hayır onu edip iddia ediyor.. ben değil.. arapça bilmediğimden ben bu mevzuu da tarafsızım..
sadece şunu söyliyeyim, arap alfabesini öğrenmeye başlarken saydım:) besmele 19 harf...
bu konuyla ilgili
http://www.19.org/cgi-bin/forum/forum_tr.cgi?noframes 'a astığım bir yazımı buraya copy-paste ediyorum vaktin varsa oku..
daha fazla bilgi için edip yüksel'in yine bu foruma astığım kod19 başlıklı makalesini okumanı öneririm
dostlukla

murat
barış'a; abi buralarda sular kesik çalışamıyom
merhaba,
samimiyetle söyliyeyim ki, 19 koduna yapılan her eleştiri, saldırı diye mi algılanıyor, yoksa eleştiriyorum diyerekten aslında saldırıyorlar mı gerçekten bilmiyorum. bu tip tartışmaları elimden geldiğince tarafsız, arapça bilmediğim için biraz da gıptayla izliyorum. tarafsızım, çünkü, edip yüksel'in arapça bilmediğim için tarafsız olmam gerektiği yönündeki tavsiyesi mantıklı geliyor.
ama 19 un bir de felsefi boyutu var ki, bu konuda tarafsız olamam, çünkü bir fikrim var. edip ve diğer 19 kabulcüleri, 19 a uymadığı için 9:128 ve 9:129 u inkar ediyor. bakın bir mantık zinciriyle inceleyecek olursak;
kabul1: a)19 sistemi kuranda yok.
sonuç1: dolayısıyla 9.128 ve 129 kuran ayetleridir.
yorum1: bu son derece sığ bir kabul ve/veya sonuç gibi geliyor bana, çünkü, 19u en insafsızca eleştiren insanlar bile 19u doğrulayan sayımların var olduğunu kabul ediyor ve fakat bu kabullerine rağmen inkar gerekçelerini açıklayamıyor. dolayısıyla kabul1 bana göre doğru değil.
kabul2: 19 sistemi kuranda var
yorum2: a) bu bana mantıklı geliyor, kuran allah'ın bir mucizesiyse, 19 gibi bir matematiksel mucizeye sahip olması son derece normal.
sonuç2: buna göre 19a uymayan 9:128 ve 9:129 kuran'da yok.
yorum2: b) bu da son derece kolaycı bir sonuç gibi geliyor bana.. bunu biraz daha açalım, kabul1 i, artık doğru kabul ederek..
doğru1: 19 sistemi kuranda var
doğru2: 19 sistemi 2*2=4 kadar kolay olarak kuran'da olsaydı, arapça ve sayısaymayı bilen herkes islam ve de muhammed ümmeti olurdu. ve dünya'nın imtihan olmasının -yaşadığımız bilim çağında- hiçbir anlamı kalmazdı, çünkü sınav sorularının önceden verildiği imtihan, imtihan olmazdı.
bu iki doğrudan yola çıkarak, kuran'da 19 sistemini bozan bir şeyler olmalıydı.
ve var.. 9:128, 9:129
bu noktada, dün konuştuğum bir 19 kabulcüsünün söylediğine göre, bu iki ayet, nasipsizler, dolayısıyla şeytan tarafından kuran'a eklenmiştir, 19 u bozmak için kuran'a eklenmiştir.
mantıklı.. ama şu aşağıdaki önerme de mantıklı:
sözkonusu ayetler, tanrı tarafından, sınav sorularını önceden vermemiş olmak için, kalpleri mühürlü olanlara kaçacak bir kapı bırakmak için de konmuş olabilir.
hiç bir zaman, hiçbir fikrin fanatiği, yobazı olmamış olanlara selam olsun..
dostlukla