YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Yaw Allahinizi Severseniz..........

July 27 2001 at 3:36 AM
Alibaba_  (no login)
from IP address 203.26.23.7

...tam ciddi bir tatisma baslamisken ortaligi karistirmayiniz.

Unutmayin ki hepimiz Muslumaniz.

Fikirlerimiz degisik olabilir.

Zaten aksini de bekleyemezsiniz.

her insan kendi fitrati uzerine yaratilmamismi?

Sayin Ayberg

Sayin Yuksel

Birer yazar olarak,ilkonce sizin burada ornek olmaniz lazim,biribirinizle kapismaniz degil.Ayip oluyor valla su mubarek cuma gununde.

Hani bir laf vardir, Imam osurursa cemmat sicar diye....simdi soylemenin tam yeri.

Lutfen, gecmistekileri unutalim.

Ve su forumda ciddi olan ve ogrenmek istiyen okuyucularizin odugunu da unutmayalim.

Benim silere cagrim "Baris" ama bu forumdaki "Baris" degil.

Muhakkak ki sizlerden ogrenecegimiz pekcok sey var.

%30 yanlis olabilirsiniz.

ama bu degildir ki % 70 dogru degilsiniz.

Herseyi bilmek yuce Allah a mahsus.

Lutfen negatifliklerle ugrasacagimiza elele verelim.

Musluman muslumanin arkasindan Giybet yapmasin.

Cig etini yemesin.

soyleyeceklerim bukadar.

selamlar.

Respond to this message   
AuthorReply
.
(no login)
212.156.126.178

Mülümanların değil fakat tüm insanların kusurlarını araştırıp dillendirmek

July 27 2001, 3:52 AM 

"Ölü Eti Yemeğe" benzetilmiştir

Çünkü hiçbir insan yoktur ki tümüyle kusursuz olabilsin

Peygamberler bile 49(105.):12 - Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir. EHYM

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.178

İnsan günahlar içindeyse zaten yaşarken ölü demektir

July 27 2001, 3:57 AM 

Çünkü kendisine bahşedilen hayatı ve nimetleri bilemiyor ve değerlendiremiyor; zulüm ve nankörlük içerisinde çırpınmakta/çabalamakta ısrar ederek çürürüyor
Ve nimetlerin kadrini bilemeyenler Allah'ın, İnsanların, dünya'nın ve yaşamlarının da kadrini/kıymetini elbette bilmezler/bilemezler

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.178

Ve çok doğal olarak

July 27 2001, 3:59 AM 

Din'in/Dinlerinin kadrini ve amacını da bilemezler

Respond to this message   
REMOUZ
(no login)
195.87.13.3

hadi hayirlisi

July 27 2001, 4:05 AM 

Alibaba demisti ki

"Bu onlarin normal gelisimi,onlar buraya yazdikca maskeleri dusecek merak etme.

Dur bu daha birsey degil, fikirlerini kabul etmeyenlere zor,siddet ve terror uygulayacaklar.

Bunu daha once buraya yazdik.

Hizbullah , Taliban derken bir de Tucsoni cikti simdi basimiza.

Ne diyelim Allah beterinden saklasin."

terörist gördügün kisilerin bilgilerinden faydalanmaya mi basladin.
Edip Yüksel in sana karsi zor,siddet ve terör uygulayabilecegini düsünmüyormusun

Respond to this message   
Alibaba_
(no login)
203.26.23.7

Onlari yapacak olan sizlersiniz.

July 27 2001, 4:28 AM 

Edip Yuksel degil.

Cunki Kral dan cok kralcisiniz.

Edip Yuksel e bir soru sorduk,saksakcilarinizla ayni fikirdemisiniz diye?

Ben hic zannetmiyorum,ama sorunun cevabi gelmedi.

Eger sizleri korumak icin cevaplamiyorsa yanlis yapiyor.

Bana gelince daha once de yazdigim gibi, her kisinin yaralanacagim yazilarini kendime alirim,gerisini bir tarafa birakirim.

selamlar.

Respond to this message   
REMOUZ
(no login)
212.156.169.116

sizsiniz o Alibaba

July 27 2001, 11:02 AM 

Yalniz kuran diyen biri asla birini öldürmez.
O dedigini siz yaparsiniz.Sizin öldürdügünüz milyonlarca ceset var dünyada.Kimini kitir kitir kestiniz.Kimini tasladiniz.Kimini astiniz.kimini kursun yagmuruna tuttunuz.Kimine domuz bagi yaptiniz.Kiminin arabasina bomba koydunuz...

kendi düsüncelerini baskasinin düsüncesiymis gibi gösteren kisilik yapisina psikiyatride bir sey deniyordu. Onu da Haci söylesin.

Respond to this message   
Alibaba_
(no login)
203.27.69.91

Yaw remouz kardesim satasmayin dedik.

July 27 2001, 12:16 PM 

Adam gibi yazacaksaniz yazin.

Yine nedir bunlar?

O siz dedigin kimlerdir?

Eger sen kendini onlara dahil gormuyorsan,

Demek ki siz ve biz var.

Eger siz ve biz varsak,yeni bir din icat etmek istiyorsunuz demektir.

O zaman da kanli bir mucadele vermeniz sart.

Gorunen koy kilavuz istemez.

Bunu niye sakliyorsunuz?

Neden adam gibi ortaya cikip,biz Protestan-Musluman liga soyunduk.

Marthin Luther imiz de Edip Yuksel demiyosunuz?

O zaman hic olmazsa Merthin Luther gibi taraftar bulabilirsiniz.

En buyuk Musluman biz baska buyuk yok laflari ile.

5 yasinda cocugu kandiramazsiniz.

Ama dogru ya siz kendinizi akilli baska herkesi aptal sananlardansiniz.

Daha bastan yalancilikla bu is yurumez.

Hicbiryere varamazsiniz.

Benden soylemesi.

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.181

ALİBABA ve YANSIZ ARKADAŞLARA-1

July 27 2001, 1:26 PM 

Sevgideğer dostlarım
Sevgiye değersiniz.

Ancak sevgiye değmeyen
Sevgideğmez düşmanlar
Adem ile Şeytan kavgasının bir nedeni yoktur.
Adem değil Şeytan başlatmıştır, sırf zevk olsun diye...

Bu gelenek sürer gider.
Ta ki Habil ve Kabil doğar: İkisinin şahsında
Kardeşlik ile Kalleşlik
hoşgörü ile horgörü,
Sevgi ile düşmanlık
Bilgi ile Cahillik
Maratonu başlar. Biz o maratonun zıttıyla kaim iki çelişkisiyiz, yaşayan Habil ve Kabil'iz
söylediğiniz kişiyle...

Habil iyi kardeştir, öldürüldü.
Kabil kötü KALLEŞtir, öldürdü.

Ölen öldü, öldüren SAĞ kaldı.
Yaptığı sanki yanına kaldı...

Adalet bu değildi, Allah öldürmeye çalışana öyle bir ceza verdi ki, bunun hakkından ancak SEKAR gelir.

Yaradılış olarak içe kapalı Hunnes'tenim, adım Hans
Ötekisi vesvasil HANNAS...minel cinneti vel NAS

Diyorum ki "Ona güçbirliği ve kardeşlik önerisiyle gittim" Tam bir HABİL ahlakıyla sevgiyle,saflıkla...

Benim kafir, Hadisçi, Sünnetçi olduğumu söyledi.
Kendi mekanında konuğuna çayını bitirecek kadar zaman bırakmadı. Ne demekse, yeni bir din tebliğ(!) etti.

Sırf zevk olsun diye düşman olmuş, canı öyle istemiş

İblis de öyle istemiş, Firavun'da, Nemrut da...
Haman da... Son üçü HANNAS+Vennas... Kıyamete kadar yaşayacaklar aramızda...

Adım Adem, ötekisi Azazil
Adım Habil öteki Kabil

Gel de barıştır bakalım Alibaba
Gel İnsandan Hannas'a Ademe düşmanlıktan vazgeç de
Ötekine bir şey söylemen gerekmez, çünkü o sevgi dolu.
Bilgi dolu. Sevgiyle dokumuş, KURAN okumuş biri=Ben!

Yapıcı ve katalizant olarak iyi niyetlisin Alibaba.
Diyorsun ki,

"...tam ciddi bir tatisma baslamisken ortaligi karistirmayiniz."

Ortalığı karıştıranı birazdan açıklayacağım Alibaba, şöyleyazıyorsun:

"...Unutmayin ki hepimiz Muslumaniz."

Olmaz Alibaba, Habil ve Kabil
biri maktul-biri katil bir fark olmalı.
Dolayısıyla müslümanlığın kriterleri, ölçütleri var.

Allah ile çelişirseniz, Müslümanlığınız lafta kalır. "İman kalplerinize inmemiştir"

Allah ile ilişki başka çelişki başka.

ALLAH Kur'an için "ıtmam=TASTAMAM tamdır, Zikri biz indirdik, onu korumayı üstlenmişizdir" buyuruyor.

Siz "Tamam değildir, iki ayet fazladır" diyorsanız, Zikri TASTAMAM koruma vaadini elinde tutan Allah'ı tekzib etmiş olursunuz. (Not:Zikir=DÜNYAYA İNMİŞ ŞU HALİYLE KORUNAN İÇERİK demektir. İniş ve tertiplenme sıraları insanlar eliyle değiştirilmiştir.)

Şiiler, Kur'an'da "Fatıma Suresi ve Welayet ayetinin" Yezid tarafından Kur'an'dan çıkarıldığını söylüyorlar.

Sünniler, (Örneğin A.İ.Hanbel Müsned'de bir tavuk ya da keçinin Kur'an'ın bir ayetini yediğini, böylece,) "RECM=HAD=Zina edeni taşlayarak öldürme vahşeti" ayetinin hükmünün baki kaldığını söylüyorlar.

Ahmed Kadyani+Reshad Khalife koalisyonu da Kur'an'ın iki ayetinin fazla olduğunu söylüyorlar.

Hanifler ise "Olmaz öyle şey, Zikir korunmuştur, Kur'an ITMAM'dır diyorlar.

Alsana dört ayrı din! Hepimiz müslümanız ama dinlerimiz ayrı. "Ben sizin taptağınızı tapmam, siz benim taptığıma tapmazsınız, sizin dininiz size, benim dinim bana" misali ayrılıklar. Bu ayrılığı yaratanlara Allah'ımız, Ali İmran Suresinde "Topluca Allah'ın ipine (Hanifliğe) sarılın, parçalanıp, ayrılmayın, müslüman olarak can verin. Allah'ın nimetlerini anın: Hani sizler candüşmanlarıydınız. Allahh gönüllerinizi sevgiyle buluşturdu, kardeşler oldunuz." demişse, işte ben HANİF (Salt Allah'ın ipine sarılan, kul ipiyle işi olmayan, dini Allah'a özgü kılan) ve MÜSLÜMAN (Selam=Barış)" dinindenim.

Ehlibeyte (Habil ailesi) Kabil ailesinin (Ebu Süfyan ve oğlu Muaviye ve torunu Yezid'in) yaptıklarına yüreğim yanıyor.
Ama Şii değilim
ZİKİR EKSİK DEĞİLDİR çünkü!

Yadırgayabilirsiniz ama SÜNNİ'de değilim. Bu da Kabil ailesinin özellikle Yezid'in "Resulullah"a sahiplenmek için yaptıkları bir takiyyeden başka bir şey değil.

Sünnilikte Hadislere Kur'ana eşdeğer önem verilir.

Hanbeli'ye göre,mübarek Keçi ve/veya tavuk RECM ayetini yemiştir. ZİKİR EKSİKTİR.
Şafiilik de bunu aynen kabul eder.
Hanefilik ise bölünmüştür. Çünkü:

a)Hz. Ali'ye "Ben Resulullah'ın sağlığında bir kadına RECM yaptırdığını görmüştüm." iftirası atılmıştır. Sadece Hz.Ali gördüyse, o kadar sahabi neden görmedi? Taşlayarak öldürme vahşeti, herkesin gözünün önünde yapılır ya? O kadar tanık neredeydi?

b)Hz. Ebubekir'e atılan iftirada ise "Zina yapan kadın hamiledir, doğurduktan sonra taşlayın" biçimindedir.

c)Hz.Ömer'e atılan iftira ise şöyle:"İleride birileri çıkacak, ben bu RECM ayetini Kur'an'da bulamadım diyeceklerdir. İşte onlar okun yaydan çıktığı gibi DİNDEN ÇIKACAKLARDIR. O güne erişseydim, tereddüd etmez, kılıcımla başlarını alırdım."
Mesela ben: Zikri altüst ettim, yıllarca aradım ama RECM ile ilgili bir ayet bulamadım. Dolayısıyla dinden çıkmış bulunuyorum. Bundan ötürü şu mezheblerden de çıkmış bulunuyorum.
Hanbelilik, Şafiilik ve Hanefilikten de çıkmış bulunuyorum. Onun için Sünni değilim.
Malikiliğe ise hem bu saçmalıkları, hem de Kur'an'da olmayan Sübhaneke gibi ilahilerin NAMAZ içinde okunmasına karşı çıktığı için, bir şey demiyorum. Zaten o Muhyiddini Arabinin ihya ettiği bir yöntem, mezheb değil. Ama İmamı Azamın 18 sayfalık kitabı Fıkhı Ekber'i tutup da 18 cilt yapan Ebu Yusuf ve Gazali'nin Hanefiliğine de karşıyım.
Ben Hanefi değilim HANİF'im.Eminim idama mahkum edilen imamı azam da Hanif idi, sonraki bozguncular değil!

c)Hz. Osman'a atılan iftira şudur: "Dört kez kendi ağzından zina yaptığını söyleyenin dört ikrarı dört şahit yerine geçtiği için, taşlanıp öldürülsün" Böylece dört kez itiraf eden o kişi öldürülmüş.

Sevgideğer Alibaba,mantalitemi anlaman için uzun uzadıya yazıyorum. Diyorum ki, ben Kur'an'ın eksik ya da fazla olduğuna ve daha Reshad gibi Resuller geleceğine inanmıyorum.

Allah elçisi için "Hatemül Enbiya" diyor, "Sen Nebilerin sonuncususun" diyor.
Zikir'in anlamını değiştirdikleri gibi şimdi de Elçi'nin anlamı değişti ve Allah bir kez daha tekzib edildi.

"Her Resul nebidir, ama her nebi resul değildir"i geçtim. Orada anlatılmak istenen şu: Hz. İsa göğe alınmıştır. Bir gün=Bin yıldır, gidiş geliş iki bin yıldır. Milatta doğduysa, direkt gidiş-geliş ikibin yılına eştir. Ama yukarıda "Biraz kaldıysa?" bu süre daha uzun olacaktır.

Hz. İsa Resul idi. İncil'i devralmıştı. Ama dönünce KURAN'a biat edecektir. Bu onun Resullüğünü bozmadığı gibi, Hz. Muhammed'den sonra "Peygamber olarak atanmadığı için" Resulullah'ın da Nebilerin sonuncusu olduğunu bozmuyor.
Kaldı ki, Hz.İsa dönüşünde her ölümlü gibi kalan normal zamanını tamamlayarak ölecektir. Hanif inancında (Yani ilk mezhebsiz, 53 yıllık srı Saadet döneminde) Resulullah'ın Medine'deki mezarının yanına Hz. İsa için rezerv mezar yapılmıştır.

Bir inanışa göre de Hz. İsa'nın Mehdi olarak geri döneceği söylenmiştir ve Mendi için "Mehdi Rasul" denmiştir ve süregelmektedir.

Şimdi bu makul şeyleri bırakalım, Reshad Khaliffe'nin RESUL olduğuna inanalım öyle mi? Acaba Reshad Khaliffe, Hasan Mezarcı gibi "Ben İsa'yım mı?" diyor.

Allah tüm insanlara ruhunda, fakat Hz. İsa'ya ruhu+Ruhül Kuddüs=Kutsal ruhundan üflemiş, yanına almış ve gönderecektir.
Gönderecektir ki, Yecüc-Mecüc, Deccal ve Şeytan'ı öldürsün! Kozmik görevleri var!

Reshad Khaliffe ne yapmış ki, Rasul olsun?
Ahmet Deedat, bilgisayarın olmadığı koca 90 yıl boyunca Kur'an'ı kelime kelime, harf harf saymıştır. Bilgisayar kullanmayı bilen ve ona esirce tapınan Khaliffe de bu verileri kategorize etmiştir.

Evdeki hesap çarşıya uymamıştır. (Ben deedat'ı iyi tanırım, üçgün boyu konuştuk. Demir'in sırlarını anlatmıştım vs.)
Çünkü ŞEDDE çift harf midir, tek mi sayılmalıdır gibi sorunları vardı. Genç asistanı Khaliffe ise, daha sivriydi. Giderek yaşlı ve yorgun Pakistan'lıyı (Hintli değildir, çünkü Pakistan ve Hindistan bölünmüştü. Deedat önce Pakistan'a sonra da Güney Afrika Birliğine göçüp ayakkabı tamirciliğinden başlayarak orada sözü dinlenir bir Şeyhülislam olmaya kadar yükselmiştir.)istismar etmeye ve onun ağzından YALANCILIĞA başlamıştı.
Deedat kendi buluşlarının (hazırına konmuş Reshad) Khaliffe' tarafından istismar edildiğini görmüştür. Ayrıca 19'un (ki ben de bizzat Deedat tarafından mutmain edilmiştim) bir mucize olduğunu ancak, zikri kapsayacak bir açkı olmadığını itiraf etmek yürekliliğini gösterdi. Reshad, hemen bayrağını açtı. (Çünkü hayattaki tek sermayesi buydu)
Deedat ise pusuyüa, tuzağa düştüğünü anlayınca, asistanı Reshad'ın işine son vererek, tüm yayınevlerinden özür diledi ve iddialarını geri aldığını söyledi.

Sırada, Edip Yüksel tarafından Türkçeye çevrilen ve İnkılab yayınevinin yayınladığı Deedat-Khaliffe imzalı eserler de, yayınevenin "BÜYÜK BİR ÖZÜR" yayınlamasıyla son buldu.

Yayınevi bir şeyi daha fark etmişti. Tercümelere sadık kalıp mot-a-mot çevireceğine kendinden eklentiler yaparak, Deedat ve Khaliffe'yi düello ettiren müterciminin sahtekarlığını... Hemen ite-kaka işten çıkardılar.

Çok kompleksli sert ültimatom vermekle şartlanmış ve artniyetinde kendini halif görmek isteyen selefi bulunan ve velinimeti, 19'un BİRİCİK bulucusu Deedat'a olan hayranlığı ile düşmanlığı arasındaki ince ayrımın farkına varmayan Reshad, 19 misyonunu yalan ve yanlışlarını ekleyerek sürdürdü.

Dünyada yapayalnız kalmıştı. Yayınevlerine yeni yazılar yazdı. Hemen herkes reddetti. Ama Edip Yüksel ona destek mesajlarını attı.

Reshad Khaliffe, zamanla Hasan Mezarcı gibi "PEYGAMBER" olduğunu iddia etti. Dünyada buna ilk inanan ve biat eden (Tabi olan, teba olan) ise Edip Yüksel oldu. (Herşeyin bir ilki vardır)

Edip Yüksel, İnkilab kitabevi onu işten çıkarınca işsiz kalmıştı, kendi imkanlarıyla yazılar yazmaya başladı. Babası Sadrettin Yüksel'i, İran mollacaılığını, yani kendi kendini kınamaya başladı, aslını inkar eden bir haramzade durumuna düştü.

Öte yandan Edip Yüksel'in esirce tapınması (Çünkü Edip Yüksel ve Reshad Khaliffe'nin tek sermayesi, kendi varlıklarını ortaya koyacakları tek kulp 19'du, Deedat'tan çaldıkları...

Edip Yüksel'in tiynetsizliği=Vefası ÖYLESİNE HOŞUNA GİTTİ ki TUCSON'a davetiye çıkardı.

Sonra sahte peygamber öldü.

Meydan Edip Yüksel'e kaldı.

Ölümü hep saklandı.
Edip Yüksel ise "Yeni Rasul" adaylığına gözkoydu. Havarilerini topladı, önce elini öptüğü Reshad'ı rasul ilan etti. Ölümü açıklanınca da "Madem, Rasulluk bitmemiş" sıra bende umuduyla, sinsiliğini yapmaya başladı. Reshad onu İran asıllı bir Amerikalı ile evlendirdi.
İşte böyle Ali baba gerekçeler ve tarihçiler!
Kur'an tamamdır, Resulullah son elçidir diyen müslümandır.

Sevgideğer Alibaba, yine diyorsun ki,

"Fikirlerimiz degisik olabilir.
her insan kendi fitrati uzerine yaratilmamismi?"

Katılmıyorum, Adem ve İblis, Habil ve Kabil, her ne kadar tiynet farkı gösterseler de, bu fıtrat değildir. (İnsan sabii=Çocuk masumiyetiyle doğar, sonra zalim olur) Fikirler değişik değil, dikkat edersen ortak paydalarımız ÇOKLUKTA tek fark ben en eski din olan Hanifliktenim, muarızım ise "En yeni din olan Bahai+Reşadizm'den...

Burada din farkı sözkonusu, düşünce farkı değil!
Bizi invite ediyorsun:

"Sayin Ayberg, Sayin Yuksel
Birer yazar olarak,ilkonce sizin burada ornek olmaniz lazim,biribirinizle kapismaniz degil.Ayip oluyor valla su mubarek cuma gununde.
Hani bir laf vardir, Imam osurursa cemmat sicar diye....simdi soylemenin tam yeri.
Ve su forumda ciddi olan ve ogrenmek istiyen okuyucularizin odugunu da unutmayalim."

Haydi bakalım İblisi Adem'e secde ettirt, cennetlik olsun. Haydi engelle bakalım, Kabil'in Habil'e düşmanlığını? Engelle ki, öldürmesin! Yok Alibaba yok!
Bu iş nikah gibi iki kişinin rızasıyla olur.

Devamı geliyor.
sevgiyle kalın.

Respond to this message   
Alibaba_
(no login)
203.26.23.5

Sayin Ayberg

July 27 2001, 2:46 PM 

Ilkonce Yazima hemen cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.

Yukaridaki sozlerinizden sizin baristan yana oldugunuzu anliyorum.

Sayin Edip Yuksel simdiye kadar bu forumda kacak guresti,sorulara cevap vermedi.

Sorular sunlardi:

1-Resat Halife nin Peygamber olduguna inaniyormusunuz?

2-Siz de (saksakcilar demistim ama baris umudu ile degistirelim)destekcileriniz gibi sizin fikrinizde olmayan Muslumanlari"kafir" veya "putperest" diye mi adlandiriyorsunuz oyle mi dusunuyorsunuz?

Ben yine de tek tarafli karar vermenin dogru olmayacagi kanisindayim.

Sayin Edip Yuksel den baris cagrimiza bir yanit bekliyoruz.

selamlar.

Respond to this message   
Alibaba_
(no login)
203.27.69.93

SADECE KURAN:

July 27 2001, 5:14 PM 

2/

208- Ey iman edenler! Hepiniz baris ve selamete girin de seytanin adimlarina uymayin.
Çünkü o sizin aranizi açan belli bir düsmandir.

4/

94- Ey Iman edenler! Allah yolunda cihada çiktiginiz zaman, mümini
kâfirden ayirmak için iyice arastirin. Size selam veren kimseye, dünya
hayatinin menfaatini gözeterek, "Sen mümin degilsin" demeyin. Allah katinda
çok ganimetler var. Islâm'a ilk önce girdiginiz zaman siz de öyle idiniz.
Sonra Allah size lutufta bulundu. Onun için iyice arastirin. Süphesiz ki Allah,
yaptiklarinizdan haberdardir

8/
61- Eger onlar baristan yana olurlarsa, sen de baristan yana ol! Ve Allah'a güven. Çünkü isiten ve bilen O'dur.

49/

10- Müminler ancak kardestirler. Öyleyse kardeslerinizin arasini düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz.

60/
7. Olur ki Allah sizinle düsmanlariniz arasinda yakinda bir dostluk meydana getirir. Allah gücü yetendir. Allah çok bagislayan, çok merhamet edendir.

8. Allah sizi, din hakkinda sizinle savasmayan ve sizi yurtlarinizdan çikarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanlari sever.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.207

ALİBABA ve YANSIZ ARKADAŞLARA-2

July 27 2001, 5:48 PM 

Sevgideğer Alibaba
sevgideğer dostlar!

Mesajımın ikincisi, kaldığımız yerden sürüyor.
Çok iyi niyetler içinde olmanızı beğeniyle karşılıyorum. Ne güzel yazıyorsunuz:

"Lutfen, gecmistekileri unutalim.

Ve su forumda ciddi olan ve ogrenmek istiyen okuyucularizin odugunu da unutmayalim.

Benim silere cagrim "Baris" ama bu forumdaki "Baris" degil.

Muhakkak ki sizlerden ogrenecegimiz pekcok sey var.

Herseyi bilmek yuce Allah a mahsus.

Lutfen negatifliklerle ugrasacagimiza elele verelim.

Cig etini yemesin.

soyleyeceklerim bukadar.

selamlar."

Ama her zamanki gibi evdeki hesap çarşıya uykuyor.
*****Lütfen geçkiştekileri unutalım" diyorsun.

İğneyi kendimize, çuvaldızı karşımızdakine batırırsak aşağıdaki maskaralıklar çıkacaktır.
-------------------------------------------------------

Türkçe Forum 39:18

Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam...

Gönderen: Baris
Tarih: Çarşamba, 25 Nisan 2001, 9:03 p.m.

Arkadaslar, asagidaki yazilarimdan birinde Sn. Avni Cetinkurt'un (Cok guzel bir sitesi var kendisinin : http://www.avni.com) bana yazdigi bir emailden bahsetmis, ve kendisinden izin alabilirsem bu mektubu buraya asacagimi soylemistim. Iste benim sorum ve Avni Hoca'nin mektubu :

--- Baris Yazici wrote:

> Hocam,
>
> Kusura bakmayin ikinci kere rahatsiz ediyorum. Su adreste sizin
> kaleminizden bir mektup var :
>
> http://zigzag-aiberg.hypermart.net/bol04/bol04j.htm
>
> Bu adam hakkinda ne biliyorsunuz? neden gizliyor kendisini, deli
> olabilir mi, vb. gibi sorularim var.
>
> Yanitlayabilirseniz sevinirim
>
> Saglicakla.
> Baris Yazici

--- Avni Cetinkurt Wrote :
O mektup bana ait, bu dogru, ama orada yazdiklarim bilgi toplamak amaciyla
ilgili oldugu icin cogu benim icin anlamsiz, ancak Aiberg'in goruslerini
yansitiyor.
Ben adami sahsen cok iyi tanidim, sadece bir tek yer eksik kaldi:
Kitaplarini nasil yazdigi. Onunla temas halindeyken tek satir yazmadi.
Nasil yazdigini da bilseydim, sana tam bir gorus bildirebilecektim, ama su
an bu imkansiz.

Nasil yazdigi sunun icin onemli:

Aslinda fizigin formel kisminda kelimenin tam anlamiyla zir-cahil, ancak
populer bilim denen sulandirilmis kismi hakkinda cok fazla kitap okumus.
Bu nedenle de kitaplari hic bir sekilde bilimsel degil. Tam bir yafta
gerekiyorsa, "pseudoscience" (ben bunu "bilimimsi" seklinde tercume
ettim).
Bence, bilimden nasibi olmayan insanlari bilimdeki yetkinligine ikna
ederek, buradan kazandigi saygi ve guvenilirligi baska bir alanda
kullanmaya calisan bir, nasil desem, en hafifi cikarci olacak galiba.

Yazdiklarinin da bir ekip tarafindan yazildigini ve ona dikte
ettirildigini saniyorum, ama bunu bilmedigimden tam bir hukum veremiyorum.

Selamlar.

Re: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam...

Gönderen: Edip Yuksel
Tarih: Çarşamba, 25 Nisan 2001, 11:53 p.m.

Yanıtlanan: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam... (Baris)

Bu adamin ne oldugunu arastiran her akilli adam bulur.

Ne yazik ki, boylesine hasta ve sahtekar birinin hasta ve sahtekar oldugunu soylemek bazilarinin tepkisine yol aciyor.

Selam,
Edip

Re: Hans Von Ayberg de kim?

Tarih: Salı, 24 Nisan 2001, 10:48 a.m.

Yanıtlanan: Hans Von Ayberg de kim? (Baris)

: http://zigzag-aiberg.hypermart.net

: adresinde yayin yapan bir web sitesinde
: MAX PLANCK tan tutun da TESLA'ya kadar bircok
: bilim adaminin ismi geciyor. Umberto Eco'nun
: Fouccault Sarkaci'nin okur gibi hissediyorum
: kendimi. Asiri gizemcilik. Bu adam kendini
: neden gizliyor? Sen bu adamla tanismissin
: sanirim. Kim bu ya? Gercekten var mi? Turk
: mu? Alman mi? Danimarka'li mi? Amaci ne?
: Hakkaten dedigi seyleri yapmis mi? Fizik
: biliyor mu? Yoksa yuzeysel bir bilgisi var
: da salliyor mu? Okudugum kadariyla onun
: yazdiklarini ben de yazabilirim. Formal bir
: bilimsel tarzi yok. Ama soyledikleri
: bildigim kadariyla dogru.

Bu adam cok zeki bir Turk. Sanirim malatyali. Kendisiyle bir ara tanismistim. Kisilik problemleri var. Sacini sariya boyuyor ve kendini Alman olarak tanitiyor. Akademik iddialari da palavra. Ansiklopedik bilgilere sahip ve iyi aparma yapabiliyor.

Ne var ki, onun yaptigi Kuran ayetleri uzerinde spekulasyonlar yaparak onlari teorik fizik bilgileri uzerinde yaptigi spekulasyonlarla
ikinci dereceden bir spekulasyonla bir araya getirmek. Bu arada bazan Arapca gramer kurallarini eziyor veya yanlis ceviriler yapiyor.

Bir ara bana hediye ettigi Arz'dan Ars'a adli kitabini okumustum ve hemen her sayfada hatalar veya delilsiz atmasyonlar gormustum.

Bu adam astrloji safsatasina inaniyor ve Harun Yahya namiyla muritlerinin calismalarina sahip cikan Adnan Oktar ile benzer megalomanyakliklarin hayaliyle yasiyor.

1997'de Yasar Nuri Ozturk bir ara onu kendi programinda giyabinda ovmustu ve adamin icyuzunu bilen gazeteler ve ATV Yasar Nuri'yi utandiracak yayinlar yapmisti. Kitaplarini dogru durust okumadan belki anlama kapasitesine sahip olmayan Yasar Nuri kirdigi potu duzeltmek icin onu canli olarak bir hafta sonraki programina cagirdi. O sirada bir rastlanti olarak ben bir is icin Istanbul'daydim. Benim o programa katilmam icin israr etti.

Program'da onun "burclara (galaksilere) yemin ederim" ayetini burclarin (galaksilerin) gelecegin bilgisini belirledigini/verdigini, insanlarin dogum gunlerinin onlarin karakterini etkiledigini ileri suren astroloji sacmaligina delil olarak gosteriyordu.... Kendisine, masa uzerindeki su bardagini gosterip: "bu su bardaginin benim uzerimdeki cekim gucu veya etkisi en yakin yildizdan daha fazladir! Ayrica kaderimi bu bardak ve icindeki su daha fazla etkiler!" demistim.

UFO konusunda da "Uzaylilarin yeryuzunu yillardir ziyaret ettigine insanlar uzerinde ameliyatlar yaptiklarina inananlar aptaldir" deyince seyircilerden protesto telefonlari geldi. Bunun uzerine Yasar Nuri benim seyircilerden ozur dilememi istedi. Ben, "gercegi soyledigim icin ozur dilemem" dedim ve UFOcularin gerizekali oldugunu tekrar ettim! Megerse bu adami ciddiye alan bircok kisi varmis!

: Adam Arjantinli unlu yazar Jorges Luis
: Borges'in kitabina onsoz yazdigini iddia
: ediyor.

Atiyor.

: Zamanda yolculuk yaptigini iddia ediyor.

Hepimiz ediyoruz! Geriye dogru yolculuk ettigini soyluyorsa milyarlarca mezhepci sunnetci Musluman da onunla beraber yolculuk yapiyor.

: Hizir tezkeresi diye bir olaydan bahsediyor.
: Abdul Kadir Geylani ve bir takim insanlarin
: isimlerini aniyor.

Megalomanyak, Paranoyak ve Sizofreni kelimelerinin anlamlarinin aciortaylarina bak, ne demek istedigini anlarsin.

: Hadisci bir sahsiyet : Bir hadise göre:
: ìRabbimiz, her g¸n Levh-i Mahfuzía 360 kez
: nazar eylemektedirî. Bunun anlamı,
: Allahíın, duaları kabul edilen
: bazı kulları iÁin,
: değişikliklere aÁık
: bulunmasıdır.

Kendini cahillere evliya olarak satmaya calisiyor.

: Bazi onemli izimler ve kavramlar soyle :
: Hazreti Mehdi, zigzag, KMA ,Oyuk D¸nya
: Teorisi, naziler, ERIC-JAN HANUSSEN,
: ìGör¸nmez olmanın sırlarıî
: PHILADELPHIA DENEYİ
: EINSTEINíİN SON S÷ZLERİ

: Dhurakhapalam

: Superstrings: A Theory of Everything

: STEPHEN HAWKING

: Kaf Sıradağları
: James JOYCE

Bu adam bilimsel terimlere dinsel giysiler giydireriyor ve icine bir demet tasawwuf gizemi, bir adet hizir golgesi ve bir tutam astroloji safsatasi katarak yaricahillere satiyor. Kitabinda bir tek orijinal bilimsel bir bulgu bulamazsin.

Bu adam kisiligiyle psokologlar icin bir arastirma konusudur. Ayrica, bu adami ciddiye alabilen OKUR YAZAR onca insanin bulunmasi ise bir sosyolojik arastirma konusudur. Turkiye'de doktora ogrencileri neden bu konuyla ilgilenmiyorlar, anlamiyorum.

Selam,
Edip

------------------------------------------------------

Gönderen: Guvenc
Tarih: Salı, 24 Nisan 2001, 6:05 p.m.

Yanıtlanan: Hans Von Ayberg de kim? (Baris)

Selamlar Baris,

Burada bu kisi hakkinda daha once oldugu gibi haddi asan seyler soylenecegi anlasiliyor...

Sana tavsiyem sudur:Eger bu kisi hakkinda saglam bir izlenim edinmek isiyorsan,sozunu ettigin sitede fizikci Avni'den gonderilen mektup diye bir kisim var.O uzunca yaziyi oku.Cunku bu kisi onu yakindan taniyor ve kendisi (en azindan bu konuda)el-emin'dir..Ve,bu konuda, baskasinin sozunu kaale alma ki dogru cumlelerin arasina ,maksatli veya maksatsiz,agir ithamlar iceren yorumlar seni ,bu konudaki, gercekten saptirmasin...

Ogutvari yazim icin kusura bakma..

Selamlar

Gönderen: Z.Q.R
Tarih: Salı, 24 Nisan 2001, 6:51 p.m.

Yanıtlanan: Re: Hans Von Ayberg de kim? (Guvenc)

Merhabalar,

@Baris;
Bence Ayberg'in kimliginden ziyade onun eserlerini ele almak lazim! Onun gercek kimligini bilmemiz yada bilmememiz bize ne birsey kazandirir nede kaybettirir.

@Güvenc;
Olumlu ve tarafsiz yaklasimina katiliyorum:))
Forumun kapanmasindan önce ayni tutumu sergiledigini hatirliyorum, bana Avni'nin mail adresini verdigin icin bir daha tesekkür ederim.

@Edip;
Hans Ayberg yada gercek ismi herneyse aranizda gecenleri izlemedim ve Nuri Öztürk'ün programinda neleri tartistiginizi bilmiyorum!
Senin sözüne güvenmeme ragmen elestirini mantikli bulmuyorum. Sacini boyatiyor diye insan yadirganir mi hic:)) Kimlik problemi oldugunu nasil tesbit ettin? Memleketi hakkinda farkli dedikodular duydum, simdi sen onun Malatyali oldugunu söylüyorsun, peki bu neyi ispatlar?
Türkiye'de Almanya Nazisinden kacmis Yahudi-Almanlar yasiyor, bunlar simdi malatyada, istanbulda yada herhgangi sehirde yasiyorlar, simdi sen bunlarin asillarini tesbit edebilirmisin?
Ayberg'in mükemmel Almanca bildigi dogru mu?

Madem kitabinda mesnedsiz, tutarsiz ve Quran'a aykiri teorem ve yazilari var, zahmet edip bunlari elestiren bir yazi asmayi neden bunca yildir (1997'de tanistigini söylüyorsun)ihmal ediyorsun??

Ben Ayberg'in kitablarini okudum, bazi yazilari gercekten fantazi ve bilim-kurgu gibi geliyor insana, bunlari ne teyid etme nede yalanlama imkanim maalesef yok:((

Bu konuyla gercek uzmanlar ilgilense herkes icin daha olumlu olacagini düsünüyorum!!

Selam

Z.Q.R

Tarih: Perşembe, 26 Nisan 2001, 3:16 a.m.

Yanıtlanan: Re: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam... (Edip Yuksel)

Bu mesajin bir muhatabi da ben olma ihtimaline karsi haddim olmayarak bir iki sey soyleyebilir miyim?

Oncelikle asagida deprem dede'li gereksiz mesajimda A.Mete Isıkara'yi hedef alan cahilce ifadeler kullanmis ve ismini vermeden de olsa bu adamin arkasindan konustugum icin az pisman olmamis biri olarak aiberg'e yazdiklariniza biraz tepki gosterdim...Lafin burasinda kusurum varsa affola deyip lafa devam edeyim...Bunu ahlak timsali oldugumdan degil yasadiklarimdan ogut cikarmasini bilen geyigin teki oldugum icin yapiyorum ve bu tutumda istikrari yakalamis bir kardesinizim :)) Zira bizim sulaleye bakarsaniz giybet etmeyen tek fakir bendenizdir

Cok uzattim ama aiberg'le ilgili en ufak bir yorumda bulunmadim ve su anda bu isin formel kismiyla bogusan biri olarak sozkonusu kitaplarin aslinin astarinin ne oldugunu az-cok biliyorum,acizane...

Kabahatim varsa,sizi uzduysem tekrar kusura bakmayin ..

Hadi eyvallah...

Yargisiz Infaz

Tarih: Perşembe, 26 Nisan 2001, 3:56 p.m.

Yanıtlanan: Re: Hans Von Ayberg de kim? (Baris)

Sevgili Baris,

Herkes gibi sende inancini ifade etmekte özgürsün (pozitivist ve materyalist düsünceye yakin oldugunu bildirmen gibi)!
Ne varki bazilari farkli inanc yada düsüncelere sahip olan kisileri birtürlü hazmedemiyorlar:((
Materyalist yada darvinist görüse karsi olanlar yada sahip cikanlarin kavgasi gibi.
Örnegin senin düsüncelerine karsi kisiler seni ya kafir yada mecnun olarak sucluyabilirler:-)

Gelelim sadete, Hans Ayberg'in bir iki kitabini okudugunu fakat tüm eserlerini bilmedigini söylüyorsun.

Ayberg'in Hadis ve Sünnet hakkinda söylediklerini daha iyi anlamak icin bütün eserlerini okumak gerekir. "Arz'dan Ars'a Evren 2" dizisinin Apendix 22,23,24,25,26 bölümlerinde bu konu hakkinda detayli bilgi vermektedir.

Hemen belirteyim Ayberg'in Resad Halife hakkindaki yanilgisina (ona bu konuda fax ve mektup yollamistim)katilmiyorum, ama bu onu tamamen ret etmemi gerektirmez, bu sitede bircok kisi hatta sen dahil Resad'i sahte Elci olarak görüyor olmasi bizlerin ortak ilkede birlesmemize engel degildir.

Son olarak Ayberg'in eserlerini henüz tanimadan Almanyada Televizyonda 4 Alman müslüman bilimadamlarinin röportajini seyretmistim. Bunlarin arasinda Prof. SIEGFRIED SAGA adindaki (muhtemelen bir künye isim) bilgin yaklasik 50 yildir müslüman oldugunu ve sadece Quran'i otorite kabul ettigini söylüyordu. Aralarinda tesettür tasimayan, Islamiyette basörtü emri olmadigini savununan bir Dr. Hanimda vardi.

Acikca bi kisiler Ayberg'in bahsettigi Sieg-Sag cemaatininden olabilirler.
Olayin icyüzünü bilemiyecegim ama Ayberg'in atmasyon yapmadigini söyleyebilirim.

Selam,

Z.Q.R

He Canim He, ve Reshad Khalifa

Tarih: Perşembe, 26 Nisan 2001, 9:41 p.m.

Yanıtlanan: Yargisiz Infaz (Z.Q.R)

Bak ben elimden geleni arastirdim adamla ve kendisini taniyan bir gercek fizikcinin mektubunu yayinladim. Olay bu. Erkek adam cikar ortaya ben hansim, bilgim budur der, kendini gizlemez :)))

Reshad'a gelince ben ona sahte elci demedim. Sadece elci olduguna inanmadigimi soyledim. Cunku sahte elci dedigimizde adama sen sahtekarsin demis olabiliriz. Ancak RESHAD kendinin elci olduguna gercekten inanmis olabilr. Bu durumda yaptigi deklarasyonu SAHTEKARLIKLA aciklamak yanlis olacaktir. Birkac sey sozkonusu olabilir, bunlardan bazilari :

1. Kendisinde zihinsel bir problem olabilir (afedersiniz delirmis olabilir)
2. Insanlari siniyor uzerlerinde deney yapiyor olabilir :)) (KIS KIS KIS:))
3. Delilleri yanlis degerlendirmis olabilir.

vs.vs.vs

Allah'a emanet olun

Tarih: Perşembe, 26 Nisan 2001, 9:49 p.m.

Yanıtlanan: Re: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam... (Edip Yuksel)

Merhaba Edip,

: Bu adamin ne oldugunu arastiran her akilli adam
: bulur.

Aybergin kitablarini telif eden kisiler, birzamanlar beraber calistigi gazeteciler, bilimadamlari kim oldugunu tam olarak cözememisken, bir Tv programinda yargilamak icin tanistigin Ayberg'in sahtekarligini nasil cözdügünü merak ediyorum:-))

: Ne yazik ki, boylesine hasta ve sahtekar
: birinin hasta ve sahtekar oldugunu soylemek
: bazilarinin tepkisine yol aciyor.

Ne ilginctir ayni seyleri senin icinde söylüyorlar..."Edip Yüksel **** tekidir vs. vs." Dostum, insanlari elestirmek ve sorgulamaya evet fakat yargilamak ve damgalamak zihniyetine karisiyim. Eger seni sahtekar ve bilmem ne olarak anlatan ve tanitan kisilere uymus olsaydim, bugün burada seninle yazisiyor olmazdim!
Onun icin Ayberg hakkinda yazdiklarini dogru bulmuyorum. Senden bir ricada bulundum ama sen maalesef tepki vermedin. Bunun yerine Ayberg'i deli ve sahtekar ilan etmeye devam ediyorsun:((

Quran'a inanan ve bilimsel yapilanmadan yana olan birisine "sahtekar" demeni sana yakistiramiyorum!

Ayberg'in hasta ve deli olduguna dair elinde rapor mu var?

Senden tekrar rica ediyorum; Ayberg'in eserlerinde elestirdigin ve sözde Amerika'ya gelmeden önce not aldigin sahtekarliklarini buraya en yakin zamanda postala. Tabi olay bununla kalmayacak...

Selam ve Sevgilerimle

Z.Q.R

Re: He Canim He, ve Reshad Khalifa

Tarih: Perşembe, 26 Nisan 2001, 10:11 p.m.

Yanıtlanan: He Canim He, ve Reshad Khalifa (Baris)

: Bak ben elimden geleni arastirdim adamla ve
: kendisini taniyan bir gercek fizikcinin
: mektubunu yayinladim. Olay bu. Erkek adam
: cikar ortaya ben hansim, bilgim budur der,
: kendini gizlemez :)))

Iyide adam hayatinin tehlikede oldugunu ve bazi cevreler tarafindan afaroz edildigini söylüyorsa gizlenmeye elbette hakki var:-))
Hem reklam ve sov yapmaktan kacindigini kitablarinda sürekli yaziyor. Ayberg'in amaci eserlerinle kitlelere ulasmak, meydanlarda nutuk atmak degil!

: Reshad'a gelince ben ona sahte elci demedim.
: Sadece elci olduguna inanmadigimi soyledim.
: Cunku sahte elci dedigimizde adama sen
: sahtekarsin demis olabiliriz. Ancak RESHAD
: kendinin elci olduguna gercekten inanmis
: olabilr. Bu durumda yaptigi deklarasyonu
: SAHTEKARLIKLA aciklamak yanlis olacaktir.
: Birkac sey sozkonusu olabilir, bunlardan
: bazilari : 1. Kendisinde zihinsel bir
: problem olabilir (afedersiniz delirmis
: olabilir)
: 2. Insanlari siniyor uzerlerinde deney yapiyor
: olabilir :)) (KIS KIS KIS:))
: 3. Delilleri yanlis degerlendirmis olabilir.
: vs.vs.vs

Dostum, bu yazdiklarin tam bir komedi LOL
Resad'a sadece "sahtekar" demedigin kaldi:-))

Alemlerin Rabbine emanet ol!

Z.Q.R

Tarih: Cuma, 27 Nisan 2001, 11:23 a.m.

Yanıtlanan: Re: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam... (Z.Q.R)

Merhaba Hasan,

Araya girmis gibi olmiyayim ama tekrar supermenlik yapmak gerekirse,

Hani tabloyu tamamlamak icin soyluyorum,aiberg hakkinda bu kadar siki bir elestri yapanlar gariptir ki Big Bang'i ve genislemeyi v.b. sanki kesin bir gercek gibi sunup bunu tefsirlerine koyabiliyorlar ?? Edip Bey 4 tanik olayinda DNA A,S,G,T (toplami 4 eder) nin tanikligi gibi guzel bir harala gurele ornegini savunabiliyor...vs.

Son olarak Avni C. web sayfasindaki tartisma forumunda zaman zaman aiberg 'ten ucuk yorumlara referans vererek spekulatif yazilar yaziyor,her ne kadar kisiliksiz(?),zavalli(?),sorunlu(?) birinden de olsa... Cop sepetini doldurmak ne kadar kolaysa elestirdikleri insanlarin yaptiklarindan yuz cevirmemek de o kadar kolay herhalde...

Not: Avni C. bu foruma gecen aylarda ugramis ve munafik damgasi yiyip 19 hakkinda sordugu hicbir soruya cevap alamadan gitmisti...

Selamlar

Tarih: Cuma, 27 Nisan 2001, 3:41 p.m.

Yanıtlanan: Re: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam... (Guvenc)

: Merhaba Güvenc,

: Araya girmis gibi olmiyayim ama tekrar
: supermenlik yapmak gerekirse,
: Hani tabloyu tamamlamak icin soyluyorum,aiberg
: hakkinda bu kadar siki bir elestri yapanlar
: gariptir ki Big Bang'i ve genislemeyi v.b.
: sanki kesin bir gercek gibi sunup bunu
: tefsirlerine koyabiliyorlar ?? Edip Bey 4
: tanik olayinda DNA A,S,G,T (toplami 4 eder)
: nin tanikligi gibi guzel bir harala gurele
: ornegini savunabiliyor...vs.

Evet, Hans teorileri kitabina alinca sahtekar, mecnun bilimsel dergilerde (!) bunlar yayinlaninca referans ve saygin oluyor!!!
Halbuki Ayberg karsit teorileride eserlerinde yaziyor, örnegin acik Evren modeli kapali Evren modeli vs. vs.

: Son olarak Avni C. web sayfasindaki tartisma
: forumunda zaman zaman aiberg 'ten ucuk
: yorumlara referans vererek spekulatif
: yazilar yaziyor,her ne kadar
: kisiliksiz(?),zavalli(?),sorunlu(?) birinden
: de olsa... Cop sepetini doldurmak ne kadar
: kolaysa elestirdikleri insanlarin
: yaptiklarindan yuz cevirmemek de o kadar
: kolay herhalde...
: Not: Avni C. bu foruma gecen aylarda ugramis ve
: munafik damgasi yiyip 19 hakkinda sordugu
: hicbir soruya cevap alamadan gitmisti...

Avni'yi burada hatirliyorum:-)
Ayrica Edip'i suclayan, elestiren bunca Dr. ve Ilahiyatci Edip'i cürütüyor anlamina gelmedigine göre, Avni'nin Hans'a katilmadigi ve elestirdigi noktalarda onu cürütüyor anlamina gelmez.
Ayrica Edip H. Ayberg'in eserlerindeki teori ve bilgilere ansiklopedik derecede diyor, halbuki gecen elime gecen bilimsel bir popüler dergide simetrik-asimetrik yaratilis hakkinda Ayberg'in yillar önce kitablarinda yazdiklarinin aynisini zikrediyorlardi. Simdi Edip bu yazarin Ayberg yada onun müridi falan oldugunu diyemez, cünkü hic alakasi yok. Yazar Alman bilimadami ve hiristiyan. Edip'e yazdigim mesajda almanyada müslüman bilimadamlarindan olusan bir cemaatten bahsettim, oda bunlarin Ayberg'in uydusu olabileceklerini dile getirdi, halbuki bunlardan bazilari 30-50 seneye yakindir müslüman olduklarini söylüyorlar.

: Selamlar

Saygilar sunarim,

Z.Q.R

Hans von Ayberg hakında

Gönderen: sude
Tarih: Salı, 1 Mayıs 2001, 1:57 a.m.

Forumdaki herkese merhaba

Bu konuyu cok önce tartışıp bitirmiş olduğunu

biiyorum.

Yinede konuyla ilgilenen arkadaşlara Hans

Ayberg'le ilgili bildiğim sadece iki konudan

bahsetmek istiyorum.

Bir televizyon programında bizat kendisi

belirtmişti "Kaza gecirdiğini, başında metal

parcası olduğunu,uzaydan gelen manyetik

dalgaların buna etki ettiğini,bundan dolayıda

olagın üstü bazı yeteneklere,görüşlere sahip

olduğunu iddia etmişti...

Dört yıl öncede,abime fal bakmış gelecekle

ilgili şahsi bilgiler vermişti(tanıdığım

bircok kişiyede)

Bence,ne onu tanımaya,nede yazdığı kitapları

incelemeye gerek bırakmayan bu iki iddamı

ispatlıyamıyacağım icinde üzgünüm.

Yinede o şahsa inananlar varsa birkez daha

düşünsünler. Tanımadan gereksiz koruyanlarada

şaşırıyorum doğrusu.

"Dileseydik onları sana gösterirdik,sende

onları yüzlerinden tanırdın.Sen onları

sözlerinin eğriliğinden tanıyabilirsin.

Allah tüm işlediklerinizi bilir" 47/30

Esenkalın

======================================================
NOT:180 saat TV'de canlı yayın yaptım, böyle bir şey söylenmedi, kayıtları, tutanakları var. Böyle de atılmaz ki... Sadece Yaşar Nuri Öztürk ile (Edip Yüksel'in katıldığı programda) Bilgehan isimli bir bayan telefonda bunu iddia etti, ben dahilherkes gülüştük. Edip Yüksel ise dikkatle kafama bakmaya başladı. Ta ki Yaşar Nuri öztürk onu dürtene kadar, ağzı açık donakaldı.
=======================================================

Re: Hans von Ayberg hakında

Tarih: Salı, 1 Mayıs 2001, 3:02 a.m.

Yanıtlanan: Hans von Ayberg hakında (sude)

Merhaba Suda,

Hans Ayberg hakkinda o kadar farkli ve tutarsiz seyler yaziliyorki..neyse sizinkide bir komedi olacak derecede:-))

Ayberg'in zorunlu olarak fal meraklisi insanlara "fal baktigini" ve bunun nedenlerini kitablarinda aciklamis bulunuyor. Bu nedenle sizin bu söyleminiz yeni birsey degil.

Fal konusunda Edip gecenlerde burclar'in insanlar üzerine etkileri olmadigini söylemesi bence dogru degil. Ay'in bile dünyamizi ve üzerindeki varliklari nasil etkiledigini yakindan takip eden ve tesbit eden bilim adamlari varken, yildiz sistemleri ve onlarin konumlari bizleri haliyle etkilemektedir. Bu konu hakkinda Ay ve dünyadaki yasamin baslangici hakkinda bir yazi asacagim insaallah. Burclar derken ben Evreni bir bütün olarak ele aliyorum:-))
Konu Burclardan acilmisken, 85. sure BURUC ve baslibasina mucize olan TARIQ suresini (86. sure) insaallah yazimda degerlendirecegim. Beyin jimnastigi olsun diye, degerli okuyuculara 24:35 ve 24:40 ayetleri incelemelerini öneriyorum.
24:35 deki KEVAKEB "isik kaynagi olmayan" -gezegen- büyük ihtimalle dünyamiz ve Ay!
Quran bu görünen-görünmeyen (56:75) isik kaynagina NECM (4 yerde) ve ENNUCUM (9 yerde)ve isigina ZIYA terimini kullanir. Bu terim su ayetlerde gecer;2:17,20 10:5 21:48 24:35 28:71
Sadece 2:17,20 21:48 28:71 de yildizlar ile birklikte gelmemis, ALLAH'in asil ziya kaynagi oldugunu 24:35'den bu ziyanin nar(elektromanyetik) isiktan farkli birsey oldugunu ifade eder. Bunun anlamini insaallah yazimda acikliyacagim.

86. sure Quran'i Allah kelami olarak kabul etmeyenlere meydan okumadir.
Kendilerini bilimadami sanan ve iddia eden ateist-materyalist kisiler, karanliklar icinde kalmis zavalli yarasalardir.

Selam ve sevgilerimle,

Z.Q.R

Tarih: Salı, 1 Mayıs 2001, 7:10 a.m.

Yanıtlanan: Re: Hans von Ayberg hakında (Z.Q.R)

: Fal konusunda Edip gecenlerde burclar'in
: insanlar üzerine etkileri olmadigini
: söylemesi bence dogru degil. Ay'in bile
: dünyamizi ve üzerindeki varliklari nasil
: etkiledigini yakindan takip eden ve tesbit
: eden bilim adamlari varken, yildiz
: sistemleri ve onlarin konumlari bizleri
: haliyle etkilemektedir. Bu konu hakkinda Ay
: ve dünyadaki yasamin baslangici hakkinda bir
: yazi asacagim insaallah. Burclar derken ben
: Evreni bir bütün olarak ele aliyorum:-))
: Selam ve sevgilerimle,
: Z.Q.R

Iddian icin delillerini bekliyorum.

Selam,
Edip

Gönderen: Naci Çelik
Tarih: Salı, 1 Mayıs 2001, 1:43 p.m.

Yanıtlanan: Re: Hans von Ayberg hakında (Z.Q.R)

: Konu Burclardan acilmisken, 85. sure BURUC ve
: baslibasina mucize olan TARIQ suresini (86.
: sure) insaallah yazimda degerlendirecegim.
: Beyin jimnastigi olsun diye, degerli
: okuyuculara 24:35 ve 24:40 ayetleri
: incelemelerini öneriyorum.
: 24:35 deki KEVAKEB "isik kaynagi
: olmayan" -gezegen- büyük ihtimalle
: dünyamiz ve Ay!
: Quran bu görünen-görünmeyen (56:75) isik
: kaynagina NECM (4 yerde) ve ENNUCUM (9
: yerde)ve isigina ZIYA terimini kullanir. Bu
: terim su ayetlerde gecer;2:17,20 10:5 21:48
: 24:35 28:71
: Sadece 2:17,20 21:48 28:71 de yildizlar ile
: birklikte gelmemis, ALLAH'in asil ziya
: kaynagi oldugunu 24:35'den bu ziyanin
: nar(elektromanyetik) isiktan farkli birsey
: oldugunu ifade eder. Bunun anlamini
: insaallah yazimda acikliyacagim.

: 86. sure Quran'i Allah kelami olarak kabul
: etmeyenlere meydan okumadir.
: Kendilerini bilimadami sanan ve iddia eden
: ateist-materyalist kisiler, karanliklar
: icinde kalmis zavalli yarasalardir.

: Z.Q.R

Merhaba Hasan bey.
Yazını bekliyorum.Düşünce bütünlüğünüze maydanoz olmasın ama BURUÇ kelimesi ile ilgili bir tesbitimi size bildirmek isterim.

Beyt ve Burç/Mihrab ve Mescid

Kelimeler,birbiri ile MESANİ kelimelerdirler.
Yani kelimeler,birbiri ile müteşabih(benzer) iki çift kelimedirler.

Kelimeler,mikroda:İçinde barınılan ev veya binalara,makroda:Üstünde Ademoğullarının yaşadığı gezegenlere dikkat çekerler.

Selam ile.

Hans Ayberg ve davetiye!

Tarih: Cuma, 11 Mayıs 2001, 2:09 a.m.

Selam,

Bu forumda aramizda olmamasina ragmen, tartisma hatta karalanma hedefi olan sayin Hans Ayberg'i foruma davet eyledim.
Kendisine fikirlerini forumda tartismaya ve kisiligine yöneltilen suclamalara cevap vermesini teklif ettim. Daha önce ayni sekilde Yasar Nuri Öztürk'ü davet etmistim, ne varki maalesef kendileri icabet etmediler:((
Ayberg'in siteligini üstlenen adresden alintiladigim son mesajini buraya asiyorum:-)

"Sevgideğer Okurlarım,
Sonunda özlem bitiyor. Yeniden aranızdayım. Size çok yakınım ve artık içinizden biriyim. Bu sitede yeni makalelerim, bilimsel dökümanlarımla ve hatta, basıma hazır yeni kitaplarımdan pasajlar sunarak buluşuyoruz.
Ayrıca, bu siteden bana dolaysız ve yüzyüze ulaşabileceksiniz. Bunun için gereken e-mail adresimi ve cep telefonumu hemen izleyecek olan 2. mesajımda bulabilirsiniz.
En kısa zamanda görüşmek üzere, herbirinizi hasretle kucaklıyorum.

Saygı, Sevgi, Selam."

Hans Aiberg

Mail adres;

hans_ayberg1@hotmail.com

Kuyulardaki Taşlar ve Akıllıların tavrı ne olmalı?

Gönderen: Bulent Sahin
Tarih: Pazar, 13 Mayıs 2001, 1:32 p.m.

Yanıtlanan: Bu forumda delilerin sayisi yuzde besi gecerse.. (Edip Yuksel)

: Bu forumu zirdelilerle doldurmak mi
: istiyorsunuz?

: Ancak zirdelilerin sayisi artarsa dogru durust
: bir tartisma ortami olmaz.

: Simdi bir akilli cikip, "deliye niye
: zirdeli diyorsun" diye beni elestirirse
: sasmam.

: Selam,
: Edip

Edip Bey Guzel bir konuya temas etmiş...

Yalnı bu forumdaki zırdelilerden çok akıllıların suçu daha buyuk bence...

Adamın biri kuyuya bir taş atıyor ve forum onun taşı etrafında şekilleniyor...
Eger deliler muhatap alınmazlarsa onların beslenme kaynakları olan cevaplar onlara verilmezse, Forum gundemini bizler belirlersek (yukarıdaki "Yaratıcı"ya dair olan ciddi ileti zinciri gibi )

Delilerin kuyuya taş atma hevesleri de kursaklarında kalır...

Bizlerin yapacak daha ciddi işleri var sanıyorum...

Deprem tellalı yalancı Baho
Aydaki imajıyla Hasan Mezarcı
Fırka-i Naciye
Sahte Alman Gercek Sahtekar Hans efendi ve daha niceleri bizleri mesgul etmemeli...

Re: Acaba edip kardes niye rahatsiz oldu?

Tarih: Çarşamba, 16 Mayıs 2001, 12:46 a.m.

Yanıtlanan: Re: Acaba edip kardes niye rahatsiz oldu? (Edip Yuksel)

Dostum,

Bahattin'e inanmak isteyen varsa birak inansin:-)
Forumda Bahattin'in mektubu yada iddiasina yer verilmesine karsi cikarsak Bahattin'i hakli cikarmis oluruz. Bu kisilerin gercek niyetlerini ortaya koymak ve tartismak forumda yanlis olmaz.
Daha önce Hans Ayberg'i davet ettigim icin karsi bir yazi yazmistin. Bu konudaki tavirlarini tekrar gözden gecirmeni öneriyorum. Yasaklayici zihniyete karsi cikan özgürlükcü bir mümin, yanlis yada sapik bile olsa fikirlerin, iddialarin aciklanmasina karsi tavir alabilir mi??

Firavunun en küstah sözleri/iddialari bile Quran'da sansürlenmedigine göre, Bahattinin küstah iddialarinin forumda yer almasina karsi gelmemeliyiz.

Selam,

Hasan

Onemli degil

Tarih: Çarşamba, 16 Mayıs 2001, 4:23 a.m.

Yanıtlanan: Re: Acaba edip kardes niye rahatsiz oldu? (Z.Q.R)

Benim karsi ciktigim sudur: forumun duzeyinin duzeyli adamlar tarafindan duzeysizleri alintilayarak dusurulmesi. O sacmaliklarla vakit gecirmemeliyiz diyorum.

Ben bu tur yazilarin sansur edilmesini istemiyorum; ama akilli adamlardan oto sansur bekliyorum.

Baho konusu burada daha once gundeme getirildi ve tartisildi. Ona inanan birileri buraya ugrayip yazarsa o zaman o kisiyi aydinlatmak icin vakit harcanabilir.

Ancak ortada boyle bir durum yokken Bahaddinin Allah'a yakistirdigi yalan kehanetlerden haberdar olan bir arkadasin onun bir yazisini buraya asmasini gereksiz ve anlamsiz buldum. O yaziyi asan Baris olmasaydi, tanimadigim biri olsaydi verecegim cevap baska turlu olacakti.

Aradaki farki umarim anlatabildim!

Hala beni yanlis goruyorsan yapacagim birsey yok. Kimbilir belki sen haklisin!

Selam,
Edip
-----------------------------------------------------

Re: Adam topluyorum

Tarih: Perşembe, 17 Mayıs 2001, 11:18 p.m.

Yanıtlanan: Adam topluyorum (Baris)

Aman dikkat Edip duymasin:-))

lol

Yav bizim Hans gelmiyecek galiba, beyefendiler mailime bile cevap vermedi:-(

Forum böylede senlik bence. Aramizda ateist olmadigini nereden tesbit ettin??

Selam,

Hasan

Re: Adam topluyorum

Tarih: Cuma, 18 Mayıs 2001, 1:31 a.m.

Yanıtlanan: Re: Adam topluyorum (Z.Q.R)

: Aman dikkat Edip duymasin:-))

: lol

: Yav bizim Hans gelmiyecek galiba, beyefendiler
: mailime bile cevap vermedi:-(

Duymaz olur muyum?

Tutarli tartisabilen ateistlerle konusup tartismayi tutarsiz inananlarla ile konusup tartismaya tercih ederim.

Dilediginiz adami cagirin ama su adamlarin akli dengesi yerinde olsun. "Kimin akilli kimin deli oldugunu nasil belirleyecegiz, buna kim karar verecek?" diye akillica bir soru soracaksaniz, cevap vereyim:

x uzeri n + y uzeri n = z

Selam,
Edip

Aiberg'ten alintilar!!

Tarih: Pazar, 20 Mayıs 2001, 6:59 p.m.

Herkesin alinti yaptigini görünce modaya uyup birkac alinti (ki bunlari etüd ettim) ben yapayim dedim.

Referans 75, QURAN'IN KIMLIGI

KURAN kisiligi-kimligi; rakipsiz, essiz, korunmus, degismemis bir varlik olup, Resulallah'in "Veda hutbesinin son cümlesiyle" :Size Kuran'i birakiyorum(*). Bize birakilmis tek mirastir. Bunun nedeni bir baska hadistir. Hars diyorki (**) "Mescide ugramistim, ne göreyim halk hadislere dalmis! Hemen Ali'ye gidip durumu bildirdim: "Ey müminlerin emiri görmüyormusun, halk hadislere dalmis. 'Ali sordu "Gercekten öyle mi?'"Evet dedim, bunun üzerine Ali sunlari söyledi: 'Allah elcisinden isittim ki gelecekte gerceklesecek fitneden (Dinsel sapiklik Süfyanizm göstergelerinden biri olan, hadislere ayetleri kirdirmak) söz ediyordu. 'O fitnelerden kurtulus nasildir?" diye sorunca Resuallah buyurdu ki: "KURTULUS ALLAH KITABINDADIR. CÜNKÜ SIZDEN ÖNCEKILERIN HABERLERI DE SIZDEN SONRAKILERIN HABERLERI DE ARANIZDAKILERIN HÜKMÜ DE ONDADIR. O HAKK ILE BATILI BIRBIRINDEN AYIRAN KESIN BIR HÜKÜMDÜR. SAKA VE BOSSÖZ DEGILDIR. ONU TERK EDEN HER ZORBANIN ALLAH BOYNUNU KIRAR.O ALLAH'IN EN SAGLAM IPIDIR. O HIKMETLE DOLU KURAN'DIR.

O en dogru yoldur. O bos arzularin haktan saptiramiyacagi, dillerin karistirip, belirsiz edemeyecegi bilim adamlarinin doyamayacagi cok tekrarlanilmasindan bikilmayan ilginc özelllikleri bitip tükenmeyen bir kitaptir. O öyle bir kitaptir ki, cinlerden bir grup onu dinledikleri zaman "Biz hayranlik veren ilginc bir Kuran dinledik ki, Hakka ve dogruya yöneltiyor." (72:1-2) demislerdir. O'na dayanarak konusan dogrulanir. Onunla amel eden ödüllendirilir, O'nunla hükmeden adalet eder. O'na davet eden en dogru yola cagirmis olur."

Kuran'in kendi kisiligini ve kimligini anlatan bu metin ehli kitab; kafirlere degil, biz müslümanlara bir yergidir. Bu yergiyi 25:30 ayeti de anlatiyor, Ahirette Resulallah'in bizden nasil yakinacagini, sefaat degil terk edecegini bildiriyor. "Elci de: 'Ya Rabbi kavmim bu Kuran'i terk edilmis biraktilar demistir."

Gercekten asri saadeti daresini devirerek yerine gecen oligarsiyle birlikte peydah olan cehalet, sultanlardan prim gördügü icin bagnazlik, fitne, ihtilaf kavga, iskence ve zulüm rezaleti yeniden "Cahilliye" devrini geri getirmistir.

Resulallah sagliginda "Kuran ayetleriyle karismamasi icin siddetle "Kendi sözlerinin yazilmasini, sonsuza dek" yasaklamis, ancak yasagini iki yüzyil sonra (Hicri 2.yy) Emevi-Abbasi saltanati delerek, hadis uydurma kampanyasi acmislar "Sahte" oldugu halde SAHIH (sahici essah dedikleri ama Hakk, hakikat diyemedikleri) yüzbinlerce hadis uydurukcusunu keselerle para dagitildigini dönemin Islam tarihcileri yaziyor.

Evren'de degismeyen, dosdogru ve tek kitap olan Kuran'i nasil olurda muharref yada saibeli yan Kitaplarla aciklamaya kalkisabiliriz? ALLAH, bizzat Kuran'in aciklayacisidir. "O'NU (Kuran'i) TOPLAMAK VE OKUTMAK BIZE DÜSER./O HALDE SANA KURAN OKUDUGUMUZ ZAMAN OKUNUSUNU IZLE./ SONRA O'NU (Ayeti ayetlerle) ACIKLAMAK (Sana degil) BIZE DÜSER." 75:17-19

(*)
Muslim 1218 sayili hadis, ibni Mace ve Ebu Davut'tan Peygamberimiz Kuran'dan baska bir kaynak edinmemis, (6:114) bize sadece Kuran'i teblig etmistir. (6:19)
(**)
Kutub-i sittenin tamaminda, Tirmizi'de, darim'de ve ihyai Ulumiddin'de yer alan (2906 sayili, Hars'dan rivayetle) bu hadis tamamen Kuran ayetlerinden tertip edilmis olup, Okurlarimizin bu hadisleri bulup okumasinda büyük yarar görür Sahih olmaktan öte, tamamen ayetlerle anlatildigi halde, Resulallah'a mal edilen dogruluk derecesi koskocoman bir mechul olan hadisleri ALLAH kelami ayetlerden, cok sevenler, bu hadisi pek sevmezler. Tipki Kuran'daki Abese suresini sevmedikleri gibi...Hadis konusunu, 1200 yildan sonra günümüzde de aynen yasiyoruz. Gercekten hangi dinsel gruba söyle bir baksak, "Birde ne göreyim, hadislere dalmislar." Kuran'i da acilmaz kilif yapip duvara asmislar....

Hans Muhammed Ayberg

Not: Yukardaki yazida gecen hadisleri referans olarak almiyorum, sadece sözkonusu ayetleri (6:19,114; 72:1-2; 25:30; 75:17-19) referans kabul edip, hadisleri Tarih'i rivayet olarak degerlendiriyorum.

Z.Q.R

So what?

Tarih: Pazar, 20 Mayıs 2001, 8:52 p.m.

Yanıtlanan: Aiberg'ten alintilar!! (Z.Q.R)

Hans monoteist mi demek istiyorsun?

Re: So what?

Tarih: Pazar, 20 Mayıs 2001, 9:22 p.m.

Yanıtlanan: So what? (Baris)

Bunu Hans'a sormalisin:-)

Ben onun ne oldugunu nereden bileyim, seninde ne oldugunu bilmiyorum, sadece müslümanim diyorsan müslüman olarak degerlendirir ama kalbleri-amelleri ben bilemem.

Hans'in diger referanslarini göz önünde tutarak onun Quran'a inanan birisi, sefaati 82:19'dan dolayi ret ettigini vs. vs. hatta 19'u senin gibi 9:128,29 ile birlikte kabul ettigini söyleyebilirim. Gerisini sen düsün.

Allah kalbleri bilendir.

So long,

Z.Q.R

Sahtekarlarin propagandasi

Tarih: Pazar, 20 Mayıs 2001, 11:44 p.m.

Yanıtlanan: Re: So what? (Z.Q.R)

Hansin kitaplarini ya okumamisin veya bazi bolumlerini okurken gozlerini kapamissin.

Hansi tanirim. Daha once Adnan Oktar'i, Bahattin'i tanidigim gibi.

Bu her uc adam da daha once hadisci sunnetci ayaklarina takiliyorlardi. Sonra kendilerine sade Kuran mesajini teblig ettim. Her ucu de fazla direnc gostermeden kabul ettiler.

Ne var ki Kuranin mesajini kabul eden diger insanlardan farkli bu adamlar.

Bu adamlar dogru ile yanlislari ustalikla birbirine karistirmayi biliyor. Bu insalar bir yandan sadece Kuran derken diger yandan en sacma hadisleri ve uydurmalari ovup savunabiliyor (Bahattin ise biraz farkli. O cocuksu matematiksel hesaplarla yalan kehanetler uretmekle mesgul.)

Hakki, batili satmak, nefislerini putlastirmak icin kullanan bu tipleri taniyamaman uzucu. Zira onlarin emellerine alet olmaktan baska bir sey yapmiyorsun.

Ayrica bu adam Hans degil. Bu adam Hasan. Yani isminde bile yalan soyleyen bir sahtekar. Sahtekarlarin bu davayi savunur gibi gorunmesi bu davaya bir hizmet degil, aksine sabote etmmektir.

Bu adamdan alintiladigin bilinmeyen bir sey olsa hadi bilgi olarak degeri var derdim. Ancak iki kere ikinin dort ettigini soyleyen bir madrabazin sozlerini alintilamak o madrabazin oyunlarina alet olmaktir.

Selam,
Edip

Re: site doktoruna

Tarih: Pazartesi, 21 Mayıs 2001, 2:55 a.m.

Yanıtlanan: site doktoruna (kadir ünal)

Edip ayagini denk al, bak seni iceri tikma konmplolari yapiliyor:-) lol

Dr. bey Edip'e recete yazmisken banada Hans Ayberg'e alet olmaktan kurtulacagim bir recete yazsaniz fena olmaz:-)

Esenlik ve sifa dileklerimle,

Hasan

Hasan kardes

Gönderen: paradigma
Tarih: Pazartesi, 21 Mayıs 2001, 8:57 a.m.

Yanıtlanan: Aiberg'ten alintilar!! (Z.Q.R)

Hans denilen ve gercek kimligi 3 yil kadar once
Tempo dergisi tarafindan ortaya konulan bu adam
hakkinda sanirim Almanya'da oldugun ve basini
takip edemedigin icin yanlis bilgilere sahipsin

1)Bu adamin gercek adi bu degil
HANS'IN YANITI: Halen Üniversitelerde sözleşmeli Prof.Dr. olarak ders vermekteyim. Kampuslar odamda "Profesör Ph.d. Hans von Aiberg yazılıdır.

2)Bu adam birak prof. olmayi Dr. bile degil.
HANSIN YANITI: Cemal Murat Temelli diyorsa öyle olsun.

3)Bu adam daha once (sanirm Tan gazetesiydi)
millete fal bakan ve bu gazete de fal kosesi olan bir adam.
HANS'IN YANITI: GÜNAYDIN GRUBU, DAHA SONRA SABAH GRUBUNUN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİYDİM.Beni sadece Posta gazetesinde TILSIM köşesi yazdım diye TAN'a mı yazmış oldum. Sen bunamışsın, kendi referansların bile kaos!

4)Bu adama diploma soruluyor, gosteremiyor.
HANSIN YANITI: GAZETELEREDE YÖNETİCİ OLMAK İÇİN YÜKSEK OKUL DİPLOMASI ŞARTTIR. DEVLETTE DE ÖYLE. Künyede ise PROF.Dr.Hans von Aiberg yazılı.

5)Doktora yaptigini soyledigi Universite ismi
veriyor, boyle bir universite yok.

HANSIN YANITI, doktora değil DOÇENTLİK için bir süre DEN HAAG=Lahey üniversitesinde bulundum. Atlasları karıştırırsanız, ikisinin birden iskemle=sandalye gibi çift ismi olduğunu gerzekler bile bulur.

6)Bilmem kac kez matematikte Nobel'e aday gosterildigini soyluyor. Tarih isteyenlere aday gosterildigi
tarihleri vermiyor. Cunku yalani ortaya cikacak.

HANSIN YANITI: DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK BİLGİNİ OLAN, MAKRO FİZİK İLE MİKRO FİZİĞİ BİRLEŞTİRMİŞ BULUNAN, KAÇINILMAZ TEKİLLİKLERİ İSBATLAYARAK EVRENİ ALLAH'IN YARATTIĞINI KANITLAYAN STEPHEN W HAWKİNG HER YIL ÜSTÜSTE NOBEL ADAYIDIR AMA ALAMADI. BİL BAKALIM BİZLERE NEDEN NOBEL VERİLMİYOR? HAWKİNG'İN ALDIĞI EN BÜYÜK ÖDÜL LUCATİAN PROFESSOR,YANİ TESELLİ ARMAĞANI!
MÜSLÜMANLAR NOBEL ALAMAZLAR. ÖRNEĞİN NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ, ŞATİLLA7DA 200 BİN FİLİSTİNLİNİN KATİLİ İSRAİL BAŞBAKANINA NE VERİLDİ. BANA,HAWKİNG'E NİYE VERSİNLER Kİ? ADAY ADAYI OLUYORUZ, SONRA ALAKASIZ BİR İSİM ALIP GÖTÜRÜYOR. OSCAR BİLE DAHA İNSAFLI DAĞITILIYOR.

7)Bu adam tam bir sahtekar. Tempo dergisi bu
sahtekar'in nufus cuzdanini yayimlamisti.

HANSIN YANITI İRZEK CEMAL, O TEMPO DEĞİL AKTÜEL DERGİSİYDİ. GERÇEKTEN ŞİZOFREN OLMUŞSUN, ÇÜNKÜ SENİ TANIYORUM.YAYINLADIKLARI KİMLİĞİN BENİMLE İLGİSİ YOKTU. BEN YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'ÜN PROGRAMINDA, KAMERALARA VE YANIBAŞIMDA OTURAN YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'E KİMLİĞİMİ GÖSTERDİM. O DA YÜKSEK SESLE OKUDU. EDİP YÜKSEL MORARDI. EDİP YÜKSEL ŞARLATANI, TUTMUŞ "galiba malatyalıydı" DİYOR. BU İŞİN GALİBASI OLUR MU? KENDİSİ İRANLI, BEN DİYEBİLİR MİYİM, GALİBA "GREGORYEN ERMENİYDİ" DİYE! GALİBA İLE MALATYALI OLUNUR MU?

8)Tek dogru olan soyadinin Ayberg oldugu.
HASN'IN YANITI: Bir tek bu doğru olunca, bu kez ben itiraz ve itiraf ediyorum: Benim GERÇEK soyadım şu: Uzunkavaklatındayataruyuroğlu

Sena Mescidi

Tarih: Pazartesi, 28 Mayıs 2001, 4:48 p.m.

Yanıtlanan: Masallah... (peacerist)

Bu konu cok spekulatif dostum...

Bir kere neden Yemen hukumeti Almanlara veriyor bunlari annamiyorum...

Ayrica neden mikrofilmlerinin verilmedigi de ayri bir konu. Hans Von Ayberg'i animsatiyor olay bana...

Kod 19bucuk

Bu Hans tam bir laf cambazi

Tarih: Pazar, 3 Haziran 2001, 11:44 a.m.

Hans Aiberg'in su yorumlarina bir bakin hele

".

Aiberg ile yaptığımız telefon görüşmesinde, kendisine, “Hızır Tezkiresi”nden söz ettiğimizde, “Kitaplarında Hızır Tezkiresi ile ilgili olarak yazdıklarının Tezkire’nin ancak “binde biri” olduğunu” söyledi. “Bunun gibi, bir çok Kur’an mucizesini de kitaplarında yazamadığını” belirtti. “Örnek olarak, evinizdeki Kur’an’ın tam ortasını açın, karşınıza Kehf Suresi çıkar, bunun 96. ayetini okuyun” dedi. Bu ayette şöyle deniyor:

“(Zülkarneyn:) “Bana demir kütleleri getirin”. İki ucu tam denkleştirince, “Körükleyin” dedi. Onu ateş haline getirince de, “Getirin bana, üzerine erimiş bakır dökeyim” diye seslendi.”

Kitabında, “yapay” karadeliğin yapımından söz ederken, “Eğer füzyon (fusion) reaktörleri yapımı gerçekleşirse, 1600 ton demiri alıp, 1 cm.nin 100 binde biri hacmine sığıştırdığımızda, burada oluşan basınçtan atom boyutunda yapay bir karadelik imal etmiş oluruz” cümlesini kitabında tam olarak açıklamadığını; ayrıca, “Yapay karadelik yapımı için, Kehf Suresi’nin 96. ayetinde belirtildiği gibi, Zülkarneyn’in yaptığı şekilde, bu demir kitlesinin üzerine, onu nötrleştirmek için bakır dökmek gerektiğini” söyledi. Bu ayette, “… ve demiri de indirdik” sözü var. “Bu sözün yer aldığı ayetin, eski Kur’an metinlerinde sıra numarası olan “26”nın, aynı zamanda demirin molekül ağırlığı olduğunu” belirtti. Böylece, bir Kur’an mucizesi daha karşımıza çıkıyor.

Grönland’daki “Thule” yarımadasının eski adı, Dünya haritasına baktığımızda, parantez içinde “Quaanak” olarak gösteriliyor. “Thule Quaanak”ın okunuşunun, aslında “Zülkarneyn” olduğunu Aiberg şu sözlerle ifade etti:

“Türkçe’de “al-ın”, “bur-un” gibi “in”, “un” takıları, o şeyin tek olduğunu; “yan-ak”, “kul-ak” gibi “ak” takısı da çift olduğunu gösterir. “Zül-karn-eyn”de de, “Zül: Sahibi; karn: boynuz, zaman, eyn: çift” anlamına gelmektedir. Dolayısıyla, okunuş benzerliğinden ötürü, “Thule: Zül” ve “Karnak (Quaanak): Karneyn” olarak okursak, “Thule Karnak (Thule Quaanak’ın “Zülkarneyn” olduğu ve “çift boynuzlu” veya “çift zamanlı” anlamına geldiği anlaşılır.”

Aiberg, “Kur’an’da adı geçen ve “Yecüc-Mecüc” ırkının Dünya’yı istilasını, bunları bir “zaman seddi” ötesine atarak önlemeyi başaran Zülkarneyn’in (K165), Grönland’daki Thule kenti ile bir bağıntısı olabileceğini” ima etti. "

Merhaba Cemal,

Yanlis hatirlamiyorsam birara forumda Iskender Türe'nin (ismini tam hatirlamiyorum...yanlissa düzeltin) Zülqarneyn hakkinda yazdigi bir kitabini burada bihayli tartismistik.

Türe kitabin da Quran'da kissasi anlatilan Zülqarneyn icin Galaksiler arasi seyahat yapan birisi gibi fantastik yorumlar yaparken, bunlara burada kimse "laf oyunlari" seklinde yaklasma di...

Demek Hans disinda butür yorum yapanlarin söyledikleri daha bilimsel ve dogru damgasi yerken, Ayberg'in yazdiklari "sarlatanlik" "laf cambazligi" oluveriyor!!!

Halbuki Zülqarneyn'i dünya disi, uzayda hele galaksiler arasi seyahat yapan birisi olarak aktarmak, ne kadar gecerli bir yorumsa Zülqarneyn'i German mitos ve Sagalarin da aramak o kadar gecerlidir. Gene burada Ayberg'i savunuyorum gibi gözükse de sadece objektif bir yaklasim sergiledigimi hatirlatmak isterim.

Hadid süresi ile ilgili söylediklerine yani eski nushalarda 57:25 ayetin sira olarak 57:26 olarak yer aldigini nasil teyid etmis bilemiyecegim, ama bu konuda herkesin inceleyebilecegi kaynak göstermesi gerekirdi.

Selam,
Hasan

Hasancigim

Tarih: Salı, 5 Haziran 2001, 12:24 p.m.

Yanıtlanan: Re: Bu Hans tam bir laf cambazi (Z.Q.R)

Selam,

Birkac noktaya degineyim

Bu adam daha once "zulqarneyn" kelimesinin
kizilderililerle alakali oldugunu iddia ediyordu.
Bakiniz; beyefendinin eski eserleri

Karn kelimesi tum Kur'an boyunca surekli nesil anlaminda kullanilmis.Bakiniz tum Kur'an.

Sonra demir kutlelerinden karadelik yapan bir adam nasil oluyorda hala ilkel bir teknolojinin urunu olan anten tasiyor.:)

Zulqarneyn ozel isim degildir. O yuzden tarihsel verilerde bu isim ile arastirmak bos ve anlamsizdir.

Kelimeyi tum Kur'an'i baz alarak cevirirseniz,
konu kelimenin iki nesil sahibi anlamina geldigini goreceksiniz.

Son olarak bu adam gelecekten gelip, gecmiste
genetik olarak dogdugunu iddia eden bir kacik.

Etc...
Selamlar.

Hans von Ayberg ile chat...

Tarih: Pazartesi, 2 Temmuz 2001, 11:47 a.m.

ZqR ve Ben yaklaşık bi saat Hans Bey ile sohbet ettik...

İlginç iddialarından bazıları :

* El Hadid 57:26 sırrını ben buldum. Ben Deedat'a anlattım O da Reshad Khalifa'ya anlatmış. Edip de kitap yazdı... (Edip, bunu teyid edebilir misin?)

* Eşinin iddiası : Ali Kırca eşimi kaçırttı. Eşim iki kere kurşunlandı. Haber Sabah ve Aktüel 'de yayımlandı (Bu konuda arkadaşlardan bu haberin çıktığı dergi ve gazete tarihlerini rica ediyorum)

* Eşinin iddiası : Edip Yüksel eşimin baş düşmanıdır.. (Edip, bunu da teyid edebilir misin?)

* 19.org 'daki Simurg gibi isimlerle Hans Bey'e küfür içerikli mesajlar atılmıştır (300 adet kadar). Böyle bir terbiyesizlik yapılmış mıdır? Neden?

Bu makarna daha çok ketçap götürür

Herkes kendi karar vermeli...

Tarih: Pazartesi, 2 Temmuz 2001, 3:35 p.m.

Yanıtlanan: o zaman hadi zqr.. -m (simurg)

Merhaba Simurg,

Bircok kisiden "sarlatan" diye damga yiyen Hans Ayberg hicte sarlatan degil....onun hakkinda sayisiz hadis uyduranlar bu tavirlarinla neyi amacliyorlar acaba....onu illa Türk yapmak isteyenler bununla neyi amacliyorlar....adam bunca yabanci dili sirf keyif olsun diye mi ögrendi? Soykütügü ve tescilli olan bir aileyi hayalinden mi üretti?

Neyse isteyen onunla tanisir...isteyende kulaktan dolma iftiralara kanar, özellikle Avni Cetinkurt'un iftiralari gibi, Ayberg bana Avni'nin iddia ettigi gibi seyleri asla ona karsi hicbir zaman söylemedigini tasdik etti.

Bilmem herkes kendi adina karar verecektir...

Selam,

Z.Q.R

Hans von Ayberg-Ansiklopedi gibi adam...

Tarih: Salı, 3 Temmuz 2001, 10:10 a.m.

Ama o kadar...

Herşeyden anlıyor ama ansiklopediden alınabilecek bilgi kadar..

Re: Hans von Ayberg-Ansiklopedi gibi adam...

Tarih: Salı, 3 Temmuz 2001, 12:02 p.m.

Yanıtlanan: Hans von Ayberg-Ansiklopedi gibi adam... (Baris)

Selam Baris,

Bu adamin icyuzunu cok guzel ortaya cikarmissin.
Ozellikle teflon olayi cok guzeldi.

Tarih: Salı, 3 Temmuz 2001, 12:16 p.m.

Yanıtlanan: Re: Hans von Ayberg-Ansiklopedi gibi adam... (paradigma)

Daha var... Merak etmeyin

Hans von Aiberg SAHTEKAR DEGIL!..

Tarih: Salı, 3 Temmuz 2001, 11:44 p.m.

Dun kendisi ile gece 3'e (Pacific Time) kadar chat yaptim.
Ve kendisi hakkinda kisisel olarak su sonuclara vardim :

1. Kendisi en azindan bilisim ve iletisim konularinda sifir bilgiye sahip. Duydugu bir iki teknolojinin adini kullaniyor sadece (HTML, HTTP, ENIAC, UNIVAC) Ve bunlari komplekslestirerek anlamsizligi kutsallastiriyor.

2. Usta bir demagog. Soru sorarak konu dagitmayi cok seviyor. Ancak uzun suredir bu tur forumnlarda bu tur demagoglarla ugrastigim icin bana sokmedi

3. Kendisinin SAHTEKAR olmadigini dusunuyorum.

4. Uyrugu konusunda bilgi sahibi degilim/umurumda da degil.

5. Kendisi bahsettigi kisilik olduguna yurekten inaniyor.

6. Bu nedenle zihinsel sagliginda problem olabilecegini dusunuyorum.

7. Gorebildigim ve var oldugunu sandigim dusunce bozukluklari : MEGALOMANI, ASAGILIK KOMPLEKSI, SIZOFRENI, COK KISILIKLILIK (MPD)
Simdi bu Hans Bey bi sahtekar olsa...

Bu sorulari hemen WEB de search eder 30 saniye icinde dogru yanitlari verebilirdi. Ya da ben olayin teorisyeniyim, pratik uygulamalari bilmem diye kivirabilirdi. Ya da sen beni test edemezsin sen kimsin ki gibi kacamak bi yanit da verebilirdi.

Ama Hans Bey bunlari yapmadi. Her soruya yanit vermeye calisti. Ve hayatta verilebilecek en safca, alakasiz, yanlis yanitlari verdi.

Yaklasik 2 saat falan surdu chat. ve evde kaydettim chati. Konusmamizi gorebilseydiniz guler, aglar, uzulurdunuz. Ruh haliniz bir sekilden digerine kayardi.

Bana kalirsa yazarin tum kitaplari ibretle okunmalidir.

Bir de soyle bi karar aldim. Ben insanlari cok uzuyorum. Bunu yapmali miyim? Bu tur en azindan HASTA oldugunu dusundugum insanlarin ustlerine gitmeli miyim diye sordum kendi kendime.

MEGALOMANI cok tehlikeli bi hastalik mi? bilmem ne...

Neyse ben artik yoruldum bu islerden. Bir yere varabildigimi dusunmuyorum. Tek faydasi kendime oluyor bu da egoistce gibi geliyor bana.

Bana olan faydasi ise insan psikolojilerini taniyorum. KURAN ile nasil birebir uyum icinde oldugunu goruyorum. Hem kendimi hem KURAN i daha iyi anliyorum. Ve dua ediyorum, ALLAH'im aklima mukayyet ol ya rabbim, verecegin en son hastalik AKIL hastaligi olsun yarabbim.

LA ILAHE ILLALLAH.

------------------------------------------------------- Türkçe Forum 39:18

Yalancilarin Mumu....

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 2:58 a.m.

Yanıtlanan: Re: Aiberg'den (paradigma)

: Selam Hasan,

Sanada Baris ve sevgi:))

: Oncelikle tatilde felan degilim.
: Sadece sinavlarim vardi.
: Yarin ise 20 gunlugune Istanbul disina
: cikiyorum.

Ok, o zamani simdiki cikisin icin hoscakal ve tekrar bekleriz:))

: Yaptigim alintilar Aiberg'in sitesinden. Eger
: bunlari iddia etmiyorsa sitesinde ne isi
: var?

Bak degerli ve akilli kardesim, bu yazida güya Aiberg dünyada hicbiryerde dogmamis halbuki bu yalani bizzat Aiberg cürütüyor:)) Dogdugu yeri ve tarihi veren bizzat kendisi, yapmayin iftiracilar sizin anlayisinizi ne kadarda örtmüs:((
Siteye gelince onlarin baskalarindan alinti yapmasi Aibergin elinde degil, Hans bizzat site ile ilgilenmiyor bana kendisi bunlari anlatti...önyargindan arinabilirsen onu yakindan ve gercekten tanima firsatin VAR!!!

: Bircok yalani ortaya cikmis bir adam bu.

Bunlarin cogu iftira, Edip'in de böyle iftiralari var sac boyatiyormusta yok bilmem ne...yav adami Türk asilli etmek icin ne kadar masal uydurdularsa hepsi yalan...ben onunla sirf merakim icin yabanci olup olmadigini ögrenmek icin degil, Almancasinin ne derece iyi olup olmadigini ögrenmek icin Almanca konustum ve Almanlardan iyi almanca biliyor, danca biliyor:))
Simdi sirf ben yabanciyim demek icinmi bunlari ögrenmis Aiberg?? Aklin bunlari aliyor mu?? Bana Freiburg'ta oturdugu adresini verdi insaallah onu buraya gelince ziyaret edecegim.

: Sana tavsiyem doktarasini hangi universiteden
: ve hangi tarihte aldigini sor. Daha sonra
: ise bu universite ile irtibata gecip bu
: isimde birinin doktora alip almadigini sor.

Dostum, bu bilgileri adam gökten zembille almis degil mi:))

: Veya hangi tarihlerde nobele aday
: gosterildigini ogren.

Bunu soracagim...

: Buyuk bir hayal kirikligina ugrayacagina
: eminim.

Hic sanmiyorum, bu kadar alcakgönüllü ve iyi kalbli bir insani sarlatan yapanlar hayalkirikligina ugramalari dogaldir.

Selam ve sevgilerimle,

Z.Q.R

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 3:05 a.m.

Baris'in yaptiklarina ben gülerim HTTP binbir sekilde ceviren var bunun gerrcek mucidini bileni ben simdiye kadar duymadim zaten....verilen protokol icabi isimlerde farkli millet ve isimlerden olusuyor...bunu Baris'da biliyor ama o birdefa takmis:))

Teflon olayini yanlis anlamissiniz, bunuda sevgili Hans'dan ögrendim, ama kendinizin ögrenmesini tavsiye ederim:))

Ayrica Ufo gördügüm icin benide sarlatan ve kacik ilan etmediginize hayran kaldim dogrusu:))

Neyse sana Istanbul disinda bol dinlenme ve güzel günler dilerim....

Hasan

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 3:05 a.m.

Baris'in yaptiklarina ben gülerim HTTP binbir sekilde ceviren var bunun gerrcek mucidini bileni ben simdiye kadar duymadim zaten....verilen protokol icabi isimlerde farkli millet ve isimlerden olusuyor...bunu Baris'da biliyor ama o birdefa takmis:))

Teflon olayini yanlis anlamissiniz, bunuda sevgili Hans'dan ögrendim, ama kendinizin ögrenmesini tavsiye ederim:))

Ayrica Ufo gördügüm icin benide sarlatan ve kacik ilan etmediginize hayran kaldim dogrusu:))

Neyse sana Istanbul disinda bol dinlenme ve güzel günler dilerim....

Hasan

Namaz'in rekatlari!!

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 5:04 a.m.

Merhaba sevgideger forumculur,

Sevgili Aiberg'in bir tesbitine göre 4:101-103 ayetlerinde manzara edilen namaz toplam 2 rekat oldugu seklindedir.

Söylediklerini aynen alintiliyorum; "4:101 ayetinde seferi namazi anlatiyor, 102 ayetinde, "imam olan kisinin kisaltamiyacagi, fakat arkasinda ikiye ayrilimis olan cemaatin BIRER REKAT kildigini anliyoruz". Böylece yarisi bir Rekat olan Namazin toplam sayisi 2 rekat oldugu ortaya cikiyor. (Hans Ayberg'in Msn chatinden)

Bu konuda bende ayni sonuca vardim, demekki farz ve cemaat ile yada tek basina kilinmasi gereken rekat sayisi 2 rekattir, böylece günlük Namazi eger 3 vakit olarak baz alirsak, Hanif dinine göre 6 rekat kilmamiz emredilmis oldugu sonucuna variyoruz. Tabiiki daha fazla rekat kilmamizda sakinca yoktur.

Sizlerinde bu konudaki fikirlerini bekliyorum.
Herseyin en dogrusunu El-Alim Allah bilir.

"BIZ BU KITAPTA (QURAN'DA) HICBIRSEYI EKSIK BIRAKMADIK" 6:38

Baris ve sevgiyle,

Z.Q.R

Asil Sahtekarlik izin almadig bir yazi asmaktir:))

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 6:50 a.m.

Yanıtlanan: Hans von Aiberg SAHTEKAR DEGIL!.. (Baris)

: Dun kendisi ile gece 3'e (Pacific Time) kadar
: chat yaptim.
: Ve kendisi hakkinda kisisel olarak su sonuclara
: vardim : 1. Kendisi en azindan bilisim ve
: iletisim konularinda sifir bilgiye sahip.
: Duydugu bir iki teknolojinin adini
: kullaniyor sadece (HTML, HTTP, ENIAC,
: UNIVAC) Ve bunlari komplekslestirerek
: anlamsizligi kutsallastiriyor.

Sen bunlari aciklayabiliyorsan gerisi seni baglamaz:))

: 2. Usta bir demagog. Soru sorarak konu
: dagitmayi cok seviyor. Ancak uzun suredir bu
: tur forumnlarda bu tur demagoglarla
: ugrastigim icin bana sokmedi

Buda tamamen objektif bir görüs....hem "bana sorduklarimi cevap veriyor" diyorsun hem demagoji yapiyor diyorsun, karar ver hangisi:))

: 3. Kendisinin SAHTEKAR olmadigini dusunuyorum.
: 4. Uyrugu konusunda bilgi sahibi
: degilim/umurumda da degil.

Allah Allah, buda yeni bir sey, hem sahtekar, ipini bilmem ne etmis, simdide bunu diyorsun!? bundada karar ver sahtekar mi degil mi:))

Uyrugunu ögrensen bile, dedigin gibi senin icin birsey degistirmeyecegi dogrudur...sen kararini vermissin...ve vermeye devam ediyorsun...

: 5. Kendisi bahsettigi kisilik olduguna yurekten
: inaniyor.
: 6. Bu nedenle zihinsel sagliginda problem
: olabilecegini dusunuyorum.

Bravo, birde psikolojik uzmanligina soyundan, dostum sen Yazicimisin uzmanlik alanin hangisi? birtürlü karar veremiyorsun galiba:))

: 7. Gorebildigim ve var oldugunu sandigim
: dusunce bozukluklari : MEGALOMANI, ASAGILIK
: KOMPLEKSI, SIZOFRENI, COK KISILIKLILIK (MPD)

Müthis tesbitler, hani bu sizofrenik (hanimi rolunu) olayini bana söylemistin hatirlarsan asli astari yok, bunu sende teyid edebilirsin ama senin
analiz yapmaktan bunlara vakit bulacagini sanmiyorum:))

: Nedenlerime gelince... Sorabilecegim en basit
: sorulara en akil almaz yanitlari verdi : *
: Soru : HTML ile Elma Armut Portakali bullet
: listesi yapiniz.

Bende salata yapmanin tarifini soracagim kendisine:))

: * Yanit : Bunu yapabilmen icin senin imajiner
: sayil

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.207

ALİBABA ve YANSIZ ARKADAŞLARA-3

July 27 2001, 6:07 PM 

Sevgideğer Alibaba,
sevgideğer dostlar.

Bir kereye mahsus yazıyorum bunları...
Biliyorum çok uzun oldu ama, "BİR KERE"

Bu arada ta Nisan ayından beri hakkımdaki gıybetleri beni tanımadan (Daha sonra chatleşerek tanışarak) bir avukatım gibi savunan ZQR'ye çok minnettarım, çünkü ALLAH'ın terazisini TAM BİR TARAFSIZLIKLA TUTUYOR.

Tuhaf olan şu ki:

ZQR, Edip Yüksel'in postulatlarına olduğu gibi inanıyor ama ADALET DUYGUSU bana karşı olmasını, iftira atmasını gerektirmiyor. ADALET DUYGUSU MÜKEMMEL! Beni tanımadan koruyanlar da var.

Tuhaf olan şu ki:

Diğer terbiyesiz ise 19,5'a inanıyor, Reshad Khalife'nin Rasul olmadığını da kabul ediyor. Ama gerçekten tuhaf, Edip Yüksel'e HİPNOZ olmuş, onun provakatörlüğünü, militanlığını, sözcülüğünü, demagogmluğunu tam bir yalan ve iftira makinesi gibi peşpeşe palavraları sıkıyor. Adalet duygusu SIFIR. İNSAF DUYGUSU EKSİ ON, İNSANLIK DEĞERLERİ ise facia!

Asil Sahtekarlik izin almadig bir yazi asmaktir:))

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 6:50 a.m.

Yanıtlanan: Hans von Aiberg SAHTEKAR DEGIL!.. (Baris)

: Dun kendisi ile gece 3'e (Pacific Time) kadar
: chat yaptim.
: Ve kendisi hakkinda kisisel olarak su sonuclara
: vardim : 1. Kendisi en azindan bilisim ve
: iletisim konularinda sifir bilgiye sahip.
: Duydugu bir iki teknolojinin adini
: kullaniyor sadece (HTML, HTTP, ENIAC,
: UNIVAC) Ve bunlari komplekslestirerek
: anlamsizligi kutsallastiriyor.

Sen bunlari aciklayabiliyorsan gerisi seni baglamaz:))

: 2. Usta bir demagog. Soru sorarak konu
: dagitmayi cok seviyor. Ancak uzun suredir bu
: tur forumnlarda bu tur demagoglarla
: ugrastigim icin bana sokmedi

Buda tamamen objektif bir görüs....hem "bana sorduklarimi cevap veriyor" diyorsun hem demagoji yapiyor diyorsun, karar ver hangisi:))

: 3. Kendisinin SAHTEKAR olmadigini dusunuyorum.
: 4. Uyrugu konusunda bilgi sahibi
: degilim/umurumda da degil.

Allah Allah, buda yeni bir sey, hem sahtekar, ipini bilmem ne etmis, simdide bunu diyorsun!? bundada karar ver sahtekar mi degil mi:))

Uyrugunu ögrensen bile, dedigin gibi senin icin birsey degistirmeyecegi dogrudur...sen kararini vermissin...ve vermeye devam ediyorsun...

: 5. Kendisi bahsettigi kisilik olduguna yurekten
: inaniyor.
: 6. Bu nedenle zihinsel sagliginda problem
: olabilecegini dusunuyorum.

Bravo, birde psikolojik uzmanligina soyundan, dostum sen Yazicimisin uzmanlik alanin hangisi? birtürlü karar veremiyorsun galiba:))

: 7. Gorebildigim ve var oldugunu sandigim
: dusunce bozukluklari : MEGALOMANI, ASAGILIK
: KOMPLEKSI, SIZOFRENI, COK KISILIKLILIK (MPD)

Müthis tesbitler, hani bu sizofrenik (hanimi rolunu) olayini bana söylemistin hatirlarsan asli astari yok, bunu sende teyid edebilirsin ama senin
analiz yapmaktan bunlara vakit bulacagini sanmiyorum:))

: Nedenlerime gelince... Sorabilecegim en basit
: sorulara en akil almaz yanitlari verdi : *
: Soru : HTML ile Elma Armut Portakali bullet
: listesi yapiniz.

Bende salata yapmanin tarifini soracagim kendisine:))

: * Yanit : Bunu yapabilmen icin senin imajiner
: sayilari, exponansiyel artislari,
: cevrimleri, vb bilmen gerekir.

Senin gibi süpheci, kuskucu bildigini okuyanlara verilen en güzel cevabi alcakgönüllü oldugundan aslinda vermemis maalesef:))

Ayni anda benimlede chat yapiyordu, benim sorularima gayet tutarli ve hicte senin anlattigin sekilde yaklasmadi, neyse herkes kendinden sorumlu kimsenin bilgisi kimseyi baglamaz...umarim cok eglenmissindir!

: Bana kalirsa yazarin tum kitaplari ibretle
: okunmalidir.
: Bir de soyle bi karar aldim. Ben insanlari cok
: uzuyorum. Bunu yapmali miyim? Bu tur en
: azindan HASTA oldugunu dusundugum insanlarin
: ustlerine gitmeli miyim diye sordum kendi
: kendime.

Ayni seyleri senin icin söyleyen sayisiz insanin olabilecegine, Ayberg gibi popüler olmadigin icin üzme kendini, forumlarda sana kafayi takan "Outsider"ler ile yetinmeye calis emi:))

: MEGALOMANI cok tehlikeli bi hastalik mi? bilmem
: ne...
: Neyse ben artik yoruldum bu islerden. Bir yere
: varabildigimi dusunmuyorum. Tek faydasi
: kendime oluyor bu da egoistce gibi geliyor
: bana.

Yok bence devam etmelisin, neden yoruldun klavyeni cok mu tusladin:))
Sen mutlu ve kutlu ol milleti bosver, senin ilmin, imanin artiyor ya gerisi seni ilgilendirmesin...

: Bana olan faydasi ise insan psikolojilerini
: taniyorum. KURAN ile nasil birebir uyum
: icinde oldugunu goruyorum.Hem kendimi hem
: KURAN i daha iyi anliyorum. Ve dua ediyorum,
: ALLAH'im aklima mukayyet ol ya rabbim,
: verecegin en son hastalik AKIL hastaligi
: olsun yarabbim.

Maasallah bu gidiste psikolog ikinci Freud falan olacaksin. Akil hastaligindan ne kadarda korkuyorsun, yoksa yakalandin mi? kötü oldugunu bildigine göre:))

: LA ILAHE ILLALLAH.

Evet 3:18,19

Hosca kal.

ZQR, İnsan takipçilerini muhatap almama kararım

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 8:55 a.m.

Yanıtlanan: Asil Sahtekarlik izin almadig bir yazi asmaktir:)) (Z.Q.R)

senin için de geçerli ancak suçlamalarına geğinmek istiyorum :

1. Ben hiç bir chatimi buraya asmadım.
2. Geçen geceki chatimizde söylediği bazı lafları aynen asacağımı Hans a söyledim.
3. Sana doğru bana yanlış yanıt veriyorsa bilerek bu onun iki yüzlü olduğunu gösterir.
4. Her bi haltı ben icad ettim diyen bir megalomanın senin gibi safları kandırması beni bağlar Hiç bir halt icad etmediğine bahse girerim.
5. Sorduklarıma verdiği yanıtlar konudan uzaklaşmak için kullandığı zamanın onda birini geçmez. Benimle sadece televizyonu kimin icad ettiğini bir saat kadar tartıştı.
6.İpini pazara çıkardığım ile ilgili yazı kendisi ile chat yapmadan önce yazılmış bir yazı idi. O zaman sahtekar olduğunu düşünüyordum. Chat yaptıktan sonra ise akıl hastası olduğunu düşünmeye başladım. Bir insan hakkında fikrimi değiştirebilirim öyle değil mi?
7.Ben kararımı bazı insanları muhatap almanın yararsız olduğu konusunda verdim. Bunların arasında Naci Çelik, Hans (ya da her ne ise) von Ayberg ve sen varsınız. Farklı nedenlerle de olsa muhatap almanın bir anlamı yok.
8.Psikoloji uzmanı değilim ancak psikoloji konusunda oldukça fazla kitap okudum. Bu nedenle insanların neden ve nasıl davrandıklarını anlayabiliyorum. Sana da tavsiye ederim. Örneğin başlangıç olarak Doğan Cüceloğlu'nun insan ve davranışı kitabını okuyuver.
9.Hanımı rolü oynamadığını nasıl teyid ettiğini merak ettin anlayamadım? Ayrıca bu benimkisi sadece bir tahminden ibaretti. Analiz yapmadan yaşarsan, Hasan, insanlar senin analizlerini yapmaya başlar.
10. Salata tarifi bilir mi bilmem, ama laf salatası yapmasını çok iyi biliyor.
11. Bir megalomana alçak gönüllü dediğine göre sen hakkaten psikolojiden ve insan davranışından zerre kadar anlamıyorsun demektir.
12. Kesinlikle eğlendim. En azından bir paranoyak ile konuşmanın nasıl birşey olduğunu öğrendim. Örneğin kendisine göre ben hem Edip, hem alternatif forumdaki Hegel dim (Çünkü forumda materyalist olsun istemişim) Hatta simurgun Avni olduğu iddiasında bile bulundu.
13.Benim için bunları söyleyenler elbette olabilir. Ama benim dinsel bir misyonum yok ben burada öğrenmek için bulunuyorum ve fikirlerimi paylaşarak öğrenmenin en iyi yol olduğuna inanıyorum. Popüler olma derdim olsaydı daha değişik yollara başvurabilirdim. Bu popülerliğinin ona ne getireceğini/ne götüreceğini öbür dünyada görecektir. Ben bilemem.
Outsider konusu çok farklı bi konu. Ne alakası var anlamadım.
14.Neden yoruldum? Bilmiyorum sadece yoruldum. Gereksiz kişilere zaman ayıracağıma aileme zaman ayırmak istiyorum. İşime zaman ayırmak istiyorum.
15.Akıl hastalığına yakalanıp yakalanmadığımı bilemiyorum. Bu konuda herhangi bir hissim olmadı. Olursa megalomanyak ve yalan dolu kitaplar yazıp olmadığım bir kişi gibi göstereceğime kendimi doktora gideceğimden emin olabilirsin. Bunu halusinasyonlar falan görmeye başladığımda yapacağım.
16. Bana karşı yaptığın terbiyesizlikten sonra seni ICQ ve MSN listemden sildim. Hatırlarsan seninle konuşmuyorum (şimdilik) demiştin ve ben de sen bilirsin, hayatta başarılar demiştim. Umarım bundan sonra daha fazla mektuplaşmayız.

Zira takındığın düşmanca tavır (düşmanca olarak algıladığım bu tavır) canımı daha da sıktı. Umarım Megalomanyak Paranoyak Aşağılık Kompleksli Hans efendi, sana benim söylemediğim şeyleri söyledim diye iftira atmamıştır.

Tekrar,
Hayatta Başarılar.
Selametle

Sanada basarilar, bunlarin olmasini istemezdim!!!

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 9:48 a.m.

Yanıtlanan: ZQR, İnsan takipçilerini muhatap almama kararım (Baris)

Neyse sadece seni listemden cikarmadim demek istiyorum...ama artik bazi tavirlarindan dolayi seninle fazla samimi olmanin anlami kalmadi... baksana sen herseye süpheylen, bazen asagilici, bazen alayci bir tavirla yaklasiyorsun..."Bumu senin ISLAM ve QURAN anlayisin" ? bu bence egosunu tatmin etmek isteyen sevgi mahrumu, arayis icinde olan insanin tavri olabilir, muminlerin kalbleri gercek manada arinmistir. Kendini biraz tart ve yazdiklarinda ne kadar samimi oldugunu, baskalarini elestirirken ne derece kirici olup olmadigini ne derece ileri gittigini biraz düsün....bunlari bende yaptim artik bu sayfalari kapadim, burada ve hicbir forumda artik gereksiz polemi ve tartismalara girmeyecegim, dinimi sadece HANIF dinine cevirdim, kirici degil yapici, uzlastirici ve baris üzerine kuracagim taki 3:64,104-114 vaadin gerceklesecegi ana kadar. Rabbimin mukafatindan baska bir ecirde istemiyorum. Benim yolum artik bu...seni karsimda degil herzaman yanimda görmek isterim.

Hayatinda sana ve ailene basarilar dilerim,

Hasan ÖZTÜRK

en olmayacak adamdan barış önerisi:)

Gönderen: simurg
Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 3:09 p.m.

Yanıtlanan: Sanada basarilar, bunlarin olmasini istemezdim!!! (Z.Q.R)

gariptir..ikinizin de yüzünü bile görmedim ama ikinizi de çok sevdim..

bence her ikiniz de yanlış yapıyorsunuz..

bu forumda bana katılmayanlara sizin bir birinize yazdığınızdan çok daha sert yazdığım oldu..

belki de bu konuda sizi uyaracak en son adam ben olmalıyım..

ama yine de söylemeden edemeyeceğim;

9:128 ve 9:129 da anlaşamadığınız halde birbirinizi kırdığınızı görmedim.. bu aysberg midir, aiberg midir neyse işte onun için neden kırıyorsunuz?

barış'a; abi sende de benim gibi üslup sorunu var gibi.. bir doğruyu o kadar inciterek söylüyorsun ki haklı olduğunda bile insanın itiraz edesi geliyor..

hasan'a; barış'ın senin tavrına ne kadar üzüldüğünü anlaman için h.v. aiberg başlığıyla alternatif foruma astığı yazıyı oku.. ve yeniden düşün acaba yanılıyor olabilir misin? bence yanılıyorsun..

son olarak bu yazıma lütfen cevap yazmayın, üzerinde düşünün sadece..

(özellikle sen zqr, ileti sayının artmasını istemiyorum da )

kabul ederseniz herzaman,

dostlukla,
murat

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 9:10 a.m.

Yanıtlanan: Re: Hans von Ayberg-Ansiklopedi gibi adam... (Z.Q.R)

HTTP : Hypertext Transfer Protokol...

DEMAGOJİ hastalığı bulaşmış sana da... Kim farklı çevirmiş bu protokolü. Bu protokol dünyanın en salak ve en basit iletişim protokollerinden birisidir.

TCP/IP üzerinde çalışır.

"GET url" dersin
sana sayfa gelir.

Bilimi sahte bilimci megalomanyakların kitaplarından öğreneceğine bilim kitaplarından öğren.

HTTP protokolü RFC 2616 ile tanımlı protokoldür. Tarihi apaçıktır ve dünya bilir.

http://www.rfc-editor.org/cgi-bin/rfcdoctype.pl?loc=RFC&letsgo=2616&type=ftp

Burada PDF formatında HTTP protokolünü kimin ortaya koyduğu, nasıl çalıştığı, ne demek olduğu, vb hepsi var. Bu V1.1. V1.0 ın kini de sen araştır. Yine RFC ler altında bulabilirsin.

ftp://ftp.isi.edu/in-notes/rfc2616.pdf

Ayrıca HANS 'ın HTML ve HTTP standardlarının icad olduklarını sanma cehaletinin sana da bulaştığını görüyor ve gerçekten üzülüyorum. HTML ve HTTP icad değildir. Bunlar görüntüleme ve iletişim standardlarıdır. İcad edilmemişler, önerilmişler ve internet komuniteleri tarafından düzenlenerek ya da aynen benimsenmişlerdir.

Sana acımaya mı başlasam ne yapsam bilemiyorum,
Şaka bi yana...
YOKSA SEN HANS MISIN?
(Hans'ın paranoyası bana da bulaştı)

UFO görümün için de HALUSİNASYON kelimesini kullandığımı hatırlarsın herhalde. Hatta KİTLE HALÜSİNASYONlarından bahsetmiş ve sana Carl Sagan'ın KARANLIK BİR DÜNYA'DA BİLİMİN MUM IŞIĞI kitabını önermiştim.

Ama sen bilim adamlarının kitaplarını değil megalomanyak sahte bilimcilerin kitaplarını okumaya devam ediyorsan bu senin sorunundur.

Hayatta Başarılar.

OOPS

Gönderen: Kaptan
Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 6:25 p.m.

....

Barış biladerim Hans 'a kafayı ve kancayı takmış.. Adamı kendince sıkı bir imtihana sokmuş.. Teşhisini koymuş.. Ve sen misin deli olan? seni bilmeyenlere bi deşifre edeyimde millet ne iduğunu bilsin yada elemanı meşhur etme tarzında bir amme hizmetliğine soyunmuş..Teşhisi: Bu adam kayışı sıyırmış akli ve ruhi melekelerinde sorunu alan bir adam..Muteber degildir..

Simdi ZQR biladerim ise bu adami yanlış anlıyorsunuz.. Dediğiniz gibi gorunduğu gibi.. hatta gösterildiği gibi değil demeye getiriyor..
Ayrıca faydalandığını ve ondan bir seyler ögrendiğinide söylüyor.. Ayrıca ZQR biladerimide etkilemiş görünüyor..

Ama bence problem Hans dan değil barış ve zqr arasındaki ilişkiden kaynaklanıyor gibi geliyor bana.. kriterleri.. arzuları.. heva ve hevesleri, yetenekleri "çatışıyor"..

Hans Von Ayberg denilen elemanı ilk kez bu forumda duydum.. ( ne işle uğraştığını bilmeseydim.. iskandinav civarlı futbolculardan biridir derdim..) herneyse..

Bu adamın teorilerine bu yarım aklımla forumda verilen bir iki linkten göz attım.. Maalesef coğu yazıp çizdiklerinden, fiziğe ve her nev i muhendislik konularına Fransız olduğum için bi çok şeyi anlamadım.. Bir çok kişininde bir şey anladığını zannetmem..

Şimdi:
Bu adam kendi çapında eğlenebilir..

Bir sürü faraziyeler üretebilir.. "Ne diyo la bu" tarzında tepki doğuracak,ipe ve sapa gelmeyenleride buna dahil olabilir..

Kuranı yahut başka kaynakları dilediğince hoyratça yorumlayabilir..

Enaniyet de yapabilir..

Kendisine kutsiyet verecek rengaren ve cesit ceşit vasıtaları duruma ve yerine göre tepe tepe kullanabilir..

Ulen bizim gibi bir deger buralarda yırtınıyor kıymeti harbiyemden millet bi haber diye içi içini yiyen; bu yüzden önemli biri gibi gözükmek ve elalem tarafından iplenmek isteyen, yalnızlık hisseden, biri de olabilir..

Ne olmuş yani..Bunların hepsi normal.. hepsi insani..

Ama hakkını vermek gerek eleman durmadan üretiyor.. Ortaya bir şeyler döküyor.. Malını ve kendini piyasaya dökmüş satıyor.. Bu adamın muhakkak doğruları yok mu.. Bu doğrular başkaları tarafından düşünülmemiş "ilk" olamaz mı?.. Bunlardan faydalanılamaz mı..? Bir insan ne olursa olsun nasıl olursa olsun.. Külliyen saçmalayabilir mi?

Hem bu devir de üretmek o kadat zor ve mühim iş ki..

Tarlada uzaylı taşlayan memleket evlatlarından farkı olmayan ben derim ki:

Önyargı kadar sakat bir düşünce yoktur.. Bir kalemde silip atmak gibi de kolaycılık olamaz.. Musaade edelim de bazı bazı birileri "bizim önümüze" geçsin!

Bu devir de sokaga cıksan muhakkak bir elçiye bir mesihe çarpıyorsun.. Adam gibi saglam kafayla sağlam vücutla yürünmez oldu..Ne olmuş yani.. Hans da onumüze çıkıpta çarptıklarımızdan olsun

İnanan inansın.. iplemeyen zararda ve çok şey kaybetmiş olanlardan olsun..

Ne yani bu saatten sonta Tum bu keşmekeş içinde Ehli Sunnet ve'l Cemaate rahmet ve dirlik mesajlarımı okutacaksınız bana..

NOT :

Ne zaman bu memlekette bir sosyal bilimci Kuranı kendi açısından yorumlayacak..

Her ne kadar saygı duysakta, Muhendis ekonomistlerinden sonra mühendis teologları ve din yorumcuları revacta bu yüzyılın ilk başlarında.. Tamam anladık muhendis kafalılar dikine düşünür.. Elalemin üç beş alternatifte cozemediklerine tek elde yorum getirir.. Lakin azcık sosyal bilim yani..

ZQR ve BARIŞ IN DİKKATine:

Sevgili forum arkadaşlarım, Niye bu kadar sertsiniz?

Üç günlük dünya hayatında bu kadar kırıcı olmanın, insan haysiyeti ve hatta onuru ile oynamanın karı ne?

Sevgi dururken korkuya, nezaket dururken kabalığa prim vermenin kime ne faydası olur?

Şurada birkaç kişi kendi aramızda dirliği sağlayamazsak ülke nasıl birlik ve bütünlük içine girebilir ki?

Sizden bir büyüğünüz olarak tek
dileğim var, birbirinizi sevin. Kavgayı ve küskünlüğü bırakın, sertliğe "dargınlığa" değil insancıllığa yönelin.

Yoksa, şöyle iyisiniz böyle kıymetlisiniz demem bi çakarım feleğinizi şaşırırsınız walla!

Tobe Tobe..

Selam ve muhabbetlerimle..

Dostum sen Balikci degil hayat felsefecisin:))

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 7:21 p.m.

Yanıtlanan: OOPS (Kaptan)

Sevgideger Kaptan,

Bu güzel mesajina katilmamak elde degil:))

Dogan'in dedigi kadar varsin gercekten....Baliklarin bereketli olsun emi:))

Hans'a ben her konuda katilmadigimi burada bilmem kac defa yazdim ama illa toplumda birileri "günah kecisi" secilmek isteniyor. (bu aslinda almanca bir deyimdir -Sündenbock-)

Baris olayina gelince onunla bazi noktalarda karakterimizin ve fikirlerimizin geregi ayriliyoruz ama ben onu müslüman bir kardesim olarak görmeye devam edecegim.

Baris ve sevgiyle,

Hasan ÖZTÜRK

ZQR'a

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 10:05 p.m.

Hatirlarsan PEYGAMBER "EFENDIMIZ" konusunda benim yanimda alternatif forumda tartismistin :

HANS'in EFENDILERI :

* Bence Resulullah Şafii değildi ve Ali Efendimiz de Alevi değildi...

HANS MEGALOMANYAK MI?

* Örneğin Öztürk Hoca ve Beyaz Hoca, "Tüm çağların gelmiş geçmiş en büyük teologu Hans von Aiberg'dir" diye TV ekranından ilan ettiler.
(NE ZAMAN? Bunu hangi gerizekali soyleyebilir? YNO ve Beyaz bunu ne hakla hangi arastirma sonucu soyler.)

*Sıkı durunuz, size uzun uzadıya ve insanlık tarihinde ilk kez yazılmış, hiç bir yerde yayınlanmamış kriptolojik bilgiler geliyor:

Öncelikle Zig-Zag öğretisinin iletkeni, Hızır As. olup, bu iletiyi, Üç Sacayağı denilen ve Allah'ımıza çok yakın bir kattaki kişilerden alıyor. Burada üç makam var ki, bunlara Üçler deniyor.

Üçler şöyle sıralanıyor:

1. Halilullah / Halilurrahman İbrahim As.: Ayetler, "Allah, İbrahim'i yegane dost edindi / Ona, Makam-ı İbrahim'i tahsis edip, kendisine biricik komşu yaptı" demektedir. Hazreti İbrahim vefat etmiştir. Üçler'in Sacayağı'nın biri ve Hanifliğin kurucusudur. Allah'ımızın tek dostudur. İbrahim As., Allah katından
rahmet almıştır (ilim değil).

2. Alimullah / Alimül-Alim İdris As.: Ayetler, İdris'e "Ölümü tattırıp, ölüm kapısından öteye geçirip, ama öldürmeyip, ölümsüz olarak yüce bir makama (Makam-ı İdris'e) almıştır"demektedir. Dolayısıyla, hiç vefat etmediği için şu anda diridir. Üçler Sacayağı'ının ikincisi ve Sabiiye dininin kurucusudur. Allah'ımız, isimlerinden El-Alim'i, İdris'e, onun şahsında tüm insanlara verdiği için, onu ölümsüzleştirmiştir. İdris, Allah katından İlim almıştır (rahmet değil).

3. Sırrullah / Hazırullah Hızır As.: Ayetlerde ismi hiç zikredilmez, 19 yerde dolaylı olarak ima edilir (Sebe Melikesi'nin tahtını getiren, Kehf Suresi'nde Hazreti Musa ile buluşan vb.) Resulullah değildir (teklifi reddetmiştir. Dolayısıyla, isimsizdir. İsimsizliğinin bir nedeni de, geçmişten (7200 yıl önce) ve geleceğe (çağımızdan 400 yıl sonra) 12 bin yıllık bir zaman dilimi içinde aynı anda var olduğundandır. Aynı zamanda, bizim geleceğimizde kaldığından, doğmamış, dolayısıyla ismi de anılmamış sayılmaktadır. Hızır As., hem İdris As. gibi, kısmen ölümsüz, hem de gelecekte onu Deccal öldüreceği için, Hazreti İbrahim gibi ölümlüdür. Hem Hazreti İbrahim gibi, Allah katından rahmet almış, hem İdris As. gibi gidip ilim almıştır. Yani rahmet ve ilim birlikte verilmiştir. Bunun gibi, ölüm ve ölümsüzlük de birlikte verilmiştir. Onun kurduğu bir din yoktur. Görevi 12 bin yıl boyunca Sabiilik'ten Hanifliğe giden ve değişmeyen dini korumak, dinler arasında köprü oluşturmaktır. Değiştirilen Tevrat'ın orijinaline, sözlü olup da yazılmayan İncil'in orijinaline ve iniş sırası ile şimdiki diziliş (tertip) sırası farklı olan Kur'an'ın orijinaline şahittir. Onların indirildiği Ana Kitap = Levhi Mahfuz'un tek okuyucusu olmak ayrıcalığına sahiptir. Bunun gibi, Resulullah'ın hangi hadis ve sünneti gerçekten söylediğini, ya da uydurulduğunu da şahit olarak bilen tek özel kişidir. 300 yıl sonra ortaya çıkacak olan Mehdi'nin öğretmeni olarak da bilinir. Hızır'ı tanımayan hiç Müslim bir millet yoktur (Türklerin Dede Korkut'undan tutun da, çocukların Kuzey Kutbu'nda yaşayan ve kızağını rengeyiklerinin çektiği Santa'sı = Noel Baba'ya kadar efsanelere girmiştir. Yüzlerce yıl,"Hızır'ı gördüm" diyenleri de unutmayalım). Hızır'ın görevi İbrahim As.ın kurduğu Hanif dinini, İdris As.ın kurduğu Sabiiye dinini, gerçek Kur'an ile (iniş sırasına göre korumak) ve Mehdi Resul'e devretmektir.

Hızır'ın Zig-Zag'ına hoşbulduk sevgideğer Hanif, Sabiiye ve Mehdist dostlar!..

* Şi'ra kapısından girişte, o evrenin yaratığı olan Deccal ve Hazreti İsa'nın birlikte girişi olacaktır.. Deccal, can düşmanı olan Hızır As.'ı öldürecek; onu da İsa As. öldürecektir.

-- Bilimsel SACMALIKLAR ---

Evrenimizin canlılarının organik doğası, karbon kimyasına ve su esasına göre kurulmuştur. Öteki paralel evrenin doğası, silisyum ve (su yerine) nişadır üzerine kurulmuştur. Bizim doğamızda, su ve tuz vazgeçilmezdir. Öteki evrenin doğasında da, tuz asidi (HCl) ve sudkostik (NaOH) esastır. Bu ikisi, asit-baz tepkimesine girdiğinde geriye H2O ve NaCl kalmaktadır. O yüzden, Deccal ile ilgili verileri araştırıp okursanız, Deccal'ın insanlara Cennet gibi su manzaraları gösterdiği, ya da kendisini izlemeyenler için ateş manzaraları gösterdiği bildirilmiştir. Oysa, gösterdiği su, nişadırdır. Nişadır yakıcıdır, hatta öldürücüdür (Halk arasında, "Poposuna nişadır değmiş at gibi delice koştu" deyimi vardır ki, bunu inceleyiniz). İlahi uyarıda, "Deccal'in gösterdiği ateşe girin; buz gibi sular içersiniz; sakın onun gösterdiği aldatıcı suya girmeyin" diye bildirilmiştir.

"Selam", Dünya uygarlıklarının en eski kelimesidir diyebilirim. İnsan yaratıldığında yalnızdı. Kendisinden başka biri yoktu. Bu asıl insandan üç cins çıkarıldı: Erkek (Adem=XY), Kadın (Havva=XX) ve Huri (YY). Bu sonuncu insan türü, Cennet'ten yeryüzüne sürgüne gönderilmedi ve orada kaldılar).

* Basit bir hesap makinesinde, karekök içinde -4 sayısının karekökünü almaya kalktığınızda, size "İmkansız işareti" verecektir. Yani bu saçma bir sayıdır demeye getirecektir. Oysa bilgisayarlara öğreten biz insanlar değil miyiz? Doğada var olan bir sayıyı nasıl olur da saçmadır diye elinizin tersiyle iteler ve gözardı edersiniz?

Ben de yeni bulgumu bilgisayara öğrettim. Bilgisayar kök içinde -4 sayısının çözümünü 2i ya da 2j olarak verdi ki, böyle bir programlama insanlık ve bilim tarihinde ilk kez başarılıyordu.

Mühendisler böyle bir sonuç olduğunu biliyor, ama hesap makinelerinde "Hayali, saçma, imajiner, absürt" diye kabul ediyorlardı. Ama benim HT sisteminde anormal (anomali) olarak nitelenen bu sayılar soyut idi ve her sayı sisteminin dönüştürgeciydi. Sayıların anası gibiydi. Birbirinden farklı hangi sistemi verseniz, onların ekok ve ebob'larını alıyor ve sonra o sisteme (digital, heksan, ondalık vb.) çeviriyordu.

---------

Uslubum kotu olabilir. Umurumda degil. Ben bu mesajda fazla yazi da yazmadim zaten. Hans (kendisini tanidigini iddia edenler BULENT diyor) tan alintilar yaptim.

Kim oldugunu, nelere inandigini, psikolojik durumunu, vb. gostermek icin.

Bu yazilarin hepsi de buradadir :

http://zigzag-aiberg.hypermart.net/

Bahsedilen HIZIR TEZKIRESI denilen kitabin metni burada degildir. Boyle bir metin var midir? Varsa nerede bulunabilir? Turkce'ye cevrilmis midir? bilemiyorum...

Selametle.

Re: OOPS

Gönderen: Naci Çelik
Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 10:15 p.m.

Yanıtlanan: OOPS (Kaptan)

Selam:

Tesbit ve eleştirlerin için çok teşekkürler.Yazının tümüne imzamı attım.

: Barış biladerim Hans 'a kafayı ve kancayı
: takmış.. Adamı kendince sıkı bir imtihana
: sokmuş.. Teşhisini koymuş.. Ve sen misin
: deli olan? seni bilmeyenlere bi deşifre
: edeyimde millet ne iduğunu bilsin yada
: elemanı meşhur etme tarzında bir amme
: hizmetliğine soyunmuş..Teşhisi: Bu adam
: kayışı sıyırmış akli ve ruhi melekelerinde
: sorunu alan bir adam..Muteber degildir..

: Simdi ZQR biladerim ise bu adami yanlış
: anlıyorsunuz.. Dediğiniz gibi gorunduğu
: gibi.. hatta gösterildiği gibi değil demeye
: getiriyor..
: Ayrıca faydalandığını ve ondan bir seyler
: ögrendiğinide söylüyor.. Ayrıca ZQR
: biladerimide etkilemiş görünüyor..

: Ama bence problem Hans dan değil barış ve zqr
: arasındaki ilişkiden kaynaklanıyor gibi
: geliyor bana.. kriterleri.. arzuları.. heva
: ve hevesleri, yetenekleri
: "çatışıyor"..

: Hans Von Ayberg denilen elemanı ilk kez bu
: forumda duydum.. ( ne işle uğraştığını
: bilmeseydim.. iskandinav civarlı
: futbolculardan biridir derdim..) herneyse..

: Bu adamın teorilerine bu yarım aklımla forumda
: verilen bir iki linkten göz attım.. Maalesef
: coğu yazıp çizdiklerinden, fiziğe ve her nev
: i muhendislik konularına Fransız olduğum
: için bi çok şeyi anlamadım.. Bir çok
: kişininde bir şey anladığını zannetmem..

: Şimdi: Bu adam kendi çapında eğlenebilir..

: Bir sürü faraziyeler üretebilir.. "Ne diyo
: la bu" tarzında tepki doğuracak,ipe ve
: sapa gelmeyenleride buna dahil olabilir..

: Kuranı yahut başka kaynakları dilediğince
: hoyratça yorumlayabilir..

: Enaniyet de yapabilir..

: Kendisine kutsiyet verecek rengaren ve cesit
: ceşit vasıtaları duruma ve yerine göre tepe
: tepe kullanabilir..

: Ulen bizim gibi bir deger buralarda yırtınıyor
: kıymeti harbiyemden millet bi haber diye içi
: içini yiyen; bu yüzden önemli biri gibi
: gözükmek ve elalem tarafından iplenmek
: isteyen, yalnızlık hisseden, biri de
: olabilir..

: Ne olmuş yani..Bunların hepsi normal.. hepsi
: insani..

: Ama hakkını vermek gerek eleman durmadan
: üretiyor.. Ortaya bir şeyler döküyor..
: Malını ve kendini piyasaya dökmüş satıyor..
: Bu adamın muhakkak doğruları yok mu.. Bu
: doğrular başkaları tarafından düşünülmemiş
: "ilk" olamaz mı?.. Bunlardan
: faydalanılamaz mı..? Bir insan ne olursa
: olsun nasıl olursa olsun.. Külliyen
: saçmalayabilir mi?

: Hem bu devir de üretmek o kadat zor ve mühim iş
: ki..

: Tarlada uzaylı taşlayan memleket evlatlarından
: farkı olmayan ben derim ki: Önyargı kadar
: sakat bir düşünce yoktur.. Bir kalemde silip
: atmak gibi de kolaycılık olamaz.. Musaade
: edelim de bazı bazı birileri "bizim
: önümüze" geçsin!

: Bu devir de sokaga cıksan muhakkak bir elçiye
: bir mesihe çarpıyorsun.. Adam gibi saglam
: kafayla sağlam vücutla yürünmez oldu..Ne
: olmuş yani.. Hans da onumüze çıkıpta
: çarptıklarımızdan olsun

: İnanan inansın.. iplemeyen zararda ve çok şey
: kaybetmiş olanlardan olsun..

: Ne yani bu saatten sonta Tum bu keşmekeş içinde
: Ehli Sunnet ve'l Cemaate rahmet ve dirlik
: mesajlarımı okutacaksınız bana..

: NOT : Ne zaman bu memlekette bir sosyal bilimci
: Kuranı kendi açısından yorumlayacak..

: Her ne kadar saygı duysakta, Muhendis
: ekonomistlerinden sonra mühendis teologları
: ve din yorumcuları revacta bu yüzyılın ilk
: başlarında.. Tamam anladık muhendis
: kafalılar dikine düşünür.. Elalemin üç beş
: alternatifte cozemediklerine tek elde yorum
: getirir.. Lakin azcık sosyal bilim yani..

: ZQR ve BARIŞ IN DİKKATine: Sevgili forum
: arkadaşlarım, Niye bu kadar sertsiniz?

: Üç günlük dünya hayatında bu kadar kırıcı
: olmanın, insan haysiyeti ve hatta onuru ile
: oynamanın karı ne?

: Sevgi dururken korkuya, nezaket dururken
: kabalığa prim vermenin kime ne faydası olur?

: Şurada birkaç kişi kendi aramızda dirliği
: sağlayamazsak ülke nasıl birlik ve bütünlük
: içine girebilir ki?

: Sizden bir büyüğünüz olarak tek
: dileğim var, birbirinizi sevin. Kavgayı ve
: küskünlüğü bırakın, sertliğe
: "dargınlığa" değil insancıllığa
: yönelin.

: Yoksa, şöyle iyisiniz böyle kıymetlisiniz demem
: bi çakarım feleğinizi şaşırırsınız walla!

: Tobe Tobe..

: Selam ve muhabbetlerimle..

SABAH Gazetesi Haberi..1

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 10:16 p.m.

Yanıtlanan: ZQR'a (Baris)

http://zigzag-aiberg.hypermart.net/bol04/bol04j.htm

adresindeki

Gazeteci Tevfik Yener'in 22-23-24 Mart 1997 tarihli "Sabah" gazetesinde (G11) yayınlanan yazı dizisinde, Aiberg'in ona şöyle dediği yazılı: "Ben Dünya'da hiç bir yerde doğmadım gökten indim." Aiberg'in bu ifadesini burada tekrarlamakta yarar görüyoruz

laftan yola cikarak sabh gazetesin WEB arsivinden asagidaki yazilari buldum :

http://garildi.sabah.com.tr/sayfa.cgi?w+30+/9703/22/t/f02.html+hans+von

Kim bu Hans Ayberg?
Danimarkalı bir asilzade mi? Alman Üniversiteleri profesörü mü? NASA'da çalışan gizli Müslüman mıydı? Olağanüstü bilgilerini cinlerden ve ölmüş bilginlerin ruhlarından aldığını söylüyor, doğru mu? Bir büyük gazeteyi ve bir TV kanalını nasıl işletti? Gerçeği benden dinleyin!

Tevfik Yener

Müthiş adamsın Hans.

Televizyonda bir göründün ortalığı karıştırdın.

İlahiyatçı Profesör Sayın Yaşar Nuri Öztürk, bizim Hans'ı Flash TV'deki programına davet etmiş. Yayın canlı. Yaşar Bey'i tanırsınız. TV'deki din sohbetlerinden, dini yazılarından bilirsiniz. Gerçek din bilgini. Çağdaş, aydın insandır.

Yani demek istiyorum ki; Profesör Yaşar Nuri Öztürk güvenilir kişidir. İlahiyat Fakültesi Dekanı'dır.

Hans Ayberg de bir başka profesör. 10 adet kitap yazmış adam. Bunlar kolay yazılır kitaplar değil. Din, dünya, Tanrı, yaratılış gibi konuların ilimini, bilimini, felsefesini yapmış. "İnciğini, cinciğini çıkarmış."

13 Mart gecesi Flash TV: Saat: 21.00. Işığa Çağrı programı.

Programı yöneten Prof. Yaşar Nuri Öztürk ve Prof. Hans Von Ayberg de gecenin konuğu.

Vay sen misin davet eden? Hans öyle şeyler söylüyor ki herkes dilini yutuyor, nefesini tutuyor. Çenesiyle "Arz'dan Arş'a" çıkıyor. Anlaşılmayan "bilimsel" sözcüklerine hayranlık büyük:

"-Vay canına, bizde böyle adamlar yetişmiyor. Baksana Alman'mış." Hans, muhabbetin gazıyla uzayda geziniyor.

Bu TV programından sonra herkes Profesör Hans Von Ayberg'i konuşuyor.

Ertesi gün TV haberlerinde Hans'tan söz ediliyor, dergiler, gazeteler yazıyor. Hepsi aynı soruyu soruyorlar: Kimdir bu Profesör Doktor Hans Von Ayberg?

*Kendisinin söylediği gibi; Danimarkalı asil bir ailenin Alman pasaportlu aristokrat oğlu mu? Yoksa, kimliğini gizleyen bir Türk mü?

*Önce Hıristiyandı da, sonra mı Müslüman oldu? Yoksa Anadolu'nun bir yerinde Müslüman mı doğdu?

*Kopenhaglı mı, Denizlili mi, Sivaslı mı, Ispartalı mı? Yoksa Konyalı mı?

*Gerçekten profesör mü? Doktorası, profesörlüğü Heidelberg, Freiburg, Sorbon Üniversiteleri'nden mi, yoksa kaldırım üniversitesinden mi?

*Saçları gerçekten sarı mı? Yoksa aslında siyah saçlı da, sarıya mı boyuyor?

*Acaba saçları takma mı, kendi saçı mı. Firkete ile mi tutturuyor? Yoksa ekme saç mı?

*Şarlatan mı, bilgin mi?

Herkes işte bu soruları soruyor.

Bu arada, Hans'ı programına çıkarıp "günün adamı" yapan Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ün bir sözü dikkatten kaçıyor "-Ortada adamın 10 kitabı var kardeşim."

Yani, TV programına çıkardığı Hans'ı kaldırımdan toplamadı Yaşar Bey. Ben, televiyon programı yapsaydım Hans her defasında alırdım, ratingi de tavana vurdururdum. Rakip tanımazdım. Hatta bir yıl önce hazırladığım bir TV programının planında Hans sürekli vardı. Çünkü Hans "çok ilginç" bir kişidir. TV programım gerçekleşseydi Hans'ı daha önce tanıyacaktı herkes. Ama her hazırladığım TV programı gibi o da buzdolabında kaldı.

Demek ki Hans'ı TV programında düşünmekte isabet etmişim. Konuk olduğunda bile ortalığı nasıl karıştırdı.

Şimdi yukarıdaki sorulara tek tek cevap vermeye çalışayım.

Hans'ı yakından tanırım. Çünkü onu "medyatik şahsiyet" yapan benim.

1983 yılında, Mazlum Göknel arkadaşımla birlikte Posta adında aile gazetesini yayına sokmuştuk.

Gazetemiz 700.000 gibi çok önemli satışa ulaşmıştı.

Bir hanım okurumuz telefon ederek "Yıldız Falı tatmin edici değil, daha genişletemez misiniz?" dedi.

Hemen bir astroloji uzmanı aratmaya başladık. Kim tavsiye etti hatırlamıyorum "Bu işi çok iyi bilen biri var" dediler. "-Getirin o zaman" dedik.

Ertesi gün odaya bir hippi girdi. Uzun boylu, zarif, temiz yüzlü bir genç. Elini kibarca uzattı:

"-Bendeniz Doçent Doktor Hans Von Ayberg."

Mükemmel bir Türkçe ile konuşuyordu. Alman veya Danimarkalı vurgusu yoktu dilinde. Kanarya sarısı saçları başına bir firkete ile tutturulmuştu.

Ben şaşırmıştım. Yıldız Falı uzmanı olarak beklediğimiz kişi Alman çıkmıştı. Oturmasını rica ettim ve sordum:

"-Siz Alman mısınız Herr Von Ayberg?"

"-Hayır Danimarkalı'yım, fakat Alman vatandaşıyım."

Enteresan.

Hans, ufak bir para karşılığı "fal" köşemizi yazıyordu. Onu merak ediyordum.

Yazısını getirdiği bir gün Almanca çevirmen arkadaş işten ayrılmıştı. Hans'a bu işi teklif ettim. Alman değil miydi, o zaman Almanca'dan çeviri yapabilirdi.

Hemen kabul etti. İşte onu, birlikte çalışınca tanımaya başladım.

Çevirilerindeki Türkçe'sinin güzelliği dikkat çekiciydi.

Bir süre sonra Hans'ın sadece Almanca'dan değil, İngilizce'den, Fransızca'dan, İtalyanca'dan, İspanyolca'dan çeviriler yaptığını gördüm. Hayret ki ne hayret.

Adam hiç ses etmeden, kafası önünde çalışıyor da çalışıyor.

Bu arada senli benli olmuştuk:

-Hans sen kaç dil biliyorsun?" diye sordum.

-Hemen hemen bütün dilleri..." cevabını verdi.

-Yani?

-Rusça, Arapça, Farsça ne bileyim biraz Hintçe filan bilirim işte...

Esrarengiz adamdı. Nezaket icabı özel yaşamıyla ilgili soru da soramıyordum. Hans'ın anlattıklarıyla yetiniyordum.

Almanya'da Heidelberg ve Freiburg, Fransa'da Sorbon Üniversitelerinde okumuştu. Doçentti. Ne doçenti? Soramadım, o da söylemedi.

Ancak; hangi dilden çeviri yapsa mükemmel yapıyordu. Bilimsel zor konuları bile uzmanlara parmak ısırtacak ustalıkta çeviriyordu.

Kadınlar, mankenler Hans'ın peşinde

Hans'ın kimliği, geçmişi hakkında merakım iyice artmıştı. Bu sırada okurlardan gelen telefonlar ve mektuplar dikkatimi çekti. Hemen herkes Hans'tan "bir çare" bekliyordu. Yıldız Falı ve astroloji konusundaki yazıları okuru çarpmıştı.

Hans ile tanışmak, fallarına baktırmak istiyorlardı.

Bir süre sonra gazetenin kapısını Hans'ın okurları kuşatmaya başladı.

Kadınlar, görevlilerle kavga ediyor, Hans'ı görmeden gitmek istemiyorlardı.

Mazlum'la karar verdik Hans'ın astroloji köşesini hemen yarım sayfaya çıkardık. İlgi her gün arttı. Yetmedi tam sayfa yaptık. Mektuplar çuvallarla geliyordu. Yetmedi bir buçuk sayfa yaptık. O da yetmedi iki sayfaya yaydık Hans'ı. Şimdi o, tam iki gazete sayfasının yazarıydı.

"Yüzüğümü kim çaldı Sayın Ayberg?"

Hans'tan çare bekleyenler neler sormuyordu ki? Hatırlıyorum bir kadın yazmıştı:

"Sayın Hans Ayberg. Çok kıymetli tek taş yüzüğüm evde kayboldu. Yüzüğümü nerede bulacağımı söyler misiniz?"

Bizim Hans da gazeteye şöyle bir cevap yazmış:

"Yüzüğü görümcen çaldı. Sen üzülesin diye yaptı. Bir haftaya kadar yüzüğü getirip yatağının altına bırakacak. Bekle, sakın üstüne gitme yoksa kan çıkar."

Bunları okuyunca Hans'a dedim ki:

"-Gözünü seveyim böyle şeyler yazma. Kadın gidip görümcesinin boğazına sarılırsa?"

Hans kendinden emin cevap verdi:

"-Merak etmeyin efendim. Kan çıkmayacak. Kadın yüzüğüne kavuşacak."

Hans'ın davranışları zaten garipti. Fazla üstelemedim. Aradan 10 gün geçti. Yüzüğünü kaybeden kadın gazeteye gelerek Hans'ın ellerine sarılmaz mı? Yüzüğü yatağın altında bulmuştu. Hem de görümcenin misafir geldiği gece.

Acaba Hans bizi etkilemek için bir tanıdığına "yüzük oyununu" mu oynatmıştı? Bu kuşkum uzun sürmedi. Hans'a teşekkür için gelen kadın sayısı o kadar arttı ki, bu kadar oyuncu tanıdık bulamazdı. Bir çok isabetli kehanetlerde(?) bulununca Hans'ın şöhreti iyice arttı. Kadınlar ağızdan ağıza Hans'ın ününü yayıyordu.

Her sabah gazetenin kapısında gördüğümüz 10-12 kadar hanımın Hans'ın okuru olduğunu biliyorduk artık.

Yabancı Profesörlere karşı bizim Doçent Hans Ayberg

Bir gün ünlü bir bilim dergisinden çeviri yapıyordu. (New Scientist veya American Scientist olabilir.) Birden durdu. Bana geldi:

"-Bu dergide verilen formüller yanlış."

Öf, sıkılmıştım artık:

"-Hans çok işim var. Allahaşkına tiyatroyu bırak, zamanımı çalma. Yani, o derginin profesör yazarları yanlış biliyor öyle mi?"

-Evet. Yanlış yazmışlar.

-Doğrusunu sen biliyorsun ha?

-Evet efendim. Bu kimyasal formüllerin sonucu yanlışa götürüyor.

-Sen nereden biliyorsun peki?

Bu soruma yanıt vermedi. Kırılmıştı, gitti yerine oturdu. Söylenmeye başladı:

"-Formüller yanlış işte..."

Çok yorgundum, sinirliydim. Fırladım, elinden dergiyi kaptım ve bağırdım:

"-Yaz bakalım doğrusunu o zaman."

Hemen karalamaya başladı, Hans'ın yazdığı kağıdı ve dergiyi bir arkadaşımıza vererek:

"-Hıfzısıhha'ya veya Kimya Fakültesi'ne git. Nereye gidersen git, güvenilir bir kurumdan hangisi doğruymuş öğren. Doğruyu da, yanlışı da tasdik ettir." dedim. Yaptığı ukalalığa karşı Hans'a "mahçubiyet" cezası verecektim.

Amma velakin.

İşte bundan sonrası gerçekten ilginç.

Hans'ın yazdığı formül doğru çıktı. Yahu nasıl olur? Bayağı şaşırmıştım. Derken; bir ay sonra şaşkınlığım müthiş bir meraka döndü. Çünkü aynı dergi, bizim tartışmalı formülle ilgili, bir önceki sayısında yaptığı hatadan dolayı özür diliyor "düzeltme" yayınlıyordu. Düzeltme Hans'ın yazdığı ve bizim profesörlerin onayladığı gibiydi.

Böyle bir şey olamazdı. Hans başıma dikilmiş dergiyi gösteriyordu. Donuk bakışlarla yüzüme bakıyordu. Ben de ayağa kalktım:

"-Bana bak. Formülün doğrusunu nasıl bildin söyle bakalım" dedim.

"-Bakın. Ben kimyacı değilim. Ama her konuyu herkesten iyi bilirim. Çünkü benim temasta olduğum cinler, ruhlar var. Onlara danışıyorum. Dünyanın en zor problemlerini, fizik-kimya formüllerini saniyede çözerim. Çünkü ruhlar bana hemen doğrusunu iletiyor."

-Yaaaaa?

-Evet öyle Tevfik Bey. Size garip gelebilir ama doğrusu budur.

Ben şimdi ne diyeyim? Belki tesadüfen bildiği bir formül karşısına çıkmıştı. Ama biliyordu ya.

Hans ile çalışmaya devam ettik.

Onun Alman pasaportlu Danimarkalı olduğuna asla inanmamıştım. Doçent olduğuna da. Yıllarım geçti Avrupa'da. Bir Türk'ü Alman diye yutmam mümkün değildi.

Bence Heidelberg veya Freiburg Üniversiteleri'ni de bitirmemişti. Sorbon'u da.

Gelgelelim bu kadar bilgiyi nasıl edinmişti?

"Sen hangi okulda okudun? Gerçeği söyle arkadaş." diye sormak kabalık olmaz mıydı?

Bir hekim kadar tıp bilgisine, bir profesör kadar fen bilgisine sahip gözüküyordu. Dikkat: "Gözüküyordu" diyorum, "sahipti" demiyorum.

Çünkü biz gazeteciydik, hekim veya kimyager veya fizikçi değildik. Ama, uzmanlara her kontrol ettirdiğimde Hans'ın yazdıkları hatasız çıkmıştı. Az bilinen dillerden çevirilerini bir bilene sorduğumda "doğru tercüme" yanıtı almıştım.

Ne diyeyim? Demek ki çok bilgili çocuktu.

Bilgilerini cinlerden ve ölmüş bilim adamlarının "arkadaş olduğu" ruhlarından aldığını söylüyordu. İşte o kadarını bilemem.

"Sana cinlerimi gönderiyorum Ali!"

Bir gün gazeteci arkadaşımız Ali Galip Vural nedense Hans'a kızdı. Bir işi aksatmıştı herhalde. Çünkü Hans, bir gün atom karınca gibi çalışır, iki gün işi sallardı. Üç gün biyonik adam olur, iki gün kaybolurdu.

Ali Galip epey söylendi. Daima sakin tabiatlı olan Hans:

"-Ali Bey. Bana hakaret ettiniz. Size cinlerimi gönderiyorum. Onlar sizi cezalandıracak" dedi. Ali ve hepimiz güldük.

Üç gün sonra Ali Galip bana geldi, bakın ne dedi:

"-Abi şu Hans'a söyleyin cinlerini üstümden çeksin. Üç gündür her işim ters gidiyor. Arabayı çarptım, aileden ağır hastalanan oldu, maddi manevi hasar görüyorum."

-Ali, herhalde dalga geçmiyorsun?

-Abi lütfen. Böyle nezaketsizlik benden bekler misiniz

Ali Galip, aklı başında bir arkadaşımızdır. Doğaüstü olayları da iyi bilirdi, din konularını da. Ters giden işlerinden "öyle bunalmıştı ki, kurtulmak için Hans'ın cinlerini bile kabule razıydı" diye değerlendirmiştim. Belki de çok kişi Hans'ın "gücünü(?)" böyle durumlarda hissetti(!).

Adnan Kahveci sormuştu "Hans nedir?"

Hans, yazılarıyla artık şöhret olmuştu. Gazeteden uzaklaşmaya başladı. İşleri iyice aksatıyordu. Bir gün ciddi olmasını söyledim. Başını eğdi:

"- Dört çocuğum ve bir karım var. Çok kazanmam gerekiyor. Fal bakıyorum, iyi para veriyorlar."

Hans evliliğini de şöyle anlatmıştı:

"-Sokakta dört çocuklu bir gariban kadın gördüm. Kadın - Açım, çocukların babası beni sokağa attı- dedi. Ben de tuttum o kadınla evlendim."

Bir süre sonra tamamen kaybolan Hans'tan haber aldığımda Ankara'daymış. Rahmetli Adnan Kahveci bir gece evden aramıştı:

"-Yahu bu Hans Ayberg diye biri var. Olağanüstü yeteneklerinden söz ediliyor. Senin gazetede çalışmış. Nasıl biridir?" diye sormuştu.

Ben de Adnan Kahveci'ye "Fal mı baktıracaksın?" diye sordum. Gülmüş şunları söylemişti:

"-Ankara barlarında servet karşılığı fal baktığını söylediler. Bir de kitap yazmış. Boş adam da değil. Kafa karıştıran bir tip. Bunlar sonradan cemaat, tarikat kurmaya kalkarlar bela olurlar. Gerekirse takibat yaptıracağım."

O zaman bakan olan Kahveci'ye, Hans'ın "o bildiği tür" din taciri üçkağıtçılar kadar uyanık olmadığını, saf bir "uçuk" olduğunu söylemiştim. Yıldız Falı bakıyor, Tarot açıyor, kehanetlerde bulunuyordu. Anlattığı "bilimsel masallar" çevresini heyecanlandırıyor ve topladığı ilgiden mutlu oluyordu.

Eğer Ali Kalkancı'nın ticari zekası Hans'ta olsaydı şimdi trilyon yapmıştı.

Neyin nesi bu Hans Ayberg?

Kendisine "Hans Ayberg" diyor. Gerçek ismini asla öğrenemedim. "Bizim Hans"ın rüzgarına dikkat edilmeli. Yazdığı 10 kitap neden rekor sayıda okuyucu buluyor? İlahiyatçılar, fizikçiler, biyologlar ve diğer bilimciler ne sebepten Hans'a ilgi duyuyor?

10 kitap dolusu yazı yazmış. Bu kadar bilgiyi nasıl toplamış?

Cahil deli mi, bilgili deli mi? Dahi mi, anasının gözü tezgahtar mı?

Yazdıkları tamamen saçma mı? Peki, kim incelemiş?

Bu soruların cevabı yok. Yazdıklarını yalanlayan bir uzman da duymadık. Belki de "deli saçması" diye bilim adamları kitaplarını okumuyor. Bir okusunlar.

Peki Hans neden "profesörüm, quantum fizikçisiyim" diye yalan söylüyor?

Kod 19bucuk

Bu Mesaja Gelen Cevaplar

SABAH Gazetesi Haberi..2 (okunma miktarı: 28)
Baris -- Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 10:16 p.m.

SABAH Gazetesi Haberi..2

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 10:16 p.m.

Yanıtlanan: SABAH Gazetesi Haberi..1 (Baris)

Bunun adına "ruhsal ben" derler (psychological me). Yani: Ruhsal ben'ci, kendinde bütün bedensel ve ruhsal niteliklerin varolduğuna inanır. Bu kadar bilgi kimde bulunabilir? Ancak bir profesörde. O zaman "profesörüm" diyeceksin. Yutarlar mı?

Bazı bazı yutturdu işte. Tercüman Gazetesi 10 yıl kadar önce Hans'ı "Allahtanımazken Müslüman olan Alman Profesör" diye tanıtmıştı. Hans orada bir "Alman profesör olarak" gazetenin anonsuna göre: Allahtanımazlıktan kurtulmanın yolunu anlatacaktı.

Anonsu görür görmez Tercüman'a telefon ederek uyarmıştım. Sanırım ya rahmetli Kemal Ilıcak Bey'i ya da Nazlı Ilıcak Hanım'ı aramıştım. Çok yıl oldu unutmuşum.

Büyük rezalet olacaktı. Anonslar hemen durduruldu. Hans ortadan kayboldu.

Yalan söylemeseydi...

Hans boş değil. Bir kaç dili iyi biliyor. Din bilgisi güçlü. Fen bilimlerinden haberdar. Hayli kitap okumuş. Felsefe, sosyoloji de biliyor. Astrolojide uzman. Ancak; çok önemsediği psikoloji konusunda kendine hiç eğilmemiş.

Eğer "Alman, Danimarkalı, Hans, Prof." gibi gereksiz palavralara sapmasaydı saygın bir yer kazanabilirdi. Kendisine "şarlatan" dedirtmezdi.

Hans olayı, Türk toplumu için önemli bir uyarıdır.

Hans'ın bu kadar ilgi görmesinin sebebi; Yıldız Falı, kehanet tutkunları ve din tartışması meraklısı cahillerin ilgisi. Hans da zaten ortamını "cahil bilmişler" arasında buluyor.

Yıldız Falı'na umut bağlayanlar, kehanete inananlar Hans'ın profesörlüğünü mü araştırır. Fal baktıranlar ne söylerseniz inanmaya hazır tiplerdir. Onların kendisine verdiği önemden Hans sarhoş oldu, attı tuttu: Quantum fizikçisi profesör. Alman ve de Danimarkalı. Bir sürü üniversiteden diploma, doktora ve tezler, tezler.

Çok şey biliyordu ama hiçbirisi değildi.

O kendine bu ünvanları yakıştırıyor, profesörlüğün anasının ak sütü gibi hakkı olduğuna inanıyor ve yalan söylüyor. Yutturuyor da.

O tutulan kitaplarında nedir acaba Hans'ın yaptığı? Alman filozofu Prof. Reichenbach'ın "Setzung" diye adlandırdığı "ortaya atmak, koymak"tır. "Ortaya kumar parası gibi koyulan yargı veya bilgi. Doğru da olabilir, yanlış da. Kazanmak kadar, kaybetmek de var."

"Setzung- yargı koymak" ciddi tezler için söylenmiş. Hans bunu "yersen"e mi uygulamış acaba? Kitaplarını okumadım, fikrim yok.

Din tartışmalarında medyanın büyük hatası

Son yıllarda Türkiye'de "Din Deliliği" yaygınlaştı. Osmanlıca'da "Cinneti diniye" denilen delilik türüne yakın aşırılıkta "din tartışmaları" medyaya yerleşti. Hıristiyanlar'ın da "Folie religieuse" dediği "din deliliği" diyebileceğimiz tartışmalar Müslümanlığa hiç yakışmıyor.

Özellikle TV'lerde her gün din tartışması olunca, dini istismar edene de fırsat doğuyor. Bir takım hokkabazlar bilgin, şeyh diye takdim ediliyor.

Allah'ın buyrukları yorumlanıyor, büyük hata yapılıyor.

Yapılmaması gereken yorumlarla saf insanların kafası karıştırılıyor. Üç kağıtçı yorumcular bu yüzden vurgun ortamı buluyor. Cahil din dolandırıcıları, şeyh ve cemaat sahibi kisvesi altında öyle zengin oluyorlar, öyle semiriyorlar ki uçkurlarını tutamayıp kendilerine sığınan kızların ırzına geçiyorlar.

Şimdi; dini yorumlamak, Allah'ı açıklamak Hans'a, Ali Kalkancı'ya şuna buna mı kalmış?

Oysa:

"Allah'ın buyurdukları yorumlanamaz.

Yorum bir tahmindir. Allah'ın buyrukları üstünde tahminlere dayanarak fikir yürütmek doğru değildir. Çünkü tahminde yanılıp; bir ayeti, Allah'ın kasdına aykırı yorumlama da olabilir. Bu ise sapkınlık olur. ayetlerin dış anlamına inanmak (zahirine inanmak) ve iç anlamlarını (batınını) Allah'a bırakmak gerekir."

Yukarıdaki yorum Sahabe (Hz. Muhammet'in yakınındakiler) tarafından yapılmıştır.

Yaratılışı, evreni, Allah'ı kimse "tam ve doğru" yorumlayamaz. Çünkü evrenin yaratılışından beri, başlangıçtan bugüne akıp gelmek gerekir. Bu mümkün mü? Bir filmin karelerine tek tek bakarak filmi anlayamazsınız. Başından sonuna hareketli olarak izlemeniz gerekir.

Din konularını TV haberlerinde, tartışmalarda şova çevirenler iyi yapmıyorlar.

Cahiller kitap yazıyor, yoruma kalkışıyor çıkar için veya "aferin budalası" olduklarından günaha giriyorlar. Yapmayın.

Bizim Hans'a dönelim. Kültürlü, efendi, iyi bir çocuktur. Onun ihtiyacı "profesörlük ve Almanlık" iddiasından kurtulacağı esaslı bir tedavidir.

Hans ve benzerleri nasıl ortam buluyor?

Feodal-dinsel cahillik sürüyor. Tanrı hakkında bilgisizlik "din çıkarcılarının" işine yarıyor. Ölüm korkusu, ölümden sonrasının merakı, Tanrı nedir, yaratılış nasıl olmuştur gibi sorular bazı kimselerde ruhsal bozukluk yaratıyor. O zaman, cahillerin tarifeli akıl hocası yarı cahiller müşterisini buluyor. Yarı cahiller hiç bir konuda bilgi sahibi olmadığından din bilgini kisvesine bürünüyor. Birbirlerini de "alim" diye gösteriyorlar.

Din konusunda sorusu olanlar ve sadece doğruyu öğrenmek isteyenler Diyanet'in "Fetva Bürosu"nu arasın.

Kod 19bucuk

Bu Mesaja Gelen Cevaplar

SELAHATTIN DUMAN'in Is arkadasi hakkinda yazisi (okunma miktarı: 25)
Baris -- Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 10:33 p.m.

SELAHATTIN DUMAN'in Is arkadasi hakkinda yazisi

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 10:33 p.m.

Yanıtlanan: SABAH Gazetesi Haberi..2 (Baris)

http://garildi.sabah.com.tr/sayfa.cgi?w+30+/9703/22/t/y14.html+hans+von

Kod 19bucuk

Aslinda Ali Kirca'nin Hans'i kacirtmasi haberini

Tarih: Çarşamba, 4 Temmuz 2001, 10:38 p.m.

Yanıtlanan: ZQR'a (Baris)

aramak istiyordum ancak

Ne HANS'a suikasd ne de Ali Kirca'nin Hans'i kacirmasi ile ilgili bir haber bulamadim...

Bu da halusinasyon olabilir.

Yardimci olabilecek varsa haberi bulmakta, sevinirim...

Kod 19bucuk

Re: BEN NEYMISIM?

Tarih: Perşembe, 5 Temmuz 2001, 10:12 p.m.

Yanıtlanan: BEN NEYMISIM? (Baris)

"Allah'imizin son elçi(!)si Hz. Reshad Khaliffe
öldügü için Edip Yüksel'in onun yerine Yeni Peygamber olarak
atandigini ve kendisinin de HAVARI oldugunu iddia ediyor."

Bu lafi soylemissem ALLAH'in meleklerin ve tum lanet edebilenlerin laneti uzerime olsun.

Bu lafi soyleMEmissem ALLAH'in meleklerin ve tum lanet edebilenlerin laneti iftiracilarin uzerine olsun.

Ben Reshad'in elciligine bile inanmazken Edip icin bunlari diyebilmem mumkun degildir.

Anlasiliyor ki HANS HASTA olmaktan ote bir adamdir. Kendisi IFTIRACIdir da... Cozumlemelerimde hata olmus olabilir.

Ancak ilk bakista Edip ile ayni hastaliklari ortaya koymus olmamizin (Edip bunlari yazmissa) tesaduften ote birsey oldugunu dusunuyorum. Bunlarda gercek payi oldugunu dusunuyorum.

Dun gece saat bire kadar konustum kendisi ile. Sonunda bana `Kininle ..` diye beddua bile etti. Butun chat kayitlarim duruyor. Sonuncusu icin izin istedim, HAYIR demedi, kininle geber dedi. Asicaktim, kendisinin hastalikli bir insan oldugunu dusundum, uzuldum ve asmadim.

Ama bu iftiradan sonra eve gidince tum chatleri buraya (Alternatif forum ve 19.org'a asmaliyim diye dusunuyorum)

Milletin basini bu HASTA ve IFTIRACI (bilemiyorum belki de sahtekardir) adam ile agrittigim icin ozur dilerim.

Re: ZQR'a// Hans'in yanitlari...

Tarih: Cuma, 6 Temmuz 2001, 2:14 a.m.

Yanıtlanan: ZQR'a// Hans'in yanitlari... (Baris)

: Bu adam boyle birsey iddia ediyor... Benim
: sorularimin yanitlarini sana verdigini iddia
: ediyor... Bu dogru mudur?
: Dogru ise yanitlari gorebilir miyim?

Yanlis anlama var ortada galiba...benim sordugum sorulari (belki ayni seyleri sende sordun) ayni anda banada yanit verdigini söylüyor ki, bunlari ben sana bildirmistim. Birde benim Hans Ayberg oldugum hakkinda süpheler varmis, ne diyelim herkes biraz paranoyak olabiliyor demek:-)
Hans'a o kadar süpheli, kirici ve bilmem ne demene ragmen adam seninle hala chat yapiyorsa ne kadar olgun ve erdemli oldugunu göstermez mi, ayni seyi biri senin icin yapsaydi onu coktan "öldürmüs" "bitirmistin"...dediklerimde hakli oldugumu sende biliyorsun...bu adam seninle neden hala chat yaptigina ben baska aciklama getiremiyorum....belk seni gercekten eski dostu Edip saniyordur:))

: Tesekkurler...

Rica ederim...Hans olmayan Hasan!!

Z.Q.R

Hans von Aiberg ile chat

Tarih: Cumartesi, 7 Temmuz 2001, 6:54 p.m.

http://network54.com/Hide/Forum/thread?forumid=70688&messageid=994520784

Adresinde 4 adet tüm chatlerimizin metinlerini bulabilirsiniz.

Kendisi bana ettiği (EDİP'İN PEYGAMBER OLDUĞUNU BANA İNANARAK SÖYLEDİ, HAVARİSİ ONUN, YAŞADIKLARI YERLER ARASINDA 48 km VAR) hakaretlerinden dolayı özür dilemediğinden kendimi temize çıkarmak için bunu asmam gerekiyordu.

Bu adamın ne olduğu hakkında yorumu okuyucuya bırakıyorum.

http://network54.com/Hide/Forum/thread?forumid=70688&messageid=994520784

Selametle

Barış Yazıcı'nın Ana Sayfası

Re: Hans von Aiberg ile chat

Tarih: Cumartesi, 7 Temmuz 2001, 7:49 p.m.

Yanıtlanan: Hans von Aiberg ile chat (Baris)

Umarim mutlu oldun.....

Neyse, seninle bu konuda tartisma yapmak istemiyorum....ama Quran hakkinda tartismaya devam edecegim....

Selam,

Z.Q.R

Bu üçümüzü falan ilgilendirmiyor..

Tarih: Pazar, 8 Temmuz 2001, 1:36 a.m.

Yanıtlanan: Re: bi yanlış daha.. (Z.Q.R)

Bu HANS tarafından kişisel mesele haline getirilmiş rezil bir konudur.

Senin inançların, hedeflerin beni hiç mi hiç alakadar etmez.

Ben de kendimi HASTALARIN ve ŞARLATANLARIN insanları kandırmalarını engellemeye odakladım..

ZQR hazretleri, umarım itirazınız yoktur.

Sizin yolunuz size, benim yolum bana...

Eylemlerim sürecektir.

Re: Bu üçümüzü falan ilgilendirmiyor..

Tarih: Pazar, 8 Temmuz 2001, 1:49 a.m.

Yanıtlanan: Bu üçümüzü falan ilgilendirmiyor.. (Baris)

Tabi eylem ve hedeflerinde bende sana basarilar diliyorum Baris hazretleri....kimsenin eylemine karisacak degilim.

Neyse, eger Hans sana hakaret ettiyse ondan özellikle özür dilemesini rica edecegim, fakat sende adama hakaret ettin...karsilikli ödesmeniz gerekiyor bence....bu tartismayi simdilik ben burada noktaliyorum, sen devam edebilirsin....

Alternatif forumda benimde icinde yer aldigim chat konusmalarimiz özel oldugu icin bunlari neden astigini hala anlamis degilim, yani bunlar kimseyi ilgilendirmeyen seyler.

Hosca kal,

Z.Q.R

Re: Hangi hakaretten bahsediyorsun?

Tarih: Pazar, 8 Temmuz 2001, 4:19 a.m.

Yanıtlanan: Re: Hangi hakaretten bahsediyorsun? (Baris)

Maalesef mail grubuna üye degilim, ama Hans'dan seninle ilgili yazdiklarini mail adresime postalamasini rica ettim...ama sana bu konuyu kapattigimi bildirmeme ragmen beni hala kisisel kavganizin icine cekmene anlam veremiyorum, bana birsey ispatlamana gerek yok, senin dürüst bir insan oldugunu biliyorum. End of the Story!!!

Z.Q.R

Re: Hangi hakaretten bahsediyorsun?

Tarih: Pazar, 8 Temmuz 2001, 9:32 a.m.

Yanıtlanan: Re: Hangi hakaretten bahsediyorsun? (Z.Q.R)

Seni bu kavganın içine çekmek gibi bi niyetim yok.. Bu konunun üçümüz arasında olmadığını yazmıştım zaten. Bunu sen iddia ettin. Lütfen bu konuya karışma ve bu konuda yanıt yazma. Böylece bu konunun dışında kalırsın inşallah.

Selametle.

rakibim de ortada yok..

Tarih: Salı, 10 Temmuz 2001, 8:01 p.m.

Yanıtlanan: muhtemelen yine "off the town" -m (simurg)

zqr yani.. yoksa ikisi beraber hans von aiberg'in forumuna kaçmış olabilirler mi?

yoksa onlar aslında hans von aiberg miler?

bu arada bülent dilaver; ileti sayındaki artış benim ve zqr'ın ve bakkalın ve fbi'ın gözünden kaçmamakta:)

hayırdır?

selam,
murat

Uzun oldu ama Alibaba, öykümüz devam ediyor.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.207

ALİBABA ve YANSIZ ARKADAŞLARA-4

July 27 2001, 6:39 PM 

Sevgideğer Alibaba,
sevgideğer dostlar.

Bir kereye mahsus yazıyorum bunları...
Biliyorum çok uzun oldu ama, "BİR KERE"

Sıkı durunuz, şimdi okuduklarınıza inanamayacaksınız!

Sevgili Peygamberim happy.gif

Tarih: Çarşamba, 11 Temmuz 2001, 1:11 a.m.

Yanıtlanan: Buradayim... (Edip Yuksel)

Neler kaciriyorsun HANS ile aramda bilsen happy.gif

Sen sahte peygamber oldun. Ben havarin...
Aramiza 48 km mesafe varmis. Gece gunduz 19 ruyalarini birlikte goruyormusuz.

Felan filan..

Adama kecileri kacirticam galiba happy.gif
Uzulmuyor degilim ancak binbir turlu iftiraya dayanamiyor LAZ kafam happy.gif

Bu arada senin imanin ile ilgili olarak anket duzenledi forumunda happy.gif

----
Son yazımı okudunuz: Edip Yüksel hakkında düşündüklerinizi ve istatiksitk istirham ediyorum. Bu kişi Kur'an'da iki ayetin gazla olduğunu söylüyor ve Resulullah'tan sonra bir son Peygamber daha geldiğini (Reşad Halife) ona iman ettiğini yazıyor. O halde eskiden tasavvufçu ve koyu Hadisçi olan Edip Yüksel şimdi,şu an
Sizce halen müslüman mıdır?
Din devresi dışına çıkmış mıdır?
Dini varken dinden ayrılıp Mürted mi olmuştur?
Yoksa gerçekten masum bir akıl hastası mıdır?

Grup : aiberg@yahoogroups.com

Kod 19bucuk

Sevgili havarim happy.gif

Tarih: Çarşamba, 11 Temmuz 2001, 1:34 a.m.

Yanıtlanan: Sevgili Peygamberim happy.gif (Baris)

Sevgili havarim:

Hans amcayi rahat birakma! O adam kimyayi simya, astronomiyi astroloji, matematigi numeroloji, dini safsata ile karistiriyor. Ancak senin gibi bir havari bu adamin trans haline soktugu insanlarin kafasina soguk su dokebilir. Suya her ihtiyacin oldugunda haber ver. Sana 48 kilometrelik uzaktan da olsa gonderirim.

Bu arada Hasan ile cedellesme! Gunun birinde Hans'in hakkindan Hasan gelecektir. Yaz bir yere. Keramet No 17.

Selam,
Edip

Stephen W. Hawking'e bir mektup...

Tarih: Cuma, 13 Temmuz 2001, 1:57 a.m.

Travel in time is possible, what about the changing space between the traveled times?
---------

Hello Dr. Hawking,

I am an eager amateur in physics and astronomy.

I would like to ask a question about time travel :

We know our eath and sun and other stars are NOT STATIC. They are rotating and swimming in the universe for a destination.

Assume that we setup a time travelling machine at a certain point in the space at a certain time t0.

And also assume that we want to travel back or forward in time to a time tD (t destination)

We know that as we travel between these two points in time, the objects in the space (like sun, earth, etc) will also be moving. And it is certain that they will not be on their exact locatioins in two different points of our voyage.

For example I may start in my house in Vancouver, Canada and may end up in the SUN! Or even out of our galaxy!

Do you have a solution to this problem or am I assuming something wrong?

--------------------------

Another important question is this :

There is some guy in Turkey, that claims that you are his friend and also you are a "SECRET" MUSLIM who conceals his religion. The man's name is : HANS von AIBERG.

If it is possible can you answer the following questions :

1. Do you know somebody named HANS von AIBERG?
2. Are you a MUSLIM?

Thank you very much for your time.

Best Regards.

Baris Yazici

Stephen W. Hawking'in cevabi

Tarih: Cuma, 13 Temmuz 2001, 2:40 a.m.

Yanıtlanan: Stephen W. Hawking'e bir mektup... (Baris)

Prof. Hawkins boylesine orijinal iki soruyu alinca heyecandan birkac saniyelik bir keramet gostererek elektrikli sandalyesinden ayaga firlayip WOW dedi. Verdigi cevabi Turkce'ye cevirme gorevini Prof A. Exel'e veren sayin Hawkins sunlari dikte ettirdi:

Zaman icinde yolculuk mumkun olmaz. Pratik olarak mumkun degil, zira boyle bir sey icin tum evreni zaman makinesine koymak gerekir. Ayrica boyle bir sey mumkun olursa ozgur iradenin olmamasi gerekiyor. Yani tekrar yasanan zamanda gerceklesen her olay zerre defismeden eski zamanin bir tekrari olmali. Bu cevabi anlamakta gucluk cekenler zaman uzerine kafa yormak yerine dagda bogurtlen toplamali.

Hans Aiberg'e gelince... Hans benim Kore'den silah arkadasimdir. Ayrica kendisiyle gizli bazi proijelerim olmustur. Dogrusu, Hans benim hocamdir. Kendisi cok mutevazi oldugu icin, Kozmoloji konusundaki dusuncelerini benim yolumla dunyaya duyuruyor. Hans genc gorunuyor; ama asil yasi 3711 dir. Musa'ya ders veren kisi odur. Tayyi Zaman ve Mekan ile cesitli cografyalarda ortaya cikar Hans hazretleri. Saclarinin asil rengi yesildir. Ancak milleti urkutmemek icin sacini sariya boyar.

Musluman olusuma gelince:

Asagilik duygusu altindaki insanlari sevindirmek icin bir ara Neil Armstrong'un veya Kaptan Custo'nun musluman oldugu uydurulmustu. Ama Hans yalan soylemez. O benim Musluman oldugumu ilan etmisse ben hemen Musluman olurum. Keske, koturum olusum dikkate alinarak, zaten pek ise yaramiyan cinsel organim kesilmese.

Prof. S. Hawkin'den ceviren Prof A. Exel

Ikinci soru onemli degil belki ama

Tarih: Cuma, 13 Temmuz 2001, 2:46 a.m.

Yanıtlanan: Stephen W. Hawking'in cevabi (Edip Yuksel)

ILK SORUMUN ORIJINAL OLDUGUNU DUSUNUYORUM...

Daha once zamanda yolculuk sirasinda degisen uzay (x,y,z) koordinatlari ile ilgili bilgi veren bir yazi okumadim. Eger iki uc sene sonra bu konuda birseyler yazilirsa ve benden once de yazilmamissa (bundan emin degilim) bu engeli benim kesfetmis oldugumu dusunebilirsiniz happy.gif

Hem de bu dusuncem Malezyali bir arkadasimla ogle yemegi sirasinda derin felsefe geyikleri yaparken (ozgur irade, zaman yolculugu, isik hizi, bilinc, vb) birden bire (Chish gibi) gelmis bir dusuncedir.

Ayrica

http://www.hawking.org.uk

adresinden de okunabilecegi gibi, su an icin Sayin Hawking, su an icin zaman yolculuguna iman eden birisidir...

EDİP YÜKSEL (ADEP EXEL)İN bilim ve bilim adamıyla nasıl dalga geçtiğini gördünüz mü?
Alibaba, bu kafayı sıyırmışlarla beni nasıl barıştıracaksın? Aşağıda ise kendisine kinaye edildiğinin bile farkında olmadan, okurumu rahatsız etmeye çalışıyor. Bu FORUM'u da rahatsız ettği gibi...

Hans von Ayberg grubuna attığım mesaja bir yanıt İNSAN PUTLAŞTIRMA CANLI YAYINDA

Tarih: Pazar, 15 Temmuz 2001, 12:46 a.m.

> HANS v AIBERG i elestirerek Cennete gitmektense
> Farzi muhal HANS v AIBERG yanlis (!)
> O nun ilmini okuyarak Cehenneme gitmeyi tercih ederim.
> O ndan ayri cennet te yasamaktansa
O nunla cehennemi tercih ederim.

> Boyle biline VESSELAM.

Re: Z.Q.R e

Tarih: Salı, 17 Temmuz 2001, 2:07 a.m.

Yanıtlanan: Z.Q.R e (REMOUZ)

Merhaba Doktor,

: Ben yokken neler oldu böyle hic mail yazip
: haber vermedin bana askolsun:-)

Bildigin gibi bazi olaylardan sana msn ile haber yolladim, ama fazla önemli sayler olmadigi icin buna gerek görmedim; Engin Ardic'in nutuklari, benim nacizane arstirmalarim ve Naci ile kavgalarim, Baris'in Hans ile takintilari, Edip'in aradabir katilmalari önemli olaylar sayilmaz herhalde:))
Asil bomba ilerde patlayacak insaallah...

Ayrica forumu canli izlemek ve tartismalara katilmak daha keyif verici...

: evde olmadigimdan ıcq ve msg de bu aksam yokum.

Ok, uygun zamanda seninle tekrar chat yapacagiz insaallah, umarim tatilin güzel gecmistir, foruma dinlenmis, enerji tanklarini depolamis olarak katilirsin insaallah....

Muhabbetkusu (Emre'ye) verdigin cevabida begendim:-)

Selam,
Hasan

Re: SON Son son soz!...

Tarih: Çarşamba, 18 Temmuz 2001, 7:23 p.m.

Yanıtlanan: SON Son son soz!... (Baris)

Kararsiz Baris dostum,

Demek sonunda kararini verdin...ne tesadüf?! Hans'da bana bugun bitkin halde hem mail grubunun (üyeler arasinda sende varsin) ve ondan izinsiz kurulan sitesinin kapatilacagi haberini iletti. Bunlar pek önemli degil, ama bir insanin birdaha kitab yazmayacagi karari ve kimseylen fikirlerini görüsmemek karari (icerigi ve fikirleri ne olursa olsun) ve bu kararda senin gibi düsünen insanlarin büyük payi olmasi düsündürücü...sende kabahat aramiyorum...cünkü toplum bunlari haketmiyor...Hans gibi zibidiklere kimin ihtiyaci var...bizim aydinlarimiz ne güne duruyor...kovamadigimiz, yerin dibine yada iceri tikayamadigimiz bir avuc insan var nede olsa...

Süphesiz birseyi yikmak, batirmak, yerden yere vurmak cok kolay ve en kestirme yoldur...bunu yuzyillardir tatbik ediyoruz, günbegün sergiliyoruz zaten...bakalim sirada kim veya kimler var!!!

Yeterki vatan millet sag olsun....

Allah'a emanet ol,
Z.Q.R

Hans da bence en dogru karari vermis..

Tarih: Çarşamba, 18 Temmuz 2001, 8:53 p.m.

Yanıtlanan: Re: SON Son son soz!... (Z.Q.R)

Ben olsam icine kapanik sizofrence yasamayi sececegime gider tedavi olurdum...

Bu konuda kendisi uzerinde etkim olmussa ve muridlerinden bir tanesine adamin ne oldugunu gosterebilmissem ne mutlu bana.

Belki samimiydi ve lanetlerimin altindan kalkamadi...

(IFTIRACILARA LANET ETMISTIM ve KENDISI IFTIRACI OLDUGUNU BILIYORDU)

Benim olayimda ise kararsizlik yok. Ben sirket kurmaya karar yeni verdim. Ve domain nameini bile satin aldim. Hatta bu gun isim tescili yaptirdim. Yarin isim kesinlesecek. Ben bu aksam legal evraklari doduruyorum ve yarin sirket sahibi olacam...

Durum bundan ibaret.,

Ha arasira ugramayacak miyim? Ugriyacam elbette. En azindan 19bucuk var ortada...Onun bitmesi lazim..

Mevlam gorelim neyler?
Neylerse guzel eyler...

Bu da Hans'a son mektubum...

Tarih: Pazartesi, 23 Temmuz 2001, 2:29 a.m.

Buraya benim ahlakım hakkında gönderilmiş bir sürü yazı var.

Bunları okuduğumda gördüm ki..

BENİM AĞZIMDAN ÇIKMIŞ GİBİ BENİM OLMAYAN SÖZLER YAZILMIŞ...

Burada LANETleşmemi tekrarlıyacam ama Hans'ı etkilemeyecek besbelli...
Belki ALLAH'a bile inanmıyor ki bu kadar lanetime en ufak bir yanıt vermedir... Bunu ALLAH bilir elbette.

Bu chatteki bütün bana atfedilen yazılar bana ait ise ALLAH'in meleklerin ve tum lanet edebilenlerin laneti uzerime olsun.

Bu chatteki bütün bana atfedilen yazılar bana ait DEĞİL ise ALLAH'in meleklerin ve tum lanet edebilenlerin laneti İFTİRACILARIN uzerine olsun.

HANS, biliyorum beni bu tartışmanın içinde tutmaya çalışıyorsun.. Belki ratinglerin artıyordur... Bilemiyorum... Ancak seni artık kaale almayacağımı söylemek istiyorum ve bu son mektubum sana...

Senin hakkında önce sahtekar sonra hasta diye düşünmüştüm. Şimdi ne düşünebileceğimi bile bilemiyorum. Sen bir fenomensin (pozitif anlamda değil elbette)

ZQR, sen hala HANS gibi bir adama bana attığı bunca iftiradan sonra inanabilyorsan helal olsun arkadaşım. Şunu söyliyeyim senin ile aramdaki tüm ilişkiyi sırf benim hakkımda yazdığın HANS etkisi altındaki iftira dolu yazılar nedeniyle kesiyorum. Evdeki, iş yerimdeki, vb tüm ICQ ve MSN lerde banlanacaksın. Ta ki HANS'ın hipnozundan kurtulana kadar.

Yazdığım yazıların tümü (HANS ve arkadaşlarının pislik ve iftira dolu eklemeleri ve çıkarmaları olmadan)

http://www.19.org
http://www.isamesih.org
http://network54.com/Hide/Forum/70688 (Alternatif Forum)

adreslerinde bulunabilir.

Nedendir ki bu güne kadar fikirlerime hiç bir yanıt verememiş, sadece karakterimle uğraşmış küfürbaz, putperest, vb bir sürü insanın yazılarını yine hiç bir fikirime karşı gelememiş HANS gibi bir insan kullanmış. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye dememişler boşuna..

Not:
Vancouver ile SEATTLE arası en az 200 kmdir.
----------------------------

Hans, eğer Müslüman isen aşağıdaki yazımı oku bu sana son paragrafımdır. Değilsen senin için email sona ermiştir. Kapatabilirsin. Bundan sonrası yalnız Hans'ı ilgilendirir, ama isteyen de okuyabilir.
--------

Hans, ölene kadar bana iftira edebilirsin. Ama o kadar edebilirsin. Bu konuda Türkiye'de olmadığımdan sana bişey yapamam. Olsaydım, seni hemen mahkemeye verir, tüm forumlardan yazdıklarımı mahkemeye delil sunar, senin yazdığımı iddia ettiğin şeyleri de sunar ve o mahkemeleri emin ol kazanırdım ve hayatın boyunca kitaplarından, çalışmalarından, vb. kazandığın ve bundan sonra kazanacağın tüm paraları senden kuruş kuruş alır ve bu parayla Türkiye'de senin de tedavi edilebileceğin bir hastahane açardım (miktara bağlı-dispanser de olabilir). İnandığın şeylere emanet ol Hans usta (YALAN KONUSUNDA BU GÜNE KADAR GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK USTASIN-MÜRİDLERİN DE GÖRDÜĞÜM -AFEDERSİNİZ- EN SALAK İNSANLAR GRUBU...)

ALİBABA BU HERGELE HER GELDİĞİ FORUMDA, FORUMDAŞLARA BÖYLE HAKARET EDİYOR MU? SİZLERDE ZILGIT YEDİNİZ Mİ? BU ADAM YALANIN FERİŞTAHINI SÖYLÜYOR. bu adam edip yüksel'in güdümlü roketinden başka bir şey değil! İnanmayan Edip Yüksel'in yanıtını okusun

Gercekten belani ariyorsan...

Tarih: Pazartesi, 23 Temmuz 2001, 4:09 a.m.

Yanıtlanan: Bu da Hans'a son mektubum... (Baris)

Hans adindaki sabikali bir duzenbazla ugrasmaya calisirsan basina bunlar gelir Baris:-(

Hans'tan once, benzeri hastaliga ducar olan bir kisiyi daha tanimistim sahsen. Adnan Oktar (nami diger Harun Yahya). Bu megalomanyak kendisini elestirenlere karsi her turlu iftirayi atmayi mubah ve hatta farz bilir. Adnan Oktar tarafindan kullanildiktan sonra akillari baslarina gelen bir suru genc Adnanin iftira, saldiri ve santaj makinasinin hucumuna ugrayip sindirildiler ve hatta perisan edildiler.

Hans'in ise boyle organizeli bir marifeti yok. Gariban, sacini sariya boyatarak, ismini degistirerek, ansiklopedilerden asirdigi bazi teorileri "kenzul esrar" palavralariyla karistirarak olusturdugu kitaplarla bu dallarda pek bilgi sahibi olmayanlari etkilemenin zevkini yasiyor. Hans, Adnan'a nazaran gariban bir duzenbaz. Eger gercekten belani ariyorsan, git Adnanlilara satas:-)

Hasan'a gelince... Hasan'a saygim var. Kendisi iyi niyetinden kaybediyor. Bu arada, Hasan, Hans'tan ogrendigi bilgilerin en onemlilerini secip maddeler halinde ozet olarak sunsa memnun olurum.

Selam,
Edip

Yuksel

alternatif forumda bir kör dövüşü(2)..

Tarih: Perşembe, 26 Temmuz 2001, 5:12 a.m.

Yanıtlanan: alternatif forumda bir kör dövüşü.. (simurg)

y2kneox

212.174.161.168 Simurg July 24 2001, 1:16 PM

Greçekten ilginç bir tavır...İçimden Aynı tavırla cevap vermek geliyor ama yanlış olduğunu da bir taraftan düşünüyorum..Barış ta da bu tavır vardı...Hangi düzeyle insanları düzeysiz olmakla suçluyor anlamak mümkün değil...Tam oturmuşsunuz ,okumaya bir şeyler yakalamaya çalışıyorsunuz..Tamam güzel bir tartışma başlıyor diyorsunuz .Birileri artık nasıl vasıflandırılırlar bilmiyorum ortaya çıkıp hakaretlerle şunla bunla sonlandırmaya çalışıyorlar...
Oğuz ne olur sorularında ısrarlı ol ..Bakalım ne cevap gelecek...Bir de Edip abinin sorduklarını bilmek bir gerek mi? Bunu merak ediyorum...Bilmezsek onunla tartışma yetkemiz yok mu demektir ?Bunu da merak ediyorum..Öyle ise biraz araştıralım derim..

Sevgiler..

-------------------------------------------------------------------------
simurg

217.131.5.143 merhaba oğuz; July 24 2001, 3:51 PM

kuyruk acım olduğunu da nereden çıkarttın fikir alışverişinde bulunduğumuzu sanıyordum..
demek senin böyle bir kuyruk kompleksin var.. üzücü tabii..

bir de "ilgim olmayan yer" yahut "davetsiz" terimlerin merakımı celbetti.. bu forumda senin
yazdığın bir zincirde yazmak için iznini almak durumunda olduğumu bilmiyordum..

ya beni edip'e şikayet etmene ne demeli, bilmem ki? doğrusu çok korktum..

yoksa bütün bu öfken "bilmeyip de biliyormuş gibi yapanın en azından ne" olduğunu bilmenden mi
kaynaklanıyor..

selam,
murat

not: benden duymuş olma ama özel yazışmalar için e-mail diye bir zıknabut icatolunmuş.. yani bir
daha "sen ne karışıyorsun" diyerek herkese açık bir forumda millete çıkışıp rezil olmak yerine
teknolojiyi kullanmanı öneririm..

bir not daha: putperestlere yahut ateistlere gıcık olsun diye değil gerçekten, şu linkleri severim;

http://www.19.org
http://www.kurankitap.cjb.net
http://www.kurandakidin.net

oguz

213.243.30.3 murid simurg July 25 2001, 12:21 AM

Biz soyleyecegimizi soyledik, edip imzali iletiyi yazmis gibi o iletiye sahip cikiyorsan, yazdiklarimi sen degerlendir ve cevap ver. Gorundugu uzere edip bey vur kac taktigi uygulayan biri...

Hic olmazsa sen ona inanan biri olarak, ona yoneltilenleri cevapla.

Yok bu benim isim degil diyorsan, (Erkin Koray'in dedigi gibi) 'cektir git'...

sevgi ile / oguz

oguz

simurg

217.131.5.144 edip'in müridi değilim.. July 25 2001, 12:37 PM

ve olmadığımı iyi biliyorsun..

palavradan imalar yerine tek bir cevap ver; bilmediği halde biliyormuş gibi yapan en azından nedir ?

selam
murat

P-ick-Nick

212.156.25.152 SİMURG'A CEVAP July 25 2001, 3:10 PM

"Bilmediği halde bilmişlik yapana bilgiç" denir.
"Ne bilmediğini bilmeyene zır cahil denir"
"Ne bilmediğini bilene hiç BİLGE denir."
"Ne bildiğini bilmeyene UKALA (Bilgiç)denir."
"Ne bildiğini bilene MAKUL (Akıllı) denir."
"Bir şey biliyorum o da hiçbir şeyi bilmiyorum" diyene ise BİLGİN denir.

Not: Hans von Aiberg'in Arz'dan Arş'a kitaplarından izinsiz alınmıştır.

Salvoşşş

195.142.236.254 Bilgi July 25 2001, 3:20 PM

İlim ilim bilmektir,
İlim kendini bilmektir,
Sen kendini bilmezsen,
Bu nice okumaktır.

Bilgi insanı değerli kılmaz,
bilgiyle insan kendini değerli
kılma şansı yakalar.

Bilginin terazide tartılmasıyla
kişi "ben senden çok şey biliyorum"
diye karşısındaki küçük görüyorsa;
Yunus Emre'nin bu harika dörtlüğündeki
gibi kendini bilmediği ortadadır.

Bilgi nedir ki? Burada birçok kişi
çok şey bildiğini, bildiklerinin
bilinmediğini, en iyi kendisinin
bildiğini iddia ediyor. Bilgiye mi
tapılıyor yoksa ne?

Bilgi deryadır. Kimi az almıştır
kimi fazla. Önemli olan bilginin
gerekliliğidir. Bilgi, gerekli
olduğu ölçüde bilgidir, gerisi
fuzulidir. Bilgi ne için gereklidir?
Kanaat oluşturmak, akıl yürütmek
için. Bilgi girdidir, çıktısı da
muhakeme.

Bilgi girdidir, ihtiyaç duyarsanız
edinirsiniz. Edinimler neticesinde
de akıl yürütürsünüz. Bu yüzden
bilgi amaç değil araçtır. Sen
kendini bilmezsen bu nice okumaktır.

Konu neydi:Burası camiye benzedi.
Doğru valla, aynen öyle. Bilenler
(vaiz), konuyla alakasız gözükse
de aslında Oğuzun da dediği gibi
kendi konularına giriş peşrevi
olan sorularla bildiklerini
bilmedikleri için düzeysizlikle
suçladıkları kişilere (cemaat)
vaaz vermek istiyorlar.

İstiyorlar ki cemaat vaize soru
sormasın, konuşma seyrine müdahele
etmesin, peki ne yapsın? Vaizin
bildiklerini bilmediği için
otursun vaazı dinlesin.

İnsanın insanı küçük görmesini
kınıyorum.

Saygılar hakedenlere...

simurg

217.131.5.144 selam July 25 2001, 5:29 PM

pick nick ;

aiberg ilk cümlede saçmalamış "bilmediği halde bilmişlik yapana bilgiç değil başka bişey denir.. oğuz biliyor ki böyle sinirlendi

salvoşş; hedef yanlış, iyi nişan alamamışsın

bilmedikleri için düzeysiz değiller.. bilmediklerini biliyormuş gibi yaptıkları veya sövdükleri veya söveni şakşakladıkları için düzeysizler..

selam,
murat

not; putperest ve ateistlere gıcık olsun diye değil, gerçekten şu linkleri severim..

SONUNCU MESAJ YOLDA ALİBA..

This message has been edited by alternatiforum from IP address 60.240.216.230 on May 9, 2009 9:50 AM

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.33.150

Untitled

July 27 2001, 6:52 PM 

Bu arada belirtilir 19. org'da yazan emre ben değilim....selamlar.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.207

ALİBABA ve YANSIZ ARKADAŞLARA-5

July 27 2001, 8:05 PM 

Yaw Allahinizi Severseniz..........
July 27 2001 at 2:36 AM Alibaba_
from IP address 203.26.23.7

--------------------------------------------------------------------------------

...tam ciddi bir tatisma baslamisken ortaligi karistirmayiniz.

Unutmayin ki hepimiz Muslumaniz.

Fikirlerimiz degisik olabilir.

her insan kendi fitrati uzerine yaratilmamismi?

Sayin Ayberg

Sayin Yuksel

=====================================================
Sevgideğer Alibaba, çizili yere kadar seni yanıtladım. Şimde diğer maddeye geçiyorum. Diyorsun ki:
.......................................................
"Benim sizlere cagrim "Baris" ama bu forumdaki "Baris" degil."
......................................................

Belli canın yanmış. Bildiğiniz gibi 19.org üyelere kapalı, ama siz açıksınız. İsmini verdiğiniz arkadaş öteki kapalı devre foruma ne buluyorsa asıyor, oradan getirdiklerini de "Hans von Aiberg" başlığıyla sizlere asıyor.

AMACI ŞU: ARAMA MOTORLARINA HANS AİBERG BAŞLIĞINI GÖSTERMEK, OKUYANI ŞOKLAMAK BENİ DE B.KLAMAK!
AYNI ŞEYLERİ YAPAMAZ MIYIM? yAPARIM AMA TİYNETİM MÜSAİT DEĞİL, BEN TEMİZ AİLE ÇOCUĞUYUM.
YAPARIM AMA SÖZKONUSU MÜFTERİ ÜNLÜ DEĞİL, NEDEN SIRTIMDAN PRİM YESİN?
YAPARIM EDİP YÜKSELE DE...AMA YAPMAM, ÇÜNKÜ ŞÖHRETİ ÇOK KÖTÜ VE MÜRİDLERİ KISITLI (Bir elin on parmağı, kitapları da 15 bin civarında satmış. Maliyeden öğrendim.
insanların ismiyle ters olması çok kötü bir şey. Edip Yüksel'e TV'de "Edip, Edip ismin gibi Edepli ol" dedim. Onun pinokyosunun ismi de ters, SELAM=BARIŞ demek. Savaş , Hıncal, Öcal, Cenk, Cengaver, Zalim Haccac, Süfyan, Muaviye Yezid, Bayazıt, Edip gibi isimlerden birini verselermiş o savaşkan arkadaşımız, ismiyle müsemma olurmuş.
Bana iki isim taktı bile İ*** ve Hayvan! diye
İnanmadın değil mi, açıklayayım.Daha da önemlisi Barış Yazıcı diye bir erkeğin nickini kullanan bir sahtekar ve şarlatan olduğu meydana çıktı. Ama o kastettiğin arkadaş aslında Barış Değilmiş, "Yaren Berkay" hanımefendiymiş, yalanını düzeltti, asıl adı Yaren Berkay, Kanada'da yaşayan bir kızcağız. bana yazdığı iki mesajını asıyorum.

From: yarenberkay@yahoo.com
Date: Thu Jul 26, 2001 4:03 am
Subject: Re: Hayvanliginizin dozunu iyice artiriyorsunuz HANS bey,

Elbette benim namazimdan kime ne?

Ben ehli sunnet inancini sorgulayici bir yazi olarak bunu alternatif
foruma asmistim...

Buraya ben tasimadim bu yaziyi..

Hans bey baskalarina sifresini vermemelidir. Hans Bey'in emailinden
gelen her emaili ondan gelmis gozu ile yanitliyorum...

Herkesin sabrinin bir siniri vardir.

Benimki coktan ashildi..
Date: Thu Jul 26, 2001 4:04 am
Subject: Re: Hayvanliginizin dozunu iyice artiriyorsunuz HANS bey,

Hayir bu yaziyi ben astim..

Shifresi calinan degistirsin...

Yazilan emaillere verilebilecek en guzel yanitti

Pisman degilim

ALİBABA, inan ne demek istediğini bile anlamıyorum Ne şifresi ne çalınması, ne diye şifre değiştireceğim, anladımsa HAYVAN olayım. Barış Yazıcı takma adıyla forumları gezen Yaren berkay hanımın söylediklerini anladınızsa bana da anlatın, HAYVAN olduğumu kabul edeceğim, söz veriyorum.

E-Mail yazmayı bilmediği gibi, Chat'lerini de inkar ediyor ve sizi YALANCI durumuna düşürüyor.

Forumunuza astığı "Hans Aiberg ile Chat"lerimizin (Kendi de itiraf notu düşmüş)Ben bir bölümünü buraya alıyorum, ki, aslı budur.

Baris says:
adım Barış
Baris says:
Ahmed Hulusi ile de uğraşmaya çalışıyorum, o sizin kadar cesur çıkmadı. Emaillerime yanıt vermedi
Baris says:
Daha yazdıklarım/yazacaklarım bitmiş değil. Elbette en azından kendi konum ile verdiğiniz saçma sapan asılsız bilgileri eleştireceğim..
Baris says:
Ancak HTTP ve HTML e çok güldüm Allah sizden razı olsun
hans says:
Senin görevin uğraşmak, sen bizleri bulamazsan bu kez kendi kendine muhalefet yapar, kendini yalancılıkla suçlardın. Bazı arkadaşlarınla yazıştım (ZQR dışında) O çatlaktır, diyorlar, tıpkı Edip ve Avni'nin bana "Akıl hastası" dediği gibi... Ya o bana İ*** diye yazılan mektuplar?
Baris says:
Haklılar
Baris says:
çatlağımdır biraz Deli inadı vardır bende
hans says:
Ben de sana çok gülüyorum, kendini hesap soracak bir adam yerine koyuyorsun. çünkü sen büyük adamlarla uğraşarak, bilgisayar arkasına saklanıp, kendini ve asıl kimliğini hiç göstermediğin gibi, kendi kimliğini açıkça yazan biz gibi insanlara da "Şarlatan" diyorsunuz. Univac Enivac HTTP vb. kaynakçaların hala TAKVİM YAPRAĞI düzeyinde. Bunu test etmek için şimdi soruyorum. İlk TV'yi kim buldu?
Baris says:
hala utanmıyor musunuz iftira atıp kendizi büyük adam sanmaya?
Baris says:
TV yi kimin bulduğunu şu an bilmiyorum ama
Baris says:
bi web search yapıp bulurum size
Baris says:
ben şöhret peşinde koşmuyorum ki
Baris says:
kitap falan da yazmıyorum
Baris says:
ben doğduğum sene patenti alınmış teflonu icad ettim diyim
Baris says:
tüm dünya yüzüme tükürsün
hans says:
Yine takvim yapraklarından WEBB Hadisleri arıyorsun. Yalan bu, Teflin-1'den önce gel sen bana şu TV'yi kim icad etti bir bul bakalım ki, konunun akıcılığı devam etsin. O zaman yüzlere tükürebiliriz.
hans says:
TV'yi kim buldu?
Baris says:
TV diye bir alet onlarca yıllık gelişmenin ürünü
Baris says:
Paul Nipkow dan tut da
Baris says:
Vladimir Zworykin
Baris says:
gibi adamların adı yazıyor bulduğum web sayfasında
Baris says:
yani sizin sandığınız gibi icatlar
Baris says:
şıp diye yapılmıyor
hans says:
Hayır bir tek yanıt ver TV'yi kim buldu? Ben sana hiç Teflon için şu kadar kişinin şu kadar ürünüdür dedim mi? WEB Hadislerini bırak ve TV:yi kimin bulduğunu BİR TEK İSİM ile söyle
Baris says:
Yoksa siz mi icad ettiniz?
Baris says:
Yani sesli görüntülü renkli resimler oynatan aygıt mı ne?
Baris says:
Televisyon u tanımlayın bana
hans says:
TV ilk kez şu ülkede şu kişi tarafından bulundu diye bir TEK kişi ismi bul Web hadislerinden
Baris says:
peki bi dakka
Baris says:
ok diyelim ki Philo Farnsworth
hans says:
O da değil
Baris says:
tamam uğraştırma sadede gelelim
Baris says:
Title: Who invented the first television?
Descriptionhilo Farnsworth invented the television tube when he was only 14. RCA and David Sarnoff sued him for the patent, lost, then won it back taking the credit.bulduğum bilgi bu
hans says:
Tam sadede gelmişiz sen anlamak istemiyorsun: WEBB Hadislerin bana muhtelif rivayetler veriyor, bunlar da takvim yaprağı bilgileri . Şurada bir TV'nin mucidinin adını yazacaksın tuttun otus isim saydın kaç kişinin adını yazdığını saydın mı? Tek isim lütfen
Baris says:
abicim vaktiniz varsa USA patent ofisi web sitesine gidin
Baris says:
yüzyıllardır alınmış tüm patentler detayları çizimleri ile kayıtlı ve online
Baris says:
aradığınız herşeyi bulabilirsiniz
Baris says:
TV gibi controversial bi konuda bu kadar kısa bi zamanda gecenin bu saatinde nasıl yanıt vermemi bekliyorsunuz ki...
hans says:
Neden sadece USA? 180 ülkenin herbirinin patent dairesi var. Bir kısmına önceden gitmiştim, ama sadece ABD değil, Almanya, Fransa ve İngiltere, Rusya, İtalya, İspanya patentçileri de 5 ayrı isim veriyorlar ve her biri kendilerinden birinin bulduğunu söylüyorlar, buluşu milliyetçiliğe getiriyorlar. Bana İLK bulanın ismini ver artık.
Baris says:
Eee? İlk patentin tarihi nedir? Yakın zamanlarda bulmuş olabilirler
Baris says:
yani bu Tv olayı illa bir kişi tarafından icad edilmek zorunda mı?
Baris says:
farklı yerlerde yakın teknolojiler olabilir ve yakın zamanlarda birden fazla yerde uygulamaya konulabilir
Baris says:
Sorun mu bu şimdi? Yoksa demagoji ya da mantık oyunu yapmaya mı çalışıyorsunuz?
hans says:
Evet , Ampul gibi, Radar gibi Roket gibi Atom bombası gibi TV ve HT gibi BİR TEK KİŞİ tarafından bulunur
Baris says:
HTML in request for comment i ortadadır. bir icad bile değildir. bir standard oluşturma işlemidir. bu konuda pek bilgili olduğunuzu sanmıyorum
hans says:
Senin Kur'an gibi tek kaynak sandığın WEB hadislerinin doğru olmadığını anlaman için, sakın bana bir daha onları kaynak getirip, hakkımı yeme. HT formatlarından önce sana bir soru daha Yunus Emre'nin mezarı nerededir?Ashabı Kehf'in mağarası nerededir.
Baris says:
Bana ne yunusun mezarından. o mezarın yerini de bilmiyorum
Baris says:
siz bana kalırsa demagoji eğitimi konusunda kitaplar yazabilecek selahiyette birisiniz...
Baris says:
Bunları benim bilmiyor olmam neyi gösterir ki?
hans says:
Bunun TV'yi kimin bulduğuyla analojik benzerliği var. Yunus Emre'nin 6 mezarı , Ashabı Kehf'in 4 mağarası var. Hangisi doğru? Nasıl olur da bana ne dersin? TV'yi kim buldu daha onu bulamadın
Baris says:
Siz söyleyin bakalım : Benim dedemin mezarı nerede?
hans says:
Demagoji aciz insan işidir, "sen demagoji yapıyorsun" der ya da küfreder, kolay kaçma ve sıyrılma şeklidir bu, milattan önceden beri hep aynı taktikten bıkılmadı hala
Baris says:
halk uyduruyor ve beni hiç ilgilendirmiyor bana ne gayet kolay derim. neden demiyim. bir sürü meryem ana mezarı var ee nolmuş yani?
hans says:
Halk uydurunca ilgilenmiyorsun, WEBuydurunca çok ilgilisin, bu ne yaman çelişki
Baris says:
ee?
Baris says:
so what?
Baris says:
ne uydurması yahu? HTML bilimsel bir dildir. WEB in dilidir, tüm tarihi ortadadır
Baris says:
uyduran sensin.. kendine pay çıkarmaya çalışıyorsun utanmasan C, Pascal, C#, Java dillerini TV'yide sen icad edeceksin, Amerika'yı da sen bulacaksın..yuh artık. cidden zırcahilsin. HTML için bulmak kelimesini kullanman bile cehaletini gösteriyor html bir standardtır. icad değil ve bilim hiç de senin sandığın gibi çalışmaz
hans says:
HT ile TV'nin hiç bir farkı yoktur. BİR KİŞİ bulmuştur, Amerika'yı ayrı zamanlarda 32 kişi keşfetmedi.
Baris says:
Yalanın yalancının bir numarasısın. Sen şarlatansın, sahtekarsın, senin ipini pazara çıkarmak yetmez, sen akıl hastasısın, sen doğru git psikologa görün.Şizofren manyak.

ALİBABA özellikle şuraya dikkat ediniz:---------------

hans says:
Senin görevin uğraşmak, sen bizleri bulamazsan bu kez kendi kendine muhalefet yapar, kendini yalancılıkla suçlardın. Bazı arkadaşlarınla yazıştım (ZQR dışında) O çatlaktır, diyorlar, tıpkı Edip ve Avni'nin bana "Akıl hastası" dediği gibi... Ya o bana İ*** diye yazılan mektuplar?
Baris says:
Haklılar
Baris says:
çatlağımdır biraz Deli inadı vardır bende

Alibaba, Hayvan'ı anladık da, İ*** (Homoseksüel) diyenlere HAKLILAR demek ne oluyor? 57 yaşında evli çocuklu bir insana böyle denir mi? Ya kendisi de evliyse, ya çocuğu varsa, ya ben "İade ederim" dersem?

Benim cinsel tercihim de belli. Ama sizin Barış Yazıcı dediğiniz sahte kişinin, kendi deklerasyonuna inandığımız için, üyelik adı bayan Yaren berkay cinsiyeti (F) görünüyor. Hangisine inanalım? Elbette ikincisine inanmalıyım. Bir insanın son söylediği makbuldür. Bizde beyana güven vardır. F ve Yaren Berkay diyorsa bu doğrudur. İnkar ediyorsa bu hanım zaten YALAN söylediğini ortaya koymuştur.

Onun şarlatanlığını ve yalancılığını mülti-kişilik bölünmesini, tiyatro yapmasını grubumuza gelen şu mesajlarıyla anlatabilirim:
DİKKAT KENDİSİ KENDİSİNE YAZIYOR. TAM BİR SAHTEKAR!

Date: Thu Jul 12, 2001 1:19 am
Subject: Re: hans sahtekar mıdır

> Ben de su soruyu sorayim :
> Neden hiç bir bilim adami Hans a karsi bir açiklama yapmiyor ???

E tamam Baris denilen kisi yapmis kendi konusunda... Daha netur bir
aciklama bekleniyor. Bunlar yanitlanmayi hakeden sorular.

Tarbo Pascal, linux, gibi sorular gerci benim konum degil ancak
verdigi uretici web sitelerine gidip arastirdigimda iddialarinin
dogru oldugunu gordum ve bu Hans eby hakkinda kotu dusunmeme yol
acti...

Hans bey bu konuda sorulari yanitlamalidir...
=====================================================
ALİBABA TANIDIN MI KİM? ÜSLUBU, SALAKLIĞI?... ÜSTELİK BİLGİSAYAR DA BİLİYOR ÇAPKIN KIZ! AL BİR TANE DAHA!
Date: Thu Jul 12, 2001 10:17 am
Subject: Baris Yazici'nin acmis oldugu email grubuna asagidaki emaili attim...

Merhaba Baris Bey,

Hans von Aiberg ile tartismanizi izledim bir miktar. Kendisine
fazlaca sert cikistiginizi dusunuyorum. Gerci kendisinin gizlemli ve
aciga cikmasi gereken bazi yonleri yok degil. Ancak yonteminizi dogru
bulmuyorum.

Ancak bilgisayar konusunda verdiginiz hatalar listesinde elimden
geldigince yaptigim incelemede %100 hakli oldugunuzu gordum. Hans
Bey'dende neden yanlis bilgi verdigini aciklamasini rica ettim.
Kendisinden cevap aldigimda sizede iletecegim. Sanirim gruba
girisiniz yasaklanmis.

Ancak dedigim gibi uslubunuzu degistirmenizde fayda olabilir gibime
geliyor.

Saygilarimla.

Not:Email grubunun adresi
gercekler@yahoogroups.com

YAREN KIZIMIZ BAŞLIYOR KIVIRTMAYA. BU FORUMDA NE KADAR KÜFÜR YEMİŞSE BOŞUNA YEMEMİŞ! BİRAZ TERBİYESİZ OLSAM ALTINA İMZAMI KORUM. KIZIMIZ ROLÜNE DEVAM EDİYOR.
Date: Thu Jul 12, 2001 2:07 am
Subject: Re: hans sahtekar mıdır

Burada neyi aciklayabildigini/aciklanmasini istedigini anlayabilmis
degilim. Bu ayetlerin Hans beyle ilgisi nedir? Bilgisayar konusunda
itirazlarla ne alakasi vardir?

From: "Mehmet Cetin Mergen" <halukmergen@ttnet.net.tr>
Date: Thu Jul 12, 2001 5:25 pm
Subject: YAREN BERKAY: LINKLERDEN NE OGRENDÝN?

Yani bilgisayar konusunda verdigi bilgilerin yanlisligi konuda en
azindan 8 sendir profesyonel olarak calisan birisi tarafindan iddia
edilmis bir beyefendinin, fizik ve din konusunda verdigi bilgilere
guvenmek istiyorum.

Sevgili Yaren, senin o 8 senelik profesyonel dediğin adam sadece bilgisayar programlamacısı.. Yani delphi, visual basic, pascal'dan başka bir şey bilmez o...Hadi bilgisayar mühendisi olsa bir nebze ama Barış Yazıcı bilgisayar tarihinde ilk bilgisayarın Enivac olduğunu bilmez... Ama Prof.Dr.Hans von Aiberg o ilk bilgisayar döneminden beri bilgisayarı inceleme fırsatı oldu. Tamam belki Prof.Dr.Hans von Aiberg bilgisayar mühendisi olmadığı için bu konuda bilgisi eksik olabilir. Ama o ilk bilgisayarları kullanmış, bilgisayar dillerine katkısı olamaz mı sence? Üstelik Nasa'da çalışmış bir insanın internetin gelişmesinde katkısı olmuş olamaz mı? Zaten Prof.Dr.Hans von Aiberg bu gibi teknolojinin gelişmesinde pek çok isimsiz kahramanın olduğunu söylüyor. Sence o da isimsiz bir kahraman olamaz mı?

Saygılarla Dr.Halûk MERGEN
Anlayacağın, Alibaba, 8 yıllık bilgisayar tecrübesi olan da kendisi... Birileri şuna söylesin, rezil oluyor... Durdurun şu sahtekarı, şarlatanı, üçkağıtçıyı

Alibaba diyorsun ki:

"Muhakkak ki sizlerden ogrenecegimiz pekcok sey var.

Herseyi bilmek yuce Allah a mahsus."

HAKLISINIZ AMA EDİP YÜKSELİN KONUSUNDA HAKSIZSINIZ. NE BİLİYOR Kİ? LİSE İKİNCİ SINIFTAN TERK BİLGİSİ VAR ONDA! 20'ye kadar saymayı bilmez, Amerika'da Tucson'da HUKUK okur, Dr. olur 6 sene okuyup lisansüstü görmesi gerekir. Orada öğrenim parayla, hem deli parayla! Peki nasıl kazandın? Yanıtı şu Lisede FELSEFE ÖĞRETMENİ oldum. Ciddi misin? USA, bu kadar boşta öğretmeni var, seni aldı Lise Felsefe öğretmeni yaptı? Demek ki Felsefe bröven var.
Yok canım, bunlar sadece sekiz senede mi oldu? Nerede avukatlık yapıyor? Daha Türk yasalarını bilmeden, Amerikan yasalarının DOKTORASINI verdi, Jüri sistemine geçti ha? İyi numara, Hans Ayberg, ilkokul mezunu diyeceksin, zırcahil diyeceksin, dikkatleri başka türüfa çekeceksin ve sonra da KENDİ ŞARLATANLIĞINI SAKLAYACAKSIN! Alibaba uyanın da balığa gidelim.

"Lutfen negatifliklerle ugrasacagimiza elele verelim.
Cig etini yemesin. soyleyeceklerim bukadar.selamlar."

BEN ŞU ANA KADAR ÖLÜ ETİ YEDİM Mİ? HEP BENİM ETİMİ YİYEN YAMYAMLAR VARDI: FORUMLAR DOLUSU HAKARETİ YEDİM DE AYLARDIR AĞZIMI AÇTIM MI? Hakaretin bini bir para,ZQR ve KAPTAN'dan başka kimse beni savunmadı. Bu yazdıklarım ise gıybet ve iftira değildir. Ben bir bilim adamıyım, bir şeyi kanıtlamadan ortaya koymadığım gibi bir de kusurları örterim. Bir an gözlerimizi kapayalım, "Ölmeden ölelim" Kıyamet-Mizan olsun.
O gün "Eyvah bize!" diyeceğiz. Kabil'in kabilesine duyurulur. Sizler hep Habil gibi habib olun.

NOT Bana yazılan şu şiiri de sunmadan geçmeyeceğim.

yalvarın! HANİFLER
July 21 2001 at 10:31 PM OutSider
from IP address 212.252.3.137

--------------------------------------------------------------------------------

yalvarın yalabıklar
yalvarın yazarak
yalvarın konuşarak
yalvarın yüksek sesle
yalvarın duygusal sesle
şiirlerle yalvarın
ellerine kapanarak yalvarın
ayaklarına kapanarak yalvarın
ağlayarak yalvarın
mekkenin fethinden sonra
peygamberin artık orada kalacağını sanan
medineliler gibi yalvarın
dilber naz yapıyor işte
anlayın artık
anlayın da ona göre yalvarın
öyle yalvarın ki hanifler,
şirkin nasıl binbir surata sahip olduğu ortaya çıksın
öyle yalvarın ki protestler,
yalvarışınız tanrıyı kıskandırsın
yalvarın, yalvarın, yalvarın ki
size de bir lolipop düşer de
104lerden 313lere terfi edersiniz belki
amma
yalvarmanın gerçek anlamı ile ile yalvarın:

güzeller mihriban olmaz demek yanlıştır ey baki
olur vallahi billahi hemen yalvarı görsünler

gerçek anlamı için de hintçe bir sözlüğe bakın,
olmazsa kendisine sorun
bilir ya hani!

ve günlük yalvarma alt sınırınız da
gündüzleri
2 şişe vodka
2 litrelik portakal olsun
geceleri de
bir ufak olsun
tekirdağ
tekirdağ
yanında baba torik
notcuk:
bu mesajın bu forumla hiç bir ilgisi yoktur,
amma ki,
bu forumdan daha iyi bir yer de yoktur.

ALİBABA SİZDE NE FORUMLAR VARMIŞ. İKİ ZİBİDİYE TESLİM ETMİŞSİNİZ BENİ!

BİR KİŞİ DE ÇIKIP ZQR'nin yaptığının binde birini bile savunmamış, iki kişi habire saldırmış...

(Beş sayfanın beşincisi) SON

slm&slm

Respond to this message   
Alibaba_
(no login)
61.9.189.142

Yazi cok uzun..............

July 28 2001, 3:01 AM 

.....Kaybolmadan guncwelleyelim de zaman bulunca okuruz.

selamlar

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Hans'cim iftiralarini buraya da tasimissin demek :)

July 28 2001, 3:12 AM 

Burada da ne mal oldugun anlasilacak demektir...

Yaren Berkay olayina gelince, DEMOKRATIK hans usta barisyazici@yahoo.com emailine grubunda BAN koyunca kullandigim sahte emaildir. Gercekten kolay kacilmayacagini gostermek icin. Ben sheffaf adamim, Allah'tan baska kimseden korkmam. Web sayfamda son sekiz yilima ait resumem vardir. Ondan oncesi de okul hayatimdir zaten. Fotografim bile var...

YUkariya bir chatimizi asmissin.. Iyi yapmissin. Simdi bir lanet daha cikacak agzimdan...

Yukarida bir chat metni var. Bu metinde benim agzimdan cikan bazi sozlerle birlikte cikmayan iftiralar da var...

Onlarca kez tekrarladigim lanetimi burada, alternatif forumda bir kere daha tekrar ediyorum ki belki biseyler anlarsiniz :

O chatin tamamini ben, Hans bey ile yapmissam, yani ekleme yoksa. ALLAH'in MELEKLERin ve tum LANET EDEBILENLERIN LANETI benim uzerime olsun...

O chatin tamamini ben, Hans bey ile yapmamissam, yani Hans kafasina gore benim agzimdan hadis uydurmussa. ALLAH'in MELEKLERin ve tum LANET EDEBILENLERIN LANETI IFTIRACILARIN, HADIS UYDURANLARIN uzerime olsun...

Hoshunuza gitti di mi Hans bey?

Respond to this message   

(no login)
209.17.159.225

Bu forumda yazilarimi okuyan arkadaslar...

July 28 2001, 3:14 AM 

bir de aiberg@yahoogroups.com 'a girip HANS iftiracisinin buradan cut and oraya paste ettigi yazilarimi okusunlar...

Aradaki farki gorsunler ve kimin iftiraci oldugunu kimin olu eti yedigini gorsunler...

Bazen, Hans'in musluman oldugunu bile sanmiyorum. Henuz edip'e kendisine ve ahmed hulusiye sordugum sorulara adam gibi yanit vermemistir...

Respond to this message   
Alibaba_
(no login)
203.27.69.94

Sayin Ayberg

July 28 2001, 10:32 AM 

Ben Sahsen Baris i bu konuda uyardim.

Ayberg ile Senin arandaki problem bizi ilgilendirmez diye.Ve zannedersem Giybet yaptigini da hatirlatmistim.

Ama herkes bildigini okuyor,yaziyi bulursam buraya asarim.

selamlar.

Respond to this message   
Current Topic - Yaw Allahinizi Severseniz..........
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2010

rss