YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

19 'CULARA BİR SORU

July 1 2001 at 6:05 PM
emre  (no login)
from IP address 62.248.36.2

Ben elimizdeki Kuran'ın Allah tarafından korunduğuna ve değiştirilemiyeceğine inanıyorum.Ama bu korumanın 19 kod sistemiyle olmadığına inanıyorum.
Şimdi soruma geliyorum;eğer sizin fazlalık kabul ettiğiniz ayetlerin sayısı 2 değilde 19 olsaydı ne yapacaktınız?Bunların ekleme olduğunu nasıl anlayacaktınız?Veyahutta 19'un katları kadar olsaydı mesela 38 olsaydı?Bu durumda 19 formülüne uyacaktı ve o zaman ne olacaktı?
Hem bundan sonra Kuran'ı değiştirmeye kalkan ,19 ve katları kadar Kuran'a ekleme yapmaya kalkarsa ne olur?O zaman Kuran'ın değiştiğinin ispatı ne olacak?
Görüldüğü gibi 19 sistemi koruyucu olamaz.Hem artık bilgisayar çağında yaşıyoruz.O zaman kuran'a bu formül doğrultusunda kolayca eklemeler yapabilir.Evet cevaplarınızı bekliyorum sevgili 19'cular...Selamlar.

Respond to this message   
AuthorReply
Z.Q.R
(no login)
217.3.90.9

19'cu da ne demek yav :)

July 1 2001, 7:38 PM 

Ilk bu önyargindan kurtul sonra soru sor

Sorularinin bircogunu 19.org forumunda bulabilirsin....bunlari buraya tasimak istemem, sonra Haci amcamiz bize kizabilir, burayida 19'cular mekani yaptik diye Keh Keh Keh

Saka biryana....sen bize Quran'in degismedigini, korundugunu ispatla sonra sorularina yanit vereyim....aslinda sizin aksinize biz Quran'in orjinalligini ispatliyoruz, ama ya anlamak istemiyorsunuz, yada gazelden okuyorsunuz

Birde 19'cu falan demek ne kadar mantikli....gerci bende size 19 düsmani diyebilirim ama buda mantikli degil...Allah'in bizler icin sectigi sifatlar disinda birbirimizi cagirmamayi ögrensek daha iyi olmaz mi?

Selam ve sevgiler,

Z.Q.R

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
213.194.68.161

Untitled

July 1 2001, 7:56 PM 

AHH AHH NE GÜZELDE KIVIRTIYOR 19, KARDEŞİM AYNI ZEYTİN YAĞI GİBİ ÜSTE CIKAMAYA CALIŞIYOR CEVAP VERMİYİNCE EDEPSİZLİKLE İŞ KAPATMAYA CALIŞİYOR O UYDURUK 19 ORG SİTESİNDEKİYAZILAR KARDEŞİMİZ SORDUĞU SORULARIM HİÇ BİRİNE CEVAP DEĞİL

EDİP YÜKSEL AĞIZLARINI BİRAKINDA ADAM GİBİ CEVAP VERİN

Respond to this message   
hakikat güneşi
(no login)
213.194.68.161

Untitled

July 1 2001, 7:57 PM 

AHH AHH NE GÜZELDE KIVIRTIYOR 19, KARDEŞİM AYNI ZEYTİN YAĞI GİBİ ÜSTE CIKAMAYA CALIŞIYOR CEVAP VERMİYİNCE EDEPSİZLİKLE İŞ KAPATMAYA CALIŞİYOR O UYDURUK 19 ORG SİTESİNDEKİYAZILAR KARDEŞİMİZ SORDUĞU SORULARIM HİÇ BİRİNE CEVAP DEĞİL

EDİP YÜKSEL AĞIZLARINI BİRAKINDA ADAM GİBİ CEVAP VERİN

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.32.124

sevgili Z.Q.R.

July 1 2001, 8:17 PM 

Ben bir kısaltma olarak öyle hitap ettim.Bunda bir art niyet aramanıza şaşırdım.Siz kendinize z.q.r. diye kısaltma bir niki nasıl seçmişseniz,ben de ayrı ayrı isimlerinizi saymamak için böyle bir kısaltma yaptım.İsterseniz şöyle diyelim"Kuran'da 19 kod sistemini savunan dostlarım".Nasıl Buna bir itirazınız yoksa sorularımı cevaplayın lütfen,durup dururken polemik çıkarmak ve tansiyonu yükseltmek gibi bir huy var nedense bizlerde.
İkincisi sevgili dostum ben 19 düşmanı falan değilim.Bir şeyi sorgulamak başka düşman olmak bambaşka bir şeydir.Ben Kuran'da matematiksel bir mucize olamaz demiyorum.Ben Kuran'da 2 fazlalık ayet olamaz diyiyorum....sevgiler

Respond to this message   
Z..Q.R
(no login)
217.3.90.9

FAQ

July 1 2001, 8:47 PM 

Merhaba Emre,

Sorulariniz güzel ama araya bazi maydonozlar girmese bu polemiler hic olmayacak

Neyse sorunuzu insaallah eski bir yazimla cevapliyacagim, bilgisayarimda bu sorulara verilen cevaplari düzenleyip (bizim forumda FAQ) olarak asmak hazirliklari yaptigimiz icin biraz beklemenizi rica ediyorum....inanin bilgisayarim kaos icinde

Ama sorunuzdan anladigim kadariyla siz Quran'daki bütün ayetlerin (numarali ve numarasiz) 19'un kati olmasaydi 9:128/129 cikarilirmiydi seklinde olup, bunun cevabi EVET olacaktir.
Cünkü bu konudaki ilk delil BESMELE ve ondaki kelimelerdir. Bunun haricinde sayisiz delil var elimizde....hem tüm Quran'daki ayetlerin 9:128/129 haricinde 19'un sayi kati olmasi EXTRA bir delildir. Ama dedigim gibi biz sadece birtek delillen bu karara varmadik...
Inanin sizi kastetmiyorum ama ayni soruyu binlerce defa soran insanlar var aramizda
Isteyen 9:128/129 Quran'dandir der ve 19 kodlu sistemin delillerini yani Quran'in kendi tanikligini insanlarin tanikligina tercih ederek bunlari cürük kabul eder, bu kadar basit! Birseyi kabul etmedikleri halde, binlerce defa dile getirenler ya enayi yada artniyetli oldugunu düsünüyorum (sizi kastetmiyorum burada).....samimi oldugunuza inandigim icin bu cevabiniza insaalah detayli bir cevap hazilayacagim. Dedigim gibi bizim forum tekrar yeniden düzenlenecek ve butür sorulara cevapli FAQ hazirlanacaktir, insaallah sizlerde bundan istifade edeceksiniz.

Selam ve sevgiler,

Z.Q.R

Respond to this message   

(no login)
217.3.90.9

9:128/129 Quran'in korunma sistemini kanitlar...

July 1 2001, 10:14 PM 

Yeni fark ettim ki eksik yazmisim

9:128/129 dahil ayetlerin sayisi 19'un kati olsaydi gene bu ayetler "19 kodlu sisteme dahil degildir"
Örnegin surelerin sayisini 114 yerine 133 yapmakta bu korunma sistemini bozamaz, cünkü sistem neyin dahil neyin disinda oldugunu kanitlamistir, 9:128/129 zaten Quran'in 19 kodlu sistem ile KORUNDUGUNU Kanitlayan en büyük delillerden bizzat birtanesi

Neyse FAQ hazirlandiktan sonra elimizden geldigi kadar bazi anlasilmamis noktalara aciklik gelecegini umuyorum...

Selam ve sevgilerimle,

Zul Quran'el Rakim

Respond to this message   

(no login)
216.129.69.130

Ben 19 cu değilim MÜSLÜMAN'ım bu biir.

July 1 2001, 10:14 PM 

o iki ayete şimdilik ayet olarak iman ediyorum. Çünkü ayeti inkar edenlerin ellerinde yeterli delil olmadığını düşünüyorum.
Bu ikii..

Reşad Halife'nin elçiliği konusunda da kendilerinden ayrılıyoruz. Ben misakın elçisinin RUH-UL KUDS olduğunu düşünüyorum. Bu üüç.

Yukarıdaki konularda ZQR ve EDİP ile yaptığım 19.org tartışmalarıma bakabilirsiniz.

19 matematiksel sistemi konusunda da bir yazılım projem var. ZQR cım bana bir kaç kitap ve CD gönderecek başarabilirse

Bu yazılım ile herkes 19' a şahid olabilecek inşallah.

Respond to this message   
Z..Q.R
(no login)
217.3.90.9

Biraz sabirli ol:)

July 1 2001, 11:22 PM 

Baris 9:128/129 konusunda acele davranma 20:114

Insaallah en yakin zamanda eline gececek bu paket

Selam,

Z.Q.R

Respond to this message   

(no login)
212.98.2.162

Emre'ye bir cevap, birkaç soru

July 6 2001, 6:51 PM 

Biraz matematik bilgin olsaydı, sorduğun sorunun gerçekleşmesinin imkansız olduğunu anlayabilirdin.

Önce 19 sistemini, ne anlama geldiğini ve amacının ne olduğunu A'dan Z'ye kadar öğren. Tabii gözlerinde perde, kalbinde de mühür yoksa bunu başarabilirsin.

Sonra buyur sana görev:
Bütün insanları ve cinleri topla, Kuran'ı değiştirmeye kalkıp 19 ve katları kadar Kuran'a ekleme yapmaya uğraş. Bakalım yapabiliyor musun?

Ya da daha kolayını seçelim:
Sadece Fatiha Suresi üzerindeki 19 yapılandırılmasını öğren ve bir benzerini bilgisayarında yapmaya çalış. Ayrıca Fatiha'nın, Kuran'ın tamamındaki 19 sistemine de uymasını gözardı et.

Bir iki de soru soralım sana:

-Sence Allah Kuran'ı bu Dünya'da ekleme ve çıkarmalara karşı nasıl korumaktadır? Askerlerle mi, müzelerde mi, yoksa nasıl?

-Yarın birisi çıkıp 'Tevbe Suresi'nin başında Besmele olmalıdır' ya da 'işte bunlar taşlama ayetidir' deyip, uydurduklarını Kuran'a yamamaya kalkarsa ne cevap verebilirsin? Bu getirdiklerinin Kuran ayeti olup olmadıklarını nasıl ispatlarsın? Piyasada Besmele ile başlayan Tevbe Suresi'ne sahip Kuran'lar mevcut. Onların bu hatasını nasıl ispatlarsın? Yoksa bu durumu, 'Allah kitabını koruyamadı' olarak mı değerlendiriyorsun?

-72:28 ayeti, Allah'ın herşeyi sayı olarak saymış olduğunu bildirir. En büyük matematikçi olan (3:19,19:84,72:28,78:27-29) ve kainat kitabının ayetlerini matematikle yazan Evrenlerin Rabbinin, kitabında matematiksel bir sistemin varlığını neden/hangi mantıkla uzak görüyorsun?

-83:9 ve 20 ayetlerinde sözü edilen 'Kitabün Markum' (Rakamlanmış Kitap) ne demektir? Kuran'a göre kimler o rakamlı kitaba tanık olacaklar, kimler 'efsane' diyerek reddedeceklerdir? (88:9-13,88:20-21,6:25)

-Tüm bu 19 ile ilgili matematiksel işlemler bir rastlantı mıdır? Herhangi bir tanesini seçerek Kuran gibi bir kitapta rastlantısal olarak gerçekleşme olasılığını hesaplayabilir misin?

Şimdilik bu kadar yeter... Bu kadarı bile 'anti 19'cuların' toplam kapasitesini aşar :-))

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.36.2

ELBETTE KURAN'DA MATEMATİKSEL BİR DÜZEN OLABİLİR

July 6 2001, 7:40 PM 

Sevgili dostum,ben Kuran'da matematiksel bir mucize olamaz demedim.Koruma sadece bu matematiksel kodlamayla değil dedim ve 2 ayetin fazlalık olduğuna kesinlikle inanmıyorum dedim.Sen anlaşılan yukardaki tüm iletileri okumamışsın.Elbette Kuran'da pek çok mucize gibi bir de matematiksel bir düzen olabilir.Bu da Kuran'ın mucizelerinin yeni bir tanesine daha tanık olmamız demektir ve ben bundan büyük mutluluk duyarım.Ama benim itiraz ettiğim,Kuran'ın korunmasının yalnız bu sistemle olduğunu ve 2 ayetin fazlalık olduğunu iddia etmeniz.Ben bunlara kesinlikle katılmıyorum.Selam ve sevgiler...

Respond to this message   
simurg
(no login)
217.131.5.143

merhaba emre..

July 6 2001, 9:01 PM 

kimse yalnız bu sistemle korunuyor demiyor ki..

9/128 ve 129 konusunda ise net bir şet söyleyemiyorum, çünkü bilmiyorum..

sonuç olarak kuran'da bir matematiksel mucize olabileceğini düşünmen iyi..

bir de şu sünnet dini uygulamlarından sıyırıp, yalnız kuran dersen, yani referans olarak kuran'dan başka kaynak kabul etmesen(ediyor musun bilmem ama) daha iyi olurdu..

selam

Respond to this message   
dogan
(no login)
203.23.250.55

soruya soru

July 7 2001, 12:44 PM 

zamaninda
allah korumus 2 ayet eklenmis
allah koruyamamis 2 ayet eklenmis

yada simdi
allah koruyor 2 ayet cikariliyor
allah koruyamamis 2 ayet cikariliyor

anlamadigim su;
"Bir iki de soru soralım sana:

-Sence Allah Kuran'ı bu Dünya'da ekleme ve çıkarmalara karşı nasıl korumaktadır? Askerlerle mi, müzelerde mi, yoksa nasıl?" diye soran GÖRENGÖZLER kardes

allah bu dunyada kuran'i ekleme ve cikarmalara karsi koruyacagini kuran'da nerde soyluyor
veya diger kitaplar allah'in degilmi
onlari korumuyormu?

sevgi ile

Respond to this message   
dogan
(no login)
203.23.250.94

haci da sormus

July 7 2001, 2:59 PM 

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.36.2

Untitled

July 9 2001, 1:34 PM 

Sevgili simurg,ben de sizin gibi Kuran'a dönüş taraftarı olduğumu tekrar tekrar söyledim.Hadislerin yüzde sekseni belki de fazlası Kuran'la çelişiyor,eğer bunları ayıklarsak geriye yüzde yirmiden az bir miktar kalır.Bence bu yüzden yalnız Kuran'a sarılmalıyız,hadislerden ise Kuran ve bilim ile uyum içerisindeyse onlardan yararlanabiliriz dedim.Ama tekrar ediyorum hadislerin çok az bir kısmı Kuran'la uyum içerisindedir,bu yüzden ben Kuran'dan başka bir yol gösterici asla aramam dini meselelerde.
Sizinle Kuran'a dönüş konusunda hemfikirim ama size katılmadığım pek çok konuda var.Örneğin o 2 ayet meselesinde ktılmıyorum.Bunun dışında 19. orgdaki yorumcular cennet ve cehennem tasvirlerini genellikle sembolik olarak görüyorlar.Ben buna da kesinlikle katılmıyorum.Daha bunun gibi bazı hususlar....Neyse şimdi burda yeni bir tartışma açıp konudan uzaklaşmanın bir anlamı yok.Selam ve sevgiler...

Respond to this message   

(no login)
212.98.2.162

doğan'a

July 9 2001, 9:13 PM 

1.Sorun için:

"Elbette hatırlatıcıyı Biz indirdik ve O'nu koruyan da elbette Biz olacağız." (15:9)

"Ne geçmişte, ne de gelecekte, sahte olan hiçbirşey O'na giremez; En bilgili, övülmeye layık olan tarafından indirilmedir." (41:42)

*ONLAR BIR HESAP UMMUYORLARDI. VE AYETLERIMIZI, MUCIZELERIMIZI YALANLADILAR. HALBUKI BIZ HERSEYI SAYIP YAZMISTIK. OYLEYSE TADIN, SIZIN SADECE CEZANIZI ARTIRACAGIZ. (78:27-28-29-30)

*******HER GÖZ BAKAR AMA HER GÖZ GÖRMEZ*******

2.Sorun için önce Allah'tan hesap sormalısın, niye önceki kitapları koruyamadın diye...

Sonra ben şöyle cevaplarım sınırlı bilgimle:
Kuran'ı indirmeye sebep olması bakımından böyle dilemiştir. O istediği şeyi diler ve istediği şeyi yapar. Sen o kapasitesi belli beyninle beğensen de beğenmesen de...

Sen ne düşünüyorsun bu konuda?

Respond to this message   

(no login)
212.98.2.162

Doğan'a not

July 10 2001, 1:56 PM 

"kapasitesi belli beynin" derken, belli olan bir durumu belirtmek istedim.

Ben de dahil olmak üzere bütün yaratılmışların kapasiteleri bellidir.

Selam ve Sevgiler

Respond to this message   
Current Topic - 19 'CULARA BİR SORU
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss