"""19'cu bir arkadasin ballandira ballandira anlattigi 19 orneklerinden bazilari,
Sure sayisi= 19x6=114 (19 durduk yere neden 6 ile carpiliyor? 6'nin hikmeti nedir?)
Besmele= 19 harf
Ayet sayisi= 19x334=6346 (neden 334 ile carptik?)"""
demişsin.. 19 u 6 yla çarpmadık
114 ü 19 a böldük tam çıktı yani 19 un 6 katı
334 ü 19 la çarpmadık
6346 yı (ayet sayısıdır bir hesap makinesi al ve topla)19 a böldük ve tam çıktı yani 19 un 334 katı..
neden 19 ? neden besmele=19 harfe bir kulp bulamadın?
kim nerede 19 un tek başına "kuran'ın Allah sözü olduğunun delili" olduğunu söyledi..
bak hacı'ya 19'a pösteki sayma demesi üzerine bir cevap yazmıştım onu bir oku önce sonra tekrar konuşalım (tabii körü körüne, incelemeye gerek duymadan reddetmeye devam etmek istemiyorsan):
sevgili hacı..

June 30 2001, 3:55 PM
gördüğün gibi bizler de tevrat'ta matematiksel bir sistemin gizli olabileceğini
yadsımıyoruz..
ne de olsa yayıncıları aynı..
ancak tevrat indirildikten sonra öylesine deforme edilmiştir ki bugün o sistemi bulup
çıkartmak zordur.. zaten yukarıdaki yazının devamında (fazla uzun olmasın diye
almadım)
farklı yahudi yazarlar, tevrat'ta kod falan olmadığını söylüyor..
şimdi tabii diyeceksin ki niye? Tanrı neden tevrat'ın bozulmasına izin verdi?
yanıt basit, çünkü tevrat son mesaj değildi..
çünkü tanrı muhteviyatı aynı iki kitap daha yayınlayacak/yollayacaktı..
bunlardan incil bozulacak, kuran ise din gününe kadar tüm halklara/çağlara hitap
edeceğinden korunacaktı..
son mesaj olan kuran, bozulmadı, bozulmayacak.
hazır elimiz değmişken; "pösteki saymak" diye tanımladığın sayımlara bir göz atalım
*** "Ay" (Şehr) kelimesi Kuran boyunca 12 kez geçer...
*** "Gün" (Yevm) kelimesi 365 kez geçer.
*** "Şeytan" ve "Melek" kelimeleri eşit sayıda 88'er kez geçer.
*** "Dünya" ve "Ahiret" kelimeleri eşit sayıda 115'er kez geçer.
*** "İman" ve "Küfr" kelimeleri eşit sayıda 25'er kez geçer.
*** "Adalet" (Qıst) ve "Zulüm" kelimeleri 15'er kez geçer.
*** "Güneş" (Şems) ve "Işık" (Nur) kelimeleri 33'er kez geçer.
*** Allah'ın "De" (Qul) hitabı ile, melekler, insanlar ve cinler için kullanılan "Dediler"
(Qalu) kelimesi eşit sayıda 332'şer kere geçer.
diyelim ki, ALLAH kelamı olmayan herhangi bir kitapta da bindörtyüz yıl önce bile olsa bunları
yapmak kolaydır.. hepsini aynı anda yapmak ise güç de olsa hadi mümkün diyelim..
peki ortada hesap makinesi yokken matematik günümüzdekinden çok gerideyken, yani yine
bindörtyüzyıl önce yazılan bir kitaptan, ancak 1974 de keşfedilen şu sayısal dizilişlere ne
buyurulur?
***Kuran'ın ilk ayeti Besmele 19 harftir.
***Kuran 114 (19x6) sureden oluşur.
*** Kuran'da, numarasız Besmeleler dahil 6346(19x334) ayet vardır. Bu sayının rakamları
6+3+4+6= 19 'dur.
***Besmele, 9. surenin başında bulunmaz; fakat bu kayıp Besmele 19 sure sonra, iki Besmele'ye
sahip 27. surenin 30. ayetinde tamamlanır. Böylece Kuran'daki Besmele tekrarları 114 (19x6)
olmaktadır.
***Kayıp Besmele'yi tamamlayan Besmele'nin sure ve ayet numaralarının toplamı 19'un katıdır.
27+30=57
***Besmele'deki her kelimenin Kuran boyunca tekrarlanma sayıları hep 19'un katlarıdır:
İsim 19 kere 19 x 1
Allah 2698 kere 19 x 142
Rahman 57 kere 19 x 3
Rahim 114 kere 19 x 6
Dikkat ederseniz çarpım faktörlerinin toplamı olan 152 sayısı da 19x8 dir.
sonuç olarak dostum; bindörtyüzyıl önce yazılan bir kitapta bu kadar çok sayısal gerçeğin (ki
yukarı aldıklarım çok küçük bir kısmıdır) birarada bulunmasından yapılacak çıkarımlar sınırlıdır..
1) bunlar; rastlantıdır.. (olasılık hesaplarına göre bu kadar rastlantı kaç da kaçtır sorusunu getirir)
2) bunlar; matematiği ve edebiyatı çok iyi bir insan tarafından yazılmıştır.. (aynından/benzerinden
yazabilmeyi gerektirir)
3) bunlar; kuran'ın indiği tarihdeki bilimsel gerçekler de düşünülünce TANRI kelamıdır.. (neyi
gerektireceğini biliyorsun)
başkaca bir çıkarım yapabiliyorsan lütfen bildir
19 kodu hakkında daha fazla bilgi için;
1) 19 mucizesi isimli kitabı
http://www.kitapyurdu.com 'dan satın alabilirsin.. yazarı: edip yüksel
2) daha kolay olsun dersen bu foruma "kod 19" başlığıyla astığım ve zaman zaman
güncelleyeceğim yine edip'e ait makaleyi okuyabilirsin..
3) uğraşmayıp boşver bunları ne işim var pösteki saymakla deyip keyfine bakabilirsin..
bu arada belirtmem gerekir ki, 19 benim için de yeni sayılabilecek bir olgu.. bu sistemin aslında
olamayacağını ispatlıyabilirsen bana -belki de- bir iyilik yaparsın.. çünkü sırf bu yüzden dünyada
tedavülden kalkmış bir dil olan arapça'yı öğrenmeye çalışıyorum.. ilk yaptığım sayımlar doğru
çıktı.. devamına gerek bırakmayacak bir cevap verebilirsen -niye yalan söyliyeyim- sevinirim..
dostlukla,
murat