Puta tapmak Islam'daki en buyuk gunahdir. Oysa, Putperestlik butun Arap kabilelerinin dini idi. Ozellikle Kureys'liler bu konuda oldukca tutucu bir davranis icinde idiler. Muhammed'in tek tanri kavrami O'nun ve ona inanan ilk muslumanlarin ateistlikle suclanmasina neden olmustu.. Kureyslilere gore Allah bile olsa tek tanriya tapma ile ateizmin pek farki yoktu.. Ne kadar cok tanri varsa o kadar iyi idi..
Muhammed'in gorevinin basladigi ilk yil, Mekke sakinlerinden fakir, genc ve ezilmisler muslumanligi kabul etmislerdi. Hatta oyle bir zaman geldi ki, hemen butun Mekke Muhammed'in Allah kavramini onaylamaya baslamisti. Cunku ne de olsa Allah Araplarin eski bir putu idi.. ve zaten her kes O'na dua etmekte idi. Kabe bile Allah'in adina insa edilmemis miydi? Ama Araplar Allah'in yani sira ,diger kucuk Tanrilara da tapiyorlardi.. Muhammed onlara tapmanin gunah (sirk) oldugunu henuz aciklamamisti.. Sessiz ve derinden ilerliyordu.. Aceleye gerek gormuyordu..
Gorevinin ucuncu yili Muhammed gercek niyetini acikladi... Allah disinda hic bir puta, Tanriya tapilmayacakti.. Mekkeliler buna buyuk bir tepki gosterdiler ve bir gece icinde muslumanlarin cogu Islam'i terketti.. ve Muhammed'e sadik kalanlar nefret edilen ve hakir gorulen bir azinlik durumuna dustuler.. Muslumanlar ateisit olmakla suclaniyordu.. Muhammed'le Kureys arasindaki mucadele baslamisti.. Ateist muslumanlar (ki Kureys'liler onlari oyle goruyorlardi) Kureys icin bir tehdit olmaya baslamislardi.. Kureys'liler putlarsiz nasil yasayabilirlerdi? Atalarindan kalan Tanrilardan kopamazlardi.. Toplum bu radikal devrime hazir degildi..
Kureys icin, ozellikle uc put cok onemli idi.. al-Lat, al-Uzza ve Manat... Arap putlari, Roma ve Rum putlari gibi, kesin, belli sekillere sahip degillerdi. Personaliteleri yoktu.. Yalniz birer tas parcasindan ibarettiler. Onlar banat al-Lah olarak bilinirlerdi. Yani Allah'in kizlari.. Soyut anlami "Ilahi olusumlar (seyler)" anlamina da geliyordu.. Bir ara Kureys'liler peki oyleyse muslumanlar Allah'a tapsinlar, biz istedigimize tapalim diye isyan ettiler. Muhammed bunu kesin olarak yasakladi ve Kafirun suresi indi..
1-De ki: "Ey kafirler,
2-tapmam o taptiklariniza!
3-Siz de benim kulluk ettigime tapanlardan degilsiniz.
4-Hem ben tapici degilim sizin taptiklariniza.
5-hem de siz, benim kulluk ettigime tapicilardan degilsiniz.
6-Sizin dininiz size, benim dinim bana...
Ama bu arada SEYTAN AYETLERI de girmisti Kur'ana....
Seytan ayetleri konusu ilk defa 923 yilinda Tabari tarafindan gun isigina cikarilmistir.. Muhammed'in, Allah'in kiz tanricalarini reddetmesinden sonra, Kuryes'le arasinda cikan anlasmazlik uzerine
Seytan'in etkisi altina girdigi soylenir.. Muhammed'in agzindan kaba, sahte, degersiz ayetlerin ciktigi ileri surulur.. Bu ayetlerde Muhammed Allah'in kizlarina melek duzeyinde bir deger vermistir.. Bu satanik ayetlerde yukarda bahsettigimiz uc put, al-Lat, al-Uzza ve Manat, Allah'in duzeyinde degildir ama, O'nun emirleri altinda insanliga hizmet eden ilahlar duzeyine yukseltilir.. Yani gorunuse gore, Kureys'in baskisi sonucu, Seytan'in da etkisine giren Muhammed, Seytan ayetleri ile Islamda uc puta yer vermistir.. Muhammed Seytan'in tuzagina dusmustur ama, Seytan Jebrail'i kandiramamistir. Muhammed'i hemen uyaran Jebrail, Seytan Ayetlerini tam zamaninda Kur'andan cikartmistir. Bu ayetlerin yerini, Jebrail tarafindan Muhammed'e indirilen su ayetler almistir.
53-NECM:
19. Siz de gördünüz degil mi o Lât ve Uzza'yi?
20. Ve üçüncü olarak da öteki (put) Menat'i?
21. Demek erkek size, disi O'na öyle mi?
22. O zaman bu, insafsizca bir taksim!
23. Bunlar (putlar), sizin ve atalarinizin taktigi isimlerden baska bir sey degildir. Allah onlar hakkinda hiçbir delil indirmemistir. Onlar ancak zanna ve nefislerinin arzusuna uyuyorlar. Halbuki kendilerine Rableri tarafindan yol gösterici gelmistir.
24. Yoksa insan, her arzu ettigi seye sahip mi olacaktir?
25. Ahiret de dünya da Allah'indir.
Aslinda Allah, Muhammed'i uyararak, Hristiyanlarin yaptigi hatayi muslumanlarin tekrarlamasini onlemis olabilir.
Iste Seytan Ayetlerinin oykusu budur..
Seytan Ayetlerinde Muhammed politeizme taviz mi vermistir? Bu soruyu isteyen yanitlasin..
Gozunu seveyim!.. Ne olur burada bize DELI SACMA'larinin kaynagini gostirimisin?... ISLAM tarihi aciktir!...
Hangi ZAVVALI bu hikayeleri uydurmus!.... ISLAM'in bir no lu DUSMAN'i oldugu belli!... Ama bize senin gibi akilli adamin bu palavralari getirmesi ACAIP!...
Senden en azindan REFERANS yazi beklerdik!... Bos laflar degil!... Seni YARADAN'dan oturu sevdigimi gene soyleyeyim!...
REFERANS YAZI;
Sevgili Haci Ali..
Ben iskembeden atmam.. Kendi dusuncelerimi yansitmayan her yazimin bir kaynagi vardir.. Seytan Ayetlerinin kaynagi ise sudur;
Karen Armstrong; A History of God (The 4000 year Quest of Judaism,Christianity and Islam) Ballantine Books. New York.. 1993..
Daha genis bilgi icin Islam bolumunun literaturune bakabilirsiniz. (sayfa 415-416)..
Yukardaki kitap "The New York Times Bestseller" olmustur.. Seytan Ayetlerini 146 ve 150'nci sayfalar arasinda bulabilirsiniz. (Satanic verses adi altinda)..
Her dusundugumun dogru olmadigini biliyorum. Ama inandiklarimi butun gucumle savunmaktan cekinmem. Sonunda yanlis veya mantiksiz olduklarini anlarsam, onlardan hemen kurtulurum....
Seytan Ayetlerinde Muhammed politeizme taviz mi vermistir?
Eger bu ayetler var idi ise; bu sorunun yaniti EVET'dir.. Bu tavizin nedeni ise zaman kazanmaktir.. Ayrica Muhammed Arap Seytan'inin Hristiyan Seytan'indan daha kolay kontrol edilecegini biliyordu.. Muslumanlar Seytan'in mahser gunu bagislanacagina inanmaktadirlar. Ayrica Seytan'a uymak, insanin dogalarindan biri olarak kabul edilir.
Seytan ayetlerinde Muhammed, Seytanin kendine soylettigi ayetleri Allah'dan geliyor sanmasi mumkundur. Diger peygamberlerin de ayni hatayi yapmislardir belki ama, Allah onlarin hatalarini da hemen telafi etmistir!..
Isa'nin kendini Allah'in oglu ilan etmesi Seytani bir hata olabilir mi? Muslumanlar Isa'nin Allah'in oglu olduguna inanmamaktadirlar.. Kur'an O'nun bir peygamber oldugunu yazmaktadir. Bu konuda kim daha cok guvenilirdir?
Seytan Ayetleri gercekten var midir? En basinda sorulacak soruyu en sonunda soruyorum.. Cunku bu soruyu en basinda sorsaydim, oyle ayetler yoktur deyip, konuyu kapatmam mumkundu.. Oysa ben Seytan Ayetlerinden bahsetmek istiyordum.. Cunku bu konuda yazilar ve hatta kitaplar vardi..
Daha once de belirttigim gibi, Seytan Ayet'leri ilk defa Muhammed'in olumunden nerdeyse 300 yil sonra Ebu-Cafer at-Tabari (923) tarafindan aciklanmistir. Tabari bir tarihcidir. Nerden duymustur Seytan Ayetleri'ni? Hangi kaynaklardan almistir bu bilgiyi ve o kaynaklar ne kadar guvenilirdir? Muhammed'in yasami uzerinde buyuk bir otorite olan Ibn Ishak neden Seytan Ayetleri'nden hic bahsetmemistir? Bu iste bir bit yenigi olabilir mi?
Olabilir ve eminim ki vardir.. Buyuk bir olasalikla bu da, Kur'anin aslinin degistigi iddialari gibi kurgusal bir iddiadir.. Ya da Tabari kendine bir isim yapmak, muslumanlari soke etmek icin boyle bir yola bas vurmustur..
Iste goruyorsunuz, ehl-i musluman.. Bati sizlerin hakkinda neler yaziyor ve neler dusunuyor..
Ben sadece onlari rapor ediyorum.. Hic biri benim iftiram degil.. Batinin ve Hristiyanligin, Muslumanlik hakkinda neler dusundugunu bilmeniz gerekiyor.. Bati Muhammed'in hayatini, Kur'ani ve Islam'i cok iyi biliyor. Onlari adeta mikroskop altinda inceliyor ve onlara en zayif degil, en kuvvetli taraflarindan saldiriyor..
Islam ise kendini savunmakta buyuk guclukler cekiyor. Cunku Islam kotu ellerdedir. Zamanimizda bir tane bile guvenilir Islam alimi yoktur.. Bu Islam icin utanc verici bir durumdur..
ISLAM MUHAMMED'IN OGRETILERINDEN GIDEREK DAHA COK UZAKLASMAKTADIR.
April 2 2001, 12:26 AM
Sevgili Haci Ali;
Sana verdigim referansi incelersen, Karan Armstrong'un Islami oldukca tarafsiz bir acidan inceledigini gorursun. Karen, benim gibi, Seytan Ayetleri'nin varligina inanmamaktadir. Ama bir yazar olarak, onlardan bahsetmekle yukumludur. Ben de ayni sorumlulugu paylasiyorum Karen Armstrong'la.. Dogru ya da yanlis, Islam hakkindaki iddialari muslumanlardan saklamak suctur bence.. Iran'li mollalarin Salman Rustu hakkinda aldiklari karar tek kelime ile haksizliktir.. Islam'a haksizlik yakismaz.. Hic bir dinin baslangici Islam kadar adil ve insani degildir.. Islam bu tur iddialara karsi kendini savunurken adil ve insani davranmaya mecburdur... Maalesef muslumanlar, Islami ilkeleri yeterince degerlendirememekte ve Muhammed'in uygulamaya calistigi Islami tam anlami ile gerceklestirememektedirler.. Islam yeterince anlasilmayan bir dindir ve kotu ellerdedir.
Sayin kardesim,KEFERE olan kisinin fikri beni hic baglamaz!...ISLAM ilim adamlarindan getir ki konun ehli olan kisilerdir!...O zaman senin anlindan opeyim!... Hiristiyan olan kisinin yazisi!...
pek tabii ki sacamliklarla dolu olacaktir!... Once ISLAM'in I den haberi yokki!...Bana bu palavralari referans diye satarsin... Saf koyulum dedimse bu kadarda saf degilim!... yani ilim sahibini tani!..!...
Selam Sevgi ve Dua Ile..
Sevgili Haci Ali;
Islam alimlerinden duymak istiyorsun. Onlara daha cok guveniyorsun. Tabari Seytan Ayetleri'nden bahseden ilk Islam Alimidir..
Abu Cafer Muhammed Ibn At-Tabari 839-92) yillari arasinda yasamis bir Islam alimidir. Simdi Iran'a dahil olan Tabaristan'in Amol sehrinde dogmus ve Bagdad'da olmustur. Arkasinda sayisiz Islam tarihi ve Kur'anla ilgili eserler birakmistir. Dokuzuncu yuzyildaki Sunni dusuncelerin derlenip toplanmasindan sorumlu biridir.
Tabari Kur'an ve tarihi bilimlerin temelini atan bir Islam alimidir. En onemli eserleri arasinda Kur'an yorumlari ve Peygamber ve Krallarin Tarihi vardir.
Tabari bir dahidir. Genc yasta yazmaya baslamistir. Irak, Suriye ve Misir'da egitim gormustur. Oralardaki diger Islam alimleri ile konusmus, kutuphaneleri gezmis ve bilgi sahibi olmaya calismistir. Tabari oldukca zengin oldugundan yasaminin son yillarinda kendini egitime adamis ve olumune kadar Bagdat'da Abbasi Halifeligine hizmet etmistir. Tabari'nin yasadigi donem sosyal ve politik kargasaliklarin hukum surdugu bir zamandir. Kendini felsefe ve dini tartismalarinin icinde bulmustur cogu kere.. Ortodoks Sunnilere karsi bir tur direnc gostermistir.. Kendisi asiriliga kacmamistir. Zamaninin dusunce sekline katkida bulunurken, kendi okulunu da acmistir ama bu okul, kendi oldukten sonra kapanmistir. Kendinden once gelen Islam alimlerinin eserlerini bir araya getirmistir. Ancak o eserlerin bir cogu orijinalitelerini kaybetemislerdi.. Yani degismislerdi..
Tabari calismalarinda Hadisleri, isnad larina gore degerlendirmistir.. Hangi hadisin neye isnad ettigini arastirmis ve kaydetmistir. Sonunda hadisler hakkinda son hukmu verirken, hadislere degil, isnadlara bakarak, kendi fikirlerini aciklamistir.. Yani hadisleri reddetmemis, onlari isnadlarin guvenirligine gore degerlendirmistir.
Muhammed'in hayatini yazmadan once sekizinci yuzyil Medine alimlerinin eserlerini incelemistir.. Eserinde Islam tarihinin Medine perspektifine onem vermistir.. Yani Medine acisindan Islam'a bakmistir. Peygamberimizin hayatini yazarken kisa monograflara guvenmis ve dayanmistir..
Tabari, duyduklarini, okuduklarini kaydetmistir. Bazi olaylarin cesitli yorumlarini duydugu sekilde yan yana yazmistir. Onlari ayrica yorumlamamistir.
Seytan Ayetleri de bunlardan biridir.. Tabari bu konu ile iligili yazilara Medine calismalari sirasinda rastlamis olmalidir.. Simdiye kadar kimsenin onem ve anlam vermedigi bir takim belgelere rastlamis ve onlari degerlendirmis olabilir.. O belgelerin guvenirligi ise ayri bir konudur. Ancak Tabari'nin ustun bir tarihci ve Islam alimi oldugu animsanirsa, aralarinda Seytan Ayeteleri'nin de oldugu eserlerinin tartismasiz reddedilmesi uygun bir davranis olmaz..
16-NAHL:
63 - Allah'a yemin olsun ki, biz senden önce bir çok ümmetlere peygamberler gönderdik. Ne var ki şeytan, onlara amellerini bezeyip süslü gösterdi. Bugün de o şeytan, kâfirlerin dostudur. Onlar için acı bir azab vardır.
22-HAC:
52 - (Ey Muhammed!) Biz senden önce hiçbir elçi ve hiçbir peygamber göndermedik ki o bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun arzusuna şüpheler karıştırmasın. Bunun üzerine Allah şeytanın karıştırdığı şüpheyi giderir. Sonra da Allah, âyetlerini tahkim eder (güçlendirir). Allah Alîm'dir (herşeyi bilir), Hakîmdir (Hikmet sahibidir)
12-YUSUF:
42 - Yusuf, hapisten kurtulacağına inandığı o ikiden birine dedi ki: "Beni efendinin yanında an". (Benden söz et ki, beni kurtarsın). Fakat Şeytan, ona, efendisinin yanında anmayı unutturdu. Bu yüzden Yusuf, daha yıllarca zindanda kaldı.
7-ARAF:
175 - Onlara, kendisine âyetlerimizi sunduğumuz o adamın kıssasını da anlat; âyetlerden sıyrılıp çıktı, derken onu şeytan arkasına taktı, en sonunda da helak olanlardan oldu.
200 - Eğer şeytandan bir vesvese, bir gıcık gelirse hemen Allah'a sığın. Muhakkak ki, Allah hakkıyla işiten, kemaliyle bilendir.
6-EN'AM:
68 - Âyetlerimiz hakkında münasebetsizliğe dalanları gördüğün zaman hemen onlardan uzaklaş ki, ondan başka söze dalsınlar. Eğer şeytan bunu sana unutturursa hatırladıktan sonra hemen kalk, o zalimler topluluğuyla oturma.
Şeytanın Vahiye müdehale ettiğ ve edebileceği
bizzat vahiyde geçer
ama bu
şu ankuranda
şeytan atetlerinin varlığını göstermez
tersine hz muhammede yani son peygambere , yani tammaladığını beyan ettiği son
dininin vayhinde
kimi
ayetleri
unutturup
yenilerini göndeririz
demekle
son vahiy koruma altına alınmıştır
konu ise apaçık manuplasyondur
eğer raştırmacı
peygamberin vahiy aldığına inanıyor ise
allaha da inanıyor demektir
ama bu vahiyde şeytanın ayeti var diyor ise
o vayhi geçersiz kılmak istemektedir..
yani
islamı
Allah vardır
ama dinler
uydurmadır
allah vardır
ama islam şeytanın vayhidir
şeytan ayetleri
hristiyanların
ve dinsizlerin
tutunacakları tek daldır...
Tartışmanın kendisi başlıbaşına tutarsızlıktır.
asıl sorun
şudur
eğer allah
peygamberlerine vayhettiğinde
şeytan bunları değiştirme gücüne sahipse(ki kuran bu olmuştur diyor)
Islam'in Bati'nin elestirdigi veya saldirdigi yonlerini savunmak icin bazi gercekleri kabul etmek gerekmektedir. Inkar ve reddetmekle bir sonuca ulasilamaz. Evet, Gak'in dedigi gibi, eger Kur'anda Seytan Ayetleri varsa ve Allah onlari oraya koymak istediyse, onlar da Kur'anin birer parcasidirlar.. Konuya bu yonden de bakmak mumkundur.. Haci Ali'nin yaptigi gibi, digerlerinin de yapacagi gibi, direkt olarak inkar etmek zararlidir. Daha cok tepkiye neden olur. Salman Rasdi'nin kellesine verilen fetva, Islami ne kadar zedelemistir, biliyor musunuz? Bir iki mollanin ahlaksizligini Islama mal edemezsiniz demeyin. Butun dunya Islam'i o bir kac ahlaksiz, namussuz mollanin davranisinda gormekte ve tanimaktadir.
Seytan'in ismi Kur'anda bir kac farkli anlamda zikredilmistir. Seytan ayetleri ile Gak'in yayinladigi ayetlerin hic alakasi yoktur.. Sanirim yalniz Necm suresi bu konuda geride kalan bir bakiyedir.. Onunda belki iki kisa ayeti..
Tabari ki cok unlu bir Islam alimidir, bu konunun ayrintilarina inmis biridir. Cagina imzasini atmis ve Islam'in yonunu degistirmis bir dehadir. Medine tarihi hakkinda buyuk bir otoritedir. Yaptigi arastirmalar onu Seytan Ayetleri'nin varligina goturmustur. Bu Araplarin kendi kaynagidir. Batidan gelmemistir Seytan Ayetleri iddiasi. Bati onlari sonradan bir koz olarak kullanmistir. Ben sahsen Batinin bu kiskancligini anlayabiliyorum. En azindan dort Incil'in , uc farkli ve birlestirilmesinde buyuk guclukler cekilen Tanri kavraminin oldugu bir din, tek Tanrili ve tek kitapli bir dini elbette kiskanacaktir. Islam'in bir col firtinasi gibi dunyaya hizla yayildigi bir doneme sahitlik eden bu barbar, yobaz, cahil ilk Hristiyanlar, elbette asagilik kompleksi icinde kivranacaklar ve Islama iftiralar yagdiracaklardir. Bu durumda Islam'i savunacaklarin yapacagi en dogru sey, soguk kanliliklarini muhafaza etmek ve sorulara uygun yanitlar vermektir. Kelleye fetva vermekle, adam oldurmekle, asasinasyonlar, suikastlar duzenlemekle Islam gibi bir dunya dininin vecibeleri yerine getirilmez.. Islam su anda cok kotu ellerdedir. 1.3 milyar musluman icinde bir tane bile guvenilir ve Bati'yi cok iyi bilen bir alim (skolar) yoktur.. Islam bundan utanc duymalidir. Halbuki Hristiyanlar arasinda yuzlerce hatta binlerce son derece bilimsel din adami vardir.. En son ornegin Templton odulunu alan Arthur Peacock'dir. Adam evrim ve genetik konusunda uzmandir.. bir yandan da dinin, daha dogrusu hristiyanligin gelismesine yardim etmektedir.. Bu aci gercekleri gormezlige gelmeyin, ey Islam'in gafilleri.. Bagirip cagirmakla bir yere ulasamazsiniz. Gerceklere erkek gibi gogus gerin ve onlari sogukkanlilikla yanitlayin..
Seytan Ayetelerinin kokeninde Muhammed'in politik bir oyunu var olmus olabilir. Bunlar benim spekulasyonum..
Belki de Islam'in ilk yillarinda, Muhammed sonuda agzindan bakalayi cikarip, puta tapmayi yasakladigi zaman, biraz ileriye gitmis olabilecegini dusunmus ve Kuryes'lilere uyum yapmalari icin bir sure taniyarak, bazi putlara izin vermis olabilir. Belki de gercekten Allah dir bu politikayi izleyen.. Muhammed'e kolaylik tanimis ve o ayetleri indirmistir.. Sadece bir kac aylik bir sure Muhammed'e yardim amaci ile duzenlenmis bir politik oyundur belki de.. Belki de Allah Seytan'i bu ise gorevlendirmistir.. Durum sakinlesince, Kureys'liler duruma adapte olunca, o ayetler cikarilmistir.. Bunda ben bir kotuluk gormuyorum..
Yukarda da yazdigim gibi, Kureys'liler, puta tapmanin yasaklandigini ogrendikleri an, duruma isyan etmisler ve Muhammed'i ve muslumanlari ateist olmakla suclamislardir.. Bu arada musluman olanlari cogunlugu O'nu terketmislerdir. Cunku bazi putlarin Kuryes'liler icin anlami cok fazla idi... O putlar araciligi ile kendi gecmisleri ile sureklilik halindeydiler. Onlarsiz, gecmislerinden kopmus hissediyorlardi kendilerini..
Taberi ve Zemahşerî gibi bazı müfessirler, kendilerine yakışmayacak şekilde lafzıyla bir hikaye anlatmışlardır ki, o da şöyledir: Güya Necm Sûresi nazil olduğunda Resulullah Harem-i Şerif'te onu okumuş ve sonunda müminlerle beraber müşrikler de secdeye kapanmışlardır. İşte bu esnada âyetinden sonra "onlar, ulu ak kuğulardır. Herhalde şefaatleri umulur." sözü de yanlışlıkla işitilmiş, ancak şeytan tarafından atılan bu sözü, Allah Teâlâ neshedip (ortadan kaldırıp) âyetlerini onun tasallutundan korumuştur. Bu hikayeyi anlatan tefsirciler, şeytanların her türlü taarruzlarına karşı ilâhî vahyin kuvvetini ve nasıl korunduğunu anlatmak istemişlerdir.
ISLAM BU GUNKU DAVRANISLARIYLA HEDEFINE ULASAMAZ..
April 2 2001, 8:55 PM
Yaw Gak ne diyorsun sen be?
Ne olmustur?.
Ben Gak bir sey dedi demedim ki..
Sadece Seytan'in isminin gectigi surelerin Seytan Ayetleri ile ilgisi olmadigini soylemek istedim... Sen sadece o ayetleri yayinlamistin, yorumsuz ve gayet tabii ki onlarin Seytan Ayetleri oldugunu iddia etmemistin.. Ben sadece konuya bir aciklik getirmek istedim.. Cunku konu yanlis anlasilabilir..
Ayrica ben Gak Kur'anda Seytan Ayetleri var diyor dA demedim..
Neden bahsediyorsun, pek anlayamadim dogrusu.. Ne icin "olmustur" demedin?
Bu arada Haci Ali sesini kesti.. Neden acaba? Gosterdigim referanslar onu tatmin etti sonunda galiba..
Taberi'nin ozellikleri arasinda objektif olmaya calismasi ve olgulari derinlemesine ve cesitli kaynaklardan incelemesi sayilabilir.. Ama yine de Seytan Ayetleri konusunda gercekleri yansitmamis olabilir. Medine kaynakli literatur Muhammed'in muhaliflerinin eseri olmus olabilir. O devirde kaynaklarin dogrulugunu saptamak cok guc olmali.. Muhammed'in olumunden 300 yil sonra ortaya atilan iddialari ciddi kabul etmemek lazim.. Ancak, iftira bile olsa, bu durumla karsi karsiya kaldigimiz gercegini ihmal edemeyiz..
Islam, daha cooook saldirilara ugrayacaktir ve bu sekilde kotu ellerde atil kaldigi surece, bu saldirilara mustahaktir.. Bu gidisle Islam'in Bati kalitesinde bir bilim adami yetistirecegini hic sanmiyorum. Maalesef bu Islam'in dogasina aykiridir. Bati ile olan rekabet, Bati'ya karsi duyulan itimatsizlik ve nefret, Islami dusunurlerin Bati kulturune maruz kalmalarini onemli olcude onlemektedir. Bu engel asilmalidir.. Once Islam Bati'ya donmeli ve Bati bilimselligini kabul etmelidir.. Bunu Bati'nin Islam'i anlamasi ve kabul etmesi izleyecektir.. Batida musluman sayisinin artmasi ile Islam hedefine ulasamaz. Cunku Hristiyanlarin musluman olmasinin bir limiti, bir saturasyon orani vardir. Bu oranin belli bir yuzdenin ustune cikacagini sanmiyorum, belki yuzde 5, bilemedin yuzde 10.. O da yuzlerce yil sonra.. Islam kendini Bati'da hissettirmek icin baska yollara bas vurmalidir.. Her seyden once medeni olmayi ogrenmelidir Islam, sonra da ahlaki olmayi.. Su haliyle Islam Bati icin, orta cagdan kalma bagnaz, geri, cahil, militan ve tehlikeli bir dini temsil etmektedir.. Seytan Ayetleri olayi bunun en guzel ornegidir.. Digerleri de vardir.. Hizbullah gibi.. Hamaz gibi..
Islam, adi, ahlaksiz, kotu ellerdedir.. Bu gidisle, yok olmaya mahkumdur..
Allah sonunu hayreyliye..
EVET ISLAM BIR BILIM'dir!...:) Hem oyle birlim ki senin
yaradisininda olumune kadar nasil yasayacagin,Kainaat,Gunes,Ay ve yildizlardan tut!...
Kainatina olusumundaki elementlere kadar sana en iyi yasamin tarifini verir!...Hem bu dunya icin hemde Ahiret hayati icin bilgi verir!...
Bilimde araştırma vardır,neden sonuç ilişkisi vardır,hipotez vardır teori vardır,ispat vardır...Gelişebilir, dönüşebilir ve degişebilir dir.Ve daha iyisi ve gelişmişi bulundugunda da eskisi çöpe atılabilir.
Eger bilim buna izin veriyorsa,ki veriyor, bunu yapan kişilerin özelliklerine bakmaksızın ortaya koydukları ön planda olmalıdır.
Bilimi ifa edenleri karanlık kafaların bir tehdit olarak görerek engellemeleri,ya da yok etmeleri, tarihte buyuk gecikmeler,geri kalmalar olarak karsimiza ornekleriyle çikmaktadır.
Galileo'nun kazli ciger için mahmekemedeki dönekligi, Hazerfen'in sürgünü,Giordano Bruno'nun taviz vermediginden dolayı yakilarak öldürülmesi gibi...
Yani yelpazesi bu derece geniş ve kabiliyetli olan bir bilimin, musluman olmayan birine ISLAM arastirma hakkina hosgoru ile bakamayacagını mı söyluyorsun???
DERSIN KI:
****Ayrimciligi bu kadar rahat nasil yapabiliyorsun ben anlamiyorum.****
Benim sana anlatamadim su: burada izliyorsun hem misyonerlik hemde baska sapka ile olan ifadeleri ayni kefeye nasil koyarsin?…Bana sen turan dursunu bir refereans diye sunarsan o zaman ben agzima geleni soylerim.Buda benim en tabii hakkim olur.Cunku herif 32 yasinda ilk okul diplamsini aliyor!..tum tahsi hayati topu topu 5-6 sene!…
***Haci ortaya bazi kaynaklari istemen uzerine koymus.Sen kaynagin dindas olmadigimiz icin aninda reddediyorsun.****
Sana yine soyluyorum.ISLAM icinde olan cesitli fractionlari burada KEFERE takimi tool gibi kullaniyor!… Bu nedenle
Musade ette red edeyim ne dersin?…
***Burada bir Safkan Musluman arayisi mi var?****
Bunu ancak ALLAH bilir!…Sen buraya kac kisinin girip okudugunu bilen olarak bana soylemen bana gor cok yanlis!..Varsa ise na yparasin o zaman?…
***Bu kadar kullanilan kabul gormus fizik kanunlari matematik ispatlari ve hala teorem ve hipotez olan fikirler var var.****
Yaw hu kardesim sizler neden hemen FEN bilimini her seyle corba edersiniz!..Onu hic anlayamam!…Bize verilen bilimlerin ancak % 15 fen bilimleri oldugunu bilirmisin sen?…Sonra senin o bahis ettigin fizik kanunlarini bulan adam kim?…Onunlari hazirlayan kim?…Sen bunlari insanlar buldu dersen san suleycek sozum YOK!…
****Cogunlugu Islamin I sini bilmez.Ama hepsini kullaniyoruz.Ya da yararlaniyoruz.****
BILIM insanligin ortak malidir!…Hangi din ren dilden olursa olsun fark etmez.Bunu benim sana soylmeme gerektgini zam=nnediyorum MGK!..
***Dogdugu zaman sorulmaksizin musluman olmamiz gibi bir kuralin kazandirdigi bir keyfi durummudur bu ayrimciligi yapmak?****
Dogan bebek ne kadar temiz ve saftir!…Degilmi?…ALLAH (C.C) onu yaratirken verdigi bir haslettir bu!…Tabii ki Musluman olarak dogar!…Cunku Yaratanin DIN’I ISLAM dir!..
Sen ford yapisi bir arabaya fiat markasi vuruldugunu gordunmu?…Sebebi bu dur!…
***Din bir bilimmidirAyrimciligi bu kadar rahat nasil yapabiliyorsun ben anlamiyorum.***
DIN bilimdir ama muhteviyatinda hemen her seyi kapsar.
Senin gunluk yasamin,Aile yasamin.Sosyal yasamin,Kainatta yaratilmis varliklar ozellikleri hepsi icindedir. Ayirimciligi acaba hangimiz yapiyorsuz onu okurlar taktir etsinler ne dersin?…
***Haci ortaya bazi kaynaklari istemen uzerine koymus.Sen kaynagin dindas olmadigimiz icin aninda reddediyorsun.****
Iyi guzelde ciyeri bes para etmez bir gazeteci veya siran bir adamin hic bir arastirmasi olmadan kulaktan dolam sozlerini ben nasil ilim olarak kabul ederim?…Sule bakim onu bana?…
Bana Ehlinden gelemeyen bilgi bilgi degildir!… Ben ancak REFERANS olan sozleri gale alip uzerinde dururum.
***Din bir bilimmidir****
DIN ALLAH (C.C) kullarina yolladigi,yarattigi insanoglunun en iyi sekilde yasam seklini ve dunya ile ilgili bilgilerin tamamidir.Butun bilimler DIN icinde bize isah edilir!…