YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

ALLAH'IN BAZI DAVRANISLARINI ANLAMAYA OLANAK YOK.. HIKMETINDEN SUAL EDILMIYOR...

July 7 2001 at 12:15 AM
HACI  (no login)
from IP address 66.31.118.77

Allah, Kur'ani korumus ama Tevrat ve Incil'in yozlasmasina izin vermistir...
Ne ilginc..
Ilk iki eserinin yozlasmasina goz yuman Allah sonunda Kur'anin yozlasmasina musade etmemeye karar vermistir..
Acaba neden?
Ilk kitaplarinin yozlasacagini bilmiyor muydu Allah?
Peki Allah'in diger eserleri yozlasmis midir?
Allah ilk eserlerinin yozlasmasini neden onlememistir? Allah bu konuda aciz midir?
Ozellikle Hristiyanlikda.. Ustune ustelik, Isa'nin Allah'in oglu oldugu ileri surulmustur.. Peki bu yanlis ise, Allah neden bunu onlememistir? Neden 630 yil beklemistir?

NEDEN, NEDEN NEDEN?

Respond to this message   
AuthorReply
hegel
(no login)
213.153.175.62

sanırım evrimsel süreç teolojidede bir realite :)

July 7 2001, 12:45 AM 

Sevgili hacı bu kadar evrim üzerinde tartışıyoruz,kafa yoruyoruz.Ama sen hala evrimi içine sindirememişsin.Yanii,bu yüzden seni kınıyorum.Allah en son insanı yaratmıştır tevrata göre bildiğin gibi.Gerçi tevrat bozulmuş olabilir,gavurlar herşeyi bozdukları gibi tevratıda bozmuşlar.Müslümanlardan hiç örnek almıyorlarki!Onlar öööle dururlar bilirsin,aman bişey bozulmasındiye..Neyse, eğer tevrattaki hikaye doğru ise diğerleri deneme.Mesela maymun örneğinden bayağı hoşnut kalan Tanrı ,şöyle az bi değişiklikle insanları yaratmış.Yani dinsel anlamdada bunu denemiş olabilir.Olamazmı?

Respond to this message   
filozof
(no login)
212.29.64.150

NİÇİN?

July 7 2001, 1:30 AM 

Sevgili Hacı............
Nerde doğduysan neden orada doğdun?
Neden doktor olmayı tercih ettin?
Nerede oturuyorsan neden orada oturuyorsun?
Akşam yemeğinde ne yediysen neden o yemeği yedin?
Niçin kadın olmadında erkek oldun?

Neden? Neden? Neden?.....................

selametle........

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

BEN SADECE ALLAH'IN TUTUMUNU ANLAMIYORUM DIYORUM...

July 7 2001, 1:42 AM 

Filozof kardes:
Bu iletiyi ben Allah'in ilk kitaplarinin yozlastigina inandigim icin yazmadim..
Oyle iddialar oldugu icin yazdim..
Ben Allah degilim ki, bazi konularda kendi yasamimi ve baskalarininkini yonlendirebileyim..
Allah her seyi bilmiyor mu? Gelecegi bile..
Allah bu durumu planladi seklinde bir aciklamaya itirazim olamaz.. Allah bir plan ve program dahilinde hareket ediyor ve bizler buyuk manzarayi bilmiyoruz dersen ben ne diyebilirim? Hic bir sey.. bir istisnasi ile.. Nereden biliyorsun bunlari.. derim.. Allah senin kulagina mi fisildadi... Seninki bir tahmin.. Benimki gibi.. Ben Allah'in boyle bir davranisini anlamakta gucluk cekiyorum, diyorum... Hepsi o kadar..

Respond to this message   
filozof
(no login)
212.29.64.150

Kusura bakma Hacı

July 7 2001, 3:55 AM 

Sevgili Hacı sorularda kötü bir niyetin olmadığını söylüyorsun bende zaten kötü niyetle cevap vermedim sanırım seni anlayamadım okadar kusura bakma.
Ancak seni anlamak ve sana karşı uslubumu belirleme açısından bir şeyi bir şeyi öğrenmek istiyorum.
Yazılarından takip ettiğim kadarıyla ateizm ve deizm arasında gidip geliyorsun.Bu tespitim hakkında istersen yorum yapmayabilirsinde.
Selametle............

Respond to this message   
Current Topic - ALLAH'IN BAZI DAVRANISLARINI ANLAMAYA OLANAK YOK.. HIKMETINDEN SUAL EDILMIYOR...
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss