YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

YENI BIR FORUM

July 15 2001 at 4:04 PM
HACI  (Login omerusta)
from IP address 66.31.118.77

Yeni bir forum actim..
Asagida forum ilkelerini bulacaksiniz..
http://network54.com/Forum/139530
Sizleri orada beklerim...

INTELIFORUM
Inteliforum digerlerinin inanc, dusunce ve ozgurlugune sayginlik gosteren aydin insanlarin seslerini duyurmasi icin hazirlanmistir. Savundugu dusunsel ozgurluk sonsuzdur. Ne sekilde olursa olsun, herhangi bir kisitlama ve sansur soz konusu degildir. Icerikleri ne olursa olsun iletilerin hic biri silinmeyecektir. Kufur, alay, hakaret ve asagilayici nitelikler iceren yazilar, forumun ahengini bozduklari takdirde, olusturulacak ayri bir sayfada biriktirilecek ve istendigi takdirde oradan kolaylikla izlenebilecektir. Ozgurlugu korumak icin boyle bir yola bas vurmanin zorunlu oldugunu Alternatiforum'da ogrendim. O forumun dustugu zavalli durumu gordugum icin oradan ayrilip, Inteliforum'u olusturmaya karar verdim. Amacim dusuncelerinizi huzur icinde belirteceginiz gercekten ozgur bir ortam yaratmaktir. Alternatiforum'daki gibi sahte bir ozgur ortam degil.. Inteliforumda her istediginiz konuyu tartisabilirsiniz. Bu konuda bir kisitlama yoktur. Ilerde foruma yeni editorler katilabilir ve onlarin isteklerine gore degisik konular tartismaya acilabilir. Simdilik, Din, Felsefe, Edebiyat ve Bilim konulari uzerinde tartismayi teklif ediyorum ama, istediginiz her konuyu secmekte ozgursunuz. Alternatiforum'daki, aydinlara cok gorulen, ancak, igrenc terorist ve ahlaksizlara comertce sunulan ozgurlugu, Inteliforum'daki gercek ozgurluge yeglediginiz icin tesekkur ederim. HACI

Respond to this message   
AuthorReply
Alibaba_
(no login)
203.27.69.94

Bu Forum Musteri toplamak icin sabote edilmis olmasin:)

July 15 2001, 4:36 PM 

Oylesine bir soru iste.

Ben "zan' dan hoslanmam ama birden aklima geliverdi yazdim.

selamlar

Respond to this message   

(Login hacihaci)
66.31.118.77

BURASI OZGURLUGUN NE OLDUGUNU BILMEYENLERIN FORUMU

July 15 2001, 4:45 PM 

Kotu niyetlisin AliBaba.. hem de cok kotu niyetli..
Tipik Alternatiforum musterisisin.. Ozgurlukten pek anlamayan.. Onun gorse de taniyamayan..
Bu foruma ben cok emek verdim. Uzun zamandir izliyorum burasini ve yaziyorum.. Bu forumda benim iletilerimi okuyan benim ozumu biliyordur..
Sizin bu suclamaniz bence sadece "low blow" dedikleri turden..
Beni taniyan sizin bu iddianiza guler gecer..
Ona inanmak isteyecekler de olacaktir, haliyle.
Olsun.. kim takar..

keh keh keh

Respond to this message   
Alibaba_
(no login)
203.27.69.94

Haci,

July 15 2001, 5:05 PM 

Senin hakkinda hicbir zaman kotu dusunmedim.

Bunu simdiye dek yazilarimdan anlaman gerekti.

Ve Bu Forumda Muslumanlara cok hakkin gecmistir,zaman zaman onlari dusunmeye zorladin,zaman zaman onlarin yanlis bildiklerini dogruladin.Ve hatta bazen Kuran i muslumanlardan daha iyi anladigina sahit oldum.

Senin actigin tartismalar yuzunden cok kisi cok seyler ogrenmistir,bundan suphem yok.

Yanliz bu son olaylar cok tatsizdi.O bakimdan seni kiniyorum.

Ve Haci ile Haci Ali arasinda gecen diyaloglarinda bir bit yenigi var kanisindayim.Emin olmadigim icin de seni suclayamiyorum.

Yeni forumuna belki ben de ugrayabilirim.

KEH KEH KEH

selamlar.

Respond to this message   

(Login hacihaci)
66.31.118.77

BEKLERIM..

July 15 2001, 5:25 PM 

Yeni foruma gel sevgili AliBaba..
Insallah gelirsin..
Sana garanti vereyim ki benim ile Haci Ali arasinda hic bir iliski yok..
Nasil olabilir?
Tek iliski benim onu sevmem, korumak istemem idi.. Ama o bana bir turlu isinamadi.. Cok supheci bir karakter. Sonunda bir cuval inciri batirdi..
Son gunlerde Alternatiforumun sundugu kaotik ozgurluge kizmaya basladim. Ahkalsiz olmak cok daha itibarda bu forumda..Bak biraz ahlaksizlik yapinca sesini kesiyor diger ahlaksizlar.. Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis derler..
Herseyin bir duzeni vardir. Ozgurlugun bile.. Hatta asil ozgurlugun.
Inan once fazla hevesli degildim Alternatiforum'a gelmeye ve bilim forumunu acmaya.. Kendi forumumu acmak istiyordum. Neyse, iyi oldu.. Deneyim kazandim.. Buradaki editorleri de tanimis oldum. Korkak, ilgisiz, beceriksiz Paksu'yu, geveze mahalle karilari gibi dedikoducu, kustah, onune geleni kendi mantigina gore suclayan Gak'i.. Digerlerinin gercekten cok iyi insanlar olduguna eminim.. Yalniz bu iki kafasiz bu foruma sekil veriyor, digerleri de fazla seslerini cikarmiyor.
Kendi yazarlarina karsi bu kadar ilgisiz olan bir forum dusunemiyorum. Ozgurluk adina onlara yapilan haksizliklar sonunda tepemi attirdi.. Kendi sapkin dusuncelerini masum insanlara empoze eden bu gafillere bir ders vermem gerektigini biliyordum. Hala o dersi bitirmedim aslinda.. Ilerde daha neler olacagini hic bilmiyorum..
Evet bu isi planlamadim.. Sen aklima getirdin ama, cok gec... Aslinda hic de fena fikir degilmis.. Bu forumu sabote edip, yazarlari kendi forumuna cekmek yani...

Guzel fikir.. Hala yapabilirim degil mi?
Ama bana gore bir sey degil..
Ben iyilik ve guzellikten yanayim..
Selamlar
Haci

Respond to this message   
gak
(no login)
212.252.3.137

:)

July 15 2001, 5:53 PM 

Sevgili haci forumun hayırlı olsun
da
ilk müşterisi
bana ilginç geldi

Allah gönlüne göre versin haci

sevgiyle

Respond to this message   
gak
(no login)
212.252.3.137

ay pardon

July 15 2001, 5:56 PM 

yahu ne iyi etmişsin
forumunda ipler de görünmüyor

çok akıllıca
bizde
sadece mizah forumunda gözükmez

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

Konu ile alakası ne...

July 15 2001, 7:04 PM 

Belki forumdan saymıyor olabilirsiniz ama cinsel yaşamda da görünmez yaşam da da.
IP den atam kovalamak ve IP dikizlemek ile savunulan özgürlük bagdaşmadı.

Bir şey söyleyecegim,

Başıboşluk ile özgürlük kelimeleri birbirine karışıyor olmasın.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.205

Başıboşluk ile özgürlük kelimeleri birbirine karışıyor olmasın

July 15 2001, 7:52 PM 

Gak bu işte, her ortamda kendine

Bu forumda IP'ler vardı da ne yararı oldu ki

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

GAK NE ANLAR OZGURLUKTEN..

July 15 2001, 7:55 PM 

Sen onu Gak'a sorma, MGK..
Orasini bilemez..
Basibozuklukla ozgurluk arasindaki farki yani...
Onun butun bildigi birisinin gelip, kendisine kufur etmesinin ozgurluk oldugudur..
Aslinda Gak'a acimiyor degilim.. Hayatimda hic bir ilkesi olmayan fazla insan gormedim. Ozgurlukle, ozgur yasam kavramlarinin karistirilidigi bir forumdur Alternatiforum... Her ikisinin birbiri ile bagdasmadigini anlayamaz Gak.. Cunku kafasi ozgurlukten baska bir seye basmaz.
Sinirlandirilmayan ozgurluk kaostur. Sinirlandirilinca kaos olmaktan cikar. Ama hala ozgurluktur. Ozgurluk zaten ancak bazi sinirlar icinde yasayabilir.. Butun huner o sinirlari iyi cizebilmektir..
Alternatiforumda o sinirlarin hem iyi cizildigi forumlar vardir hem de hic cizilmedigi.. Sinirlari cizilmeyen din forumunda ozgurluk degil, kaos hukum surmektedir.
Ozgurlugun en buyuk dusmani kuralsizlik ve duzensizliktir. Her turlu ozgurluge bir duzen icinde ulasmak mumkundur.
Bir iki ahlaksizin, ozgurluk adina cogunlugun hakkini yedigi bir forumda ozgurluk yok demektir.
Ozgurlugu tatmak istiyor musunuz?
Her turlusunu.. Inteliforum'a gelin....
Size ilimli bir atmosfer ve taze bir baslangic sunan bu forumumun Alternatiforumdan ne kadar farkli oldugunu bizzat gorun.. yasayin.. soluyun..
Din konusundaki goruslerinizi temiz bir atmosfer icinde tartisin.. Alternatiforum'da kufredenleri bile INTELIFORUM'a cagiriyorum. Cunku asil suclunun onlar degil, soluduklarin Alternatiforum atmosferi oldugunu biliyorum.. Haci Ali'nin dinsel goruslerine, Artc'in milliyetciligine, Ebuselam'in keskin diline hos geldiniz diyorum. Onlarin digerleri tarafindan rahatsiz edilmelerini butun varligimla onlemeye calisacagima soz veriyorum. Onlari ve digerlerini, kardesce olmasa bile, ciddi, durust ve temiz bir atmosferde tartismaya davet ediyorum.
Inteliforum'da IP yayinlamamaya karar verdim. Ne onemi var ki.. Ben polis miyim? Herkes kendinden sorumlu degil mi? Istedikleri her dusunceyi, her istedikleri sekilde, korkmadan aciklayabilsinler, Inteliforum katilimcilari..

Haci

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

HACI...

July 15 2001, 8:14 PM 

Yeni forumun hayırlı olsun da,hele dur bir bakalım.
Bu kadar acele etme.
Geregi yok.
Sen de, Gak da hepimiz gibi burada bir fikrini ortaya koyan şahsiyettir.
Şahsen benim gözümde yazdıkları itibarı ile çok da degerli bir şahsiyettir.
Bir konuda ayrı düşüncelere sahip olmamız onun tüm kendine ait gözümüzde oluşan degerlerini gözümüzün önünden silmemeli.
Gak a saldırmak bir çözüm degil.
Çözüm GAK ı ikna etmekten de geçmiyor.

Ben PAKSU bulunamıyor o zaman birşey yapamayız demeye azıcık taktım.
E, PAKSU yoksa biz varız...

Burada herkes degerli.
Sorun kimin ne oldugu degil.
Buradaki ortamı uygun ve temiz tutmaya hata kaybetmemeye çalışıyoruz.
Kişilerin ne ya da nerede oldugunun önemi yok.

Burası ALTERNATİF FORUM...

Verin Şifreyi temizleyeyim...

Ne var yani...

Açarım bir "ibadethanenin umumhanesi" başlıgı,
koyar meraklısı anasını bacısını danasını yarıştırır...

Meraklısı da gider ordan okur.
Bırakın bu özgürlük elden gidiyor yaygarasını FORUM ELDEN gidiyor.

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

HEPINIZI BEKLIYORUM.. TEMIZ VE TAZE BIR HAVA VADEDIYORUM..

July 15 2001, 10:23 PM 

Korkarim meramimi tam anlatamadim.
Alternatiforumdan ayri bir forum kurmamin nedeni, kufurlesmeler ve hakaretlerden dolayi degilde, yeterince ozgurlugun olmadigi bir ortamda yazi yazmak zorunda kalmamdir. Yoksa Alternatiforumda kabul etmeye soz verdigim butun ilkelere yeni forumda da sadik kalmaya devam edecegim. Hic bir yazi silinmeyecektir. Asla.. Icerigi kufur ve hakaretlerden veya tekrarlardan dolayi uygun olmayan iletiler ise bir yere toplanacaktir. Ama onu bile mumkun oldugu kadar geciktirmeye calisacam. Belki tekrarlardan biri haric, digerleri silinebilir. Basit kufur ve soylenmeleri, kaba tartismalari hemen oraya tasimayacam.. Onlar forumun yazarlarini rencide etmedigi sure bulunduklari yerlerde kalacaklar.. Goruldugu gibi degisen fazla bir sey yok.. Bence en onemli degisiklik, yazarlarin ozgurluk duygusu tatmasina katkida bulunacak bir ortam olusturma cabasidir. Bir de bazi yazarlarin taze bir baslangic yapmalarina olanak vermek istiyorum. Yoksa Gak'in dusundugu gibi, IP'leri yayinlamayarak, kendime ovguler yazacak degilim. Bunu ancak Gak dusunebilir.. Zaten Gak gibi dusunemedigim icin, Alternatiforum'dan ayri bir forum olusturmak istedim..
Forumu olustururken, inanin isminin ne olacagini bile bilmiyordum.. Onsozunu yazmaya basladim ve Inteliforum kelimesi birden aklimda pap etti.. Begendim..
Bu forum asla Alternatiforum'a rakip degildir. Oyle bir amacla acmis degilim. Hatta belki Alternatiforum'daki her forumun adapte edebilecegi nitelikleri de icerdiginden, onun bir tur devamidir. Ilerde onu link verecem.. Daha yeni basladim bu islere. Biraz ogrenmem gerekiyor...
Dedigim gibi biraz ofkeliydim ama, asla buyuk bir dus kirikligi icinde degilim dogrusu.. Boyle bir gunun gelecegini tahmin ediyordum, her deneyimli doktor gibi.
Burada yazmaya devam edecem.. Bir yere gitmeyecem. Gak belki biraz kiskanmis olabilir beni ama, onun musterilerini elinden almak gibi seytani bir niyetim yok.. Ben onlari melek gibi gorunerek calmak istiyorum.. keh keh keh.. Onlara daha temiz ve taze bir hava vadediyorum. Eeee havadan baska ne vadedebilirim ki? Her yeni musteriye bir kilo Maras dondurmasi verme hazirliklari icindeyim...

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

Veletlerin ekmegine yag sürüyorsun...

July 15 2001, 10:38 PM 

İki donu yırtık veledin pisliginin oyununa geliyorsun haberin olsun.

"HACI buradan defolup gidecek" diye başlık açmışlardı.
Dedikleri oluyor.Böyle bir yenilgiyi kabullenmek bir yana düşünmek dahi istemiyorum

Sen şu kararı azıcık daha gözden geçir derim HACI.

Burayı olması gerektigi gibi yaptıktan sonra devam edersin kendi forumuna link işlerine...

Az askıya al o işi.

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

DON'T WORRY, BE HAPPY

July 15 2001, 11:16 PM 

Sevgili MGK:

Herseyden once ben bir yere gitmiyorum.. Rakip bir foruma kacmiyorum. Burada kalacam. Orada yazmak isteyen icin olumlu, ilimli kosullar hazirlayacam. Burada kufreden bir iki kisi dediklerinden biri benim su anda musterim.. ve digerleri de gelebilir. Onlari davet ediyorum.. Hepsini, Artc, Testical dahil.. Kufurlesme baslayinca, bir sure sonra is cigrindan cikiyor. Insan karsisindakinden kurtulmak icin elinden ne gelirse yapiyor. Butun bu cabalar sonunda, inflamatuvar ve zehirli bir atmosfer olusuyor. Alternatiforum'da o atmosferi defuze edecek bir yontem yok, bir iki forum disinda.. Senin forumun oyle bir sistem olmasa yasayamaz. Digerleri yasayabilir belki. Gak boyle bir yontemi kullanmayi sakincali goruyor. O da kendine gore hakli elbette.. Belki o cok daha genis dusunceli, aydin biri, belki dar dusunceli ve kafasiz biri.. Her hal-u karda onun secenegi.. Ama bu demek degildir ki ben onu kabul edecem... Zehirli atmosfer beni cileden cikariyor. Sonunda hakaret etmedigim ve hakaretine ugramadigim insan kalmiyor. Ben sadece bir forumu Alternatiforum'a iade ediyorum. Orasinin mali zaten. Ben tesadufen onun editoruyum. Gak icin, hatta benim icin, bu forumun editorlugunuu yapmak onemli bir ayricalik ama, Alternatiforum zedelenince bu ayricalik bir tur handikap oluyor.. Peki diyorsun, forumun selameti adina, biraz dayanayim. Sonra diyorsun, acaba sunu yapsam duzelir mi, bunu yapsam duzelir mi? Her sorunun icine giriyorsun ve oyle bir an geliyor ki, o sorunun gercek failini bulmak tumuyle olanaksizlasiyor. Haydaaa.. bir de bakiyorum ki, sen butun bunlarin ortasindasin.. Huyum kurusun.. Bulasmadan da duramiyorum. Bir yere kacmama da olanak yok. Ondan sonra onune gelen beni sucluyor.. Sonunda artik dayanamaz oldum. Bu diger forumlarda da basima geldi.. Herhalde sivri bir sahsiyetim var.. Milletin nasirli ayaklarina basmasini cok iyi biliyorum. Ebuselam beni oteden beri bilir. Cok kafali bir musluman Turk Ermeni'sidir. Her zaman beni suclar. Ortaligi karistiriyorsun der.. kufrediyorsun der.. misyonersin der... Yine oyle dedi.. Artik anladim ki bu is yurumeyecek.. Dedim, bari kendi forumumu acayim da, artik kimseye sen kotusun demeyim.. Onlar gelip bana desinler..
Dedigim gibi, arada dusmanlik falan yok asla.. ve ben bir yere gidiyor degilim. Hem Bilg forumu ustlenmezse bile yapacak bir sey yok.. Ben yine orada yazacam.. Belki artik kufur ve hakaretleri ayri bir sayfaya tasimam.. Yani bilim forumunun din forumundan farki kalmaz. Baksana Paksu hic tesrif etti mi uzun zaman.. Belki artik kufur ve hakaret de olmaz.. Butun bunlar ayrinti.. Ben mevki ve unvan pesinde kosan biri degilim.. Sen bunlari kendine dert edinme..
En dogrusunu Emre yazmis. Bir sure sonra her sey duzelecek ve normale donecek. Belki de arada bir bu tur patlamalar sihhatli.. Insan icini bosaltiyor..

Don't worry, be happy..
Selam ve sevgiler...

Haci

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.221.133

Untitled

July 16 2001, 11:06 AM 

yahoo hajy bakiyorumda ikide bir benden bahsediyorsun.toplarsan burada yazdigim mesajlarin sayisi onu gecmez. hem yedigin bu kadar kufurden sonra,yani bir foruma hamileyken vede kufurlesmeler devam ederken trinity,mrinity,arius,marius gibi gerckten pek birsey bilmedigin konularda baslik acman acaibime gitti. im.org kutsal kefenden bahsetmistin burada arius,marius tutturmus gidiyorsun.sahi uzerinden aylar gecti hz isa'nin babasiz dogumuyla ilgili fikirlerini ogrenebilir miyim?bir ateist olarak bunu bize aciklarsan sevinirim.hatirlarsin im.org da bu soruyu sosyalist sahte nickini kullanan kiside yanitlamaktan kacinmisti. hoscakal

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.175.62

Sorular Sorunlar

July 16 2001, 1:22 PM 

Bilim forumunun üstlenilmesini eğer gerekirse yaparım tabii.

Ancak bu işi HACI kadar güzel yapamayacağım çok açık bir gerçek.

Koskoca aklı başında insanlarız. Bize kapris yakışmıyor. Hele hacıya hiç yakışmıyor.

Bu forumun sorunları açık bir şekilde ortada. Sabote edilmeye son derece açık. 15 yaşındaki bir yetişmemiş genç bile isterse istediği kadar yazı yollayıp sabote edebilir burayı. Mani olabilecek tek güç editörün elindeki silme ya da taşıma yetkisi. Bu yetkiyi burası özgür bir forum diye kullanmamak sonunda forumun ölümüne neden olacak ise bu özgürlüğü gözden geçirmek gerekir.

Gak bu konuya daha kiç mantık ile yaklaşmadı. Maalesef soruna tepkisini koyarken ortaya koyduğu üslup bile küstahça.

Aynaya öncelikle bakması gerekenlerin arasına gakı sokuyorum.

Onun arkasından söz ben geleceğim. Hacı da burayı tartışma yapılmayan bir forum haline getirmek yönünde tartışması ne kültür ne bilgi ne terbiye açısından yeterli ve gerekli özellikleri taşımayanlar ile zevk ve istekle tartışarak onları beslediği için bu sorumluluğa gak la eşit derecede ortak.

Doğruyu arayacağımıza eğri ile vakit kaybetmesek....

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.217

Bırakın...

July 16 2001, 1:46 PM 

Bence bırakın isteyen istediği yere gitsin...
Komik olaylar olduğunu düşünüyorum...En komik olanı da Haci, küfür eden o ,bunların silinmesini isteyen o...
Küfür e küfürle karşılık verilmesini savunan da o...
Özgürlük ten bahsedip bunun kısıtlanmasını isteyen de o...
Bir de MGK var nedense bu tartışmalar başlayınca ortaya çıkıp (din forumunda)iktidar oeşinde koşar oldu..
Ayna fikrine katılmamak mümkün değil..Bakıp bakıp kendimizi görüyoruz işte .Daha iyisi var mı ?
İlk küfür davasını iyi hatırlıyorum...Başlatan haci idi. Testical a karşı...Nick i ile ilgili küfürlü bir cevap vermişti...
Bakıyorumda mağdur rölünü iyi oynuyor son zamanlarda...
Gak a tamamen katılıyorum..Bırakın bu erk arayışlarını da işimize devam edelim...
Bir süre sonra eminim o küfürlü başlıklar kaybolacak..Biz kendi görüntümüzden rahatsız oldukça zaten bunlara izin vermeyeceğiz...
Açılan foruma bir baktım...Ne ilginç hacı ali küfür etmiyor şimdilik...
Yazan da yazıyor...
Sonuç orada yazmak isteyen orada burada olmak isteyen de burada...
Ben okumaya devam etmek istiyorum...
Ve burada olmaktan memnunum...
Çünkü küfürler bile bir şeyler öğretiyor..
En azindan Haci yi öğretiyor...
Diğerlerinin adını anmıyorum çünkü benim için bu olayda haci nin tavrı çok önemli ve böyle devam ederse onu hiç özlemeyeceğim...

Sevgiler...

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.175.62

İftira seviyesine bir yorum...

July 16 2001, 4:48 PM 

"Bir de MGK var nedense bu tartışmalar başlayınca ortaya çıkıp (din forumunda)iktidar oeşinde koşar oldu.."

Ayıptır.

Başka lafım yok.

Respond to this message   
HACI
(no login)
152.163.195.186

BIRAZ DAHA SAYGILI OLSAN KENDINE IYILIK ETMIS OLURSUN. EBU...

July 16 2001, 5:21 PM 

Ebuselam Yaw;
Sen sorunlu bir adamsin.. Sana bunlari daha once de soyledim.. Akillisin, zekisin falan ama, sendeki tilsim seytani.. Islam'i iyi ogrenmssin. Butun ahlaksizligi ile.. Yalani, dolani, iftiralari ile..
Sen ne biliyorsun benim bilmediklerimi?.. Bana bilmediklerim hakkinda ahkam kesiyorsun. Neleri bilmedigimi ancak ben bilirim. Sen degil. Ben o yazilarimi cesitli kaynaklardan yararlanarak bir araya getirmeye calisiyorum. Butun amacim yararli bir bilgi vermek muslumanlara.. Cunku biliyorum ki onlarin kafasi cok karisik bu konuda. Hatta Hristiyanlarin da belki biraz karisik.. Sen soruna bir aciklik getirecegine, bana yardim edecegine, bana hakaret ediyorsun.. Bir kac kelime ile yazmissin bildiklerini ama, onlar bile bazi hakaretlerin icine gomulu.. Ben sana daha once de soyledim. Ben oturup iskembeden atmam. Bir kaynaga, daha dogrusu cogu kere, birden fazla kaynaga guvenirim. Triniti konusunda da oyle yaptim.. Karen Armstrong'un kitabi ile cesitli internet sitelerinden elde ettigim bilgileri, ansiklopedilerdeki bilgileri bir araya getirmeye ve soruna bir perspektif vermeye calisiyorum. Sen ise onumde bir engelsin, bana yardimci olacagina, sorunun aydinlanmasina katkida bulunacagina.. Dogrusu zirvaliyorsun. Ben ne diyorum.. Hristiyanligin baslangici cok curuk temeller uzerine kurulmustur demiyor muyum? Ve bu temelden bahsediyorum. Sen de surekli baltaliyorsun beni. Bundan sana cikar ne bilmiyorum. Evet, Isa triniti doktrini Hristiyanligin iklelerinden biri olarak baslatmamistir ama, O'nun bazi iddilari bu doktrinin temelini atmistir. Daha sonra durum iyice karismis ve sorunu cozmekte buyuk guclukler cekilmistir. Butun sorun nedir biliyor musun? Isa'nin buyuklugunun derecesi.. Isa nedir. Logos mudur? yoksa Tanri midir? Bu yuzlerce yil tartisilmis, sonunda formule edilmistir. Bugun ayni gorus devam etmektedir.. Isa'nin mukemmeligi aslinda bu sorunu baslatmistir..
Simdi bakiyorum, bazi musluman cevrelere, Hz. Muhammed icin o mukemmeldir diyorlar.... Dun uyardim Dilemma'yi.. Hz. Muhammed mukemmel degildir. O hatali bir insandir dedim.. Yalan mi? Kur'anda bile Hz. Muhammed'in hatali oldugu, sabirsiz bir insan oldugu yazili. Cebrailden azar isitmistir hatta.. Bak foruma.. Bir kac sayfa once Brek'e hitaben bir ileti yollamis, O'nun da kalbini kirmistim.. Kur'ani bilmiyorsunuz diye suclamistim herkesi..
Hem sana surasini bir kere daha hatirlatayim. Ben bir konuyu bilmiyor olabilirim ama, ogrenmesini ve ogrendiklerimi de ogretmesini cok iyi beceririm.. Bu da benim ozelligim..
Sana daha sonra Isa'nin babasiz nasil dogabilecegini aciklayacam.. Benim Inteliforumu ziyaret et ve ogren nedenini.. keh keh keh

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.198

Untitled

July 16 2001, 6:22 PM 

haci daha kendini savunamiyorsun.kendi pisliklerin icinde igrenc bir manzara sergiliyorsun. yazdiklarin ortada islam kadar hiristiyanligida bilmiyorsun.sana daha once de soylemistim agzin laf yapiyor o kadar.sahi IL mi VA mi yoksa korktugun bir sey mi var.

Respond to this message   
HACI
(no login)
152.163.195.188

BOS YERE CENE CALIYORSUN EBU...

July 16 2001, 7:29 PM 

BU FORUMDA SENI PEK BILMEZLER.. EBU...
BENI IYI BILIRLER.. SEN BENIM IMAJIMI MI KARALAMAK ISTIYORSUN..
BILIYORUM, BUTUN AMACIN BENI TAHRIK ETMEK.
ZATEN SEN BUYUK TAHRIKCISIN. O YUZDEN ATILDIN ISAMESIH'DEN. AHLAKSIZLIGIN ICIN.
RAHIBELERE TASALLUTTA BULUNMUSTUN. HATIRLIYOR MUSUN. KUSTAHCA BIR RAHIBEYE KOCA BULMAYA KALKMISTIN.. SEN BILGISIZ OLMAKTAN OTE, SAYGISIZ BIR INSANSIN. HURMET ETMESINI BILMEZSIN.
SENI BIR TANISALAR, FENA SEKILDE HIRPALARLAR BU FORUMDA. SIMDILIK GAK'A SIGINIYORSUN. BANA BILE SIGINDIGINI HATIRLIYORUM ESKIDEN ISAMESIH DE..
NE IDIGU BELIRSIZ BIR ADAMSIN SEN EBU..
KARANLIK BIR SAHSIYET..
SENDEN HER SEY CIKAR VE BELKI DE SEN HERSEYSIN.
NE BIR ILKEN VAR, NE BASKALARININ ILKELERINI VE DEGERLERINI TAKDIR EDEBILIYORSUN..
GARIP BIR ADAMSIN VESSELAM.. PIS BIR SANAL KARAKTER VE KOTU BIR KARISTIRICISIN.. GERCEK YASAMDA DA OYLEMISIN BILEMEM..
ISLAH OLABILECEGINI SANMIYORUM. ISLAM'I SECMEKLE ZATEN ISLAH OLAMAYACAGINI KANITLAMIS DURUMDASIN.
SENI ALLAH OYLE YARATMIS. GOZUNU KOR ETMIS VE AKLINI DUMURA UGRATMIS.
ONEMLII OLAN SENI TANIMAK. BASKA TURLU SENIN SERRINDEN KURTULAK PEK MUMKUN DEGIL..
BU FORUMA TANINDIKCA NEFRET EDILECEKSIN EBU..
BURADA ARKADAS EDINECEGINI HIC SANMIYORUM.
SANA BEN BILE YUZ VERMEYECEM BUNDAN SONRA..

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.36

July 17 2001, 1:26 AM 

Bundan bes alti yil kadar önce, yedi sekiz arkadas bir araya gelerek amatör bir tiyatro grubu olusturmustuk. Bir süre sonra sayimiz onikiye yükseldi. Irsi bir hastalik gibi dogumlariyla birlikte aldiklari birer paye vardi hepsinin. Kimisi nurcuydu, kimisi ülkücü, kimisi solcuydu ama, hicbiri kimin kendilerine bu sifati verdigini ve bir kimlik gibi tasidiklari, hatta girdikleri bazi ortamlarda bu kimlige göre tartildiklari kavramlarin ne anlama geldiklerini bilmiyordu. Grubun yönetmeni, senaryonun yazariydim. Haftada birkere bir dernegin tahsis ettigi tiyatro salonunda bulusuyor ve provalar yapiyorduk. Tek amac etrafindan toplanmistik; yasadigimiz topluma kendimizi anlatacaktik. Annemize babamiza söylemek isteyipte söyleyemediklerimizi sanatin sagladigi o itibarli ortamdan faydalanarak sahneden haykiracaktik.

Heyecan icinde calismalarimiza devam ediyorduk ki salonunu kullandigimiz dernek kendi icindeki bazi problemler yüzünden dagildi ve bize yol göründü. Yeni bir calisma salonuna ihtiyacimiz vardi. Ülkücü arkadasimiz kendi camilerinin salonlarini tavsiye ederken, solcu arkadasimiz "ben oraya ugrayamam. Annem babam izin vermez. Ya gelir bizim dernegin salonunda yaparsiniz, ya da ben yokum" diyordu. Solcu arkadasimizin derneginde calismaya ise digerleri razi olmuyor, "agzina kadar kürt dolu orasi. Valla adimiz pkk liya cikar" diye endiseleniyorlardi. Herkesi razi edebilecek ve biraraya getirebilecek bir mekan bulamamanin verdigi bunalim ve stres icinde kara kara düsünürken, aklima bir fikir geldi. Mademki ben bu grubun yönetmeniyim, eninde ve sonunda karari bana birakacaklardir. Ve mademki benim babam diyanetin adami o halde hepsi diyanet kültür merkezinin salonuna razi olmak zorunda kalacaktir. Sonucta hepsi de Türkiye vatandasi oldugunu söyledigine göre ve diyanet de bir devlet teskilati olduguna göre, biraz konusursam onlari ikna etmem zor olmayacaktir diye düsündüm. Sonuc bekledigimden daha kolay oldu. Meger hepsi artik iyice bunaldiklarindan benim son tavri koymami bekliyorlarmis. DITIB yönetim kurulu baskanindan önce telefonla randevü aldim ve konusmaya gittim. Baskan önce beni söyle bir süzdükten sonra;

"biliyorsun bu merkezin mimari babandir ... hanim" dedi.
"Evet" dedim. "biliyorum"
"peki dedi neden bu calismaya baslar baslamaz ilk olarak burayi tercih etmediniz?"

"sosyal yardim aktivitelerinde bulunan ve hicbir kurum ve kurulusla baglantisi olmayan bir yeri tercih ettik. Gösterinin geliri bu kurulusa kalacak ve para yardima muhtac insanlara dagitilacakti"

"hmm dedi baskan ve ekledi.

"Grubunuzda illegal gruplarla iliskisi olan insanlar var. Bunlara burada yer veremeyiz malesef. yapacaginiz gösteri bizim adimiza olmali. Ve oyuncularinizi da bizim genclerimiz arasindan secmelisin. O zaman olur."

Donmus kalmistim. Önce ne diyecegimi bilemedim. Sonra "kim bu insanlar?" diye sordum tabi. "ülkücüler, solcular, aleviler, nurcular.. grubundan bu teskilatlarda annesinin babasinin kaydi bulunan gencler var"

"hocam, bu gencler sizin derneginizin kriterlerine göre daha dogmadan potansiyel suclu damgasini yiyor öylemi?" dedim.

Biraz kekeledi. Lafi evirip cevirmek istedi. Ayagi kalkip formalite icabi bir tesekkürden sonra odayi terkettim. Ama baskanin verdigi cevap bana cok önemli birseyi ögretmisti....

Hizipcilik öylesine icimize islemis ki.. Bir tarafa ait olmadan faydali bir aktivitede bulunmaniz imkansizdir. Bu forumda yasananlarda görüldügü gibi. Bu forum sadece müslümanlarin olmadigi icin bu duruma geldi, sadece sol görüslülerin, sadece fasistlerin olmadigi icin. Nitekim bizim o ebemkusagi rengindeki sevimli grubumumuzu da yasatmadilar ve ilk gösteriden sonra bayragi genc arkadaslara devrederek ayrilmak zorunda kaldim. Bir kismi profesyonel bir tiyatroda calismlarina devam ederken, bazilari da tiyatrodan tümüyle koptu, koparildi.. Benim gibi, kamplasmaya karsi olduklari icin istenmediler...

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.206

Untitled

July 17 2001, 5:04 AM 

sayin haci yine gercek yuzunu gostermissin,utanilasi yuzunu.isamesih.org dan ben atilmayacagimda sen mi atilacaksin?bak alternatifn devami gibi gosterdigin inteliforum bile aslinda isamesih.org'un devamidir. bak senin forumunuda isamesih.org da oldugu gibi ilk defa senantuan tarafindan ziyaret edilip tebrik ediliyor.bak mirman denilen IP numarasi okuyuculara sakli kisi im.org da yayinlanan yaziyla orayida im.org a bezetmeye basladi bile.gak hakli hemde sonuna kadar hakli.ben sadece bir defa sansurlenmedim isamesih.org'da sansurlenen sadece bende degilim.bulent sahin de seepsiz yere sansurlenmisti.benimde ilk defaki sansurlenmem icin hic bir gerekce goserilmemisti. sen ise orada dokunulmazligi olan birisiydin.onune gelen herkese kufur ve hakaretler yagdiran ama bunlara karsilik bir ikaz bile almayan bir torpilli kisiydin.webservant g ve senantuan basta olmak uzere barissever hiristiyanlar senin avukatlarindi.sana birsey bilmiyorsun diyorum ayni senin breke dedigin gibi. haci benim icin yazinin icerigi kadar,siyasetide onemlidir.yani falan kisi falan yaziyi niye simdi ve buraya bu sekilde yazdi. buda benim icin yazinin icerigi kadar onemlidir. hatta mevzubahis yazi sana ve malum kisilere ait olunca,dahada fazla onemlidir.sen namusunu temizlemekle mesgul olman gerekirken benimde bulundugum bir ortamda trinitiden bahsetmen biraz garip degil mi? konuyu degistrip dilemmaya muammed hatasiz degildi diyerek yazman da garib degil mi? bak ben isamesih.org'da kufretmedim. buradada kufretmem.gunluk hayatimdada kufretmedim.o tip kelimeleri hic kullanmam ama elimdengeldigi kadar hicvederim.ata sozleri, siir ve fikralarlada isim yok. keskin dilli miyim? onu bilemem.sana keskin geldiyse o baska.incil.com ve isamesih.org da ortaligi karistiran sendin buradada ortaligi karistiran sensin. laf ebesisin istedigin zaman fazilet timsali kesilmesini beceriyorsun.bunlari niye mi yaziyorum?seni taniyan tanimistir ama asiri husnu zan sahiplerine bir uyari olsun istiyorum.sen en cok IP siz forumunda takdir goreceksin.bak nokta simdiden baslad tezahurata.komputerden anlamam ama su ip numarsi isi cok hosuma gitti.her nedense gelenin gidenin belli olmadigi im.org'da ip numaralari gozukmuyor. ayni muhtesem inteliforum gibi him demis burnundan dusmus.
olsun moralini bozma o katolik kadinin kitabini nereden buldun yoksa musluman kitabcilardan mi aldin?sahi halalco'yami yakinsin kazi'ye mi? sen beni kendince tarif etmissin ve bunlar senin yeni fikirlerin degil.ama niye illeki senin sacma forumunda yazmami istiyorsun?benim katilimim sana ve forumuna ne kazandiracak? sahi chicago mi virginia mi kafam karisti.

Respond to this message   
OutSider
(no login)
212.252.3.136

it's the classical dilemma

July 17 2001, 7:15 AM 

yola çıkacağım,
çevirmeye vaktim yok,
özürlerimle

------

Let us talk no more, let us go to sleep
Let the rain fall on the window pave, and fill the castle's keep
I am weary now, weary to my bones, weary from the travelling,
on the endless country road that brought us here tonight,
for this weekend. With a change to talk it out,
For we cannot live together, and we cannot live apart.....
It's the classical dilemma, between the head and the heart......

She is sleeping now, softly in the night
and in my heart of darkness, she has been the only light
I am lost in love, looking at her face,
But still I see the voice of reason
telling me to chase these dreams away
Oh here we go again, we're divided from the start,
For we cannot live together, and we cannot live apart.....
It's the classical dilemma, between the head and the heart......

Now the dawn begins, and still I cannot sleep,
My head is spinning round and round the way it's clear to me
There is nothing left, nothing left to show,
The jury and the judge will see, it's time to let her go,
Now hear the heart...
OHHHH, I believe that time will show,
She will always be a part of my world,
I don't want to see her go !!
So I plead my case to hear the heart and stay........
It's time to let her go
I don't want to let her go...
It's time to let her go...
I don't want to let her go !
It's time to let her go.....
I don't want to let her go !!!
It's time to let her go.............

And in this classical dilemma, I find for...... the heart......

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
212.252.3.137

Untitled

July 17 2001, 12:18 PM 

o jesus!

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

KARANLIK BIR KARAKTER UZERINDE BAZI ACIKLAMALAR

July 17 2001, 1:31 PM 

Yahu Ebuselam;
Yanit vermeye bile degmezsin ama, sicilimi karalamaya calistigin icin bir iki aciklama yapayim.
Her seyden once sen ve sana benziyen bir kac kisi bu forumda asiri paranoyak.. Golgenizden kuskulaniyorsunuz.
Isamesih'den ben de atildim bir keresinde....
Incil.com'da buyuk kiyametin kopmasindan ben degil, karsi ciktigim grup sorumlu idi.. Ben bir iki kufur yapmis olabilirim ama, senin gibi ahlaksizlarini oldugu bir takim sahte muslumanlar bana kufurle karsilik verince ben yapmam gerekeni yaptim.
Sen benim Isamesih'den atilmam icin cok calistin ve ben atilinca da kicina kina yaktin.
Sen atilinca ben atilmaman icin calistim.. Cunku senin gibi birine bile ihtiyac olacagini biliyordum. Les kargalarini da Allah yaratmamis mi? Kendine gore bir tur hizmetin vardi.. Ne idi ise.
Inteliforum'da ister yazarsin, ister yazmaz. Kim takar. Ben sadece bir ornek vermek istemistim senin isminden bahsederek. Yani, Ebuselam bile welcome demistim.. Yani ayri, gayri yoktur bizde demek istemistim. Biz hem Alternatiforumdan cok ilerdeyiz, hem de isamesih ve digerlerinden cok daha anlayisli ve ozguruz demek istemistim..
Sen hala sacmaliyorsun.. Yazdiklarinda pek gercek payi yok. Okuyucuyu kandirmaya calisiyorsun. Yararli bir seyler yaratmiyorsun. Ahlaksizca forumlara giriyor, bir iki tas atiyor ve ortaligi karistirmaya calisiyorsun. Sen bir tahrikcisin... Provakator..
Triniti konusuna gelince.. Yeterince bilmedigin belli oluyor... Sen eskiden ne idin Allah bilir. Ortodoks muydun yoksa ateist mi? Her ne idi isen, ben sana ve digerlerine, trinitinin kokeninden bahsediyorum.. Hristiyanligin nasil curuk temeller uzerine kuruldugu ama, yine de yukselmeyi ve Islam'dan daha yaygin bir din olmayi basardigina isaret etmek istiyorum. Triniti kavrami bugun hala vardir ve yerlesmistir. Yerlestirilmistir.. Bir suru Hristiyan mezhebinin olmasina, cok sayida Kutsal Kitabin varligina, Islam'dan 600 yil once olmasina ragmen, Hristiyanlik daha ileri bir kavram gibi kabul edilmektedir. Hristiyanlara gore muslumanlar ilkel insanlardir. Bu onlarin bir tur eksikligi ve cavalier davranisi olabilir ama, muslumanlar da ayni davranislari sergilemektedirler.. Bizler daha iyiyiz diyerek..
Bence al birini, carp digerine.. Ikisi de bes para etmez.. Sen buyuk bir hata yapmissin. Ateistken musluman olmussun. Attan inip esege binmissin.. Neyse bunlar senin sorunun..
Iste sen busun Ebuselam. Dunyayi kendi sapkin gozlerinle goren ve gorduklerinin distorsiyona ugramis imajlar oldugunu bile anlayamayan, duyduklarindan garip anlamlar cikaran, herkesi kendi gibi sapkin sanan ve dana altinda buzagi arayan bir garibansin..
Sana kizayim mi, aciyayim mi.. senin icin uzuleyim mi,seni affedeyim mi, seveyim mi.. Bir turlu karar veremedim inan.. Bazan bu hislerden biri, bazan digeri icinde mekik dokuyup duruyorum.. Ne de olsa bir insansin.. Sapitmis bile olsan.. Birilerini temsil ediyorsun.. Yani sana benzer bir suru insan vardir bu dunyada, eminim.. En gicik aldigim tarafin, paranoyakligindan sonra, kallesligin.. Sen hatir sinaslik tanimayan, birisin..
Umarim Allah'in arada bir sana da bakar da, biraz adam eder seni.. Belki de sen insanliga ders olsun diye boyle yaratmistir... Kimbilir. Hikmetinden sual edilmezmis... keh keh keh..

Haci

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.182

Untitled

July 17 2001, 6:14 PM 

sayin haci incil.com'da kufurlere sen basladin ve oyle br iki kufurde etmedin.sitey kufrerinle basbayagi doldurmustun. ben orada senden evvelde yaziyordum.gelip gecen bir iki kimligi belirsiz kisiden baska kufur eden yoktu.isin ilginci site yonetimi senin kufurlerini silecegine, hiristiyanligi edeb dairesinde tenkid eden bir arkadasimizin yazilarini siliyorlardi.sonra kufurlerin siteye kelime filitresi koyulmasina bahane oldu ve senin yuzunden yazamaz olduk.neyse bu arada im.org acildi gecikmedin orayada geldin ve orasinida bozmaya basladin.evet isa mesihin eski panosunda sansurlenmen icin cok yazi yazdim,cunku orasi musluman hiristiyan diyalogu bolumuydu.panonun statusu orada yazmana uygun degildi. hatirlarsan diger dinler bolumunde yazdigmda burasi sana ait degldir sen burada yazamazsin sen bir muslumansin demistin.benim ve arkadaslarin pritestolarina dayanamadi ki webservant g sana sansur uyguladi.haci gelecek seneye kadar sansurludur dedi yilbasina ibrkac gun kalmisti,yani anlayacagin webservant g sansurlern onunu acmak icin ilk once kendi adamini soyle bir gostermelik sansur etmisti. im.org'un yeni panosunda ise pano farkli bir statuye sahib oldugu icin haci vea baska bir ateist burada yazamaz demedim,sadece kufrettigini,hakaret ettigini site yonetcilerine haykiriyorduk ama nafile. senin yerine ben ve bulent sahin sansurlendi.oradada adiydin haci. buradada adi ve yalancisin haci.seni herkes taniyor.paranoyak oldugumu soyluyorsun.oyleyse bana firsat verme sitende IP numaralari gorunsun haci.senin beni im.org da savunman senin ikiyuzlulukteki maharetine guzel bir ornektir.islam hristiyan diyalogu bolumunde muslumanlarin yazmamasini istemeyen sen degil miydin? PISKIN HACI!! hiristiyanligida muslumanlik gibi bilmiyorsun.gitmis biriki kitab almissin. kestirmeden theolog oldun. senin ileri derecede islami egitim aldignida duymustuk senden.hani cocukken yaz kurslarinda cok iler islami egitim aldigini zirvalamistin im.org sitesinde.yalancisinda, kendi yalanina inanan bir yalaci sahtekar.evet beni bu sitede tanimazlar.aradan cekil de tanisanlar.pek yazmayida dusunmuyorum burada zaten.burada yazan gak,paksu,cagasan,dilemma, bilg,brek vs guzel insanlar. fikirlerimizin farkliigi brbrimize saygi duymaya engel degil.bir daha yalan konusma,iftira atma,bilmedigin konularda ahkam kesme.

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
205.188.192.47

KIM KIMI KANDIRIYOR EBU.. GERCEKLERI SAKLAYAMAZSIN.

July 17 2001, 6:37 PM 

Gene yalan soyluyorsun Ebu..
Incil.com'da esas kiyameti koparanlar musluman kufurbazlardi.. Pis, adi, ahlaksiz yalanci sahte muslumanlar.. Senin gibi. Temiz musulumanlarin nasil davrandiklarini bu forumda goruyoruz. Aramizda onlar var ve ben onlarin hakkini da koruyorum. Orada da Turk Hristiyanlarinin haklarini korumaya calistigim gibi. Senin ve Musa gibi ahlaksizlarin Hristiyan Turk'lere yaptigi asagilayici muameleye karsi geldigim icin beni de Hristiyan saniyorsun degil mi asagailik Ebu.. Onlar icin agiziniza gelen her seyi soyluyordunuz, sen ve adi musluman bozuntulari. Hatta sen Turk dusmani oldugun halde, cogu kere onlarla birlesiyor ve oyle saldiriyordun Turk Hristiyanlarina... Onlara vatan haini diyenler seni nedense koruyorlardi.. Senin Turk dusmanligi tutumunu kimse gormuyordu.. Beni karsinda gorunce nasil korktugunu, endiselendiginizi bilmiyor degilim. Hepinizin icine dehset saldigimi da biliyorum. O yuzden zaten hep birlikte organize oldunuz ve bana saldirdiniz. Ben de kendimi kahramanca korumasini bildim. Hepinizin hakkindan geldigimi cok iyi hatirliyorum. Sizi gidi beceriksiz, odlekler sizi.. Siz kimle ugrasiyorunuz bakiiimmmm. Gafiller..
Bak senin gibi kalles bir suru sahte musluman yok oldu gitti.. Nerde onlar acaba? Forumlarda yazan muslumanlarin kalitesi duzeliyor.. Gencler geliyor ve sizlerin ne kadar kotu olmus oldugunuzu bizlere demonstre ediyor.. Sizler kalles olanlarisiniz.
Alcak muslumanlarin Turk Hristiyanlarina sordugu soruyu ben sana sorayim bakiiimmmm.. Sadik misin Turkiye'ye ey ateist asilli, musluman donme.. Bir harp olsa, Turk'lerle beraber savasir misin?
Cevap ver bakiiiiiimmmmm.. Kalles.. hain...

Bol keseden atma.. Foyalarini ortaya koyacam senin ve senin gibilerinin....
Ensenizdeyim odlekler.

Haci

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

HACI FIS FIS!...

July 17 2001, 11:02 PM 

SEVGILI EBUSELAM

HACIYI BEN COK IYI TANIRIM.KEFERDIR!... YALANIN KRALINI SOYLER!... DOKUZ ISIMLE BURADA YAZAR!...
KOSEYE SIKISINCA COCUKLAR GIBI KUFURE BASLAR!... BENIM EN BUYUK DOSTUM VE DUSMANIMDIR!...DUSMANIMDIR!.. ISLAM DUSMANIDIR!...O ZAMAN GEREKTIGI NASIBI ALIR... DOSTUMDUR!... BEN OLMADAN YAZISMALARDA TAT BULMAZ... ONUN NE OLDUGUNU TANIDIGINA EMINIM....
BU NEDENLE ONU CIIDIYE ALIP KIRILMA!...

IMAN EDENLER SELAM SEVGI VE DUA ILE..

Respond to this message   

(Login chirqin)
62.225.210.148

Untitled

July 18 2001, 2:28 AM 

siir icin tesekkürler...
Bir de anlayabilseydim...
Ingilizcem iyi degildir.

Sairini söyleyin bari

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.175.62

Sevgili Dilemma

July 18 2001, 11:52 AM 

Chris de Burgh un bir şarkısı o. Hadi sana tercüme edip yollayayım bari.

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.175.62

Yol Yordam Gösterelim

July 18 2001, 12:26 PM 

Dilemma aplam buralarda sanattan sorumlu devlet bakanıdır.

Tercümeyi sanatta bulabilirsiniz.

Respond to this message   
dilemma
(no login)
62.225.210.189

July 18 2001, 1:29 PM 

sagol bilg.. tercüme konusundan ne kadar iyi oldugunu ispatladin.. Eh artik basimiz sIkistimi nereye basvuracagimizi biliyoruz

Respond to this message   
HACI
(Login omerusta)
66.31.118.77

INTELIFORUM'UN SLOGANLARI MODIFIKASYONA UGRADI..

July 25 2001, 10:08 PM 

ARTIK ALTERNATIFORUM'A ATIFDA BULUNMUYOR.. MODIFIYE SLOGAN SOYLE;......

INTELIFORUM
INTELIFORUM, "INTELLIGENT" (akilli, zeki, anlayisli, yetenekli) insanlarin forumudur. Herturlu inanc ve dusunce ozgurlugune sayginlik gosteren aydin insanlarin seslerini duyurabilmesi icin olusturulmus bir ortamdir. Savundugu dusunsel ozgurluk sonsuzdur. Iletiler asla sansure tabi tutulmayacaklar ve icerikleri ne olursa olsun, hicbir zaman silinmeyeceklerdir. Kufur, alay, hakaret ve asagilayici nitelikler iceren yazilar, forumun ahengini bozduklari takdirde ve en son care olarak, olusturulacak ayri bir sayfada biriktirilecek ve istendigi takdirde oradan kolaylikla izlenebilecektir. Ozgurlugu korumak icin boyle bir yola bas vurmanin zorunlu oldugunu Alternatiforum'da ogrendim. Amacimiz dusuncelerinizi huzur icinde belirteceginiz gercekten ozgur bir ortam yaratmaktir. Inteliforum'da her istediginiz konuyu tartisabilirsiniz. Bu konuda da bir kisitlama yoktur... Bu forumda, ileti sahipleri ile ayni gorusler paylasilmasa bile, iletilerinin niteliginden dolayi yazarlari forumdan menetmek veya dusunce ve inanclarindan dolayi, herhangi bir sekilde suclamak, ihtar etmek gibi, bazi forumlarda uygulanan, anti-demokratik ve kucuk dusurucu yontemlere bas vurulmayacaktir. Herkese oldugu gibi, herkesin kendi davranisindan sorumlu oldugu ilkesine de buyuk onem verilecektir. Inteliforum, gercek dusunsel ozgurlugun hukum surdugu ve dusuncelerin acikca, ozgurce ve huzur icinde belirtildigi bir ortamdir. HACI

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.253

Alternatiforum da bu günlerde düzelimiş gibi görünüyor

July 27 2001, 1:50 AM 

Birisi de ağzını temiz tutsa tamam olacak

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.178

Hacı_Ali her katıldığı forumu istikrarsızlaştırıyor

July 27 2001, 3:45 AM 

Şimdi de ençok Haci'nın Sitesini tahrib ediyor

İki Hacı iyi anlaşıyorlar mı?

Respond to this message   
Current Topic - YENI BIR FORUM
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss