YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

HANGI EDIP YÜKSEL`E INANALIM?

July 5 2001 at 2:20 AM
dilemma  (no login)
from IP address 62.225.210.124

Ahmed Deedat`in „Kur-an en büyük mucize“ adli kitabi Edip Yüksel tarafindan türkceye cevrilmis. Kitabin girisinde yazarin biyografisi veriliyor. Edip Yüksel`e göre Ahmed Deedat, „sempatik, mütevazi, disiplinli, enerjik ve mücahid bir Kur-an talebesi“. Hindistan uyruklu olan Deedat, dokuz yasindayken ailesi ile birlikte G. Afrika`ya göc ediyor. Babasi terzi. Gencliginde seyyar saticilik, bakkal cirakligi, kamyon söförlügü, magaza satis müdürlügü gibi islerde calisiyor. Merhaleleri birer birer gecip, her basamagin cilesini ayri ayri cekerken Izhar-ül Hakk ile tanisiyor.. Böylece dini hayata ilk adimini atiyor. Daha sonrasinda G. Afrika Cumhuriyetinde “Islam Propaganda Merkezi” ni kuruyor . Edip Yüksel`in ifadesiyle “sag emperyalizmin destekledigi Hristiyan misyonerligine karsi sistemli, inatci ve cok basarili mücadeleler veriyor”. Yüksel kitabinda, yazar hakkinda bir Afrika gazetesinde yer alan tasvire de yer vermis:
“hatip olmaktan cok, giyimiyle bir ciftciyi andiran bir aydin…” diye basliyor yazi… Kitabin arka sayfasindaki resme göz atarken acaba Kur-ani kiyafet tarzi bu mu, diye düsünmekten kendimi alamiyorum.

Ahmed Deedat, kelamin büyüsüne vakif, caliskan ve agirbasli müslüman bir misyoner. Hayatinda iki büyük facia var. Biri Resad Halife`nin tekrari oldugu icin kendine ait bir medrese kuramamasi. Digeri ise zatina yaklasan herkese deha beratlari dagitmasi. Bu dehalardan biri de Edip Yüksel.

Gelelim Deedat`in eserinin icerigine… Aslinda eserin tümü Deedat`a ait degil. Kitabin yarisi E. Yüksel`in hapishanedeyken Kur-an üzerinde yaptigi arastirmalardan olusuyor. Kur-an`i vahyin bilimsel bazda ispatlarina yönelik makaleler agirligi olusturmus. 4. Bölümde “Edebiyat devleri tarafindan yapilan teyitler” basligi altinda durakliyorum. Konu, Avrupali yazarlarin Hz. Muhammed hakkinda sarfettikleri yaldizli övgüler. Bütün bu övgüleri teker teker siralandiktan sonra soruyor sayin Deedat: Peki bu insanlar neden Muhammed`e tabi olmadilar?; nicin Islam`i kabul etmediler? Ardindan cevabi kendisi veriyor:

"Önceleri bu gayr-i müslimlerin iki yüzlü olduklari fikrindeydim; fakat onlari yanlis yargilamistim. Kur-an`la ilgili yeni kesiften sonra bu büyük adamlar hakkindaki düsüncemi degistirdim. Yukaridakilerin bazilarinin Hz. Muhammed (as)`I kendi peygamberleri ve önderlerinin üzerinde göstermesi gercegine ragmen onlar, Islam`I Kabul etmege hazir degildiler; cünkü düsüncelerinin ardinda Hz. Muhammed (as) `in Islam`I kendi basina cikarmis olduguna inaniyorlardi…"

Iyi ama, hani bütün peygamberler esitti? Eger bu devlerden her hangi biri bizim peygamberimizi mesela, Hz. Isa`dan üstün olarak ima etseydi Islam`a göre sirke girmis olmazmiydi? Gerci halihazirda sirk icinde olanin yeni bir sirke girmesi nasil olur bilemiyecegim ama, bu insanin neden müslüman olmadigini düsünmek de cok mantikli sayilmaz. Isin daha enteresan olan tarafi ise Deedat`in ceyrek asirlik Kur-an calismalarina ragmen sorusunun cevabini Kur-an`da bulamayisidir. Buyurun beraber okuyalim:

Kendilerine kitap verdiklerimiz onu (o kitaptaki peygamberi), öz oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Buna rağmen onlardan bir gurup bile bile gerçeği gizler.
(Bakara 146)

Ehl-i kitap, peygamberi öz cocuklarini tanircasina iyi tanir ve takdir eder. Onlara göre Hz. Muhammed, yani Kur-an`in yazari cok zeki bir insan, basarili bir devlet adami ve iyi bir mütefekkirdir. Ancak Hz. Muhammed vahiy elcisi degil, Kur-an`in mimaridir. Kaderin ne garip bir cilvesidir ki, bugün E. Yüksel ve taraftarlarinin peygamber efendimiz hakkindaki düsünceleri Ehl-i kitabla celisiyor gibi görünse de düstükleri yanlis,ayni yanlisin farkli bir versionundan baska birsey degildir. Onlara göre peygamber bir insandir... Tek özelligi ise vahiy almis olmasidir. Vahiy icin neden O´nun secildigi sorusunun cevabi ise hala karanliktadir.

Evet bugün E. Yüksel ve taraftarlari böyle düsünmekteler. Oysa "Kur-an en büyük mucize" kitabinda E. Yüksel peygamber efendimiz hakkinda cok farkli bir dil kullanmis. Iste kitabin Deedat`a ait olan kismindan bazi pasajlar:

„Kur-an, vefatindan önce Yüce peygamberimizin direkt talimatlariyla numaralanarak siralanmis geleneksel bir düzen izler.“Sayfa 28

Yüce peygamber!

"Muhammed (a.s) insanlarin en akilli ve en zekisi idi."
Sayfa 29

Deedat yer yer peygamberimiz hakkinda “Allah`in kudretli elcisi Hz. Muhammed (a.s)“ ve „aziz peygamberimiz“ diye sesleniyor.

Ve iste E. Yüksel`e ait kisimdan pasajlar:

„Peygamberler ahlaki, siyasi ve ictimai sahalarda bize nasil önderlik etmislerse ayni sekilde , Cenab-i Hakk`in kendilerine lutfettigi mucizeler ile de cesitli ilimlerin ulasabilecekleri göstermis ve belki noktalamislardir.“
Sayfa 144

Oldu mu simdi ya! Hani tek önder Kur-an`di?...

„Peygamber efendimiz Mekke`de iken bu iki devlet arasinda vukubulan bir savasta Iran büyük bir galibiyet kazandi“
(sayfa 153)

Allah sasirtmasin! E. Yüksel sirke girmis.

„Ayrica Peygamber efendimizin cennetle müjdeledigi on kisi de tam bir iman üzere ahirete irtihal etmislerdir“
(sayfa 155)

Imanin kimde oldugu nasil bilinebilir sayin Yüksel? Sonra ne oluyor bu „Efendi“ takintisi efendim!

„Peygamberimiz (s.a.v) in istikbale dair yüzlerce hadisi varid olmustur ve herbiri aynen vukubulmustur. Bu ayri bir kitab konusu olacagindan buna baska misal vermeyecegiz.“
(sayfa 155)

Ah keske verseydiniz...

„Bircok ayet-i kerimesiyle bizi Allah`a itaate, Resullerine itaate cagiran Rabbimiz, kelimeleri de bircok yönden oldugu gibi 19`un katsayisi olmak hususunda itaate getirmistir“

Resullere itaat mi? Allah askina simdi biz hangi E. Yüksel`e inanalim?

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)
209.17.159.225

ALLAH'a inanin...

July 5 2001, 2:29 AM 

Edip'i bosverin...

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Sanirim bu yazilari Edip'in Ehli Sunnet dinindeyken yazdigi yazilar...

July 5 2001, 2:32 AM 

Emin degilim. Kendisine sormak lazim :

yuksel@yuksel.org

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.124

haydaa

July 5 2001, 2:38 AM 

yeni bir din cikmis..

Ehl-i sünnet dini

eee peki su ehl-i sünnet olmayan dinin peygamberi kim? Edip olmamali...

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Kendisine mail atarsaniz SAKAL'in hic yakismadigini soyleyin lutfen :)

July 5 2001, 2:39 AM 

Iyi ki kesmis ...

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Ehli Sunnet olmayan dinin adi ISLAM peygamberi MUHAMMEDdir.

July 5 2001, 2:40 AM 

Kitabi KURAN, tanrisi ALLAH'tir.

Kelimei tevhidi LAILAHEILLALLAH tir...

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.124

aa tabii sakalll

July 5 2001, 2:42 AM 

sakal ehl-i sünnet dininin isareti oluyor dimi? Peki sizin isaretiniz ne?

favori mi? Yoksa Smokin mi?

Kravat, önlük, papyon mu yoksa?

Pipo da iciyor musunuz?

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

ISLAM dini sekilci bir din degildir...

July 5 2001, 2:48 AM 

ALLAH da modaci ya da Arap milliyetcisi degildir...

Isteyen istedigini giyer. Shahsen ben kot pantolondan asla vazgecmem. Yazin short giyerim...

Sakalimi haftada bir keserim (tembellik)

Alkol/uyusturucu asla kullanmam (dinsel)

Sigara hic icmedim hayatimda/pipo ya da puro da icmedim (igrenirim ama dinsel degil)

Isaretimiz genelde SELAMUN ALEYKUM dur...Yani BARIS uzerinize olsun.

Bunun disinda bisey bilmiyom. Varsa sorun dinimizi anlatabilirim seve seve...

Selamun Aleykum

Respond to this message   
filozof
(no login)
212.29.113.126

herşey giyebilirmiyiz yani!.........

July 5 2001, 4:27 AM 

Yani bir kadın bikini ile gezebilirmi.

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Neden olmasin?

July 5 2001, 5:09 AM 

Aksini soyleyen bir ayet biliyor musun?

Mesela bir plajda bir kadinin siyah carsafla oldugunu dusunemiyorum...Gunesin altinda bir zulum olurdu heralde

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.136

Son Edip'e inanın.

July 5 2001, 7:42 AM 

Anlaşıldığına göre yaşamında bir çok u dönüşü var Edip Bey'in. Ve her dönüşü dolu dolu yaşamış. Ölümüne. Yani, edindiği her yeni dava için özverilerde bulunmuş.

Örneğin, o andaki davası uğruna, çok sevdiği anasına bile arkasını dönüp "hicret" etmiş.

Sanırım bir dava uğruna bu derece özverili olmayı dilemma kolay anlar çünkü o da başörtüsü için yurdundan Almanya'a "hicret" etmiş biri. Her halde pek çok sevdiğini ardında bırakarak.

Ben Edip Bey'in bu u dönüşlerini kınamıyorum. Hatta seviyorum çünkü orda biraz da kendimi buluyorum.

Herkes u dönüşleri yapar yaşamında.

O halde bırakalım o insanî olguyu başa kakmayı. "Hangi Edip'e inananlım?' demeyi.

SON Edip'e inanalım.

Edip şu andaki yaşantısını 19 mucizesine odaklamış durumda. Onu gözü kara yaşıyor. Kim ne derse desin, aldırmıyor. Belki duymuyor.

Atatürk ve 19 konusunda bir kaç gün önce yaptığı şu açıklamaya bakın:

'Allah adına uydurulan mezhepleri, bin yıldan fazla bir süre boyunca Allah'ın Yeryüzündeki Gölgesi sıfatıyla "islam" diye egemen kılan şeytanî halifelik kurumuna son veren bir insan kuşkusuz islam dini açısından tarihî bir öneme sahiptir.'

(19.org/cgi-bin/forum/forum_tr.cgi?read=4176)

Neden?
Çünkü bazı insanlar Atatürk'ün yaşamında 19'lar bulmuştur. Edip Bey için ise 19 dendi mi akan sular durur.

19 uğruna Edip Bey Atatürk'ü bile içine sindirir.
Atatürk'ü bir milletin yeniden doğuşuna katkıda bulunmuş bir insan olarak görüp izleyen benim gibi kimseleri "Atatürk tarikatı"nın bağımlısı diye suçlaya suçlaya.

Edip Bey'in hiç bir şeyine inanmayın isterseniz. Ama şu andaki davasına her şeyini adadığına inanın.

Barış ile.
Hasan Akçay

Respond to this message   
Ali Basaraner
(no login)
61.9.189.98

Ben bu isin boyle olacagini biliyordum!

July 5 2001, 8:02 AM 

Tuh nereden agzimdan kacirdim.:-)

Iyi guzel de hani girmisken sunu da belirteyim,Edip bey in bu son donusu oldugunu nereden bilecegiz.

Hikayeyi bilirsiniz,adam evim yandi evim yandi diye bagirmis,herkes kosmus yardima bir iki

Yanan ev falan yok.

Birgun Adamin evi sahiden yanmis!

Bu sefer de yardim eden yok.

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
216.129.73.228

Dönmek güzeldir... Dönememek tehlikeli...

July 5 2001, 11:08 AM 

Hatanı gördün mü döneceksin!

Dönemiyorsan inatçısın demektir.

DİN işinde tükürdüğünü yalayacaksın. Yalamazsan yalatır ALLAH.

Dönmek güzeldir.

Dönemeyenler riyakardır.

Her namazında IHDINESSIRATEL MUSTAKİM diyim hala doğru yolda olduğuna inanan namazından bişey anlamıyor demektir.

Bizi doğru yola ilet diye yalvarıyorsan doğru yolda değilsin demektir. Ya da yalan söylüyorsun demektir.

Çok döndüm. Allah dönebilecek açık yürekliliği hep nasip etsin.

Ayrıca HİÇ BİR EDİP'e, HİÇ BİR BARIŞ'a, HİÇ BİR AKC'ye İNANMAYIN.

ALLAH'IN KİTABI KURAN'A İNANIN.

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.67

cok dönmek iyi degildir

July 5 2001, 2:23 PM 

kafan döner...
Bazilarinizin dönmüs bile.

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Sen oldugun yerde dur o zaman :)

July 5 2001, 11:00 PM 

Basin donmez

Respond to this message   
brek
(no login)
212.29.64.150

işe bak barış

July 6 2001, 4:47 PM 

"biz insanı en güzel bir biçimde yarattık"

"sonrada onu aşağıların aşağısına çevirdik"

bu ayeti tam olarak üstüne alınma barış ama
her değişim doğruya doğru gelişim değildir

her gidilen yer bırakılandan hayırlı değildir

gidişat iyi değil varılan yer bedbahtlık yeri ise
yerinde kalmak daha iyidir

sana baksana önceden ehli sünnet için
islamdan ayrı bir dindir diyormuydun

ıslah ......

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.78

:)

July 6 2001, 5:10 PM 

evet, her bas bir beyin tasir ve bas dönmesi de beyinle ilgili bir durumdur.

Kafa(kuru kafa gibi) icin ayni sey söz konusu olmadigindan, böyle bir tehlike de söz konusu olamaz...

Not: bu bir espridir, ciddiye alinmasin

Respond to this message   
gak
(no login)
212.252.3.137

hangi muhammede inanalım

July 6 2001, 6:15 PM 

Vahiyden önce peygamber
muhammed
kabeye putlara tapmaya hiç mi gitmemiştir.
Putataparlığın vecibelerini yerine getirmeyen biri
mekke camiasında nesıl olur da itibar görür.

Vahiyden önce peygamber
ateist miydi

müslüman olmadığı kesin de
dini neydi?

siz hangi muhamme
de inanıyorsunuz?

Barış kardeşim doğru söylemiş
havanda su dövmeyin
allaha inanın...

yoksa sorularda hep bir hangi bulacak kadar
şeytan insana yakındır

hangi olduğu yerde
tevhid olmaz

sevgiyle

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

2:18

July 6 2001, 10:35 PM 

2/18 Sağır, dilsiz ve kördürler; yönlerini değiştiremezler.

2/18 Deaf, dumb, and blind; they fail to return.

2:18 Deaf, dumb and blind; and they return not.

2/18 Deaf, dumb (and) blind, so they will not turn back.

2/18 Deaf, dumb, and blind, they will not return .

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.81.138

havanda su dövme

July 7 2001, 1:04 AM 

gak, peygamberimizin vahiy almadan önceki dönemde putlara taptigina iliskin bir delil sunmak durumundadir. Havanda su dövmeyecegiz.. Ne yapacagiz? Gak ne diyorsa onu onaylayacagiz. Ne diyor gak?E. Yüksel`in, peygamberimiz hakkindaki düsüncelerini eskiye nazaran müsbet yönde bir gelisme olarak telakki etmeliyiz. Eger sebep buysa, biz de kendisine ayni uslupla cevap veririz. Sen de havanda su dövmeyi birak gak. Peygamberimizin son seklini örnek al, vahiyden önceki halini degil...

Kur-an`da konu acik secik beyandadir. Peygambere takinilan tavirlar ortadadir.

Hristinyan ve ateistlerin bir kismina göre: Hz. Muhammed zeki, becerikli bir dehadir. Peygamber degildir...
19. lara göre : Hz. Muhammed bir insandir. Allah son bir elci( gerci O`nu son elci olarak kabul ettiklerinden bile emin degilim. Yakinda bu meselede taraflarindan tartismaya acilabilir) daha göndermeye karar vermistir. Insanlar arasinda kura cekmistir ve kurada Hz. Muhammed cikmistir. Vahiy ona indirilmistir...
Bizim gibi müslümanlara göre: Hz. Muhammed, bütün varliklarin mükemmelligini temsil eden bir gaye varliktir. Yaratici kudret, seckin ruh ve sonsuzluk kadrosunu ortaya cikarabilmek icin onlari istifa`ya tabi tutar..(Ali Imran, 33). Istifanin gerceklesmesi icin göclere, istilalara, evlenmelere esrarli bir bicimde imkan hazirlanir. Bu bir nevi eleme olayidir. Peygamberler arasinda da istifa uygulanmistir (Bakara 253). Bizim peygamberimiz iste bu yüzden Mustafa adini almistir. Mustafa, yani secilmis, istifa edilmis kisi. Cansiz varliklardan baslayarak bir kac asamadan gecen istifa, mükemmelligin dorugu olan Hz. Muhammed`de kemale erer. Allah`in elcisi Hz. Muhammed insanlarin en mükemmelidir...

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

HZ. MUHAMMED'I PUTLASTIRANLAR O KADAR COK KI..

July 7 2001, 1:29 AM 

Oldu Dilemma
Sen Hz. Muhammed'e tap...
O senin putun gibi duruyor..
Yuzunu sur hirkasina ve sakalina... Bakalim ne oluyor?

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.81.138

niye anlasimiyorum?

July 7 2001, 1:36 AM 

ben mi anlatamiyorum, siz mi anlamamakta israrlisiniz?

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

HER IKISI DE GECERLI..

July 7 2001, 1:44 AM 

Sevgili Dilemma;

Ne sen anlatabiliyorsun...
Ne de biz seni anlayabiliyoruz..

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.81.138

Edip´in samimiyetine inaniyorum akc...

July 7 2001, 1:46 AM 

Bir dava adami oldugunun farkindayim. Fakat durumu abartan ben degilim. Bir düsün, 19 kodlamasina uymuyor diye Kur-an`dan ayet cikarmaya kalkisiyorlar.

Eminim E. Yüksel birgün kel kalacak olsa basina 19 dan fazla tüy diktirmez.

Insanoglu evrimini Allah`in kanunlarina uygun bir sekilde tamamlayamamistir diyerek ameliyatlarla el ve ayak parmaklarini da 19`a tamamlamaya kalkarlarsa sasmayin...

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.81.138

July 7 2001, 1:49 AM 

naapalim be haci.

Dilemma susmasini da bilir...

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Uzum yemek? Bagciyi dovmek?

July 7 2001, 2:30 AM 

Kuran'a gore Muhammed, peygamber olmadan once SAPKINDI (Delalet)

93/7 Seni bir sapık olarak bulup doğruya iletmedik mi?

Burada gecen DALALET kelimesi Fatiha'daki DALALET kelimesi (VELEDDALIN) ile aynidir...

Fatiha'da ALLAH'a yalvarip bizi iletmemesini istedigimiz seydi MUHAMMED.

Muhammed'i masum bir insan yapip putlastirdiginizi ve bu nedenle KURAN ayetleri ile celistiginizi farketmiyor musunuz?

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.198

Untitled

July 8 2001, 5:27 AM 

anlamak istediginizi degil,anatilmak isteneni anlamak durumundasiniz.yoksa cumleler bircok turlu anlasilabilir. deedat'a gelince giydigi elbise hindistan ve pakistanlilarin geleneksel elbisesidir.new york sokaklarindada bircoklari boyle geleneksel elbiseleriyle gezerler.bence guzel birsey. edip'in deedat yanindaki fotografi ise bazilarinin cebinde tasidigi ve herkese gosterdikleri ozalla,ecevitle, demirelle beraber cekilmis resimlerine benziyor.edip'in deedat ile cekilmis resmi edip icin cok onemli olabilir ama deedat icin degildir.deedat 19 mucizesinin ilk zamanlarinda ki o zaman resad halife peygamberlik iddasinda bulunmamisti veya bu iddayi gizliyordu.19 mucizesini isleyen bir kitab yazdi.kitab aslinda video kasetlerininde satildigi bir konferansinin kitaplastirilmis sekliydi. zaten deedatin butun kitaplari konferans metinlerinin bazi eklemelerle kitap haline getirilmis metinleridir.neyse resad halifenin peygamberlik iddasi ve 19 mucizesinin abartilari ortaya cikinca deedat hem kitabi hemde videoyu kaldirdi ve ulasabildigi butun islami kuruluslara bununla ilgili bir mektup yazarak uyardi.kendisinin resad halifeyi taklit etme gibi bir durumu yoktur,ekol kurma pesindede degildir ve olmamistir.yani yukarda sozu edilen iki faciadan birinin durumu boyledir.deedatin medrese kurma gayesi ve emeli yoktur.zaten kendisinde bunu basaracak ilimde yoktur(resad halifeden kat be kat ustunde olsada)ikinci facianin asli ise deedat arada bir dunyanin her tarafindan gelen talebelere comparative religion dersleri verirdi.facia bu mu?deedat konferans ve tartisma kasetleriyle muslumanlar arasinda diger dinlerle ciddi olarak ilgilenmenin gerektigine inanan kisilerin cogalmasina yardimci olmustur.onbinlerce insan deedat vasitasiyla musluman olmustur.ve onun talebe ve taklitcileride onun actigi yoldan islama hizmete devam etmektedirer.deedat dinler arasi tartsmayi halk nezdinde temsil etmis ve dinler arasi diyalogun tuzaklarina dusmemistir. deedatin seminerlerine giden kisilerden birine ait bir web sitesi vereyim kendisi deedat tarafindan talebelerin basina ders vernek icin geciriliyor. bende queens NY da bu zatin derslerine katildim.benim gorusume gore deedat'dan cok daha ustun biridir ama muslumanlar aasinda deedat gibi populer olmasina yarayacak bir karizmasi yoktur.papazalar deedatin karsisina korkarak cikarlardi.bunun karsisina ise cikamiyorlar. www.islamicpropagation.com site hazirlik asamasindadir aol de kucuk bir sitesi vardir.ayrica www.ibts.com da tartisma ve ders kasetleri satilmaktadir. ilgilenenlerin bilgisine

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.221.69

Untitled

July 8 2001, 7:12 AM 

yukardaki sozlerime bazi ilavelerde bulunmak istiyorum. dikkat ettinizse izhar-ul hak isminde bir kitabin adi geciyor bu kitab turkceye ve ingilizceye tercume edilmistir. turkcesi sonmez nesriyat tarafidan basilmistir. kullanilan turkce yeni nesile bilhassa dini literature alisik olmayanlara agir gelebilir.ama yinede,bilhassa hiristiyanlikla ilgilenenlere mutlaka okumalari gereken bir eser olarak tavsiye ederim.ingilizcesi ise taha publications ve arabistan tarafindan basildi taha 4 cilt olarak sudiler ise 3 cilt olarak bastilar muhteva aynidir,sadece 1. ve 2. ciltleri birlikte basmislar. ama bu tercume deedatin bahsettigi tercume degil.what is christianity isimli bir kitabida bulunan taqi osmaninin ozetidir.deedatin bahsettigi tercume tahminim turkcedekiyle aynidir.kitabin yazari kitabi arabca,farsca ve urduca olarak yazmis daha dogrusu tercume etmistir.turkceye ve ingilizceye ayni nushadan mi tercume edilmistir bilmiyorum. ayrica hem deedat hemde izhar-u hakkin yazari muslumanlarin gozunden dusurulmek icin misyonerler tarafindan ehli sunnet disi gosterilmek istenmistir. deedata kadiyani benzerligi rahmetullah kairnaviyede sii'lik iftirasida bulunulmaktadir.muslumanlar uyarilir.hiristiyanlikla ilgli calismalarda muslumanlar sii, kadiyani,19 cu,sunnu,sufi butun goruslerden faydalanabilir. hatta ateist,bahi,yahudi ve yeni cag dinlerinin konuyla ilgili eserlerinden faydalanabilirler.rahmetullah ilk degldir deedatda son degildir.simdilikhoscakali.

Respond to this message   
Ali Basaraner
(no login)
203.26.23.7

Untitled

July 8 2001, 10:44 AM 

yukardaki sozlerime bazi ilavelerde bulunmak istiyorum. dikkat ettinizse izhar-ul hak isminde bir kitabin adi geciyor bu kitab turkceye ve ingilizceye tercume edilmistir.

Bu Kitabin Ingilizce Ismi ve yayinevini rica edebilirmiyiz?

Selamlar.

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.221.117

teferruat

July 8 2001, 4:39 PM 

sayin ali basaraner once kitabin turkcesinin nereden bulunacagini yazayim sonmez nesriyat telefon:212.4581476 yukardada soyledigim gibi su an mevcut olan inglizce tercumeyle turkce tercume arasinda buyuk farkliliklar var.ingilizce tercume bir ozet niteliginde. yasli birmanyali bir arkadasim eski ingilizce tercumenin cok daha kapsamli oldugunu soylemisti.bundanda deedatin genclik yillarinda okudugu izhar-ul hakk in turkce tercumeye benzedigi fikrine vardim.neyse... kitabin ingilizce adi truth revealed yazar rahmetullah kairnawi turkce tercumede delhili rahmetullah efendi diye geciyor.kitab hem taha publications hemde suudi arabistan tarafidan basilmis. taha publication'un web sitesi www.taha.co.uk ama kitabi katalogda bulamadim belki baskisi bitmistir. hem bu kitabi hemde hiristiyanlik ve diger dinler konusuyla ilgili yuzlerce kitab bulableceginiz bazi adresler verecegim. www.halalco.com/otherideol.html bu linki tiklarsaniz uzun bir listeyle karsilasirsiniz kitab orada var.bende oradan almistim www.msa-natl.org/resources/bookstores.html buradan bircok kitabcinin web sitesine ulasabilirsiniz.bu tip kitaplari genelde comperative religion kategorisinde bulursunuz. www.talkislam.com bu sitedede islamic bookstores ve publications lari tiklarsaniz cok sayda yayinci ve kitabevine ulasabilirsiniz. ayrica comperative religion kisminida tiklayiniz. birde bu siteyi vereyim www.jamaat.net sitelerle ilgili bir problem varsa bildiri.simdilik hoscakalin

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.221.117

Untitled

July 8 2001, 4:57 PM 

http://store.talkislam.com/comrel1.html buradada bircok kitab var birde en altta additional books on comperative religion yazisini tiklayin. ayrica onumuzdeki gunlerde hiristiyanlik,misyonerlik vs konulariyla ilgili bir turkce kitab listesini kitab bolumunde yayinlayacagm.simdilik hoscakalin

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.66

izharül hakk`in türkce tercümesi oldugunu bilmiyordum...

July 8 2001, 11:26 PM 

babamin kütüphanesinde arapcasi vardi. Verdiginiz linklerde de türkcesine rastlayamadim. Acaba türkce tercümesini ismarlayabilecegim bir link verebilecek misiniz?

Almanca da olur...

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.230

Untitled

July 9 2001, 7:59 AM 

verdigim linklerden turkcesini bulamazsiniz.turkcesi sonmez nesriyat tarafindan baslimistir yukarda yayinevinin telefon numarasini vermistim.oradan edinebilirsiniz.

Respond to this message   
Ali Basaraner
(no login)
61.9.189.175

Ebuselam,

July 9 2001, 10:35 AM 

Verdigin Link lerden Kitabi bulmayi deneyecegim.

Allah razi Olsun.

Burada Turkce Kitap bulmak zor,onun icin Turkcesini hic arastirmaya gerek yok.

selamlar.

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.221.101

Untitled

July 9 2001, 6:35 PM 

sayin ali orasi neresi?

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Kanada'ya goc etmeseydim, goc etmeyi dusundugum yer!..

July 9 2001, 8:21 PM 

Fazla sicak velakin

Respond to this message   
filozof
(no login)
212.29.64.150

HİÇBİRİNE......

July 10 2001, 3:49 AM 

Hiç birine inanmayalım sevgili Dilemma,
neyine inanalımki ne veriyo insanlara.
İnanmak kelimesiçok büyük anlamlar taşır.
Anlamak kelimesi;kabul etmek,sevmek,yaşamak,rahatlamak,
hissetmek,özümsemek
gibi anlamlar taşır.Edip yada onu gibiler bu kavramlardan hangisini sunuyor bize. Bu kavramları ancak aklı başında,bir düzene ve intizama sahip hayat nizamları verebilir.Bu ekolün neresinde bir nizam var.Ahlaki öğreti gibi kısır bir alan başka birşey değil.
Kısaca islam herşeyi ile bir ideolojidir.Ama edibin ve taraftarlarının bize verdiği hiçbir yaşamsal örgü yok.İbadet ve amellerde istediğini yap.Bir müslümanın torunuyla yada ninesiyle evlenmesine yada bir müslüman kadının bikini ile dolaşmasına cevaz veritorlar.Siyasi yada içtimai alanda hiçbir yaptırımları yok. Böyle bir düşünce silsilesi anca başka bir ideolojinin altında yaşanabilir.Çıkış sebebi bu zaten.
Selametle......

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

ALLAH'in dinini begenmiyorsaniz...

July 10 2001, 3:56 AM 

Dilediginiz dine inanabilirsiniz...

KURAN size yetmiyorsa bu sizin bileceginiz ishtir.

Illa bir takim insanlarin hukumleri olmaksizin ALLAH'in hukumlerine uymak size zor geliyor ise... Bunu da siz bilirsiniz!..

Hukumu kabul ettiklerinize emanet olun
Baris

Respond to this message   
Z.Q.R
(no login)
217.3.88.44

Putlarina sarilanlar....

July 10 2001, 4:30 AM 

Beyinlerinde putlastirdiklari Peygambere ve sözde Din Ulemalarina toz kondurmayanlar, acaba sadece Quran ve Allah diyen muminlere ve Edip'e hakareti mubah mi sayiyorlar...

Edip ile kackere tartistigima, Mesaj'daki bazi yanlis cevirilerin düzeltilmesi icin karsilikli yardimlastigimiza foruma ugrayan arkadaslar sahittir...burada Peygamberi konumundan cikaranlar sanki bizlerin Peygambere sövdügünü onun yerine Edip yada Resad'i övdügümüzü saniyorlar...bunlarin hepsi yanlis ve saptirmadir.
Bizim söylediklerimiz gayet acik ve Quran ile desteklenmisken, Putlarina dört ellerinle baglananlar Edip'in eski inaclarindan esinlenerek deliller aramalari....ne acikli ve hüzün verici bir durum!

Burada isteyen herkesle tartisabilirim, ama Allah'in detaylanmis apacik ayetlerine karsi kör olanlara karsi, biz sözün güzeline davet amacimiz nafile bir davet gibi....
Genede herkesi Rabbimin üstün ve seckin yoluna cagirmak ugruna kendimi adadigimdan, bu davada gayretli olmaya calisacagim.

Cünkü samimi olanlar, sözün en güzeline uyanlar, mutlaka Rabbimin dilemesiyle ögüt alacaklardir.

ZuL QuRaN'eL RaKiM

Respond to this message   
filozof
(no login)
212.29.64.150

APAÇıK KURAN?

July 10 2001, 4:54 AM 

Apaçık kuran diyenler nedense bazı sorulara cevap bulamıyorlar.Kendi kafalarında hüküm koyuyorlar.Onda sonrada bizim tek delilimiz kurandır diyorlar.Bu nasıl mantık.İnancı kalbinizi Allah amellerinizi kendi nefsinizmi belirliyor.
Peygamberden başkaları diye söz ediyorsunuz ama Allah ve Çok açık dediğiniz Kuran bir bakın peygamber hakkında neler söylüyor.Ama tabi peygamber kelimesinin geçtiği her ayet o dönemdeki yaşayanlara hitap ediyor değilmi.Allah binlerce yıl sonra yaşayanları düşünmemiş.
Apaçık dediğiniz Kuran bile bu söylediğinizi boşa çıkarıyor.
Aliimran süresi yedinci ayete bile sanırım bakmamışsınız.
Yakında Hiristiyanların 4 inciline birde 5. olan kuran eklenirse şaşmayın.Hirisyiyanlıkta da nasıl olsa peygamber sünneti yada hadis diye kavramlar yok.Yaşam tarzıda pek farketmiyor herkes istediği gibi davranıyor.
Selametle.........

Respond to this message   

(no login)
216.129.73.183

Hangi sorulara yanıt veremediğimizi hatırlayamadım?

July 10 2001, 6:15 AM 

Anımsatırsanız seviniriz... Yoksa sizin dininize uygun yanıtlar mı vermedik diye bozuluyorsunuz?

Yahu bir de dini hristiyanlıktan bozma HADİS dini olanlar KURAN müminlerini hristiyanlıkla suçlamıyor mu? O zaman tepem atıyor hakkaten...

Selametle..

Respond to this message   
Z.Q.R
(no login)
217.3.88.44

ORTAK ILKEYE DAVET, RABBIMIZE ORTAK KOSMAMAK...

July 10 2001, 6:16 AM 

Sevgili Filozof,

Arinmamis olarak Quran'a önyargiyla yaklasiyorsunuz!! Böyle olunca ondan sizi arindaracak dersler cikarmaniz mumkun olmuyor 56:77-80 55:1-2.

Quran'in apacik oldugunu bizler mi iddia ediyoruz yoksa bunu Quran mi acikliyor???

Quran'in dinin biricik kaynagi oldugunu bizler mi diyoruz yoksa bunu Quran mi söylüyor???

Peygamberi putlastirmayin diye insanlari biz mi uyariyoruz, yoksa apacik ayetlerinle ALLAH'mi uyariyor???

Quran'i terk etmeyin diye Peygamber mi bizi uyariyor yoksa biz mi???

Benim adima dini kurallar icat etmeyin, haramlar/helaller iftira etmeyin diye sert cikan bizler mi yoksa Peygamber mi???

Quran'i bilmediginiz, anlamak istemediginiz icin sizinle bosuna nefes tüketiyorum....hele bir önyargisiz olsaniz sizinle ortak ilkede bulusacagimizi 3:64 39:18 görecektiniz, ama önyarginiz ve ördügünüz duvarlar sizi Quran'in apacik mesajindan uzaklastirmistir 17:45-46. Rabbimden sizin ve sizin gibiler icin dua etmekten, güzel sözlerlen uyarip ögüt vermekten 16:125 baska sorumlulugum yoktur.

Selam ve sevgilerimle,

ZuL QuRaNeL'eL RaKiM

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.120

July 10 2001, 2:10 PM 

Ilahi Filozof...

Ya hu Allah kadinlara gerdan kisminizi kapatin diyor, bikini giymeyin degiiiilll...
Kur-an`in neresinde Allah, bikini giymeyin, tango giymeyin, hatta ciplak gezmeyin diyor? Hee nerede yaziyo? Kadinlar boyunlarini kapatacak sadece, diger kisimlari acikta kalsa da olur...

Torunla evlenilir tabi. Bak hatta erkek erkekle, kadin kadinla evlenebilir. Bilumum akraba-i tahallukatla da evlenilir... Nerde diyomus evlenilmiyecek diye?

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.120

Untitled

July 10 2001, 2:29 PM 

bu arada E. Yüksel`in özgecmisini okuyunca aklima bazi soru isaretleri takildi...

Yüksel babasindan pek sempatiyle bahsetmiyor. Ailede kürtce konusmayi yasakladigi icin annesinin cektigi sIkintilari anlatmis.Sonra Imam hatip lisesindeki(babasinin yazdirdigini itinayla eklemis nedense) hocalarini da pek hayirla yad ettigi söylenemez. Elleri sopaliymis, suratlari asikmis falan filan...

Velhasili kelam, E. Yüksel`in biyografisini okurken,bugünkü düsüncelerinin olusumunda, gecmiste cevresindeki Islam`i temsil edenlerin menfi tutumlarinin psikolojik acidan büyük rol oynadigi izlenimini edindim. Büyük bir ihtimalle dini duyarliligi olan, despot bir babanin hükümranligi altinda gecen bir cocuklugu, lisede yine dindar ve zorba hocalarin güdümünde sürdürülen genclik yillari izlemis.Iranli devrim muhafizlarinin yanlis politikalari ise isin tuzu biberi olmus...

Infilagin asil sebebi Resad halife`nin mektuplari. Bu mektuplarin icerigini merak etmedim degil...

Neyse

Respond to this message   
Ali Basaraner
(no login)
203.54.111.178

Hmmm ........

July 10 2001, 6:10 PM 

Turan Dursun la ortak yanlari cok demek.

selamlar

Respond to this message   
filozof
(no login)
212.29.64.150

HELEA OLSUN SİZE.......

July 10 2001, 7:47 PM 

Evirip çevirip sonunda bizide dinden çıkardılar.İyiki bunlr ortaya çıkmış yoksa 1400 yıldır dünyada islam diye bir din yokmuş.
Sevgili Barış ve Z.Q.R sanki biz kuranı inkar etmişiz gibi bir tavır takınıyorsunuz.Sanki hadisler kuranın önünde gelir diyoruz.Ayete muhalif bir hadis varsa biz sanki hadisi tercih ediyoruz.Bilmiyorum size derdimi nası anlatacağım.Kuranın bazı ayrtlerini ve kuranda olmayan birtakım amelleri peygamberimizden örenelim ipsiz sapsız ne olduğu belli olmayan insanlardan değil.Kendi nefsimizdende hüküm vrmeyelim.peygamberin konuştuğu (ayet dışındakiler)kurana aykırı olabilirmi.
Mesele bu kadar basit.Ama siz evirip çevirip Hz. Muhammedi put kuranın emri üzerine onun dediklerni yapanlarıda putperes yaptınız.Biraz insaf yaw.
Selametle............

Respond to this message   
Z.Q.R
(no login)
217.3.90.43

Sevgili filozof yada Abdullah yalniz.....

July 11 2001, 8:23 AM 

Sözlerinizden ne Islam tarihini nede savundugunuz, kayitli oldugunuz mezheb ve inanciniz hakkinda fazla bilgiye sahip olmadiginizi anliyorum. Kusura bakmayin izlenimlerim simdilik böyle, belki dininizi cok iyi biliyorda olabilirsiniz....neyse bunlarin hicbiri kriter ve hüküm olamaz...TEK HÜKÜM ve KRITER QURANDIR....siz dininizi, ictihadinizi, felsefenizi ona göre yapiyorsaniz buna ben neden karsi olayim....ama onunla celisiyorsaniz bunu neden siz yanlissiniz diye size bildirmeyeyim???
Burada herkes sahittir ki, tüm iddialarima ayetleri delil olarak kullanan, dayanakli konusan bir kisiyim....eger bende celiski oldugunu ayetler ile tesbit edebilirseniz ben hatamdan dönmeye hazirim...ya siz celiskili inanc ve tutumunuzdan dönmeye, yüzünüzü Allah'a cevirmeye hazirmisiniz???

Erdemli tavir, güzel ve özgürce tartismaya, gercegi en güzel sekilde ortaya koymaya hazirmisiniz???

Hadi atin iddialarini ben bunlara en güzel hadisler ile cevap verecegim ve veriyorum.

Allah benim ve sizin aranizda sizi zikire/mesaja cagirdigima sahittir, ondan baska taniklar mi arayayim?

Baris ve sevgiyle,

Z.Q.R

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.42

Z.Q.R`den inciler

July 11 2001, 12:19 PM 

"Sözlerinizden ne Islam tarihini nede savundugunuz, kayitli oldugunuz mezheb ve inanciniz hakkinda fazla bilgiye sahip olmadiginizi anliyorum."

"Quran'i bilmediginiz, anlamak istemediginiz icin sizinle bosuna nefes tüketiyorum...."

"Arabca bilmediginiz icin ayeti yanlis cevirmissiniz"

"Cahil insanlar Quran'i anlayamaz:))"

"Kusura bakma ama Quran'i hic bilmiyorsun, buraya astigin 32 ayete inanan ve onlarin hükmünü yerine getiren bizlere, bunlari delil getirmen sacmalik degil mi???"

"Daha sayisiz sorular sizin Din'i anlamadiginiz daha dogrusu dinadamlarinizin saptirmalariyla, gözlerinizin kör kalblerinizin hasta olmasi sizin arinmaniza engel oluyor"

"Bizim söylediklerimiz gayet acik ama inatlasinca anlamiyorsunuz...."

"..size gercekten yardimci olmak istiyorum inanin bana iftira atmaniza ragmen, sizi ben kesip atmadim..."

"Sizin gibi putperestler"

"Demek kendi hastaliginizida Yahudi ve Nasranilere yuklemek taktigi....onlarin hatalarini, hastaliklarini taklit etmenizden dolayi kendinizi bu sapmadan ne kadar uzak görsenizde ayni zihniyetin ürünüsünüz....Peygamber ve dinadamlarini PUTLASTIRAN cahiller...bunu göremediginiz gibi birde Allah'in muminlerine iftirayi caiz ve sevap bilirsi"

Herseyi o biliyor, hersey ondan soruluyor, en alim olanimiz o, en müslüman olanimiz o, onun disinda kalan herkes cahil cuhela... Sunca zamandir bu forumda yaziyorum, bu zat-i muhteremden daha ukela bir katilimciya rastlamadim... Z.Q.R, o cok bilmis uslubunuzu nezaket kurallari cercevesinde bir nizama sokarsaniz tebliginizin tarafimdan daha cok kaale alinacagini bilmenizi isterim. Karsinizdaki insanlari sürekli cehalet, putperestlik ve müfterilikle suclamaniz ben de sahsiniza karsi süpheler dogmasina yol aciyor. Ya bilakis siz, cahil, putperest ve iftiraci oldugunuz icin karsinizdaki insani da öyle algiliyorsunuz, ya da ucuz kahramanlik, yani mücahidlik ayaklarina yatarak ego tatmini yapiyorsunuz...

Aslinda tek sorun bu degil;
Ne aciki, 19. kardesler bizi gayri müslimlerden ayri bir statükoda degerlendirmediklerini her firsatta ifsa ederken, kendi acziyetlerini ortaya koyuyorlar.Davalarina mürit toplayabilmek icin basvurduklari son taktik de bu olmali. Müslüman olmak icin Allah`a ve peygambere imanin yeterli oldugunu, bunun disinda kalan meselelerin ihtilafdan baska hicbirsey olmadigini ve ihtilafin temel kaidelere bagli kalindikca sirke yol acmayacagini bilemiyecek kadar (Z.Q.R`nin ifadesiyle) cahil olan bu kardeslerimiz icin Allah`tan izan niyaz ediyorum...

Saygilar

Respond to this message   
./..
(no login)
212.174.161.61

Allah'a inanın

July 11 2001, 10:42 PM 

Edip Yüksel'e inanacağınıza Allah'a inanın ve aklınızı kullanın...
Daha gerçekçi olur...

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.97

bu slogan eskidi... yeni birseyler bulun da baymayin artik...

July 11 2001, 11:41 PM 

Ödlek 19. lar!

Öglen saatlerinde forumlarina ugradigimda gözlerime inanamadim.. Görengözler, görüyor mu bilmiyorum ama, alt alta Atatürk`ün kehanetlerinden övgüyle bahseden
makaleler siralamisdi. Atatürk`e annesinin öldügü rüyasinda malum edilmis, yok efendim daha genc bir yaverken cumhuriyetin kurulup, saltanatin kaldirilacagini, kadin ve erkeklerin esit olacagini tek tek anlatmis.Hatta bir hintli kahin ataya bir seccade hediye etmis. Bu seccadenin üstünde sembolik bir takim ifadelerde(saat falan geciyordu) atanin ölecegi saat bildirilmis... Ata yaptigi savaslarin sonuclarini da söylermis.. Ve daha bir sürü zirvasyon...

Makaleleri bu foruma tasiyacaktim ama, ne göreyim hepsi silinmis... Ödlek 19. lar!alacaklari tepkiyi hesaplamis olmalilar..

Hadi itiraf edin! Atatürk`e neredeyse seyhlik berati vereceksiniz... Belki verdiniz bile. Tevekkelli degil,19 mayis, 1919 gibi rakamlari bu derece sisirmeniz...

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.97

hmm baslik konudan kopuk olmus

July 12 2001, 12:28 AM 

Bu slogan eskidi ifadesinden

"Allah`a inanin Edip yüksel`e degil" sloganini kasdetmistim tabi...

Respond to this message   
abdullah yalnız
(no login)
212.29.64.150

OKUDUKLARIMA İNANAMIYORUM

July 12 2001, 2:08 AM 

Sevgili Z.Q.R benim anlaşmaya fırsat bırakmadığımı ön yargılı davrandığımı yazmışsın.Gerçektan inanamadım Biraz yukarılara bakarsan sizin düşüncenize karşı ne kadar itinalı yaklaştığımı anlarsın.Ama kafanıza koymuşsunuz birkere bizi putperes yapmaya ne acı.
Barış ile Hacı-Ali nin birbirlerini kafir yapma yarışına girdiklerinde araya girip bunun yanlışlığından bahsettim.Yani ne sizin nede bizim düşüncelerimizin küfür ile ilgisi olmadığını anlatmaya çalıştım.Ama barış inatla kendisne kafir demem için uğraştı(Bkz. Hacı kim? tartışması).Ve dialog çabama rağmen beni takiyyecilikle suçladı.
Sanırım İslam tarihinde ilk defa müslümanlığını bu denli ıspatlamaya çalışıan ve israrla kafir olmam istenen kişi benim galiba.
Şu anda 19. culuğu ciddi bir şekilde araştırıyorum.19.org sitesinde baya bir zaman harcıyorum.Yani sizi dinlemeye çalışıyorum belki anlamak istiyorum.Ktıldığım birçok nokta var.Ama yeterince açıklayamadığınız sorularda var.Ben bu denli olumlu davranırken ısrarla önce putperes sonra kafir nihayetindede takiyyeci oldum.Sanırım birmüddet sonra müşrik, münafık,fasık,zalim gibi sıfatlarla itham edileceğim.
Selametle.......

Respond to this message   

(no login)
212.156.178.201

Sevgiler...

July 12 2001, 2:21 AM 

Sizlere bazı başlılları görmemeyi teklif ediyorum...
Bırakın kendi kendilerine eminim sıkılacaklar...
Devam edelim mi ??

Sevgiler...

Respond to this message   
Z.Q.R
(no login)
217.3.94.219

Samimiyet cagrisi...

July 12 2001, 7:09 AM 

Kendimi hicbir zaman Alim, Arif, Veli falan filan olarak görmedim, öylede takdim etmedim, bunlarin söylediklerimle ne ilgisi var???

Uslubumu agir buluyorsaniz Quran'i iyi bilmiyorsunuz derim....

Tamam tebligi 16:125'e göre yapmak sarttir, ama bazi kisilere bir seyi binkere anlatmakda bizlerde bazen stress yaratabiliyor...(neticede hepimiz insaniz=Muhammed Peygamber bile tebliginde hata yapmistir bakiniz Abese suresi) ayrica yaptigim bazi nezaketsiz sözlerim varsa bunlar icin pesinen özür dilerim. Genede cagrimda ve davetimde ben Quran'in vaadinin yerine gelmesi icin davetime devam edecegim hosunuza gitmesede.

Ayrica samimiyet icinde yaklastigim kisiler ancak beni karalamak ile karsiladilar, bunlara hersefer yanak tutacak degilim. Quran tartisalim onu anlamaya calisalim derken, birileri araya giriyor ya konuyu dagitiyor yada polemi olusuyor.
Ali ismindeki arkadasinda samimiyetinden süphelenmeye basladim...iyi niyetime karsi yazilarimdan isine geldigi gibi yorumlar cikarmasi iyi niyetli insanin isi olamaz

Beni taniyanlara burada anlattigim gercekleri rahatlikla anlatabildigimi, onlari rahatlikla ikna edici deliller sundugumu iyi bilirler....nedense bu forumda bir diyalok kopuklugu yasaniyor yada söylediklerim karombele getirilmek isteniyor....güme gidiyor

Sevgili Dilemma, Almanyada yasadiginizi ögrendim...sizinle tanismak isterim...(eger sakincasi yoksa) ben Frankfurt'a yakin biryerde kaliyorum, eger sizde ICQ yada MSN gibi chat programi varsa lütfen oradan bazi konulari konusabiliriz. Göreceksiniz aramizda ihtilaf, tezet, utopik gibi gözüken seyleri tüm detayiyla gönlünüze akliniza hitab edecek sekilde sunulmus bulacaksiniz

Selam ve sevgiler,

Z.Q.R

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
209.17.159.225

Guncelleyelim.....

July 13 2001, 1:28 AM 

.

Respond to this message   
Current Topic - HANGI EDIP YÜKSEL`E INANALIM?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss