YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

ISLAM EVRIMI REDDEDIYOR MU? ISLAM'IN IC YAPISI EVRIMI REDDEDEBILIR MI?

July 10 2001 at 4:52 AM
HACI  (no login)
from IP address 66.31.118.77

KISIDEN KENDINI ILERLETMESINDE VE DAHA IYI BIR MUSLUMAN VE INSAN OLMASINDA ISRAR EDEN ISLAM'IN, EVRIM KURAMINI REDDETMESINDEKI MANTIGI ANLAYAMIYORUM...
ISLAM MI EVRIMI REDDEDIYOR, YOKSA, ISLAM ADINA ONUN BAZI SORUMSUZ MURITLERI MI?

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)
212.252.3.136

İslam evrimi onaylar.

July 10 2001, 5:22 AM 

Örneğin, Kur'an'da Big Bang olayına gönderme var ve her canlının sudan yaratıldığı açıklanıyor. 'Kâfirler anlamıyor mu, gökler ve yer bitişikti; ayırdık. Her canlıyı sudan yarattık...' (Sure, ayet sayısını sonra vereyim.)

Hz Adem'den önce de yaşamın var olduğu ise yine Kur'an dikkatle okununca anlaşılıyor.

Ama benim bu konuda bilgim sınırlı.
Kesin bildiğim bir şey ise şu:
Kur'an hep önyargılarla okunmuş. Onu yanlış anlamak için insanlar elinden geleni yapmış.

Sevgili Haci, onu sen önyargısız okumaya niyetli misin?

Barış ile.
Hasan Akçay

Respond to this message   
filozof
(no login)
212.29.64.150

EVRİME İNANIYORUM!......

July 10 2001, 5:29 AM 

Evrime inanıyorum tabiiki ama Darwinin evrim teorisine inanıyorum.
Türlerin kendi aralarında bir değişime uğraması mutlaktır.Anca bir türün bir başka türe dönüşmesi ispatlanamamıştır.Hücrenin bile yapısının ne olduğu bilinmeyen bir dönemde sadece gözleme ve tahmine dayalı bir teoriyi ispatlama uğruna 150 yıl harcandı.
Ve yeni sonuç insan maymundan gelmemiştir;insan ve maymun aynı kökten gelmiştir.
Sevgili Hacı bu son sonuca sende katılıp katılmadığını bilmiyorum. Bana göre bu sonucun islam dini ile çatışan bir yönü yok.Hatta ben biraz daha genişleteyim,
Sadece insan ve maymun değil bütün türler aynı kökten gelmiştir.Ve her tür kendi içinde birtakım iç ve dış etkenlerden dolayı zaman içinde değişikliklere uğramışlardır.Bilim bu tezi delilleri ile açığa kavuşturmuştur.
Sevgili Hacı bir bilim adamı değilim.Sınırlı birikimime dayanarak bir şeyler söyleyebilirim ancak.
islamın bilime karşı olması elbetteki düşünülemez.Ancak bilim islamı hedef alarak yola çıkarsa işler değişir.Lakin bu amaçla bilimde pek yol alamaz.
Allah kuranda insanı çamurlu bir sudan uzun sürede yarattık diyor.Burası çok önemli.Allah uzun sürede bir çamurdan insanı nasıl yaratabilir.Birden bire olmdığı kesindir.Bir değişim sürecini nolduğu muhakkaktır.Bu değişim süreci nasıl olmuştur; bnu bilim adamlarının işi.
Bundan sonra bilim herşeyi araşırıp söyleyebilir.Önce maymun mu idik yoksa timsahmı yoksa insandıkta maymuna sonrada tekrar insana döndük bilemiyorum.Bilimin ışığında bu sonuçların AllahIn yaratma sıfatına bir zararı olamaz.
İslamın değil (çünkü evrimi araştıran geçmişte yaşayan islam alimleri var hatta bu bu alimlerinin kitaplarından bazılarınında Darwinin kütüphanesinde olduğu biliniyor.) ama bazı müslümanların teorİye karşı sert tepkilerine bende anlam veremiyorum(bir rant kaygısı olabilir)Maymundan yada başka birşeyden bunun ilk öncülün Allah olduğu noktasında nasıl bir çelişki olabilir.
Doğru birdir.Ve bu doğrunun bir ucundan bütün insanlık tutabilir.
Allaha inanıp inanmamak başka bir olaydır diye düşünüyorum.
Selametle..........

Respond to this message   
Z.Q.R
(no login)
217.3.88.44

Evrim Allah'in yaratma yasasidir.

July 10 2001, 7:00 AM 

Sevgili Haci,

Evrim eger bilimsel bir gercekse Allah'in ayetlerinle neden tezet olustursun ki?

Yani Allah'ta neticede insani EVRELER halinde yarttigini acikca bildiriyor 24:45 76:1 87:2-5 ve daha bircok ayette insanin aniden ortaya cikmadigi belirtilmistir. Bunlar Quran'da bizim bilim ve arastirmada derinlestikce anlayacagimiz ayetlerdir, yani Allah'in sonsuz okyanuslar dolusu ilminden ve kitabindan su katreleri almamizdir 18:109.

Ikide bir Evrim'i Ateistlik ve bilmem dinkarsiti olarak kullanmanin, ne mantiklan ne bilimlen, nede Quran'i cürütmeklen bir ilgisi yoktur.

Umarim bu sorularini samimi olarak ögrenmek ve bilgini, tecrübelerini derinlestirmek amaciyla soruyorsun sevgili Haci! Yoksa gercekler asla Quran ile celismez Quran gercegin kendisidir 17:9 Buna uyanlar ödülleneceklerdir.

Respond to this message   
Ali Basaraner
(no login)
61.9.189.30

Sevgili Haci,

July 10 2001, 8:28 AM 

Her nekadar "RUH" konusunda ayriliyorsak da....

Ben Burada GAK ile ayni fikirde yim.

Adem, Allah in kendi ruhundan "ruh" ufledigi ilk Insan dir,"Ruh" ufledikten sonra da insani halife kilmistir..Bundan evvel "Ruh" suz insanlarin olup olmadigina dair bildigim kadari ile Kuran da bir aciklama yok.

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.137

Big Bang, her canlının sudan yaratılmış olması, evrenin genişlemekte olması...

July 10 2001, 2:10 PM 

'O küfre sapanlar görmedi mi ki gökler ve yer bitişikti; ayırdık. Her canlıyı sudan yarattık. Hâlâ inanmıyacaklar mı?' (21:30)

'Allah her hayvanı sudan yarattı. İşte bunlardan kimisi karnının üstünde sürünüyor; kimisi iki ayağının, kimisi de dört ayağının üstünde yürüyor...' (24:45)

'Gücümüz var ki göğü Biz kurduk ve onu genişletmekteyiz.' (51:47)

---------------------------------------

Daha fazla bilgi için Edip Yüksel'in Kur'an çevirisi MESAJ a koyduğu bir dipnota bakılabilir. İlgili ayet, 4:82

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.120

Untitled

July 10 2001, 2:46 PM 

islam evrimi reddetmiyor ama, darwin evrim teorisi Islam`i reddediyor

Respond to this message   
HACI
(no login)
152.163.204.202

INANIRLAR BENI SASIRTMAYA BASLADI.. HOS BIR SURPRIZ..

July 10 2001, 3:55 PM 

Bu foruma basit bir soru sormustum.. Ilginc yanitlar aldim.. Islam'in evrime karsi olmadigina inananlarin baski altinda seslerini cikaramadiklarina inanmaya basladigimi soyleyebilirim. Sonunda onlar da seslerini yukseltmeye basladilar.. Bu henuz ciliz bir ses ise de, ilerde daha gurlesecegine eminim.. Gercek Islam'in gucunu gostermesinin zamani geldi diye dusunenler, bilimsellik adina savasmalidirlar.. Yalniz Islam adina degil.. Cagdas bilimi bir yerde yakalamak zorunlugu oldugu ortada.. Bu ne kadar cabuk basarilirsa, aradaki fark, o kadar cabuk kapatilacaktir...
Allah'in kanunlarindan bahsediliyor.. Ben cok onceleri bu konuya degindim.. Allah varsa eger, kaotik, bencil, keyfi, rastgele davranan bir varlik olamaz.. Bazi kanunlar ve kurallar cercevesinde davraniyordur mutlaka.. Bize o kanunlari arayip bulmak dusmektedir.. Allah, onlari son derece kompleks yaparak, butun kanunlarinin kisa bir sure icinde biz insanlar tarafindan anlasilmasini cok etkli bir sekilde onlemistir. Bazilarini belki de asla ifsa etmeyecektir.. Yine de bir kismini ogrenmemize izin vermekte, daha zengin, tatmin edici ve konforlu bir yasam surmemize itiraz etmemektedir..
Islam'in temel felsefesi Allah'a total teslimiyettir. Bu felsefe her muslumanin kendini ayni zamanda bilime de adamasini gerektirmektedir.. Bence, Islam'in icinde bulundugu aci durumdan cikarip, O'nu aydinliga kavusturacak en kisa yol, cagdas bilime onem vermekten gecmektedir..

Darwin'in evrim kurami Islam'i reddetmiyor.. Dilemma.
Darwin'in kendisi ateist.. Hanimi kendini Hristiyanliga adamis bir bayan.. Babasi gencliginde Darwi'ni din adami yapmak istemis.. Darwin'in Islam ile alip veremedigi hic bir sey yok.. Onun dinle sorunu varsa, o yalniz Hristiyanlikla ilgili olmali.. hepsi o kadar. Ama diger ateistler gibi, kendisi Allah'a inanmasa bile, Darwin Allah'a inananlara hurmet etmistir.. Darwin'in Turk'ler hakkindaki sozde dusuncelerine inanmayin.. Onlar hep karalama..

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.43

EVRIME INANLAR!...

July 10 2001, 11:29 PM 

EVRIME INANLAR!...

ANCA GIDERSINIZ!.... MAYMUN DEDENIZ ZOO'DA SIZLERI BEKLIYOR!... HADI BAKIMMM MUZLARI KAPIP ONU ZIYARETE VAKIT KAYBETMEDEN YURUYYUUNNN!...

*150 SENELIK TEORI COPTUR COPPPP!.. ONUN YANINA*

IMAN EDENLER SELAM SEVGI VE DUA ILE..

Respond to this message   
bedirhan
(no login)
212.29.64.150

evrim ve yaratılış

July 11 2001, 2:17 AM 

evrim meteryalizmin
dine saldırı aracıdır
kökeninde bilimsellikten ziyade
ideolojik sebebler vardır
hacının yazısı ise gerçekten güzel buldum
en azından bir ateise göre gerçekten iyi
evrim direk olarak bencede dinle yada yaratılışla çelişmez
hatta allahın yaratılış kanunlarıyla beraber
elealınınca yaratılışla uyumludur
çünkü yaratılan varlıklar
çevreyle uyum içinde oılmalıdır
yani dogaya baglıdır
degişen dogal şartlar
canlılarında degişmesini zorunlu kılar
hayatın devamı için
bu kaçınılmaz bir gerekliliktir
ama bu degişim başı bozuk ve kendiliginden olan
bir degişim degil
yaratıcının kontrolünde gerçekleşen
ve onun koydugu kurallarla(sünnetullah)
işleyen bir degişimdir
ve allahu teala
biz insanı en güzel bir şekilşde yarattık buyuruyo
yani herşey allahın kontrolünde gerçekleşiyo

ya bize birşeyler oldu herhalde
anlaşıyormuyuz nedir
hacı sen bu işe ne diyorsun

bedirhan

selam sevgi ve dua ile................

Respond to this message   
Adem
(no login)
203.27.69.92

Otokontrol

August 7 2001, 12:36 PM 

Bu Sayfadaki kufurlu yazilar cogaldigi zaman,bu forumdaki arkadaslar lutfen eski temiz yazilari guncelleyip,kufurlerin arka sayfalara gitmesini saglasinlar.
Herseyi yoneticilerden beklemeyin, hur toplumlarda her kisi yoneticidir.

Respond to this message   
Current Topic - ISLAM EVRIMI REDDEDIYOR MU? ISLAM'IN IC YAPISI EVRIMI REDDEDEBILIR MI?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss