YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

BU 19 ORG KIZIL KOMÜNİSTTİR VEDE DİN DÜŞAMANIDIR BARIŞTA ONLARDAN

July 12 2001 at 2:17 AM
ARTC  (no login)
from IP address 213.153.175.62

KÜRTÇÜLÜK AKIMI İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR BARIŞTA ONLARDSAN MASKENİZ DÜŞTÜ BİZEDE FAŞİST DİYENLER TA HAYİNDİR YA PUŞTTUR İSLAMDA MİLLİYETÇİLİK DEĞİL IRKÇILIK KÜFÜR DÜR PİS PKKLILAR SİZİ VATAN SATMAK VARMI LAN İSLAMDA HAYİNLERRRRRRR SÜRÜSÜ

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)
209.17.159.225

KURT'um diyene zorla HAYIR SEN TURK'sun demektir vatanseverlik di mi?

July 12 2001, 3:03 AM 

Turkiye'li genc insanlarin beyinleri son derece tehlikeli bir bicimde yikanmakta, Turkiye'de yasayanlar arasinda dusmanlik koruklenmektedir.

Buna musluman, hristiyan, yahudi, ateist vatanini seven herkes dur demelidir.

Hic kimse milliyetini kendisi secmemistir. Milliyetinden dolayi kimsenin GURUR duymaya ya da bir baskasini hakir gormeye HAKKI YOKTUR.

Irkcilik, milliyetciligin biyolojik kokenidir.

KURAN, ne turklerin ne araplarin ne de kurtlerin kitabi degil, insanligin kitabidir.

KAHROLSUN FASIZM
KAHROLSUN HALKI BILEREK CAHIL BIRAKAN EGITIM POLITIKASI

Respond to this message   
ece
(no login)
213.153.175.62

.

July 12 2001, 3:19 AM 

Kuran'a el basarım ki bu din forumu çok eğlenceli yahu..

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

ISLAM KARDESLIK!1...

July 12 2001, 3:23 AM 

BOLUCULERE!..

ISLAM'DA MILLIYETCILIK YOKTUR.BUTUN MUMINLER KARDESTIR.
MILLIYETCILIK TOPLUM HASTALIGIDIR.NICE KAVIMLER BU NEDENLE HELAK OLDUGUNU BIZE TARIH COK ACIK ANLATIR!...
ISLAM'DA MAKAM,SAN,SOHRET,RUTBE IBADETTE CAMII DISINDA KALIR.MUMINLER BIR TARAGIN DISLERI GIBI OLDUGUNU BIZE SEVGILI PAYGAMBER EFENDMIZ (S.A.V) ANLATIR.

IMAN EDENLERE SELAM SEVGI VE DUA ILE..

Respond to this message   
ece
(no login)
213.153.175.62

.

July 12 2001, 3:27 AM 

Açıkçası yazdıklarınıza bakılırsa,
İslam' da ne olduğu konusunda
sahip olduğumuz fikirler
o kadar da iç açıcı değil..

Küfür etmek
O çok diline doladığınız,
Kuran' da hangi ayetlerde var ?

¿

Respond to this message   
ece
(no login)
213.153.175.62

Bi de

July 12 2001, 3:32 AM 

Neye inanacağını şaşıranlara bu foruma girmemeleri tavsiye edilir..

Respond to this message   
Z.Q.R
(no login)
217.3.94.219

Hoppala genc kurt biraz yavas :))

July 12 2001, 7:53 AM 

Sevgili Alper

Hem Türk milletini diger milletlerin ustüne cikartacaksin sonrada faso olmadigini diyeceksin....bunun mantigi var mi?

Burada Alman nazilerin ocaklarina ugrarsan, agizlarindan "En üstün irk Ari irkidir" laflarini isitirsin....aynisini siz yapinca bu nazilik olmuyor mu?

Irklar hakkinda ben görüslerimi burada (19.org'ta) cok defa acikladim....hepimiz Allah'in ayetleriyiz, rengimizle, dilimizle, kültür ve güzel töremizle...ama bunlari diger irklara karsi kullanmak insanlik, kardeslik baglarini zedeler...Allah'in ayetlerinle celisir. Hele bunlari dinlerin temeline oturtmak Yahudilik gibi melanetlik, Seytan gibi Cennnetten kovulmakliktir.

Sen ilkönce kafandaki yanlislari düzelt, sonra tekrar gel ve özgür insan olabilmeye, aydin musluman olabilmeye özen göstermek icin aramiza (19.org'a) katil!!!

Suclama yaparak, bölücü diye itham ederek biryere varamazsin....seni sevdigim icin bu ögütlerde bulundum. Bunlari cöpe atabilirsin, belkide söylediklerim seni tefekküre, düsünmeye sevk edecektir....Rabbim yardimcin olsun.

Baris ve sevgiyle,

Z.Q.R

Respond to this message   
ARTC
(no login)
213.153.175.62

Untitled

July 12 2001, 12:10 PM 

HİÇ BİR IRKIN ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR AMA VATANINI MİLLETİNİ SEVMEKLEDE FAŞİST OLUNMAZ TERORİSTLER GİBİ BEBEKMİ ÖLDÜRELİMMMMMM HAAAA?_
(bu arada ecemisin nesin sen nediyon olaya atlama hemen)
ALLAH HEPİMİZİ DOĞRU YOLA SOKSUN

Respond to this message   

(no login)
216.129.65.207

Bir tek ülkücüler vatansever öyle mi?

July 12 2001, 8:23 PM 

Sana FAŞİST dememin nedeni vatanını sevmen falan değildi. Sen bana Kürtlerin aslında Türk olduğu gibi saçma sapan bişey söyleyince ve bu konuda profesör bilmem ne nin kaynağını verince PANTÜRKİST lik yapınca...

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.137

Herkes milletini kendisi seçer ama ırkını değil.

July 12 2001, 9:02 PM 

Tevfik Fikret'in oğlu Halûk Amerika'ya gitti. Hristiyan oldu. Rahip oldu. Türk vatandaşlığından çıktı; Amerikan vatandaşı oldu. Türk milletinden olmayı bırakıp Amerikan milletinden oldu.

Bütün bunlar onun kendi SEÇİMİ idi.
O seçimleri yapmakta yerden göğe kadar haklıydı; özgürdü. O seçme hakkını kimse ondan alamazdı.

Çünkü herkes milletini kendisi SEÇER.

Öte yandan pek çok Ermeni tanıdıklarım var.
Kendilerini Ermeni asıllı Türk sayarlar. Onlar da Türk milletinden olmayı SEÇMİŞLER. Senden benden daha Türktürler.

Özetle herkes milletini kendisi seçer.
Ama ırkını seçemez. Irk atadan çocuğa geçer.

Benim inancım göre ise ırk gerçek dışıdır; kurgudur. Ancak özel koşullar altında özel çaba ile yetiştirilen at ve köpeklerde buluabilir. Saf kan insan ırkı olamaz.

Yani ırk, sanaldır.
Millet ise gerçek.

Bu durumda devlete ne yapmak düşer?
Şu gerçeğe göre davranmak düşer:

Millet varsa devlet vardır.
Milletsiz devlet olmaz.

Biraz çok bilmişlik yaptım ama galiba başka da çarem yoktu. Kavram karmaşısını birilerinin gidermesi gerekiyordu.

Barış ile.
Hasan akçay

Respond to this message   
abdullah yalnız
(no login)
212.29.64.150

KURAN KONUŞUYOR

July 12 2001, 9:24 PM 

"Ey mü'münler bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın.Belkide onlar kendilerinden daha iyidir.Kadınlrda kadınları alaya almasınlar.Belkide onlar kendilerinden daha iyidirler.Kendi kendinizi ayıplamayın,birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın.İmanda sonra fasıklık ne kötü bir isimdir!Kimde tövbe etmezse işte böylesi kimseler zalimlerdir."

"Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık.Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık.Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstün olanınız O'ndan ençok korkanınızdır.Şüphesiz Allah bilendir haberi olandır."
(Hucurat 11-13)
daha fazla bir şey söylemeye gerek yok sanırım.
Selametle............

Respond to this message   
HACI
(no login)
152.163.205.48

NASIL MILLET OLUNUR.. EN ONEMLI ORTAK PAYDA EKONOMIK ZENGINLIKTIR..

July 12 2001, 9:34 PM 

Cagdas bir ulke nasil idare edilmelidir?
Cagdas bir ulke irk, dil ve din goz onune alinmadan idare edilmelidir.. Ideal olarak cagdas bir ulkede azinliklar esit muameleye maruz kalmalidir. Adalet herkese esit olarak dagitilmalidir.. Imtiyaz ve rusvet olmamalidir..
Yeryuzunde boyle bir ulke yoktur.. ve belki de asla olmayacaktir..
Cunku yukardaki ilkeler ulkelerin bir korporasyon veya kurum seklinde idare edilmelerini gerektirmektedir. Bu da insan dogasina aykiridir..
Insanlar aralarinda ayrim yapan bir sosyal duzen kurmuslardir.. Ayrim insanin en temel ozelligidir.
Ayni sehirde yasayanlar, kendi mahallelerinde oturanlari tutarlar.. korurlar.. Ayni binada oturanlar komsularini desteklemeyi yeglerler.. Ayni evi paylasan kardeslerin bile birbirlerine karsi olan tutumlarinda bir neden vardir.. Yaslari birbirine yakin iki kardes birbirine diger kardeslerden daha yakindir.
Din insanligin ortak paydasi olabilir mi?
Olamaz.. Olmamistir ve asla olmayacaktir..
Orta Dogu'yu kisaca incelemeniz bunun olanaksiziligini gosterecektir.
O halde cagdas ulkeler nasil millet olacaklardir..
Dil, din, irk millet olmaya yetmiyor.. Geride ne kaldi? Geride, bir ulke olmayi basarmis insanlarin ortak mutlulugu ve zenginligi kaldi..
Cagdas ulkelerde insanlarin tek bir ortak paydasi vardir. O olmadan millet olunamaz.. O da ekonomi dir..
Mutluluk ve zenginligin kaynagi duzgun bir ekonomidir. Para mutluluk satin alamaz diyenlere suphe ile bakarim ben hep.. Para mutluluk satin alamaz gibi gorunur ama, alir.. Daha da onemlisi, Amerika'lilarin dedigi gibi, para sinirleri sakinlestirir.. Ne kadar paraniz varsa o kadar sakinlesirsiniz..
Ekonomik bir ortak payda ustune kurulmayan ulke eninde sonunda cokmeye mahkumdur.. Cesitli nedenlerden dolayi yok olmasa da, ilerleyemez, gelisemez..
Din ortak payda olamaz.. Olmamalidir..
Bunu boyle bilesiniz, dindarlar..
En buyuk ayrimi sizlerin yaptigini biliyor muydunuz?

Respond to this message   
abdullah yalnız
(no login)
212.29.64.150

TOPLUMU OLUŞTURAN BAĞLAYAN BAĞLARI

July 12 2001, 10:30 PM 

Sevgili Hacı kapitalist bir toplumda huzutun ölçüsü tabiiki ekonomik zeginliktir.
Bir toplumu oluşturan bir takım bağlar vardır.
menfaat bağı(ekonomik bağ), milliyetcilik bağı,dinsl bağ,dilsel bağ vs. Bir toplumda bu bağlardan herbirnin belli dönemlerde baskınlığı vardır.En azından insanlık tarihinin bize gösterdiği kadarıyla.Ben burada Türk toplumunu örnek olarak göstereceğim.
Türk toplumu bir zamanlar din bağı ile ayakta duruyordu.Müslümanlık yada müslüman olmak insanların birbirine olan davranışların düzenlemesinde önemli bnr itibara sahipti.Anca tedricen yozlaşan din ve islamın ana dinamikleri bu tpolumun değerlerni kökten sarstı ve yeni bir kenetlenme sürecine geçmek için çok ağır bedeller ödedi.Bu yeni sürecin ilk ara döneminde zorunlı olarak Türk milleti milliyetciliğin ağır bastığı bir bağla ayakta durmaya yada tutulmaya başlandı.Ancak bir toplumun milliyetcilikle uzunyıllar ayakta durması beklenemezdi.Çünkü milleyetcilik bağı insanları kalkındırmaya yönelik bir bağ değildir.Milliyetcilik bağı, kanun yapabilen yada bir toplumun uluslararası platformda güç kazanacak dinamiklere sahip değildir.Dahada açıkcası "Ne mutlu Türküm diyene",yada "Türkün Türkten başka dostu yoktur" gibi sloganlardan bir hayat nizamı çıkmaz.Böyle bir bağ ulusların geçiş süreçlerinde kullandığı bir bağdır.Türkiye bu geçiş sürecinden sonra dünyaya ayak uydurabilme amacıyla kapitalizmi benimsemiştir.Kapiyalizm ve onun siyasi alt yapısını oluşturan demokrasi Türk toplumunun ayakta kalması için benimsenen en son bağdır.Ve şu anda batının ve dolayısıyla diğer dünya milletlerinin çoğu bu bağla ayata duruyorlar.Peki bu bağ ne kadar faydalıdır bu tartışmalı elbette.Çünkü menfaat bağı ancak menfaatlerin bitmesiyla yıkılabilir.Bunun sonucuda anarşi ve dünya savaşıdır.Kapitalizm büyük savaşlarla kuruldu ve yine büyük savaşlarla sona erecek.Batının pazar sorunu sanırım oralarda daha iyi hissediliyordur.Ayrıca sömürgeler ve sömürülenlerden artık fazla yağ çıkmıyor.Kapitalistler fino köpeklerini ne ile besleyecekler sanıyorsunuz.
Selametle......

Respond to this message   
HACI
(no login)
152.163.205.62

BUTUN DUSUNCELERINIZE AYNEN KATILIYORUM..

July 12 2001, 11:01 PM 

Sevgili Abdullah Kardes;
Cok guzel ozetlemissiniz.. Mantiginizi ve yaklasiminizi cok begendim.. Iletinizin her kelimesine katiliyorum..
Ilerisini bilmeye olanak yok tabii. Nasil bir ekonomik sistemin Global ekonomiyi yonlendirecegini bilmeye olanak yok..
Ama bu sistemin artik savasla degil, barisla gelecegini tahmin ediyorum. Yerel savaslar olacaktir ve oluyor ama, bir dunya savasinin kopacagini sanmiyorum. Cunku bu dunyanin sonu olacaktir..
Bir ihtimal haric.. Ki ondan cok korktuguma da bir kac kere deginmistim..
Bir veye birkac ulkenin teknolojide diger ulkelerden cok ilerde olmasi buyuk bir tehdittir insanliga.. fakir ulkelere.
Cunku ilerde bir gun, cok ileri ulkeler bir araya gelerek, fakir ve kalabalik ulkelere saldirabilir ve onlari bir anda imha edebilir. Su anda bile bunu yapacak guce sahiptirler.
Ben iste bundan korkuyorum.. Islami ulkeler ve Turkiye bu saldirilarin kurbani olabilir.
Sadece bu nedenden, teknolojiye cok onem vermemiz ve hizla kalkinmamiz gerekmektedir..
Bu olma veya olmama sorunu haline gelmistir..

Selamlar
Haci

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

"Çalışmadan,Üretmeden,Satmadan" ekonomi olmaz.

July 12 2001, 11:58 PM 

Borç yada kredi alarak ekonomi olmaz.
Onun adı muhasebeciliktir.
Memleketimizin ekonomisinden sorumlu olanlar bu işi bir muhasipten öte yapmayı vecerememktedirler.
O da illegal ve beceriksiz bir muhasebeciden daha ileri gidemeyen kişilerin elinde.
Siyaseti PARA ya ulaşma için bir araç olarak kullanan kafalar ile yaptıgımız sürece bu daha da iyiye ve de ileriye gidemeyecek.

İdeolojik düşünceler ile naralar atmak artık kimseye bir pirim saglamamaktadır.

Hiç bir zengin devlet kendisine peşkeş çeken devletleri kollamayacaktır.
Ancak kendi çıkarı oldugu sürece bir başka devlete elini uzatacaktır.
Bu senelerce böyle olmuştur ve hala bu şekilde olmaya devam etmiştir.

Yurt dışından daha fazla para getirmenin meziyet sayıldıgı bir dönemdeyiz.Ve aynı dönemde yurt dışından gelen likidite miktarı hiç bir dönemde bu kadar fazla olmamıştı.

Sonuç ortada.

Giren para keyif için girmiyor.
Satılıyoruz.

Borsa 8000 seviyelerine düştü.
Bu ne demek biliyormusunuz.
Şu anda 300 milyar doları bastıran Turkiye deki "tüm" şirketlerin sahibi olabilir.

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.137

'Ne mutlu Türküm diyene!' ırkçılığı reddeden bir söylemdir.

July 13 2001, 2:00 AM 

Ne mutlu Türk OLANA, değil.
Ne mutlu TÜRK ANA BABADAN DOĞANA, değil.

Benim Ermeni tanıdıklarım can ve gönülden 'Ne mutlu Türküm diyene!' diyen insanlar. Ama Ermeni asıllılar. O ALT KİMLİK ile övünüyorlar. Ama adı Türk olan ÜST KİMLİK te kıvanç veriyor onlara.

Özsaygılı her insan kendi milletiyle övünür.
O milletin bir bireyi olmaktan mutluluk duyar.
Millî yapının manevî temelidir bu duygu.

Millî Eğitimin işlevi ise işte o duyguyu kazandırmaktır.

Bu açıdan Amerikalıların biz Türklerden daha milliyetçi olduklarını gördüm; edebiyatlarında okudum; okuttum.

Fransızların, İngilizlerin milliyetçiliği ise nerdeyse ırkçılık kadar keskin. Onaylamak mümkün değil.

En iyisi gerçekçi olmak.

Barış ile.
Hasan Akçay

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

NE MUTLU TURKIYE'LIYIM DIYENE

July 13 2001, 2:53 AM 

AMERIKALI olmak bir millet olmak degildir.
KANADA'lilik da oyle.

TURK bir milletin adidir.

Bir KURT, neden TURK'um desin ki? Demiyorsa mutsuz mu olmalidir?

TURKIYE CUMHURIYETI vatandasi olma, TURKIYE'li olmak ve TURK olmak farkli seylerdir.

TURK olmanin neresi mutluluk verici ki?
INGILIZ olmaktan ya da ZIMBABWE'li olmaktan farki nedir?

Respond to this message   

(no login)
212.252.3.137

İngiliz olmakla Türk olmak arasında ne fark var?

July 13 2001, 6:12 AM 

Hiç bir fark yok.
O yüzden, 'Ne mutlu İngilizim diyene!' söylemi bir İngiliz için ne kadar haksa 'Ne mutlu türküm diyene!' söylemi de bir Türk için o kadar haktır.

Bir Fransız olmakla bir Türk olmak arasında da hiç bir fark yok. O yüzden 'Ne mutlu Fransızım diyene!' söylemi bir Fransız için ne kadar haksa 'Ne mutlu Türküm diyene!' söylemi de bir Türk için o kadar haktır.

Barış'çığım,
English, İniltere'li değildir. İngiliz'dir.
French, Fransa'lı değildir. Fransız'dır.

AMERICANS, yalnızca America'da yaşamaz.
Yani; American, Amerika'lı değildir.
CANADIANS da öyle. Canadian, Canada'lı değildir.

English, French, American, Canadian... yalnızca birer yer yüzü parçasına çakılı değildir. Birer millettir.

Ama sen tutturur English olmasın; "people of England" olsun, dersen İngilizin adına bile gıcık bir IRKÇI olursun. French olmasın, "people of France" olsun, dersen Fransızın adına bile gıcık bir IRKÇI olursun. Türk olmasın Türkiye'li olsun, dersen Türkün adına bile gıcık bir IRKÇI olursun.

Hattâ bununla da yetinmez, Niye TÜRKiye'li olsun dersin. Ya da senden daha keskin ırkçılar çıkar öyle diyecek. ANADOLU'LU VE TRAKYA'LI olsun dersin.

Irkçılık işte bu derece acıklı-gülünç bir haldir.

N'olur, bir millete duyduğunuz soğukluk sizi adaletsiz ve ırkçı davranmaya yönlendirmesin.

Peki, herkes Türküm demek zorunda mı?
Hayır. Hiç kimse Türküm demek zorunda değil. İsteyen Kürdüm, der; isteyen Rumum der; isteyen Türkmenim der; isteyen Ermeniyim der...

Türkiye'de bunların her biri birer ALT KİMLİK. Tıpkı Fransa'da Ermenilik nasıl bir alt kimlik ise.

Millî eğitimin görevi, onlara bir de ÜST KİMLİK kazandırmak. Ama zorlamadan. Dinde zorlama olmadığı gibi milliyette de zorlama olmaz.

Türk Millî Eğitiminin görevi Türk üst kimliğini kazandırmak.

Fransız Millî eğtiminin görevi French üst kimliğini kazandırmak.

İngiliz Millî Eğitiminin görevi English üst kimliğini kazandırmak.

American Millî Eğitiminin görevi American üst kimliğini kazandırmak.

Canadian Millî Eğitiminin görevi Canadian üst kimliğini kazandırmak.

Barışile, efendim.
Hasan Akçay

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

Kendinizi ne olarak görmeniz DEVLETİ baglamaz.

July 13 2001, 11:10 AM 

Baglamamalı da zaten.
Devlet sizin ne oldugunuzla degil ne yaptıgınızla ilgilenmeli.
Sizde devletten ne oldugunuz ile degil ne yaptıgınız ile beklentilere girmelisiniz.

VERGİ KAÇIRAN
PARA AKLAYAN
ORMANI YAKARAK ARAZİ AÇAN
ÇEK SENET MAFYASINA SOYUNAN
PARA YEDİRİP İMAR PLANINI HİÇE SAYARAK İMAR İZNİ ALAN
RÜŞVET YİYEN
RÜŞVET VEREN
SİYASET RANTÇILIĞI YAPAN
YERLERE TÜKÜREN
PİS KÜRT DİYEN
PİS ALEVİ DİYEN
PİS ERMENİ DİYEN
PİS KOMUNİST DİYEN
PİS FAŞİST DİYEN
PİS MUSLUMAN DİYEN
PİS YAHUDİ DİYEN

kişilerdenseniz siz de bu devletin/memleketin düşmanlarından birisiniz.
En masumunun da adı HUZUR düşmanıdır.

Respond to this message   

(Login tungalp)
213.153.175.62

doğru bir laf ilk defa mgk senden

July 13 2001, 11:23 AM 

kimseyi ayırmamamlıyız öle böle diye ama bir düşünce diğerinin haklarını çiğniyorsa ben de ona saldırırım ne var yani ben Türküm ve bundan öğünürüm MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR
BİR TÜRK DÜNYAYA BEDEL

Respond to this message   
Current Topic - BU 19 ORG KIZIL KOMÜNİSTTİR VEDE DİN DÜŞAMANIDIR BARIŞTA ONLARDAN
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss