islam bile esitlikten kendini arindiramamaktadir. Soyle ki. Nufuzlu, populer bir hocanin geliri ile ayni derecede yetenekli ve bilgili ama, unlu olmayan bir hocanin geliri Islam'da ayni olmalidir. Ama degildir. Bu tur uygulamaya olanak yoktur. Aslinda bu durum Islam'i ahlaksizligin ta kendisidir. Islam vadettigi adaleti gerceklestirecek kurumlardan ve yoneticilerden yoksundur. Dolayisiyla Islami ekonomi uygulanamaz. Uygulanmamalidir. Cag disidir. Amerika'da dinlerin ve Islam'in cok daha huzur icinde pratik edilmesinin nedeni, bazi Islam'i ilkelerin uygulama alani bulamamasidir. Musluman yalniz dinene konzantre olmakta ve dunyevi islevler devlete terkedilmektedir. Dogrusu da budur..
Bu arada kisa bir not.. Faiz konusu da Islam'in ne kadar yanlis bir ekonomik sisteme dayandigini kanitlamaktadir. Kim kimi kandiriyor bilmem. Bati ekonomisi faiz uzerine kuruludur ve saat gibi calisir.
Batida oldugu gibi doguda da sermaye birikimi olabilir ve aslinda cagimizda bu kacinilmazdir. Sermaya birikimi olmayan ulkeler kalkinamazlar. Bu birikimin devletin tekelinde oldugu ulkeler icin de komunist terimi kullanilmaktadir. Islami ulkelerde de parasi olan dudugu calar, cunku calmalidir. Islami ekonomi makro ekonomi ile bagdasmadigi icin de cagdas degildir.
Sizin anlayacaginiz, bazi dunyasal islevlerden arindirilan Islam, cok daha yumusamakta ve kolaylikla pratik edilebilir bir din seklini almaktadir. Batida elit muslumanlarin yani sira, farkli ve elit bir Islam da vardir.
Maneviyata hitabeden hemen her insansal deger aslinda, uygun bir yone yoneltilmedikleri sure insanlar icin zararlidir ama, ayni zamanda kacinilmazdir.
Tasavvuf bunlardan biridir. Digeri de dinlerdir. Ben dinler ve insan maneviyati konusunda uzun uzun yazdim. Insanlarin inanmaya, maneviyata gereksinimi vardir. Yuzbinlerce yil buyuk felaketlere maruz kalan insanlarin tek umudu maneviyatlari olmus ve bu yuzden insanda maneviyata ozellesen beyin yoreleri gelismistir. Daha sonradan bu yoreler din ve Allah kavramlari tarafindan isgal edilmistir. Ama bu demek degildir ki insanlar maneviyati baska degerlerde bulamazlar. Dogada, guzel sanatlarda, muzikte, bilimde muthis bir maneviyat vardir. Insanlar gunumuzde bunlari pratik ederek maneviyat gereksinimlerini tatmin edebilirler.. Dinler artik modasi gecmis ruhsalliklardir. Tasavvuf da, dinlerin bir parcasi olmadigi sure, oldukca etklili bir maneviyat tatmin etme yontemidir..
Amerika neden teroristtir. Cunku zengin ve buyuk bir ulkedir. Kendi cikarini savunurken terorist oldugu izlenimi vermektedir. Ama bu izlenim yanlistir.
Insan tarihini yakindan incelemenizi saglik veririm. Son iki bin yil icinde buyuk gucler gelmis ve gitmistir. Cin'de Ming Hanedanligi, Romalilar, Arap Imparatorlugu, cesitli Turk Imparatorluklari, son yillarda Sovyetler, bazi Avrupa ulkeleri, parcalanmislar ve tarihden silinmislerdir. Daha onceleri Misir, Sumer, Eti, Asur medeniyetleri kaybolmuslardir. Acaba neden? Bunlarin cogu kendi icinden yikilmistir. Nazi Almanya'sinin cokusu bir istisnadir. Japonlar da bir istisnadir. Ama Osmanlilar degildir. Cunku yikilmadan once kokusmustur Osmalillar. Sonra yikilmislardir. Birinci dunya savasinda fazla yenilgiye ugramadiklari halde yikilmislardir. Peki dis guclerin bu ic cokuntulere etkisi olmamis midir? Elbette olmustur. Fakir ama askeri olarak guclu dis gucler, zengin ve ukela cok daha buyuk gucleri zamanla yipratmislar ve yok olmalarina neden olmuslardir. Bu guclerin sinirlarini kapatmalari, diger ulkeleri barbar olarak kabul etmeleri ve onlarla iliskilerini kesmeleri ve kendi iclerine kapanmalari, cokmelerini hizlandirmistir. Dunya ile iliskisini kesen butun gucler kaybolmuslardir. Yukardaki ulkelerin ortak paydasi kendi iclerine kapanmalari ve diger ulkeleri begenmemeleridir.
Amerika asla buna bas vurmamaktadir. En azindan su ana kadar bas vurmamistir. Ama bu terorizmden etkilenir ve kapilarini kapatmak zorunda kalirsa, eminim bir sure sonra cokecek ve yok olacaktir. Amerika'nin kaybedecegi cok sey vardir. Teroristlerin ise, canlarindan baska kaybedecegi hic bir seyleri yoktur. Amerika kucuk ama, oldukca etkili guclerin, kendi gibi buyuk gucleri yok edebileceginin bilincindedir. Cunku gecmiste bu is hep boyle olmustur. Gelecekte de olmaya devam edecektir. Amerika saldiri altindadir ve bu saldiri daha uzun yillar surecektir. Amerika'nin endisesi iste budur. Afganistan'dan ve Islamik militanlardan korkmaktadir Amerika.. Onlari yok etmeye calismaktadi. Onlari yok etmelidir ki, kendi yasamina biraktigi yerden ve ozgur olarak devam etmelidir. Amerika kapilarini diger ulkelere kapatamaz.
Fakir ve gelismemis ulkeler butun dunyani sorunudur. Onlar batiyi terorist ve hirsiz olarak gormektedirler. Bati ile aralarinda gercekten korkunc bir fark vardir. Bu fark sihhatli degildir. Kuresellesmenin bu farki azaltmasi mumkundur ama, kucuk ulkeler kuresellesmeyi bile yeterince degerlendirememekte ve batinin kendilerini soymasi icin globlasmayi bir mazaret olarak gosterdigine inanmaktadirlar. Kimbilir, belki de haklidirlar. Burasini zaman gosterecek.
Ama surasi uzerinde durayim ki, Amerika'nin ve Batinin terorist imgesi aslinda tumuyle yanlis bir goruntudur. Dogu ve Islami ulkeler kendi sorumluluklarini kabul etmemektedirler..
Goruyorsunuz butun bunlar ayni zamanda yasam mucadelesidir. Bu mucadeleyi kimin kazanacagi belli degildir ama, Islam veya zayif gibi gorunen guclerin de kazanma sansi yok degildir. Cunku insanlik tarihi buyuk ve guclu ulkelerin eninde sonunda cokecegini gostermektedir.

Sevgili Brek; Daha baska nelerin ahlaksizlik oldugunu gormek istiyorsunuz, bir onceki iletiye bakmaniz yetecektir.

Selam
Haci

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.125.238

batının kapital terörü ve emperyalizmi üzerine

October 20 2001, 4:05 PM 

bende fazla kindar değilimdir hakaretlerine ve o ignore karı ile sert çıkışına karşın
hala bu kararı fes ettiğin zaman seninle konuşmamın bir sakıncası olmadığını düşünüyordum zaten
haklı olduğum pek çok noktayıda göz önüne aldığım için
sert çıkışının sebebini anlayamadım
hadi benimkinin nedeni belli
ve niye kızdığını kestiremedim doğrusu doğruyu yaptığına inanıyorsan bunu izah edebilirdin...

öncelikle rejimler islamı bağlamaz demek istiyorum ve islami eğitim ne kadar yetersiz olursa islamcılar o kadar yanlış tanıtırlar islamı. buna rağmen
islam islamcıların tekeli altında değildir çünki islamcılarda islamı bağlamaz
örtüştüğümüz noktalar var tabiki . fakat iletinde

"eski ve bagnaz Islam pratik edilecektir".
diyorsun bu islam örneği ne kadar eski onu açıklamıyorsun ben diyorum islam değişmez ama toplumların yaşamını düzenlediği için ve toplumlar pek çok kültürel farklılıkları içinde barındırdığı için islam oraya inerken onların anlayışına ve yaşantısına hitap etmelidir ediyorda...
çünki islamın evrenselliği tartışılamayacak bir konudur islam türkiyedede hindistandada aynı temel nasları ve aynı temel ilkeleri ile yaşanabilir
görünüşte kültürel farklılıklar ve coğrafik farklılıklar olduğu için islamın da farklı olduğu sanılır.yada islamın değişime uğradığı noktasında yorumlar getirilebilir ama olay aslen bu değildir çünki islam her toplum ve her ferdin günlük ve toplumsal hayatına kolaylıkla intibak edebilecek yapıya sahiptir bir türk topluluğu ile hind topluluğu
arasında farkın olmaması mümkün değildir.

dünyanın sınav yeri olduğu konusundada aynı düşüncelere sahipiz. aslında bir ataist bu noktada benimle uyuşmamalı diye düşünüyorum ben yaptıklarmızın
mutlaka hesabı verilecektir diyorum. ateizmin temelinde dünyanın sınav yeri olduğu inancını bulamazsın çünki bir sınav varsa sınavı doğanın başlatıp idare edemeyeceği açık ...bu noktada bir ateist olarak bir daha düşün istersen.

17. yüzyıla kadar ne doğu nede batı değişik bir yönetim sistemi denemek yerine monarşi sistemini uguladılar
monarşi sistemi sonucu ortaya çıkacak pek çok yanlışlıklar olabilir bu tip devletlerin dejenerasyonlarının sebepleri hep aynıdır kıskançlıklar zenginlikten doğan sapıklıklar idari zayıflık halk isyanları vs fakat bütün bunların içinde islami yada gayri islami hiç bir şey yoktur hiç bir islam tarihçisi çıkardığı sonuçlar bize yumuşak ve makul gelse bile bu konuları anlatırken islam kültürü veya medeniyyetinden bahsetmez

amerika saldırı altına ise bu onun kendi problemidir doğunun değil. nitekim amerika kapitalizmi kendi içinden ona vereceği zararı verecektir zaten
amerika emperyalisttir nasıl oluyorda amerikanın bazı bölgelerdeki baskılarını ve sömürülerini destekliyorsunuz anlayamıyorum . bu ülkelerin neden gelişmediğini hepimiz çok iyi bilirken cümleler içerisinde bu sömürü düzenini kayb edip yok saymanın bir anlamı yok
türkiye her noktada en güzel örneklilik temsil ediyor ekonomimiz amerikanın elinde ve iç zenginliklerimiz amerikanın gözlerini kamaştırıyor
dışarı ile ticari ilişkilerimiz tamamen kısıtlanmış durumda hatta içimizde barındırdığımız yeteneklerimiz bir bir öldürülüyor bizimde nasıl bir ülke haline döndüğümüz malum iken ve ülkemiz için amerika büyük bir sömürü kaynağı iken amerikancı olmak türkçü olamamın getirisidir müslüman ve hıristiyanın dost olamayacı ve bizim onların dinine girmedikçe bizi asla sevmeyecekleri bir başka mesele...
türkiye insanının kabiliyetleri ölüyor ve bunun sebebi dünya kominizmidir amerika devlettir türkiyede halktır
amerika kendi kapitalizmini çok beğeniyorsa elini başka ülkelerden çeksin. islam özel mülkiyetten devlet mülkiyetine kadar değişebilen bir mülkiyet özgürlüğü kabul etmektedir ifrat nede tefrite kaçılmaksızın amerikan kapitalizminide rusya kominizminide aşırılık olarak nitelendirirken uzaydan bir ekonomi şekli ithal etmez ekonomisinin işe yaramadığını ilkel vs olduğunu iddia edersek islamın başka bir dünyadan ekonomi alıntısı yaptığını iddia ediyoruz demektir
ki bunun saçma olduğu malum haci bey.
islam gerken neyse onu göz önünde bulundurur ve çözümlerini buna göre üretir islam insanların kabiliyetlerinin ölmesini değil bunların ortaya çıkıp işletilmesini ister bundan dolayı özel mülkiyeti fertlerden almaz taki toplumun zararına olmadığı müddetçe biz (islami ekonomide)kapitalizm ve sömürü meydana gelecek diye bir korku taşımayız çünki mülk zaten allahındır ve zarar verme durumunda bu mülke islam hükümeti el koyabilir
islam ekonomisi kapitalizmim sömürü meydana getirmeden uygular amerika gerçek bir sömürü makinesidir

sayın haci önceki iletiden kastınız kendi öncekil iletinizmi pek anlayamadım doğrusu
???

saygılar

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.116.125

HACI TAHRIKTEN HIC HOSLANMAZ..

October 20 2001, 4:58 PM 

Sevgili Brek:
Asagidaki URL adresine kisaca bir goz atarsaniz, sonunda beni neden deli ettiginizi anlarsiniz. Beni tahrik ettiniz.. Hem de fazlasiyla. Bir iki kere sizi alttan almaya calistim ama, tahrikleriniz durmadi.. Size daha onceden saygili davranmistim. Beni bu sekilde
tahrik edince, bu saygiya layik olmadiginiz izlenimi uyandi bende ve cok kirildim.. Artik sizinle tartisma seklinde bile olsa bir iliskiyi surdurmemin bir anlami yoktu. Tartisma polemige kayiyordu ve ben polemikten nefret ederim.. Nasil olsa anlasilmiyordum. Nasil
olsa inanilmiyordum. Nasil olsa guvenilmiyordum..

http://network54.com/Hide/Forum/thread?forumid=70688&messag
eid=1001660752

Onceki iletiden kastim sizin bir ustunuzdeki Hic’in iletisi idi.. Sizinki degil. Benim iletilerimin altina tahrik edici bir not duserek, sizinkinden farkli olarak, beni ahlaksizca tahrik etmesinin nasil bir
ahlaksizligi simgeledigini size demonstre etmek istemistim..

Simdilik bu kadar. Iletinize tekrar doner ve incelediginiz konulardaki tartismalara katilirim belki..

Ben nedensiz ve fevri davranislarda bulunmaktan kacinirim ve durduk yere birini kirmak, uzmek aklimdan bile gecmez.. Ama, tahrik edilmekten nefret ederim. Son zamanlarda Hic hala beni tahrik etmeye devam ediyor. Bakalim sabrimin sonu ne zaman gelecek? Umarim uzun zaman dayanirim ve bu arada bazilari onu
ikaz eder de, sesini keser. Simdilik kendimi tutmaya ve onu ignore etmeye calisiyorum.

Selamlar
Haci

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.116.125

BREK'E URL ADRESI TAM CIKMAMIS.. TEKRARLIYORUM..

October 20 2001, 5:37 PM 

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.112.184

brek kimseyi tahrik etmez

October 21 2001, 6:09 PM 

sayın haci
öncelikle ileti konusunda kötü bir tahminde bulunduğum için özür diliyorum. doğrusunu istersen bu yanlış anladığım davranışa bir anlam verememiştim

ben seni tahrik etmedim haci sen benim küfr konusundaki düşüncelerimi açıkça ifade etmem için zemin hazırladın istersen tüm forumu incele
brek kimseyi ne tahrik etmeyi hedefler nede bir hakaret dolu geçmişi vardır
fakat hem normal dünyada hemde sanal dünyada küfrlü sözlere karşı bir antipatisi vardır
hepsi bu

dolayısıyla onaylamadığım bir durum hakkında ses çıkarmamı neden bu kadar garip karşılıyorsun
senin benim peygamberim hakkında benim dinim hakkında o kadar garip iddialarına rağmen (buda bir tahrik.örneğin muhammetle mulakatların)
ben seninle hiç bu tarz kavgaya girmedim. sınırı aşmadan anlattım derdimi
anlaşılmasamda....

tekrar ediyorum kimseyi tahrik etmek istemem
fakat onaylamadığım konular karşısındada susamam

bu olayda tek kırılan kişi sen değilsin haci. ben senden çok daha fazla kırıldım. üstelik ben öyle hakaret etmek için tahrik edilmeye ve hakare görmeye alışık değilim kimseyi kolay kolayda ignore edemez tabiatlıyım çünki insanların benim için sarfettiği sözler çok değerlidir eleştiride olsa...
o verdiğin adresi bir kerede sen oku ve incele
lütfen...

yeterince yıprattık...

sonra dilersen konuya dön dilemezsen dönme. kıran dağıtan sensin ben değilim en son terörist müslümanlar başlığında benim için sarfettiğin hakaretide unutmadım

saygılar

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.116.125

BATI'YA KARSI KAPINIZI KAPATINIZ..

October 22 2001, 1:08 AM 

Sevgili Brek;
Polemige girmektense, sizden ozur dileyerek bu konuyu kapatmayi yegliyorum. Her ne kadar siz de, oyle ileri surdugunuz gibi, masum ve “hele hic caresiz” degilseniz de, benim biraz daha agresif oldugum bir gercek.. Surekli kufurden bahsetmeniz bende
tepkiye neden oldu.. Gorunuse gore, sanki beni baska turlu yargilamaniz mumkun olmayacak izlenimini aldim ve dus kirikligi icinde sizi yanitladim.. Ayrica bir tur kirilmistim.. Artik ne yapsam, nasil dusunsem sizin guveninizi kazanamayacaktim. Agzimla kus tutamayacagima gore, sizinle aramizdaki her turlu
sanal iliski bitmisti.. Ben bunu kabul ederek yazdim, yazdiklarimi..

Yanilmisim.. Daha bir cok kereler oldugu gibi.. Yanilmaktan cok hoslaniyorum nedense. Bana insan oldugumu hatirlatiyor, seytan degil.. keh keh keh.. Neyse, beni bagislayin ve bu konuyu unutalim.. Yani kufur konusunu.. Su aralar benim kufur etmem icin
bir neden yok ortada. Uzun bir sure kufredecegimi de sanmiyorum. Hatta, umarim Haci Ali’yi de kufursuz yazmaya razi edebilirim.. Sizi kirdigim icin de ayrica ozur dilerim. Benim sizin sozlerinizden kirilmamin nedeni, size deger vermis olmamdi. Bana kirildiginiza
gore, demek ki, siz de bana kendinize gore az cok bir deger veriyorsunuz... Bu durum sizden ozur dilerken, size tesekkur de mi etmemi gerektiriyor?..... keh keh keh.. Ilginc bir durum degil mi?

Dunyanin bir sinav yeri oldugu hakkindaki yazimi okumusa benziyorsunuz. Bir ateistten boylesine dokunakli ve durust bir iletinin cikmasi sizi sasirtmisa benziyor. Hic sasirtmasin!
Ateistlerin de kendilerine gore bir ahlak anlayisi vardir. Benim icin bu dunyada gecirdigim her an bir sinavdir. Sorumlulugum din ve Allah’a karsi degildir. Insanliga karsidir. Ben dindar oldugum, Allah’a inandigim icin namuslu bir insan degilim.. Ben, egitimli ve bilincli bir insan oldugum icin namuslu bir insanim. Bir sure yasadiktan sonra olecegimi biliyorum ve geride bazi eserler birakmak istiyorum. Benim icin sinav iste budur. Geride birakacagim eserlerimdir.. Ben baskalarinin, ornegin Hz.
Muhammed’in geride biraktigi eserin bir parcasi olarak sinavi gecmek istemiyorum. Kendi eserimi birakmak istiyorum.. Bir peygamber kadar degil belki ama, yine de mumkun oldugu kadar etkili bir eser birakmak icin calisiyorum. Bunun icin ya cok kotu olmak
lazim (Hitler gibi) ya da cok iyi (Muhammed gibi). Her ikisi de zor.. Tabii kotu olmak cok daha zor ve bizlerin kotu olmasi dusunulemez bile.. Bizler her ikisinin arasinda var olmaya calisan birer zavalliyiz ve kendimize gore bir kac eser birakmak istiyoruz
geride.. Bizim gibi milyonlarca insanin var olduguna eminim... Siz onlardan biri olabilirsiniz. Bizler icin bu dunya bir sinav yeridir..

Amerika’nin emperyalist oldugunu ve benim bu emperyalizmi destekledigimi soyluyorsunuz.

Amerika emperyalist olabilir. Amerika’nin baska caresi yoktur. Koca bir ulke ne yapmasi gerekse yapacaktir. Turkiye de emperyalist bir ulkedir. Ebuselam’a sorunuz.. Ebusalam musluman biridir ve sizin guvencinizi kazanmistir. Ebuselam’a gore, Turkiye
emperyalist bir ulkedir. Evet. Bu ifade az cok dogrudur. Cunku emperyalizm goreceli bir terimdir.
Amerika ise, emperyalist olmaya mecburdur.. O kadar buyuk bir gucdur ki, akil almaz.. Bu kadar buyuk bir gucu bir ulkeye bagislayan Tanri’nin kendine gore bir nedeni olmalidir. Ya da boyle bir Tanri’nin olmamasi gerekmektedir..

Sevgili Brek;
Amerika’nin bir somuru makinesi oldugu dogrudur ama, bir hirsizi hirsizlik yaptigi icin suclarken, kapinizi kilitlemeyerek sorumlugu kabul etmeyen bir tutum icine girmenizin nedenini anlayabilmis
degilim.

Selamlar

Haci

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.64.149

amerika türkiye vs

October 22 2001, 5:17 PM 

sevgili haci çok duygusal bir insan olmanız beni size dahada yaklaştırıyor
tahmin ettiğin gibi kırılmış olmam size değer verdiğim anlamına gelir bu tahmininde yanılmamışsın

zaten küfürden rahatsız olduğumu açıkça söyleyebilmem için duygusal olmanız büyük bir rol oynadı. beni anlayamayacağınıza inansaydım düşüncelerimi açıklamazdım
nitekim anlaşıldığım için şimdi çok çok mutluyum

ben sizinle karşılıklı bir dialoğa tam anlamı ile girmeden önce sizinle olan sorunlarımı halletmek istedim gerisi sizin probleminizdi
ve eğer bunu yapmasaydım size karşı samimi olmaktan çok uzaklaşırdım en azından düşüncelerimi bilmekten mahrum kalırdınız

şimdi herşey daha net ve en azından güzel bir noktaya varabildik bu dakikadan sonra küfr edip etmemek sizin probleminiz ve ben yeterince anlaşıldığıma inandığım için sizinle bu konuyu tekrar açmayacağım

gerçekten ilginç bir durum.

müslümanda insanlığa karşı sorumluluk taşır ve bu sorumluluğa allah hiç bir zaman müdahale etmez yani kendisine karşı işlenen kusurları affedebilir ama insanlığa karşı işlenilen kusurun affı konusunda insanı yetkili koyar
zaten namuslu olabilmek yada ahlaklı olabilmek en önemli faktör eğitimdir bize göre böyle olmak için islami eğitim gereklidir bunun yanında ilk olarak insani eğitimin gerekliliğinden hiç şüphe duymayız

fakat ahlak konusunda ayrışıyoruz çünki bizim ahlaki değerlerimizi belirleyecek bir kriterimiz vardır
çünki yanlızca peygamberler vicdanının seslerini anlayabilirler.fakat çoğumuzun kulakları o sesi işitemeyecek kadar kendi kişisel çıkarlarımıza takılıdır herkez kendi yüreğinin sesini dinleyecek olsaydı ahlaki bir kaos içine düşerdik her hangi bir davranış konusunda anlaşılıp bir noktaya varılmazdı dolaysıyla bir şeye yanlış yada doğru hükmünü vermek için herkez kendini ayrıcalıklı görebilirdi

sizde kendinize ahlaklı bir yol seçebilmiş olabilirsiniz ama bunların sonucunda hesap verilecek bir yaratıcı olduğu için bizler onu memnun edebilme gayreti içinede gireriz

bende eser konusunda kesinlikle sizin gibi düşünüyorum bir peygamber olamayacağımı bilmekle birlikte insanlığa hizmet amacıyla öncü olabilmek istiyorum
belki birazda farklı bir şeyler yapmak ve farklı olabilmek de var isteklerim arasında
sizde bu yoktur ama ben insanlığa hizmet çerçevesinde islama hizmet etmeyide amaçlıyorum ve elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum

türkiyede emperyalist olabilir tebiki.. bu göreceli kavram doğrultusunda bu konu tartışmaya açık bir konudur.ben zaten milliyetçi olduğumu iddia etmiyorum.ülkemi çok çok sevsemde

bir birey olarak hırsızlığa karşı daima temkinli davranırım fakat bu hırsızlar kapıyı kullanmıyorlar artık..mulumunuz ...hırsızlarda yeni yöntemleri kullanıyorlar

saygılar

Respond to this message   
hegel
(no login)
213.153.175.62

..

October 29 2001, 10:59 AM 

...

Respond to this message   
Current Topic - batılılaşmış elit müslümanlar
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss