YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Ateizm Hristiyan kültürünün getirdiği birşey mi?

July 6 2001 at 11:09 AM
isimsiz  (no login)
from IP address 212.253.3.43

Ben kişisel olarak Kuranın Allahına pek inandığımı söyleyemem. dün bir müslümanla konusurken bana şunları dedi:
Ben eskiden marxist-ateist birisiydim. sonra Kurana iman ettim. Seni ateizme iten yetiştirildigin hristiyan kültürüdür. ( hristiyan egitim sistemi ile müslümanligin(!) sentezi olan bugünkü egitim sisteminden bahsediyor ) seni zorla ateist yaptılar. bak müslümanlığın tarihine ateist var mıdır? Neden avrupadaki gibi degildir? avrupada hep ateistler vardı. müslümanlıkta neden olmadı böyle insanlar dedi bana.
bende düşündüm. ateizm gercekten müslümanlıkta cok az rastlanmiş. hristiyanlıkta ise çok fazla.
sizce Ateizm Hristiyan kültürünün getirdiği birşey mi?

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)
216.129.70.155

Ne zaman ki Müslümanlar Hristiyanlaştı hadisler yoluyla...

July 6 2001, 11:18 AM 

DİN zannedilen şeyin yanıtlayamadığı sorular ortaya çıktı birden bire...

O zaman ateizm de girdi bu dine...

Hristiyan teolojileri son iki yüzyılda tamamen çökmüş teolojiler olduğundan, belirli bir bilgi seviyesine ulaşmış ve arayış içerisinde olan insanların sorularını yanıtlayamaz oldular...Ateizmin hristiyan ülkelerde çok fazla yaygınlaşmış olmasının nedenlerinden birisi bu..

Bir de "İslam Ülkeleri" dediğimiz ülkelerde şu sıralar Hristiyanlığın ortaçağda yaşadığı durum yaşandığından ateist olmak pek o kadar kolay değil Taliban'ın hüküm sürdüğü bir yerde yiyorsa ateistim diyin bakalım...

Batı ülkeleri HRISTİYAN din adamlarının baskıcı engizisyonundan kurtulup, özgürlük rüzgarları esmeye başladığında, cadı yakılmaları, afarozlar, bilim düşmanlığı, vb. nedeniyle travmalar yaşayan batıda ateizm ve değişik felsefelerin daha hızlı yayılmaları normaldi...

Bir tepkiydi belki de...

Bir hristiyanlık mezhebiydi başlangıçta...SATANİZM gibi...

Kim bilir, detaylı okuyup öğrenmek lazım...
Selametle..

Respond to this message   
Current Topic - Ateizm Hristiyan kültürünün getirdiği birşey mi?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss