|
KURAN VE BİG BANGMay 31 2001 at 4:15 PM | emre (no login) from IP address 62.248.36.2 |
| selamlar.burada Hans Von Aiberg'in yıllar önce değindiği din bilim buluşmasına ,evrenin yaratılışına Kuran'dan kısa bir bakış yapmak istiyorum.
"O gökleri ve yeri yoktan var edendir."(enam 101.)
burda big bang öncesi evreni var eden enerjinin Allah tarafından yaratıldığı dolayısıyla da tüm evrenin yoktan var edildiği belirtilmektedir.
"Bizim herhangi bir şey için tek sözümüz,onu dilediğimizde,o iş için sadece ol deriz,hemen oluverir."(nahl 40.)
gerçekten evrenin,(daha zaman akmaya bile fırsat bulamadığı)sonsuzda bir saniyelerde her şeyiyle hemen oluverdiğini,bize big bang teoremi ve fiziğin termodinamik yasaları ispatlamıştır.
evren yaratıldığında sadece bir tek "hidrojen plazması" halindeydi.yani yer ve gök kavramı yoktu.daha sonra "karanoktalar ve/veya mini kuazar denen aknoktacıklar" patlayarak açıldılar ve bulutu "adalara,kümelere" böldüler.adalar "yer" (ve kalan enerjetik alanlar)boşluklar ise "gök" kavramını oluşturdular.böylece yer ve gök birleşik iken ayrıldılar.
"o küfür edenler hala görmüyorlar mı,yer ve gök bitişikken,ikisini birbirinden biz yarıp ayırdık."(enbiya 30.)
evren sürekli şişmekte yani genişlemektedir.1920'lerde bulduğumuz bu gerçek 14 yüzyıl önce Kuran'da şöyle bildirilmektedir.
"Göğü kudretimizle biz bina ettik ve genişleten de biziz."
bunlar evrenin ilk yaratılışıyla ilgili bazı ayetlerdir.bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler. |
|
| Author | Reply |
Ali Basaraner (no login) 203.26.23.10 | Hans von Ayberg | May 31 2001, 5:07 PM |
Sevgili Emre,
Hans von Ayberg in yazilarina fazla inanma!
selamlar |
|
emre (no login) 62.248.36.2 | Untitled | May 31 2001, 6:52 PM |
selam ali.ben burda kişilere inanmıyorum.sadece bilgileri inceleyelim diyiyorum teşekkürler... |
|
Adem (no login) 203.27.69.93 | Otokontrol | August 7 2001, 12:55 PM |
Bu Sayfadaki kufurlu yazilar cogaldigi zaman,bu forumdaki arkadaslar lutfen eski temiz yazilari guncelleyip,kufurlerin arka sayfalara gitmesini saglasinlar.
Herseyi yoneticilerden beklemeyin, hur toplumlarda her kisi yoneticidir. |
|
| Current Topic - KURAN VE BİG BANG |
|
|