YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Dogrulugun göreceligi ve din

July 6 2001 at 11:33 AM
isimsiz  (no login)
from IP address 212.253.3.43

Dogru diye birsey olmadigini savunuyorum bu dünyada. aslinda dogru diye birsey olmadigini savunmak bir paradox. bunu savunan birinin kafayi yeme ihtimali yüksektir.
insanlar hergün farklı farklı şeylere doğru diyerek inanıyor. örnegin atomlar ufak bilyeler gibidir deniyor inanılıyor sonra atom yuvarlak bilye gibi degildir elektronlar vardır etrafında onlar döner vs deniliyor sonra ona inanılıyor. insan öyle şeylere inanıyor ki başka birşeyin dogruluguna inandığında buna çok gülüyor. örneğin bir ülkücü marksist olursa çok güler eski haline.
bazılarımız bu yanlışları yıka yıka sonunda gerçek dogruya ulasabilecegimizi savunuyor. ben ise bu yanlışların bitmeyecegini, bu aptalca döngünün sonsuza kadar gidecegini söylüyorum. örnegin burada hristiyanlar müslümanlar 19 cular, ateistler, bilmemneciler çok hararetli tartışmalar yapıyor. bu tartışmalar için birçok kaynağı araştırıyorlar. hayatlarını bu işe adıyorlar. niye kendini boşlukta hissetmemeleri icin. kendilerine bir amaç bulmuşlar gidiyorlar. ama birkaç yüzyıl sonra ne olacak. bunların hepsi boş tartışmalarmış diye gülüp geçecek o zamanın insanları. müslümanlık, hristiyanlık ya da başka şeyler hep yıkılacak başka dogrular gelecek ortaya. bu yüzden ateizme ya da bir dine inanmayı anlamsız buluyorum.
bunun yanında birşeyi kanıtlamanın günümüzde nerdeyse imkansız oldugu kanısındayım. örneğin kuran orjinal kuran mı vs gibi konulara zamanında girmiştim. ama bu konuların içinden kesinlikle çıkılmıyor. bazı insanlar bu araştırmalar ugruna milyarlar ödeyip cok eski kaynaklar satın alıyorlar. sırf araştırmak için. en sonunda doğruya vardıklarını sanıyorlar ama boş. nafile.
herkes kendi tarihini yazıyor. herkes kendine göre bir doğru sunuyor ortaya...
ben şu an gerçekten misyoner kitaplarda yazıldığı gibi boşluktayım. ama bu boşluktan kurtulmak için o kanıtlanamaz dinlere girmeyi kabul etmiyorum. biz doganin döngüsü içinde aptalca dolanan yaratıklarız. acı çekmeyi kutsuyorum sanırım biraz...

yukarda yazdıklarımı da hiçbir zaman dogru oldugunu kanıtlayamayacagim zaten öyle bir çabam da yok. sadece ortaya yazdım...

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)
195.142.22.2

Yanılmıyorsam bu materyalist düşünce şekli oluyor.

October 2 2001, 11:44 AM 

Mutlak birşey yoktur.Herşey sürekli değişir..Bu günün doğrusu yarının yanlışı olabilir.Veya tam tersi.Durağanlık yoktur.

Sanırım bu materyalist düşünce şekli oluyor.

Respond to this message   
Current Topic - Dogrulugun göreceligi ve din
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss