YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

SHIRK Hadisleri

July 13 2001 at 5:15 AM
  (no login)
from IP address 209.17.159.225

Uyduranlar MUSHRIK tir. UYANLAR EN AZINDAN CAHILDIR. :

Allah'in haram etmedigini HARAM eden tum hadisler.

Ayet ile sayilan yiyeceklerden bashkasini HARAM eden hadisler. Kabuklu deniz hayvanlarini (TEVRAT kaynakli) haram eden hadisler.

Kadin'i ikinci sinif insan yerine koyan hadisler...(Allah katinda ustunluk takvadi ayetine karsi geldikleri icin)

RUH inanci uyduran Hristiyanlik hadisleri... Olmayan birseyin yaratildigini iddia ettikleri icin

Kabir azabi hakkindaki hadisler... Dine bidat soktuklari icin...

TANRI ZAMANDIR, vb turu shirk hadisleri...

RECM hadisleri... ALLAH'in hukmu ile hukmetmeyenler...

Mirac hadisleri... Allah ile pazarlik...

Muhammed Peygamber'i ilahlastiran hadisler...

Ibadetleri zorlastiran, ek ibadet getiren hadisler... 5 vakit namaz, 61 gun oruc, sunnet namazi, teravih, abdest detaylari, gusul detaylari, vb...

Miras paylasimini Kuran'daki seklinden uzaklastirip vasiyeti reddeden hadisler...

Ayetlerin faziletleri ile ilgili islam dininin SHAMANIZMe donmesini saglayan hadisle... Su ayeti gunde 99 kere oku.. Su muskayi uzerine as.. Su suyu okuyup ufle, ic...

Kelime-i Tevhid'in degistirilmesi (LAILAHE ILLALLAH'tan sonra Kuran da olmayan Muhammeden Resullullah ve Aliyyi Veliyullah kelimelerinin eklenmesi)

HELAL ve HARAM disinda, mukruh, mendup, ivir zivir hukumler uydurulmasi, dinsel ozgurluk alaninin kisitlanmasi...

Aralarinda munafiklarin bulundugu (KURAN ile sabit) sahabeden nakiller...Munafiktan nakil, zan ile hukum vermektir ve bu KURAN tarafindan yasaklanir...

Kutub-i sittede Muhammed Peygamber'e iftiralar disinda baska insanlarin da sozleri...

211 - Selman (radiyallahu anh) diyor ki: "Elinden geliyorsa, carsiya ilk giren olma. Oradan son cikan da olma. Cunku carsi, seytanin, (insanlari sasirtmak icin kiyasiya) savas verdigi yerdir, bayragi da orada dalgalanir."
Muslim, Fedailu's-Sahabe 100,(2451).

212 - Hz. Omer (radiyallahu anh): "Bizim carsimizda dini bilen kimseler saticilik yapsin" buyurmustur.
Tirmizi, Vitr 21, (487).

Kutubi Sitte online...
http://www.geocities.com/SoHo/Cafe/1404/ilk.html

Gel de cik isin icinden...

Respond to this message   
AuthorReply
abdullah yalnız
(no login)
212.29.64.150

İMAN İLE İLGİLİ HADİSLER DEĞİLSE

July 13 2001, 5:36 AM 

Sayın Barış bey
Hadisleri kabuletme yönünde koyduğunuz şartlarınhepsi doğrudur.
Vermiş olduğunuz iki hadis ve daha birçokları iman ile ilgili hadisle değildir.Herhangi haramlık yada farzlık mahiyeti olan hadislerde değildir.Bunları kurandan delillerle sahte olduklarını kabu ederseniz bunun hiçbir sakıncası olamaz. çünkü kuandan delil getirmiş olursunuz yada islamın size vermiş olduğu sağ duyuyla hareket etmiş olursunuz ki bunda hiçbir beis yoktur.Önemli olan oryantalist yada münafıkların fitneleri yüzünden Peygamberin müslümanlar üzerindeki Allah'ın verdiği hakları çiğnememektir.
Selametle......

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Iman ile ilgili hadis ornegi verebilir misiniz?

July 13 2001, 5:38 AM 

Yani iman etmezsem "sorun cikarabilecek" hadisler...
Onlari degerlendirmek istiyorum

Respond to this message   
Ali Basaraner
(no login)
139.134.114.1

Baris

July 13 2001, 7:49 AM 

Bu bilgisayar esitlemesini Dine uygulamaktan vazgec.

Yanlis Hadisler vardir=hadislere inanilmaz=inanan da aptal ve gerizekalidir

diye bir denklem kuruyorsun.

Daha evel de soyledim burada siyah-beyaz yok , koskocaman bir gri var.

Aklinin suzgecinden geceni alacaksin,gerisini cop sepetine atacaksin.

Bu dunyadaki yanlislari degistirmeye omrun yetmez.

Dunyada o kadar cok dogru ve guzellik varki!

Yanlisliklarla zamanini harcamaya degermi?

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
216.129.73.103

ben de onu diyorum

July 13 2001, 8:49 AM 

Yanlışlıklarla (HADİSLERLE) zaman harcamaya değmez...

Ben bahsettiğiniz denklemi nerede kurmuşum anlamadım...

İNANMADIĞIM TAKDİRDE İMANIMDA "SORUN" ÇIKARABİLECEK HADİSLERE BİR ÖRNEK LÜTFEN!..

Respond to this message   
Current Topic - SHIRK Hadisleri
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss