YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

'19' mucizesi bir kandirmacadir

July 5 2001 at 4:45 PM
oguz  (no login)
from IP address 213.243.30.3

19 ile ilgili tum bulgularin insanlik icin getirisi nedir? Hangi teknik bilgileri sunuyor, hangi bilimsel konulara aciklik getiriyor, esitlik, kardeslik ve acligin giderilmesi konusunda hangi ufuklari aciyor? Hicbirsey ve hicbirseyi... Kuran'a inanmak icin mucize arayanlara, mucize gostermek icin zorlama matematiksel islemlerle ulasilmis bir takim sonuclar.

19 rakami ile ilgili dusunceye nereden ulasilmis?
Mudessir-25-26-27-28-29 Ayet'lerdeki aciklamalardan sonra gelen Mudessir-30 'Uzerinde ondokuz vardir onun.' demektedir. Mudessir-25-26-27-28-29'da tam olarak anlatilanlar acik degilken, Mudessir-30 ile ondokuz sayisina ulasilir ve Mudessir-31 ondokuz sayisinin ne oldugunu aciklar; bunlar cehennem meleklerinin sayisidir.

Muddessir-30'da soylenen ondokuz rakamiyla ilgili, tesadufi bazi ortusmeler ve zorlamalar ile bulunan sayisiz ondokuz rakami, bir mucize gibi cahil mumin'in onune surulerek, iman pekistirilmeye calisilir.

Islam'in unlu Alimleri (!) bu 19 konusu uzerinde pek cok demagoji yapmislardir. 19 mucizesi gosterilerek, 'Kuran beser sozudur diyenlere tek reddiye'dir' denmistir. Kuran insan sozudur diyenlere tek reddiye eger bu 19 hikmeti ise, Kuran gercekten insan sozudur. Bunlar mucize olamaz ve insan tarafindan degil 1400, 5400 yil once bile rahatlikla yapilacak seylerdir.

19'cu bir arkadasin ballandira ballandira anlattigi 19 orneklerinden bazilari,
Sure sayisi= 19x6=114 (19 durduk yere neden 6 ile carpiliyor? 6'nin hikmeti nedir?)
Besmele= 19 harf
Ayet sayisi= 19x334=6346 (neden 334 ile carptik?)

Ayrica Kuran'da Ayet sayisi tam olarak biliniyor mu? Hic bir sayim 6346 cikmaz, bir sayan digerinden farkli sayar, ayrica birlestirilmis ve bolunmus Ayetler vardir. Ve bir cok yerde ise -zarif olmasi nedeniyle- Kuran'in 6666 Ayet'i vardir diye ogretilir. Ayrica inen Ayet'ler insan tarafindan kaleme alinmistir. Yalnis anlasilmis kelimeler olmamismidir? Hatali yazilmis kelimeler olamaz mi? Ebubekir ve Osman doneminde derlenmis Kuran'lar, kusursuz olarak mi derlendi? Bunlari derleyenler insan degil mi? Matbaa henuz icat edilmediginden, Kuran yuzyillar boyu el yazmalari ile cogaltilmadi mi? Bunlar tamamen hatasiz, en ufak bir yalnis yapilmadan mi cogaltildi? Standart (gunumuz Arapca'sina tercume edilmis) Kuran, orjinal sayilan en eski Kuran ile bire bir'midir? Kuran neden kronolojik bir yapi gostermez? Mekkeli Ayetler ile Medineli Ayetlerin birbirine karistigi Sure'ler yokmudur? Neden once inen Mekke'li Sure'ler ilk Sure'leri olusturmaz da sonlara dogru atilmistir?

Ve daha yuzlerce soruyu bunyesinde tasiyan Kuran, boylesi uyduruk, zorlama rakamlara sahip olamaz. Eger zorlama yolu ile bu rakamlara ulasiliyorsa, bosa zaman harcaniyor anlamina gelir. 19 rakami hic bir ozellik tasimayan, mucizevi bir yonu olmayan bir rakamdir. Bu rakamlarla ugrasan ve sergileyenlerin amaci, cahil insanlarin kafasini karistirmak ve onlari gerceklerden uzaklastirmaktan baska bir sey degildir.

sevgi ile

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(no login)
152.163.195.183

19 MUCIZESI ALLAH'A YAKISMIYOR.. BIZ O'NDAN COK DAHA MUTHIS MUCIZELER BEKLERDIK..

July 5 2001, 6:07 PM 

Bence Allah mucize gostermek isteseydi, cok daha direkt bir yolu yeglerdi..
Ben 19'u biraz elestirdim ama, Oguz;un aciklamalari daha basarili..
Ortada mucize falan yok..
Bana oyle geliyor ki.. Islam'in basi dertte..
Kendine bir kurtulus yolu ariyor..
Burasini anlayabiliyorum..
Ne de olsa, DENIZE DUSEN YILANA SARILIR MIS..

Allah'dan baska bir mucize gelmesini beklemelerinden baska careleri kalmadi..

Bekleyelim, gorelim. Bakalim baska ne mucizelerle karsilasacagiz..

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
217.131.5.143

Untitled

July 5 2001, 6:28 PM 

"""19'cu bir arkadasin ballandira ballandira anlattigi 19 orneklerinden bazilari,
Sure sayisi= 19x6=114 (19 durduk yere neden 6 ile carpiliyor? 6'nin hikmeti nedir?)
Besmele= 19 harf
Ayet sayisi= 19x334=6346 (neden 334 ile carptik?)"""

demişsin.. 19 u 6 yla çarpmadık

114 ü 19 a böldük tam çıktı yani 19 un 6 katı

334 ü 19 la çarpmadık

6346 yı (ayet sayısıdır bir hesap makinesi al ve topla)19 a böldük ve tam çıktı yani 19 un 334 katı..

neden 19 ? neden besmele=19 harfe bir kulp bulamadın?

kim nerede 19 un tek başına "kuran'ın Allah sözü olduğunun delili" olduğunu söyledi..

bak hacı'ya 19'a pösteki sayma demesi üzerine bir cevap yazmıştım onu bir oku önce sonra tekrar konuşalım (tabii körü körüne, incelemeye gerek duymadan reddetmeye devam etmek istemiyorsan):

sevgili hacı.. June 30 2001, 3:55 PM

gördüğün gibi bizler de tevrat'ta matematiksel bir sistemin gizli olabileceğini
yadsımıyoruz..

ne de olsa yayıncıları aynı..

ancak tevrat indirildikten sonra öylesine deforme edilmiştir ki bugün o sistemi bulup
çıkartmak zordur.. zaten yukarıdaki yazının devamında (fazla uzun olmasın diye
almadım)

farklı yahudi yazarlar, tevrat'ta kod falan olmadığını söylüyor..

şimdi tabii diyeceksin ki niye? Tanrı neden tevrat'ın bozulmasına izin verdi?

yanıt basit, çünkü tevrat son mesaj değildi..
çünkü tanrı muhteviyatı aynı iki kitap daha yayınlayacak/yollayacaktı..
bunlardan incil bozulacak, kuran ise din gününe kadar tüm halklara/çağlara hitap
edeceğinden korunacaktı..

son mesaj olan kuran, bozulmadı, bozulmayacak.

hazır elimiz değmişken; "pösteki saymak" diye tanımladığın sayımlara bir göz atalım

*** "Ay" (Şehr) kelimesi Kuran boyunca 12 kez geçer...
*** "Gün" (Yevm) kelimesi 365 kez geçer.
*** "Şeytan" ve "Melek" kelimeleri eşit sayıda 88'er kez geçer.
*** "Dünya" ve "Ahiret" kelimeleri eşit sayıda 115'er kez geçer.
*** "İman" ve "Küfr" kelimeleri eşit sayıda 25'er kez geçer.
*** "Adalet" (Qıst) ve "Zulüm" kelimeleri 15'er kez geçer.
*** "Güneş" (Şems) ve "Işık" (Nur) kelimeleri 33'er kez geçer.
*** Allah'ın "De" (Qul) hitabı ile, melekler, insanlar ve cinler için kullanılan "Dediler"
(Qalu) kelimesi eşit sayıda 332'şer kere geçer.

diyelim ki, ALLAH kelamı olmayan herhangi bir kitapta da bindörtyüz yıl önce bile olsa bunları
yapmak kolaydır.. hepsini aynı anda yapmak ise güç de olsa hadi mümkün diyelim..
peki ortada hesap makinesi yokken matematik günümüzdekinden çok gerideyken, yani yine
bindörtyüzyıl önce yazılan bir kitaptan, ancak 1974 de keşfedilen şu sayısal dizilişlere ne
buyurulur?
***Kuran'ın ilk ayeti Besmele 19 harftir.
***Kuran 114 (19x6) sureden oluşur.
*** Kuran'da, numarasız Besmeleler dahil 6346(19x334) ayet vardır. Bu sayının rakamları
6+3+4+6= 19 'dur.

***Besmele, 9. surenin başında bulunmaz; fakat bu kayıp Besmele 19 sure sonra, iki Besmele'ye
sahip 27. surenin 30. ayetinde tamamlanır. Böylece Kuran'daki Besmele tekrarları 114 (19x6)
olmaktadır.
***Kayıp Besmele'yi tamamlayan Besmele'nin sure ve ayet numaralarının toplamı 19'un katıdır.
27+30=57
***Besmele'deki her kelimenin Kuran boyunca tekrarlanma sayıları hep 19'un katlarıdır:
İsim 19 kere 19 x 1
Allah 2698 kere 19 x 142
Rahman 57 kere 19 x 3
Rahim 114 kere 19 x 6
Dikkat ederseniz çarpım faktörlerinin toplamı olan 152 sayısı da 19x8 dir.

sonuç olarak dostum; bindörtyüzyıl önce yazılan bir kitapta bu kadar çok sayısal gerçeğin (ki
yukarı aldıklarım çok küçük bir kısmıdır) birarada bulunmasından yapılacak çıkarımlar sınırlıdır..

1) bunlar; rastlantıdır.. (olasılık hesaplarına göre bu kadar rastlantı kaç da kaçtır sorusunu getirir)
2) bunlar; matematiği ve edebiyatı çok iyi bir insan tarafından yazılmıştır.. (aynından/benzerinden
yazabilmeyi gerektirir)
3) bunlar; kuran'ın indiği tarihdeki bilimsel gerçekler de düşünülünce TANRI kelamıdır.. (neyi
gerektireceğini biliyorsun)

başkaca bir çıkarım yapabiliyorsan lütfen bildir

19 kodu hakkında daha fazla bilgi için;
1) 19 mucizesi isimli kitabı http://www.kitapyurdu.com 'dan satın alabilirsin.. yazarı: edip yüksel

2) daha kolay olsun dersen bu foruma "kod 19" başlığıyla astığım ve zaman zaman
güncelleyeceğim yine edip'e ait makaleyi okuyabilirsin..

3) uğraşmayıp boşver bunları ne işim var pösteki saymakla deyip keyfine bakabilirsin..

bu arada belirtmem gerekir ki, 19 benim için de yeni sayılabilecek bir olgu.. bu sistemin aslında
olamayacağını ispatlıyabilirsen bana -belki de- bir iyilik yaparsın.. çünkü sırf bu yüzden dünyada
tedavülden kalkmış bir dil olan arapça'yı öğrenmeye çalışıyorum.. ilk yaptığım sayımlar doğru
çıktı.. devamına gerek bırakmayacak bir cevap verebilirsen -niye yalan söyliyeyim- sevinirim..

dostlukla,
murat

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.143

özür, nick'imi yazmayı unutmuşum..

July 5 2001, 6:32 PM 

bu arada hacı, terbiyeni bozmadan konuşmayı becerebileceksenşu yazıya artık bir cevap ver

Respond to this message   
HACI
(no login)
152.163.195.182

VAKTINI BOS YERE HARCIYORSUN.. BANA SORARSAN..

July 5 2001, 7:16 PM 

Yahu Simurg;
Bu 19 isinin neresine yanit vereyim.. Tumu sacmalik. Bir sey ifade etmiyor ki.. Etse sana katilacam..
Zeyd'in aklinda ne vardi kimbilir. Ama 19 tesaduflere bagli bir sonuc..
Ben birkac yanlis noktaya degineyim bari israrim ustune..

*** "Ay" (Şehr) kelimesi Kuran boyunca 12 kez geçer...
Arap ayi yilda 13 kere dogar. Bir yilda 13 ay vardir..

*** "Gün" (Yevm) kelimesi 365 kez geçer.
Bir yil 365 gunden 6 saat uzundur..

*** "Şeytan" ve "Melek" kelimeleri eşit sayıda 88'er kez geçer.
*** "Dünya" ve "Ahiret" kelimeleri eşit sayıda 115'er kez geçer.
*** "İman" ve "Küfr" kelimeleri eşit sayıda 25'er kez geçer.
*** "Adalet" (Qıst) ve "Zulüm" kelimeleri 15'er kez geçer.
*** "Güneş" (Şems) ve "Işık" (Nur) kelimeleri 33'er kez geçer.
*** Allah'ın "De" (Qul) hitabı ile, melekler, insanlar ve cinler için kullanılan "Dediler"
(Qalu) kelimesi eşit sayıda 332'şer kere geçer.

Butun bunlar mucize midir? Tesaduf olamazlar mi?
Kur'an kafiyeli bir kitaptir.. Bu tur rastlantilar olabilir.. Bana mucize gibi gorunmuyorlar.. Ilginc tesadufler sadece.. Bu muhtesem evreni yaratan Allah icin bir mucize sayilmazlar..

Tevrata gelince.. O daha da buyuk bir sacmalik..
Bu konu daha once oldukca elestirildi.. Ben bile deginmistim bir ara.. Tesaduf bile degil.. Manuplasyon var.. Bir aldatmaca var yani..
Sen yalniz 19 icin Arapca ogrenmek istiyorsan, bos ver. Vaktini daha iyi degerlendirebilirsin..
Allah'dan Kur'andan cok daha muhtesem bir eser indirmesini beklerdim.. Dus kirikligina ugradigimi itiraf etmeliyim..

Bol sanslar
Haci

Respond to this message   

(no login)
212.29.64.150

kan kaybı..

July 5 2001, 10:37 PM 

dedikleriniz tam anlamıyla doğru olsa bile bu ancak shu iki sonucu doğurur; 1)kuran insan elinden çıkamayacak türden bir mucize(!) tashımaktadır
2) kuran tanrının elinden çıkamayacak kadar kötü bir mucizeyle(!) gelmishtir.

tanrının tek yapabildiği 19'un katlarını hesaplayıp bize göndermek miydi?
daha iyisi yok mu?
ne hikmetse insanoğlu gelishtikçe tanrının mucizeleri daha bir yavan olmaya bashladı, kan kaybediyor galiba..
1400 yıl önce ayı ikiye bölüyordu shimdi ise matematikle ilgileniyor..
3000 yılına doğru ne çıkacak ortaya?
sizi evrimle yarattım diye gelmesin karshımıza?
hiç belli olmaz, nede olsa onun her sheye gücü yeter..

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.143

hacı kardeş..

July 6 2001, 2:21 PM 

365 gün altı saat ve arap ayının 13 defa doğduğu konularında bilgim olmadığından yorum
yapamıyorum, haklı olabilirsin, araştırmam lazım..

ama diğerlerinin de tesadüfen kuran'da yeralabileceği görüşüne temelden itirazım var; ben ziraat
mühendisiyim, sen de doktorsun bildiğim kadar..

muhtemelen olasılık hesapları, istatistik, aaraştırma deneme metodları gibi dersleri almışsındır..
yazıda verdiğim örneklerin toplamın içinde çok az olduğunu da biliyorsun..

olasılık hesaplarına göre bu sayımların hepsinin aynı anda kuran'da olma ihtimalinin ne kadar
küçük olabileceğini bilirsin..

ben bu kadar tesadüfün üst üste olamayacağından eminim..

sana gelince şeytan yahut sheytan, nickine yakışmayacak mantık hataları yapmışsın..

ustan kızabilir dikkat et..

ve benden uzak dur..

selam,
murat

Respond to this message   
Ali Basaraner
(no login)
203.26.23.10

Bana Bu 19 biraz "shirk" kokuyor.

July 6 2001, 2:56 PM 

Kuran in kendi baslibasina mucizedir.

Eger Kuran a inanmak icin 19 a ihtiyacimiz varsa...

Ne Kurani okuduk,

Ne Kuran a inaniyoruz,

Ne de Kuran i anlamisiz demektir.

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.144

hadisler olmazsa kuran anlaşılmaz diyen sahtekarlar..

July 6 2001, 4:06 PM 

"""Kuran in kendi baslibasina mucizedir.""" diyorsun..

katılıyorum..

"""Eger Kuran a inanmak icin 19 a ihtiyacimiz varsa..."""

da diyorsun.. böyle bir şeyi kimse iddia etmiyor..

ama hadisler olmazsa kuran anlaşılmaz diyen sahtekarlar var.. buna bir şey demiyorsun...

asıl şirk budur..

selam,
murat

Respond to this message   
oguz
(no login)
213.243.30.3

simurg

July 6 2001, 6:23 PM 

Bu bolmeler carpmalar sonucunda ortaya cikan rakamlarin ne ozelligi var? Ne anlam iceriyor? hicbirsey...
Hadi diyelim '19' rakami 'PI' sayisi gibi bir sey, peki bolme sonucunda ortaya cikan 6 ve 334 rakamlari neyi anlatiyor?

Kuran Ayet'lerinin sayisi tam olarak bilinemiyor dememize ve nedenlerini aciklamamiza ragmen, 6346 sayisinda iddianizi surduruyorsunuz. Siz bilirsiniz surdurmeye devam edin. Besmelenin 19 harf iceriyor olmasi hic bir seyi degistirmez.

Haci'nin bu iddiayi 'posteki sayma' olarak nitelendirmesine tamamen katiliyorum, ve bu abuk sabuk seyleri arastirip saymaya hic niyetim yok. (Ayrica bana arastir derken sen oturup tek tek bunlari saydin mi? Eger saymadinsa bu olaya nasil inaniyorsun? Bunu yazan E.Yuksel'in -ki 19 bulusu E.Yuksel'e ait degildir- yalan soylemis olacagi hic aklina gelmedi mi?)

19 mucizesini ortaya atanlarin basinda Dr.Resat Halife gelmektedir ve aynen su cumleyi kullanmistir ''Yuce Allah ondort asir once son dinini inzal buyurdugu zaman, onda oyle bir sir gizlemisti ki bu sir, Kuran'in insanlara Allah tarafindan gonderildiginin kesin delilidir. Kuran-i Kerim'in insan sozu oldugunu iddia edenlere reddiye teskil eden bu sirrin '19' sayisi ile ilgili olduguna su Ayet'lerle isaret buyurulmustur; Mudessir27-30.''

Kuran'in Allah kelami oldugunun ispati icin, neden ilave mucizeler aramaya ihtiyac duydugunuzu anlamiyorum. Kuran kendi icinde bir cok mucizeden bahseder, bunlar size yetmiyormu? Veya bunlari yeterli bulmadiginiz icin mi, yeni mucizeler arama pesindesiniz? Yoksa bu mucizelerin safsata oldugunun, sizde mi farkinsadiniz?

Kuran'in Ayet'leri icinde, gercekten insana yararli olabilecek, kesfetmek ile bogustugu bir turlu kesfedemedigi bir seyler cikarip tum insanliga sunun da, bu kitabin gercekten Allah kelami oldugunu anlayalim. Yok bulamiyorsaniz, birakin bu abuk sabuk isleri ve milletin kafasini karistirmayin.

sevgi ile

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.144

tekrar merhaba oğuz..

July 6 2001, 7:13 PM 

diyorsun ki;

"""Bu bolmeler carpmalar sonucunda ortaya cikan rakamlarin ne ozelligi var? Ne anlam iceriyor? hicbirsey...Hadi diyelim '19' rakami 'PI' sayisi gibi bir sey, peki bolme sonucunda ortaya cikan 6 ve 334 rakamlari neyi anlatiyor?"""

sorunun cevabı içinde farkında değil misin? 19 u bir pi sayısı olarak kabul ettikten sonra cevabı zaten bulursun.. bak sana diğer rakamlar ne ifade eder bir örnekle göstereyim ya da daha doğrusu edip göstersin(bu örnek onun yazısından);

besmeledeki dört kelimenin kuran'daki sayımları;

İsim 19 kere 19 x 1

Allah 2698 kere 19 x 142

Rahman 57 kere 19 x 3

Rahim 114 kere 19 x 6

Dikkat ederseniz çarpım faktörlerinin toplamı olan 152 sayısı da 19x8 dir.

gördüğün gibi besmeledeki çarpım/bölüm haktörleri de bir şeyler ifade ediyor:)

devam edelim, diyorsun ki;

"""Kuran Ayet'lerinin sayisi tam olarak bilinemiyor dememize ve nedenlerini aciklamamiza ragmen, 6346 sayisinda iddianizi surduruyorsunuz. Siz bilirsiniz surdurmeye devam edin."""

yahu eline bir kuran al bir de hesap makinesi topla bakalım kaç ediyor.. sen aslında anlamak istemiyor musun bana mı öyle geliyor.. zorla kızdıracaksın beni:)

devam ediyorsun;

"""Besmelenin 19 harf iceriyor olmasi hic bir seyi degistirmez."""

değiştireceğini yukarıda verdiğim örneğe tekrar bakarsan görürsün..

devam ediyorsun;
"""Haci'nin bu iddiayi 'posteki sayma' olarak nitelendirmesine tamamen katiliyorum, ve bu abuk sabuk seyleri arastirip saymaya hic niyetim yok."""

peki o halde neden ortalığa düşüp bilmediğin bu konuda ahkam kesiyorsun:)

ekliyorsun;
"""(Ayrica bana arastir derken sen oturup tek tek bunlari saydin mi? Eger saymadinsa bu olaya nasil inaniyorsun? Bunu yazan E.Yuksel'in -ki 19 bulusu E.Yuksel'e ait degildir- yalan soylemis olacagi hic aklina gelmedi mi?)"""

yalan değil ve fakat yanlış olabileceğini düşündüğüm için arapça öğreniyorum.. ayrıca 19un varlığını yalnız edip söylemiyor ki.. işte yaşar nuri'nin web adresi;

http://www.yeniboyut.com 'a gidip soru arama arşivinde
19 için verdiği cevaba bir bak istersen..

edip'e soracağın sorular içinse ya;

htttp://www.19.org foruma uğra yahut kendisine direk sor email adresi; yuksel@yuksel.org

devam ediyorsun;
"""19 mucizesini ortaya atanlarin basinda Dr.Resat Halife gelmektedir ve aynen su cumleyi kullanmistir ''Yuce Allah ondort asir once son dinini inzal buyurdugu zaman, onda oyle bir sir gizlemisti ki bu sir, Kuran'in insanlara Allah tarafindan gonderildiginin kesin delilidir. Kuran-i Kerim'in insan sozu oldugunu iddia edenlere reddiye teskil eden bu sirrin '19' sayisi ile ilgili olduguna su Ayet'lerle isaret buyurulmustur; Mudessir27-30.''"""

reşat'a katılmamak elde değil.. bu sözlerdeki çekinceni anlıyamadım.. kuran'ı hiç bilmeyen ve de sözde islam ülkelerindeki perişanlığı, rezilliği gören biri belki de salt 19 sayesinde kabul edebilir islamı..

sen iyi misin?

"""Kuran'in Allah kelami oldugunun ispati icin, neden ilave mucizeler aramaya ihtiyac duydugunuzu anlamiyorum. Kuran kendi icinde bir cok mucizeden bahseder, bunlar size yetmiyormu? Veya bunlari yeterli bulmadiginiz icin mi, yeni mucizeler arama pesindesiniz? Yoksa bu mucizelerin safsata oldugunun, sizde mi farkinsadiniz?"""

kimse ilave mucize aramıyor.. varolan mucize işaret ediliyor.. safsata olduğunu nereden biliyorsun saydın mı?:)

devamla;
""" Kuran'in Ayet'leri icinde, gercekten insana yararli olabilecek, kesfetmek ile bogustugu bir turlu kesfedemedigi bir seyler cikarip tum insanliga sunun da, bu kitabin gercekten Allah kelami oldugunu anlayalim. Yok bulamiyorsaniz, birakin bu abuk sabuk isleri ve milletin kafasini karistirmayin."""

edip'e söylim seni memnun etmek için çalışsın, hem belki de çalışmış ve bulmuştur.. neden "mesaj" çevirisini okumuyorsun:)

sonuç olarak bana acı.. ve soruların varsa lütfen 19.org foruma as ki herkes cevaplasın.. çünkü tek başıma cevaplamaya hem bilgim hem de vaktim müsait değil..

selam;
murat

Respond to this message   
oguz
(no login)
213.243.30.3

simurg

July 6 2001, 11:51 PM 

Yine ayni laflar, ayni rakam salatasi. Ayrica yalnis anlama, yalnis degerlendirme cabalari.

1970'lerin basinda ortaya atilmis bu hurafe, itibar gormemistir. Halen de ciddiye alinmamaktadir. SIKISILAN noktada bir mucize gibi ortaya surulup, isin icinden siyrilmak amaclanmaktadir.

Ayet sayisi konusunda TNN'de acilmis bir forum vardi, hic kimse Ayet sayisi hakkinda hem fikir olamadi. Usenmeyip sayanlar bile farkli rakam getirdiler, yuzlerce yazi yazildi ve sonunda forum sonucsuz kapandi. Ayni seyi sana oneriyorum; al eline iki ayri Kuran, say Ayet'leri, bakalim uydurdugunuz rakami bulabiliyormusun. Ilk yazimda sana Kuran Ayet'lerinin derlenisi, kopyalanisi, klasik Arapca'dan modern Arapca'ya tercumelerinden bahsettim. Insan elinin defalarca degdigi Kuran'in, senin soyledigin bu rakamlarda hic oynama olmadan, saf ve orjinali ile ayni olabilecegini iddia edebilirmisin? Anlamama ve yerinde sayma cabasi sende goruluyor.

''peki o halde neden ortalığa düşüp bilmediğin bu konuda ahkam kesiyorsun:)'' Bu cumlen cok sig ve cig, burada ahkam kesen sensin. Birilerinin iddialarini alip, ayrintilarla anlatarak sen ahkam kesiyorsun. (ustelik sahsi bir arastirma bile yapmamissin...) Benim yaptigim kabul etmedigim iddialara, bir karsi cikistir. Begensen de begenmesen de bu konu hakkindaki fikrimizi cikar soyleriz.

Dr.Resat Halife'nin yazisini, yukarida ilk yazdigim yaziya, cevaben yazdigin su cumle nedeniyle verdim;
''kim nerede 19 un tek başına "kuran'ın Allah sözü olduğunun delili" olduğunu söyledi..'' Gordugun gibi Resat Halife; 'Kuran'in insanlara Allah tarafindan gonderildiginin kesin delilidir' demis. Peki simdi nasil oluyor da Resat'a katiliyorsun? Bu sozlerde benim cekincem mi var, yoksa senin ne soylediginin farkinda olmadigin mi? SEN IYIMISIN?

Bana gore, senin pompalamaya calistigin mucize de, Kuran'da anlatilan mucizeler de hepsi, tamami SAFSATADIR. Hic birinin kaniti, belgesi, bilimsel aciklamasi yoktur. Inanclarin guclendirilmesi icin, inanirlara anlatilan asilsiz seylerdir. Inanc sistemleri mucizeler uzerine kurulur. Cunku insanlarin mucizelere karsi buyuk zaafi vardir, ve bu zaaf, bu amac icin kullanilir. Bilmem anlatabildim mi?

Son paragrafta itiraf ettigin gibi biginin yeterli oldugunu sanmiyorum. Bu tur safsatalara ancak bilgisi yetersiz kisiler saplanip kalirlar. Diger sayfalarda bazi arkadaslar sana, 'artik birak bu isleri de normal tartisma ortamina gel' demisler. Ne dersin, mantikli bir oneri degil mi?

sevgi ile

Respond to this message   
Ali Basaraner
(no login)
203.26.23.10

Mucizelerin Kaniti

July 7 2001, 12:20 PM 

Bana gore, senin pompalamaya calistigin mucize de, Kuran'da anlatilan mucizeler de hepsi, tamami SAFSATADIR. Hic birinin kaniti, belgesi, bilimsel aciklamasi yoktur.

Kaniti,belgesi,bilimsel aciklamasi olan birsey Mucize olabilirmi?

Eger bir bilimsel aciklamasi olursa,demek tir ki O mucizeyi bu aciklamaya gore herkes kopyalayip tekrarlayabilir.

O zaman da Mucize Mucize olmaz.

Bir afrikali yerlisi nin ilk defa gordugu El Feneri isigi gibi birsey olur.

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.144

oğuz ve emre..

July 7 2001, 4:39 PM 

ben bilgimin yetersiz olduğunu ama araştırdığımı söylüyorum..

sense, ben bilmediğini bile itiraf edemeden anlamsızca itiraz ediyorsun..

matematiksel gerçeklere laf salatası demen seni haklı çıkartmaz ki..

yazık..

neye itiraz ettiğin bile belli değil..

daha fazla konuşmak anlamsız..

senin dinin sana benim ki bana..

bu arada hacı kardeş , 19.org'a asmıştım işte eleştirilerine cevap;

bu edip'in yanıtı;

Merhaba otuzkusun ondokuzuncusu:

Demek ki Kuran'in yazari bir Arap degil! Kuran'in
yazari, Gun olayinin Dunya ve Gunes arasindaki bir astronomik iliskiden kaynaklandigini, Ay ile bir ilgisi olmadigini biliyor demek ki.

Ayrica,

1 yilda 12.36 ay vardir; bu da yaklasik 12 ay olur. AY kelimesinin bir edebi metinde 12.36 kez gecmesi mumkun olmayinca en yakin tamsayi kadar, yani 12 kez gecmesi daha anlamli. Nitekim, bu sayi (12), gunes yilini tam 12 aya bolen milyarlarca insan icin de bir anlam ifade etmektedir.

Selam,
Edip

Respond to this message   
oguz
(no login)
213.243.30.3

objektif bakis

July 7 2001, 7:29 PM 

Ali Basaraner,
Bilimsel temeli, bilimsel aciklamasi olmayan hic bir sey GERCEK DEGILDIR. Bu baglamda mucize diye bir sey yoktur, hic bir sey mucizelerle kanitlanamaz. Cagdas, akilci ve bilimsellik tasiyan bir insanin, mucizelere ihtiyaci yoktur ve mucize aramaz.

Sorun Afrikali ilkel bir kabile bireyi gibi dusunmekten kaynaklanmaktadir. Insan cehaletten kurtulup musbet bilimler ile bilgilendirilir ve cagdasi ile denk duruma gelirse, mucizelerle isi kalmayacaktir.

Simurg,
Tamam kesip at ve hala benim neyi savundugumu anlamamaya calis. Izah etmeye calisiyoruz fakat anlamamaya calisiyorsun. Kuran Ayet'lerinin sayisi ve kullanilan kelimelerin ilk halleri ile ayni olamayacagini iddia ediyoruz, fakat sen hala rakamlardan bahsediyorsun. Haci'nin bir basligi var Tevbe32-33 ile Saff8-9'un bire bir ayni oldugu hakkinda. (buna bir de ben ilave edeyim Tevbe-73 ile Tahrim-9 da bire bir aynidir.) Peki bu ne anlama geliyor? Kuran'da mukerrer Ayet'ler oldugu anlamina geliyor. Yani ayni Ayet'lerin Kuran'a iki kere konulmus oldugu anlamindadir. Bunu hic kimse cikip 'onemi oldugundan yinelenmistir' demesin. Cunku bu iddia 'Kuran'in her ayetinde dunyalar gizlidir' sloganina ters duser. Diger taraftan sayisiz 'cok onemli' Ayet'ler var, bunlar neden iki kere Kuran'a girmemis?

Yukarida bas bas bagirdik, Kuran insanlar tarafindan derlendi, cogaltildi diye. Bu mukerrer Ayet'ler Kuran'a yalnislikla konulmustur, ve bu yalnislik neticesinde Kuran'in Ayet sayisi oynar, yani degisir. (Dolayisiyla rakamsal mucize de kaymalar olur) Bir tek bunlar olsa yine iyi, Kuran'in Ayet sayisini degistirebilecek cesitli diger etkenler var. Biz bunlari anlatmaya calisirken, sen kuru bir reddiye ile bizi dikkate almadin, ve elimize makina alarak oturup saymamizi onerdin. Bir dusuncenin pesine dusen insan, cesitli varsayimlari da goz onune almak, arastirmak zorundadir. Dolayisiyla ogrenmek asil olandir, bilmeden iddia etmek sadece cahilliktir.

Senin dinin senin olsun; bana prangasiz, sinirlanmamis, sartlanmamis, ozgur ve bilimsel bir dusunce ile yasamak yeter...

sevgi ile

Respond to this message   

(no login)
217.131.5.143

oğuz;

July 7 2001, 7:58 PM 

mükerrer ayetler hakkında söyleyeceğim bir şey var sadece bir de kestirip atmak hususunda bir kaç söz.. kestirip atmıyorum;
seni,
http://www.19.org forum'a davet ediyorum..

ve ister inan ister inanma ben sizin tanımınızla, en azından henüz "19 cu" olmadım.. araştırıyorum.. iddia etmiyorum..

araştırmadan iddia eden yargıda bulunan sensin.. 19 konusunda kandırmacadır yargısında bulunan sensin.. edip'in 19 mevzuunda haklı olmasının olası olduğunu ama bunu araştırdığımı söyleyense benim..

sen karar ver kim bilmeden iddia ediyor..

mükerrer ayet olması kuran'da bir matematiksel mucize olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.. tıpkı bir surenin bşında besmele olmayıp da farklı bir yerde ortaya çıkması gibi.. sayımları haklı çıkartan mükerrer ayetler bence 19 un lehine dikkate alınabilir..

seninle tartışmaktan kaçtığım yok, ama senin öğrenmek için değil haklı çıkmak için yazdığına inanıyorum..

selam

Respond to this message   
Current Topic - '19' mucizesi bir kandirmacadir
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss