YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

TANRI'NIN OLMADIGININ KANITI, TANRI'NIN OLDUGUNU IDDIA EDENLERIN KANITIDIR!...

June 27 2001 at 2:28 AM
HACI  (no login)
from IP address 24.147.185.127

Bence hic bir din, hic bir insani ebedi olarak cehennemde tutmaz.. Tutmamalidir...
Asagidaki nedenlerden dolayi..

Yasam insanlarin ihtiyari disinda kazandiklari bir imtiyazdir. Yasamin imtiyaz oldugunu bile anlamayan bir insanin, izlemedigi bazi rituellerden dolayi, ebediyen iskenceye maruz birakilmasindaki mantik ne olabilir?
Ote dunya varsa eger, onu her olen, oldukten sonra realize edecektir. Ateist ise o olen, pismanligi birden butun benliginde hissedecektir.. Sonunda, diger inanirlara guvenmeyen, gercekleri goren ve yasamina baskalarinin (ana ve babasinin) cabasi sonunda kavusan bu insan icin omur boyu iskence adil midir?
Buna adildir diyen din Allah'in gercek dini midir?
Nerden geldigini ve nereye gidecegini bile yeterince degerlendirmekten aciz bir yaratiga ebediyen iskenceden baska bir sey veremeyen bir inanis, varsa eger, bir Tanri'nin hukmu olarak kabul edilebilir mi?
Nasil bir Tanri'dir bu, kendisinin kaale alinmamasini nefretle ve kinle cezalandiran?
Tanri yoktur, cunku olamaz.. Tanrinin varligi insan mantigina karsidir. Dinlerin ongordugu Tanrinin varligi, Tanrinin olmasini gerektiren doktrine karsidir..
Varsa eger Tanri, kesin olarak dusundugunuz gibi degildir..
Dinlerin portresini cizdigi bir Tanri yoktur..
Cunku olamaz. Cunku tumuyle mantiksizdir...

TANRI'NIN OLMADIGININ KANITI, TANRI'NIN OLDUGUNU IDDIA EDENLERIN KANITINDA GIZLIDIR...

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)
209.17.159.225

Tanri'yi inkar insanin kendisini inkardir...

June 27 2001, 2:51 AM 

Daha once ozgur irade ve bilinc konulu yazilarima bakiniz...

Tanri'yi inkar aslinda gerektigi gibi dusunulmeden yapilmis bir inkar oldugundan tum kainati inkardir.

Her nekadar bir ateist icin inanmasi mumkun olmasa da, inkari kendi ozgur iradesi ile sonucunu bilerek secmistir. Sorumluluguna katlanmak zorundadir... Doktorun verdigi ilaci icmeyen hasta gibi.

Mesela dun doktorun verdigi kremi surdum bu gun davul gibi oldu parmagim su topladi. Kocaman oldu. Patlatmak kotu mudur bunu? Haci hocam, kusura bakma senden bedava tavsiyeler aliyorum ama Bu gun surmedim. Bu kremin dogal sonucu muydu? Yoksa yan etki mi? Kremi kullanmali miyim yoksa uzman bir dermatolojiste mi gitmeliyim? Ne dersin?

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

SORUMLULUK IMTIYAZLARINIZ VARSA VARDIR.. YOKSA YOKTUR..

June 27 2001, 3:11 AM 

Baris;
Bana e-mail yolla.. bu tur kisisel sorunlarin icin..

e-mail adresim...

omerusta@hotmail.com

Ozgur irade icin ise, benim tonla yazim var.. Ozgur Olum'u oku.. Agac Ev'de, Hilmi Bey'in olumunu ve felsefe bolumundeki diger yazilarimi....

Senin dusundugun Tanri, ancak bir sadistdir.. Oyle bir Tanri olamaz..
Tanri kavramini biraz degistirmen gerekiyor.. Bu son iletimi de biraz kritik ederek oku...
Tanri'yi inkar, senin anlayisinla bile, bu kadar sert bir ceza ile cazalandirilmamali..

Hem bir insan neden diger insanlara butun varligi ile inanmali? Ben neden bir hocaya, bir imama, onlarin inanclarina teslim olacak sekilde inanmaliyim. Onlari tanimiyorum bile.. Ben mantigimi izlerim.. Ateist de olabilir o mantik, inanir da .....
Sorumluluk, her seyden once, belli bir duzeye ulasmayi gerektirir. Bir imtiyaza sahip olmayi.. Benin imtiyazim yoksa, sorumlulugum da yoktur. Ben hic bir sey degilsem, yaptiklarimdan sorumlu degilimdir.. Ben bir seye inanmiyorsam ve onu tatbik etmiyorsam, o sey icin sorumlu tutulmamaliyimdir..

Selamlar

Haci

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Imtiyaz : Bilincin ve iradendir...

June 27 2001, 3:18 AM 

Tashta yoktur, toprakta yoktur, kedide kopekte var midir bilemiyorum ama sende var...

Ozgur irade'ni ozgurce kullanma ve yasama imtiyazina sahipsin. Bir atom bombasi ile tum dunya yasamini yok edebilecek guctesin. AKL in var. Iste bunlar imtiyazlarin.

Sorumluluklarini sen de biliyorsun.

Allah sadist degildir. RAHMAN ve RAHIMdir. Bir takim kanunlari ve bu kanunlara uymayanlarin basina gelecekleri acikladigi kitaplari var.

Parasutsuz atlarsan yere cakilirsin...
Calismadan sinava girersen kalirsin...
Saatte 200 ile araba kullanirsan durman zor olur...
gibi kurallar nasil sadistlik degilse de

VAR OLANI INKAR EDERSEN sonsuz aci cekersin de sadistlik degil sadece bir sebep sonuc iliskisidir.

Email icin tesekkurler.

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Ayrica hocaya imama vb. inan ve teslim ol demiyorum

June 27 2001, 3:21 AM 

ki bu shirktir.

Teslim olunacak tek varlik TANRI'dir.

Ona teslim olmayan herseye teslim olabilir.

Selametle.

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

SEN BIZI NE SANIYORSUN...

June 27 2001, 3:30 AM 

BIZ COKTAN TESLIM OLMUSUZ..

ONA SEN TANRI DIYORSUN....
BIZ DOGA..

BOYNUMUZ KILDAN INCEDIR..

BEKLIYORUZ..
BEKLIYORUM..
SONUMU.. TEVEKKUL ILE..
BANA BU IMTIYAZLARI VERDIGI ICIN TESEKKUR EDIYORUM..
PISMAN DEGILIM..

SONUMU BEN DE MERAK EDIYORUM....
AMA, COGUNUZDAN FARKLI OLARAK, INANMASAM BILE, HIC ENDISE ETMIYORUM..

HACI

Respond to this message   

(no login)
216.129.73.137

Kendisi için yaratılmış bilinçsiz doğaya teslim olmanın şirk olduğunu düşünüyorum..

June 27 2001, 9:02 AM 

.

Respond to this message   
gak
(no login)
212.252.3.136

:)

June 27 2001, 9:21 AM 

Şİrktir
ve ateizm de değildir

iman shiplerinin sohbetine doyum olmuyor

ateizm
akli yada mantiki bir tercih değildir
ahlaki bir tercihtir.

sevgiyle

Respond to this message   
gak
(no login)
212.252.3.137

:)

June 27 2001, 10:30 AM 

Bir insanı doğar doğmaz
başka insanlardan soyut doğal bir ortamda bırakalım.

-Bir dil geliştirebilir mi?
-Bir ethiği olur mu?
-bir politik görüşü olur mu?
-bugün birinsanda olan mantık yürütmesi olur mu?
-Bir bilinçten sözedebilsek bile bu nasıl bir bilinçtir?

ama şu kesin:
BİR İNANACI OLUR..

İnsan beyni tek başına bir hiçtir. İnsan ancak toplummsal, yani sosyal bir yapılanma ile beyninin faaliyetlerini insana ait eyleme dönüştürebilr.
Bilinç ve irade bireye bağlı değildir. Toplumsaldır.

Milyon senelik tarihsel birikim ve deneyim ile bugün ancak
birözgür iradeden bir bilinçten sözedebilirsiniz. Yani insana ait düşünsel miras olmadan bilinç kavramı ortaya çıkmaz. Bu miras ise yanılsamaların üstüste konmuş halidir.

Ama dediğim gibi örnekte bahsettiğimiz insanın bir inancı mutlaka olur?

Şİmdi ise başka bir kurgu yapalım:
Bir insana toplum içinde öyle bir eğitim verelim ki
yalan sözcüğü o dilde olmasın
aldatmak nedir bilmesin
hak yemek nedir bilmesin
ve bu insana tanrı dan hiç sözetmeyelim..

bir dili olur
-Bir ethiği olur -bir politik görüşü olur -mantık yürütmesi olur -bir bilinci olur

ama bir dini, bir tapınması olmaz.

1-Bilinci bireysel bir tanıma sıkıştıran
2-Ego un kendini üstün görme talebinin tatmini ile bilinci yücelten
3-Ve aslen Tanrı kavramıyla rekabet amacı ile tanrıya inanan yani sonsuz yaşamı taleb eden
4-Ve bunu da ethik bir öngörü ile sunan
düşünce

her olguyu
rasyo nun tercihine indirgemek zorundadır.

Oysa edim
ve özellikle de ahlaki edim
kesinlikle
eğitimle ilgilidir

Tıpkı bilinç gibi ethik de toplumsal bir üretimdir.

Ve yukarıda saydığım
düşünce
insanın insan olma sorumluluklarını bir yaratıcın üstüne atmaktan başka işe yaramaz.

Tanrı her dinde ethik olarak yüksek nitelikte bireyler taleb eder ve ona ödüller sunar. Bugün böyle bir ödül adına vazedilen ethik peşinden koşmak ise ego nun tatmininden başka birşey değildir. Yani Kişinin tanrı ile rekabetinin bir devamıdır.

Tanrı gibi olmak adına tanrının vazettiği ahlakı hedeflemek
köprüyü geçene kadar ayıya dayı demektir.

İşte insan akılının ürettiği bununla sınırlıdır.
Akıl Allah olmak ister.

Oysa vicdan
aklı dışlar
kendisi için değil
başkaları için acı çeken bir mental faaliyettir vicdan. 5 kişinin ortasına alıp tekme tokat giriştiği birine müdahale etmek
akıl işi değil
vicdan işidir.

Emek verrek elde ettiğin birşeyi hiç emek vermemiş yada buna fırsatı olmamış fakat o şeye ihtiyacı olan biri ile paylaşmak
akıl işi değil
vicdan işidir

Kendine bulaşır korkusu ile hastasını muayene etmekten sakınmamak
akıl işi değil
vicdan işidir.

vicdan ise
özgür iradenin seçtiği birşey değildir
7-8 yaşlarına kadar
modelleme ile
insanda oluşan duygusal bir durumdur.

Kişinin aşk anlayışı
adalet anlayışı
paylaşımcılığı
olaylara yaklaşırken toplumsal yarar veya bireysel çıkar tercihi
hep aynı dönemde aldığı eğitimle ilgildir.

Çalmanın erdem sayıldığı
çok küçük yaşlarda bizzat öğretildiği
hatta çalma eylemi içinde görev verildiği toplumlar ve toplum içinde böyle kesimler vardır. Böyle bir aileye doğmuş kişinin özgür iradesinden sözetmek mümkünmüdür.

Din ahlak bilinç irade bireysel olgular değildir. Toplumsal olgulardır. Kendini özgür sanan irade yanılsama içindedir.

İnsanı bugüne kadar insan yapan
insanca bir üretimi
milyon yıldır miras olarak nesillerce akmasını sağlayan
insanın özgür iradesi
değildir
bunu gerçekleyen
toplumsal bilinçtir.

Kişi tanrıya inanır yada inanmaz o onun bileceğişeydir demek saçmadır. Çünkü bu egoya ait durum kesinlikle toplumsal bir belirleme ile ortaya çıkar. Önce ailenin onun olmadığı yerde başka gelişkinlerin modellemesi ile oluşmuş bir vicdanın üstüne, hukuk, din, sanat gibi toplumsal üst yapılar biner.

İnsanlık tarihi
tanrısal ethiği
aşmıştır.

Tanrının var oluşu bizzat kişi vicdanı ile çelişen bir adaletsizliğin ta kendisidir.

Kendi tercihi olmayan bir iman adına kim neyi yargılıyor?
kendi tercihi olmayan bir ahlak adına kim neyi yargılıyor?

Sen 5 yaşına kadar çocuğunun seninle yatmasına izin ver sonra da homoseksüalite konusunda lut kavminin gazaba uğramışlığını dillendir.

Sen çocuğuna hafta sonu uçurtma yapmak ve kırlarda uçurmak yerine küçük bir oyuncak içi heveslenen çocuğunu hamburgerciye götürerek sevgi gösterirsen onun da sevgi analyışından şikayet edemezsin. Sahip olma temelli sevginin toplumsallaşmasından bu çocuk mu sorumludur?

Ateizm
bir ethik plandır
toplumsal bilinç içinde insanlık tarihinde olgunlaşmaktadır.

Kendine ateistim diyen bile belki bu ethiği uygulaktan aciz, yani özgür iradesini yaşamaktan.
Ama bana vicdanım şöyle diyor:
-İnsan yaşayacaksa daha iyi bir dünya için yaşamalı?(bu iradi bir tercih midir?)

sizin vicdanınız ne diyor?

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

DOGA KAVRAMI, TANRI KAVRAMINDAN USTUNDUR.

June 27 2001, 3:40 PM 

DOGA BILINCSIZ DEGILDIR........

Doganin bilinci insandir..

Doga insan bilincini,
Insan bilinci ise Tanri'yi yaratmistir..

Tanri bile Doga'nin eseridir..
Doga, Tanridan cok daha gorkemlidir..

Nasil keserseniz kesiniz, bu gerceklerden kurtulamayacaksiniz...
Sizlere tavsiyem, en kisa zamanda, dogaya, yani asliniza, geri donmenizdir..

Donebilirseniz...
Gafiller..

Haci

Respond to this message   
Ergenekon 1
(no login)
62.226.188.98

Bence Haci birileriyle inatlas1yor.

June 28 2001, 3:32 PM 

Haci güldürme beni,DOGA dedigin sey Tanrinin üretilmis yeni bir ad1d1.

Tabiatda Tanr1 anlam1na gelmektedir.Cünkü islevler hepsinde ayn1d1r deyisen hic birsey yoktur.

Hac1 gözünü seveyim k1v1rtma bu kadar.

Bolkepce us diyecemde,o zaten sende var.Ne deyim bilemiyomki ?

bol kepce sevgiler

Er gene kon 1

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

DOGA BIZLERDEN ILGI BEKLIYOR.. TAPINMA DEGIL..

June 28 2001, 4:26 PM 

Er-gen-e-kon.. bir... Istersen 10 kere kon.. ne farkeder..
Sevgili Ergenekon..
Bazan beni anliyor gorunuyorsun, bazan anlamiyorsun.. Kil hakkinda yazdiklarimda da bir iki yanlis bulmustun ama, onlarin ne oldugundan bahsetmedin... Neyse..
Aslinda bu doga isi daha buyuk ve onemli..
Doga Tanri'dan daha buyuk.. Cunku Doga canlilari, insani yaratiyor, insan da Tanri'yi..
Goruyorsun hepsinin oncusu Doga..
Aslinda ben Doga'ya tapmiyorum.. Cunk Doga benden kendisine tapmami istemiyor. Ne istiyor? Kendisine saygi ve sevgi gostermemi.. Kendisini anlamami..istiyor.. Doga bir tur kadin yani, anlayacagin.. Hem dogurgan, hem hasin, hem sevecen, hem acimasiz.. Tipik bir kadin.. ve zaten kadin gibi davraniyor..
Tanri ise erkek.. Emirler yagdiriyor.. Kadinlari baski altinda tutuyor.. Erkeklere ovguler yapiyor..
Sen Doga'nin yorumunu yanlis birine soruyorsun.. Bir ateiste..
Butun yapacagin, kadina ve diger insanlara yaptiklarini Doga'ya uygulamak. Onu anlamak, sevmek, korumak ve ona hurmet etmek..
Cok mu zor bunlar?
Sen yine Tanri'na tap.. Sana kimse Allah'a inanma demiyor ki.. Ama Doga'yi da ihmal etme..
Selamlar
Haci

Respond to this message   

(no login)
217.3.90.106

PUTPERESETLERIN HASTALIGI TANRI'YA DISI (TABIAT vs.) GÜCLER ATFETMEK!

June 29 2001, 9:07 AM 

Haci bey,

Sizin kendi dininiz adina savunduklarinizi görünce bazen büyük keyifle izliyorum, bazen camur attiginizi görüncede hayretler icinde kafami salliyorum
Ayrica sizin sahsiniza yapilan cirkin küfürleri de kiniyorum....insanlar bu ici bos kütükler ile hicbir yere varamaz...

Gelelim asil meseleye, maalesef belirtmeliyim ki, Quran'dan biliyormus gibi davranmaniz, fakat aslinda pek bilmiyor olmaniz, benim sizin hakkinizda henüz bir kesin kanaate varmami engelliyor....yani sizdekinin bir önyargi, artniyet mi, yoksa cehalet ve bagnazlik mi, henüz cikaramadim

Neyse bazi yazilarinizi genede keyifle okumaya devam edecegim, ama isterseniz sizinle tarafsiz bir ortamda, bu anlamakta zorlandiginiz "meseleleri" tartisalim....ve sizinle izin verirseniz kulaktan dolma degilde, orjin ve özgür kaynagindan Quran bilgileri paylasalim.

Ne belli...buda sizin icin oldugu kadar benim icinde yeni bir tecrübe olabilir.

Selam ve sevgilerimle,

Z.Q.R

Respond to this message   
dogan
(no login)
203.23.250.93

piknige cikin...

June 29 2001, 4:52 PM 

Z.Q.R
dogru diyo
alternatiforum hic yeri degil bu tartismanin HACI
tarafgar bir ortam burasi
hem burda zorlaniyorsun
oksijen azligindan olsa gerek
kafan calismiyo
tabiatin icinde
tertemiz hava
ve guzel bir ortamda gidin tartisin

bi de kuran goturun

sevgi ile

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

FELSEFE BOLUMUNE GELINIZ SAYIN Z.Q.R.

June 29 2001, 5:06 PM 

Oldu sevgili Z.Q.R.
Dogan hakli.. Din bolumu bu tur kisisel tartismalarin yeri olmayabilir.. Sizi felsefe bolumune davet ediyorum.. Hemen gelin, bir sayfa acin ve tartismalara baslayalim..
Her tartisma konusu yalniz tek bir sorunla ilgili olacak..
Polemik yapilmayacak..
Mumkun oldugu kadar bilimsel olunacak..
Istediginiz konuda tartisalim..
Hodri meydan..

Selamlar
Haci

Respond to this message   
Z.Q.R
(no login)
217.3.91.63

özgür tartismaya icabet....

June 30 2001, 3:17 AM 

Sevgili Haci,

Davetiniz üzerine Felsefe bölümündeyim!
Buradaki küfürlü sözler oraya tasinmaz insaallah

Selam,

Z.Q.R

Respond to this message   
HACI
(no login)
24.147.185.127

ELBETTE TASINMAZ..

June 30 2001, 3:55 AM 

Sevgili Z.Q.R.
Orada kufretmezseniz tabii..
Agzi bozuk o kadar cok muslumanla kufurlestim ki..
Yogurdu ufleyerek yiyorum..

keh keh keh

Selamlar
Haci

Respond to this message   

(no login)
212.253.219.133

doğa düşünmeye başlarsa

July 5 2001, 9:14 PM 

sayın gak

vicdanınız size yaşayacaksan daha iyi bir dünya
için yaşa diyor;
ama
siz de daha iyi bir dünya konusunda bir karar
vermiş değilsiniz
ateizminde bu konuda olgunlaşma sürecine başladığını
savunuyorsunuz

milyonlarca yıllık insanlık tarihinden
bahsediyorsunuz ama ateizmin
yeni
olgunlaşmasından bahsediyorsunuz, tanrı inancı toplum
bilincinde bu
kadar
aktif durumdayken ,ateizmin neden milyonlarca yıldır
yedek kulübesinde
beklediğini bize izah edermisin

neden insanlık tarihi boyunca ateizmin
çeşitli versiyonlarına
sarılmamıştır daha iyi bir dünya konusunda, yoksa
onlarda bu projeyi
sizin
gibi hep ileriyemi ertelemiştir

yoksa bir gün insana vicdanından değilde başka
bir yerinden bir
sesmi
geleceği zannedilmektedir ve daha somut bir şey
olacakta insanları
ellerinden tutup mutluluğa taşıyacaktır

sizin bize bu konuda hiçbirşey sunmamanız ve
zorlama bir tatminlik
tablosu çizmeniz bizi sadece sizin sabrınızla ilgili
hayranlığa
itmektedir

yaşam forumundaki yazılarınızdaki psikolojiniz,
sizin ve hacı nın 'ölümü' mutluluğunuzun tek limanı
olarak bizimle paylaşmanızdan bizide sizin gibi mutsuz
zannetmeniz bizim acıma duygularımızı zorlamadan başka
bir sonuç doğurmamaktadır

allahın varlığının isbatının bilimsel olamayacağını bende kabul ediyorum ama bazı gerçekler
bize onunvarlığını işaret etmektedir.
devamlı hayranlıkla ve zimni onayınızla ve bilgiçlik edasıyla kutsal kitaplara yaptığınız göndermeler ve vahiy müessesesini kendi bütünlüğü içerisinde takdir ettiğinizi beyan edip duruyorsunuz
ve inananlara habire kendi kitaplarını öğretmeye çalışıyorsunuz ve ben bu gayretinizde ne hikmetse inananlara karşı hep bir gıpta seziyorum

inananların iddiası şudur allah insanlığı peygamberleri ile devamlı uyarmıştır. veya insanlık tarihi aynı ilkeleri söyleyen vahiyle gönderildiklerini izhar eden peygamberlere tanıklık etmiştir

ve bunlar tarihi gerçeklerdir

ama ne hikmetse ku'ranın da öngördüğü gibi hz muhammetten sonra bu anlamda bir peygambere şahit olunmamıştır,bu anlamdan kastımı anlıyorsunuz yani tevhit ilkesine uygun ve vahiy alan peygamberlerle aynı özellikleri gösteren (reşat halife,mun tarikatı gibi bir örneklemeye gitmeyecek seviyede olduğunuzu biliyorum)bir peygamber.
yoksa sizin doğa diye tabir ettiğiniz herşeyin varediciside bu vahyi ilkeyemi tabi de sizin ifadenizle böyle büyük düşünürleri ortaya çıkarmıyor artık(bu peygamberleri büyük düşünürler olarak lanse etmenizde çok tutarsız çünkü büyük düşünürlerin esas sermayesi olan beyinleridir ve üretimin orada olduğunu her fırsatta ortaya koymalarıdır ama bu peygamberler hep aracı olduklarını açıklamaları büyük düşünürlüğe gölge düşürmezmi)
tabi sizin herşeyi menfaat diye açıklama içgüdünüz var onu unutmamak lazım

tabi böyle ulvi kanaldan bilgi aldıklarını beyan etmeleri daha rantabıl dır size göre
ama düşünce gücünün hazzını az dahi olsa yakalayan biri bunu asla kimseyle paylaşmaz
bunu azda olsa bilirsiniz

insanlık tarihi inananaların iddia ettiği gibi, peygamberlere şahit olmuştur ve onların sonuncusu hz muhammettir ve 1400 yıldır aynı anlamda bir peygamber çıkmadığına tarih şahitlik etmektedir

bunun da bir anlamı yoktur tabi doğa bazen içinden çıkarttığı inanan varlıklarıda sevindirmesi lazım diye düşünmek gerekir, size göre

ama nedense her dönem bu inanmayanları az çıkarıyor, doğa da kendisinin gücünün farkında değil galiba
çıkarttığı bu düşünen varlıklar kendisinde olmayan bir
bir güce sahipler
tamamiyle belli kurallara göre işlediği için bu doğa üzerinde temel atıp inşaat yapıyoruz araç yapıp uzaya gidiyoruz ve bunu inanan inanmayan herkes yapıyor

ve şunu herkes kabul ediyorki doğanın hiçbir şekilde küll-i veya cüz-i bir iradesi yoktur
minicik bir iradesi bile olsa biz uzaya gitmek değil denize girmeye bile cesaret edemezdik

ama şimdi irade konusunda da bu inanmayanları anlamak mümkün değil irade tarlada yetişmez olmayan yerden çıkmaz
engellene bileni vardır(cüz-i irade sahip olduğu bedenin gücüne göre çalışır külli olmamasının anlamı her istediğine sahip olamamasıdır ama biz irade olarak sınırsız projeler üretebiliyoruz) ama azı çoğu yoktur

hayır irade sahibi olduğumuzdan biliyoruz

şu noktayı cevaplamanızı istiyorum evrim sürecinde insan hangi dönemden itibaren şiir yazar hale gelmiştir
biyolojik yapısıyla ilgili süreçte verilen tarihlere benzer bir veriniz varmı bu konuda

yani insan az düşünebilen bir canlı idi de evrimdeki gelişmesi gibi yavaş yavaş şiir yazma kabiliyetinemi kavuştu

bu noktayı anlayabildiniz mi

lütfen detaylı olaray gerekirse örnekleyerek açıklarmısınız

yani insan önce bir mısra yazabiliyordu sonra iki sonra üç mü

veya önce serbest sonra hece sonra aruz

veya eşyaya isim koyma süreci nasıldır

önce tek sesle sonra........

evrimin biyolojik yönüyle ilgili cevap istemiyorum(çünkü beşer insanla halife insan ayrımına kur'an yorum olarak açıktır.)

selamlar

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

ZUBUK HACI

July 6 2001, 12:28 AM 

Ulan ZUBUK HACI

Oglum once aynaya bak bakim bii!... Eger kendini gorursen o zaman kendine sor bakalim.... Nasil varsin?... Gordugun tum varliklar acaba nasil var?...
O kus beyninle bir dusun bakimmm!...Varligini INKAR edecekmisin!... Senin inkarin kimi baglar?...IYI dusun bii!... Hadi bakimmm anca gidersin zubuk!...

Iman edenlere Selam Sevgi ve Dua ile...

Respond to this message   
Current Topic - TANRI'NIN OLMADIGININ KANITI, TANRI'NIN OLDUGUNU IDDIA EDENLERIN KANITIDIR!...
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss