| Lutfen Bu diyalog u dikkatle okuyun,Bilhassa Bu arkadasimizin Muslumanlar hakkinda siraladigi ayetleJuly 11 2001 at 12:34 PM | Ali Basaraner (no login) from IP address 203.26.23.4 |
| Arkadasimiz ne demis? July 11 2001, 11:27 AM
Sunnetci ve gelenekci arkadaslarim uzulmesin, onlar icinde ayni Haci icin yaptigim temennilerde bulunuyorum, onlarlada ortak ilkede tum Kitap almislar gibi birlesmeye hazirim. Bu Quran'i bir emir ve vaaddir; 3:64,80-85 104-115 9:31-34 39:18 61:6-9.
Arkasina sifreli sekilde ayetleri yazmis ki anlayan anlasin,anlamayan da yutsun.
Biz ne demisiz?
Terbiyesizligin Luzumu yok. July 10 2001, 9:51 AM
"Sunnetci ve gelenekci arkadaslarim uzulmesin, onlar icinde ayni Haci icin yaptigim temennilerde bulunuyorum, onlarlada ortak ilkede tum Kitap almislar gibi birlesmeye hazirim."
Kimin Musluman olup olmadigini olcmek sana mi dustu?
Arkadasimizin cevabi:
Iftiracilik..... July 10 2001, 10:26 AM
Terbiyesizlik senin gibi iftiracida olur
Edip'e ve bizlere iftira atacaginiza delil ile, sadece Quran ayetlerinle karsilik versenize???
Allah'in serefli Elcisini putlastiran sizin gibi fanatiklerden, sizin gibi sapmislardan tenzih ederim...o sizden din gününde bu yaptiklarinizin hesabina almayacak mi saniyorsunuz??? Onu putlastirmaniza karsi sizi yalanci olarak tokatlamiyacak mi saniyorsunuz??? Delil mi istiyorsun al sana delil; 25:30 18:110 13:30 72:20-28 ve daha niceleri kimin dogru yolda kimin sapiklikta oldugunu ortaya koymuyor mu???
Biz ne demisiz?
Musrikler, Hristiyanlar ve Yahudiler. July 10 2001, 12:03 PM
Bu senin yukarida soyledigin sozler.
Yahudi,Hristiyan ve Musrikler icin soylenmistir.
Utanmadan senin fikrinde olmayan muslumanlari da onlarin icine dahil ediyorsun.
Hadis ve sunnetlere inanmak biryana......
Eger Elhamdur Allah ben muslumanim diyen bir kisiye sen
bu sifatlari yakistirirsan gunahini kendin cekersin kardesim.
Ve burada tum iftira ettigin kisilerden ozur dilemedikce,ve onlar haklarini helal etmedikce,Allah bile seni affetmez.
O ne Cevap Vermis?
Sizin gibi putperestler, Peygamberleri, azizleri.... July 11 2001, 4:18 AM
Putlastirdiklarini kabul etmezler....6:23
Ben delil verirken siz hicbir delil gösteremiyorsunuz, Buhari hazretleriniz bu ayetleri tahrif etmeyi unutmus olmasin....size verdigim ayetlerin hangisi Yahudiler icin söylenmis...geri zekalilik yapmaya gerek yok, Allah'a ne kadar muslumanim diye yemin etseniz nafile!!!
3:80 6:23 18:110 25:30 15:90-91 68:35-42
Demek kendi hastaliginizida Yahudi ve Nasranilere yuklemek taktigi....onlarin hatalarini, hastaliklarini taklit etmenizden dolayi kendinizi bu sapmadan ne kadar uzak görsenizde ayni zihniyetin ürünüsünüz....Peygamber ve dinadamlarini PUTLASTIRAN cahiller...bunu göremediginiz gibi birde Allah'in muminlerine iftirayi caiz ve sevap bilirsiniz....
Simdi bakalim bu Arkadasimizin Hadis ve Sunnet e inanan muslumanlar icin yazdigi ayetlere:
3/105- Kendilerine apaçik deliller geldikten sonra parçalanip ayriliga düsenler gibi olmayin. Iste bunlar için büyük bir azap vardir.
64- De ki: Ey kitap ehli! Sizinle bizim aramizda ortak olan bir söze geliniz. Allah'tan baskasina kulluk etmeyelim, O'na hiçbir seyi es tutmayalim ve Allah'i birakip da kimimiz kimimizi ilâhlastirmasin. Eger onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Sahit olun biz müslümanlariz".
9/31- Onlar, Allah'dan baska bilginlerini ve rahiplerini de kendilerine Rab edindiler, Meryem oglu Mesih'i de. Oysa onlar bir olan Allah'a ibadet etmekle emrolunmuslardi. Allah'dan baska hiçbir ilâh yoktur. O, müsriklerin ortak kostugu seylerden de münezzehtir.
34- Ey iman edenler, surasi bir gerçektir ki, yahudi hahamlari ile hiristiyan rahiplerinin bir çogu insanlarin mallarini haksiz yere yerler ve Allah yolundan saptirirlar. Bir de altin ve gümüsü hazineye doldurup, onlari Allah yolunda sarfetmeyenleri bu yüzden acikli bir azap ile müjdele!
39/
17- Taguttan, ona kulluk etmekten kaçinip da tam gönülle Allah'a yönelenlere gelince, müjde onlaradir. Haydi müjdele kullarimi.
18- O kullarimi ki, onlar sözü dinlerler, sonra da en güzeline uyarlar. Iste onlar, Allah'in kendilerine hidayet verdigi kimselerdir. Iste temiz akillilar da onlardir.
61/
6- Meryem oglu Isa da: "Ey Israilogullari! ben size Allah'in elçisiyim. benden önce gelen Tevrat'i dogrulayici ve benden sonra gelecek Ahmed adinda bir peygamberi müjdeleyici olarak (geldim)." demisti. Fakat onlara apaçik delillerle gelince "Bu, apaçik bir büyüdür." dediler.
9- O, Resulünü hidayet ve hak dinle gönderdi ki, müsrikler istemese de onu, bütün dinlerin üstüne çikarsin
Eh Insaf Bu ayetler Muslumanlar icin soylenmis te biz de kendine iftira atmisiz.
Gerizekali olmusuz.
Bir de Kuran dan Isbat istiyor?
Ona ne demeli?
Okuyun,okuyun da ibret alin.
selamlar.
|
| | Author | Reply | Ali Basaraner (no login) 203.26.23.4 | Bu Yazilar ve Ayetler i Bircok Musluman tarafindan okundu. | July 11 2001, 12:41 PM |
Buradaki yazilar silinmedigine gore, belki yuzlerce musluman tarafindan da okunacak.
Soyledigim gibi bunun vebali Buyuk.
"Eger Elhamdur Allah ben muslumanim diyen bir kisiye sen
bu sifatlari yakistirirsan gunahini kendin cekersin kardesim.
Ve burada tum iftira ettigin kisilerden ozur dilemedikce,ve onlar haklarini helal etmedikce,Allah bile seni affetmez."
Eger Bu iddialari buraya yazan arkadas gercekten Musluman ise,
Yaziyi okuyan veya okuyacak olan butun muslumanlardan ozur diler,ve kendisini bagislamlalarini diler.
Yoksa vebalini kendi ceker.baskasi degil.
Ben sahsen affettim ve Hakkimi herkes huzurunda helal ettim,ama is tek benimle bitmiyor.
selamlar. |
| Ali Basaraner (no login) 203.26.23.4 | Kisa Bir Ek! | July 11 2001, 1:23 PM |
49/12. Ey iman edenler! Zannin cogundan kacinin. Çünkü zannin bir kismi gunahtir. Birbirinizin kusurunu arastirmayin. Biriniz digerinizi arkasindan çekistirmesin. Biriniz, ölmüs kardesinin etini yemekten hoslanir mi? iste bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Süphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
|
| abdullah yalnız (no login) 212.29.64.150 | Deli arayanlar...... | July 11 2001, 3:07 PM |
Sevgili ali
çok güzel bir konuya değinmişsin.Yazdığın ayetleri okurken hemen aklıma kendi fikirlerini meşrukılmak için kurandan delil arayanlar aklıma geldi.Allah onları kuranda nasılda anatmış.
Halbuki kuranı bir kendisine bıraksak belkide bir çok sorunu halldeceğiz.
Yani Kuran metinleri aslında kendisini çok güzel bir şekilde ifade ediyor.Ama müslümanların çoğu O nu dinlemiyor sadece kendi nefislerindekileri meşru kılmak için anlamaya çalışıyorlar.
Allah insanı fıtrat üzere yarattı ve fıtratımıza en uygun olan emirleri bize gönderdi ama malesef müslümanların bile bir çoğu dinleyerek öğüt almak yerine boş bir çabayla onu anlamaya çalışma ukelalığına bürünüyorlar.
Bırakın birde Kuran konuşsun dinleyin........
Selametle........ |
| Ali Basaraner (no login) 139.134.114.90 | Abdullah, | July 12 2001, 5:45 AM |
Herhalde yazilar islerine gelmedi.
Onun icin birileri burayi bos bos yazilarla doldurup,sordugumuz sorularin kaybolmasini mi istiyor ne?
selamlar.
|
| abdullah yalnız (no login) 212.29.64.150 | NE ÇIKAR | July 12 2001, 6:02 AM |
Sevgili Ali büyük bir ihtimalle tahminin doğru sanki danışıklı bir dövüş var gibi
Boş ver biz Allah'ı ve onun dinini anmaya ve kendimize sorun yapmaya devam edelim..
Selametle..... |
| Ali Basaraner (no login) 203.26.23.6 | Sevgili Abdullah, | July 12 2001, 2:23 PM |
Bize kimse saldirmadikca biz kimseye kIzmayIz.
Kimseye de bizim fikirlerimize uyun demiyoruz.
Her insan kendinden sorumlu.
Yanliz bir tartisma adabi var,uyulmasi gereken kanaatindeyim.
selamlar.
|
| Anonymous (no login) 209.17.159.225 | Guncelleyelim...Guncelleyelim...Guncelleyelim...Guncelleyelim... | July 13 2001, 1:29 AM |
| . (no login) 212.156.126.46 | "Elhamdur Allah" diye bir söz var mı? | July 13 2001, 1:33 AM |
"elhamdülillah" diyebilmeyi ve anlamını bellemeyen de bilmediği konuda konuşmasın, değil mi? |
| Ali Basaraner (no login) 139.134.108.121 | Kusura Bakma nasil yazildigini bilmiyordum. | July 14 2001, 7:16 AM |
Imla hatalari ile ugrasacaginiza , konularin uzerine egilseniz diyorum.
Bana daha faydali olursunuz gibime geliyor.
selamlar. |
| | Current Topic - Lutfen Bu diyalog u dikkatle okuyun,Bilhassa Bu arkadasimizin Muslumanlar hakkinda siraladigi ayetle |
| |
|
|