Sizi dikkate almamışım, kusura bakmayın
Sizler özel davetlimsiniz...
"DAVET = Sevdiklerimize herhangi bir seyi paylasmak!...
Sevinc ve uzuntude beraber olmak!...Icin sevdiklerimizi yaptigimiz cagridir!..."
Bu tanım benim için de geçerlidir.
Sevgili Hacı_Ali,
"Boyle bir cagri ALLAH (C.C) olursa mutlaka cok daha kiymetli olur!..."
("Allah için olursa" demek istedin herhalde. Sana katılıyorum.)
"Ancak O'nun yolundan REFORM gibi sapikliklarla"
Kuran üzerinde kafa yormak, Allah'ın bize gönderdiği mesajı anlamaya çalışmak sapıklık mıdır? Ben de dahil insanlar anlayamadığı konuları birbirlerine soruyor, araştırıyor, eleştiriyor, yorumlar yapıyorlar. Bundan daha normal olan ve güzel olan nedir ki? Yoksa ot gibi mi yaşamalıyız?
"MENFAAT icin olursa bu DAVET ozelligini yitirir!...
Bu SAPIK'lik nahiyesine doner!...Ki onun faide yerine insanlara zarar verecegini tefirk etmeyen o kisilerin sorumluluklarinin BUYUK'lugune ne derece tefrik ettiklerini sormak isterim!...."
Sizden ne gibi menfaatim olabilir? Ben de sizler gibi bilmediklerimi öğrenmek, bildiklermi paylaşmak istiyorum. Düşünmek, akletmek, Kuran'ı anlamaya çalışmak insana zarar vermez.
"Ucurumdan atlamak istiyorse o kisi neden etrafindakilerini pesinden goturmek isterler?...Bu kisiler bilmelidirler ki o kadar cok sorumluluk altina girerler!...Bu davet acaba iyilik icinmi yoksa kotuluk icinmidir?..."
Davet ettiğim forum ile bu forum arasında pek bir fark yoktur. Orada da her düşünceye sahip insanlar tartışmakta ve fikir alışverişinde bulunmaktadır. Ancak gördüğüm kadarıyla bu forumda çoğu zaman burnu tıkalı olarak dolaşmak gerekiyor
Davetimin amacının iyilik mi kötülük mü olduğuna, foruma katılarak kendiniz karar verin.
İnsanların, kendileri kabul etmediği sürece herhangi bir sıfatla nitelendirilmelerine veya sınıflandırılmalarına karşıyım. Görülen odur ki, insanlar birbirlerini tanımadan hemen sınıflandırmakta ve yargılamaktadırlar. İnsanları sınıflara sokmaktan ve onları sıfatlandırarak yargılamaktan Allah'a sığınırım.
Önemli olan; "en doğru benim yorumumdur, en iyi ben bilirim, herkes benim gibi yaşamak ve uygulamak zorundadır" diyerek baskıcı, dayatmacı bir zihniyete sahip olmamak, herkese ama düşüncesi ne olursa olsun herkese hoşgörülü olmak, değer vermektir.
İnsanlar; sevmeli, saymalı, paylaşmalı, en önemlisi karşısındaki insanları "insan" yerine koymasını bilmeli, öğrenmelidirler.
Tanışmak üzere...
Sevgili cagasan;
İsa, Meryemoğlu'dur ve Ruhu'l-Kudüs ile desteklenmiştir.(2:253)
Tanışmak üzere...
"insanoğlu"
GÖRENGÖZLER