YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

CENNET YADA CEHENNEM NEYİN KARŞILIĞIDIR?

June 6 2001 at 4:22 PM
  (no login)
from IP address 212.156.190.26

CENNET YADA CEHENNEM NEYİN KARŞILIĞIDIR?

SORU:13)DİN GÜNÜ İNSANA İSNAT EDİLENLERİN HANGİLERİ SUÇTUR?(Cezaya bağlanmıştır?)
HANGİLERİ KURALLI DAVRANIŞTIR?(Ödüle bağlanmıştır?)

Din günü insanlar yargılanacaklar.Bu kesin vaat.!İnsanlar yaşamlarını ,yaşamlarının karşılığına gelen ceza veya ödülü boyunlarında asılı olarak bulacaklar.Ödül ile değerlendirilenler için mesele yok.Ceza ile değerlendirilenler için ise kendilerine son bir savunma hakkı verilecek.Kendi dinlerini(görüşlerini) ve ilk yaşamlarındaki davranışlarının haklılıklarını, sonuna kadar savunabilecekler.
Ancak cevaplanması gereken soru;bu insanlara verilen ceza veya ödül neyin karşılığıdır?
1)İnsan din günü yaşamının tümünden sorumludur.Hem de en ince ayrıntısına varıncaya kadar.Hatta en gizli yaşamına kadar. “Hiç kimse beni görmedi!”denilen yaşam dilimine varıncaya kadar sorumludur.Din günü insanın yaşamı açık seçik ortaya serilecektir.
2)İnsana ceza veya ödül olarak karşılık bağlanan, yaşamının düşünce alanı değildir. İnsanın sorumlu olduğu alan düşünceleri değildir.ALLAH DÜŞÜNCE SUÇUNU KABUL ETMEZ!İnsan yaşamı boyunca iyi de düşünebilir kötüde.Hatta en ahlaksız düşünceler aklından gelip geçebilir.En ahlaklı düşünceler aklından gelip geçebilir.Bu düşünceleri nedeniyle ne günah(eksi puan)kazanır ne de sevap(artı puan)
3)İnsana verilen ceza(cehennem)yada ödül(cennet) davranışları nedeniyledir.İnsan davranışları nedeniyle günah (eksi puan)yada sevap(artı puan)kazanır.Bu sevap miktarı ve günah miktarı birbirinden mahsup edilir.Kalan net puanın cinsi ve miktarı neyse insan onunla karşılık görür.Din günü dirildiğinde bunları boynunda asılı bulur.Bu nedenle Din gününde dirilen insanların bazılarının yüzleri gülmekte bazıları ise kederden mosmor haldedirler.

14)İLK YAŞAMDA,YERYÜZÜNDE,GÜNAH YADA SEVAP NASIL KAZANILIR?

Karıştırılan konulardan birisi de budur.Günah yada sevap kazanmak için ne yapmak gerekir?
Öncelikle yukarda yapılan tespite göre Allah düşünce suçunu kabul etmez.Allah eylemleri nedeniyle insanlara günah(eksi puan)yada sevap(artı puan) verir.
Eyleme (davranışa)göre günah yada sevap nasıl kazanılır?
Günah(eksi puan)kuralsız davranış sonucu kazanılır.Bu kural Allah’ın kuralıdır.Allah’ın kuralı aynı zamanda toplumun geçerli kuralıdır.(Hangi kural Allah’ın kuralı hangisi değil ayrı bir tartışma konusudur.Zaten yazılarımız içimde bu soruya da cevap verilmiştir.)Ancak insan kuralsız davranma olanaklarına sahip olmalıdır.Zaten kuralsız davranma olanaklarına sahip olmayan insan günah işleyemez.
Örneğin:Dağda koyun gütmekte olan çoban devlet bankalarını hortumlama kuralsız davranışını işleyerek günah(eksi puan)kazanamaz.İnsan öncelikle günah işleme olanaklarına sahip olmalıdır.Bu olanaklara sahip değilse kendisine günah taktir edilemez.Eğer bir insan kuralsız ve olumsuz davranışı yapma olanaklarına sahip iken kuralsız davranıyor ise kendisine kesinlikle günah(eksi puan)verilecektir.Bunun kaçışı mazereti olamaz. “Toplum çok bozuktu!Her taraf bataklıktı bu nedenle elim çamura bulaştı!Ne yapalım bal tutan parmağını yalar!Önce bataklık kurutulmalı ki sivrisinekler yargılansın!Bataklık olduğu sürece günah olur!”türünden savunmalar geçersizdir.İnsan hangi şart altında olursa olsun kuralsız davranmayacak ve günah işlemeyecek(eksi puan almayacak)Bu kuraldır.Mutlak olan bu kurala karşı gelme insana günah(eksi puan)kazandırır.
1)Kuralsız davranma olanaklarına sahip(günah işleme=eksi puan alma) olanağı her zaman mevcut iken ve hatta bataklık bir ortamda bulunuyor iken eğer insan aklını kullanır,ayrım gücünü kullanır ve kendini bu davranışları yapmaktan geri tutabilirse kendisine sevap(artı puan)var.İnsan hiç bir şey yapmasın.Hiç eylemde bulunmasın.Nötr kalsın.Ama kuralsız davranmasın. Normal davransın.Hatta kimseye iyilikte de bulunmasın.Kendisine sevap(artı puan)vardır.
Örneğin:Dağdaki çoban.Koyunun memesinden sağdığı sütü sahibine vermeme olanağına sahip iken bu seçeneği kullanmıyor.Olumsuza yönelmiyor.Normal olarak sütü sahibine veriyor.Kendisine sevap(artı puan)vardır.Çoban koyunun sahibine ek bir iyilikte bulunmasa dahi sadece bu davranışı nedeniyle kendisine sevap var.Günah işleme olanağına sahip iken günah işlemekten geri duranlara sevap var.
Namazda yapılan rükunun anlamı da budur.Rüku; “Allahım! Geçmişimde kuralsız davrandım ve haliyle günah işledim.Bu andan itibaren tövbe ediyorum.Yani kuralların karşısında eğiliyorum.Onlara diklenmiyorum.Diklenerek olumsuz davranışlarda bulunmuyorum.Ve de bulunmayacağıma ilişkin söz veriyorum”demektir.
Örneğin;Kadının ırzına geçme olanağına sahip iken geçmeyene sevap var.
Örneğin:Adam öldürme olanağına sahip iken öldürmeyene sevap var.
Örneğin;Gençlere eroin verip alıştırma olanağına sahip iken vermeyene sevap var.
Devleti hortumlayarak kamunun paralarını zimmetine veya yakınlarının zimmetine geçirme olanağına sahip iken zimmetine para geçirmeyene sevap var.
Örnekleri çoğaltmak mümkündür.

2)Olumsuz ve kuralsız davranışı yapma olanağına sahip iken yapan insana günah(eksi puan)var.

3)İnsanın olumlu bir davranışta bulunamama koşulları/olanakları var.
Örneğin;Diğer insanlara yardım yapacak ekonomik güçten yoksun.Veya yeryüzünü cennet yapma olanaklarına sahip değil.
Bu insan ne yapsın?
Bu insanın önünde iki seçenek var;

a)İnsan aklını kullanır ve diğer insanlara yardım yapmanın çarelerini arar.Yada sevap kazanmak için kurallara tam tabi olmanın yollarını arar.Aktif olur.Yeryüzünü cennete çevirmenin çarelerini arar.Kendisine kesinlikle artı puan(sevap )var.Ama ne kadar artı puan ?Onu puanlayıcı olan Allah bilir.

b)İnsan aklını çalıştırmadı .Zaten olumlu davranışta bulunma olanaklarından da yoksun.Nötr olarak oturdu.Yedi içti.Ot gibi yaşadı ve öldü.Kendisine ne sevap(artı puan)ne de günah(eksi puan)var.
Örneğin:”Bana ne!Bana deymeyen yılan bin yaşasın!Ne etliye ne sütlüye karışmam!Elini taşın altına başkaları koysun!”şeklinde düşünen ve yaşayan insanlara günahta sevapta yoktur.

4)İnsan olumlu davranışı yapma olanaklarına sahip.Malı mülkü var.Yada bilgisi var.Ama cimrilik ediyor.Vermiyor.Bilgisinden de kimsenin yararlanmasına olanak tanımıyor.Tanısa kendisine sevap yazılacak.Ama cimrilik yapıyor.Kendisine sevap yok!Ama günahta yok!Çünkü malı mülkü olan insanın başkalarını doyurma sorumluluğu yok.
Doyurursa kendisine sevap var.Namazda secde anında ifade edilen durum budur.Secdede insan; “ Kurallı davranacağına ,Allah’a tam olarak tabi olacağına söz verir.”
Ama doyurmadı diye kendisine günah yok.Kimse bir başkasını beslemek zorunda değil.Kur’andaki yardımlaşmaya ilişkin ayetler tavsiye ve özendirmeğe yöneliktir.Kimseyi yardım yapmaya icbar edecek amir hükümler değildir.

SONRA?

Sonrası anlatılan gibidir.İnsan Din günü bu anlatılan usule göre sevap(artı puan)yada günah(eksi puan)kazanır.Ömrü boyunca yaptığı milyonlarca davranışının her biri için kendisine sevap yada günah taktir edilir.Taktir edilen bu sevaplar ve günahlar birbirinden mahsup edilir.Çünkü mahsup etme Allah’ın gafur özelliğidir.Allah sadece Rahim değildir.Rahim ve Gafurdur.Bu nedenle artılar ve eksiler mahsup edilir.Ortaya insanın net puanı(amelinin sonucu=yaşamının sonucu)çıkar.Bir insanın net puanı kesinlikle bir diğerine uymaz.Aynı değildir.
İnsan Din Günü dirilişinde bu net puanları ve karşılık gelen ceza veya ödülü boynunda asılı bulur.
Artı puana sahip olanlara Rableri; “Hoşgeldiniz!”der.Bu grup yargılanmayacaklarını ve ödüllerini bildikleri için sevinç içindedirler.
Boyunlarında net günah(eksi puan)ve karşılığı olan cehennem kelimesi asılı olanlar ise başlarına ne geleceğini bildikleri için yüzleri simsiyahtır.
Son kez kendilerine; “Son söz sanığındır!”kuralı uyarınca söz verilir.Kendilerine azami olarak savunma olanağı tanınır.İslam dini ile kendi üzerinde oldukları Din tartışılır.
Ama Allah’ın belirlediği net sevap ve net günahta değişiklik olmaz.Eksi ve artı puanları Allah dahi değiştirmez.Allah taktir yetkisini kullanıp adaletsizlik yapmaz.Allah adaleti sağlarken keyfi davranmaz.
Din günü bir hardal tohumu kadar iyilik yapan karşılığını bulur.Bir hardal tanesi kadar kötülük yapanda karşılığını bulur.
İnsanların cennet yada cehennem puanları da görecekleri ceza ve alacakları ödül de eşit değildir.

NOT:Bazı okuyucular yukarda anlatılanları okuyunca şaşırdı. “Eski köye yeni adet mi getiriyorsun?Ya da yeni bir din mi oluşturuyorsun?Yada Sen Tanrı mısın ki insanlara eksi ve artı puan taktir ediyorsun?”gibilerden eleştirilerini ilettiler.
Bu anlatılanlar benim teorim değildir.Kur’an’ı açıp okuyan İslamı anlayan her insan aynı sonuca varır.Bu anlatılanlar Kur’an’dan çıkanlardır.Benim uydurmam değillerdir.
Diğer karalama eleştirilerinden de Allah’a sığınırım.

Respond to this message   
AuthorReply
.
(no login)
212.156.126.166

sanırım hukuk öğrencisi

June 6 2001, 7:24 PM 

Respond to this message   
kement
(no login)
212.253.129.12

din günü

June 6 2001, 10:12 PM 

ne demek?
:))

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.174

Belki de her an DinGünü'dür; Her an ceza/ödül karşımızdadır

June 6 2001, 11:04 PM 

Yaşayan/Etkin Gerçek ile her an uyumlu olabilmek gerekir ve YüceTanrı İnsanların Düşüncelerinin Temizliğine/Murdarlığına da bakar ve Beyinlerini de Hidayetle ödüllendirir, Rics ile, üzüntüyle de cezalandırır
Ve daha neler neler denebilir

Respond to this message   
OutSider
(no login)
212.252.3.136

haz

June 7 2001, 3:48 AM 

sayin tanriyla tanismis ve goruslerini birinci agzidan ogrenmis olmanin hazzi ...

bunu da yasamak lazim.

ve tabii ki,

tanri hakkinda soylenenler tanriyi ne kadar baglar?

ki:

ce-hennem (ar)
gehenna (lat)--: geenna (yun) --: ge hinnom (ibrani): hinnom vadisi

--: kudus yakinlarinda bir vadi, orada tanri moloch icin cocuklar kurban edilirdi. bak: 1. krallar 11:7; 2. krallar 23:10

yahudilerin coplerini atip dezenfekte amaciyla yakmalari sonucu orada surekli ates ve alevler bulunurdu.

cennet (ar)

gen-taa (arami) --: bahce

gen-yaa-t’e til-y’e --: (babilin) asma bahceler(i)

bilmeyen de der ki cennet cinn kokunden gelir, ortulu ve gizli olmasindan.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.214

Bir de daha bu dünyada yaşarken cehennemlikler var

August 6 2001, 5:34 AM 

Fakat onları Allah zebani tayin etmemiş
Kendiliklerinden kendi canlarına eziyet ederek zebaniliği kendileri seçmişler

Respond to this message   
Current Topic - CENNET YADA CEHENNEM NEYİN KARŞILIĞIDIR?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss