YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Suçluyu açıklıyorum : Habil... Yoksa Kabil mi?

July 8 2001 at 6:52 PM
  (no login)
from IP address 216.129.71.61

5:27. Onlara Adem'in iki oğlunun olayını doğru anlat. Birer kurban adamışlardı da, birisinden kabul edilmiş, diğerinden edilmemişti. "Seni öldüreceğim!," dedi. "ALLAH ancak erdemli olanlardan kabul eder," dedi.

5:28. "Beni öldürmek için elini bana uzatırsan, seni öldürmek için ben elimi sana uzatmayacağım. Ben, tüm yaratıkların sahibi ALLAH'tan korkarım. "

5:29. "Günahımı günahınla birlikte yüklenerek cehenneme girmeni isterim. Zalimler böyle cezalandırılır."

5:30. Egosu onu, kardeşini öldürmeye kışkırttı. Onu öldürdü ve böylece kaybetti.

5:31. ALLAH kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini göstermek için yeri eşeleyen bir karga gönderdi. "Yazık bana; kardeşimin cesedini gömme konusunda bu karga kadar bile olamadım," diyerek pişman oldu.*

Burada geleneksel yorum, KURBAN'ı kabul edilmeyen oğulun, edilen oğulu kıskanarak onu öldürmesidir. Ancak çeviride bu açık değil hatta tersi bile anlaşılabilir durumda...

Yani KURBAN'ı kabul edilen oğul ötekisini Erdemsizlik ile suçlayıp öldürmüş de olabilir. Burada neden kıskançlık değil yüksek derecede ego...

Bu çeviriye yansımayan, ayetin daha rahat anlaşılmasını sağlayacak bir ayrıntı var mır?

Respond to this message   
AuthorReply
cagasan
(no login)
213.153.175.62

sselam barış

July 9 2001, 1:41 AM 

bu konu
habil kabil olayı
tevrat ve kuran destekli olarak
din forumunun
diğer sayfalarında uzun uzadıya tartışılmıştı
arama motoru yapıp kullanıma açacak bir babayiğit
şimdilik bulunamadığından sana da
eski sayfaları araştırmak düşüyor
ama ben eski sayfalarda zaman harcayana kadar
bir arama motoru yapar sizlere kıyak geçerim
dersen o başka

Respond to this message   
Current Topic - Suçluyu açıklıyorum : Habil... Yoksa Kabil mi?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss