Son olayları tekrar bir okudum düşündüm ve şöyle bir sonuç çıkardım.
Ben bu foruma cinsel yaşam forumunun eksikligini düşünerek böyle bir forumun açılması için ilk Bilg e bahsettim.
Bana PAKSU ya bir mail atmamı söyledi ve bu fikrini yaz dedi...
PAKSU tüm editorlere danışır eger kabul görürse sana olumlu görmezse olumsuz cevap gelir dedi...
Ben mailimi yazdım.
Mailimde de belirttim..
"Editörlüğünü seve seve yapacagım ancak eger sizlerin (editörlerin) daha uygun görecegi bir başkasının da editörlüğünün yapması halinde keyifle katılım gösterecegim bir Cinsel Yaşam forumunun katılımcıların yararlanacagı bir yer oolacagını" belirten bir mail attım.
Bana olumlu cevap geldi..
Evet izlenilen yol bu...
Yani bir forum açılması ve editörlük olayının procedure ü bu.
Şimdi...
Ben bir Aforum editörü olarak bu izlenen yolun devam etmesini beklerken kendi forumumda yaptıgım bir ÇÖP TENEKESİ olayı sonunda şu sonucu beklerdim...
Bir editor olan çagaşan tüm editorlere bir mail atardı ve bu olayı kınardı.
Zira ben A forumda bir ilke imza atmış ve tepki çekmiştim.
Ben ve forumum editörlükten ve forumluktan ya azledilmeliydi ya da bu kabullenilmeliydi...
Ancak bu böyle olmadı...
Gelip katılımcıların huzurunu kaçırırcasına daha yeni açılan forumumda yagara çıkarıldı?
Böyle olmamalıydı...
Bunu yapacak olanlar da editörler olmalıydı.
Benim forumum ve editörlüğüm bu şekilde oluşmuştur...
Ve ben bir editörüm....
Paksu bir editör olarak benden yani bir başka editöreden bir ricada bulunmuştur.
Ve ben bu ricasını yerine getiriyorum.
Bu ricayı Çagaşandan da bulunabilirdi Bilg ten de Dilemma dan da Hacı dan da Rope dan da...veya şu anda hatırlayamadıgım kim ise ondan da...
Benim de bir ricam olsa yine önce editorlare gitmeliyim.
Bu dayanışma baştan veri var sanıyorum...
Şimdi...
Bu dayanışmayı siz eger bilmiyorsanız ben size ögretirim...
DİN-FELESEFE-AGACEVİ-KİTAP VE CİNSEL YAŞAM FORUMUNUN ŞİFRELERİNİ TÜM EDİTORLERE MAILLEYECEGİM...
Ve eger bu forumları sabote eden bir olay görürsem müdahale edecegim.
Yok eger buna karşıysanız şifreleri degiştirir geregini yaparsınız.
BEN BİR EDİTOR OLARAK ELİMDEN GELENİ İÇTENLİKLE VE SAMİMİYETİMLE YAPTIM...
MGK
This message has been edited by abuzer from IP address 213.153.175.62 on Oct 28, 2001 8:45 PM
MGK;
Sifreyi kimseye yollama. Bu cozum degil. Bakalim Paksu nasil davranacak. Istemezsen bir isteyen cikar herhalde.
Senin samimiyetine inaniyorum da, ben senin icin cenesi dusuk diyorum. Polemikci.. Bayiliyorsun polemik yapmaya.. Dedikoduya.. Senden gercekten iyi bir copcatan biri cikar.. Girgirin cok fazla.. Onceleri iyi idin ama, bu ciddi ortamda hic cekilmiyorsun.. Bu ortamin artik senin veya herhangi birinin samimiyetini kaldirmasina olanak yok. Atmosfer zehirlendi.. Bu forumdan hayir gelmez. Paksu bu forum icin sart..
Sifreyi editorlere yollaman iyi bir cozum yolu degil. Paksu'dan duysak cok iyi olur.. Umarim bir not duser..
A forumdaki bu editörlük hegamonyasına ve saçmalıgına son verecegini ümit ediyor bu konuların katılımcıların huzurunu bozma lüksünün artık olmamasını diliyorum.
Editörler bu forumun adam gibi kullanılması ve çalışması için varlar.
Birbirini yemek için degil.
Bu forum hepimizin oldugunu düşünüyorum.
Tüm editörlerin editör gibi davranmasını gönülden rica ediyorum.
Bu yaptıgım hareketin tüm editorlerce yapılması şartım yoktur.
Ama editorlerin bir arada uzlaşmaya varması ve birlikte hareket etmesi bu forumun işlerliginde buyuk rol oynayacaktır.
Bu konuda forum sayfalarını kullanma lüksünden vazgeçmenizi ve mail kullanmanızı öneriyorum.
Hiç sen bu forumun kurulum ve uygulama kadrosundaki yerin bir hiç oldugundan en ufak bir söz hakkın yoktur.
Fikrin sorulursa buraya ileti asar fikrini sorardım.
Sorulmadıkça da cevap vermen senin boşbogazlıgından öte degil.
Ben once yok dedim ama, sonra uzerinde dusunuce iyi bir fikir oldugu kanaatina vardim.
Bence her editor digerlerine kendi forumunun sifresini yollasin.
Ben yolluyorum.
Arada epeyi guvensizlik olustu. Belki de gereksiz yere.. Bu sekilde aradaki dusmanlik da biraz olsun azaltilabilir. Ayrica ben Gak'in bile, sembolik bir jest olarak bu konuda aydinlatilmasini isterim. Hatta kendine Bilim forumunun sifresini yollamistim. Kabul etmemis ve iletiyi iceren e-mail'i yok etmisti.. Orasi onun bilecegi husus. Ister kabul eder, ister etmez. Forumu baslatanlardan biri o.. Bence en dogal hakki.
EDİTÖRLER BİRBİRİNİ YEDİKÇE BU İŞLER OLUYOR.
EDİTORLER BİRBİRİNİ MAİLLERLE YESİNLER AMA BİR SONUÇ ÇIKSIN.
MUDAHALE EDİLMESİN KABUL AMA TÜM EDİTORLER BU KARARI ALSIN.
HUDAHALE EDİLSE DE TÜM EDİTORLER BU KARARI ALSIN.
İSTEMEYEN GİTSİN İSTEMEYEN KALSIN.
AMA EDİTORLER BU İŞİ YAYGARA SEVİYESİNDE DEGİL ANCAK SONUÇ ALMA AMACIYLA MAİL SEVİYESİNDE YAPSINLAR.
OYLAMAYA SUNSUNLAR.
SONUÇ ÇOGUNLUK İLE KABUL EDİLSİN.
BU İŞLER BİTSİN ARTIK.
Bu forumun editorleri birbirlerine dusman olabilirler, ofkeli ve kizgin olabilirler, hatta aptalca davranislarda bile bulunmus olabilirler. Ama asla Hic Pic gibi hirsli, kompleksli ve nankor degillerdir. Bazilari kafasiz da olsa, durusttur.. Ben onlar adina kalibimi basarim.
Ben sahsen sifrenin dogru veya yanlisligini deneyecegimi bile sanmiyorum..
Cunku deneyecegim bir durumun ortaya cikabilecegine inanmiyorum. Benim din forumunun sifresini kullanmam icin, diger editorlerin tumunun olmus olmasi lazim.
Yaw MGK;
Forum editorlerine sifremi yollamak istedim. Once dedim bir deneyim bakim, kendi forumuma girebiliyor muyum. Uzun zamandir girmemistim. Giremedim. Korkarim sifreyi unuttum.. Hic bir kaynaktan cikaramadim. Senin anlayacagin Bilim forumu ortada dante gibi duruyor. Kimseye ait degil. Bu benim icin onemli degil haliyle ama, eger sifreyi bulamazsam, edit etmeme olanak yok. Biri kufretse orada cope kaldirilmadan kalacak..
Forum sifresini Network 54 araciligi ile de elde edemedim. Yalniz Gak biliyordu sifreyi ama, onun da degistirmis olabilecegini sanmiyorum. Tabii o ihtimal var ama, cok uzak.. Ilginc bir durum.. Biraz daha inceleyim bakiimm. Belki sifreyi yanlis hatirliyorum.
---sen kim oluyorsun da......
---hangi cüretle......
---emir kiplerinle........
---ne yapacağımı san mı soracığım.....
diye böbürlendin
havalara girdin
kendini birşey sandın mgk
hiçbirşey olmadığı gör mgk
ne oldu ne değişti de
şimdi bana soruyorsun, fikir istiyorsun benden
ne oldu, memory mi resetlendi ne oldu
düşündüğünde diye başlıyor yazın......
ne güzel bir ifade
"düşündüğümde"
demek ki beni cevaplarken düşünmüyordun,
sırf cevap vermek adına düşünmüyordun
sana şifreleri aldığın yere iade et, denildiğinde
ben emanetçiyim
paksu dönene kadar (dönerse)
emaneten bu işi hatır için yapıyorum
onun içinde şifreleri kullanmayacağım
daha sonra kendisi ne yaparsa yapsın
diyebilirdin mgk
ama
diyemedin
gurur meselesi yaptın
kibirlendin
mevki makam hırsı yüzünden diyemedin
şan şöhret hırsından diyemedin
show yapma merakın yüzünden diyemedin
işi yine sulandırdın mgk
şifreleri herkese yollayıp da
editörleri
zan ve tohmet altında bırakmanın ne anlamı var
ya birkaç yazı silinirse
olmadık sayfalar taşınırsa
mailleri yolladığın tarihten itibaren
bunların sorumlusu da suçlusu da sensin mgk
suyu bulandırmayı seviyorsun mgk
bu senin ruhunda var
hep ince manevralar peşindesin mgk
hep sinsi politikalr üzerinde yaşıyorsun mgk
BENCE KABUL.. ERKEGIN (VE KADININ, insallah!) MALI MEYDANDADIR..
October 28 2001, 11:48 PM
Aslinda Cagasan'in da hakli oldugu yer var..
Ne farkeder... Burasi acik bir forum..
Hersey meydanda olsun..
Ben Cagasan'i destekliyorum.
Kimden korkuyoruz yahu..
Hic'den mi?
Nedenine gelince.
Bunca zamandır zaten katılımcıların önunde oluyor.
Bu konuda katılımcılar sonuç bekliyorlar show degil.
Her kafadan bir sesin çıktıgı yerde bu işler olmuyor.
Bunu zaten denedik.
Editörler bir karar alsın.
Tabiiki editorler karar vermek için bunu katılımcılara danışabilirler.
Ancak edindikleri fikiler ile fikirlerini beyan etsinler.
DIN FORUMUNUN SIFRESINI DENEYEN OLDU MU EDITORLER ARASINDA?..
BEN DENEMEDIM.. DENEMEYI DUSUNMEDIM BILE..
KENDIMDE OYLE BIR GUC GOREMEDIM..
ILAHI BIR GUC GIBI GELDI BANA NEDENSE...
Sevgili Sailor;
Ben de seni yanitlamayacaktim ama, bu son iletin yuzunden yanitliyorum. Cagasan belki sizinle ozel olarak tartismak istedi. Belki size soyleyeceklerinin herkes tarafindan duyulmasini istemedi..
MGK ile yapacagi tartismalarin ise duyulmasini istedi..
Cagasan belki de size MGK'den daha cok guvendi? Belki de MGK'yi hic sevmedi ve guvenmedi..
Hic burasini dusundunuz mu?
Polemik yapmayin, tartisalim..
I do not dislike you.. I didn't say I like you...
But I repeat, I do not dislike you..
"editörler"
yeni bir sınıf yarattık,mgk yarattı,bizde yaşıyoruz...
deklarasyonu okurken aklıma geldi..mgk milli editörler kurulunu acil toplantıya çağırıyor..hem de gizli
bizi nasıl kurtaracaklar acaba ?
hayır haci başlıklı mgk yazısı bana herşeyin özeti gibi geldi...
öyle ya da böyle ,yerse gibi çıkarmalar yaptım...biraz da gülümsedim ağlanacak halimize.
ya allah aşkına bu kadar zor mu vazgeçmek,bırakmak ...bir haline bıraksanız şu forumu herşey eski haline dönecek...küfürlerde kendini eskitecek...
benim bir küçük hezeyanımın çok üstünde hesaplaşmalar yaşanıyor ve aslına bakarsanız hem iyi hemde kötü oluyor..kişilikler kendini ele veriyor ama tehditler ,şifreler uçuşuyor,bu arada birileri de avuçlarını ovuşturuyor herhalde...
paksu godot gibi,bence beklerken ömür bitecek...
yaa bu iş editörsüz olmaz mı ?
zaten ortaya garip teoriler atıldı sorumluluk falan ..pek kimse yüklenmek isteyecekmiş gibi gelmiyor bana...biz de bu arada mgk bildirileri ile zaman harcamayalım bari...
burada insanlar birbirlerini, ancak yazılardan tanıyabiliyor hakkında fikir ediniyor...benim izlenimlerime göre en başından beri foruma müdahale konusunda en tutarlı fikirleri savunan,bir kerecik ya da birazcık ın herşeyin sonu olacağını savunan gak ın
daha sorumlu davranması gerekir...okuduklarımdan izlediğim kadarı ile turk net ten sonrası ile başlayan bir anlamda başkaldırı,meydan okuyuş bana göre özgürlük savaşı bu kadar kolay kaybedilmemelidir.hele hele mgk gibi formatlara karşı asla...
katılımcı olarak ,en azından epey göz nurum var bu forumda ve eminim benim gibisi çok...dolatısı ile hakkımı kullandığımı düşünüyorum buraya yazarak..umarım sınırları aştığım düşünülmez..
bilgiye filtresiz ulaşmak istiyorum...bırakın neyi görmeyeceğime ,okumayacağıma ben karar vereyim...