YUH BE BİDE YALAN SÖYLÜYORSUN ANA YAZI OLDUĞU YERDE DURUYOR ALTINDA 3KERE AYNI MESAJI YOLLAMIŞSIN O BİLE DURUYOR 2 YENİ YAZI EKLENİNCE HALIYLE 3, SIRAYA İNMİŞ AMA YERİNDE DURUYOR
IDEALIZM DEN UZAK DURMAKDA YARAR VARDIR.. TEHLIKELIDIR..
July 5 2001, 12:02 AM
Baris Kardes:
Isamesih, ozgurlugu desteklemiyor.. En azindan bizim anladigimiz ozgurluk orada esmiyor.. Isamesih'in tutumunu soyle ozetlemek mumkundur;
Hanifedendi veya Beyefendi olacaksin.. Kibar yazacaksin.
Kisisel tartismalara arada bir belki girebilirsin ama, cok politik olacaksin..
Dilin keskin olmayacak..
Hakaret etmeyeceksin.. Hele kufur, asla..
Ben her ikisi icin atilmistim forumdan..
Ebuselam cezalandirilmisti.
Haci Ali, Allah selamet versin, yasaklanmisti..
Karsindakine hurmet edeceksin..
Karsindakini seveceksin..
Baris kardes.. Orasinin bu tutumu aslinda Hristiyanligin genel tutumu ile uyum halindedir.
Yazilarin, hatta tartismalarin bile, hristiyanlik ruhuna gore yapilmasini ongoren bir sitedir..
Demokratik bir forum degildir..
Demokratik olarak davranmak zorunda degildir..
Yazilarin aylarca hristiyanlari zehirleyecegini ve onlarin inanclarini rencide edecegini dusunerek boyle bir tutum icine girmislerdir..
Muslumanligi elestiren iletileri silmemelerinin nedeni de budur..
Cunku o elestiriler muslumanlarin sorunudur, hristiyanlarin degil..
Bir musluman forumu dusunun..
Onlarin da ayni veya benzer tutum icinde olacagina eminim..
Zaten muslumanlar boyle bir forum acamayacak kadar tutucudurlar.. Hristiyanligin ve Islam'in acikca tartisildigi musluman bir forum var mi? Ben bilmiyorum..
Inan bana, bir tane senin olmasini istedigin musluman forumu acilsan, isamesih'in uzerine muthis bir baski yapar ve onu degistirir..
Demokratik bir musluman forumunun olmamasi isamesih'in boyle davranmasina neden olmaktadir.
Alternatiforum aslinda musluman bir forum degildir.. Her konunun rahatlikla ve sansursuz tartisildigi bir forumdur.. Bir plani, amaci, acendasi, doktrini yoktur.. Genel kultur forumudur.. Buradaki din forumunun tutumu aslinda Islami dusunceyi ve felsefeyi tam olarak yansitmamaktadir. Genel olarak din tarsisilmaktadir.. ve bu arada dinsizlik.. Bu forum editorunu ve burada yazanlari hic bir dusunce ve doktrin baglamaz.. Isamesih oyle davraniyor, biz de ona karsilik vermeliyiz diye bir kural yoktur. Her forum kendi sorumlulugunu yuklenmistir..
Isamesih bu tur bir davranis icinde olmasinda haklidir. Ozgurluk konusunda kendi hakkini kullanmaktadir.
Biz muslumanlar ve Turk ateistleri, Hristiyanligi hic, ama hic anlamamaktayiz.. Kafamiz Islam'in doktrinleri ile oylesine yikanmis ki, anlamamiza da olanak yok..
Bu nedenlerden ve onlarla rekabet edecek gercek bir Islamik forum olmadigi icin, isamesih'in bu davranisini hosgoru ile kabul etmek zorundayiz..
Yazilarin ve Islam'a yonelik kufurlerin silinmedigi bir Islamik forum acmayi dusunuyor musun?
Ben ilk agzina geleni soyleyeni ve Islami enine boyuna elestirini olurdum.. Bana tahammul edebilir miydin?
Sen bosver idealizmi din konusunda..
Dinde idealizm olmaz. Din ne ise o dur.. Kabul et, duani et.. Cunku dini ve hemen her guzel ve verimli dusunce ve inanc akimini yozlastiran dogma, idealizm dir..
Idealizmden uzak dur..
Selamlar
Haci
Yorumlar gönderen kişilere aittir. Bunların içeriğinden biz sorumlu değiliz.
Yorumların içeriğine ilişkin (Puan: 0)
Gönderen: Herhangi Tarih: Wednesday, July 04 @ 10:54:36 EDT
Sevgili Barış İçeriği suçlamalar, aşağılamalar içeren yorumlar silinir. Bu kimin ne olduğuna bakmaksızın uygulanır. Görebildiğim kadarıyla uygun olmadığına karar verdiklerimi silmekteyim. Senin kişiliğine veya müslümanlara karşı bir tavır değil UYGUN OLMAYAN dille yapılan yorumlara karşı bir davranıştır. Yoksa başka bir müslüman gelip, bu sefer senin veya başkalarının yazılarını neden silmediğimi söyleyip yine beni suçlamaktadır. Bu kısır döngüyü de engellemenin tek yolu içeriği hoşgörü, anlayış, iddialar, uygun dille savunma içermeyenleri silmekle mümkündür ve ben bundan yükümlüyüm. WebServant G http://www.isamesih.org
eh olursa bu kadar olur bu yazılar dağa önce mesaj panosundaydı ve senin altına yazı yazdığını hatırlamıyorum ana sayfaya ise yeni asıldı çün m-ducane de panodakı benim yazıların altındaki cevapların silindiğinden den vuruyordu ve bizi suçluyordu biliyorsun belki sizin yazıyı yazan bu yazıları edit etme hakınınz var isterseniz bu yazıları sile bilirsinizde ancak ana yazı sahibini böyle bir hakkı yok sadece modoratörle bu yazıyı tamamen kaldırma yada editleme hakkına sahipler sakın bu yazıları siz silmiş olamyasınız ( yanlışlıkla yada kasıtlı ) çünkü bu tür olaylar daha öncede yaşandı
Ben yorum değil MAKALE'nin müslümanlar tarafından asılamayacağını söylemiştim Barış. Her makalenin altına isteyen istediğini yazabilir dedim. Anlıyorum ki YANLIŞ anlamışsın. Bunu burada tekrar ilk söylediğim gibi ifade edeyim dedim.
Her makalenin altına isteyen istediğini yazabilir dedim.
Sozu edilen YAZI herhangi bir makalenin altina asilan bir yorum degildir. WebServant bir MUSLUMANIN "yorumunu" Ana sayfaya makale formatinda asmistir. Adi neden "YORUM"dur bilemiyorum...
DABILYU DABILYU DABILYU DAT ISA MESIH DAT ORG SITESINDEKI ISLAM VE HIRISTIYANLIK TARTSMALARI BOLUMUNDE MUSLUMANLARIN YAZMAMASI GEREKTIGINI DEFALARCA SOYLEMISLERDI. BARIS YENI OLDUGU ICIN BILMEYEBILIR.ZAMAN ICERISINDE MUSLUMANLARIN BIRCOK YAZILARININ SILINDIGINI HERKES BILIR. EGER MUSLUMANSANIZ EN UFAK BIR SITEMINIZ YAZILARINIZI SILINMESINE VEYA SANSUR YEMENIZE SEBEP OLABILIR. AMA KUFURLER ISLAMA VE MUSLUMANLARA YAPILIYORSA NO PROBLEM.PEK SIKISIRLARSA COK MESGULDUK GORMEDIK DERLER. NEYSE DEGMEZ
Bana kalirsa bu adamalr gercegi falan aramiyorlar...
July 5 2001, 1:57 AM
Gozlerini yummuslar. Elaleme ISA'nin ne kadar iyi bir tanri oldugunu, sevigyi, bilmem nei anlatiyorlar. Anlattiklarinin incil ile alakasi yok tabi.. Kadinin konumunu anlatmiyorlar mesela tevrat ve incilde...
Tevrat'a inaniyoruz diyip uygulamiyorlar. Yahudi kulturu o diyorlar.
Ay basinda da maashlarini alip bogazlarina dugumlenmeden yiyebiliyorlar.
artc ile Sen-Antuan ayni kisi mi? Yoksa ben paranoya mi oldum?
July 5 2001, 2:34 AM
Ikisi de büyük harflerle yaziyor ve imla kullanmiyor. Uslp farki da hemen hemen yok gibi...
artc
195.214.137.133 KOMÜNİST İT BİLG YETER LAN KES GİDER AYAK TOPUĞUNA SIKACAM June 28 2001, 4:13 PM
KESİN LAN ERGENEKON SENDE SALAK SALAK KONUŞMUŞSUN SEVİYESİ DÜŞÜK OLAN SİZSİZNİZ BURAYA YAZMAMIN NEDENİ KENDİ FORUMUM OLDUĞUNDANDI YETER LANNNNNNN ÇEÇENLERE İNANMAYAN BİLG BİR PKKLI OLDUĞUNU BELLİ ETTİ KÜRTLER HAKLIYMIŞ BOKKKKKK EBENİN DAMI YETERLANNNNN OLMAZKİ BU KADAR ŞERF YOKSUNU HERİF ÇEÇNİSTAN BAŞTAN BERİ VARDI HANİ KÜRDİSTAN NERDE HAK YOLUNDA YALNIZ KALSAMDA YÜRÜRÜM NE DERSENİZ DEYİN Bİ RSÜRE KAFİRLERE CEVAP YOK VE SON NOKTA
......................
SEN-ANTUAN
213.194.68.101 Untitled July 4 2001, 11:16 PM
E TEMBELİK ETMEYİP DE BROWSERİN YANINDAKİ CUBUKLARI KULLANSAYDIN YAZININ YERİNDE DURDUĞUNU GÖRECEKTİN
İŞİNİ GÜÇÜNÜZ BU DEMİ İNSANLARA İFTİRA ATMAK NE
DİYORSUN ANA YAZIYI BİLE KALDIRDILAR ANA YAZI YERİNDE DURUYOR ALTINDA SENİN YOLLADIĞI 3 AD AYNI YAZIYI 3 DEFA YOLLAMIŞSIN YERİNDE DURUYOR ASIL MESELE SANSÜR DEĞİL TEMBELLİK
garip olan, 25 aralıklarda isa peygamberin doğum gününü
kutlaman değil antuvan.. bu tarihin putperest roma'nın
bayramıyla aynı güne denk gelmesi de değil..
garip olan, bir grup dindaşının aynı bayramı 6 ocakta
kutluyor olması ve bunun da bir başka putperest
bayramıyla çakışıyor olması da değil..
zaten gün gibi ortada put sevginiz, bu tarihlerin de
tutuyor olması ayrıntı..
garip olan, 4 "yeni ahit" kitabındaki çelişkiler değil
antuvan.. sansürle bunları 1935 e dek gizleyebilmiş
olmanız da değil..
garip olan, Allah'ın dinini yapboz oyunu gibi kullanmanız
da değil.. sözgelimi domuz eti yemek yasakken önceleri
canı çeken bir hıyarın pardon bir azizin, aniden serbest
ilan edivermesi ve buna uymanız da değil..
yahut 12. yüzyıla kadar papaz abileriniz evleniyorken,
muhtemelen iktidarsız bir herifin bundan böyle evlenmek
yasak demesi, ve onu dinlemiş olmanız da değil..
isa peygamberin ölümünden çok sonra yazılmış birbiriyle
çelişkili dört tane incil'in Allah sözü olduğunu söylemeniz
de değil antuvan..
garip olan, içinizdeki erdemli insanların bu palavralara
inanıyor olmaları sorgusuz sualsiz..
tıpkı bizim ehli sünnet içindeki erdemliler gibi..
garip olan, din tüccarlığından böyle düşük kaliteli
yalanlarla hala iyi para kazanabiliyor olmanız..
tıpkı sünnetperest tüccar mollalar gibi..
garip olan, bunca insana bunları yutturabiliyor olmanız..
ama yine, sana bunları yazmama gerek yoktu değil mi
antuvan, sen zaten biliyorsun..
peki neden rezil rüsva olmakta ısrar ediyorsun?
"reklamın iyisi kötüsü olmaz" diye mi?
hadi, yürü antuvan hatta koş o sitene de birkaç leblebi,
çerez, fındık, fıstık, falan, filan daha çağır..