KIZIL KOMÜNİST İSLAM DÜŞMANLARINA KARŞI EL ELE VERMELİ TÜM İSLAM ALEMİ CİHADIMIZ MÜBAREK OLSUN ŞEYH ŞAMİL MİSALİ ÇEÇENYA BAĞIMSIZ OLACAKTIR ALLAHIN İZNİYLE
ARTC
MADEM O KADAR HEVESLISIN, CECENYA'YA GIDIP, SAVASSANA..
CIHADIN MUBAREK OLSUN..
YANINA KIMLERI ALACAGINI BILIYOR MUSUN?..
FAZLA BIRILERINI BULACAGINI SANMIYORUM..
BU ARADA BURADA OLAMADIGINI ORADA OLABILIRSIN..
BURADA OLSAN OLSAN OLDUKTEN SONRA BIR LES OLURSUN. CENAZANI BELEDIYE KALDIRIR, CESEDIN BIR CUKURU ANCAK DOLDURUR..
ORADA SEHIT OLMA DURUMUN VAR..
MEZAR YERINE BIR RUS TANKININ PALETLERINI SUSLER KANLI CESEDIN VE PATLAK GOZLU DEKAPITE BASIN, BIR YOL KENARINDA FUTBOL OYNAYAN RUS ASKERLERI TARAFINDAN PENALTI ATISLARINDA KULLANILIR..
KAFASIZ..
ANCA GIDERSIN.... GIT SEHIT OL DA ARKANDAN ULUSUN BOZITLERIN..
yapma kardeşim
tamam iyisin hoşsunda
bırak bu seviyesiz küfürleri
küfretmek senin haklı çıkarmaz veye
karşındakini sindirmez
hatta seni haksız duruma düşürür
sen tepkini degişik bir şekilde de göstere bilirsin
bunu yapabilirsin artc
sana güveniyorum
beni mahçup ettme
sizde(digerleri)
artc ın üstüne fazla gitmeyin
bende onun üzerine gitmekten vazgeçtim
onu anlamaya ve ortak noktalarımızı bulmaya çalışacam
ayrıca yaşasın çeçenya cihadı
yaşasın dünyanın heryerinde
halkının özgürlügü için savaşan mücahitler
kahrolsun emparyalis ve sömürgeci kafirler
ve onların yerli işbirlikçileri
kahrolsun insanların arasına düşmanlık tohumları atan
ırkçı faşist düşünce
yahu artc bu cecenya (cecenistan) olayina ciddi takilalim
June 27 2001, 1:11 AM
Tabi yav faso gardas, cecen'leri yalniz birakmak dogru olmaz, verelim destegi onlara ruslarin isini bitirsinler. Sonra Dagistan'dan baslayarak yaysinlar ortaliga Seriat'i, millet gecinsin gul gibi. Ne duruyoruz ki, hep birlikte fasist, ateist, seriatist hep birlikte yuruyelim cecenya'ya...
Hadi lan fasit herif, senin taa oralara kadar yolun var, gelenekci adam. Ulan oglum Rusya Artik komunist degil, birak artik bu isleri. Sizin para babalariniz gibi oldu artik onlar, yani onlar da donduler...
Bi siz kaldiniz yani yerde sayan, yani 'kodugum yerde otlayan'...
yahu artc bu cecenya (cecenistan) olayina ciddi takilalim
June 27 2001, 1:14 AM
Tabi yav faso gardas, cecen'leri yalniz birakmak dogru olmaz, verelim destegi onlara ruslarin isini bitirsinler. Sonra Dagistan'dan baslayarak yaysinlar ortaliga Seriat'i, millet gecinsin gul gibi. Ne duruyoruz ki, hep birlikte fasist, ateist, seriatist hep birlikte yuruyelim cecenya'ya...
Hadi lan fasit herif, senin taa oralara kadar yolun var, gelenekci adam. Ulan oglum Rusya Artik komunist degil, birak artik bu isleri. Sizin para babalariniz gibi oldu artik onlar, yani onlar da donduler...
Bi siz kaldiniz ayni yerde sayan, yani 'konulan yerde otlayan'...
Üç kıçı kırık Çeçen için (üstelik de dünyanın gördüğü en aşşağılık ve acımasız katiller sürüsü bunlar. Rusyada mafya tamamen bunların elinde ve tüm yaptıkları insanları arkadan bıçaklayarak öldürmek) ülkemizin çıkarlarını bırakıp Rusya ile tüm ilişkilerimizi bozmayı talep edecek kadar vatan hainisin sen artc. Kendi milletinin çıkarını düşüneceğine Vahabilerin etkisi altında dünya başına bela olan şeriatçı serserileri desteklemeye kalkıyorsun.
SALAKLAR SÜRÜSÜ KOMÜNİST KARGALAR MGK VE DALLAMA BİLG ŞERFSİZ İTLER
June 27 2001, 2:37 PM
SİZİN GİBİ KAFİRLER SATICIDIR ANCAK İT SÜRÜLERİ KAFANIZI KESECEM SİZİN ŞERRİATÇIYIZ UALAN HEMDE MİLLİYETÇİ VARMIL ANNNNNNN HA NET ÇAKKALLARI SİZ ANCA BURDA YAZARSINIZ ŞERFSİZ İTLERRRRR
çagrıma kulak verdigin için
allah senden razı olsun
bak artık
daha seviyeli tartışmalar olacak
tabi küfür yemekten hoşlananlar
seni fazla tahrik etmezse
ama sen yinede şeytanlara uyma
kal saglıcakla
Kuran da allahın peygamberi aaracı ile kullarına belli bir zamanda belli toplumlara karşı verdiği şavaş iznine cihad denir.
Müslümanlar muhaliflerine karşı şiddet yolu ile mücadele etmek istemişler ama bu Allahın vayhi ile engellenmiştir. Daha sonra da Savaş izni çıktıktan sonra bua karşı bir iç muhalefet oluşmuştur.
Allahın vayhi ileişaret edilmeden Peygamber hiçbir Savaş yapmamıştır.
Yani CİHAD vahit ile emrolunan savaştır.
Şimdi oturup düşünelim.
1-Kuranda bizzat savaşın kötü olduğuna işkin ayetler varken.
2-Müslümanlar Savai isterken Allahın bunu engellediği ayetler varken.
3-Savaş ın sadec allah tarafından vayhi ile Cihad adı aldığı ortada iken,
Cihad istemek nedir?
Cihad istemek şudur:
1-Ya allahtan vahiy aldığını idda etmektir
2-Ya peygamber sünnetini yoksaymaktır
3-Ya da kendini Allah saymaktır.
baskı altındaki halklar haklarını savunmak için elbette savaş ederler, edeceklerdir de. Çeçenistan Yasırlık bir mücadelededir. Çeçen halkı özgürlüğü uğruna en çok kan döken halktır. Meşru davasına gak yürekten destek verir.
İyi ama cihad istemek ne demeye gerekiyor?
Ndn çeçen,stanın bu mücadelesi ile ilgili siyteler hep türkçe ve ingilizce.
Neden endonezya pakistan alman fransız dillerinde değil bu siteler, oralarda müslüman mı yok?
Hadi diyelim
Türk toplumu duyarlı
Şeyh Şamil
pop müzik parçası halinde sulandırıldığı zaman
nerdeydiniz...
Yoksa Çeçenlerin ulusal değerlerini alıp satmak mı amaç.
BU değerleri malzeme yapmak mı amaç?
BU değerler üzerinden politka yapmak mı amaç.
Bu değerler üzerinden manuplasyon yapmak mı amaç.
Başlık sahibinin amacını bilemem
ama
önce bilgilenecek.
İslamda cihad
peygamberin vahiy görevi bittiğinde
yani
Allah dinini tamamladığında bitmiştir.
Eğer muhammed son peygamber ise
Cihad ilan edenler
bizzat şirk içindedirler.
Cihad konusunda en önemli gösterge
Osmanlıdır
birislam imparatorluğu olarak
hiçbir savaşı
hatta istanbulun alınışını dahi
CİHAD olarak zikretmemiştir.
Ama özellikle türkiyede
nedense çeçenistan konusu
peygamberlik taslamanın
bahanesi olmuştur.
Hem türk halkı
hem de T.C. hükümetleri
başka ülkelerce
terörizm sayılan
eylemlere karşı bile
hiçbir zaman göstermediğ toleransı göstermektedir.
BU Türk halkının Çeçenya nın meşru davsına saygısıdır.
Ama gelgelelim
ajan provakatörler
sanki
çeçenistanın önündeki engel
türk halkı imiş
türkler imiş gibi
iç politikada manuplasyon ve kışkırtmalar yapmaktadır.
Politik bir konuyu
din forumuna taşımak da
konu hakkında daha önce açılmış bir
başlık
ve
anket sözkonusu iken
DİN forumuna taşımak da
aynı amaca hizmet eder.
Sevgili başlık sahibi
forumumuzda
bir görenin bir daha
gelmeyeceği
çok ilginç başlıklar açmaktadır.
Açtığı başlıkları
o zengin küfür dağarcığından incilerle süslemektedir.
Ben artık
bunda bir masumiyet ve iyi niyet görmenin saflık olacağı kanaatindeyim.
Biri gelecek
politk bir konuyu
din forumuna açacak.
Biri gelecek Peygamberlik taslayacak.
Biri gelecek güya bir dava savunur gibi yapııp aslen o davaya ihanetin göstergesi olan küfürler edecek.
Rejim secme özgürlügü yaln1z kapitalistlere hak bir özgürlük olmadigini her kelle umar1m bilmektedir.
Hanki IDIYOT bana kalk1p sen su rejimi secmek zorundas1n diyebilir.
Benim halk1m hanki rejimi isterse,o rejim ülkeye gelirse onun ad1 demokrasi olur.
yoksa
iste Ali
Istede Veli
Bu Deli
Buda Z1r Deli
Bu ise Zir Zir deli
Buda H1nz1r Del1
Bu ser
Buda Ehveniser
Buda Ne versen Yer
Sonrada ey millet partiler demokraside olmazsa olmaz
Buyurun size cesit cesit parti.Bunlardan birini sece bilirsiniz.
Yok arkadas ben bunlar1 istemiyorum .Ben din kurallar1n1 öne c1äaracak bir prti kuracag1m.
Otekisi ben sosyalist düsünceyi öne cikaracak bir parti kuracag1m.Sectikleri müddetce kal1r secmediklerinde tas1 tarag1 toplar giderim.
Ama üstteki sozüm ona cogunluk partileri,olmaz arkadas bukadar partiden bir tane beyenemiyormusun?
Evet beyenemiyorum .Eyer ben HALKSAM ,benim boku dah1 secme hurriyetim olmal1dir.Aksi takdirde önüme sürülenleri secme durumunda b1rak1l1sam bunun ad1 demokrasi deyil aldatmaca olur.
Terör y1llar1nda bir gurbetci ayle gece Türkiyeye arabasiyla girip kalacag1 kente dogru süratle yol alir.
Birde ne görsünler yol kesilmis,ellerinde K1läsnikof tüfekleri bes kisi silahlar1 bunlara dogrultmuslar duruyorlar.
Dur isareti üzerine dururlar.Baslarlar hangi taraftan olduklar1n1 kestirmeye,acaba bu silahl1 kisiler ülkücümü yoksa komunistlermi?
çünki gaaka bir bakarsın kuranı ,peygamberi yaşamdan
onun metodlarından gittiği yoldan ayrı tutar
bazan da anlamsızca kuranın evrensel olmadığından dem vurur
hükümler sadece o döneme o şartlara has değil
zulum ve cihat kavramları
hatta hicret kavramı bile her dönemde ve her devirde
yürürlülükte olmaya devam edecektir
kuranda cihada izin verildi
ve bu selahiyet zulum gören özgürce islamı yaşanması kısıtlanan toprağı elinden alınmaya çalışılan canına kast edilen her toplum için geçerlidir
hükümleri ayetleri emir ve yasakları elimizde sapasağlam duruken bu emri belli bir döneme has kılamayız
"müminler arasında öyle kimseler vardırki allaha verdikleri sözlerinde sadık kalmaları uğruna bazıları can verir bazılarıda can vermek için sıralarını beklemektedirler onları hiç bir şey döndürmemniş ve değiştirmemiştir." ahzap
tevbe 111
ve daha bilindik pek çok gerektiğinde cihadı emr eden ayetler duruken
biz cihad o dönemdeydi şimdi bitti diyemeyiz
mesela kuranın evrenselliği hakkında başka bir kanıt şu
"ey muhammet inananlara en şiddetli düşman olarak insanlar arasında yahudileri ve allaha eş koşanları bulursun" maide 82
bu inananlardan kasıt bizler değiliz de kim
filistinliler değilde kim
müslümana zulum her dönem geçerli olacak ve müslümanda tarihin her döneminde islamı özgürce yaşamak için savaşmak zorunda kalacaktır
her baskı bir yere kadar gider
zulumda bir yere kadardır
ne yani bugun müslümanlara hiç bir yerde zulum edilmiyorda ondanmı cihad dönemi kapatıldı
baskılara rağmen hangi ülke savaştan kaçar
müslümanlarda normal insanr gibi yaşıyor ve gerektiğinde savaşacak yada savaşıyor
cihaddan kaçan kuranda şiddetli azab bile belirlenmiş
B cihad farzının hac farzından hiç bir farkı yok. Dine Hz. Muhammedin işine geldiği için girmiş. Hiçbir din savaşmayı farz haline getiremez bu Allaha ihanet olur.
Size saldırılmadıkça yapılan her savaş toplu cinayettir.
KOMÜNİST İT BİLG YETER LAN KES GİDER AYAK TOPUĞUNA SIKACAM
June 28 2001, 5:13 PM
KESİN LAN ERGENEKON SENDE SALAK SALAK KONUŞMUŞSUN SEVİYESİ DÜŞÜK OLAN SİZSİZNİZ BURAYA YAZMAMIN NEDENİ KENDİ FORUMUM OLDUĞUNDANDI YETER LANNNNNNN ÇEÇENLERE İNANMAYAN BİLG BİR PKKLI OLDUĞUNU BELLİ ETTİ KÜRTLER HAKLIYMIŞ BOKKKKKK EBENİN DAMI YETERLANNNNN OLMAZKİ BU KADAR ŞERF YOKSUNU HERİF ÇEÇNİSTAN BAŞTAN BERİ VARDI HANİ KÜRDİSTAN NERDE HAK YOLUNDA YALNIZ KALSAMDA YÜRÜRÜM NE DERSENİZ DEYİN Bİ RSÜRE KAFİRLERE CEVAP YOK VE SON NOKTA
......................
Dur gardas napiyon, nedir o nokta? Nokta koymayalim konusalim, Dunyanin en muhterem milleti Cecenler icin... Daha yeni baslamisken neden nokta koyuyorsun.
Adamlar ne guzel getirdiler seriati (gerci Ruslar agizlarina yapiyor ama...), aslan gibi mucadele veriyorlar. Biz pardon siz burada laf yapiyor, onlara destek vermeye gitmiyorsunuz. Ne duruyorsunuz ki, hemen hepiniz, senin gibi ne kadar fasist varsa toplanin oraya gidin. Kurtarin cecenleri, kurtarirken bu memleket de sizden kurtulsun. Hic vakit kaybetmeden yuruyun Cecenya ya, gun bu gundur, haydi vakit gecirmeyin. Cecenya'yi bilmem ama bizim memleketimizin sizden kurtulmaya ihtiyaci var. Belki bu vesile olur...
şu küfürbazlıgı yüzünden
artc a o kadar kızdım
ama gelde artc ı arama
adam(blig) hayatını sanki çeçen düşmanlıgı
üzerine kurmuş
artc olsaydı ne güzel blig e
anladıgı dilden yazı yazardı
artc kaşınan var
ama sen yinede niyetini bozma
bedirhan
selam sevgi ve dua ile......................
Aman Bedirhan Kardes;
Sen ne yapmak istiyorsun. Zaten gelecek bu adam.. Ne acele ediyorsun..
Ne kadar gec gelirse, o kadar bilgili gelecektir.. Biraz okusun birak.. Kulturunu biraz artirsin..
Az kufreder, yerinde kufreder.
ya hacım ben biraz şaka biraz ciddi
blig e kızdıgımdan yazdım
napim ben küfürü beceremiyom
artc becerir dedim
tecrübelidir dedim
güvendim
ama görüyorsun yok
formu takip etmesine ragmen gelmiyo
küfür etmiyo
galiba artc gerçekten düzeldi
artık küfür etmiyecek
onun açıgınıda zor kapatırız zor
Bu şerefsizler değil mi ekmek yedikleri ülkeye ihanet edip feribot kaçıran.
Bu şerefsizler değil mi dünyada kendilerine tek yardım eli uzatanların ülkesinde el üstünde tutulup adam gibi mahkeme bile edilmeden serbest bırakılan.
Bu şerefsizler değil mi tam turist mevsimine üç gün kala gene kendileri için hernedense herşeyi yapan ülkede Swiss oteli basıp tekrar terör eylemi başlatan.
Şerefsizlere şerefsiz demem sizi kızdırıyorsa bulunduğunuz yeri tekrar gözden geçirin. Belki aynı yerde bulunmaktan dolayı üzerinize hakaret sıçrıyordur da ona kızıyorsunuzdur.
insan öle bir zaman gelirki
artık karşısındakinden
umudunu keser
onun bir şey anlayamıyacagını kavrar
ortada bir gerçek var
mazlum çeçen halkının
yıllardır çektigi zorluklar
ve tüm bu zorluklara ragmen kendinden kat kat güçlü zalim ruslara karşı gösterdiklerri kahramanlık
müslümanların özelligi
zalimin karşısında mazlumun yanında durmakken
bu bilig denen zat onlarla beraber olmak şöyle dursun
çeçenlerin karşısında
ruslarla bir safta durmayı yeglemekte
hatta çeçen kardeşlerimize olmayacak hakaretler savurmakta
ya bilig sen rusmusun
diyecegim hakaret olur diye söylemiyom
orada çeçenler soykırıma ugrarken
adam turizm gelirlerinden söz ediyo ya
yarabbim sen aklıma mukayet ol
gemi ve otel baskınının
çeçen degilde türk
gizli servisinin oyunu olmasını belkide bilmesine ragmen
formdeki ilk hakaretimi yapıyorum
dikkat!
çeçenler arkadan vurmaz bilig
arkadan vuranlar senin gibi müslüman geçinipte
müslüman çeçen halkına arkadan saldıranlardır
Nedir bu cecen sevgisi, cecen aski? Musluman din kardesiniz oldugu icin mi bu sevgi? Bunlar dupeduz SERIATCI, eger engellenmez ise, butun kafkasya'yi yakacaklar. Ne cabuk unutuldu ruslar cecenlerin tepesine cokmeden once dagistan'da yaptiklari. Seriat ihraci icin dagistanda yaptiklari karisiklik? Musluman din kardesleriniz degil mi?
Surekli bu serefsizler akliniza geliyor onlari dusunuyorsunuz da, Somali'de acliktan olen din kardesleriniz neden akliniza gelmiyor?
kahraman çeçen halkının
siz zavallılara ihtiyacı yok
ben sizin yazılarınızı okuyunca sizin için üzülüyorum
eger akıllı kişiler olsanız böyle yazmazsınız
şuan ülkede rus işgali yoksa
bunda çeçenlerin büyük katkısı vardır
çünkü çeçenler ruslara karşı devamlı direnerek
onların anadoluyu işgalini engellemiştir
belkide çeçen düşmanlıgınız ordan geliyordur
bilinki ruslar potansiyel düşmanımızdır
çeçenler ise potansiyel dostumuz ve müttefikimiz
eger bunu anlayacak beyniniz varsa
BEDİRHAN
TÜM ÇEÇEN CİHADINI DESTEKLEYENLERE
SELAM SEVGİ VE DUA İLE................
YAŞASIN KAFKASYA DİRENİŞİ
YAŞASIN
KAFKASYA MÜSLÜMANLARININ ÖZGÜRLÜGÜ
Ben Türküm.
Türk olduğum içinde ne Türke ne Türkiyeye ihanet etmem.
Türkün ve Türkiyenin çıkarı çeçen olayında Rusyanın yanında durmaktır.
Ekonomik çıkarı da böyledir.
Siyasi çıkarı da böyledir.
Ekonomik çıkarını sen bile anlarsın umarım.
Siyasi çıkar ise basittir.
Çeçenler ile tamamen aynı konumdaki PKK Kürt isyanında Rusya tavrını açık belirgin ve tüm gücü ile PKK dan yana koysaydı eğer ne olurdu oralar tahmin edebilir misin?
sizin gibi dar düşünen
yönetici kesim yüzünden bu durumlara geldik
ekonomik çıkarmış
siz ne anlarsınız ekonomiden
sizin gibi düşünenler ancak ülkeyi satmayı bilirler
kimlere mi?
yahudilere GAP ı verdiler,
telekom amarikaya satılıyor,
sırada neler var neler
ruslarada kafkasyayı sattınız zaten sırada
kars ardahan var herhalde belki erzuruma kadar verirsiniz
türk ekonomisini üç beş turiste muhtaç eden sizin sahip oldugunuz zihniyet degilmi
sonrada aglarsınız
bu yıl turis gelmiyo
yani siz bu kadar zayıfsınız
üç beş zibidi turis gelmedimi
aglayın aglayabildiginiz kadar
agla agla utanma
çeçenler savaşı antalyaya yayacakmış
öyle duydum
5 otel daha basacakmış
artık T.C. BATTI
öyle degilmi
1 otel basınca neler oldu
birde beş otel birden basarsa
resmen TC yıkılır
bizde kurtuluruz.
Türkiyedeki laik ve sol zihniyet rusyayı kalkındrmak için, 85 dolarlık Türkmen gazını bırakıp
115 dolarlık rus gazını almayı
Türkiyenin ekonomik çıkarı olarak görör ve sizde bir köşede bunları alkışlarsınız...
Allah şuur versin
tabi sizin gibilere verirse
Sol görüslü insanlar genelde beyni az gelismis insanlardir.
Su dünya insanlar1na bir bakiniz.
Kimler solcu kimler sagc1,
Solcu demek cagin cok gerilerinden gelip önde giden milletlerin atlar1n1n nallarin1 toplamak den
mektir.Yalansa kafanizi cevirip su dünyaya bir bakiniz.
iste sol iktidarlar ve sol belediyeler.
Ecevitin önceki hükümeti zamaninda ulke aynen bu günkü gibi iflas etmisti.
Almanyadan izine gidenler Türkiyeye ampül götürüyordu.Cok satafatl1Acowit,in ülkesinde ampül ,seker,benzin hak detire idi.
3 gün erzincanda kuyrukta benzin bekledim kuyrugun bir ucu nerde ise Irana uzanacakti.
Valiye gittik benzin var vermiyorlar dedik ,Beklemek zorundas1n1z dedi.
Üc gündür bekliyoruz dedik.Dahada beklersiniz deyince,zoru zorla cözmeye kara verdik.
Bozkurtlara haber saldik,ückisi an1nda orda bittiler.
ateis demiştimde
haşa demişlerdi
o iman sahibidir diye
bende utanmıştım
yanlış mı yaptım dedim
ama sag olsun bilig beni mahçup etmedi
adamın hac konusundaki görüşüne bak
dökül bilig dökül
ne oldugun ortaya çıksın
şimdide diyorumki
bilig bir rus faşistidir
gizleme bilig
jirinoskiye selamlar
1. Bu Çeçenistan tartışması neden politikada değil de dinde.
2. Çeçenistan konusu iman ölçer mi?
Bu iki soru olayın özünü de koyar ortaya ve ikisi birbirine kökünden bağlıdır.
Müslümanlık din filan değildir. Müslümanlık bir ideolojidir. Parti başkanı fahri olarak Hz. Muhammede gerçekte ise hangi şarlatan bu işten para kazanmak istiyor ise ona verilmiştir. Komünizmden de ideolojik olarak değilse bile siyasi tavır olarak hiçbir farkı yoktur.
Her iki şarlatanlık da insan beyninin yıkanması ve insanın sisteme kul ettirilmesi üzerine kurulmuş hayasızlıklar zinciridir.
Onun için beni illa birşey ile suçlayacak isen ne komünistlik ile ne de müslümanlıkla suçla. Her ikiside insan onuruna aykırı.
İman sahipliğim için kimseye hesap vermek zorunda değilim ben. Senin gibi birine ise hiç değilim.
Allaha şükür gönülden ve tüm benliğimle bu hesabımı sadece yüce Allaha vereceğim. Kimsenin şefaatini filan da dilenmeden.
Sizin beni anlayabilmeniz için önce Allahın önüne koyduğunuz peygamber, cami, hadis, kurana sokulmuş hıyanetler zinciri, dini siyasete alet etme şerefsizliği, dinden para kazanma şerefsizliği gibi bir sürü illetten kendinizi kurtarmanız gerekir.
Evet ben bunlara boş gezenin boş kalfası tipler diyorum.
Hiç bir yaratım üretim ve de verim yapamayan,kendini kanıtlayamayan ve de ortaya bir sonuç ya da eser çıkaramayan kişiliklerin uydurması gereksiz ve ipe sapa gelmez girişimler ve hayaller diyorum.
Bu saydıklarım olmadıgı için bir takdir bir başarı ve bir işe yarama duygusuna hasret ve de aç kişilerin içine düştükleri bir durumdur bu.
Tetikçiligine soyundukları ideolojinin getirileri ile götürülerinin hesabını yapmaktan bi haber ve acizdirler.Bir zümreye ait olmak onlar için yeterlidir.Bir sıgıntı gibi olmalarına ragmen bunun farkında olmaksızın ait olduklarını sandıkları bir zümrede piyon olarak görevlerini yerine getirdiklerini sanırlar.
Bunların sırtını sıvazlayanlar asıl amaçları olan talan ve rantçılık görevlerini yerine getirirken bu piyon vazifeside olanlar suni ve de gereksiz gündemlerle ahaliyi meşgul ederler ve saçma sapan fikirler ile yaratılan hayali tehditler,düşmanlar ve tehditlerle boguşur dururlar.
Çeçenler bile anlamıyorlardır bunları.
Bu gençligi bu hale getiren ve KULLUK yaratan gerçek misyonerler çıkarlarının meyvelerini toplarken sapkın olarak yetişen bu gençlerin birgün kendilerinin ayagına takılacagını hesap edememektedir.
Fırsat oldukça dile getrdigim üzere,
Bagnazlık ile yorularak ortaya çıkan bir yaşam biçimi içerisinde gençler hayatlarının en harketli döneminde damarlarında akan hızlı kanın geregi olan yaşam biçimini yaşayamadıklarından saçma sapan ideolojilerin peşine düşürülmüşler ve kullanılmaktalar.
Bir spor yapmak,muzik ile haşırneşir olmak,santsal hobiler ile ugraşmak gibi gençligin üretici,verimli ve de zeki olmasında etken faaliyetler dururken gençler kahve köşelerinde,lokallerde ve hatta okullarında bu tür faaliyetlerin birer parçası haline getirilmekteler.
NEDEN?
Çunku tüm bu tesislerin ve de programların paralarını kendi çıkarları yuzunden kullanan hırsızlar yüzünden...
Tabiiki gençlerin bir siyasi egilimi fikri olacaktır.Ancak bu onun FULL TİME yaptıgı bir iş olmamalıdır.
Kanlarının deli bir şekilde akmasını kullanarak kendi çıkaları ugruna bu gençleri kullanan insanlık dışı tüm zümrelerin, yarınlarını göremeyecek kadar gözlerini bürüyen hırsları onların yarınlarını düşünmelerinide engellemekte.
Memeleketi karanlık ve de yaşanmayacak bir hale getirerek o ceplerini doldurdukları paralarla NE YAPACAKLAR?
"Bir spor yapmak,muzik ile haşırneşir olmak,santsal hobiler ile ugraşmak gibi gençligin üretici,verimli ve de zeki olmasında etken faaliyetler dururken gençler kahve köşelerinde,lokallerde ve hatta okullarında bu tür faaliyetlerin birer parçası haline getirilmekteler"
BU İFADELERİ ŞÖYLE ANLAMAK GEREKİR
yahu biz laik demokratlar ülkeyi
yahudilere ve amerikan emparyalizmine peşkeş çekerken
yeraltı ve yeryüzü zengilliklerini onların imkanlarına sunarken
ve onlardan kalan kırıntılarla istifade ederken
yolsuzluk yaparken
ülkeyi onların pazarı haline getirirken
ve ülkeyi tam bir sömürge haline getirmişken
siz ey gençlik
sakın bizim oyunumuza çomak sokmayın
gidin sporla ugraşın (kaslarınız gelişin)
müzik dinleyin
sanatsal faliyetlere ugraşınşın
pul koleksiyonu yapın
ama sakın bizim işlerimize çomak sokmayın
yanlış anlamadıysam
MGK böyle buyurdu
buyrun ülke bu durumdayken gidin müzik dinleyin
ey türk gençligi
hatta halay bile çekebilirsiniz
hadi durmayın
eger vicdan taşımıyorsanız
artc aramıza tekrar hoşgeldin
karar verdigin gibi
tekrar küfür yok
ama uyarıyorum
seni mutlaka tahrik edeceklerdir
çünkü onlar senin öyle olmanı istiyo
onlara uyma
sinirlendigin zaman
üç kere derin nefes al
sonra rabbımdan sabır dile
tamammı
MADEM OKUDUGUNU ANLAMAMIŞIN BEN ANLATAYIM...ZİRA KEYFİNE GÖRE ANLAYARAK KEYFİNE GÖRE YORUMLAMANA İZİN VEREMEYECEGİM
"Bir spor yapmak,muzik ile haşırneşir olmak,santsal hobiler ile ugraşmak gibi gençligin üretici,verimli ve de zeki olmasında etken faaliyetler dururken gençler kahve köşelerinde,lokallerde ve hatta okullarında bu tür faaliyetlerin birer parçası haline getirilmekteler"
Birincisi faaliyetlerden HOBİ olarak bahsettim. Bu hobilerle ugraşmanın gençligin üretici, verimli ve de zeki olmasında etken faaliyetler oldugunu belirttim.
Burada amaç kas geliştirmek degil...
Çalıp oynayan ve vur patlasın çal oynasın ile vakit geçiren çingene takımı misali bireyler yetiştirmek hiç degil.
Bırak bu lafı tersinden anlama girişimlerini.
Bir disiplin ve de saglıklı birey olmasında etken olan hobilerdir bunlar.
Müzik dendiginde senin aklına kasetçaların dugmesine basıp kıç kıvırmak gelebilir.
Spor denince aklına kas geliştirmekten başka birşey gelmeyebilir.
Bunlar senin bu kavramlara daracık bir açıdan ileriye bakamadıgının bir ispatı sadece.
Muzik dendigi zaman akla hafızanda olan bir melodinin aynı anda parmaklarına kulaklarına agzına kollarına ve de bacaklarına gönderilen emirler ile ifa edilmesi de gelebilir...Buna kısaca bir enstruman çalmak ya da şan sanatçısı olmak denir.
Bunlar beyinin zekanın en etkin bir şekilde kullanılmasında yardımcı olan egitim gerektiren kabiliyetlerin keşfedilmesidir.
Spor ise bir disiplin saglıklı bir kafa ve de saglıklı bireyler demektir.Estetik açıdan, egitim açısından disiplin açısından kendine guveni olan bireyler oluşmasında yardımcıdır...
Pul kolleksiyonu araştırma,sabır ve inceleme demektir.
Dagcılık dogayı koruma,spor ve de kabiliyet demektir.
Yuzme yelkencilik de öyle...Dogayı koruyan birayler saglıklı çalışmalar demektir.
Şimdi gelelim senin benim yazımdan çıkardıgın o saçma sapan sonuçları ele almaya...
Sen çalışmadıkça,üretmedikçe,kendini geliştirmedikçe, hakkını aramadıkça zaten o saydıgın ideolojilerin seni sömurmesine izin vermekle kalmıyor aynı anda hizmet ettigin ideolojilerinde piyonu olarak kalıyor ve kullanılıyorsun.Bu durumda sen sömürüldügünü sanarken bir başkalarının sömurusune alet oluyorsun.
Ben sanıyorum ki sen daha gençten birisin.
Hayata atıldıgın zaman,şu kanının deli akması durdugu zaman,birileri senin üzerinden elini çektigi zaman, sen HİÇKİMSE olarak kalacaksın zaten.
İdeolojinin esiri olaraktan UYDURMA DÜŞMANLARA karşı saçmasapan nedenlerle savaştırılan gençlerin sonunda ulaştıkları bir yer yoktur.
Asıl sen bir oyunun içerisindesin evlat.Şu andaki mevcut kokuşmuşlugun farkına varmayasın diye oynanan oyunun içerisindesin.Yoldan toplanan bir figurandan öte gidemeyecek kadar vasıfsız bir şekilde oynamaktasın oyununu.Daha dogrusu oynatılmaktasın.
Vasıfsız bir satranç taşı olan ve esas hamleler için kurban edilen piyonlar gibi...
Senden o bir cümlesini saçma sapan yorumladıgın yazımın tamamını yorumlamanı istiyorum.
Şu andaki mevcut kokuşmuşluk nedeni ile TC en zayıf dönemlerinmden birini yaşamakta...
Vatan haini sıfatını her yönü ile hakketmiş kişiler kollarını sıvamışlar ve TC nin mwvcut bu durumundan yararlanarak kendi çıkarlarına alet etmek için fırsat kollamaktadırlar.
Sen şu anda bahsettigin sömürgeci milletlerin esiri olmadıgını mı sanıyorsun.
Bırak bu işleri...
Bahsettigin devletler sırası ile her türlü fırsatı degerlendirmekten geri kalmıyorlar.Bu gün seni kullanıyorlar yarın bir başkasını.
Önce RUMLAR umacı dediler birbirimizi yedik.
Sonra KOMUNİZM umacı dediler birbirimizi yedik.
Arkasından KÜRTLER umacı dediler birbirimizi yedik.
Şimdi de İRTİCA umacı diyorlar ve birbirimizi yiyoruz.
ÇEÇENLER umacı dediler birbirimizi yiyoruz.
Yakında LAZLAR diyecekler ve biz birbirimizi yiyecegiz..
ALEVİLER umacı diyecekler ve biz birbirimizi yiyecegiz.
Ulan biriniz çıkın artık TC vatandaşıyım deyin. Muslumanıyla,yahudisiyle sagcısıyla solcusuyla inananı ile ateistiyle ülkücüsüyle kürdüyle...
TC yi koruyun kollayın hakkınızı arayın.
Nedir bu sosyalist,ülkücü,dinci,irticacı,çeçenci mollacı,kaptalist,faşist derdi...
Görmüyormusunuz cebi para dolan sosyalistlerin kıvırtıp kapitalizmin bekçiligine soyundugunu,
Görmuyormusunuz dine hizmet eden hocaların kasaları para dolunca inanç tüccarlıgı yaparken batıyı aynen taklit ettigini,
Görmuyormusunuz ülkücülerin memlekti sattıgını satarken yuzlerine gözlerine bulaştırdıgını,batıya el avuç açtıgını...
İşin salak tarafı BATIRDIKLARI MEMLEKETTE zengin olup paraları HARCAYAMIYORLAR bile.
Yaptıkları bir yalı bahçesinde orda burada rakı içmek.
Ya da arada sırada yurt dışına koşup karı kovalamak.
Bayram Meral,işçilerin savunucusu,yurt dışında otelde fahişeye kaptırmadı mı 10.000 doları..Bu da işçilerin temsilcisi.. 10.000 dollar ile Amerika'da 6 ay krallar gibi yaşarsınız be.Bu parayla bir işçi iki sene iyi geçinip hatta ev sahibi bile olur...Bunlar 3 gunluk geziler için bu kadar parayı ceplerine koyabiliyorlar.
Bırakın onun bunun ideolojik oyunlarının kurbanı olarak orada burada harcanmayı...
"Hakkınızı arayın"...
Onun bunun hakkını korudugunu sanarak o bahsettigin sömürücülerin esiri olmadıgını sanıp karşıt sömürücülerin esiri/pionu olmayın.
MGK yazılarımdan hoşlanmamış olacak ki
bana boş gezenin boş kalfası diyo
neden diyo çünkü onca boş işlerden bahsediyorum
peki bedirhan ne diyo
şu anki sistem halkı için çalışmıyo
halka ragmen işler yapıyo
ekonomiden anlamıyorlar
ve ülkeyi sömürge haline getirdiler diyo
halk bunlardan memnun degil
çünkü artık onları kendinden bile görmüyor diyo
gelir adaletsizligi var diyo
yolsuzluk var diyo
rüşvet var diyo
zulüm var diyo
bunoları bedirhan gibi
milyonlarca kişi de söylüyo
itirazı olan varsa belirtsin
ve çözüm üretiyo
diyorki
şuanki sorunun sebebi
laikçi ve demokrat batıcılardır
çünkü çogu zaten batının ajanıdır
kimi amerikancıdır
taib gibi oradan icazet alırlar
kimi ingilizcidir
ecevit gibi
kimi almancıdır
mesut yılmaz gibi
ama içlerinde bir tane türkiyeci yoktur
buna erbakan ve bahçeli dahil
bu yüzden eger kalkınmak istiyorsak
kendi degerlerimize sahip çıkmalıyız
yada allahın dinine teslim olmalıyız
islam ideolojisi
insanın problemlerine çare bulacak
en mükemmel ideolojidir
çünkü allahtandır
insanı yaratan rabbim
onu dünyada başıboş bırakmamış
ve ona uyması için bir nizam göndermiştir
peygamber ve halifeler
ona göre hükmettiler
ve dünyanın en büyük gücü haline geldiler
bizde buna sahip çıkarsak
islam ideolojisine dönersek
ancak o zaman
kafirlerin sömürüsünden kurtuluruz
bu bedirhanın degil
tüm dünya müslümanlarının kurtuluşudur
ama siz isterseniz
böyle zillet içinde yaşamaya devam edin
bedirhan kimsenin piyonuda degildir
o yanlızca allaha ve resulüne teslim olmuş
ve peygamberin hayatını
kendine ölçü almıştır
musa nasıl firavunun karşısına çıkmışsa
isa nasıl romalıların karşısına çıkmışsa
ibrahim nasıl nemrudun karşısına çıkmışsa
bedirhanda günümüzün firavunlarının karşısındadır
ibrahim gibide ateşe atılmayı göze almıştır
yeterki rabbi ondan razı olsun diye
yani kimsenin cebi dolsun diye
bedirhan kendini ateşe atmaz
yanlızca rabbinin rızasını arar
dimnden rant elde etme mevzuuna gelince
dogrudur iki kesim müslüman var
sistemle uyum içindeki
tasavvuf ve cemaatler
yada fazilet gibileri
bunlar çogunlukla dinden rant elde ederler
ama bedir bunlardan degildir
hatta bunların karşısındadır
90'li yillarda Sosyalist agziyla konusmak, sosyalistlerin disindaki goruslerde moda oldu. Seriatcisinda ayni agiz, milliyetci irkcilarda ayni agiz. Nedir bu degisiklik, kim aciklayabilecek... Sosyalistlerin sosyal yaklasimi ve soylemleri daha guclu oldugundan mi bu secim? Milliyetciler emperyalizme karsiymislar, Turkiye tarihi yazdimi boyle bir seyi? Bunlarin abileri Nazim Hikmet'e soverlerdi, simdikiler ise agizlarinda Nazim'in dizeleriyle geziyor. Bu sahtecilik ve tam anlamiyla iki yuzluluktur.
60'li yillarin sonunda Sosyalist gencler, Emperyalist Abd'ye ait 6. filo Istanbul'a demirlemesin diye mucadele verip eylem yaparlaken (ve sonunda basarmislar 6. filoyu kovmuslardir), bu taze milliyetcilerin abileri de, eylem yapan solculari taslarlardi. Bunlarin gecmisi bu, bu gunleri ise gayet guzel bir sekilde onumuzde; mafya, harac, cek senet, uyusturucu, kadin ticareti, arazi, silah ve sayisiz pislik onlarin elinde ve kontolundedir. Tum emniyet teskilati bunlardan olusturulmus, el ele kol kola engelsiz ve problemsiz bu isleri yaparlar.
Lafa geldiginde mangalda kul birakmaz ve memleketi satanlarin solculardir derler. Su anda iktidarda solcumu var, ve hatta sol bu ulkede ne zaman iktidar olmustur? Pislik ve rezillik Adnan Menderes ile bu memlekete oturmus ve bir daha da terketmemistir. Ithal ekonomistleri ulkeye getirenlerin tamami Milliyetcidir. Ulkeyi pazarlayip satanlar, milleti inletenler yine Milliyetcidirler.
Dunyanin her tarafi Turkiye'nin ilgi alani olmalidir. Bu ilgi ise sadece ulkeyi ilgilendiren ekonomik ve politik cikarlar olmalidir. Din irk vb. gibi dusunceler ile yapilacak tum girisimler, zaten kotu olan durumu daha da zora sokacaktir.
Sonuc olarak, herkes durust olmali, cok genis bir mozayik olan bu ulkede, artik Milliyetci degil Yurtsever'im diyebilmelidir.
Bir ufak hatıram var.
Sanırım 18-19 yaşında üniversiteye yeni başladığım yıllar.
Kocaman favorilerim var.
Haftada 2-3 gün yayın yapan TRT de gecekonduları gösteriyorlar ismail Cem zamanında.
Babam kızdı ve iki sinirlendiği şeyi anında birleştirdi.
''Bak şunlara bak gör fukaralığı!!!!
Ve sen daha favori uzat.....''
Kendi oğlunu iyi tanımamanın cezasını çekti.
''Yarın sabah gider kestirim baba. Sen de sabah git onları düzelt lütfen. Benim değil senin neslin sorumlu o gecekondulardan.''
Annem bütün gece dalga geçti babamla.
Bu ülke geçmişindeki boku olan Osmanlı devleti ile birlikte 800 yıldır din üzerine idare ediliyor. Atatürk bile becerip defedemedi din bezirganlarını kendi meclisinden.
Hem yıllardır ülkenin idaresinde sözde laiklik aslında din hegemonyası altında gericiliği taban yapacaksın hem karşındakileri suçlayacaksın.
Diyanet İşlerinin tamamen lağvedildiği, Sünni hükümdarlığının bitirildiği, Alevi veya benzeri bir başka lüzumsuzluğun hortladılmadığı Türkiyede ben iktidar olurum.
Her din serbesttir kendi teskilat1n1 bag1mlilari kurar.
Devlet hicbir din adam1na fenik ödemez.
Din adamlari hür ve rahat yasarlar.
Hicbir devlet adami dine burnunu sokmaz sokamaz.
Isläm1n istedigide bu deyilmi a Bedirhan.
Ad1 ne olursa olsun Isläm1n istedigi budur.
Onun icin kur,andan cok cesitli idareler c1kabilir.
Ad önemli deyil,önemli olan uygulamad1r.
Türkiyede ANAYASA var kim sikliyor ana yasay1.Kac defalar silindir gibi gectiler üntünden aral1ks1zda gecmekteler.Ingilterede anayasso yok ama herkes sikliyo yasalar1.Aldiklar1 eyitim ve aile terbiyeleri
sayesinde kimse ciynemiyor yasalar1 ciyniyenleride yasalar eyitilmis insanlar vas1tasiyla ciyniyor.
Ana yol kenarlar1nda soforlarla iliski kuran kad1nlara biri sorar iyiki hamile kalmiyorsunuz diye.
Kadin söyle yanitl1yor bu soruyu.Soforun biri koyuyor,ötekisi bozuyor.
Ne kadar benziyor bizim idareye.
Alman basbakani Helmut Simit ne demisti Türrkiye icin.Türkiye domuz ah1r1 gibi.
Evet Bedirhan,ne Selcuklu, nede Osmanl1 bu günkü Almanya veya isvicre gibi Islämi rejim uygulayamamistir
Sak1n Kerhaneler,barlar pavyonlar var deme.
Selcukluludada Osmanlidada kerhaneler var idi.
Mevlane kerhanan1n yan1ndan gecer ken sermaya kad1nlar1 Mevlanaya gül atarlar.
Mevlana onlara selam verir ve derki,siz ne mubarek kad1nlarsinizki.Azg1n Konyalilarin hovunu indiriyorsunuzda ,O azginlar evkad1nlar1na sald1rm1yorlar.
Güzel patronicenin israrlarina dayanamayan Mevlana hadi peki bir kahvenizi iceyimdiye güzel patronicenin odas1na girilir kap1 kapat1l1r kahveler icilir,uzunca müddet kaliniz ilkindi namazida icerde k1l1n1r ve Mevlana cikarken kap1da kizg1n halk1 görür.
Halk ,ya Mevlana bu nehal deyince ,Mevlana derki bu kadinlar oldugu gibi görünüyor ama siz oldugunuz gibi görünmüyorsunuz.
Ben olsayd1m derdimki,ya Mevlana ,oldugumuz gibi görünmek icin orospumu olmam1z gerekirdir?.
bedirhan vur vur inlesin kardeş müminler bir olmalı bu arada mgk sana bir sallarım şimdi
July 7 2001, 11:23 PM
bi kafa gömerim mgk sana ... yetti ula adam gibi konuş artık çağ dışı adam kuran oku biraz imana gel mgk bunlarıon hepsi sana
VE bedirhan kardeşim HAK BİLDİĞİN YOLDAN BİR DEM GERİ KALMA
Allah Yar vede Yardımcımız Olsun
Birine salt çeçen olması yuzunden ona "pis çeçen"demek ya da "çeçen" kelimesini bir hakaret olarak kullanma gibi bir ifademi mi gördünde böyle degerlendiriyorsun.
Bakın beynin akıl sagduyu ve zekanız ile yazışacaksak yazışalım.
Yok eger işkembeden kursaktan yazacaksan bende onlardan yok.
MGK
SEN ASIL BENİM YAZIMI ANLAMAMIŞSIN
ORTADA BİR KONU VAR NEY ÇEÇENLER
BEDİRHAN NE DİYO
ÇEÇENLERE ZULÜM YAPILIYO
KİM YAPIYO KAFİRLER
SONRA SİZ BİLİG LE BERABER
ÇEÇENLERİN İÇİNDE BULUNDUGU ZULME RAGMEN
RUSLRIN YANINDA YER ALIYORSUNUZ
SONRA BİRİSİ ÇIKIP SİZE ERMENİ DİYİNCE
BUNU HAKARETİ
ERMENİLERE YAPILAN BİR HAKARET OLARAK KABUL EDİP
ERMENİLERE AYIP EDİLDİGİ ÇIKARSAMASINI YAPIYORSUN
BEDİRHANDA ŞUNU DİYOR
SEN ERMENİLERE GÖSTERDİGİN BU HASSASİYETİ
NEDEN ÇEÇENLERE GÖSTERMİYORSUN
BUNU BANA İFADE ET YETER
ASLINDA KONUNUN BURAYA GELMESİ İYİ OLDU
KİM ERMENİ DOSTU
KİM ÇEÇEN DOSTU
ORTAYA ÇIKTI
SİZE ERMENİLERLE BERABER MUTLULUKLAR DİLERİM
KARŞIMIZA ÇIKMAYIN YETER
Bu suura sahip olmayan insan topluluklar1n1n mevcudu 50 milyonu bile bulsa millet olamaz insan topluluklari olarak kal1rlar.
Baz1 arkadaslar,CECENLERIN bir baska irktan oldugunu zannediyorlar.
Devlet baskaninin filamas1ndaki Bozkurduda göremiyor gözleri.
Cecenler su kat1lmam1s öz Türktürler.Hangi milletin insanlari 150 milyonluk dev ülke ile ufacik cüssesine bakmadan mücadeleye kalkabilir.
Savaslar1 bile erkekcedir,mertcedir.Gögüs kafeslerinde tas1diklar1 yüreklerinin esi yoktur.
Türk nerede olursa olsun,hangi dine inan1rsa inansin,isterse hic inanmasin,TÜRK Türke yard1m etmek zorundad1r.Bu suurdaki bir Türk kendine yardim ettigini bilmelidir.
Ama ne yaz1kk1 Türke bu töre untturulmustur.
Artik bu TÖREYE Ingilizler,Almanlar,Fransizlar vede Amerikalilar Kesin uymaktad1rlar.
Dümyan1n en ücra kösesinde bir cöpcülerinin burnu kanasa, derhal o ülkeyi sigaya cekmektedirler.
Türk ,Türkiyede imha ediliyorda üstü örtülüyor gidiyor.
KENDI VATANIMIZDA VATANSIZLAR GIBIYIZ:
Vay benim yaban ülkelerdeki sahipsiz insanlar1ma.
Milliyetci sol parti ile milliyetci sag parti iktidardad1rlar.
3.5 kilo cürük elmay1 Cine satacam diye,30 milyon uygur Türkünü Cin idarecilerine satmislardir.Ister öldür ister as demislerdir bir yerde.
Katil Cin baskan1n1n boynuna iyi yap1yorda öldürüyorsun dercesine Türk nisan1 takmislard1r katilin boynuna.
Isgalci ve katil Cin baskaninin Türkiye gezisi Türk milleti icin büyük bir utanct1r.
Geliniz, eski törelerinize dönünüz.
Insan topluluklar1 kolay muillet olamazlar.Millet olma suuru tas1mayanlar hic olamazlar.
Bu suuru kaybedenlerse cökelek gibi dag1l1r kargalara yem olurlar,
Türk insaninin bugünkü yasadigi feläket durumunun tek sebebi millet olma suurunu büyük oranda kaybetmesinden kaynaklanmaktad1r.
Yakinda basimizza tas yagmazsa tesadüften olur.
Tanri bize millet olma suuruna dönme nasip etsin diyelim.Belki bu duam1z kabul görür.
Salı gecesi Moskovada bir yemekte bizim elçilikten önemli birinin anlattıkları aşağıda;
Rus albayları Rus askerlerini tanesi 2000 dolardan Çeçenlere satıyorlar esir olarak. 1000 doları albay cukkaya atıyor kalan 1000 doları da esir olan askere veriyor. Çeçenler aldıkları esirleri Rus yetkililerinin elindeki Çeçen esirlerle takas ediyorlar. Bu işlem yaklaşık 300 esir için yapılıyor ayda. Yani Çeçenler 600 000 dolar harcıyorlar ayda bu işe.
Bilin bakalım para nereden geliyor....
Elçiliğin araştırmasına göre bir bölümü doğrudan Türkiyeden bir bölümü de Almanyadaki bazı Türk vakıflarından.
İnanmadınız mı?
Bir yanımda Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü diğer yanımda İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna oturuyordu.
İnanmayanlar onlara sorsun.
Ünlü sadece gülümsedi acı acı da Ali Müfit Gürtuna niye morarıp durdu bir türlü anlamadım.
Ermenilerle Azerilerin savaşında Türk iş adamları Rus ordusundan tank satın alıp Azerilere hibe ediyorlar Azeriler kullanmayı beceremeyip benzini bitince tankı bırakıp kaçıyor Ermeniler de tankı alıp Ruslara bize satılan paranın belkide onda birine geri satıyorlardı.
Bizim geri zekalı iş adamlarımız uyanana kadar bu iş devam edip durdu.
Azeriler tabii ki Türktür ve Türkiye sonuna kadar her türlü yardımı da yapmalıdır.
Ama Çeçenler dünyanın en kalleş ırklarından biri olup onlara Türk demek Türklüğe hakarettir.
Nasıl Türklerse bir kelime lisan benzerliğimiz bile olmadan.
Çeçenler sadece dindaşımızdır.
Biz Türklere de ne pislik gelirse zaten dindaşlarımızdan gelir.
hey bilg eminim ki
ruslar bile senden igreniyordur
tarihin her döneminde
düşmanları olan türklerin içinden(eger türksen)
senin gibi rus aşıgı
ve müslüman düşmmanı biri çıkması
ve düşmanlarının bu kadar kişiliksizleşmesi
eminim ki onları bile rahatsız etmiştir
inan sana acıyorum bilg
ne diyeyim allah akıl fikir versin
Bedirhan sen ne hinzirsin.
Bu Cecenler durdu durdular da, neden son anda isyana karar verdiler acaba.. Butun Rus Cumhuriyetleri ayrildigi icin mi, yoksa bu firsati kullanan Araplarin onlari kiskirtmasi mi sorumlu butun bunlardan.. Hanik Cecenlere acimaya calisiyorum ama, bir turlu basaramiyorum. Cunku butun yaptiklarini hem kotu bir yol izleyerek yapiyorlar hem de din adina yapiyorlar.. Bu adamlar Ruslarin boyundurugunda yasiyorlar yuzlerce yildir. Simdi mi baslari (dinleri) akillarina geldi..
Hem bize ne kardesim. Bu dunyanin jandarmasi miyiz? Bosna'ya bile mudahale edememenin acizligi icindeyken, sen cikmis Cecenlerden bahsediyorsun.. Kim takar kardesim. Biz once kendi sorunlarimizi halledim.. Sonra baskalarininkine bakariz..
sailor asıl sen ne biçim adamsın
adam hikaye yazıyor
anlıyacagın işkembeden sallıyor
ben bunun neresine cevap vereyim
--------------
"Çeçenler dünyanın en kalleş ırklarından biri olup onlara Türk demek Türklüğe hakarettir"
..............................bilg den seçmeler
--------------
bilig burada asıl kimligini bize gösteriyor
çeçenler kalleştir niçin
çünkü çeçenler son iki yüz yıldır
ruslar ne zaman kafkasları aşıp
anadoluya saldırmak istemişlerse
karşılarında çeçenlerin isyanını bulmuş
ve anadolu topraklarını ruslara karşı korumuşlardır
zaten bir rus faşisti olan bilig in
çeçenlerin bu işlerini kalleşlik olarak görmesini yadırgamadım.
------------------
Biz Türklere de ne pislik gelirse zaten dindaşlarımızdan gelir . bilg
------------
gelen pislikleri tesbit edersek
bilg in dininide bulmuş oluruz
uyuşturucu nerden gelir hiristiyanlardan
rakı yunanlardan
kapitalizm batıdan
kominizm batıdan
fuhuş batıdan
ırkçılık batıdan
söyle bilg bize haçlı seferlerini,dindaşlarımızmı yaptı
kurtuluş savaşını dindaşlarımıza karşımı verdik
IMF yi dindaşlarımızmı kurarak bizi sömürmeye kalktı
evet başımıza tümm pislikler bilg in dindaşları
tarafından üzerimize geldi
bari sen beni üzme
çeçen senin tanımınla İSYANI
benim tanımımla cihadı
hiç bir zaman bitmedi
çeçen tarihi hep ruslarla savaşla geçti
tabi rusların düştügü aciz durum
tekrar mücadelenin başlaması için
uygun şartlar oluşturdu
ama bu savaş hiç bitmedi
ve ruslar bu topraklardan çıkana kadarda bitmiyecek
arapların kışkırtması ise söz konu bile degil
ama destek verdikleride bir gerçek
olması gereken de zaten bu
mücadelelerini din adına yapmalarıda
niçin sakınca oluşturuyo anlamadım
bu amaç onlara bu zor mücadelelerin de
büyük bir güç saglarken
neden bu gücü kullanmasınlar
ayrıca çeçen halkı
bunca baskıya
sürgüne
ve katliama ragmen hala ayaktaysa
bunda dinlerine baglılıklarının büyük bir
katkısı vardır
ha bizene diyoyorsan
bu senin bakış açındır
çeçen kardeşlerimizin
hiç bir ateisten bir beklentisi yoktur zaten
onların ancak müslümanların
yardımına ihtiyaçları vardır
bunun içinde bu konuda zaten baştan seninle farklıyız
ve aynı düşünemeyiz zaten
Bu çeçen sorunu yüzyıllardır halledilemedi bu sayfada halledilmesi elbetteki beklenemez.Bize düşen yine o makus kaderimiz:kimi savunacacağız.Takım tutar gibi bakamyın lütfen bu işe.
O bölgede büyük bir zulüm var.Her iki taraf içinde bir zulüm.Kim haklı kim haksız sorunu ancak izafiyetle çözebiliriz.Birilerimiz çeçenleri birileri rusları tutar.Neye göre ;herkesin elinde bir skala var.
Kimi menfaat açısından bakar,diğeri duygusal bakar,bir diğeri akılcı bakar,başka birisi ahlak değerleriyle bakar hepsininde kendi açısında meşrutiyeti vardır.Eleştirilmesi gereken bence bu ölçülerin doğruluğu üzerine olmalı.Aksi halde fenremi galata mı tartışmasından öteye gidemeyiz.
Ben olaya ahlak ölçüsünden bakıyorum bu açıdan bakınca her iki tarafında kendine özgü çelişkileri var.Bir tarafın müslüman diğer tarafın kominist olması sorunu çözmez.Sorun müslüman ve kominist kendini ne kadar ve nasıl ifade edebiliyor.
Ve sizin kendi ölçüleriniz ne kadar netse tarafınızda o kadar haklı olacaktır.
Selametle.......
Bu çeçen sorunu yüzyıllardır halledilemedi bu sayfada halledilmesi elbetteki beklenemez.Bize düşen yine o makus kaderimiz:kimi savunacacağız.Takım tutar gibi bakamyın lütfen bu işe.
O bölgede büyük bir zulüm var.Her iki taraf içinde bir zulüm.Kim haklı kim haksız sorunu ancak izafiyetle çözebiliriz.Birilerimiz çeçenleri birileri rusları tutar.Neye göre ;herkesin elinde bir skala var.
Kimi menfaat açısından bakar,diğeri duygusal bakar,bir diğeri akılcı bakar,başka birisi ahlak değerleriyle bakar hepsininde kendi açısında meşrutiyeti vardır.Eleştirilmesi gereken bence bu ölçülerin doğruluğu üzerine olmalı.Aksi halde fenremi galata mı tartışmasından öteye gidemeyiz.
Ben olaya ahlak ölçüsünden bakıyorum bu açıdan bakınca her iki tarafında kendine özgü çelişkileri var.Bir tarafın müslüman diğer tarafın kominist olması sorunu çözmez.Sorun müslüman ve kominist kendini ne kadar ve nasıl ifade edebiliyor.
Ve sizin kendi ölçüleriniz ne kadar netse baktığınız açı o kadar haklı olacaktır.
Selametle.......
Sen ya okudğunu anlamakdan acizsin
ya da ciddi şekilde art niyetlisin
1) Bilg hikaye sallamıyor, Rusyadaki TÜRK büyükelçiliğinin bir TÜRK yetkilisinden duyduğu bir olayı bizlere naklediyor
2) Çeçenler son 2 yüzyıldır hangiğ savaşın hangi akınında Rusların Anadolu'ya girmelerini engellemişler? Tarih vererek söyler misin?
3) Bilg'e Rus faşisti diyerek iftirana bir şey demiyorum, günahı boynuna
4) Çeçenler bizim topraklarımızda terorist eylemler gerçekleştirdiler, Ruslarla savaşmanın yolu bu mu?
5) Türkiye'ye gire uyuşturucu, ağırlıklı olarak doğudan girer
Terorist PKK lılar MÜSLÜMAN IRAK ve MÜSLÜMAN Suriye topraklarında barınırlar
Radikal islamcı terör İran'dan gelir,
MÜSLÜMAN araplar, 1. DÜnya savaşında, kendi topraklarını savunun TÜRK askerini arkadan vurmuşlardır
daha sayayım mı?
6) Eğer kendine Müslüman diyorsan, Bilg'in dinine sövmenin SANA nasıl günah yazacağını da biliyorsundur
1-ben hala bilg in anlattıklarının uyduröma olduguna inanıyorum
2-ruslarla yapılan 1853 teki kırım savaşında
osmanlı ordusu kafkas halklarının yardımını istemiş
ama kafkas halklarının yardımına ragmen
onlara yeterli destegi vermiyerek
onları güç durumda bırakmış
fakat buna ragmen her ruslarla yapılan savaşta
bölge halkları osmanlıya yardımcı olmuş tur
hem yeteri kadar tarih okumuyorsunuz
hemde işinize gelince bilgisizce çeçenlere saldırmaktan geri durmuyorsunuz
3-blig faşisttende öte
bir rus faşisti bile bilg kadar kadar
rusyanın menfaatlerini düşünmez
4-bu terör olaylarını gerçekleştiren çeçenler degil
mit konturolündeki TC vatandaşı kişilerdir
olayı biraz araştır istersen
bu olay gazete sayfalarında bile açıkça geçti
ilk olaydan sonra nasıl olduysa hepsi bir bir hapisten kaçtı
ve bir dahaki eyleme kadar yakalanmadılar
biraz gözünğü aç
olayları derinlemesine düşün sonra
insanları suçla
5-uyşturucu TC ye dogudan girerde
geldigi gibi çıkar
batıya gider
yanlızca milyarlarca dolar kara para bırakır
ve bu parayıda
ordu ile polis afiyetle yer
ırakta terörisler(PKK) amerikanın oluşturdugu
ve ırakı askerinin bulunmadıgı
bölgede yerleşir yani amerikan sebeb olur
suriyede ise müslümanlar iktifdarda degildir
ve PKK ya destek veren dindaşlarımız degil
suriyedeki küfür otoritesidir
1.dünya savaşında arapların bazısı ingilizlerin yanında savaşmış
bunun sebebi ise ittihat ve terakkinin
arapları aşşagılaması ve türkçü tavırları olmuştur
buna ragmen arapların çogu osmanlıya sadık kalmıştır
hatta buna ragmen
osmanlı ordusu arap topraklarını bile savunmamış
ve hiç savaşmadan suriye düşmana teslim edilerek
anadolu sınırlarına çekilinmiştir
6-ben bilgi tanımam onun içinde tekfir etmem yakışı kalmaz
ama onda hiç bir müslüman emareside göremiyom
müslümanların karşısında
kafirleri savunan biri naqsıl müslüman olabilir
aslında bunuda anlamış degilim
ahirette nasolsa görüşürüz
hiç sorun degil
KIM BU DUSMANLA CARPISANLAR.. YALNIZ MUSLUMANLAR MI?
July 14 2001, 4:16 AM
Sevgili Bedirhan;
Goruslerin asiri... Mantiksiz degil.. Yalan degil.. Sadece asiri...
Dogru mu? Bilemem.. Her asiri gorusu kusku ile karsilarim.. Belki dogru, belki coooook yanlis..
Cecenlerin ve diger muslumanlarin Osmanli'ya yardim ettigi bir gercek.. Gavura cihad ilan edilince musluman halkin ne yapacagi belli.. Musluman halkin hem inanirlardan, hem de ateistlerden olustugunu sana hatirlatayim.. Bazilari bunu dini kurtarmak olarak gorur, digerleri ulkesini... gelenegini.. halkini.. Aradaki fark pek onemli degil.. Yani senin dusundugun kadar onemli degil.....
Bir ateist olarak ulkeme yapilacak her turlu saldiriyi, en azindan bir musluman kadar siddetle savunacagimi bilmeni isterim.. Onlarla beraber, Allah Allah cigliklari atarak olmesini de bilirim.. Allah' a inanmasam da..
Bunlari senin anlamana olanak yok..
Cunku sen dunyasal olgulari yalniz dinsellikle aciklamaya calisiyorsun.. Bu cok dar bir gorus..
Aydinlan biraz.. Ihtiyacin var gibi duruyor..
Yeterince tanimadigin Bilg hakkinda yazdiklarin hic hos degil..
Metodolojik konuşsun ki cevaplar demagolojik olmasın.
Bir bir söylesin.
Bir bir cevap istesin.
Veremiyorlarsa yukarıda yazdıklarından yazsınlar ki...
Rezil olmaya devam etsinler.
1. Türkiyenin çıkarı Rusyanın yanında olmak mıdır Çeçenlerin yanında olmak mıdır? Türkiyenin çıkarını gözetmeyen Türk ve Türk milliyetçisi olabilir mi?
2. Çeçenistanı destekleyen Türkiye Kürdistanı destekleyen, Ermenistanı (Anadoluda kurulması planlanan) destekleyen Rusyaya ya da diğer ülkelere hangi mantıkla karşı çıkabilir?
3. Türkiye kendi büyük elçiliğinin bakan önünde, İstanbul Belediye Başkanı önünde, Türk Milli Olimpiyat Kafilesi önünde, Naim Süleymanoğlunun önünde, bir sürü Türk işadamının önünde, bir sürü gazetecinin önünde yalan söyleyebileceğine inanır mı?
4. Çeçenler Türk müdür değil midir? Niye tek bir kelime benzerliğimiz yok lisanlarımızda ''Selamün aleyküm'' den başka?
5. Rusya mafyasını Çeçenler oluşturmuyor mu? Hiçbirşeyden korkmayan Ruslar sırf arkadan vurmakdan başka marifeti olmayan bu Çeçenlerden niye korkuyorlar?
6. MIT ne zamandan beri Türk turizmini baltalamakla görevlendirildi? Bunlar Çeçen değil dediğiniz adamların tümünün Düzceli ve Çeçen asıllı oldukları yalan mı?
varsa adam gibi cevabınız tek tek lütfediniz....
Yoksa gene Rus faşisti Bilg filan diye yazarsınız. Bizde fikrinizin ne kadar olduğunu bir daha görüveririz.
Bir şey daha......
Burada ileri geri konuşup duracaksınız. Boşboş yazacaksınız. Çeçenlere gidip dualar edip paralar toplayıp yardımlarda bulunacaksınız ve....
Ben o paraları kazanıp ülkeme getirebilmek için üç kuruşluk Ruslara şirin gözükecem, eksi 35 derecede beton döküp risklere girecem, Almanyadaki emekçilerimizin paralarına göz koyup müslümanlar gelin şirket kurup size para kazandıralım diye dolandırıcılık yapıp rahat para kazanmak dururken alnımın terini, yılların tecrübesini, bilgisini gene ciğeri beş para etmez Rusların hizmetine verecem. Onların kalkınıp ülkemden 50 yıl geri iken 10 yıl 20 yıl ileri gitmeleri için harcayacam.
Rusyanın yeni seçilmiş başbakanını ilk yurtdışı gezisini Türkiyeye yapması için ikna eden bir Türk Büyükelçiliği ve Türk-Rus iş adamları derneği var bir yanda........
O başbakanı kendi karşılamayıp, 50 tane ne boka yaradığı belli olmayan bakanlarından bir tanesine de karşılatmayıp, vali veya benzeri bir üst düzey bürokratı da münasip görmeyip bir müsteşara karşılatan bir bunak başbakan var öbür tarafta.
Bu ülkenin vatan hainleri sadece bedirhan ile artc olsa balla börekle besleyecem.
Ülkeler arasi politika menfaatler üzerine kurulur. Rusya Türkiye`nin sinir komsusudur. Iran`da öyle.. O halde Türkiye menfaatleri dogrultusunda bu iki sinir komsusuyla da iyi iliskiler icinde olmalidir. Iran`dan yana politika koyan politikacilari Iranci seklinde fisleyenlere ses cikarmayanlarin, rus yanlisi politika izleyenleri rus fasisti diye ananlara öfkelenmeleri anormaldir.
Rusya`da bir hak gaspi söz konusudur. Cecenler kurtulus mücadelesi veren bir azinliktir. cecenleri kürtlerle karistirmak tam bir gaftir. Tarih iyi bilinmelidir...
Bugün dünyanin en önde gelen mafya babalari rusdur. Dünya mafyasi ruslarin elindedir. Alman polisinin basi sürekli ruslarla beladadir. Ve bu ruslar rusdur, cecen degil. Ruslar ac bir millettir. Para icin yapmayacaklari hicbirsey yoktur. cecenlerin eline silahi verip kendi milletlerine saldirmak dahil...
Doğrudur Rusların iter tutar tek yanları sanat ve spor başarıları ile hayvan ve çocuk sevgilerinden ibarettir.
Gözleri gibi bakıp kıyamadıkları o çocukları büyüyünce sırf fikirleri uymuyor diye vahşice öldürmelerinde ise sadece Almanlar, Yahudiler ve Araplar başedebilir onlarla. Çeçenleri onlardan ayırmayacağım çünkü vahşette Rus-Çeçen ayrımı yapılamaz. Birgün biri birinci olursa öbürgün mutlaka öbürü onu geçer.
İnsanlık bu saydığım milletlerin yanından bile geçmemiş ve geçmeyecek bir fazilettir.
O yüzden de bunların hiçbirine sempatim olmadı olmayacak da.
Ancak ülkemin çıkarları için işbirliği yaparım bunlarla. Bugün ülkemin çıkarı Rusla işbirliği yapmaya mecbur tutuyor beni.
Çeçen mücadelesini Kürt mücadelesine benzetmek için gaf dediğin an gaf yaparsın. Bu iki mücadele tıpkısının aynısıdır. Tek farkla, bir tarafta iki çarpışan millet müslüman diğer tarafta ise farklı dinlerden oduğu için o fark var. Onun dışında en ufak fark yok. Çeçenlerde toprak mücadelesi veriyorlar bağımsızlıklarını kazanmak için Kürtlerde. İkisinin de toprakları üniter bir devletin içerisinde. O üniter devlet bir süre önce parçalanmış olabilir. O üniter devletten bir sürü devlet de üremiş olabilir. Evet SSCB parçalandı ve devletler üredi. Çeçen devleti ise kurulamadı o devletin içinde kaldı. Biraz geriye dön. Osmanlı devleti de parçalandı. Bir sürü devlet ayrıldı topraklarımızdan. Kürdistan Türkiye Cumhuriyeti içinde kaldı ama. Hem de Kürdistan Vilayeti adı altında.
Tarihi hakikaten bilmek lazım.
Tarihte 50 - 100 yıllar yakın geçmiştir ve hesabı sorulabilir. Çeçenistana özgürlük diyene Kürdistana özgürlük diye tutturuverirler.
Çünkü Kürt'lerin talep edebilecekleri bir toprak parçası yok, bu benim görüşüm. Ancak bunu burada tartışmak istemiyorum. Belki bir gün başka bir forumda tartışırız.
Dilemma'nın bir sözü var, "Ülkeler arasi politika menfaatler üzerine kurulur" Bilg'de benzer bir deyiş kullanıyor, "Ancak ülkemin çıkarları için işbirliği yaparım bunlarla".
Bİr ülkenin çıkarları dogrultusunda komşuları ile "iyi" ilişkiler kurması her zaman mümkün değil. Örneğin İran Türkiye'te İslam devrimini ihraç etme amacını yaşadığı sürece bu ülke ile iyi ilişkiler kurulması kanımca imkansızdır. Politikacılarımızın da, "Iran`dan yana politika koymaları" düşünülemez bile. Politikacılar sadece bir tek ülkeden yana olabilirler, o da kendi ülkeleri.
Çıkarlarımızı her zaman gözetmeliyiz, çıkarlarımız dogrultsunda hareket etmeliyiz.
Ne demiş, Churchill :"İngiltere'nin dostu ya da düşmanı yoktur..çıkarları vardır"
ruslarla türkler arasında
tarihin her devrinde
çıkar çatışması olmuş
ve olmaya devam edecektir
yani ruslar türklerin ve islamın en büyük düşmanlarındandır
çünkü cografi olarak her zaman
sıcak denizlere inmek istemiş
ama karşılarında hep müslümanları görmüş
ve bunu hiç bir zaman başaramamışlardır
rusların gelişmesiyle
türklerin zayıflaması arasındada bir
ilişki vardır
yani ne zaman türkler kuvetliyse
rusya zayıflamış
ama türkler güçlerini yitirmişse
ruslar gelişmiştir
o zamn güçlü bir rusya demek
türklerin güçlerini yitirmesi demektir
o zaman türklerin güçlenmesi
ancak zayıf bir rusyayla mümkündür
çünkü güçlü bir rusya türkleri zayıflatmak ve
yok etmek için tüm gücünü harcıyacaktır
o zaman türk dış politikası
rusyaya karşı ve onu yok etme temeline dayandırılmalıdır
rusya içindeki tüm azınlıklar desteklenmeli
rusların zaaf noktaları tesbit edilip
onların ekonomisi zarara ugratılmıştır
bogazlar ne pahasına olursa olsun
rusyaya kapatılmalı
ve rusyanın tekrar güçlenmemesi için
tüm gayretler sarf edilmelidir
ama malesef tüm bunları
kişiliksiz ve zayıf bir devlet yapamaz
ancak ideolojik düşünen
ve kişilikli bir devlet
bu faliyetleri yapabilir
onun içinde avrupa hayranlıgını bırakıp
kendi degerlerimize sahip çıkarak
devletide ona göre yapılandırmamız gerekir
türklerin ve tüm islam ümmetini kurtuluşu
ancak böyle mümkün olacaktır
siz devletlerin varlıgını
ırk temeline dayandırırsanız
ve kürtlere zorla türküm dogruyum diye
ant ettirmeye zorlarsanız
sonrada yaptıgınız bu yanlıştan sonra
çeçenlere yapılan bu zulmü
onaylamak hatta desteklemek zorunda kalırsınız
yani problem sizin probleminiz
sizin kürtlere zulmetmeniz
çeçen yapılan zulmünü onaylamanıza sebeb olur
ama bedirhan
islam birligini savunur
aynı devlette
türkler kürtler ve çeçenler çok rahat anlaşabilirler
ve ümmet bilinciyle yaşarlar
çeçenler türk degildir
gerçi atatürkğün güneş dil teorisine
göre türktürler ama
ama adamlar kendilerine türk demiyorlar bu kesin
zaten bunun ne önemi var anlamadım
yani çeçenler türk olsalar haklı
türk olmasalar haksızmı oluyolar
ırkçı bakış açısı
bilig sanada ne yakışıyo ya
Sevgilirkadaslar,muhakkakki milletlet ilk önce ülke faydas1n1 düsünmelidirler.
Ve düsünüyorlarda cogusu,ama ne yaz1kki ,baz1 hükümetler bu faydalar1 görememekte,koca Türk dünyas1n1n faydalar1n1 birileri ve ya 3.5 kilo cürük elma ugruna satmaktad1rlar.
Haci,Cecenler dün Ruslara karsi savasa baslamad1lar. 285 yildir Rusa karsi savas halindedirler.
Ceccenler kadar mertce ,erkekce savasan bil halk görülmemistir.
Herseyleri erkekcedir.
150 milyonluk Rusya Cecen sehitlerini tanklar1n arkas1na baglay1p cekmekle ,ne kadar asag1l1k olduklarini göstermislerdir.
Gelelim secgili Bedirhanin isläm birligine.
A akl1n1 Araplarla bozan be insan.
Hz.Muhammet bile, deyil isläm birligini,ailesi aras1nda dahi birligi saglayamamist1r,onun ölümünden sonra ikiye bölünen ailesi bir birlerinin kan1na ekmek dogramislard1r.
Sen kalk1yorsun isläm birliginden dem vuruyorsun.
Senin bu arzun bir ham hayaldir.
Biraz gercekci olal1m.
Sevgili Bilg.Cecenlerin eylencelerine hic dikkat etmedigin belli.
Evet BUNLAR KESNLİKLE Türk...
Hatta TC vatandaşları olmuşlar haberimiz yok...
İstanbul 5 No'lu DGM'deki duruşmada sorgusu yapılan tutuklu sanık Muhammet Emin Tokcan, Türkiye'de eylem planlamadıklarını savunarak, Swissotel'e bir yanlışlık sonucu girdiklerini öne sürdü.
Duruşmanın başlaması ve kimlik tespitlerinin ardından sanıklardan ilk olarak Muhammet Emin Tokcan'ın sorgusu yapıldı.
Üzerine atılı suçu kabul etmediğini söyleyen Tokcan, Kuzey Kafkasya kökenli Türk vatandaşları olduklarını, Ruslar tarafından göç etmek zorunda bırakıldıklarını ve bunun üzerine Türkiye'ye kabul edildiklerini anlattı. Tokcan, "Biz ne yapıyorsak vatanımız için yapıyoruz. Tıpkı tarihte Türklerin bizim, bizim de Türkler için mücadele ettiğimiz gibi" dedi.
Türkiye'yi ve Türkleri zor duruma sokacak bir hareketin hayatta en son yapacakları iş olduğunu anlatan Tokcan, "Biz Türkiye'de eylem planlamamıştık. Buraya bir yanlışlık neticesi geldik" şeklinde konuştu.
Mahkeme Başkanı, sanık Tokcan'a "İstemeyerek mi yaptınız" şeklinde soru yöneltti. Tokcan da "İstemeyerek yaptık" yanıtı verdi.
Mertçe erkekçe baskın yapıp hain turist gavurları esir almışlar. Turistlerin silahı varmış yokmuş çok önemli değil. Bizim Çeçenler arkadan vurmazlar. Oteli de ön kapıdan girerek mertçe basmışlar.
Benim ülkemin Rusya ile ekonomik çıkarları var. Çeçenler için yapacağım herşey bu çıkarlara sekte vurur bu bir.
Çeçenler benim ülkemi hem de turizm sezonunun başlangıcında sabote ediyorlar bu iki.
Çeçenler Vahabiler denilen İslamın en aşşağılık mürteci teşkilatının kontrolunda. Bunlara destek verecek hiçbir organizasyonun içerisine laik türkiye girmemeli bu üç.
Çeçenler Türk değildir bu dört.
Artık anlayacağınızı umuyorum. Yoksa benim ırkçılığım veya milliyetçiliğim pek önemsenecek duygularım değildir.
Her ulusun kendi kaderini tayin hakkı vardır.
Ama önce ulus olacak.
Çeçenler hiç ulus olmadılar ki.
Dolayısıyla,
Bağımsızlık mücadeleleri,
Hernekadar haklı olsa da,
Yeterli saygınlığı bulamıyor.
Hele de mücadelelerine,
Konjonktür gereği,
İslam ülkelerinden yardım alabilmek için,
Ya da bazı islam ülkelerinin azmettirmesiyle,
Cihad filan diye,
İslami bir görünüm verdiklerinden,
Terörist olarak niteleniyorlar.
Mücadelelerinin şekli de bunu teyid ediyor.
Onları önce uluslaştırmak lazım.
Yani onlara bir Mustafa Kemal lazım.
Önce onların,
tekkelerini,
zaviyelerini kapatmak lazım.
Şeriatçi unsurlarını temizlemek lazım.
Orta doğunun şer odaklarıyla bağlantılarını kesmek lazım.
Davalarını dünyaya anlatacak entellektüeller yetiştirmeleri lazım.
O zaman mücadeleleri bir ulusal bağımsızlık mücadelesi şeklinde algılanabilir.
Ancak o zaman saygıyı hakederler.
Şu halleriyle,
Kötek hakediyorlar.
Ve sürekli yiyorlar.
Yazık çocuklarına....