YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

BARIS KEFERE'DIR!...

July 14 2001 at 10:22 PM
HACI _ALI  (no login)
from IP address 24.2.9.44

MUSLUMAN KARDESLERIME ITAF OLUNUR!..

BIR MUDDETTEN BERI E MAILLE YAZISTIGIM BU ZUBUK BENIM KAFIR OLDUGUMU IDDA EDER!...AKIL SAHIPLERI ICIN GUZEL BIR ORNEK OLDUGUNA INANIYORUM SIZLERIN TAKTIRLERINE BIRAKIYORUM...

Ayni yazini foruma yazarsan yanit vericem artik emaillesmek istemiyorum. Cehaletini herkes gorsun. Belki utanir, Kuran okumaya karar verirsin...

Forum yaz yanit vericem...
----- Original Message -----
From: Erhan Altayoglu
To: Baris Yazici
Sent: Friday, July 13, 2001 7:16 PM
Subject: Re: SEN KAFIRSIN

BAK NASIL GERCEKLER RAHATSIZ EDER!...

ALLAH (C.C) sana yolladigini INKAR eden acaba kim?...KUR'AN bize Namaz oncesi nasil ABDEST alacagimizi anlatiyormu?...
Nasil olmasi gerektigini izah ediyormu?...Bu bize Teblig eden Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v) izahini INKAR etmen senin en buyuk yanlis degilmi?...
Bak ne der sana

Ahzab/31 - Yine sizden her kim Allah'a ve Resulü'ne boyun eğer, salih bir amel işlerse, ona da mükâfatını iki kat veririz. Hem onun için bol bir rızık hazırlamışızdır.

From: Baris Yazici
To: Erhan Altayoglu
Sent: Thursday, July 12, 2001 1:41 PM

Kuran'a saygisizlar, insanlarin UYDURMALARINI ALLAH'in sozu KURAN'a es kosanlardir.
Utanmasan bunu yaptigini inkar edeceksin
Sent: Thursday, July 12, 2001 4:29 PM

BITTABII KI SENIN SANA BENIM DINIM BANA!...Sen eger KUR'AN'a saygili degilsen senin muslumanligin nerde kaldi?...kimi kandiriyorsun?... :))) Benimi kendini?...Isin rast gele!... :))) A-INESI ISTIR KISIN LAF-A BAKILMAZ!...

Sent: Thursday, July 12, 2001 11:05 AM

Cogunlugu izlersen seni saptirirlar (KURAN)

EHLI SUNNET DEGILIM

HIC BIR MEZHEPTEN DEGILIM

BEN MUSLUMANIM

SENIN DININ SANA, BENIM DINIM BANA
Sent: Thursday, July 12, 2001 8:16 AM

Eger sen bana EHELI SUNNET-I sapik mezheb dersen sana GULE GULE!...Yani % 85 teskul eden muslumanlar yamuk sen ve senin gibileri dogru oylemi?...EHLI SUNNET olmayan KAFIR'dir!...Cok tehlikeli yollardasin!...Senin gibi akilli birisinin yanmasina gonlum musade etmez!...Tabii her koyun kendi bacagindan asilir!,,Bu da ILAHI bir kanundur unutma!...Eger KUR'AN'a Saygili isen bu sozleri soylemen mumkun olmaz!...Bak gene iki arada bir derede kaldin!...Yani halin pek zor haberin ola..

Sent: Wednesday, July 11, 2001 4:10 PM

Ne hristiyan bayragi usta?
Ne dil uzatmasi ISLAM'a... Benim uzattigim dil EHLI SUNNET ve diger sapik mezhepleredir. ALLAH'in kitabina dil uzatan kim?
Peygamber'i inkar eden kim? Ben ona atilan iftiralarin din hukmu olamayacagini soyledim sadece...

ALLAH'in dini ISLAM dir... DIN KURAN ile TAMAMLANMISTIR.
Senin dinin sana, benim dinim bana...
Sent: Wednesday, July 11, 2001 6:58 PM

O zaman neden hiristiyan bayragini taasir onde tutarsin ki?...ISLAM'a dil uzatip karalamaya kalkarsin?...Bir sey ya vardir ya da yoktur!...Hz Peygamberimizi inkar KAFIR'lik degilmi?..
ALLAH (C.C) dini nedir bilirmisin?..

Sent: Tuesday, July 10, 2001 9:06 AM

Anlamadim neyin dustugunu...
Isa peygambere ALLAH ya da ALLAH'in oglu diyenler putperest hristiyanlardir.
Ben tek bir ALLAH'a iman eden bir muslumanim.
Ne alakasi var Isa Peygamber ile anlamadim.
ISA, ALLAH'in KULU ve PEYGAMBERIDIR.
Sent: Tuesday, July 10, 2001 10:43 AM

BAK!...
Nasil sapkan dustu!... :))))) Eeee!....Iste boyle sozlerin seni teshir etti!....Hz Isa (a.,s) (HASA) ALLAH (C.C) Oglumu?...

Sent: Tuesday, July 10, 2001 6:34 AM

Niye kızıyım canım.
Elbette senin dininin kafiriyim. Ehli Sünnet degil, muslumanim
Senin dinin sana, benim dinim bana...
To: Baris
Sent: Tuesday, July 10, 2001 7:01 AM
Subject: SEN KAFIRSIN

SEVGILI BARISCUGUM....

SEN HAKKI KAFIRSUN!....ISTERSEN KIZ BANA!... ;)))))

AANCA GIDERSIN KEFERE!.... HADI BAKIMMM...

IMAN EDENLERE SEVGI VE SELAM VE DUA ILE..

Respond to this message   
AuthorReply
artcın gölgesi
(no login)
213.153.175.62

haci ali kardeşim bu barış aynen dediğin gibi keferedir

July 14 2001, 10:31 PM 

ben de o kefereyle emailleşmiştim zamanında hatta chat yapıyorduk adam miracı inkar ediyor peygamber efendimize inanmıyor bu adam cahildir muatap olma kardeşim bu kefereyle

Respond to this message   

(no login)
216.129.65.103

:) Hacı Ali abdestin Kuran'da olmadığını iddia edince...

July 14 2001, 10:59 PM 

Bu mesajı foruma as orada yanıtlıyayım, herkes cahilliğini görsün utan dedim Cesaret etmiş asmış. Helal olsun :

----------
ALLAH (C.C) sana yolladigini INKAR eden acaba kim?...KUR'AN bize Namaz oncesi nasil ABDEST alacagimizi anlatiyormu?...
Nasil olmasi gerektigini izah ediyormu?...

----------

Bakalım izah ediyor mu ALLAH...

5:6. İnananlar! Namaza kalktığınız zaman: (1) Yüzünüzü yıkayın, (2) kollarınızı dirseklere kadar yıkayın, (3) başınızı sıvazlayın, (4) ve ayaklarınızı da topuklara kadar (sıvazlayın/yıkayın). Cinsel ilişkide bulunmuşsanız yıkanınız. Hasta veya yolcu iseniz, yahut tuvaletten gelmiş, yahut kadınlarla cinsel ilişkide bulunmuş ve su bulamamışsanız, temiz bir toprağa yönelip yüzünüzü ve kollarınızı onunla sıvazlayın. ALLAH size güçlük çıkarmak istemez. Ancak sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor. Olur ki şükredersiniz.

HACI _ALI umarım utanmışsındır ve dininin (eğer müslüman isen) kitabı Kuran'ı okumaya karar vermişsindir...

Bana kafir, yahudi, vb diyenler ile aramda ALLAH şahittir.

İnandığınız yol göstericilerinize emanet olun

Respond to this message   

(Login BarisYazici)
216.129.74.170

GAK'ın dediği doğru olabilir

July 15 2001, 5:32 AM 

HACI _ALİ, Kuran'dan bi haber, ultra cahil Kanadalı bir müslüman değil ise...

Kendisi bir hrıstiyan provokatör ve misyoner olabilir...

Ama Kuran'ı bilmediği kesin...

Respond to this message   
HACI _ALI
(Login haciali)
24.2.9.44

KAFIR!....

July 15 2001, 6:19 AM 

ULEN KEFERE!...

BAK SANA AYETI GETIRIYORUM!...EYI OKU :

5/6 - Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedin, iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz temizlenin. Hasta iseniz, yahut yolculukta iseniz, yahut biriniz abdest bozmaktan gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız, su da bulamamışsanız, temiz bir toprağa teyemmüm edin. Bunun için de yüzlerinizi ve ellerinizi o toprakla meshedin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, fakat sizi temizlemek ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor.

KAFIR!... SIMDI BIZE KUR'AN GENEL TEMIZLIGI ANLATIYOR!...KAC KEZ HANGI UZVUMUZUN YIKANCAGINI ANLATIYORMU?...BU SANA IZAH ETMESI ICIN YOLLANILAN O SEVGILI PEYGAMBERIN (S.A.V)TARIFINE IHTIYACIN YOKMU?...DANGALAK!... SANA KAC KEZ ANLATTIM!...O KALIN KAFAN ALMAZSA O SENIN SORUNUN OGLUM!...KARGA OLMAYASIN SEN!...AVUKATLIGINA SOYUNUYORSUN!...SEVGILI PEYGAMBERI (S.A.V)INKAR EDEN KEFERDIR!...KELEBEK BAK SANA AZ BIR DERS!... TABII ANLAYACAK KAFAN VAR ISE!...

“BEN GUZEL AHLAKI TAMAMLAMAK ICIN GONDERILDIM”

Resulullah (S.A.V.) Efendimiz, hadis-i serifinde buyuruyor ki; "Ben guzel ahlâki tamamlamak icin gonderildim." Resulullah’in emrettigi ahlâkin tamamlanmasi, encak Efendimiz’in yillardan beri bize ogrettigi, nefsimizin tezkiyesi ve tasfiyesiyle gerceklesebilir.
Allahû Tealâ’nin Resulu, insanoglunun sahip olabilecegi ahlâki ahlâk-i hasene ile ahlâk-i seyyie diye iki gruba ayirmis. Kendisinin aciklamalarindan hareketle konuyu inceledigimiz zaman, ahlâk-i seyyie’nin nefsten kaynaklandigini, ahlâk-i hasene’nin ise ruhtan kaynaklandigini biliyoruz.
Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimiz secildigi noktadan itibaren zaten Allah’in tasarrufuna girdi. Cunku Allah, ruhunu, nefsini, fizik bedenini, iradesini ve aklini teslim alarak Resulullah’i tasarrufuna aldi. Resulullah, "Ben guzel ahlâki tamamlamak icin gonderildim" diyorsa, gorevi kendisiyle alâkali olmayip tum insanlar icindir ve Allah, O’nu vazifeli kilmistir. Insanlarin nefsinden kaynaklanabilecek ahlâk-i seyyie’yi silerek, yerine ruhun hasletlerinden olusan, kendisinin de ifade buyurdugu ahlâk-i hasene’yi ikame etmek icin gonderilmis.
14 asir evvel Resulullah (S.A.V.) Efendimiz’e tâbî olan sahabenin hepsi, ahlâk-i hasenenin sahibi oldular ve Asr-i Saadeti yasadilar. Resulullah’a tâbî olmadan evvelki doneme, nefse dayali bir hayati ifade ettigi icin, cahiliye donemi, deniliyor.
Insan hayatinda iki donem var: Murside tâbî olmadan evvelki donem ile murside tâbî olduktan sonraki donem. Murside tâbî olmadan evvelki donem, butun insanlarda cahiliye donemi olarak ifade edilebilir. Butun insanlar icin murside tâbî olduktan sonraki donem, saadet donemi olarak adlandirilir.
Iste Resulullah’a tâbî olmadan evvelki donem, sahabe icin cahiliye donemi idi ve onlar nefse dayali bir hayati yasiyorlardi. Kabilelerden olusan Arap toplumu birbirleriyle kan davali durumdalardi. Kabileler arasinda surekli savaslar vardi. Insanlar arasinda soygunlar oluyordu. Bugun de yine kavgalar var. Yine soygunlar var, ama sadece sekil degisikligi itibariyla bu problemler ar. O gunun sartlari icerisinde toplumun bireylerinden olusan hanimlarin kiz cocuklarinin diri diri gomuldugunu goruyoruz. Yani insan aklinin, selim akil sahibi hic kimsenin kabul edemeyecegi sartlarin hepsini nefse tâbî olan donem icerisinde gormek mumkun. Hic kimsenin normal akil standartlari icerisinde nefse dayali donemi, ahlâk-i seyyie’nin hakim oldugu donemi tercih etmesi mumkun degil. Boyle olmasina ragmen ne yazik ki insanlar farkinda olmadan nefsin taleplerini tercih etmekte, o istikamette hayat yasamak istemektedirler.
Resulullah, nasil sahabeyi Kur'ân-i Kerim’le ve sunnetiyle en zirve kemal noktasina ulastirdiysa, inaniyorum ki Efendi Hazretleri’nin bizlere aciklamis oldugu receteyi tatbik edersek, cok kisa zamanda ahiret saadetini ve dunya saadetini biz de kazaniriz. Yani bu dunya hayati bizler icin Asr-i Saadet standartlari icerisinde gecer.
Allahû Tealâ, bu dini bizler icin cok kolaylastirmis. Yuce Rabbimiz, dinin kolayliktan ibaret oldugunu bircok âyet-i kerimesinde dile getiriyor. Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimiz, hadis-i serifinde buyuruyor ki: "Ben hosgoru ve kolaylik dinini tamamlamak icin geldim.

HADII BAKIMMM ANCA GIDERSINNN....YURRUUU.........

IMAN EDENLERE SELAMSEVGI VE DUA ILE..

Respond to this message   
HACI
(Login hacihaci)
66.31.118.77

BARIS BU SON YORUMUNA KATILMIYORUM

July 15 2001, 6:25 AM 

HACI ALI SADECE GERI KAFALI BIR EMBESILDIR

Asil provakator bu forumun formati.. Haci Ali ve ARTC gibilere asiri hak veriyor..
Araya Ebuselam gibiler de giriyor ve once gayet nazik davraniyorlar. Bir sure sonra kokune kadar gecirip, aradan cekiliyorlar.. Ebuselam oyle yapar. Ozellikle bana karsi oyle yapmistir.. Bunlar kalles, asagilik, ne idigu bellisiz, kalitesiz insanlardir.. Onlardan bir sey olmaz.. Provakator olmalari bize bagli. Biz onlari provakator yaparsak olurlar. Yapmazsak olmazlar.. Onlara hitap ederek biz kendimizi kucultuyoruz aslinda.. Onlara kufurden baska kelimelerle hitap edilmemelidir..
Bu nedenden dolayi asil provakator bizleriz.. Basta Gak vardir.. Beceriksiz liberal bir ateistten baska ne beklenir ki.. Yakaladigini suclayan biridir.. Ozgurluk adina hirsiza daha cok hak verir..

Respond to this message   
HACI
(Login hacihaci)
66.31.118.77

USANDIK ARTIK SENDEN.. OZELLIKLE BEN...

July 15 2001, 6:27 AM 

YINE ARAYA GIRMIS BU HACI ALI IBNESI
DEFOL GIT ASAGILIK IBNE..
DEFOL..
BIR NEBZE GURURUN KALDIYSA..
BU FORUMDAKI HER TURLU IYILIK VE GUZELLIGE HAKARET EDIYORSUN.. KARSI GELIYORSUN..

Respond to this message   
HACI _ALI
(Login haciali)
24.2.9.44

HACI FIS FIS!...

July 15 2001, 6:52 AM 

ULEN HACI FISFIS!...

NE BU HAL YAW?... DAGITMA KENDINI OGLUM!...
SEN GALIBA KAFAYI YEMEYE BASLADIN!... ONCE IYI BIR PSIKOLOG BUL SENI IYI BIR ELDEN GECIRSIN!..
SONRA BANA GEL SENI BIR DE BEN ELDEN GECIREYIM VALA HIC BIR BOKUN KALMAZ ISINE DEVAM EDERSIN!...
HADI BAKIMMM KAFA YEMEYE DEVAM!... ANCA KAFA YERSIN!...

Respond to this message   
HACI
(Login hacihaci)
66.31.118.77

HACI ALI ILK ACIKCA MUSLUMAN GAY... KEH KEH KEH

July 15 2001, 6:59 AM 

ULAN KOFTEHOR PISLIK HACI ALI
DOKTORUN SIKI KALKMAZ MI?
NE OLMUS YANI
HASTAM DEGIL BIR SEY DEGIL
KARINI VE KIZINI SIKEBILIRIM
ETHIC OLARAK..

SENI SIKMEM AMA.. OLACAK IS DEGIL..

Respond to this message   
Current Topic - BARIS KEFERE'DIR!...
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss