YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

intihar eden insan ebedi cehennemde kalacak mıdır?

June 25 2001 at 2:37 PM
dilemma  (no login)
from IP address 213.204.76.40

bu konu epeydir beni meşgul etti. bir çok arkadaş ebedi cehennemde kalacaktır. dedi bence saçma neden ebedi kalsın en azından günahını çektikten sonra cennete gidebilirç

Respond to this message   
AuthorReply

Bilg
(Login paksu)
213.153.175.62

Kanımca

June 25 2001, 2:51 PM 

İntahar edenin kendini öldürmek gibi bir suçu oluşur. Bunun da bir başkasını öldürmekten farkı yoktur. İnsan kendi hayatına istediği herşeyi yapma hakkına akıl açısından yetersiz olmadığı sürece sahip değildir.

Allah öldürme hakkını kendine saklamıştır.

Dolayısı ile başkasını öldürenin çarpılması gereken ceza ile cezalandırılması bana en mantıklı düşünce olarak geliyor.

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

INTIHAR EDENIN CEZASI IDAM OLMALIDIR..

June 25 2001, 3:16 PM 

Evet, ben aynen Bilg'e katiliyorum..
Intihar eden baskasini oldurmus muamelesi gormeli ve hemen idam edilmelidir.. keh keh keh

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

INTIHAR BIR CINAYET DEGILDIR,, ALLAH'A ES KOSMADIR, SIRKTIR YANI...

June 25 2001, 3:58 PM 

Kur'anda intihara rastlamadim.. Bir cok yerinde yasamdan ve olumden bahsediliyor.. Asagidaki Imran suresinin 156'nci ayeti, diger ayetleri temsil edebilir gibi geliyor bana.. Cani veren de alan da Allah'dir ifadesinde oldugu gibi..

156. Ey iman edenler! Sizler, inkâr edenler ve yeryüzünde sefere çıkan veya savaşan kardeşleri hakkında: "Eğer bizim yanımızda kalsalardı ölmezler, öldürülmezlerdi" diyenler gibi olmayın. Allah bu kanaatı onların kalplerine (kaybettikleri yakınları için onulmaz) bir hasret (yarası) olarak koydu. Canı veren de alan da Allah'tır. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görür.

Yukardaki ayeti ve yasam ve olumle ilgili olanlarini ben soyle yorumluyorum..
Herseyden once, Kur'ana gore intihar, Allah katinda, birini oldurmek gibi kabul edilmiyor. Kur'ana gore intihar Allah'a isyan ve sirkdir. Hepsi o kadar.. Allah'a es kosmadir yani.. O'nun gorevini ustlenmektir.. Sirk'in cezasi ne ise intiharin da o dur.. Sirk ise, yalniz Allah'in cezalandiracagi ve o gunahi isleyenle Allah arasinda, Allah tarafindan cozulecek bir sorundur..
Bence bu konuda ahkam kesmek bile bir sirk tir.. ve intihar spesifik olarak yasaklanmamistir Kur'anda.. Indirekt olarak yasaklandigini soyleyebiliriz.. ama intiharin yasak oldugunun direkt delili yoktur..
Allah'a es kosmanin cezasini yalniz Allah saptayacagindan, bu konuda biz insanlara ahkam kesmek dusmez.. Her intiharin kendine gore bir nedeni vardir.. Bazilarini Allah'in tumuyle bagislayacagina, digerlerini ise (ornegin Hitler'in intiharini) asla bagislamayacagina eminim...

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.125.216

intihar

June 25 2001, 5:44 PM 

bu konu ile ilgili hadisler mevcut
müslim kaynaklı şu hadiste intiharın cezası mevcut

"...her kimde dünyada kendisini herhangi bir şeyle öldürüse cehennemde kendisi öldürmüş olduğu o şeyle azab olunur. mümine lanet etmek onu öldürmek gibidir.her kim bir mü'mine kafirlik isnat ederse buda onu öldürmek gibidir"

din hiç bir insana kendi hayatını bitirme hakkını tanımamıştır

sayın haci
hata hatadır yasakta yasaktır
allah kimseye zulm etmez
a şahsı intihar etse onu bağışlarım ama b şahsını asla bağışlamam derse
bu zulum olmazmı
allah şahıslara göre hükmünü değiştirmez

af konusu ona kalmış
ama affedeceği hakkında peşin hüküm vermek allaha zulmdür

tüm yaşamsal şartlara rağmen kendini öldürmemiş insanın karşılanacağı gibi
baştan pes etmiş birinin karşılanması mümkünmü

zaten dünya bir çok ağır şartlarla çevrilmiş
ve bizim burda yaşamamız istenmiş
dahası varmı

en iyisini allah bilir

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

INTIHAR ISLAM ICIN ONEMLI BIR GUNAH OLMUS OLSAYDI, KUR'ANDA YERI OLURDU..

June 25 2001, 6:15 PM 

Sevgili Brek;
Bana bir hadis ornegi vermissin.. Kur'anla hic uyusmadigi o kadar belli ki bu hadisin.. Bir uydurma oldugu.. Kabul etmeme olanak yok..
Ikinci husus ise, daha da onemli.. Insanlarin cezalandirilmalari.. Ayni sucun cezasi her insanda ayni olamaz.. Bu adalet degildir.. Adalet cok daha ayrintili, karmasik hesaplari gerektirir.. Siz intihari basite indiriyorsunuz. Intihar asla basit bir olgu degildir.. Son derece karmasik sosyal, kulturel ve biyolojik bir surectir.
Hic bir din intihari kabul etmez.. Her dinin kendine gore nedenleri vardir..
Ama dedigim gibi, bu Islam icin cok onemli bir gunah olmus olsaydi, Kur'anda yer alirdi.. Kur'anda yer almadigina gore, bu gunahin baska basliklar altinda incelenmesi gerekmektedir.. ve bence acikca yalniz direkt olarak Allah'a terkedilmis bir durumdur.. Direkt olarak gunah bile diyemiyorum.. Indirekt olarak gunah oldugunu gosteren ayetlerden birini gostermistim..
O bahsettiginiz hadis bence korkunc bir cehalet ornegi sergiliyor..

Selamlar
Haci..

Respond to this message   
gsk
(no login)
212.252.3.137

intahar

June 25 2001, 6:36 PM 

Bir kişi düşünelim
hanımını doğumda yitirmiş olsun
tek çocuğuna çalışıp bakıyor
ama çocuk hasta.

çocuğunun hastahanede ameliyat olması için
bir para biriktiriyor
çocuğun ömrü de
az kalmış doktorlara göre
parasını
varsayalım
bankaya yatırıyor

ve varsayalım
bir başbakan suratına
anyasa fırlatıldı diye
ver yansınediyor
ve
birden
para piyasaları altüst oluyor

bankalar
bir hafta ödeme yapmıyorlar
o hafta da
çocuğun ameliyatı var
derken kriz nedeni ile
adam işten çıkartılıyor

parayı çekemiyor
bu sırada çocuk hastahane de
vefat ediyor.

ve adam
intihar ediyor

vay cehennemlik vay

intiharların
sebebi ağır nevrozlar ve depresonlardır

insan hastalığından sorumlu tutulabilir mi.

Giyeceği olmadığı için üşütüp
zatürre olan
ve yokluk nedeni ile
bakımsızlıktan ölen
intihar mı etmiştir.

İslam ethiği
dört köşe bir kare içinde
gider gelir
dışına çıkamaz

kendini öldürmeye karar verme modu
akl ı beliğ olma durumundan çıkmadır
eğer islam
intihar edeni
cehennemde yakıyor ise
bize fazla birşey söylemek gerekmz

borsada oynayan parti üyeleri için
saçmasapan açıklama yapan parti liderleri
hakkında
ne diyor kuran

öyle ya borsada batıp
intihar eden
sayısı da pek az değil hani

Yaşasın Ahlak!

Respond to this message   
gak
(no login)
212.252.3.137

reel hikaye

June 25 2001, 6:39 PM 

KOcamustafa paşada
cinnet geçirerek
34 milyarı sokkağa çıkıp halka dağıtan
işten çıkraılma kararı alınmış borcu olan çocuğu yeni doğmuş memur
islama göre hırsızsa

intahar eden de katildir.

Sevgiyle

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.112.21

işte intiharın kurandaki yeri

June 25 2001, 6:50 PM 

bu dinin peygamberine cehaleti yakıştırmak
yapılacak en büyük hatadır
hadisin sıhhatine güveniyorum ve referans olarakta kabul ediyorum
islama göre intihar korkunç bir hatadır

ve dinde belirlenmiş cezalar şahsa göre değişmez
islam dinin özelliği budur

ama af olayı hakkında fikir yürütecek değilim
ve
allahın ceza konusunda bağışlayıcı ve affedici olduğunada inancım var

yollar bellidir
sıratı mustagım yolundan giden her müslümana mükafat olarak cennetin verileceği gibi

bu yolun dışına çıkan her kez içinde belirlenmiş bir ceza vardır

istersen kuranı daha iyi tanı ve intiharı birde ona sor

"ey iman edenler mallarınızı aranızda batıl sebeplerden yemeyin ancak rıza karşılığı ticaret olması hariç.kendilerinizi öldürmeyin çünki allah size karşı çok merhametlidir"
"her kimde tecavüz ederek zulm ederek bunu yaparsa yarın onu cehennem ateşine koyarız bu da allaha göre kolaydır" nisa 29 30

devam
"size yasak edilenlerin büyüklüklerinden kaçınırsanız günahlarınızı örteriz ve sizi ikram evine sokarız"
nisa 31

ayetler aynen böyle

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.112.21

muhatap

June 25 2001, 6:59 PM 

tek yapacağınız
islamı yargılamak sa buyrun devam edin

bu beni ilgilendirmez
sizin muhatabınız nisa

brek değil

brek hüküm karşısında işitmekten öteye geçer
ve itaat eder

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.169

:(((((

June 25 2001, 7:04 PM 

Bu baslik tarafimdan acilmamistir. Karizmamdan istifade etmeye calisan(!) hirsizlari kiniyor, bütün arkadaslari dikkatli olmaya davet ediyorum. Dostlari bu sahsin ip sini desifre icin destege cagiriyorum.

Bu forumda mizah nitelikli bir iki yazida "bickin, bickin delikanli, bickin kazim" nickleri disinda baska bir nick kullanmadim. Bir kac gün önce, bir siirin basligini gayri ihtiyari rumuz yerine yazmisim. Bunlarin disindaki bütün yazilarimda kendi nickimi kullandim. Nickimi kullananlara, niyetleri ne olursa olsun izin vermeyecegim. Tehdit ve tahrik icerikli e-mailler ise beni sadece güldürüyor....

Arz ederim

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.175.62

Enteresan

June 25 2001, 7:11 PM 

Demek insanların içerisinde şerefsizlik bir kere yer etti mi bu kadar masum bir olayda dahi kendini ele veriyor.

Ne olur sanki kendi nicki ile açsa bu intihar konusunu bu arkadaş. Bu kadar mı şahsiyetsiz insanlarız biz?

Ne oldu şimdi?

Olan sadece bu konuda ciddi tartışma isteğine oldu.

Dostlar aldırmayalım. Meyve veren ağaç taşlanır. Demek ki bu forum meyve veriyor demek ki sevgili dilemma kıymetli.

Bu beni sevindiriyor.

Respond to this message   
gak
(no login)
212.252.3.137

:)

June 25 2001, 7:45 PM 

ya eyyühelleziyne amenü la tekulu emvaleküm beyneküm bil batıl, illa en takune ticareten an taradın minkum, la takdilu enfisekum, inallahe kane bikum rahiyma.

takdilü enfisekum

enfisekum
çoğul

kişiler anlamına geliyor

kendiniz anlamına değil

birbirinizi öldürmeyin diyor

bakalım mealciler ne demiş..

Ey iman edenler
Mallarınızı aranızda batıl bahanelerle yemeyin. Karşılıklı rıza ile yapılan ticaret başka.Birbirinizi öldürmeyin. Allah size karşı bağışlayıcıdır.

başka bir meale bakalım:
Ey inananlar, mallarınızı aranızda haksızlıkla değil karşılıklı anlaşma ile yapılan ticaretle yiyin. Birbirinizi öldürmeyin. Şüphe yok ki Allah size merhamet eder.

başka meal

Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda haksızlıkla yemeyin. Ancak kendi rızanızla yaptığınız ticaretle yemeniz helaldir. Birbirinizin canına kıymayın. Şüphesiz Allah, size karşı çok merhametlidir.

sevgili Brek
birbirinizi öldürmeyeni
hangi mealde
kendinizi öldürmeyin olarak bulmuş
merak ettim

İntahar
bir ruhsal hastalık neticesi ortaya çıkar
tıpkı
kanser gibi
verem gibi
kolera gibi
nezle gibi bir hastalıktır

burnunu tutamıyor idye kimse nezle iken suçlanmaz ise
intahar eden de suçlanamaz

eğer küçücük çocuklar
devletin
ailenin
koşulların kurbanı olarak
daha konuşamadan bir hastalığa yakalanıp
öldüklerine
bu onlar için ecel sayılıyor ise

intahar da
bir hastalığın sonucu oluşmuş cinnet durumudur
ve
kurana göre eceldir.

Asıl bilinçli kendine zarar
aklı başı yerinde olanların
vucutları için
zararlı olan şeyleri yapmalarıdır.

Kuranda yasaklanan budur, yani beyin hücrelerine zarar veren sigara, alkollü içki, uyuşturucu vb yada tıbben kendisine yasaklanmış bir eylemi din adına dahi olsa yapmaktır...
Yani Allah intihar edene ne yapar bilemem ama
kurandan anladığım şu:
Hezeyan içinde intihar eden
bilinçli olarak sigara içenden
çok daha az
kendi bedenine zarar vermekten sorumlu tutulur..

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

Benim bildigim,

June 25 2001, 7:55 PM 

İntihar etme girişiminde bulunan ya da intiharı düşünen kişi tedaviliktir.

Kişinin inancına bakarak gereğinin yapılması ise tartışılası bir şey degildir sanırım.

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.169

dilemma, DSL kullanir ve t-online`dan baglanir.

June 25 2001, 7:56 PM 

DSL den provider degistirmek mümkün degildir. Sabit ücretlidir.

Nick bulma sorunu yasayan baslik sahibi kardesimizin net baglantilari hakkindaki bilgiler asagidadir:

inetnum: 213.204.64.0 - 213.204.88.255
netname: YIMPASNET
descr: Yimpasnet Internet Iletisim Teknoloji As.
country: TR
admin-c: CY61-RIPE
tech-c: RC1908-RIPE
status: ASSIGNED PA
route: 213.204.64.0/18
descr: Yimpasnet Internet Iletisim Teknoloji As.
origin: AS16025
mnt-by: TR-YNET-MNT
changed: lir@yimpas.net.tr 20010119
source: RIPE

Bilgiler icin binlerce tesekkürler sevgili Bilg...

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.169

Untitled

June 25 2001, 8:06 PM 

Tartismanin seyrini bozdugum icin özürdilerim...

Pirelendim bir kere naapiim.

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

O AYETLER DEGIL BREK.. KUR'ANDA INTIHAR YOKTUR..

June 25 2001, 8:06 PM 

Sevgili Brek;
Bos yere ugrasma.. Kur'anda intihari bulamazsin.. Kur'an intihari gunah olarak sayarken cok muglak davranmis ve indirekt yolu secmistir.. Yani siz Allah'in gercekten vicdani olabilecegini kabul etmiyorsunuz ama, Kur'anda Allah sizin kati yargilarinizi dikkate almamistir..

Gelelim o Nisa suresi ayetlerine.
Kendilerinizi oldurmeyin orada intihar degildir..
Birbirinizi oldurmeyin anlamina kullanilmistir..
Haci'ya inanmiyorsaniz bunu kendinizce bilgili saydiginiz birine sorunuz.
Bu konuda yazmaya devam edecem..
O yazdiginiz hadise ise asla inanmiyorum. Hadislere de inanmiyorum. Zaten bu gibiler yuzunden ben zamaninda Islam'dan sogudum. Islam'i kendine gore yorumlayan ve sonunda perisan eden bu cahillerden nefret ediyorum.. Kur'ani temel alinca, baska bir Islam cikiyor karsimiza. Bu kacinci zitlik.. Kur'anda yazilanlardan da anlamiyorsunuz.. Kur'ani bile isinize geldigi gibi yorumluyorsunuz.. Usandim bu iki yuzluluklerden, cahilliklerden..
Kur'anin sizin inandiginizdan daha degerli bir kitap oldugunu anlamaya basladim. Sizlerin elinde ise, rezil rusva oldugunu gormemek icin kor olmak lazim..
Allah akil fikir versin
Amin
Bu elestirileri lutfen kisisel kabul etmeyin.
Selamlar

Haci...

Respond to this message   
Haci
(no login)
24.147.185.127

Dilemma, o iletinin senden gelmedigini biliyordum..

June 25 2001, 8:19 PM 

Dilemma;
Ta basinda hemde ama, Bilg yanit verince ben de konu ile ilgilendim. Aslinda hic de fena olmadi.
Islam'in bilinmeyen bir yonu daha cikti ortaya.. O da intihar.. Daha nelerle karsilasacagiz bakalim.. Insan her gun bir seyler ogreniyor..

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.169

keske

June 25 2001, 8:28 PM 

tepkini hemen gösterseydin haci.. Biri senin nickini kullansa ve ben bunu anlasam asla susmazdim. Kimsenin bir baskasinin nickini kullanmaya hakki yok.

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.175.62

Len hacı

June 25 2001, 8:54 PM 

Salaklığı bana ihale ettin ya sonunda.

Ulan herkesi kendin gibi sanınca nerden bilesin elin şaklabanının böyle numaralara yatacağını. Bakmadım bile IP numarasına. Baksamda herhalde gelmiştir Türkiyeye burdan yazıyordum derdim. Yahu ne ayıp bir şey yazılan ne de açılmayacak bir konu. Anlayamıyorum nedir bu kendine güvensizlik yahut rahatsız etme güdüsü.

Neyse herşeyden öte bir de rica etsek intihar konusunda sevgili dilemma kendi gerçek fikirlerini yazsa.

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

REAL DILEMMA SORUNU YANITLAMAK ISTEMIYOR..

June 25 2001, 9:00 PM 

Evet bence de ayip yok ortada. Varsa bile bizim degil o ayip.. Biri Dilemma'yi taklit etmis.. Bu onun sorunu.. bizim degil. Yani ben biri geldi, bizlerin arasindaki ahengi bozdu falan gibisine dusunmuyorum. Bizler arasinda olan fikir farki yuzeye cikti bu vesile ile.. Hepsi o kadar. Aslinda iyi de oldu.. Her seye ragmen, Kur'anin bir guzelligini daha ortaya koyduk.. Ben sahsen buna calismiyorum ama.. oldu iste.. zorlandim.. Kur'anin guzel tarafini aciklamak zorunda kaldim.. keh keh keh..
Evet, Gercek Dilemma.. Bu konuda sen ne dusunuyorsun. Sahte Dilemma'nin ne dusundugunu biliyoruz..

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.64.149

......

June 26 2001, 4:06 PM 

bu ayetin anlaşılımının çok kapsamlı olduğunu biliyorum

daha öncede bu ayet ve intihar konusunda araştırmalar yaptım kelimeleri tek tek inceleyerek

önceki ayetle bağımlı
ve önceki ayetlerle bağımsız olarak
ele aldım

aslında ilk olarak yapmam gereken bu ayeti yazmak değil içerdiği

biçimsel ağırlıklı manalarını yazmaktı

sayın haci nin hitabı ve tepkisi beni çok kırdı
bu ayetleri içerdiği farklı manaların bilincinde olmayarak yazmadım
bilerek yaptım

çünki ayetin yönelişi ve gidişatı benimle birlikte pek çok alimi karasız bıraktı

bu kez arapçasıda pek tiyo vermedi

bilinmeliki ben bu ayetin içerdiği diğer manaları göz ardı ederek buraya asmadım

niyetim bu ayetin salt bu doğrultuda yorumlanması da değil
ama maalesef anlaşılamadım

neyse şimdi ayetin içerdiği manalara geçelim

ennefsu kelimesi kişisel nefsi ve milli nefsi kapsadığından dolayı bu yasağın manaları çoğalır

1 ilk olarak ayet incelendiğinde insanın kendinin öldürmesi yani intihar olayının kast edildiği görüşüne yer vermek istiyorum

nefisin öldürülmesinden kasıtda kendi arasında farklı manalara dağılır

A örneğin kişinin daha iyi bir iş olduğunu sanıp kendine işkence ederek dinde sıkıntıya düşürmesi ezmesi pek çok istenilen davranıştan vaz geçmesi gibi

2 ayetin ilkinden farklı diğer manası ise kendi nefislerinizi yani birbirlerinizi öldürmeyiniz demektir

ben bu her iki mananında kast edilebileceğini düşüyorum
birini diğerinden ayırmayı hiç düşünmedim

ve bunun ayrılmaz olduğuna inandığım için bu tarz bir tepki ile karşılaşacağımı ummamıştım

ayetler hakkında çıkarsamalar böyle

brek kitabı kendine uydurmayı deneseydi ayetin ilk manasını kesinlikle göz ardı ederdi

işte ayetin içeriği böyle.......

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

KUR'ANIN ANLASILMAZLIGININ DERECESI BENI GERCEKTEN COK DUSUNDURUYOR

June 26 2001, 4:26 PM 

Sevgili Brek;
Ben senin kalbini kirmak istemedim.. hele seni uzmek hic istemedim..
Ama boyle durumlar beni cok uzuyor.. Bilmeni istedim..
Kur'anda insan aradigini buluyor.. Nedense.. Bu iyi bir sey mi, yoksa kotu mu? bilemiyorum..
Intihar konusunda soyle bir durum var..
Hemen hic bir kultur intihari olumla karsilamaz.. Bir kac istisnasi ile.. Ornegin Japonlarin harakiri yapmalari ve kamakazi ucuslari gibi.
Dinler de intihari onaylamaz. Cesitli nedenlerden. Benim anladigim kadariyla Islam intihari yasaklar. Bunda hic kusku yok.. Ben burada sizinle hemfikirim. Ama sorun, sonunda o yone dondu ise de, intiharin yasaklanmasi degildi.. Sorun ceza idi.. Ne kadar ceza.. Ne gibi bir ceza.. Gunahin boyutlari ne olabilirdi.. Kendine yonelik bir suc (bu durumda vucudunu yok etme) bir tur cinayet mi idi? Yoksa baska tur bir suc mu? Bence bu durum onemli idi.. Ben Kur'anda intihar lafina rastlamadim.. Bu aslinda beni de sasirtti.. Sonra biraz inceleyince, intiharin bir sirk olmasi gerektigi sonucuna vardim.. Cunku Allah bizi yaratiyor ve can verdigi o yaratigi kendi istedigi zaman, kendi kosullarina uygun olarak yok ediyor.. Buna karsi gelmek, Allah'a es kosmak degildir de nedir? Bu mantikli degil mi? Bu bir gunah ise, kime karsi islenmistir.. Hic bir faniye karsi degil.. Hatta kisinin kendisine karsi bile isledigi bir suc degildir.. Yalniz Allah'a karsi islenmis bir suctur.. Bir sirkdir.. Simdi sorun sirkin cezasinin ne oldugudur. Onu da biz yasayanlar bilemeyiz, saptayamayiz ve asla saptamaya calismamaliyiz. Cunku bu tesebbusun kendisi de bir sirkdir.. Cunku Allah'in gorevini yukleniyoruz, o konuda ahkam keserek.. Kisiyi O'nun adina cezalandirarak... Bu da mantikli degil mi?
Bu arada biraz ofkelenmis olabilirim.. Cunku yalniz kendimin anlasilmazligi degil sorun, Kur'anin da anlasilmazligi. Ben bunu boyle anliyorum da, baskalari neden boyle anlamiyor diye kiziyorum dogrusu..Bu ofke size karsi yonelik degil.. Ortama karsi yonelik.. Islam camiasina karsi yonelik. Neden bilmiyorum ama, butun muslumanlari suclamak geliyor icimden, Kur'ani yeterince anlayamadiklari icin..
Bir kac gun once ayni mealde tartismalar Cebrail uzerinde yapildi.. O baslik altindaki iletileri okursaniz, Kur'anin yine hic anlasilmadigini goreceksiniz..
Neler oluyor bu muslumanlara bilmem..
Bu kadar temel kavramlar uzerinde bile anlasamiyorlar..
Vesselam..

Haci

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.240

asil dilemma konu üzerinde düsündü...

June 27 2001, 12:43 AM 

Bundan bir yil kadar evvel bir aile dostumuz beylik tabancasiyla kendisini vurarak intihar etti. Haberini babamdan alinca, "ne olacak simdi Emin abinin durumu?" diye sormustum. Babam "hicbirsey" demisti "Herkes gibi hesaba cekilecek". Ben "Baba hicbirsey olur mu? Insanin kendisini öldürmesi ile baskasinin canina kast etmesi arasinda fark var midir?" diye heyecanlaninca babam, "Kizim eger ruhi bunalim tipki zatürre gibi bir hastalik sayilmiyor ise Emin`in durumu süphelidir. Yok eger ikisi de tibben hastalik kategorisine aliniyor ve tedavi ediliyorsa o halde problem ne?".

Problemin bugün ne oldugunu anladim. Problem Kur-an`i okuyan beyinlerde...

Intihar ettigi icin Emin abi cezalandirilmayacak ama, onu depresyona sokan ve buna sebep olan sirket patronlarinin durumu ne olacak bilemiyorum...

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

GERCEK ISLAM'A GELISME SANSI VERILMEMISTIR.. ISLAM DOGMADAN OLMUS BIR DINDIR..

June 27 2001, 1:00 AM 

Dilemma;
Senin icin kafan calisiyor diyemeyecegim.. ama, baban icin diyecegim.. Baban Kur'ani anlayan bir musluman.. Yalniz bilen degil. Cunku Kur'ani her bilen onu yeterince anlamiyor...
Zaten Islam'a inananlar icin bu intihar konusu cok buyuk bir firsat.. Dinlerini, inanclarini ve kitaplarini yuceltmeleri, Hristiyanliktan daha ileri bir din olduklarini kanitlamalari icin cok buyuk bir firsat..
Ama ne yazik ki bizim cahil musluman inanirlar boyle durumlardan yararlanmiyorlar..
Bu yalniz intihar icin mi boyle!..
Zinaya ne denir?
Zinanin cezasi nedir?
Recm midir? O bir yahudi gelenegidir ve Kur'anda oyle bir ceza yoktur..
Kimdir bu muslumanlar? Ben hala anlayabilmis degilim.. Eski Yahudiler mi?
Muhammed hem basarili olmustur Islam'i yaymakla, hem de basarisiz..
Kendinden sonra gelen ahlaksizlar Islam'i yanlis bir yone dogru yoneltmislerdir..
Bugunku Islam gercek Islam degildir.. Muhammed'in yaymaya calistigi Islam, coktan katledilmistir.
Dogmadan olmustur ve olu dogmustur..

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.240

:)

June 27 2001, 1:29 AM 

Iyiki ateistsin Haci. Müslüman olsaydin halimiz ne olurdu?..

Müslüman olsaydin, yani kafan calissaydi...

Mazallah

Respond to this message   

(no login)
212.253.3.43

Teşekkürler Haci

June 28 2001, 3:26 AM 

Merhaba Haci

Çoktandır Alternatiforma uğramıyordum.Sürekli yazdığım,daha doğrusu cedelleştiğim,19.org'ta meydana gelen bir aksaklıktan sonra,şöyle bir uğradım.Dilemma gibi bir kardeşimizin açtığı başlığı,biraz yadırgadığım için,bi göreyim dedim.

Tam birşeyler yazmak ihtiyacını duyacakken,senin yazını ve yazılarını okudum.
Yaptığın yorumlar ve yorumlarını üzerine bina ettiğin ayet,benim Kur'an anlayışımla sön derece örtüştü.Konuyla ilgili yorumlarının hepsine aynen katılıyorum.
İntihar eylemini,şirkle örtüştürmene bayıldım.Bu yorumu ilk defa senden duydum ve hemen benimsedim.Bu yorumu her yerde kullanmak üzere senden çalıyorum.Onun için sana çok teşekkür ederim.
İstersen,buna karşılık,Kur'an'dan en son farkettiğim ve senin için çok önemli olan bir gözlemi mi aktarayım sana.
Haci,Bu dünya da,Allah'a ve ahirete inanmayanların,yani kafirlerin,hemen ölüm sonrası da inanma şansı devam ediyor.Yani imana girme kapısı,hemen ölüm sonrası yaşam da da açık.Çok ciddi söylüyorum.Eğer merak veya arzu edersen,benim bu gözlemi yapmama yol açan ayetleri sana verir veya bir de birlikte yorumlarız.

Selam ile.

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

YORUMLARINIZI MERAKLA BEKLIYORUM..

June 28 2001, 4:12 AM 

Sevgili Naci Celik;
Epeyi oldu sizden duymayali..
Nerde Naci Bey diyordum..
Ben bu konuda daha once de yazmistim.. Yani Allah'in hosgorusu ve affi uzerine.. Din demistim, ozellikle Islam, hic bir insani ebedi olarak cehennemde tutmaz. En kotu olanini bile.. Cunku demistim....

"Yasam insanlarin ihtiyari disinda kazandiklari bir imtiyazdir. Yasamin imtiyaz oldugunu bile anlamayan bir insanin, izlemedigi bazi rituellerden dolayi, ebediyen iskenceye maruz birakilmasindaki mantik ne olabilir? Ote dunya varsa eger, onu her olen, oldukten sonra realize edecektir. Ateist ise o olen, pismanligi birden butun benliginde hissedecektir.. Sonunda, diger inanirlara guvenmeyen, gercekleri goren ve yasamina baskalarinin (ana ve babasinin) cabasi sonunda kavusan bu insan icin omur boyu iskence adil midir?
Buna adildir diyen din Allah'in gercek dini midir?
Nerden geldigini ve nereye gidecegini bile yeterince degerlendirmekten aciz bir yaratiga ebediyen iskenceden baska bir sey veremeyen bir inanis, varsa eger, bir Tanri'nin hukmu olarak kabul edilebilir mi?
Nasil bir Tanri'dir bu, kendisinin kaale alinmamasini nefretle ve kinle cezalandiran?"

Bu bildirinin sonunu bilmek istemezsin.. Cunku ateistik bir cigliktir.. Bir isyandir...

Islam'in diger dinlerden farki kendini bir cok konuda gosteriyor.. Bunlardan biri de intihardir.. Digerleri de var..
Benimle yorumlarini paylasmak istediginiz diger ayetler varsa, lutfen aciklayin.. Merakla bekliyorum.
Selamlar
Haci

Respond to this message   
Current Topic - intihar eden insan ebedi cehennemde kalacak mıdır?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss