YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

D A V E T

October 25 2001 at 5:57 PM
  (no login)
from IP address 213.161.144.166

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan,
bilginin,
sorgulamanın,
sevmenin,
saygının,
paylaşmanın,
doğruların,
yanlışların ortaya döküldüğü,
gerçek hayatta insanların birbirleriyle tanışıp arkadaş/dost olmalarına vesile olduğu,
herşeyin özgürce ve insanca tartışıldığı,
hepimizin sitesi,

Üzerinde 19 Olan,

www.19.org

"FORUM"una davetlisiniz.

Hem de istisnasız hepiniz

"insanoğlu"
GÖRENGÖZLER

Respond to this message   
AuthorReply
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

YOK YAW!...

October 25 2001, 7:35 PM 

IS BANKASI MEMURU!...

SEN BURDA BAHAII'LIGE MI DAVET EDIYORSUN?...ACIK SULEDE MILLET BILSIN!... BU DAVET DEGIL!..MILLETIN YOLUNU SAPITMAKTIR!... INSSALLAH GIDENLER BUNUN YANLISLIGINI ANLARLAR!... SUNNET-I SENYYESIZ ISLAM TEK KANADLI KUSA BENZER...

ALLAH (C.C) ISLAH EYLESIN!...

Respond to this message   
uyari2
(no login)
193.250.192.23

iste pastadan pay aparmaya calisan

October 25 2001, 8:24 PM 

gercek provakatorler
aferin size
reziller..

Respond to this message   
confused
(no login)
80.79.225.109

HEM RASYONEL _ HEM 'SAG DUYULU' HUAHUAHUA

October 25 2001, 9:59 PM 

yaw bunlar yok mu bu serefsizler.........
*Kısaca dini konulara yaklaşım noktasında 'sağ duyuyu' savunmaktayız;*
ne ne ne? temin de nediyolar?
*rasyonel düşünmeyi öğreterek kişiyi özgürlüğüne kavuşturan 19 Kodu'nu savunuruz*
yaw olucak is degil yaw - bunlar hem sag duyu la ise yaklasiyolar - ve de - yok abem - rationell olmak istiyorlar

yaw bazi dediklerine aklim yetiyorda............ama bu reformculuk ne oluyo onu bilemiyom...............ulan su tek dinimizi adam akilli dogru düzgün hale getirmeye caliscaniza geliyonuz..........ah annam ahhhhhhhhhhhhhh................siz daha cok burnunuzun sümünü cekersiniz.........

daha önce gelip de tercüme etmesini ögrenin:
*Kurzum, wir befürworten den 'gesunden Menschenverstand' in allen religiösen Themen; wir benutzen all unserer Sinnesorgane und wenden eine heuristische Methode an.*
bu alamancasiymis............burada tamamen rasyonelliye hitab ediyo arkadaslarimiz, cünkü alamanlar cok akkili ya
*Kısaca dini konulara yaklaşım noktasında 'sağ duyuyu' savunmaktayız; bütün duyularımızı kullanmaktayız ve heuristic bir metod kullanmaktayız.*
bakin buda türkcesi ----> türk müslümanlari cünkü salak ya burda da daha fazla sag duygularimiza hitab ediyolar

ALLAH islah etsin.......daha nedeyim..........

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

Sinek gibi konuyorlar hemen

October 25 2001, 10:56 PM 

Vakit kaybetmeden.
Liderlerini kaybetmiş kabile sürüsüne benzetmişlerdir. Hayret "hiç" neden konmadı bu sayfaya acaba.
Merak ettim şimdi.

Respond to this message   
confused
(no login)
80.79.225.109

NE?

October 26 2001, 2:41 PM 

MGK, yazdiklarindan bisey anlamadim............kime söylüyorsun bunlari? - Aciklarmisin?

slm

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

Sizin yazınıza cevaben yazmadım....

October 26 2001, 3:15 PM 

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

DAVET!...

October 26 2001, 7:26 PM 

DAVET!...

DAVET = Sevdiklerimize herhangi bir seyi paylasmak!...
Sevinc ve uzuntude beraber olmak!...Icin sevdiklerimizi yaptigimiz cagridir!...

Boyle bir cagri ALLAH (C.C) olursa mutlaka cok daha kiymetli olur!...Ancak O'nun yolundan REFORM gibi sapikliklarla MENFAAT icin olursa bu DAVET ozelligini yitirir!...Bu SAPIK'lik nahiyesine doner!...Ki onun faide yerine insanlara zarar verecegini tefirk etmeyen o kisilerin sorumluluklarinin BUYUK'lugune ne derece tefrik ettiklerini sormak isterim!....

Ucurumdan atlamak istiyorse o kisi neden etrafindakilerini pesinden goturmek isterler?...Bu kisiler bilmelidirler ki o kadar cok sorumluluk altina girerler!...Bu davet acaba iyilik icinmi yoksa kotuluk icinmidir?...Bunun degerlendirmesi siz okuyucularin yuksek TARTIR'lerinize kaliyor!...

Selam Sevgi ve Dua Ile...

Respond to this message   
cagasan
(no login)
195.175.151.138

görengözler görüyor mu bakıyor mu

October 27 2001, 4:04 AM 

söylermisin

isa

insanoğlu mudur

Respond to this message   

(no login)
213.161.144.166

canlarım :)

October 30 2001, 4:50 PM 

Sizi dikkate almamışım, kusura bakmayın

Sizler özel davetlimsiniz...

"DAVET = Sevdiklerimize herhangi bir seyi paylasmak!...
Sevinc ve uzuntude beraber olmak!...Icin sevdiklerimizi yaptigimiz cagridir!..."

Bu tanım benim için de geçerlidir.

Sevgili Hacı_Ali,

"Boyle bir cagri ALLAH (C.C) olursa mutlaka cok daha kiymetli olur!..."
("Allah için olursa" demek istedin herhalde. Sana katılıyorum.)

"Ancak O'nun yolundan REFORM gibi sapikliklarla"

Kuran üzerinde kafa yormak, Allah'ın bize gönderdiği mesajı anlamaya çalışmak sapıklık mıdır? Ben de dahil insanlar anlayamadığı konuları birbirlerine soruyor, araştırıyor, eleştiriyor, yorumlar yapıyorlar. Bundan daha normal olan ve güzel olan nedir ki? Yoksa ot gibi mi yaşamalıyız?

"MENFAAT icin olursa bu DAVET ozelligini yitirir!...
Bu SAPIK'lik nahiyesine doner!...Ki onun faide yerine insanlara zarar verecegini tefirk etmeyen o kisilerin sorumluluklarinin BUYUK'lugune ne derece tefrik ettiklerini sormak isterim!...."

Sizden ne gibi menfaatim olabilir? Ben de sizler gibi bilmediklerimi öğrenmek, bildiklermi paylaşmak istiyorum. Düşünmek, akletmek, Kuran'ı anlamaya çalışmak insana zarar vermez.

"Ucurumdan atlamak istiyorse o kisi neden etrafindakilerini pesinden goturmek isterler?...Bu kisiler bilmelidirler ki o kadar cok sorumluluk altina girerler!...Bu davet acaba iyilik icinmi yoksa kotuluk icinmidir?..."

Davet ettiğim forum ile bu forum arasında pek bir fark yoktur. Orada da her düşünceye sahip insanlar tartışmakta ve fikir alışverişinde bulunmaktadır. Ancak gördüğüm kadarıyla bu forumda çoğu zaman burnu tıkalı olarak dolaşmak gerekiyor

Davetimin amacının iyilik mi kötülük mü olduğuna, foruma katılarak kendiniz karar verin.

İnsanların, kendileri kabul etmediği sürece herhangi bir sıfatla nitelendirilmelerine veya sınıflandırılmalarına karşıyım. Görülen odur ki, insanlar birbirlerini tanımadan hemen sınıflandırmakta ve yargılamaktadırlar. İnsanları sınıflara sokmaktan ve onları sıfatlandırarak yargılamaktan Allah'a sığınırım.

Önemli olan; "en doğru benim yorumumdur, en iyi ben bilirim, herkes benim gibi yaşamak ve uygulamak zorundadır" diyerek baskıcı, dayatmacı bir zihniyete sahip olmamak, herkese ama düşüncesi ne olursa olsun herkese hoşgörülü olmak, değer vermektir.

İnsanlar; sevmeli, saymalı, paylaşmalı, en önemlisi karşısındaki insanları "insan" yerine koymasını bilmeli, öğrenmelidirler.

Tanışmak üzere...

Sevgili cagasan;

İsa, Meryemoğlu'dur ve Ruhu'l-Kudüs ile desteklenmiştir.(2:253)

Tanışmak üzere...

"insanoğlu"
GÖRENGÖZLER

Respond to this message   
HACI_ALI
(no login)
24.2.9.44

DAVET'E ICAB!...

November 1 2001, 4:16 PM 

MUHTEREM GOREN GOZLER!...

Davetinize icab etmeden once neden burada soylemek istediklerinizi yazmayi yeg gorumusunuz onu anlayamadim.ALLAH (C.C) hakkinda DAVET sozunu varsa buyurun sizi hep birlikte burada dinleyelim.Biz buradayiz!...hemde uzun zamandir beri!...Iyi kotu birbirmizi taniyoruz!...Inaniyorum ki cok cok kiymetli ve Imanli kardeslerimiz var aramizda!...

Yani simdi bizim onumuzde bir ziyafet varken siz bize birakin bu sofrayi gelin bizim soframizami demek istiyorsunuz onu anlaymadim!...Izah ederseniz emimin benle birlikte bie cok kardesimiz bundan faydalanir...
Isimihaninizda cok nefis!...Bizde butun gucumuzle GORME'ye gayret icindeyiz!... Eger nasibimiz varsa Inssallah bizde goren gozlere sahip oluruz!...

Simdi HACI_ALI derki; Buyurunuz bizim soframizda iken bizim ziyafetimize aktiliniz!...Sizi dinleyelim bizim MURSIDIMIZ olun bize bakalim neler diyeceksiniz?...

Selam Sevgi ve Dua Ile...

Respond to this message   
Current Topic - D A V E T
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss