Bu forumda anladığım kadırıyla gelmiş geçmiş en büyük bilgisayar dehası, computerin ruhu Barış Yazıcı'dır. PTT rölelerinin tamamı onun programıyla çalışmaktadır. Bilgisayar konusunda o kadar ünlüdür ki, ünü Kanada'ya taşmış, bilahare Küanada Hükümeti tarafından resmi devlet töreniyle Vancouver'a götürülmüştür.
Eminim arama özelliğini yapmak onun için çocuk oyuncağıdır. Bu seteye bu kadar mail atmış biri olarak, bizim için birkaç saatte, bir arama yazılımı yapacak, forumumuza armağan edecektir.
Bu öneriyi destekleyelim lütfen.
Ben Barış'ın her zamanki gibi arkasındayım
Simdiye kadar yapmistim zaten. Bu database Network54 serverlarindadir. Ne IP si ne portu ne de hangi database oldugu, database tablolari, tablo yapilari, indexler, vb. bilinmemektedir.
Kaldi ki buyuk ihtimalle bilinse bile disaridan erisime izin verilmez.
Verildigini dusunelim... Bizim yazilimi host edebilecek bir yere ihtiyacimiz vardir ki bu da para demektir.
Bu parayi hosting firmasina verene kadar network54 e ait hali hazirda bulunan arama ozelligini satin almak cok daha ekonomiktir.
Müjde (ar) Müjde (Gani)
Beklenen buluşumu o saatte yaptım.
Alternatif Yorum'a armağan olsun.
Şöle yazıcılayın
long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return p * x(p-1);
}
Function x(p : long) : long;
Begin
if (p = 0) then
x := 1
else
x := p * x(p-1);
End;
long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return x(p-1);
}
Function x(long p) : long;
Begin
if (p = 0) then
result := 1
else
result := x(p-1);
End;
Begin
if (p = 0) then
result := 1
else
result := x(p-1);
End;
Begin
if (p = 0) then
else
x := x(p-1);
End;
Begin
if (p = 0) then
else
x := p * x(p-1);
End;
2,Ayrica utanmaz dersi.
Bu ders sayesinde kendi kendine gelin-güveyi olanları anlıyoruz. (Barış-Yaren gibi)
3,terbiyesiz dersi:
Bu dersle, senin gibi doğuştan terbiyesizleri çürük yumurta yağmuruna tutup terbiye ediyoruz.
4,ve hirsiz...
Bu dersle de elalemin eşleriyle chat'leşip, onların mahremiyetini izinsiz asan hırsızları tanıtlıyoruz.
5,Senden de astrofizikci olursa...
Senden nasıl matematikçi olursa...benden de elbette gözü kapalı olur. Hay sana ehliyet verenin hay sana Sana diploma veren o Robert Collage'in...
6.Size hic programlama dersi vermiyorlar galiba...
Hayır müfredatımızda yüksek matematik diye senin aklının basmayacağı şeyler var. Beşinci dereceden denklemlerle Banach-Tarski açmazlarını Cantor formüllerine göre çözmek gibi dönem ödevleri falan var. Tietz-Bade Titus sayılarıyla olası iki gezegenin de yerinin bulunması ise kişisel ödevimdi. Paralax kullanmadan gezegenlerin ve uydularının orbitlerinin hesaplanması gibi bişiler çözüyoruz biz. Mesela ben sana en zayıf olduğum konuyu sorsam, "Wundt uzay modeli içinde quantum dinamiğine ve kuantum mekaniğine ve kuantum matematiğine göre Mahyo kardinallerinin algoritmasının hesabı" bunu bana öğretir misin?
7.Insanlik dersi.
Senin Hayvan dediklerin yani... Seninki Olmayana ergi metodu benimki, tümdengelimli anlamında insanlık dersi.
8.ve mantik derslerini almadigin da ortada...
Elbette mantık dersi alıyoruz ve halen de boole cebiri, de Morgan matematiği ve mantığı yanında, pozitif felsefe dersleri de alıyoruz. Logic-mantık ve klasik eseme vb. biliyorum. Bunlar dışında MANTI falan mı demek istiyorsun?
Ah Barış ah, inan bana bu seçtiğin lafları anlamadan kullanıyorsun. Ağzın alışmış. Hani var ya adamda tik vardır. Çaktırmadan bir dokunursun, "Ananı, avradını, kızını, kızkardeşini, kısrağını, yedi ceddini, sülalenibeşiktekini......" diye otomatiğe bağlanmış olarak sayar ya, sen de öylesin, sana bir TİK atıyorum, "Harbi salak, utanmaz, terbiyesiz, hırsız, şarlatan, palavracı, iftiracı,hayvan, ibne, akıl hastası, şizofren, mani deprasif, paranoyak, tebliğ ediyorum, ben sizin dininizin kafiriyim, kafirler, ehli sünnet dini, muhammedi putlaştıranlar, müridler, madrabazlar..." diye papağan gibi döktürüyorsun. İyi de kelime haznen çok az anacım. Takılı plak gibisin. dön dolaş aynı şey. Lazsın, öğrendim, fındık kadar ya da hamsi kadar beynine bu kadar kelime sığıyordur.
Bundan sonra sana küfretmeyeceğim. (Hans Hoca'ya küfretmeyeceğime söz verdim, ama yazmayacağıma asla söz vermedim. Seni müşahade altında tutacağım.)
Bunun yerine seni rehabilite edeceğim, komiklik yapacağım.
Sana bir Kanada fıkrası anlatayım.--------------------
Vaktiyle Kanada vatandaşı olmak için iki şart varmış. Bizim Barış Temel de, kalkmış gitmiş başvurmuş. Şartları söylemişler: "Önce bir Boz Ayı öldüreceksin, sonra da bir kızılderili kıza tecavüz edeceksin."
Bizim Barış Ontario kurtları misali ormana dalmış, saatler sonra üstü başı yırtık pırtık, pençe izleri kan revan içinde dönmüş gelmiş:
-"Ayı'ya tecavüz ettim. Öldüreceğim kızılderili kız nerede?"
Barış Temel bir gün-----------------------------------
Kanada'dan memleketi olan Rize'ye gemiyle dönüyor. Bütün memleketlisi rıhtımda giderek yaklaşan yolcu vapurunu karşılamaya dökülmüş! E kolay değil kırkyılda bir kere ünlü bir hemşoları, koskoca Amerika kıtasına gitmiş... Barış Temel güverteden görülmüş. Şöyle sesleniyormuş:
-"Ula uşaklar, haw ar yu misunuz da?"
Ötekiler koro halinde, "Anlamayruk" diyorlar.
-"Ula uşaklar size hav ar yu misinuz diyerum da?"
-"Anlamayruk?"
Bu böyle tekrar edip durmuş,
-"Haçan uşaklarum, hav ar yu misinuz soylerum da "
-"Anlamayruk"
-"Lazsinuz anlamazsinuz."
Moralin bozuktur diye biraz güldüreyim dedim. Gülmek barışmaya ilk adımdır. (Not bu teklif değildir. Hocanın yazısı çok güzeldi, etkilendim ve ipi germedim bu kez.)
Babalik ben senin aradiin adam degilim.
Sen burada bize laf yetistirene kadar bir Internet for Dummies kitabi al da internet protokollerinin nasil calistigini ogren, yahoo ile hotmail'i kenetledim hard disk formati icad ettim diye barsaklarindan sallama.
Su otu da cikar agzindan... Halusinasyon gormeye basladin cunku. Hans itiraf et ki sende kendi adinla insanlara hakaret edecek, minibuscu agziyla konusacak kadar yurek yok. 3 ayri kisilikle (Hans, Pick Nick, Ilhan Abi) yaziyorsun. Sanirim otunu LSD'ye batirip oyle cekiyorsun cunku benim bildigim kadariyla ot tek basina halusinasyon gordurmez de...
Yok halusinasyonu hicbir kimyasal katki olmadan kendiliginden goruyorsan o zaman sen ya cinlisin (git Ahmet Hulusi'ye okun, cinlerini kovdur) ya da psikiyatri klinigine yatmasi gereken hezeyanli bir hastasin (Ilk ucakla Istanbul'a git Bakirkoy timarhanesine yat)