YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Yaw bi arama özelliği olsa forumda...

June 28 2001 at 11:29 AM
  (no login)
from IP address 216.129.73.143

Eski mesajların içeriğinde arama yapabilsek fena mı olurdu?

Bu teknik olarak mümkün müdür?

Yoksa var da ben mi bilmiyorum?

Yardım lütfen

Respond to this message   
AuthorReply
gak
(no login)
212.252.3.136

var idi

June 28 2001, 1:39 PM 

Ama anonim adresler
ucundan gösterip
sonra da
öde parayı
al bu özelliği diyorlar.

Bu site nin kuruluş aşamaları belli, kimi editörlerimiz ödeyelim parayı alalım bu özellikleri diyorlar.

Eh iyi olur
da
kim ödeyecek?

-Bu sitenin bir sahibi yok, sadece hamalları var.

Başka bir sorun da
(şahsi fikrim tabii)
bu güne kadar
düdüğü parayı ödeyenin çaldığını görmemdir.

Oysa
foruma giren herkesin
ddük çalma hakkının olması
bana daha mantıklı geliyor.

Hazır forumlar değil
belki yazılımlarla bunu halledebiliriz
bu konuda
da
bu işe emek vercek
bilgiye ve yüreğe sahip dostlara gereksinim var.

Hazır aramlar denedim
olmuyor

sanırım başka bir yazılım gereksiniyor.
network 54 böyle bir yazılımı kendi içinde kullandırır mı bilmem( çünkü bi tane kendisi satıyor)

kısaca benim gibi
ortayaş bunalımına girdikten sonra internetle tanışan bir
yaşlı beyin
web ve forum meselesini ancak bu kadar çözebildi.

ne yapmalı bilmem!

Respond to this message   
rope
(Login rope)
213.153.175.62

Boşver

June 28 2001, 2:00 PM 

Eksikliğini hissetmedik.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.155

BİR ÖNERİM VAR

August 3 2001, 8:10 PM 

Bu forumda anladığım kadırıyla gelmiş geçmiş en büyük bilgisayar dehası, computerin ruhu Barış Yazıcı'dır. PTT rölelerinin tamamı onun programıyla çalışmaktadır. Bilgisayar konusunda o kadar ünlüdür ki, ünü Kanada'ya taşmış, bilahare Küanada Hükümeti tarafından resmi devlet töreniyle Vancouver'a götürülmüştür.

Eminim arama özelliğini yapmak onun için çocuk oyuncağıdır. Bu seteye bu kadar mail atmış biri olarak, bizim için birkaç saatte, bir arama yazılımı yapacak, forumumuza armağan edecektir.

Bu öneriyi destekleyelim lütfen.
Ben Barış'ın her zamanki gibi arkasındayım

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Boyle bisey mumkun olaydi...

August 3 2001, 9:13 PM 

Simdiye kadar yapmistim zaten. Bu database Network54 serverlarindadir. Ne IP si ne portu ne de hangi database oldugu, database tablolari, tablo yapilari, indexler, vb. bilinmemektedir.

Kaldi ki buyuk ihtimalle bilinse bile disaridan erisime izin verilmez.

Verildigini dusunelim... Bizim yazilimi host edebilecek bir yere ihtiyacimiz vardir ki bu da para demektir.

Bu parayi hosting firmasina verene kadar network54 e ait hali hazirda bulunan arama ozelligini satin almak cok daha ekonomiktir.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.155

Size arama özelliği yazdım. Benden bu kadar!

August 3 2001, 9:14 PM 

Müjde (ar) Müjde (Gani)
Beklenen buluşumu o saatte yaptım.
Alternatif Yorum'a armağan olsun.

Şöle yazıcılayın

long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return p * x(p-1);
}

Function x(p : long) : long;
Begin
if (p = 0) then
x := 1
else
x := p * x(p-1);
End;

long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return x(p-1);
}

Function x(long p) : long;
Begin
if (p = 0) then
result := 1
else
result := x(p-1);
End;

Begin
if (p = 0) then
else
End;
Begin
if (p = 0) then
else
x := x(p-1);
End;
Begin
if (p = 0) then
else
x := p * x(p-1);
End;

shortx(short p)
{
if (p = 0)
return 1;
return x(p-1);
}

Not :

z fonksiyon adi, q bu fonksiyonun parametresidir.

Begin
if (p = 0) then
else
End;

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Harbiden salakmissin :)

August 3 2001, 9:36 PM 

Ayrica utanmaz, terbiyesiz ve hirsiz...

Senden de astrofizikci olursa...

Size hic programlama dersi vermiyorlar galiba..

Insanlik ve mantik derslerini almadigin da ortada...

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.75

8 ders üzerine

August 4 2001, 2:51 AM 

Bize şu dersler veriliyor

1,Harbiden salakmissin dersi.
Harbi salakları teşhis ediyoruz böylece..

2,Ayrica utanmaz dersi.
Bu ders sayesinde kendi kendine gelin-güveyi olanları anlıyoruz. (Barış-Yaren gibi)

3,terbiyesiz dersi:
Bu dersle, senin gibi doğuştan terbiyesizleri çürük yumurta yağmuruna tutup terbiye ediyoruz.

4,ve hirsiz...
Bu dersle de elalemin eşleriyle chat'leşip, onların mahremiyetini izinsiz asan hırsızları tanıtlıyoruz.

5,Senden de astrofizikci olursa...
Senden nasıl matematikçi olursa...benden de elbette gözü kapalı olur. Hay sana ehliyet verenin hay sana Sana diploma veren o Robert Collage'in...

6.Size hic programlama dersi vermiyorlar galiba...
Hayır müfredatımızda yüksek matematik diye senin aklının basmayacağı şeyler var. Beşinci dereceden denklemlerle Banach-Tarski açmazlarını Cantor formüllerine göre çözmek gibi dönem ödevleri falan var. Tietz-Bade Titus sayılarıyla olası iki gezegenin de yerinin bulunması ise kişisel ödevimdi. Paralax kullanmadan gezegenlerin ve uydularının orbitlerinin hesaplanması gibi bişiler çözüyoruz biz. Mesela ben sana en zayıf olduğum konuyu sorsam, "Wundt uzay modeli içinde quantum dinamiğine ve kuantum mekaniğine ve kuantum matematiğine göre Mahyo kardinallerinin algoritmasının hesabı" bunu bana öğretir misin?

7.Insanlik dersi.
Senin Hayvan dediklerin yani... Seninki Olmayana ergi metodu benimki, tümdengelimli anlamında insanlık dersi.

8.ve mantik derslerini almadigin da ortada...
Elbette mantık dersi alıyoruz ve halen de boole cebiri, de Morgan matematiği ve mantığı yanında, pozitif felsefe dersleri de alıyoruz. Logic-mantık ve klasik eseme vb. biliyorum. Bunlar dışında MANTI falan mı demek istiyorsun?

Ah Barış ah, inan bana bu seçtiğin lafları anlamadan kullanıyorsun. Ağzın alışmış. Hani var ya adamda tik vardır. Çaktırmadan bir dokunursun, "Ananı, avradını, kızını, kızkardeşini, kısrağını, yedi ceddini, sülalenibeşiktekini......" diye otomatiğe bağlanmış olarak sayar ya, sen de öylesin, sana bir TİK atıyorum, "Harbi salak, utanmaz, terbiyesiz, hırsız, şarlatan, palavracı, iftiracı,hayvan, ibne, akıl hastası, şizofren, mani deprasif, paranoyak, tebliğ ediyorum, ben sizin dininizin kafiriyim, kafirler, ehli sünnet dini, muhammedi putlaştıranlar, müridler, madrabazlar..." diye papağan gibi döktürüyorsun. İyi de kelime haznen çok az anacım. Takılı plak gibisin. dön dolaş aynı şey. Lazsın, öğrendim, fındık kadar ya da hamsi kadar beynine bu kadar kelime sığıyordur.

Bundan sonra sana küfretmeyeceğim. (Hans Hoca'ya küfretmeyeceğime söz verdim, ama yazmayacağıma asla söz vermedim. Seni müşahade altında tutacağım.)

Bunun yerine seni rehabilite edeceğim, komiklik yapacağım.

Sana bir Kanada fıkrası anlatayım.--------------------

Vaktiyle Kanada vatandaşı olmak için iki şart varmış. Bizim Barış Temel de, kalkmış gitmiş başvurmuş. Şartları söylemişler: "Önce bir Boz Ayı öldüreceksin, sonra da bir kızılderili kıza tecavüz edeceksin."

Bizim Barış Ontario kurtları misali ormana dalmış, saatler sonra üstü başı yırtık pırtık, pençe izleri kan revan içinde dönmüş gelmiş:
-"Ayı'ya tecavüz ettim. Öldüreceğim kızılderili kız nerede?"

Barış Temel bir gün-----------------------------------
Kanada'dan memleketi olan Rize'ye gemiyle dönüyor. Bütün memleketlisi rıhtımda giderek yaklaşan yolcu vapurunu karşılamaya dökülmüş! E kolay değil kırkyılda bir kere ünlü bir hemşoları, koskoca Amerika kıtasına gitmiş... Barış Temel güverteden görülmüş. Şöyle sesleniyormuş:
-"Ula uşaklar, haw ar yu misunuz da?"
Ötekiler koro halinde, "Anlamayruk" diyorlar.
-"Ula uşaklar size hav ar yu misinuz diyerum da?"
-"Anlamayruk?"
Bu böyle tekrar edip durmuş,
-"Haçan uşaklarum, hav ar yu misinuz soylerum da "
-"Anlamayruk"
-"Lazsinuz anlamazsinuz."

Moralin bozuktur diye biraz güldüreyim dedim. Gülmek barışmaya ilk adımdır. (Not bu teklif değildir. Hocanın yazısı çok güzeldi, etkilendim ve ipi germedim bu kez.)

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.216

Corrosive şipşak yapar

September 18 2001, 5:54 AM 

Deil mi Cemal, iki dakkada dehanla bu işi yaparsın. Arama özelliği neymiş? Senin için çocuk oyuncaı...

Respond to this message   

(no login)
24.20.177.246

osur osur ipe diz...

September 18 2001, 10:55 AM 

Bunak Hans beni birisiyle karistiriyor.

Babalik ben senin aradiin adam degilim.
Sen burada bize laf yetistirene kadar bir Internet for Dummies kitabi al da internet protokollerinin nasil calistigini ogren, yahoo ile hotmail'i kenetledim hard disk formati icad ettim diye barsaklarindan sallama.

Su otu da cikar agzindan... Halusinasyon gormeye basladin cunku. Hans itiraf et ki sende kendi adinla insanlara hakaret edecek, minibuscu agziyla konusacak kadar yurek yok. 3 ayri kisilikle (Hans, Pick Nick, Ilhan Abi) yaziyorsun. Sanirim otunu LSD'ye batirip oyle cekiyorsun cunku benim bildigim kadariyla ot tek basina halusinasyon gordurmez de...

Yok halusinasyonu hicbir kimyasal katki olmadan kendiliginden goruyorsan o zaman sen ya cinlisin (git Ahmet Hulusi'ye okun, cinlerini kovdur) ya da psikiyatri klinigine yatmasi gereken hezeyanli bir hastasin (Ilk ucakla Istanbul'a git Bakirkoy timarhanesine yat)

Seni Allah islah eylesin...
Amin.

Respond to this message   
Current Topic - Yaw bi arama özelliği olsa forumda...
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2010

rss