YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Bunu ustune alan var mi?

July 24 2001 at 1:48 AM
  (no login)
from IP address 209.17.159.225

62/5 Kendilerine Tevrat verilip de onun gereğini yerine getirmeyenlerin örneği, kitaplar taşıyan eşeğin durumuna benzer. ALLAH'ın ayetlerini yalanlayan topluluğun durumu ne kötüdür. ALLAH zalim toplumu doğruya ulaştırmaz.

TEVRAT'i KURAN ile degistirin...

Tekrar :

Bunu ustune alan var mi?

Respond to this message   
AuthorReply
HACI
(no login)
66.31.118.77

ILGINC BIR AYET..

July 24 2001, 3:03 AM 

Nedense ben ustume alindim..

Ayeti asagiya yamiyorum...

62/5 Kendilerine Tevrat verilip de onun gereğini yerine getirmeyenlerin örneği, kitaplar taşıyan eşeğin durumuna benzer. ALLAH'ın ayetlerini yalanlayan topluluğun durumu ne kötüdür. ALLAH zalim toplumu doğruya ulaştırmaz.

HAFIF DUZELTME..... HACI'NIN TERCUMESI ASADIGA.

62:5... Kendilerine Tevrat'in sorumlulugu emanet edildigi halde, kitap yuklenen bir esek gibi, kabul etmeyi reddedenler. Allah'in vahyini reddedenlerin ornegi, sefillerdir. Allah yanlis davrananlara yol gostermez.

Dikkatimden kacmis. Cok ilginc bir ayet..
Bu ayeti daha farkli cumlelerle de cevirebilirim Turkceye.. Ama geregi yok.. Bizim musluman topluma hitabettigi o kadar belli ki..
Bizim cahil, bagnaz muslumanlar icin inen bir ayet..
Putperestler icin degil, muslumanligi coktan kabul etmis olanlar icin inmis olmali..

Gafiller...

Haci

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Hmm..

July 24 2001, 3:17 AM 

Kitaplari tasiyan essek neyi tasidigindan habersizdir.

Sirtinda bir suru kitap vardir ama o kitaplarin essege yarari falan yoktur... O tashir.

KURAN'in onu duvarlarina asan ancak uygulamayan kimselere faydasi olmadigi gibi...

Ya da her ramazan onu anlamadan bilmedigi dilde hatmeden, papagan gibi ezberleyen insanlara bir faydasi olmadigi gibi...

Evinin en mustesna kosesine KURAN asan bir insan ile, DAS KAPITAL, PLAYBOY, INCIL, TEVRAT, vb asan insan arasinda zerre kadar fark olmadigina inaniyorum...

Cunku o asilan artik
asana zerre kadar faydasi ya da zarari dokunmayan put olmustur...

Off ya Rabb'im, off...

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

EHLINDEN!...KEFEREYE!...

July 24 2001, 4:49 AM 

COK BILEN KEFERE!....

BAK SAKIN BIR YERINDEN UYDURMA!.. KALIN KAFALI OLDUGUNU ISPATLAMANA LUZUM YOK!... BAK SANA EHLI NE DER EYI OKU CENENI KAPAT!...

CUMA,5. Bu beyandan sonra ilmiyle amel etmeyenlerin kınanması için buyuruluyor ki kendilerine Tevrat yükletilmiş, öğretilip mânâsıyla amel etmeleri teklif edilmiş olup da sonra onu yüklenmemiş; içindekini anlayıp gereğince istifade ve amel etmemiş bulunanların meseli yani mesel haline gelmiş tuhaf halleri ki, bilginiz, kendimizi Allah'a adamışız ve okur yazarız diye yüklerle kitab sırtlanmış oldukları halde, Tevrat'ın ve Beni İsrail peygamberlerinin, o Allah'ın bir fazlı olan ümmi Nebi'si son peygamber hakkındaki haberlerine itibar etmemiş, ahkâm ve ahlâkıyla doğruluk dairesinde amel etme cihetine gitmemişlerdir. Böyle kimselerin hali o eşeğin haline benzer ki sifirler, yani koca koca kitablar taşır da içindekinden hiç haberi olmaz, istifade etmez. Burada zikredilen "esfâr" tâbirinde Tevrat'ın kısımlarına esfâr denildiğine işaret vardır. Bak Allah'ın âyetlerini yalanlayan kavmin meseli ne çirkindir! Burada ilmiyle amel etmeyenlerin hepsinin hâl ve mesellerinin böyle çirkin olduğuna bir tenbih vardır. Allah da zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. Doğru yola çıkarmaz. Kendilerine hakkın delilleri gösterildiği halde onlara inanmayıp da tasdik yerine tekzibi koyan haksızların, o doğru yolu bulmaları, murada ermeleri mümkün olur mu?

ANLADINMI SIMDI!..HADII BAKIMMM ANCA GIDERSINNN....

IMAN EDENLERE SELAM SEVI VE DUA ILE..

Respond to this message   
Alibaba_
(no login)
61.9.189.92

Yarasi olan gocunur:

July 24 2001, 5:57 AM 

Ben Sahsen hic alinmadim, Ayetin kimlere soylendigi belli.

Kitabi anlamadan yeni bir Din icat etmeye kalkanlara soylenmis.

Gerisini Tucsoni ler dusunsun.

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
216.129.74.73

Alınman gerekirdi, alınmışsın da..

July 24 2001, 9:05 AM 

Ehli Sünnet, şii, vb. dinlerin durumu aynen böyledir...

e tabi siz hiç bir ayeti kendinize alınmazsınız...

Bahsettiğiniz Tucsoniler kimdir? Onlar da yeni bir din midir? Kitapları nedir?

Respond to this message   
Yarenberkay@hotmail.com
(no login)
212.156.25.199

Ayrıca

September 19 2001, 12:57 PM 

Özel yazmak isteyenler
Yarenberkay@hotmail.com
adresime mail gönderebilirler.

Respond to this message   
Current Topic - Bunu ustune alan var mi?
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss