YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

hz muhammed ne idi?

July 8 2001 at 12:28 PM
dogan  (no login)
from IP address 203.23.250.94

son peygamber mi
son peygamber degil mi

son peygamber ise...
allah neden son verdi?

son peygamber degil ise...
allah neden devam ettiriyor?

son gunlerde vahiy alanlar cogaldi da

Respond to this message   
AuthorReply
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

YOK YAW?...

July 8 2001, 3:08 PM 

Hz. DOGAN
YOKSA SENDEMI VAHIY ALIYORSUN?... YUMURTLA'DA NE HALT OLDUGUNU GORELIM...KEFERE SENI...

IMAN EDENLERE SELAM SEVGI VE DUA ILE...

Respond to this message   
dogan
(no login)
203.23.250.194

hz dogan degil

July 9 2001, 11:47 AM 

dogan
vahiy almiyor
hz muhammed son peygamber der ve bunu kabul eder

yukarida
son gunlerde vahiy alanlar cogaldi da
derken HACI _ALI beni yanlis anladi galiba
gerci HACI _ALI kimi dogru anliyo ki oda ayri bi konu
olsun duzelterek ve yanlis anlasilmaya meydan vermemek icin tekrar edeyim
son gunlerde vahiy aldigini veya alanlar oldugunu iddia edenler cogaldi da

dogan da soruyor
hz muhammed ne idi?

son peygamber mi
son peygamber degil mi

son peygamber ise...
allah neden son verdi?

son peygamber degil ise...
allah neden devam ettiriyor?

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

SALAK OGLU SALAK DOGAN

July 10 2001, 11:10 PM 

ULEN KEFERE

GOZLUKLERIN NERDE?...HIYAR!... TAKDA AYNI KONUYU BURADA OKU!... OKUYAMADIGINA GORE SANA TEKRAR GETIREYIM SALAK AGA!... EYI OKU BAKALIM NE ANLAYCAKSIN?...SONRADA YAZ DUYALIM!...

33/40-Sözün özü Muhammed sizin içinizdeki erkeklerden hiçbirinin babası değildir. Yani kendisinden dünyaya gelmiş olmayan, sizin içinizdeki erkeklerden hiçbirinin gerçek anlamı ile babası olmamıştır. Bundan dolayı Zeyd'in de gerçekte babası değildir. Onun için, "Hurmeti musahere" (Evlenme ile meydana gelen akrabalıktan dolayı haramlık) meydana gelmez ve bundan dolayı bir güçlük konusu olmaz. Gerçi Kasım, İbrahim, Tayyib, Tahir, Mutahher, adında oğullarının babası olmuştur. Fakat bunlar büluğ çağına erişmeden vefat ettikleri için, ayette geçen "rical" (yetişkin erkek) kavramına dahil olmamışlardır. Çünkü gerçekte "recul" büluğ çağına erişen erkeğe denir. Bununla birlikte büluğ çağına ermiş olsaydılar o zaman da "Sizin erkeklerinizden" değil onun erkek çocuğu olurlardı ve yine olumsuzluk ifade eden cümlenin genel kapsamı bozulmazdı. Yani o zaman da ümmetin içinden hiçbir yetişkin erkeğin "recul"un, geçekten babası olmamış olurdu. Fakat Allah'ın resulüdür. Onun için babalardan daha çok şefkatli ve daha çok hayır dileyendir, ebedî hayatın sebebidir. Bu açıdan her resul ümmetinin babasıdır denilebilir ise de, bu bir mecazî mânâdır. Mecazın hükümü ve belirtisi de, gerçek mânânın ondan alınmasının sahih olmasıdır. Doğrusu gerçekten baba değil, fakat babadan daha şefkatli Allah resulüdür. Hem de peygamberlerin en sonuncusudur.

HÂTEM, Asım kıraatinde "tâ"nın üstünü ile, diğer kıraatlerde esresi ile okunur. Esre ile hâtim, ismi fail olup hâtim eden, sona erdiren veya mühürleyen demektir. Mühür de bir şeyin belgelendirilmesi ve tasdiki için sona basıldığından hem son mânâsını, hem tasdik mânâsını içerir. Şu halde iki kırâet, "Hatemünnebiyyin" niteliğinin iki anlamına ayrı ayrı işaret ediyor. Yani Muhammed Resulullah hem peygamberleri sona erdiren son peygamberdir, peygamberlerin en sonuncusudur, hem de bütün peygamberleri tasdik ve belgeleyen ilâhî bir mühürdür. Eğer o gelmeseydi, diğer peygamberler unutulup gidecek tarihte onların varlıklarını ve peygamberliklerinin gerçekliğini ilmen isbat etmek mümkün olmayacaktı. Çünkü diğer peygamberlerin hayat ve varlıkları tarihin bağrında Muhammed'in hayatı gibi açık ve sağlam olarak bilinmemektedir. Öyle ki bugün Kur'ân olmasaydı Musa ile İsa'nın bile varlıkları ciddiyetle ispat olunamazdı. Hz. Muhammed'in hayatının ve peygamberliğinin tarihte açıklık ve kesinlikle bilinmesi sayesindedir ki, diğer peygamberlerin de geçmişteki peygamberliklerini tasdik için bir belge elde edilmiş bulunuyor. Aynı zamanda Muhammed (s.a.v) diğer peygamberlerin kendisi hakkındaki müjdelerini gerçekleştirmek itibariyle de onların peygamberliklerini mühürleyen ilahi bir damgadır. Hz. Muhammed'in peygamberliği ile insanlık din açısından, ilerlemenin son noktasına erişmiştir. Ondan sonra başka peygamber beklememeli, Muhammedî nur'u izlemelidir. Allah her şeyi çok iyi biliyor. Her şeyi bilip duyuyor. Onun için bu hükümleri emrediyor.

IMAN EDENLERE SELAM SEVGI VE DUA ILE..

Respond to this message   
Sailor
(no login)
213.153.175.62

Hacı Ali

July 10 2001, 11:30 PM 

Sanırım yazdıkların Kuran-ı Kerim'den alıntı...
...Kuran okumaya hep küfürle mi başlarsın sen?

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

SALAK OGLU SALAK

July 11 2001, 12:08 AM 

ULEN KEFERE

SANA NE?...BENIM NE YAPACAGIMI SANAMI SORACAGIM?...
KILON KADAR KONUS GERZEK!...
SALAKLIGINA GULDURME!.. ANCA GIDERSIN...

IMAN EDENLERE SELAM SEVGI VE DUA ILE..

Respond to this message   
tip
(no login)
141.84.69.17

soru

July 11 2001, 2:33 AM 

acaba hz.muhammed hala yasiyormu?
yasiyorsa eger nerede?hangi ülkede?
bürosu var mi dir?

Respond to this message   
Sailor
(no login)
213.153.175.62

Hacı Ali

July 11 2001, 12:32 PM 

İşte sen busun. Sadece küfür edersin, küffarsın. Ama ben başkaları gibi değilimdir. Küfürlerinle beni sinirlendiremez; sana küfretmemi sağlayamazsın.

Sen bir zavallısın, küfür ettikçe de ne kadar zavallı olduğubu gösteriyorsun. Ben de seninle alay ediyor sana gülüyorum.

Devam et Hacı Ali, sen ne isen osun

Respond to this message   
Current Topic - hz muhammed ne idi?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss