Degerli konuklarimiz Unlu bilim adamimiz sayin prof. Zihni Sinir bey sizlere fizik ve fizik otesi konularinda anlatim yapacak ve huzurlariniza davet ediyorum
(ALKISLAR, ALKISLAR)
-Merhabalar degerli konuklar bendeniz prof. zihni sinir
hepinizin bildigi gibi "Eskiden quantları noktasal, boyutsuz kabul ederlerdi. Sonra bunların onbir boyutlu olduğu ortaya çıktı.
Elimize 2 boyutlu bir kagit alalim Açılan dört boyuttan "İkisi" algılanır, diğerleri algılanamaz. Çünkü kainat "Öklid'in sandığı gibi düz" üç boyutlu açık bir sistem değildir. Gauss ve öğrencilerinin
gösterdiği gibi KAPALI ve EĞRİ'dir.
--bu arada soru sormak isteyen bir arkadasimiz el kaldiriyor evet sorunuzu alayim.
--2 boyutlu cisim olmaz, kagitta 3 boyutludur"
-- Bakiniz Kapalı bir evrende sadece "YÜZEYDE" yaşarsın. Hiç birşeyin bir kalınlığı yoktur,(Kalın kafandan başka) kalınlık kürenin içinde ve dışında kalır, sen de oraya giremeyeceğine göre, o eksen ile zaman boyutunu algılayamazsın. Nasıl algıladığını iddia ettin ki yarım akıllı.
--yok yaaaa! .
--Ne bilirsiniz ki, neyi sorabilirsinizki ki?zaten... yine sinirimi bozdunuz iste,ne guzel anlatacaktik surada Web'den tırıkla, milattan önce yazılmış çoktan geçmez para olmuş şeyleri buraya kaynak göster. Ankebut bağlamış kafalar! Bir de genç olacaksınız! Zavallı madrabazlar...
---ben fizikcikci degilim ama bu kadar basit bir kurali her kez bilebilir sayin zihni sinir.
---Sus ulan! Senin konuşmaya bile hakkın yok. "Ben fizikçi değilim, olmak da istemiyorum" deme siz her boku bilirsiniz di mi. Senin HACK ettiklerini yazıyorum. Kanadalı bir arkadaşın ile biz hep mailleşiyoruz, hani şu ibne dediğin. Bir de mr. X tanıyan şair apti var. Keh keh keh! Çekeceğiniz var. daha yolun başı yalabık madrabazlar, o hanımlar!
Ablacım, hem fizikçi değilim öğrenmek istemiyorum dersin hem de "2 boyutlu cisim olmaz" diye bütün fizik prensiplerine tek başına meydan okudun. Git de şu ortaokulu baştan bi oku. Boyutsuz, bir, iki, üç, dört hem yüzeyler hem enerjiler hem maddeler vardır.
Planck'ın kuantları örneğin nötrinolar boyutsuzdur, noktasaldır, yok denecek kadar kütleleri ve r=0 cm. kalınlığında (?) derinlikleri (!) vardır.
Bundan alıp bir boyut yaparsan: Ne eni ne kalınlığı vardır.
Bu kalınlıksız bir boyutludan iki tane alıp karesini alırsan, bu yüzeyin kalınlığı r=0 olduğundan YOKTUR.
Ancak, bir de bundan axaxa küpünü yaparsan, o zaman kalınlığı, derinliği yüksekliği olur. tornaciyim diyorsun demişsin yemin ediyorum değilsin.
HEY SEN ARKADAKI! "Sen meydanı boş bulduğun zaman atma, yanlış bilgilendirme" diyorsun, bana ben, 60 yaşına gelmiş, Türkiye'de kültür hayatında, bir çok konularda etkinlikleri ve katkıları olan beşbin kadar makale yazdığı bilinen, 11 kitabı yayınlanmış ve halen de buralarda sanal olarak yayınlayan çok saygın bir beyefendiyim 23 yaşında senin birgün doğup da "Meydanı boş bulmuşsun atma, yanlış bilgilendirme" demeni bekliyordum zahar!
Cehaletin şuradan belli zırrrrrcahil Zırcahilsin, sana akıllı olduğunu bir tek hawking söyleyecektir. Senin aklın kadınların
yüzkarası be!
zihni bey" diyorsun, "zihni Dede" derdin, şimdi kibarlığın mı aklına geldi? Eskiden sahte pofesör, şarlatan, yalancı, ansiklopedilerden aktarıyor, buraya
yazıyor" diyordun. Orman kibarı gibi "insanlara yanlis bilgiler veriyorsunuz.
Bir daha söyleyeyim, ne demek istedim
r=0 olduğunda bir çizgi/doğru parçası kalınlık içermez. Bundan axb=Yüzey oluşturduğunda FİZİK dilinde kalınlık, yükseklik derinlik yani h boyutu ya da z ekseni yoktur.
Örnek doğrudur, örnekteki sonsuz ince kağıt iki boyutludur. Kanüplasyon gereği böyle zırvalama!
"Kagit uzerine cizdigimiz seklin bile bir kalinligi vardir (atomik ya da molekuler duzeyde) ve uc boyutludur." Sen tornaciysan fizikçi değilsin.
Sen fizikçiysen tesviyeci hic değilsin! Bir quant noktasaldır. bunun atomik düzeyi olur mu? Bir nokta matematikte nedir?
Neyse nedir ...size iyilik yaramaz zaten caniniz cehenneme serefsiz pislikler cahilliginizle basbasa kalin.
Sayın Ruh
asagida bir C fonksiyonu var. Siz bilgisayar bilginiz ile bu basit fonksiyonun
a. Icinde bilincli olarak birakilmis bir hatanin ne oldugunu. (Bu bir runtime hatasidir, compiler bunu farkedemeyecektir.)
b. Bu hatanin nasil duzeltilebilecegini.
c. Bu hata duzeltilmedigi takdirde ne tur sorunlar yasanacagini,
c. Bu fonksiyonun Ne ise yaradigini,
d. Daha iyi nasil yazilabilecegini (hata anlaminda degil, optimizasyon anlaminda)
e. Kullanilan teknigin ismini
soyleyebilirseniz, sizin bilgisayar bilginizi takdir etmis olurum.
Saygilarimla
long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return x(p-1);
}
Not :
x fonksiyon adi, p bu fonksiyonun parametresidir.
Her ihtimale karsi C bilemeyebileceginizden (Daha once Turbo Pascal bildiginizi iddia etmistiniz) PASCAL ile de yazayin bu fonksiyonu size :
Function x(long p) : long;
Begin
if (p = 0) then
result := 1
else
result := x(p-1);
End;
Sorular PASCAL icin de aynidir. Ancak yanitlar farkli olabilir.
Sanirim sizin gibi bir bilishim ve iletishim dehasi icin bu soru bir cherez olsa gerektir.
Respond to this message
Author Reply
baris
209.17.159.225 Indentasyon nedeniyle ozur ve pascaldiyalekti duzeltmesi August 2 2001, 10:18 PM
Begin
if (p = 0) then
else
End;
result degiskenine assignment her pascal diyalekti tarafindan desteklenmeyebilir ve bu diyalekti bilmiyor olabilirsiniz (Delphi destekliyor ancak sanirim turbo pascal desteklemiyordu)
O nedenle ANSI diyalektinde tekrar yazayim :
Begin
if (p = 0) then
x := 1
else
x := x(p-1);
End;
baris
209.17.159.225 Bir duzelti daha... Cok ozur diliyorum... August 2 2001, 11:40 PM
long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return p * x(p-1);
}
Begin
if (p = 0) then
else
x := p * x(p-1);
End;
Bunu yanitlayamayan Ruh, hayati boyunca yikik ruyalari ile yashamaya mahkumdur
Bilgisayar ile ilgili hic birsey bilmedigini kendine bile kanitlamis olur.
Jabağ
213.153.175.62 bazıları kendi kendine konuşur onlara ne derler barış sevgili misyoner arkadaşımız August 2 2001, 11:42 PM
ha ha haaaa
Barış
212.156.25.215 Yazımın son şeklidir. August 3 2001, 9:07 AM
Sayin Ruh bey,
a. Icinde bilincli olarak birakilmis bir hatanin ne oldugunu. (Bu bir runtime hatasidir, compiler bunu farkedemeyecektir.)
d. Daha iyi nasil yazilabilecegini (hata anlaminda degil, optimizasyon anlaminda)
Saygilarimla
long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return p * x(p-1);
}
Not :
Her ihtimale karsi C bilemeyebileceginizden (Daha once Turbo Pascal bildiginizi iddia etmistiniz) PASCAL ile de yazayin bu fonksiyonu size :
Function x(p : long) : long;
Begin
if (p = 0) then
else
End;
Sanirim sizin gibi bir bilishim ve iletishim dehasi icin bu soru bir cherez olsa gerektir.
Respond to this message
Author Reply
baris
209.17.159.225 Bu soruma halen yanit beklemekteyim August 3 2001, 3:52 AM
(Chok bekletme Ruh)
Barış
212.156.25.215 PARDON YAZIMIN SON ŞEKLİ ŞÖYLE OLACAK August 3 2001, 8:56 AM
Sayin RUH bey,
Saygilarimla
long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return x(p-1);
}
Not :
Begin
if (p = 0) then
else
End;
Respond to this message
Author Reply
baris
209.17.159.225 Indentasyon nedeniyle ozur ve pascaldiyalekti duzeltmesi August 2 2001, 10:18 PM
Begin
if (p = 0) then
else
End;
result degiskenine assignment her pascal diyalekti tarafindan desteklenmeyebilir ve bu diyalekti bilmiyor olabilirsiniz (Delphi destekliyor ancak sanirim turbo pascal desteklemiyordu)
O nedenle ANSI diyalektinde tekrar yazayim :
Begin
if (p = 0) then
else
x := x(p-1);
End;
Barış
212.156.25.215 BİR DÜZELTİ DAHA ÇOK ÖZÜR DİLERİM August 3 2001, 9:00 AM
Yukarıdaki sorumun en son düzeltisi şöyle olacak.
long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return p * x(p-1);
}
Begin
if (p = 0) then
else
End;
Bunu yanitlayamayan RUH, hayati boyunca yikik ruyalari ile yashamaya mahkumdur
Bilgisayar ile ilgili hic birsey bilmedigini kendine bile kanitlamis olur.
Jabağ
213.153.175.62 bazıları kendi kendine konuşur onlara ne derler barış sevgili misyoner arkadaşımız August 2 2001, 11:42 PM
ha ha haaaa
Barış
212.156.25.215 TEKRAR TEKRAR ÖZÜR.BU SON ŞEKİL August 3 2001, 9:03 AM
long x(long p)
{
if (p = 0)
return 1;
return x(p-1);
}
Not :
Begin
if (p = 0) then
else
End;
Yazımın bu son şekline yanıt bekliyorum
baris
216.129.71.181 Bu salaklığı neden yaptığınızı sorabilir miyim? August 3 2001, 9:10 AM
Kendine Barış süsü veren piknik efendi?
Komik olsun diye mi?
Aptallığınızı bir kez daha kanıtlamak için mi?
YAREN ABLANIZ KURBAN OLSUN
212.156.25.215 AY SASIRDIM, AY ŞASIRDIM, AY SAŞIRDIM, AY ŞAŞIRDIM August 3 2001, 12:50 PM
SALAK, DOĞRU DÜRÜST YAZMAYI ÖĞREN,
NEREDEN KOPYA ÇEKTİNSE ONU DA BECEREMEİDN
SEN SALAKLARIN ŞAHISIN. LAZLARIN FADİMESİ
ULAN SALAK KARI. ACELEN NE, BU NE PANİK?
İYİCE YAZ, EMİN OL YAZINI ÖYLE AS. İKİ KERE ASMA HER BİRİNİ BEŞ KERE DÜZELTME, İKİ BSAŞLIK AÇMA...
SALAKO, ACELEN ÖNCE EMİN OL, KONTROL ET, BİR DAHA KONTROL ET, ÇÖZ, SAĞLAMA YAP, İNANDIKTAN SONRA
YAZINI BİR KEREDE AS.
KOPYANI KİM VERMİŞSE, O DA UÇMUŞ!
NOT: Madem barış diye yazmamı istemiyorsun, ben de Yaren diye yazarım sana...
baris
209.17.159.225 Ilk yazdigim andan itibaren soruya yanit verilebilirdi... August 3 2001, 8:19 PM
Her defasinda olayi Ruh bey icin kolaylastirmak icin biraz duzeltmeler yaptim.
Ama Ruh'ta nerde o bilgi ki bu kucucuk kod parcasinin (son yazdigimin)
"GAUSS YONTEMI ILE 1 den P YE KADAR OLAN SAYILARIN TOPLAMI" oldugunu anlayacak
Hadi bakalim..
Ruh, bilgisayar programlayarak, mesela PASCAL ile,
Hello, World
yazdirabilecek kadar bilgiye sahipse...
Windows 2000'i de ben, tek basima yazdim demektir.
Bunu bilirsen Ey Ruh, sana büyük soruyu soracağım:
Bana Gen Haritasının üç trilyonluk kodlarını çıkarırsan, senin bir bilgisayarcı olduğuna kesin inanacağım.
Yoksa sana Nane ruhu, tuz ruhu diyeceğim
Beberuhi diyeceğim.
Merhaba arkadasim.
Genc ve heyecanli bir kisilige sahip oldugunu anliyorum.
Cok onem verdigin bir sahsiyetin elestirilmesi seni gercektende fazlasiyla uzdu. Belki inanmayacaksin ama bende hic sevinmedim. (sadece otoriteye karsi bir alerjim var.)
Yukaridaki yazimda da etkileyici bilginizle deyil; bilimsel, oldukca derin bir konunun, futbol maci tartismasina benzer bir uslupla yazilmasi celiskisini ortaya koymak istedim.
Dikkat edersen konu basligi "turkler nasil bilimle ilgilenir".
Ayrica:
-ben baris deyilim.
-her hangi bir gruba mensup deyilim.
-meslegim, egitimim, ilgim bilgisayar programciligi uzerine deyil.
-aramizda kalsin ruh diye biriside yok.
Allaha emanet ol canim kardesim.
Genç olduğum doğru ama "Heyecanlı" olduğum asla! Çevrem beni heyecansız bulur. Bu açığımı da esprilerle gidermeye çalışırım.
Diyorsun ki, " Cok onem verdigin bir sahsiyetin elestirilmesi seni gercektende fazlasiyla uzdu."
Diyorum ki, "Hiç önem vermediğiniz bir şahsiyet"ten söz ediyoruz. Sizin önemsediğiniz biri yok mu?
Yoksa dünya ve evren dosyasını web linklerinden alıntılarla bitirip, dosyayı kapadınız mı?
Zamanında da "Londra Kraliyet Bilim Cemiyeti" kendini feshetmişti. Gerekçesi de şöyleydi: "Artık bilim adına bulunacak, bilinecek hiçbir şey kalmamıştır. Dolayısıyla cemiyetin gereği kalmamıştır. Ben istifa ediyorum."
Bilmem nedense seni bu cemiyetin başkanına benzettim.
"Saatte otuz km hızla giden binr trende bütün yolcular dağılır." diyordu.
"Balon dışında hiç bir şey uçamaz geri düşer. Uçak hayaldir çünkü havadan ağır bir şey uçamaz."
Oysa, aynı mantıkla çelikten gemiler, transatlantikler suyun içinde batmadan su yüzeyinin kaldırma kuvvetine binaen yüzüyorlardı."
Bana genç dediğine göre yaşlı biri olmalısın. Belki de kendini yenemeyen yaşlılar baştan emekli olmuşlar demektir. Maç bitmiştir, uzatmaları oynuyorlardır. Bilirsin ki, böyle cılız ufuklu bu adamın bu talihsiz sözlerinin ardından 1900 yılında Planck "Quantum teorisini" buldu ve evren yeniden kuruldu, bilim yeniden kuruldu, fanatikler çoktan unutuldu.
Nedeni de belli. Bir ufuk çizgisini nişan alıp oraya gidersen, arkadan yeni bir ufuk çizgisi çıkacaktır. O son çizgi nerede? Bilimin ilerlemesine nasıl yasak korsun? Nasıl birdenbire yorgun savaşçı gibi "Bu işi Web çözmüştür, ben hamdım, piştim, oldum, olmamışlar düşünsün dersin? Derya gibi bilgi sahibi adam kendini sürekli yeniliyor, sürekli üretiyor, biz gençlerle aynı söylemi, aynı sade türkçeyi kullanıyor. Benim 55 yaşındaki amcam halen Sağlık ve sosyal Bakanlığı yerine Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekaleti" diyor. Cep telefonuna, Bilgisayara umacı gibi bakıyor, anlaşılmaz ve kullanılmaz geliyor ona... (Babam tam tersiydi rahmetli)
Gençsen öğrenecek çok şey var demektir. Yaşlıysan üretiyorsun demektir. Ama benzinin bittiyse, ben oldum diyorsan bitmişsindir. Umarım öyle bir psi ile yazmıyorsundur.
Diyorsun ki, " Cok onem verdigin bir sahsiyetin elestirilmesi seni gercektende fazlasiyla uzdu.
Belki inanmayacaksin ama bende hic sevinmedim. (sadece otoriteye karsi bir alerjim var.)
Hans Ayberg Hoca, iki anlamda da bir otorite değildir.
Yani Authority'yi ahkam kesmek anlamında alıyorsan 11 kitabından hiç değilse ilkini oku. "OKU!" 17 yıl önce Hawking'in 17 yıl sonra ne düşüneceğini yazmış.
Onun yanlış bir antinom olacağını da yazmış. Böyle bir kanıtlı öngörü daha olabilir mi? Sen tutmuşsun, bu başat yapıtları okumadan, "Hawking diyor ki..." de kalmışsın. Ben astrofizik üçüncü sınıf öğrencisiyim. Bir yıl sonra da mesleğe atılacağım. (Herkes gibi)
Henüz diplomam olmayışı benim hiç bir şey bilmediğim anlamına gelmez. Yani şimdi hiç birşey bilmiyorum, ta ki, kepleri havaya atıp, diplomayı alınca "Birdenbire öğrenmiş" mi olacağım? (Diplomalı cahil pek çok.)
İkinci otoriteden kasıt onun diktatör olduğu fikriyse çok yanlış. Ayberg haber grubunda "Otorite" olmayan tek üyedir. İsteyen istediğini yazar. Arkadaşın barış (Arkasında şeyhi Edip Yüksel) orada tek otoritedir. Grupta bir yaygara, bir şamata bir sinsi entrika, kumpaslar, iftiralar ve yalanlar curcunasını görürsen, bunlara karşılık "SIFIR OTORİTE" olarak Hans Ayberg hocayı bulursun ve kendinden bu sözleri yazdığın için utanırsın. Üstelik oraya idrekt üye olursun ve dilediğin kadar da Hans Ayberg'e "İbne ve hayvan da diyebilirsin" Edip şakşakçıları öyle yapıyor.
Ama sıkıysa, gir bakalım Edip Yüksel'in tarikatı olan 19.Org'a... Üye olmanı altı ay askıya alıp, sürpriz olmasın, "Mahmut" adlı bir arkadaş tarafından, "Seviyeniz, bu seviyeli platforma uygun bulunmamıştır" diye çevrilirsiniz. Zaten girseniz de en küçük bir sataşmada, kendinizi "Kapı dışarı bulursunuz" İşte burnundan kıl kopartmayan Sahtekar Edip ile, Edip'in "İbne ve Hayvan" diye sövdürdüğü Hans Ayberg grubunun faşistlik farkı, otorite farkı bu... Sahtekar Edip hem orada, hem bu forumda hem de kendisinin "Kapalı kapılar ardında TUCSON" olarak adı bilinen 19. organizasyonunda bir bilgisayar VİRÜSÜ olarak yayılıyor.
Senin bir grubun olmadığını söylemek yetmez. Benim de yok Hans Aiberg'in de yok. O saklanıyor, o muamma ve tek başına...(Tavsiye ederim, Oğuz diye kendini hiç anlamamış bir arkadaşa boşuboşuna yazmış.)
Benim, senin, onun grubu yok. Sen Hawking'den yazı paste ettin diye bu senin Hawking grubundan olduğunu göstermediği gibi, benim de Ayberg Hoca'nın kitaplarını okumam benim "Aybergçi" olmamı göstermez.
Ama sürü psikolojisiyle "Herkes kendi yanındakiyle sevinir" ayetine göre bilgisayar Virüs'ü olan veba istilasını da göz ardı edemezsin. Forumları inim inim inletiyorlar. Kendilerini dinletiyorlar. Dört forumda onlar tek otorite olmuşlar burada da, Ayberg grubunda da, kendi "Hücre" forumlarında da, başka başka yerlerde de...
"bana dokunmayan yılan bin yaşasın" dersen, yılanın bin yıl yaşadığını ama senin azbuçuk bir zaman sonra yaşamadığını anlarsın. Ufacık bir yazı asarsın, üzerine aç kurt sürüsü gibi gelirler...
Senden utanmanı isteyen e yok ayrıca...
Barış olmadığını fakat hempası olduğunu paslaştığınızı da biliyorum. Grubun olmadığını da biliyorum.
Ruh arkadaş şöyle diyorsun:
"Yukaridaki yazimda da etkileyici bilginizle deyil; bilimsel, oldukca derin bir konunun, futbol maci tartismasina benzer bir uslupla yazilmasi celiskisini ortaya koymak istedim.Dikkat edersen konu basligi "turkler nasil bilimle ilgilenir".
İnanır mısın senin için aynı şeyi düşündüm. Futbol demedim de, "Mahalle" usulü dedim. Fazladan da alaycı, küstah buldum seni... Dön üslubuna tarafsız olarak bir bak, göreceksin ve/veya asla görmeyeceksin ki, "Zihni Sinir" kim, kime nasıl bir üslupla neler söylemişsin.
Ayet reddeden, Reşad'ı peygamber edinmiş Edip Yüksel'e bunun yüzde biri kadar bir hiciv yaz da gör bak ne oluyor. Şimşekler, oklar nasıl seni buluyor. Aforoz ardından virüs engizisyonuna uğra bakalım...
Ha, O adamdan bana ne diyorsan nedenleri vardır.
1. Ya apaçık onun taraftarısındır, göstermek istememektesindir.
2. Ya taraftarı değilsindir ama ödleksindir, onların matematiksel kelle hesabından korkuyorsundur.
3. Otorite kelimesinin anlamını ve alerjinin ne olduğunu bilmiyorsundur.
4. Bu yazı sana sipariş edilmiştir.
O zaman
-ben baris deyilim.
dışında
-her hangi bir gruba mensup deyilim.
senin münafıklığın olur.
-meslegim, egitimim, ilgim bilgisayar programciligi uzerine deyil.
Benim müstakbel mesleğim, eğitimim, ilgim ise astrofizik üzerine...
Eğer istersen, meydanı boş bulup, sözüm ona Web Paste'larını ve buraya başlık olarak astığın yazılarını doyurucu olarak yanıtlayabileceğimi gözüme kestirdim. Eğer kozmolojiyle bilgilenmek istiyorsan ve (Akıl yaşta değil baştadır, birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var) yürekliliğine inanıyorsan iki seçeneğin var:
1. Astrofiziği astrofizikçilere soracaksın.
2. Ya da astrofiziği astrofizikçi olmayan ulemalara ve feylesoflara soracaksın. Edip Yüksel'e CPT falanı soracaksın. O kem küm ederken, sana şakşakçıları hemen "Web Search" copy/Paste edecekler, onlarla ve linklerle yetineceksin. Yetinnmezsen Şeyhlerinin hemen yanıbaşında BİT gibi biten şakşakçıarıyla bilim yapmanın dayanılmaz hafifmeşrepliğiyle Alamut Kalesinin ünllü esrarkeş dervişlerinin şeyhi Hasan Sabah" gibi afyonlanacaksın.
-aramizda kalsin ruh diye biriside yok.
diyorsun. Keşke olsaydın da senin sorularına ben yanıt verseydim.
Oncelikle soylemek lazim ki; sorunuzun yeri burasi degil de, bircok digerleri gibi Alternatforum'un Politika,Mizah veya Bilim bolumlerinden bir tanesi olmali .
Sorunuza dil acisindan bakinca da iki ayri anlam cikartmak olasi , "Turkler nasil bilimle ilgilenir" dersen , cevabim ; Iste ooole veya soole bir bilimle derim. Amma Turkler bilimle nasil ilgilenir diyorsan ( ki anlamin bu olduguna suphe yok ) Benim cevabim kisa ve oz olur.....Turkler bilimle zaman buldukca , mecbur kaldikca ve digerlerinin bulduklarini yeniden kesfetmek amaciyla aradabir ilgilenirler diyebilirim .
Ayrica niye illa da Turkler onu anlayamadim.
Merhaba Arkadasim
Allah rahmet etsin babanizi taktir ettim, benim babam da aydin bir insandi.
Daha onceki yazimda “etkileyici bilgin…” sozcugunun sana asiri guven vermemis olmasina sevindim, merakin uzerine yaziyorum benimde kendi dalimda 6 odulum var. Bu tur meraklar karsisinda yada cok bilen bir tutuma karsi bunlar benim tek destegimde deyil.
Isterimki:
* Hans yada herhangi birini gozunde asiri buyutme
Hans hoca yapitlarinin on sozunde; bilimsel kisimlarin alinti (kaynaklariyla).
Kendisine ait kisimlarin, hipotez, bilim kurgu veya kabalik bilgi herneyse oldugunu yazmis olsaydi kimse onu yazdiklarini ispata cagirmayacakti, kaynak soramayacakti oysa idda laserin mucidi oldmasi gibi dehsetli bir iddia olunca elbette kanit istenecektir.
Yahu her deha biraz ucuktur esrarengiz bir adamdir ama ben onu takip edecegim diyorsan iste o zaman bu tarikat iliskisi olarak incelenmelidir.
Baris, Edip ve digerlerinin beklentisi; Hansa yonelttikleri bilim ve kaynak sorularina cevap oldu (bende bekledim)
Hans hocanin tavri:
-Esas sen suna cevap ver TV kimin icadidir.
Yada:
-Bana i….e diye hakaret mektuplari yolluyorlar.
Veya:
-Ben 55 yasinda 11 kitabi olan sayisiz makaleler yazmis vb. (seninin yas konusundaki yazdiklarina gonderme olsun)
-Edip ozamanlar salvar giyiyordu
seklinde oldu.
Ben bir gozlemci olarak bu eskivleri, migdeden konusmalari, konuyu dagitip cok alakasiz konularda ilginc seyler yazmasini tutarsizlik olarak goruyorum.
Diplomanin bilgi sahibi olmak konusunda gosterge olmadiginda hem fikiriz. Derslerine iyi calis arastirmalarina devam et ogrendiklerine kendi ispatlayabilecegin calismalarinida ekle hatta dalinda bir uzman ol insanlara bilgilerini aktar, kimbilir hansa da ogret Insaallah .
*Edip ve Barisa bu konuda verdigim destege gelince; Islam tarihinde, uyaniklar devirlerinde pirim yapabilecek safsatalariyla insanlari somurmusler bunu imanin bir parcasi gibi gostermisler. Eger bu uc kagitcilara da zamaninda birileri benzeri SORULARI sorabilme medeni cesaretini gostermis olsaydi, belki bu gun bazi aydinlarin iste din boyle safsatadir demeleri mumkun olmayacakti.
Edip hakkinda yazdiklarina cevap olarak sana veya size bir onerim var:
Neden forumda onun yaptigi gibi EDIP YUKSELIN BU SORULARA CEVABINI BEKLIYORUM basligiyla bir tartisma acmiyorsun/uz. Bakalim bana sordugun onun hakkindaki sorulara kendisi ne cevap verecek, Hansin durumuna dusmesi halinde ayni tepkileri verecegimden emin olabilirsin.
Allah yardimcimiz olsun
İyi dümen atıyorsun ruh efendi. Barış Nick değiştirdi RUH oldu biz de yedik. Sen Pikniki kandır.
Neymiş "Ben Barış değilim" yalanını yiyim ruhsar hanım.
Neymiş "Ben hiç bir gruba bağlı değilim" yalanını yiyim BEBERUHİ, sen Tucson Arisona grubuna bağlısın.
6 ödülünü de bilgisayardan mı aldın?
TV'yi sen mi buldun yoksa?
Laser ışınını?
Başka yerde başlık at. kefere, kızıldomuz,
"RUH"
Yuh!
Sevgili abim, size nick'inizle hitabedemiyorum, "HI...." demek istemiyorum, bana hitabedeceğim bir nick ile yanıt verirseniz, tanışırız.
Yazınızı okudum ve Ruh'un Barış Yazıcı olduğunu anladım. Barış Yazıcı, bir başka forumda ise Yaren Berkay adlı bir orusbu, belli ki burada da Ruh olmuş.
Adam yerine koyup içimi dökmüştüm. Bundan sonra Ruh nickini de bana teslim et. Anasının örekesine kadar kaçırtacağım Yaren Barış'ın RUH'unu...
Ben Deniz (P-İCK-NİCK)
İlhan Ağabeyim (Bizde bugün misafirdir) HINZIR NİCK'iyle (Benim) aynı bilgisayardan yazdık.
Niye yazdık?
IP meselesi diye Yaren Hatun'un kıçını yırtması için.
Ama görmedi galiba, görsün diye bu deklarasyonu asıyoruz.
Kafamıza koyduk, onu çıldırtmadan bırakmayacağız.
O Bu forumdan gidecek.
Bu forumu Edip Yüksel virüslerinden temizleyeceğiz.
Kendi forumlarına gidecekler.
O zaman eski halim sahiplerine
iade edeceğiz.
Yaptığımız küfürleşme değil.
Yaptığımız "Antivirüs programı"
Edip Yüksel ve mürai müridlerinin Ayberg Haber grubunu çökertmesini engellemek için buraya geldik.
Burada onların yaptıklarının aynısını
"Siz forumdaşlara değil"
Size de bulaştırılmış olan Edip Yüksel
virüslerine karşı uyguluyoruz.
(Ruh, Deha vb. 38:19 ORG'un provakatörleridir. Galiba, birinin öteki Nick'i Remouz.)
Bize gelince, Hans Ayberg'e RAĞMEN, onun bize burada yazdığımıza kızmasına RAĞMEN, onu korumak istemekten başka bir kötü amacımız yok.
Otokontrol yordamıyla Edip Virüslerinin sesini kesmek, ortalığı temizleyip bırakmak istiyoruz.
Göreceksiniz burada parazit yapmış olmuyoruz.
Seslerini kesmelerine az kaldı.
Barutları bitti sayılır.
Yazacakları hiç bir şey kalmadı
Küfür ise, hemen küfürü iade edeceğiz.
Ne kadar ağırsa o kadar.
Onlara AYNA tutuyoruz,
Yüzlerine geri çarpıyoruz.
Bunu yapmamız şarttı.
Virüs Virüstür ve her platforma zararlıdır.
Çevreyi temizlemek adına
çevreye verdiğimiz zarardan ötürü özür dileriz.