YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

gelenek mi? kuran mı? (hacı'ya)

June 28 2001 at 1:08 PM
  (no login)
from IP address 217.131.5.144

tekrar merhaba, hacı kardeş:)

ismimi açıklamaktan ürktüğüm, çekindiğim falan yok.. sadece unutmuşum.. adım murat paksoy.. nick'im simurg.. niye simurg ayrı bir yazı konusu..19.org 'da geçici bir arıza olduğundan uğramıştım dün sizin foruma.. giriş prosedürünün acemisi olduğumdan nick yazmamışım..

yazdıklarım ise mars'tan gelmiş ya da orjinali bana ait fikirler değil.. kurandakidin.net 'e bir uğrarsan ya da yaşar nuri öztürk^ün islam nasıl yozlaştırıldı isimli kitabını okursan göreceksin..daha da orjinalini istersen kuran 'ı tavsiye ederim:)

"""Benim siraladigim Islam'in sartlarini reddediyorsun.. Cok ilginc.. Diyorum ya, hangi Islam.. O kadar cok Islam var . Simdi de bu anonymous'un Islam'i cikti karsimiza.. keh keh.."""

diyorsun..

"hangi islam?" demekte son derece haklısın dostum ve fakat cevabı son derece basit: "KURAN'DAKİ İSLAM" islam'ın tek ve biricik kaynağı kuran'dır.. ve kuran'da geçmeden din kabul edilen her ritüel ya da kabul dine ilavedir.. dedim ya bunlar benim orjinal fikirlerim değil.. bahsettiğim kaynaklara bir göz at:)

ve devam ediyorsun:

""" ..Teknik olarak, musluman ulkede yasayan bir hristiyani da Islam'in bir muridi olarak kabul ediyor. keh keh keh.. Gel de gulme... keh keh.. """

ben ülke lafı kullanmadım dostum, ümmetten bahsettim.. bak kuran ne diyor:

"""2/62 Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan,Sabiılerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır.Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar."""

farkındaysan islamın şartı diye bizlere belletilenler yok ayetin içinde..

kuran'a göre Allah'ın affetmeyeceği tek günah şirktir..ama insanları korkutmak ve bundan rant sğlamak isteyen (tırnak içinde) "din alimlerinin" işine gelmez bunlardan bahsetmek..

devam ediyorsun:

"""Ama muslumanlar 1400 yildir kiliyor.. Neymis, Kur'ana gore 3 vakit namaz varmis.. Kur'ana gore recm yok, ama uygulaniyor, guzel kardesim.. Kur'ana gore zinanin cezasi 100 degnek.. veya 80 sopa.."""

diyorsunuz..

kuran'da olmadan recm cezasının uygulanmasının suçu islamın mıdır? Allah "ben kitaba koymadım siz bir şeyler uydurabilirsiniz" mi demiştir?..

bir de o "yüz değnek veya 80 sopa" mevzunu hangi çeviriden okudunuz.(ayet no'yla lütfen)

ve ekliyorsunuz:

"""Siz nerde uyuyorsunuz, Iran'da kadinlar taslanarak oldurulurken be tatli kardesim.."""

tekrar söylüyorum, kendilerine islam adı verenlerin kuran'dan başka kaynaklarla hükmedenlerin yaptıklarından nasıl kuran'ı ve Tanrı'sını sorumlu tutarsınız?

ismi sizinkiyle aynı bir katilin yaptıklarından sizi sorumlu tutsalar ne yapardınız?

"""Musluman halkin pratik ettigi Islam'in Kur'andan cok ayri bir Islam oldugunu ben cok iyi biliyorum
olanak yok.. Kur'an Islam'i daha ilimli bir Islam Bu yerlesmis gelenekleri degistirmenize imkan yok"""

peki bile bile neden aynıymış gibi davranıyorsunuz?..
ne güzel söylemişsiniz "bu yerleşmiş gelenekleri" diye.. değişip değişmeyeceğini ise zaman gösterecek:)

ve devam ediyorsunuz;

"""Ben iddialarimda israr ediyorum..
Yani Islamin bes sarti oldugunda..
Onlari siz reddediyorsunuz.. Guldurmeyin
beni.. Fitik olacam.. keh keh keh.."""

iddialarınız da ısrar etmenizi anlıyorum da, neye dayanarak ettiğinizi anlamıyorum.. kuran'a dayanıyorsanız, kuran'da öyle bir şart yok, yani namaz kılmazsanız müslüman değilsiniz demiyor, ya da oruç tutmazsanız.. geleneklere dayanıyorsanız, gelenek din demek değil ki..

sizin müslümanlığın ilk şartı dediğiniz kelime-i şehadet bile içinde şirk barındırır..

la ilahe illallah demek yeter müslüman olmak için, ve erdemli yaşamak, ahıret gününe inanmak.. yukarıda ki ayette söylendiği gibi:)

sizi güldürüyor olmama gelince.. ne mutlu bana:) Allah gülücükleri yüzünüzden eksik etmesin..

not: bu yazıyı izninizle yeni bir sayfa olarak da asacağım..

dostlukla,
murat

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(no login)
24.147.185.127

GELENEKSEL ISLAM, KUR'AN ISLAMINA IZIN VERMEYECEKTIR.

June 28 2001, 3:07 PM 

Sevgili Simurg;
Aslinda ben biraz girgir gecmistim, hepsi o kadar. Sana antagonize gibi gorunsem de degilim..
Cocuklugunda Kur'ani geleneksel yontemlerle ogrenmis biri olarak, dusuncelerine karsi direnebilirim ama, ateistligi seceli uzun bir zaman oldugundan, oyle bir atilima tesebbus etmeyecegim. Su anda her iki tarafin da goruslerini anlayabiliyor ve onlari tarafsiz olarak degerlendirebiliyorum.. Marthin Luther'in izinde gidiyorsunuz.. Bunda hic kusku yok.. Benim cocuklugumda ve gencligimde, namaz kilip, oruc tuttugum zamanlarda, Kur'an bilinmiyordu. Dini geleneksel olarak ogrendim. Yani baskalarindan duyarak ve mevcut bir iki kitabi okuyarak. Okunacak fazla kitap da yoktu.. Ayrica musluman bir anne ile ateist bir babanin cocugu oldugumdan, evimizde dini yayinlarin girmesine pek izin verilmezdi.. Kur'ani bu yuzden, etrafimdeki binlerce, ulkemizdeki on milyonlarca insan gibi, anlayarak okumadim.. Simdi hem ofisimde, hem evimde, Turkce ve Ingilizce Kur'an vardir ve arada bir okurum.. Bu arada sopa isini de buldum.. 100 sopaymis.. Her zina yapan erkek ve kadin icin Kur'an 100 kirbac ceza veriyor.. Recm degil.
24:2 Al-Nur suresi... Bir goz ativer.. Dogru mu demis, Haci yoksa yanlis mi? 80 kirbaci iftira atanlar yiyormus.. keh keh keh.. 24:4....
Neyse, dedigim gibi.. Sizlerden de bir hayir gelecegini sanmiyorum... Cunku Marthin Luther kiliseye karsi idi.. Siz 1400 yillik Islami geleneklere karsisiniz.. Kisa zamanda ya yok olup gideceksiniz, ya da bir mezhep olusturacaksiniz ve o da zamanla yozlasacak.. Bunlari Haci tahmin ediyor.. Hem sizin daha iyi oldugunuz nereden belli.. Daha simdiden Kur'ani yanlis yorumlamaya basladiniz.. Bak zinanin cezasini bile bilmiyormussunuz.. Size tavsiyem yalan ve yanlis hadislerin serrinden kurtulmak icin, hadislerden uzaklasin.. Bu yeter.. Kur'anin yorumunu ise, bazi ustun yetenekli insanlara birakin.. Yoksa sirk yaparsiniz.. Yaptiniz bile.. Allah'in affetmedigi ceza sirk imis.. Pooooooooooooohhhhhhh.. Nerden biliyorsunu? Hic Allah oldunuz mu?
Yine de basarilar dilerim..
Sizinle tartismak ve sonunda bir polemige girmek istemiyorum.. Su siralarda, kimse ile tartismak istemiyorum dogrusu..
Selam ve sevgilerle hoscakalin
Haci

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.144

yoksa yetmez mi?

June 28 2001, 6:14 PM 

tekrar merhaba dostum,

polemik olsun diye değil bir yanlışı düzeltmek için yazıyorum;

"""Kur'anin yorumunu ise, bazi ustun yetenekli insanlara birakin.. Yoksa sirk yaparsiniz.. Yaptiniz bile.. Allah'in affetmedigi ceza sirk imis.. Pooooooooooooohhhhhhh.. Nerden biliyorsunu? Hic Allah oldunuz mu?"""

demişsiniz..
mesela size mi bırakmalı kuran'ın yorumunu?..
"allah'ın şirki affetmeyeceğini diğer günahlardan ise dileyeni/dilediğini affedeceğini söylemenin" şirk olmadığını, düpedüz kuran'da yazanı tekrar olduğunu bilemeyecek kadar BİLGİLİ birine mi?

söyledikleriniz bu bilgi düzeyine dayandığına göre haklısınız, sizinle tartışmaya gerek yok..

martin luther konusunda haklı olabilirsiniz, ama bir fark var aramızda biz değiştirilmesi imkansız olan bir kitaptan sözediyoruz; o ise incil'den..

"değiştirilmesi imkansız" derken 19 kodunu kastediyorum, işkembe-i kübradan atıp atmadığımı anlamak için bu foruma "kod19" başlığıyla astığım
makaleyi bir okuyun.. yetecektir..

yoksa yetmez mi?

not: daha fazla bilgi için kuran'ı okuyunuz:)

dostlukla,
murat

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.36.2

Untitled

June 28 2001, 6:25 PM 

Sevgili Murat.O zaman sen Kuran'da 2 ayetin fazla olduğuna inananlardansın.Bunu nasıl iddia ediyor ve bu 2 ayeti atmaya çalışıyorsunuz size hayret ediyorum.Hem kuran'ın değişmez olduğunu kabul ediyorsunuz hem de 2 ayet fazlalık var atılmalı diyorsunuz.Pes doğrusu.Siz böyle yaparak hadisçi müslümanlardan bile Kuran'a daha uzak düştüğünüzün farkındamısınız bilmem.Kuran'a dönüş konusunda haklısınız. Bu gerçekleşmeli.Ama öyle büyük hatalarınız da var ki ,gelenekçi müslümanlardan hiç de aşağı kalır bir tarafınız olmuyor.Bir yandan doğru şeyler yaparken bir yandan da inanılmaz hatalar yapıyor ve zarar veriyorsunuz....selamlar.

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Kuran degismez degil, korunmustur...

June 29 2001, 12:53 AM 

Size odev, aradaki farki dusunun...

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.143

merhaba emre..

June 29 2001, 1:10 PM 

hayır onu edip iddia ediyor.. ben değil.. arapça bilmediğimden ben bu mevzuu da tarafsızım..

sadece şunu söyliyeyim, arap alfabesini öğrenmeye başlarken saydım:) besmele 19 harf...

bu konuyla ilgili http://www.19.org/cgi-bin/forum/forum_tr.cgi?noframes 'a astığım bir yazımı buraya copy-paste ediyorum vaktin varsa oku..

daha fazla bilgi için edip yüksel'in yine bu foruma astığım kod19 başlıklı makalesini okumanı öneririm

dostlukla
murat

barış'a; abi buralarda sular kesik çalışamıyom

merhaba,

samimiyetle söyliyeyim ki, 19 koduna yapılan her eleştiri, saldırı diye mi algılanıyor, yoksa eleştiriyorum diyerekten aslında saldırıyorlar mı gerçekten bilmiyorum. bu tip tartışmaları elimden geldiğince tarafsız, arapça bilmediğim için biraz da gıptayla izliyorum. tarafsızım, çünkü, edip yüksel'in arapça bilmediğim için tarafsız olmam gerektiği yönündeki tavsiyesi mantıklı geliyor.

ama 19 un bir de felsefi boyutu var ki, bu konuda tarafsız olamam, çünkü bir fikrim var. edip ve diğer 19 kabulcüleri, 19 a uymadığı için 9:128 ve 9:129 u inkar ediyor. bakın bir mantık zinciriyle inceleyecek olursak;

kabul1: a)19 sistemi kuranda yok.

sonuç1: dolayısıyla 9.128 ve 129 kuran ayetleridir.

yorum1: bu son derece sığ bir kabul ve/veya sonuç gibi geliyor bana, çünkü, 19u en insafsızca eleştiren insanlar bile 19u doğrulayan sayımların var olduğunu kabul ediyor ve fakat bu kabullerine rağmen inkar gerekçelerini açıklayamıyor. dolayısıyla kabul1 bana göre doğru değil.

kabul2: 19 sistemi kuranda var

yorum2: a) bu bana mantıklı geliyor, kuran allah'ın bir mucizesiyse, 19 gibi bir matematiksel mucizeye sahip olması son derece normal.

sonuç2: buna göre 19a uymayan 9:128 ve 9:129 kuran'da yok.

yorum2: b) bu da son derece kolaycı bir sonuç gibi geliyor bana.. bunu biraz daha açalım, kabul1 i, artık doğru kabul ederek..

doğru1: 19 sistemi kuranda var

doğru2: 19 sistemi 2*2=4 kadar kolay olarak kuran'da olsaydı, arapça ve sayısaymayı bilen herkes islam ve de muhammed ümmeti olurdu. ve dünya'nın imtihan olmasının -yaşadığımız bilim çağında- hiçbir anlamı kalmazdı, çünkü sınav sorularının önceden verildiği imtihan, imtihan olmazdı.

bu iki doğrudan yola çıkarak, kuran'da 19 sistemini bozan bir şeyler olmalıydı.

ve var.. 9:128, 9:129

bu noktada, dün konuştuğum bir 19 kabulcüsünün söylediğine göre, bu iki ayet, nasipsizler, dolayısıyla şeytan tarafından kuran'a eklenmiştir, 19 u bozmak için kuran'a eklenmiştir.

mantıklı.. ama şu aşağıdaki önerme de mantıklı:

sözkonusu ayetler, tanrı tarafından, sınav sorularını önceden vermemiş olmak için, kalpleri mühürlü olanlara kaçacak bir kapı bırakmak için de konmuş olabilir.

hiç bir zaman, hiçbir fikrin fanatiği, yobazı olmamış olanlara selam olsun..

dostlukla

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.36.2

Untitled

June 29 2001, 3:48 PM 

Sevgili Murat,şimdi sen 19 sayısının dışında bambaşka bir tartışma açmış oluyorsun.Diyiyorsun ki eğer Kuran'ın mucizevi yönünü ispatlayan yönler olsaydı,bu imtihan olmaktan çıkardı apaçık bir gerçek olurdu.Bunu tam olarak böyle söylemiyorsun ama demek istediğin bu.
Bu görüşünü katılmadığımı belirtmek istiyorum.Kuran ayetlerinde sık sık,Kuran'ın apaçık bir gerçek olduğu ve onun Allah'ın sözü olduğunu ispatlayan şeyler olduğunu belirtir.Şimdi burda benim kasteddiğim 19 formülü değil.Örneğin günümüzde yeni keşfedilen bilimsel gerçeklerin Kuran'da bulunması ve buna benzer mucizeler.Şimdi sen diyorsun ki Kuran'ın gerçekliği bilimsel olarak ispatlanabiliyorsa ,bunun imanla bir ilgisi kalmaz.Hayır sevgili Murat tam tersine asıl iman daha güçlü bir şekilde o zaman olur.Eğer Kuran'ı dikkatli bir şekilde okursan ayetlerin gerçekliğinin gösterileceği ve ispatlanacağı bir çok ayette belirtilir.Bu ispatlar imana bir zarar getirmez ,tersine güçlendirir.Zaten bak peygamberlerin hayatına onlarda pek çok kere ispat yoluna başvuruyorlar.İnsanlara çeşitli mucizeler gösteriyorlar ve kendilerinin peygamber olduğunu ispatlıyorlar.Bu ispata rağmen yine de gururuna yediremeyip iman etmeyenler çıkıyor.Bu günümüzde de böyle olacaktır.Yani Kuran'ın bilimsel mucizeleri ortaya çıktığında bile inkarcılar olacaktır.
İspatın imana ters düşmediğinin kanıtlarından biri de yine Kuran'da anlatılan bir olaydır.Şimdi hangi peygamber olduğunu hatırlamıyorum ama,peygamberin biri Allah'dan diriliş gününde nasıl canlıları tekrar dirilteceğini kendisine göstermesini istiyor.Allah'da ona "inanmaz mısın?" diyor.Peygamberde inanıyorum ama kalbim yatışsın diye istiyorum der.Bunun üzerine Allah şu hayvanları kes ve sonra etlerini birbirine karıştır der.Sonra da onları isimleriyle kendine çağır,dirilip sana koştuklarını göreceksin der.Peygamber de Allah'ın dediklerini yapar,hayvanları keser ve sonra onları çağırır.Hakikaten hayvanların dirilip kendisine koştuğunu görür.şimdi sevgili murat burda da apaçık görülüyor ki islamda kanıt dışlanmaz.Buna peygamberler bile başvuruyorsa elbette bizim için Kuran'ın bilimsel mucizeleri çok önemlidir.Bu kanıtlar sayesinde inanmayan pek çok kimse imana gelir,inananların ise imanı artar ve kuvvetlenir.Yani soruların cevabının önceden verilmemesi gerektiği tezine katılmıyorum....sevgiler.

Respond to this message   
dogan
(no login)
203.23.250.93

19

June 29 2001, 5:17 PM 

ashabin
yada ashabin torunlarinin
hadislerine reddiye cikar
peygamberin arkadaslarinin
cocuklarinin
cocuklari
hatta onlarinda torunlarindan sonra ki
kuranda ayet cikar
sonra kalk
eldeki kuranda
ayetlerde bir takim dizilim mucizeleri var de
...
19'cularin kullandigi kuran ne?
orjinali hangi donemin
peygamberden mi kalma
?

ben hic bisey anlamadim
kafam karisiyo bolca
bu kadar zormu bu

allahim sen kolay kil
vallaha ben bildigimi bilmez oldum
sen dogruyu bilin

hoscakalin

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.144

tekrar merhaba... :)

June 29 2001, 7:14 PM 

sevgili emre;

"""şimdi sen 19 sayısının dışında bambaşka bir tartışma açmış oluyorsun.Diyiyorsun ki eğer Kuran'ın mucizevi yönünü ispatlayan yönler olsaydı,bu imtihan olmaktan çıkardı apaçık bir gerçek olurdu.Bunu tam olarak böyle söylemiyorsun ama demek istediğin bu."""

diyorsun.. hayır demek istediğimi anlatamamışım demek ki.. istersen yazıyı yeniden oku..

ben sadece 19 mucizesini var kabul edersek bu sisteme uymadığı için kuran'da yok sayılan iki ayetin

a) şeytan tarafından kuran'a yerleştirilmiş olarak varsayılması gerektiği nasıl mantıklıysa

b) tanrı tarafından yerleştirilmiş olabileceği de aynı şekilde mantıklıdır diyorum..

bu yazımdan sonraki tartışmalar üzerine arapça öğrenmeye başladım zaten..

yani senin anlayacağın yukarıdaki yazıda 19 'a uymadığı için reddedilen ayetlerin neden reddedildiğini mantık zinciri içinde analiz etmeye çalışıyor ve sonra farklı bir tavrın da aynı mantık zincirine uyduğunu söylüyorum..

istersen yukarıda verdiğim forum adresine arada bir uğra bu konudaki gelişmeleri takip edebilirsin..

hemen söyliyeyim forumda geçici bir arıza var ama yazı asmana ve okumana engel değil.

oraya gitmeye üşenirsen burada astığım edip yuksel'e ait kod 19 başlıklı makaleye bir göz at

sana gelince doğan kardeş;

sence kaç tane kuran var?

hadisleri reddetme meselesi içinse "dine ilaveler ya da bunlar kuran'da yok" başlıklı yazımı oku nedenini anlayacaksın.. onlar kuran'da yok ama hadislerde var

herikinize de
selam,
murat

Respond to this message   
dogan
(no login)
203.23.250.56

simurg hangi kitab ile sayiyo

June 30 2001, 11:05 AM 

dogan kardesin diyo ki;
allah'in 1 kitabi var di
oda
levhi mahfuzda ki korunan kitabi kuran

ama
kullari cogaltti
bir suru kuran cikti ortaya

mesela size baktigim zaman (2 ayet cikti kurandan)
kuran oldu 2
sonra dondum bide muslumanlara baktim..
ohhooo oh..
her kafaya gore bi kuran cikti
herkes nefsine gore uydurmus bi kitap
adinida koymus kuran
yetmedigi yerde
hadisler yetismis imdata
kimi ayetleri nesh etmis
kimi ayet eklemis

dedim ya
bana gore
kuran 1 tane
oda elimizdeki
ben ona raziyim
yetiyo
hele bu devirde
insanlar baya ilerledi
allah'in istedigi konuma dogru
cok zaman kurana bakmama bile gerek kalmiyo

...gerektiginde ise
allah cok zaman 4 ayri yerde orneklerle ayetlerle
kolay kolay bozulamayacak bir sekilde baglamis islamin teolojisini
zaten sadece kitap olarak da degil
oral ve ezber olarak da
pek bozulmadan bugune kadar gelmis
bunu kabul ediyor
buna iman ediyorum
yani elimdeki ve piyasadaki kuran'larin
allah'in peygamber efendimize indirdigi ile ayni olduguna inaniyorum

onuda dogru anlamayi diliyor
rabbim sasirtmasin diyom

sevgi ile hoscakalin

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.36.2

Untitled

June 30 2001, 2:56 PM 

Sevgili murat,ne demek istediğimi anlamamışsın.Hani sen eğer Kuran'ın gerçek olduğu bilimsel olarak ispatlanırsa o zaman imanın önemi kalmaz anlamına gelecek bir iddia öne sürmüşsün ya,işte benim cevabım onaydı.Tabii ki burda senin kasteddiğin 19 olayı ama,ben olayı genele yaydım.Yazdıklarımı bir daha oku lütfen.
Edip Yüksel'in sitesi meselesine gelince,ben çoktan o siteyi okuduğum gibi,yıllar önce Edip Yüksel'in kitaplarını da okumuştum.Ben bir şeyi iyice incelemeden eleştirmem zaten...Sevgiler.

Respond to this message   
UHU
(no login)
212.174.161.164

???

July 1 2001, 12:45 PM 

"dogan kardesin diyo ki;
allah'in 1 kitabi var di
oda
levhi mahfuzda ki korunan kitabi kuran

ama
kullari cogaltti
bir suru kuran cikti ortaya

mesela size baktigim zaman (2 ayet cikti kurandan)
kuran oldu 2 "

Bir de Yemen de mi vardı ? Böyle bir şeyler hatırlıyorum..Onda da bu 19 mucizesi var mı ??Hiç baktınız mı ??

Sınava bak moruk koskoca Allah baba hile yapıyor...Mucizeyi koyuyor,sonra da anlaşılmasın diye iki ayet ekliyor...Bu ekleme işinde şeytan daha mantıklı geldi bana...Ama sonra da dedim ki bu Salman abinin ne suçu vardı o zaman..Fetvalar falan...19 cular ne diyor bu işe ?

Falan filan...

Sevgiler...

Respond to this message   

(no login)
216.129.65.184

Ayetleri ALLAH eklemişse onlar ayettir zaten...

July 1 2001, 12:58 PM 

Eklememişse KUL eklemiştir BOŞ HADİS tir.

Bunda anlaşılmayacak ne var?

ALLAH baba nasıl bişey? Yine mi hristiyanlıktan bişeyler ödünç alıcaz?

Respond to this message   
Ergenekon 1
(no login)
62.226.190.127

AF

July 1 2001, 4:07 PM 

Eyer sen özür diler birdaha yapmayacag1na Tanr1ya söz verirsen,insan oglunun affedilmiyecek günah1 olamaz.

Tanr1ya karsi islenen suclardan.

Kula kars1 islediginiz suclari Allah deyil ancak kulun kendisi affedebilir.

Sen bakma TC ye o ipin ucunu zaten kac1rmis.

Bol kepce secgi

Er gene kon 1

Respond to this message   
cagasan
(no login)
213.153.175.62

dostlar,

July 1 2001, 5:03 PM 

sizler,
barışın

"kuran korunmuştur"
lafını yabana atmayın

19 cular için tarafsız kalmayı yeğlerim

ama
19 cular eğer 2 ayet fazla sonradan eklemiş
diyebiliyorlarsa
onlara bi kıyak yapayım

madem 2 ayet eklenebiliyor
onlarda 2 ayet atacaklarına
kimseye çaktırmadan 17 ayet eklesinler
(hazır yemende yeni bir kuran bulunmuşken)
böylece 19 un temeli sağlamlaşsın

böylece herkesin gönlü olsun.

Respond to this message   
Current Topic - gelenek mi? kuran mı? (hacı'ya)
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss