YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Hizir Tezkeresini aldi, Hinzir da...

August 4 2001 at 11:12 PM
  (no login)
from IP address 209.180.115.114

Ansiklopedik teorik fizik bilgilerinden apardigi modern terminolojiyi, astroloji, nemeroloji, UFO-komplo teorileri, ve tasawwuf safsatalari ile asure gibi birbirine karistiran ve bu arada Kuran ayetlerinin anlamini keyfine gore carpitan, kelimeleri etimolojiden habersiz kafasina gore ikiye veya uce bolerek ilgisi olmayan dillerle iliskiler kurmaya calisan, laserden ismini bile dogru hecelemeyi bilmedigi web'e kadar bircok teknolojinin kasifi oldugunu iddia eden, unlu Profesor Hawking ve daha nice unlulerle ahbap oldugunu ileri suren, profesor olmadigi halde bu unvani kullanan, Alman olmadigi halde batili bilimadamlarina karsi beslenen asagilik duygusunu somuren, bu ugurda saclarini bile boyayan bir kisiye sarlatan veya duzenbaz demek bazi insanlar tarafinda sovgu veya kisisel satasma olarak degerlendirilebiliyor. Ama sozlukteki bu kelimelerin dunyada bir karsiligi ve anlami varsa bu adam bu kelimelerin hakkini tam veriyor!

Bu sitede benim hakkimda da hayal urunu bir suru anilarini yazan bu adama sahtekar dememek ya onun gibi sahtekar olmaktan veya alabildigine saf olmaktan kaynaklanir. Belki konulari tartisir diye onun benim hakkimda uydurduklarina bir sure cevap vermedim; ama aradan gecen haftalar icerisinde boyle bir kisinin konulari ciddi tartisabilecek bir duzeye veya niyete sahip olmadigi artik herkese malum oldu.

Bu adamin tek gorevi Turkiye insanlarini pseudo science ile bilimden ve bilimsel dusunmeden uzaklastirmak. Bu adam ayrica, Kuran'a rasyonel ve bilimsel yaklasma hareketini ozellikle sabote ediyor. Yazdiklari safsatalarin yuzde doksanini anlayamadiklari halde anliyor gibi gozuken ve anlayamadiklari o corbanin icindeki modern bilimsel terimlerin buyusuyle transa gecenler bu adamin uydurdugu komik iddialari ciddiye alabiliyor maalesef.

Neyse,

Daha onceki mektubumda referans verdigim web sitesinde Hans adini kullanan bu adamin Hizir Tezkiresi adli bir eser uzerindeki yorumlarina deginmistim. "Mevlana" Hali Bagdadi'ye ait oldugunu ileri surdugu o eserden yaptigi alintilar gercekten gelecekle ilgili ilginc haberler iceriyordu. Ornegin Aya gidilmesi olayini cok ilgicn sozlerle detaylariyla ongoruyordu. Nostradamusun kehanetlerinden cok daha net kehanetlerdi. Eger gercekten yuzyillarca once yazilan boyle bir eser varsa Hans buyuk bir kasif olacakti. Laser, Internet, Hawking gibi iddialar palavra da olsa, bu adam bir Alman profesoru de olmazsa bu kesif/bulus onun ismini tarihe gecirecek boyutta olacakti.

Kendisinden Mevlahu Bagdadi'nin bu eserini nereden bulacagimizi sordum. Bu eseri bulunduran kutuphanelerin veya muzelerin ismini istedim. Cevap veremedi. Zaten vermesini beklemiyordum. Zira isin ic yuzu daha bastan belliydi.

Simdi bu konuda gercegi acikliyorum.

Bagdadi'nin Hizir Tezkiresi diye bir kitabi yok. Bu isim Hans adini kullanan sarlatanin uydurmasi. Yani onun diger iddialari gibi hayal urunu. Tarihi olaylar gerceklestikten sonra uydurdugu metinleri bir kac yuz yil once olmus bir seyhe isnad ederek kendisini buyuk bir kasif ve yorumcu olarak sunmak istiyordu. Profesor olmak, sari sacli soylu bir Alman olmak, Profesor Hawking ile kolkola arastirmalar yapmak, laser ve Internet'i kesfetmek, UFO komplolarini ortaya cikarmak yetmiyordu bizimkine... Sonsuz egosunu tatmin icin yeni yetenekler ve basarilar ariyordu. Her zaman oldugu gibi yine sinirsiz hayalinden aldi ilhami. Oturdu ve musriklerin Mevlana (Efendimiz, Rabbimiz) diye cagirdigi Bagdatli Halid'e bir kitap yakistirdi. Bu kitabin ismi olarak da yine hayali bir isim olan Hizir kelimesini yakistirdi. Tezkiret-ul Evliya adli unlu bir tasawuf kitabinin ismininin yarisini da aparip bu hayali isme ilistirince ortaya Hizir Tezkiresi cikti. Tarikat tarihinin unlu putlarindan birine isnat edilen yari hayali ve yari aparma bir isme sahip hayali bir kitap! Ve bizim Hans bu kitaptan kehanetler Uydurdugu "nail olmak" ile Aya ilk ayak basan astronot Neil (Armstrong) arasinda baglanti kurmak dogrusu Hans'in o kadar da yeteneksiz olmadigini gosteriyor.

Ama, artik Hizir, tezkeresini almis bulunuyor. Hinzir ile birlikte... Hans'in kor muritlerine ise isik icin dua etmekten baska caremiz yok. Allah akil versin.

Bakalim, tezkeresini aldiktan sonra bizim Hizir veya Hinzir nerede boy gosterecek:-)

Selam,
Edip Yuksel

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)
212.156.25.243

NE DEMİŞTİN NİÇİN CAYDIN SÖZÜNDEN

August 4 2001, 11:46 PM 

Hans'a July 29 2001, 7:09 PM

Merhaba Hans,

Sana yoneltilen bu hakaretlere beni bulastirman dogru degil. Ailene yonelik bu cirkin hakaretleri kisiyi tanimiyorum ve bu tur hakaretlerde bulunan kisilerle muhatap bile olmam.

Sana cagri olarak yazdigim mektupta, bize hakaretlerde bulananlara cevap vermeyelim dedim. Bana da bir suru hakaret yagdiriliyor. Ama ben genelde onlara cevap vererek bu tur yazilari onure etmiyorum.

Oyleyse,

Sana yaptigim cagriya uymani bekliyorum. Lutfen kendine ait oldugunu iddia ettigin goruslerinden bir demet as. En onemli gorduklerini, cok oz bir bicimde maddeler halinde as. Hani iki kitap sayfasini gecmesin. Ondan sonra ben sana sorular yoneltecegim. Ve boylece konulari tek tek tartisalim.

Sana ve bana yoneltilen her hakaret ve iftiraya cevap verirsek boyle bir tartismayi gerceklestiremeyiz. Tabi konulari benimle tartismamak icin bahane aramiyorsaniz.

Istersen seninle bu tartismayi 19.org forumunda duzenleyelim. Orada bu tartisma icin bir kural koyariz. Hakaret ve iftira edenlerin yazilarini zincirden cikarir KUFURLER baslikli bir zincire transfer ederiz.

Ne dersin?

Selam ve sevgilerimle,
Edip

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.243

HANS von AYBERG de kimmiş?

August 4 2001, 11:54 PM 

Türkçe Forum 39:18

Re: Hans Von Ayberg de kim?

Gönderen: Edip Yuksel
Tarih: Salı, 24 Nisan 2001, 10:48 a.m.

Yanıtlanan: Hans Von Ayberg de kim? (Baris)

Bu adam cok zeki bir Turk. Sanirim malatyali. Kendisiyle bir ara tanismistim. Kisilik problemleri var. Sacini sariya boyuyor ve kendini Alman olarak tanitiyor. Akademik iddialari da palavra. Ansiklopedik bilgilere sahip ve iyi aparma yapabiliyor.

Ne var ki, onun yaptigi Kuran ayetleri uzerinde spekulasyonlar yaparak onlari teorik fizik bilgileri uzerinde yaptigi spekulasyonlarla
ikinci dereceden bir spekulasyonla bir araya getirmek. Bu arada bazan Arapca gramer kurallarini eziyor veya yanlis ceviriler yapiyor.

Bir ara bana hediye ettigi Arz'dan Ars'a adli kitabini okumustum ve hemen her sayfada hatalar veya delilsiz atmasyonlar gormustum.

Bu adam astrloji safsatasina inaniyor ve Harun Yahya namiyla muritlerinin calismalarina sahip cikan Adnan Oktar ile benzer megalomanyakliklarin hayaliyle yasiyor.

1997'de Yasar Nuri Ozturk bir ara onu kendi programinda giyabinda ovmustu ve adamin icyuzunu bilen gazeteler ve ATV Yasar Nuri'yi utandiracak yayinlar yapmisti. Kitaplarini dogru durust okumadan belki anlama kapasitesine sahip olmayan Yasar Nuri kirdigi potu duzeltmek icin onu canli olarak bir hafta sonraki programina cagirdi. O sirada bir rastlanti olarak ben bir is icin Istanbul'daydim. Benim o programa katilmam icin israr etti.

Program'da onun "burclara (galaksilere) yemin ederim" ayetini burclarin (galaksilerin) gelecegin bilgisini belirledigini/verdigini, insanlarin dogum gunlerinin onlarin karakterini etkiledigini ileri suren astroloji sacmaligina delil olarak gosteriyordu.... Kendisine, masa uzerindeki su bardagini gosterip: "bu su bardaginin benim uzerimdeki cekim gucu veya etkisi en yakin yildizdan daha fazladir! Ayrica kaderimi bu bardak ve icindeki su daha fazla etkiler!" demistim.

UFO konusunda da "Uzaylilarin yeryuzunu yillardir ziyaret ettigine insanlar uzerinde ameliyatlar yaptiklarina inananlar aptaldir" deyince seyircilerden protesto telefonlari geldi. Bunun uzerine Yasar Nuri benim seyircilerden ozur dilememi istedi. Ben, "gercegi soyledigim icin ozur dilemem" dedim ve UFOcularin gerizekali oldugunu tekrar ettim! Megerse bu adami ciddiye alan bircok kisi varmis!
Atiyor.
Hepimiz ediyoruz! Geriye dogru yolculuk ettigini soyluyorsa milyarlarca mezhepci sunnetci Musluman da onunla beraber yolculuk yapiyor.
Megalomanyak, Paranoyak ve Sizofreni kelimelerinin anlamlarinin aciortaylarina bak, ne demek istedigini anlarsin.
Kendini cahillere evliya olarak satmaya calisiyor.
Bu adam bilimsel terimlere dinsel giysiler giydireriyor ve icine bir demet tasawwuf gizemi, bir adet hizir golgesi ve bir tutam astroloji safsatasi katarak yaricahillere satiyor. Kitabinda bir tek orijinal bilimsel bir bulgu bulamazsin.

Bu adam kisiligiyle psokologlar icin bir arastirma konusudur. Ayrica, bu adami ciddiye alabilen OKUR YAZAR onca insanin bulunmasi ise bir sosyolojik arastirma konusudur. Turkiye'de doktora ogrencileri neden bu konuyla ilgilenmiyorlar, anlamiyorum.

Selam,
Edip

Bu Zincirdeki Mesajlar

Hans Von Ayberg de kim? (okunma miktarı: 108)
Baris -- Salı, 24 Nisan 2001, 5:06 a.m.
Re: Hans Von Ayberg de kim? (okunma miktarı: 118)
Edip Yuksel -- Salı, 24 Nisan 2001, 10:48 a.m.
Re: Hans Von Ayberg de kim? (okunma miktarı: 62)
Guvenc -- Salı, 24 Nisan 2001, 6:05 p.m.
Re: Hans Von Ayberg de kim? (okunma miktarı: 67)
Z.Q.R -- Salı, 24 Nisan 2001, 6:51 p.m.
Re: Hans Von Ayberg de kim? (okunma miktarı: 76)
Baris -- Salı, 24 Nisan 2001, 8:40 p.m.
Duzeltme : Avni Cetinturk degil Avni Cetinkurt (okunma miktarı: 49)
Baris -- Çarşamba, 25 Nisan 2001, 12:57 a.m.
Yargisiz Infaz (okunma miktarı: 56)
Z.Q.R -- Perşembe, 26 Nisan 2001, 3:56 p.m.
He Canim He, ve Reshad Khalifa (okunma miktarı: 49)
Baris -- Perşembe, 26 Nisan 2001, 9:41 p.m.
Re: He Canim He, ve Reshad Khalifa (okunma miktarı: 56)
Z.Q.R -- Perşembe, 26 Nisan 2001, 10:11 p.m.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.243

HANS AYBERG

August 4 2001, 11:57 PM 

Re: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam...

Gönderen: Z.Q.R
Tarih: Perşembe, 26 Nisan 2001, 9:49 p.m.

Yanıtlanan: Re: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam... (Edip Yuksel)

Merhaba Edip,

: Bu adamin ne oldugunu arastiran her akilli adam
: bulur.

Aybergin kitablarini telif eden kisiler, birzamanlar beraber calistigi gazeteciler, bilimadamlari kim oldugunu tam olarak cözememisken, bir Tv programinda yargilamak icin tanistigin Ayberg'in sahtekarligini nasil cözdügünü merak ediyorum:-))

: Ne yazik ki, boylesine hasta ve sahtekar
: birinin hasta ve sahtekar oldugunu soylemek
: bazilarinin tepkisine yol aciyor.

Ne ilginctir ayni seyleri senin icinde söylüyorlar..."Edip Yüksel **** tekidir vs. vs." Dostum, insanlari elestirmek ve sorgulamaya evet fakat yargilamak ve damgalamak zihniyetine karisiyim. Eger seni sahtekar ve bilmem ne olarak anlatan ve tanitan kisilere uymus olsaydim, bugün burada seninle yazisiyor olmazdim!
Onun icin Ayberg hakkinda yazdiklarini dogru bulmuyorum. Senden bir ricada bulundum ama sen maalesef tepki vermedin. Bunun yerine Ayberg'i deli ve sahtekar ilan etmeye devam ediyorsun:((

Quran'a inanan ve bilimsel yapilanmadan yana olan birisine "sahtekar" demeni sana yakistiramiyorum!

Ayberg'in hasta ve deli olduguna dair elinde rapor mu var?

Senden tekrar rica ediyorum; Ayberg'in eserlerinde elestirdigin ve sözde Amerika'ya gelmeden önce not aldigin sahtekarliklarini buraya en yakin zamanda postala. Tabi olay bununla kalmayacak...

Selam ve Sevgilerimle

Z.Q.R

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.243

İKİ AYETİ KEÇİ (EDİP YÜKSEL) YEDİ.

August 5 2001, 12:07 AM 

Re: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam...

Tarih: Çarşamba, 25 Nisan 2001, 11:53 p.m.

Yanıtlanan: Hans V. Ayberg : ipligi pazara cikan adam... (Baris)

Bu adamin ne oldugunu arastiran her akilli adam bulur.

Ne yazik ki, boylesine hasta ve sahtekar birinin hasta ve sahtekar oldugunu soylemek bazilarinin tepkisine yol aciyor.

Selam,
Edip

Onemli degil

Tarih: Çarşamba, 16 Mayıs 2001, 4:23 a.m.

Yanıtlanan: Re: Acaba edip kardes niye rahatsiz oldu? (Z.Q.R)

Benim karsi ciktigim sudur: forumun duzeyinin duzeyli adamlar tarafindan duzeysizleri alintilayarak dusurulmesi. O sacmaliklarla vakit gecirmemeliyiz diyorum.

Ben bu tur yazilarin sansur edilmesini istemiyorum; ama akilli adamlardan oto sansur bekliyorum.

Baho konusu burada daha once gundeme getirildi ve tartisildi. Ona inanan birileri buraya ugrayip yazarsa o zaman o kisiyi aydinlatmak icin vakit harcanabilir.

Ancak ortada boyle bir durum yokken Bahaddinin Allah'a yakistirdigi yalan kehanetlerden haberdar olan bir arkadasin onun bir yazisini buraya asmasini gereksiz ve anlamsiz buldum. O yaziyi asan Baris olmasaydi, tanimadigim biri olsaydi verecegim cevap baska turlu olacakti.

Aradaki farki umarim anlatabildim!

Hala beni yanlis goruyorsan yapacagim birsey yok. Kimbilir belki sen haklisin!

Selam,
Edip

Re: Adam topluyorum

Tarih: Cuma, 18 Mayıs 2001, 1:31 a.m.

Yanıtlanan: Re: Adam topluyorum (Z.Q.R)

: Aman dikkat Edip duymasin:-))

: lol

: Yav bizim Hans gelmiyecek galiba, beyefendiler
: mailime bile cevap vermedi:-(

Duymaz olur muyum?

Tutarli tartisabilen ateistlerle konusup tartismayi tutarsiz inananlarla ile konusup tartismaya tercih ederim.

Dilediginiz adami cagirin ama su adamlarin akli dengesi yerinde olsun. "Kimin akilli kimin deli oldugunu nasil belirleyecegiz, buna kim karar verecek?" diye akillica bir soru soracaksaniz, cevap vereyim:

x uzeri n + y uzeri n = z

Selam,
Edip

Sevgili havarim

Tarih: Çarşamba, 11 Temmuz 2001, 1:34 a.m.

Yanıtlanan: Sevgili Peygamberim (Baris)

Sevgili havarim:

Hans amcayi rahat birakma! O adam kimyayi simya, astronomiyi astroloji, matematigi numeroloji, dini safsata ile karistiriyor. Ancak senin gibi bir havari bu adamin trans haline soktugu insanlarin kafasina soguk su dokebilir. Suya her ihtiyacin oldugunda haber ver. Sana 48 kilometrelik uzaktan da olsa gonderirim.

Bu arada Hasan ile cedellesme! Gunun birinde Hans'in hakkindan Hasan gelecektir. Yaz bir yere. Keramet No 17.

Selam,
Edip

: Neler kaciriyorsun HANS ile aramda bilsen

: Sen sahte peygamber Ben havarin...
: Gece gunduz 19 ruyalarini birlikte goruyormusuz.

: Felan filan..

: Adama kecileri kacirticam galiba
: Uzulmuyor degilim ancak binbir turlu iftiraya
: dayanamiyor LAZ kafam

Gercekten belani ariyorsan...

Tarih: Pazartesi, 23 Temmuz 2001, 4:09 a.m.

Yanıtlanan: Bu da Hans'a son mektubum... (Baris)

Hans adindaki sabikali bir duzenbazla ugrasmaya calisirsan basina bunlar gelir Baris:-(

Hans'tan once, benzeri hastaliga ducar olan bir kisiyi daha tanimistim sahsen. Adnan Oktar (nami diger Harun Yahya). Bu megalomanyak kendisini elestirenlere karsi her turlu iftirayi atmayi mubah ve hatta farz bilir. Adnan Oktar tarafindan kullanildiktan sonra akillari baslarina gelen bir suru genc Adnanin iftira, saldiri ve santaj makinasinin hucumuna ugrayip sindirildiler ve hatta perisan edildiler.

Hans'in ise boyle organizeli bir marifeti yok. Gariban, sacini sariya boyatarak, ismini degistirerek, ansiklopedilerden asirdigi bazi teorileri "kenzul esrar" palavralariyla karistirarak olusturdugu kitaplarla bu dallarda pek bilgi sahibi olmayanlari etkilemenin zevkini yasiyor. Hans, Adnan'a nazaran gariban bir duzenbaz. Eger gercekten belani ariyorsan, git Adnanlilara satas:-)

Hasan'a gelince... Hasan'a saygim var. Kendisi iyi niyetinden kaybediyor. Bu arada, Hasan, Hans'tan ogrendigi bilgilerin en onemlilerini secip maddeler halinde ozet olarak sunsa memnun olurum.

Selam,
Edip

Respond to this message   
Anonymous
(no login)
212.146.151.98

Hemen karar vermeyin

August 5 2001, 12:11 AM 

Not:Edip bey öncelikle şu adrese bir uğrayın lütfen http://www.komplo.com/komplo/gtopluluk.html
Ben Hans'ın söylediklerinin gerçek olabileceğine inanıyorum.Delilllerden biri de şu:Edip bey ortak programınızda Turgut ÖZAL'a danışmanlık yaptığını söyledi Hans.Ve buna hiçbir tekzip gelmedi.Eğer Outsider'ın dediği gibi sadece fal olayı olsa idi
"eğlence için fal baktırdiık,danışman falan değildi" denir.Ancak bizi şaşırtan ilginç bir gelişme ise ÖZAL'ın ABD'de verdiği"Big-Bang Kuran'da vardır"
açıklaması idi.Bu olay Özal'ın Aiberg'in kitaplarını
okuduğunu ve sıkı fıkı bir ilişki olduğunu doğruluyor

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.243

HİÇBİR EDİP'E İNANMAYIN

August 5 2001, 12:15 AM 

??ÖÖç?HANGI EDIP YÜKSEL`E INANALIM? July 5 2001 at 1:20 AMdilemma from IP address 62.225.210.124Ahmed Deedat`in „Kur-an en büyük mucize“ adli kitabi Edip Yüksel tarafindan türkceye cevrilmis. Kitabin girisinde yazarin biyografisi veriliyor. Edip Yüksel`e göre Ahmed Deedat, „sempatik, mütevazi, disiplinli, enerjik ve mücahid bir Kur-an talebesi“. Hindistan uyruklu olan Deedat, dokuz yasindayken ailesi ile birlikte G. Afrika`ya göc ediyor. Babasi terzi. Gencliginde seyyar saticilik, bakkal cirakligi, kamyon söförlügü, magaza satis müdürlügü gibi islerde calisiyor. Merhaleleri birer birer gecip, her basamagin cilesini ayri ayri cekerken Izhar-ül Hakk ile tanisiyor.. Böylece dini hayata ilk adimini atiyor. Daha sonrasinda G. Afrika Cumhuriyetinde “Islam Propaganda Merkezi” ni kuruyor . Edip Yüksel`in ifadesiyle “sag emperyalizmin destekledigi Hristiyan misyonerligine karsi sistemli, inatci ve cok basarili mücadeleler veriyor”. Yüksel kitabinda, yazar hakkinda bir Afrika gazetesinde yer alan tasvire de yer vermis: “hatip olmaktan cok, giyimiyle bir ciftciyi andiran bir aydin…” diye basliyor yazi… Kitabin arka sayfasindaki resme göz atarken acaba Kur-ani kiyafet tarzi bu mu, diye düsünmekten kendimi alamiyorum. Ahmed Deedat, kelamin büyüsüne vakif, caliskan ve agirbasli müslüman bir misyoner. Hayatinda iki büyük facia var. Biri Resad Halife`nin tekrari oldugu icin kendine ait bir medrese kuramamasi. Digeri ise zatina yaklasan herkese deha beratlari dagitmasi. Bu dehalardan biri de Edip Yüksel. Gelelim Deedat`in eserinin icerigine… Aslinda eserin tümü Deedat`a ait degil. Kitabin yarisi E. Yüksel`in hapishanedeyken Kur-an üzerinde yaptigi arastirmalardan olusuyor. Kur-an`i vahyin bilimsel bazda ispatlarina yönelik makaleler agirligi olusturmus. 4. Bölümde “Edebiyat devleri tarafindan yapilan teyitler” basligi altinda durakliyorum. Konu, Avrupali yazarlarin Hz. Muhammed hakkinda sarfettikleri yaldizli övgüler. Bütün bu övgüleri teker teker siralandiktan sonra soruyor sayin Deedat: Peki bu insanlar neden Muhammed`e tabi olmadilar?; nicin Islam`i kabul etmediler? Ardindan cevabi kendisi veriyor: "Önceleri bu gayr-i müslimlerin iki yüzlü olduklari fikrindeydim; fakat onlari yanlis yargilamistim. Kur-an`la ilgili yeni kesiften sonra bu büyük adamlar hakkindaki düsüncemi degistirdim. Yukaridakilerin bazilarinin Hz. Muhammed (as)`I kendi peygamberleri ve önderlerinin üzerinde göstermesi gercegine ragmen onlar, Islam`I Kabul etmege hazir degildiler; cünkü düsüncelerinin ardinda Hz. Muhammed (as) `in Islam`I kendi basina cikarmis olduguna inaniyorlardi…" Iyi ama, hani bütün peygamberler esitti? Eger bu devlerden her hangi biri bizim peygamberimizi mesela, Hz. Isa`dan üstün olarak ima etseydi Islam`a göre sirke girmis olmazmiydi? Gerci halihazirda sirk icinde olanin yeni bir sirke girmesi nasil olur bilemiyecegim ama, bu insanin neden müslüman olmadigini düsünmek de cok mantikli sayilmaz. Isin daha enteresan olan tarafi ise Deedat`in ceyrek asirlik Kur-an calismalarina ragmen sorusunun cevabini Kur-an`da bulamayisidir. Buyurun beraber okuyalim: Kendilerine kitap verdiklerimiz onu (o kitaptaki peygamberi), öz o?ullar?n? tan?d?klar? gibi tan?rlar. Buna ra?men onlardan bir gurup bile bile gerçe?i gizler. (Bakara 146) Ehl-i kitap, peygamberi öz cocuklarini tanircasina iyi tanir ve takdir eder. Onlara göre Hz. Muhammed, yani Kur-an`in yazari cok zeki bir insan, basarili bir devlet adami ve iyi bir mütefekkirdir. Ancak Hz. Muhammed vahiy elcisi degil, Kur-an`in mimaridir. Kaderin ne garip bir cilvesidir ki, bugün E. Yüksel ve taraftarlarinin peygamber efendimiz hakkindaki düsünceleri Ehl-i kitabla celisiyor gibi görünse de düstükleri yanlis,ayni yanlisin farkli bir versionundan baska birsey degildir. Onlara göre peygamber bir insandir... Tek özelligi ise vahiy almis olmasidir. Vahiy icin neden O´nun secildigi sorusunun cevabi ise hala karanliktadir. Evet bugün E. Yüksel ve taraftarlari böyle düsünmekteler. Oysa "Kur-an en büyük mucize" kitabinda E. Yüksel peygamber efendimiz hakkinda cok farkli bir dil kullanmis. Iste kitabin Deedat`a ait olan kismindan bazi pasajlar: „Kur-an, vefatindan önce Yüce peygamberimizin direkt talimatlariyla numaralanarak siralanmis geleneksel bir düzen izler.“Sayfa 28 Yüce peygamber! "Muhammed (a.s) insanlarin en akilli ve en zekisi idi." Sayfa 29 Deedat yer yer peygamberimiz hakkinda “Allah`in kudretli elcisi Hz. Muhammed (a.s)“ ve „aziz peygamberimiz“ diye sesleniyor. Ve iste E. Yüksel`e ait kisimdan pasajlar: „Peygamberler ahlaki, siyasi ve ictimai sahalarda bize nasil önderlik etmislerse ayni sekilde , Cenab-i Hakk`in kendilerine lutfettigi mucizeler ile de cesitli ilimlerin ulasabilecekleri göstermis ve belki noktalamislardir.“ Sayfa 144 Oldu mu simdi ya! Hani tek önder Kur-an`di?... „Peygamber efendimiz Mekke`de iken bu iki devlet arasinda vukubulan bir savasta Iran büyük bir galibiyet kazandi“ (sayfa 153) Allah sasirtmasin! E. Yüksel sirke girmis. „Ayrica Peygamber efendimizin cennetle müjdeledigi on kisi de tam bir iman üzere ahirete irtihal etmislerdir“ (sayfa 155) Imanin kimde oldugu nasil bilinebilir sayin Yüksel? Sonra ne oluyor bu „Efendi“ takintisi efendim! „Peygamberimiz (s.a.v) in istikbale dair yüzlerce hadisi varid olmustur ve herbiri aynen vukubulmustur. Bu ayri bir kitab konusu olacagindan buna baska misal vermeyecegiz.“ (sayfa 155) Ah keske verseydiniz... „Bircok ayet-i kerimesiyle bizi Allah`a itaate, Resullerine itaate cagiran Rabbimiz, kelimeleri de bircok yönden oldugu gibi 19`un katsayisi olmak hususunda itaate getirmistir“ Resullere itaat mi? Allah askina simdi biz hangi E. Yüksel`e inanalim?

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.243

ALİBABA'YA ALKIŞ

August 5 2001, 1:58 AM 

Tekrarlayalim da okumamis olanlar okusun: July 15 2001, 8:43 AM

Kac kere yazdik.

Tezgah ortada.

gorunen koy kilavuz istemez.

Peygamberi dislayacaksin.

Hadisleri dislayacaksin.

Geriye kaliyor Kuran.

Onun icinden de ayetleri cikarip,yanlis yorumlar yapacaksin ki....

Muslumanlar biribirine dussunler.

Yani kaleyi iceriden feth etmek.

Ama bilmiyorlar zavallilar.

Bu kalenin Koruyucusu Allah tir.

Yikmaya kalkanlarin ayagina dolastirir.

Buralari karistirmakla ellerine birsey gecmez.

Bir milyar Muslumana, boyle sozler,boz essegin osurugundan fazla etki etmez.

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.243

ALİ BABAYA ALKIŞ-2

August 5 2001, 2:23 AM 

Yeni bir Din mi doguyor(Turkce)
July 21 2001 at 10:48 AM Alibaba_
from IP address 203.27.69.93

--------------------------------------------------------------------------------

Oturdum , Dun buraya astigim yaziyi Turkceye cevirdim.
Kelime manasi degil de anlam itibari ile, yine de yanlislar olabilir,simdiden ozur dilerim.Ne de olsa tercume

Zanndersem Ingilizce bilmeyen arkadaslari da uyarmak boynumuzun borcu.

Kelebek gibi ucan, Ari gibi sokan bu insanlari onlar da tanisinlar, ayaklarini denk atsinlar.

Tucsoni ler in hemen maskesi dusuyor,yazdiklarindan Tucsoni olduklari hemen anlasiliyor.

Kufre girmek kolay ama,temizlenmek zor.

KENDILERINE ISLAM SUSU VEREN YENI BIR MEZHEP

Asagida Incil/Kuran ve biraz da uydurma karisimi 1970 lerde tureyen
yeni bir mezhep hakkinda aciklamalar bulacaksiniz.

Bu Mezhep mensuplari Oadiyani(hangi tarikatsa bu)olmadiklarini iddia ediyorlar ama Isa alehisselam in olu
ve birdaha geri gelmeyecegi inancindalar.

Bu Mezhep aslinda Quadiyani ve Bahalarin toplamindan daha beter,cunki qudiyani ler Kendilerini muslumanliktan ve Islam dan soyutlamislardir.

Nadim Quraishi nin web sayfasindaki Isa alehisselam in geri gelmeyecegi de bunlarin fabrikasyonudur.

19 u Allah yaparlar, herseyi 19 ile olcer bicerler.
19 yuzunden yeni bir Peygambere inanirlar.
19 yuzunden Islam a karsi cikarlar.
19 yuzunden Kuran dan Ayetler cikarirlar
19 yuzunden yeni bir Din icat etmislerdir.

Insanlarin kafalarini karistirip kendi fikirlerini empoze etmek icin Kuran daki kelimelerin manalarini carpitirlar ve degistirirler.Taqktikleri
kendilerini cok bilgic gosterip karsisindakilere fikirlerini kabul ettirmek tir.(Hep ne kadar Akilli,zeki ve tahsilli olduklarindan bahsederler)
Insanlari korkutup kacirmamak icin bastan gercek inanclarini gizlerler.

Muslumanlarin Kalplerinde suphe uyandirmak icin devamli Hadis lerdeki celiskileri gosterirler.

Bu tarikatcilar kendilerine "Submitters" ismini takmislardir.Merkezleri Tucson Arizona(USA)Mesciti dir.

Biz onlara Tradisyon geregi Tucsonist demeyi yegleriz.Cunki tarikatlar dogdugu yere gore anilir (mesela Qudinizm Hindistanin
Qadian denen yerinde dogmustur.tucsonizm de Tucson Arizona da)

Bu tarikata Halifite denmekle beraber, Tucsonist ler gibi kotu ve seytani(evil) bir toplulugu Halife sozcugu ile bagdastirmamak gerekir.

Bazi guruplari korkutmak icin Halife ve hilafet kelimelerinden sozeder ama esas maksatlari bu kelimeyi yok etmektir.

Yarattiklari Resad Halife (Yani Resat Tucsoni) baslangicta Kurandaki bir matematiksel mucize oldugunu iddia etmistir.Bazi muslumanlar da onun pesinden
gidip (Sonradan Aralarinda ayrilan Ahmed Dedeat gibi)bu adami taninmis ve meshur etmislerdir.

Sonradan bu adam Kuran daki bazi ayetlerin bu matematiksel denkleme uymadigini gormus ve bu ayetlerin Kuran dan cikarilmasini
ongormustur.

Ve daha Sonralari Resat Tucsoni cenneti ziyaret edip butun Peygamberlerle gorustugunu ve son Peygamber oldugunu idda etmistir.
(bu sacmaligi andigimiz icin bile estafurullaah deriz)

Ve bu Adam bunla da yetinmeyip Mirza Quadini den de ileri giderek yeni bir "Din" icat etmistir.

Ayrintilari asagida:

Sadece ve Sadece "Submitters" veya Tucsonist ler esas iman sahibi dirler.

Simdiye kadar gelmis gecmis Milyarlarca Musluman shirk icindedirler.

Islam Peygamber in hemen olumunden sonra bozulmustur.

Hadis ler uydurma ve Ilaha tapma olup uygulanmaz.

Sunnet aptalca bir arap gelenegidir-uygulanmaz.

Islamda garip,tuhaf yasaklar ve baskilar vardir.

Sadece domuzun eti haramdir, yagi haram degildir.Allah Domuz u haram kilmamis yanliz domuz etini yemeyi haram kilmistir.

Kuran in dogrulugu 19 sayisinin katlari ile sabitittir, uymayan kelime ve harflerle oynanir.

9 cu surenin 128 ve 129 numarali ayetleri bu hesaba uymadigindan Kurandan cikarilir.

Onlara gore bu ayetler sonradan HZ Osman ve digerleri tarafindan Kuran a sokusturulmustur.

Matematiksel dengeyi saglamak icin ayetler bir sureden otekine tasinabilir.

Isa aleyisselam olmustur ve birdaha geri gelmeyecektir.

Muhammed adi suralarda gecmeyecektir.

Kelime i sahadet

Namaz

Ezan
ve Camilerde.

Muhammed son nebi dir .................................ama son Resul degildir.

(Bu onlarin en gozde sozlerinden biridir, cunki ilk parcasini soyleyip kafa karistirsinlar, ve Quadini lerden
ayri sanilsinlar)

Resat Halife Tucsoni (En son en iyi ve En buyuk Paygambere gore 2280 yilinda kiyamet kopacak (19 a bolunebilir)

Muhammed Kurani kendi elleri ile yazdi...

Seytan ve Cinler dusmus Melek tirler....

Herkes istinasiz herkes eger 40 yasindan once olurse dogruca cennete gidecek,hernekada gunah ve suc islerse islesin.
Martin Luther King i ozellikle 40 indan once oldugu icin cennete gidecekler arasina sokarlar.

Erkelern sunnet edilmesi durdurulacak,kadinlar ortunmeyecek, altin ve gumus tasimak erkeklere
serbest birakilacak.

(Yaw burada bir dipnot etmeden gecemiyecegim. Ne kadar cok bizim secim nutuklarina benziyor degilmi?)

Idam cezasi kaldirilacak(Edip Apo yu dusunuyor herhalde bu da benim dipnotum) Katil maktulun ailesine para cezasi verecek.

Hirsizlarin elleri kesilmeyecek sadece markalanicak, Zina eden taslanmayacak.

UFFFF SIKILDIM bundan sonrasi iste kimlere dikkat edein falan filan..............

Isimler ve web adresleri ingilizce sinde yaziyor.

BUNLARDAN SAKININ DENIYOR...........................................

Tabii siz bu listeyi , forumlarda bu cesit yazi yazanlarla uzatabilirsiniz.

Respond to this message

Author Reply
Alibaba_

203.27.69.93 Aranizda Cennete gitmek isteyen varsa.................. July 21 2001, 2:57 PM

kirk yasina gelmeden Intihar etsin.

Bundan Kolay Cennet te yer ayrilabilirmi?

Birzamanlar Kilise Cennet tapusunu parayla veriyordu.

Edip ve Resat bedava veriyor.

oy vermeniz yeterli.

selamlar.

Respond to this message   

(no login)
216.161.156.135

Anonymous'a

August 5 2001, 12:18 PM 

ANONYMOUS:

Not:Edip bey öncelikle şu adrese bir uğrayın lütfen http://www.komplo.com/komplo/gtopluluk.html Ben Hans'ın söylediklerinin gerçek olabileceğine inanıyorum.Delilllerden biri de şu:Edip bey ortak programınızda Turgut ÖZAL'a danışmanlık yaptığını söyledi Hans.Ve buna hiçbir tekzip gelmedi.Eğer Outsider'ın dediği gibi sadece fal olayı olsa idi "eğlence için fal baktırdiık,danışman falan değildi" denir.Ancak bizi şaşırtan ilginç bir gelişme ise ÖZAL'ın ABD'de verdiği"Big-Bang Kuran'da vardır" açıklaması idi.Bu olay Özal'ın Aiberg'in kitaplarını okuduğunu ve sıkı fıkı bir ilişki olduğunu doğruluyor

EDIP:

Merhaba dost. Adresini verdigin siteye ugramama gerek yok, zira bu konuda birkac kitap ve bircok makale okudum. Istedigin komplo teorisine inanabilirsin. Sanirim nufusun belli bir yuzdesi boyle teorilere inanmaya yatkin olarak doguyor.

Hans'ni Ozal'a danismanligina gelince... Hans'in her iddiasina cevap vermeye calissak baska yapaak isimiz kalmazdi. Hans Ozal'a danismanlik yapmis mi? Hans'in diger iddialarinin dogrulugu olcu alinirsa ihtimal cok ama cok dusuk. Ancak olsa ne yazar? Ozal binlerce kisiye danisirdi. Ozal'in hanimi astroloji palavralarina inanan saf bir insansa hanimini memnun etmek icin cagaloglunda falcilik yapan Hans'a telefon etmis olabilirler. Sanki Ozal bir bilimadamiymis gibi, sanki Ozal'in bir kisiye danismasi o kisiyi bilim adami veya Hizir aleyhisselam yapmaz degil mi:-)

Ozal'in Kuran ve Big Bang hakkindaki bilgisinin kaynagini Hans amcanin kitaplarinda araman da ilginc. Daha Hans'in bir kitabi bile ortada yokken bu yorum baskalari tarafindan yapiliyordu. Ornegin, 1983 yilinda yayimlanan Kuran En Buyuk Mucize adli kitabimin hem Ahmet Deedat'a ait bolumunde (ki onun ilk baskisi 1979 da Guney Afrika'da yapilmisti) ve hem de benim yazdigim bolumde yer aliyordu. Kuran En Buyuk Mucize kitabi yillarca en cok satilan ve en cok okunan bir kitapti. Bu kitabi bircok bilimadami ve siyasetcinin okudugunu onlarin gonderdigi mektuplardan ogrenmistim.

Tekrar ediyorum: 21:30; 51:47 ayetlerinde anlatilan Big Bang ve Genisleyen Evren modeli daha ben veya Hans dogmadan once de biliniyordu. Sanirim Saidi Nursinin kitaplarinda bu konuyla ilgili yorumlar da var.

Sadece bir soru sor kendine:

Madem Hans oylesine orjinal bilgilere sahip, dunyada yayimlanan binlerce bilim dergisinin kac tanesinde yazisi yayimlandi? Kac bilimsel makalede yazilarina veya kitaplarina referansta bulundu? Tum dunyanin kendisine komplo kurdugunu iddia ederse sasmam. Zira megalomanyakligin zirvesinde dansediyor;-)

Selam,
Edip

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.241

ABDULLAH YALNIZ (Alkışlarlar)

August 5 2001, 2:38 PM 

YEYİN DOSLAR YEYİN AKSIRINCAYA TIKSIRINCAYA KADAR YEYİN July 23 2001, 12:34 AM

Tabi yaw hiç aklıma gelmedi
Koskoca bir dinin alemlere
rahmet olarak gönderilen
peygamberi saf dışı etmenin
başka bir sebebi olamaz.
Ayetleri her insan istediği
gibi sündürme mantığı oluşunca
Reshadın otoritesi hak kazanacak
O nun peygamberin yerini almasının
en güzel taktiği bu davranış.Önce
peygamberin otoritesini ortadan kaldır
sonra kendin o koltuğa kurul.
Tabii bunun başka çareside yok
yanına mürüdler toplamalı
onlara üç beş ilginç sıradışı
kahramanca sözler söylemeli ve
söyletmeli.Mesela
"siz yoksa
peygambere mi tapıyorsunuz biz
Allah'a tapıyoruz"
gibi boş
sloganlarla önce kafaları
karıştırmalı sonra peygamber
ile ilgili mucizelerle alay
ederek o nun puan kaybetmesini
sağlamalı.Dolayısıyla islamı bir
sistem olmaktan ziyade hiristiyanlık
gibi vicdan ve dört duvar arası dini
yaparak süper güçler önündeki büyük engellerden birinide ortadan kaldırabilir.

Koskoca islamıda beş para etmez
meymenetsiz ne olduğu belirsiz
ucu buca gözükmeyen sömürü aleti olan
demokrasinin içine soktukmu gel keyfim gel müslümanlar en az 50 yıl kendilerine gelemez.
Bunları yapmak için tabiiki müslümanların içinden birilerine ihtiyaç var.Üç beş tanede
maceraperest sözüm ona modern kafalı
buldukmu cahil halkı zaten kandırır bunlar.
Sonra bir sürü yıldızı parlayan insanlar rashadlar,edipler,iskender efendiler,fetullahlar,
erbakanlar,tayyipler(yeni moda) çıksınlar
ortalıkta dans etsinler.Pasta büyük herkese yeter.
İslam her şeyi ile bir yaşam dini diyenleri ve siyasi erkin üzerine peygamberi koyan sadece üşbeş kişi zaten
yemeye devam
Allah'ın hükmü yakındır.

Selametler............
212.156.126.171 Hacı_Ali July 23 2001, 12:52 AM

Biz küfürbazlarla uğraşmayı bırakıp hiçliği seçtiğimizden isimliliği terk ettik

Devam et, devam

"Tüm yollar Roma'ya çıkar" denilmiştir fakat "SıratElMüstakim" türü Yollardır
Dağlara, uçurumlara, bataklıklara ileten patika yollar değil

Adem

203.27.69.91 Untitled August 5 2001, 11:28 AM

Hz Muhammed Gunes tir.

Edip Yuksel ise mum.

Bundan ucyuz sene sonra ucbin sene sonra,

Kiyamete kadar varolacak olan Hz Muhammed dir.

Mumlar yanar ve soner.

Yanip sondugunden de iki metre otedekilerin

haberi bilem olmaz.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.222

MÜBAREK HAYVAN KEÇİ EDİP

August 5 2001, 6:59 PM 

Hz. Edip Yüksel şeyh+tan hazretlerine ne güzel bir isim buldunuz öyle. Buna çok güldüm ama, şuna çok kızdım.

Beyefendi geçiniyordu, kibarlıktan kırılıyordu. Bir nezaket bir nezaket gösteriyordu. Nereye kadar?

Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış!
Oraya kadar!

Sonunda Türk Liselerini bitiremeden tasdikname aldığı ve Amerikan Liselerinde Felsefe dersi verdiği yalanına kadar...

Ortada ne Felsefe öğretmenliği vardı ne de Hukuk doktorluğu!

Türk yasalarını bilmeden. gitmiş Amerikan yasalarını öğrenmiş, ünlü bir avukat olmuştu.

Topu topu 6 yıl kaldığı Amerikada hem liseyi bitirmiş, hem 5 yıllık Hukuk fakülkesini bitirmiş, hem de altıncı yıl doktora vermek üzere lisansüstü okumuştu.

Bu arada (Amerikada öğretmen yokmuş gibi) bir de Lise bitirmemiş adamı, liseye öğretmen yapmışlardı.

Oysa, onu peygamberi Reshad Khalife yanına almış, cebine harçlık koymuştu. Sonra da BAHAİ İRAN asıllı bir Amerikalı kadınla evlendirip, Edip Yüksel'in "Bahailiğini" garantiye almıştı.

6 yıl içinde Havari Edip Yüksel bir kaç yılını da türkiyede geçirmişti üstelik.

Matematik bilmeseydik, Hukuk doktoru ve Felsefe doktoru Edip Yüksel Mollanın "Mürekkep yaladığına inanacaktık" Ama foyası, sahtekarlığı ve hatta devlet kayıtlarında "Kürtçülük yaptığı" ortaya çıkana kadar.

Fethullah Gülen ne kadar Türkiye'ye gelirse, Edip Yüksel de o kadar Türkiye gelebilir bundan kelli...
Gel istersen, sürprizler var, bilezikler takılacak koluna! Ta ki Amerikan elçisi seni alıp götürene kadar!
Bir bildiğim var. Sicilin boktan temiz değilsin!

Foyaların, şarlatanlıkların, madrabazlıkların, sahtekarlıkların ortaya çıkınca da "Ne nezaket, ne efendilik ne centilmenlik" kaldı?

"Hans Ayberg HINZIR'dır!" diye panikledin, aslına ayılığına kuroliuğuna rücu ettin. Baban yaşındaki 66 kere oturup konuştuğunuz adama HINZIR/DOMUZ demeye utanmıyor musun?
demiyeceğim, çünkü elin ayağına, bilmemneyin çarşafa dolaştı. Hoyratlığın, kabalığın, magandalığın, zontalığın ortaya çıktı. Moron, kazma, yarma, kütük, taşkafa, orman kibarı olduğun belli oldu!

"Hans Ayberg HINZIR'dır." derken, seni ele vermişti, yakalanmıştın. Primitif tepkin bu olabilirdi ancak.
Foyalar meydana çıkınca. Masken de düştü ve gerçek ayılığın ortaya çıktı.

Sayın
Hz.Şeyh Edip Yüksel Molla İbne tüş Şeytan.

Hans Ayberg'e Hınzır diyecek kadar küçülen senin gibi yalancı, iftiracı ve dolandırıcıya tükürmek yetmez, sümkürmek de yetmez kusmak da...

Senin burnuna işemek ağzına sıçmak da yetmez.

Kitabında yazıyorsun:
Recm denen zina edenleri taşlayarak öldürme ayeti yani emri gelmiş sözde! Ceylan derisine yazılıymış!

Sonra da bir KEÇİ gelmiş ve bu ayetin yazıldığı deriyi yemiş. (Sanki oturup da bir daha yazılmazmış gibi) ayet ortadan kalkmış ama HÜKMÜ baki kalmış. Böylece taşlayarak öldürme şeriatımızda yer almış. O günden beri bu mensuh-nasuh sayılmış, Müsned yazarı Ahmet İbni Hanbel de "Keçi mübarek hayvandır" demiş!

"Olur mu böyle şey! Kur'an tastamamdır, Kur'anda eksik ayet yoktur." diyen hem Hans Ayberg, hem de sendin.

Sonra noldu da bu sefer MÜBAREK KEÇİ sen oluverdin.
Tevbe Suresinden iki ayeti yedin keçi!

Resulullah'ın da "Hatem" oluşunu yedin keçi!

Yerine Mübarek keçi Reşad Halife'yi PAN heykeli, Satyr ikonası gibi getirdin diktin.

Keçi öyle mübarek hayvandır ki, "Satanistlerin" sembolüdür. Boynuzu, ayakları ve kuyruğuyla, sakalın gibi kıl yumağı postuylan...

Sen Satanic'sin, sen satanistsin. Sen Satyric'sin, Dewill, Satan, Demonsun yani kendi dininin mübarek keçisisin! Pan flütünle müridlerini, fareli köyün kavalcısı gibi "19 zebaniye çekip götürüyorsun"

İşte sen bu sun. Hans Ayberg'e bakıyorum, resimleri, TV'deki yakışıklılığı ve yüzündeki BİLİM ve KUR'AN NURU, sende de nursuzluk, şomluk, meymenetsizlik, sahtiyan gibi bir surat.

Amerika'da cu-clux-clan'ların zenci ya da Latin diye
seni linç etmelerini isterdim. Mübarek hayvan Keçi...

Mübarek hayvan Keçi Edip yüksel de iki ayeti yedi,
(Bakınız Müsned, İbni Hanbel) sonra da MEE! dedi.

Hah-hayt bu kadar gülemezdim.
Mübarek hayvan keçi
Edip Yüksel
Şeyhtan
Şeytan
Şeyh
şıh
Şey
ŞŞ
Ş

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.222

BEN ŞÖYLE YAZDIM

August 5 2001, 7:05 PM 

Daha önceki bir yazımda Edip Yüksel'e şunları yazdım.

BARIŞ YAZICI: MESUDE AYBERG SİZİ İNSAN YERİNE KOYMUŞ VE CHATLEŞMİŞ. BAŞBAŞA ÖZEL CHAT METİNLERİ NİÇİN ASILIR? HA BUNU ASTINSA ŞUNA DA KATLANACAKSIN. N DİYE BİRİNE ÖA. ŞÖYLE DEMİŞ:

O arada konu BARIŞ YAZICININ aile hayatına geliyor, daha önce BARIŞTAN ve 3,5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNDAN VE EŞİ AHU'DAN bahsedince BARIŞI tanımayan abazan bir ağabeyimiz "Ayarlasana lan bize AHU HANIMI" diye o biçim kopmuştUM.
BEN KOPMADIM, AİLE KUTSALLIĞINA ÖNEM VERİRİM. SENİN ADINA BİLE ÜZÜLDÜM. BANA İ*** VE HAYVAN DEMENE RAĞMEN YİNE ÜZÜLÜRDÜM. ARAMIZDAKİ HAYVANLIK FARKI BU. ÜSTELİK EŞİMLE GERÇEKTEN YAZIŞMANIZI BİLE BU HANS DİYE İFTİRA VE DEDİKODU HALİNE GETİRMİŞSİNİZ. BÖYLE PARANOYALARA MEYDAN VERMEMEK İÇİN MESSENGER DİYE BİR ALETİN, TALK BÖLÜMÜNDEN SESLİ KONUŞURSUNUZ OLUR BİTER. SESE DE İNANMIYORSANIZ WEBCAM. TAKTIRIRSINIZ.BUNLAR OLMADAN NASIL KEHANETTE BULUNDUNUZ? PİKNİK NAME BİR ARKADAŞIN BENİM OLDUĞUNU NASIL İDDİA ETTİNİZ. IP NUMARALARI FİRMAYA GÖRE BENZER DE ÇIKABİLİR. BUNLAR DELİL DEĞİLDİR. ŞU ANDA BENDE TTNET VE BAZI NET KULLANICILARI TEKTİP GİBİ GÖRÜNÜYOR. BENİM BU 125 KİŞİYİ SUÇLAMAM MI GEREKİYOR. (Bundan sonra bilgiyar bilgilerinizi sizin değil bir başkasının yazdığına inanabilirim, tıpkı Yaren Berkay kızım olduğunuza inandığım gibi)

YA SİZ BAY EDİP YÜKSEL, O YUKARIDAKİ TALİHSİZ PARAGRAF İÇİNDE YAHYA REŞAD (Allah bağışlasın) VE ANNESİNİN ADI GEÇSEYDİ. BÖYLESİNE KOPAR MIYDINIZ?

SİZİN BU YÖNLENDİRDİĞİNİZ KÖRPE BEYİNLİ GENÇLERİ ORGANİZE EDEREK DOLAYLI YOLDAN ÜSTÜME SALMANIZI İNSANLIK ADINA TEL'İN EDİYORUM. BUNLAR BENİ DEĞİL AMA AİLELERİMİZİ RENCİDE EDER. ÜZERİME SALMAKTAN ÖNCE, TERBİYE ETMENİZ GEREKİR. BİRİ 18 YAŞINDA DİĞERİ 23 YAŞINDA BUNLAR DAHA ÇOCUK. NE DERSEN ONU YAPARLAR. BENCE ÖNCE EDEP VE TERBİYE TELKİN ETSENİZ. BENİM ÜZERİME SALARAK, AİLEME SATAŞTIRARAK HİÇ BİR YERE GELEMEZSİNİZ. TARTIŞAMAZSINIZ DA. O TARTIŞMAYA GELMEMEM İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPIYORSUNUZ.
AÇIKÇA TARTIŞMAYI SEN İSTEMİYORSUN.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.232

ANONYMOUS'a Edip Yüksel'i DÜZELTİ

August 7 2001, 12:12 AM 

Anonymous'a August 5 2001, 11:18 AM

ANONYMOUS:

Not:Edip bey öncelikle şu adrese bir uğrayın lütfen http://www.komplo.com/komplo/gtopluluk.html Ben Hans'ın söylediklerinin gerçek olabileceğine inanıyorum.Delilllerden biri de şu:Edip bey ortak programınızda Turgut ÖZAL'a danışmanlık yaptığını söyledi Hans.Ve buna hiçbir tekzip gelmedi.Eğer Outsider'ın dediği gibi sadece fal olayı olsa idi "eğlence için fal baktırdiık,danışman falan değildi" denir.Ancak bizi şaşırtan ilginç bir gelişme ise ÖZAL'ın ABD'de verdiği"Big-Bang Kuran'da vardır" açıklaması idi.Bu olay Özal'ın Aiberg'in kitaplarını okuduğunu ve sıkı fıkı bir ilişki olduğunu doğruluyor

EDIP:

Merhaba dost. Adresini verdigin siteye ugramama gerek yok, zira bu konuda birkac kitap ve bircok makale okudum. Istedigin komplo teorisine inanabilirsin. Sanirim nufusun belli bir yuzdesi boyle teorilere inanmaya yatkin olarak doguyor.

Hans'ni Ozal'a danismanligina gelince... Hans'in her iddiasina cevap vermeye calissak baska yapaak isimiz kalmazdi.

HANS:

Ben iddia etmedim, telefonda bir bayan BUNUN BÖYLE OLDUĞUNU AÇIKLADI. Ben de doğruladım. Aynı anda Resmen Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek beyin de danışmanıydım. Bu kadar kıskanman gereksiz. Sen de koskoca AHIR zaman peygamberi Reşad Halife'nin danışmanı değil miydin? İki ayeti Kur'an'dan atarken birbirinize danışmadınız mı?

EDİP:

Hans Ozal'a danismanlik yapmis mi? Hans'in diger iddialarinin dogrulugu olcu alinirsa ihtimal cok ama cok dusuk.

HANS:

Bugüne kadar hangi iddiamı yalanlayabildin de ^Ölçüt" koydun? Ben Reşad'a mı biat ettim. Kur'an'dan ayetler mi attım? Sen koskoca Kur'an'a bile "YALAN AYETLER" dedin, Hatemi Enbiya lafzını BABİLİK yalanlarınla, "RESUL"e tekabül ettirdin. Senin doğruluk ÖLÇÜN bunlarsa, senin MÜSLÜMAN olma ihtimalin çok düşükten öte sıfırlanmış.

EDİP

Ancak (Danışman) olsa ne yazar? Ozal binlerce kisiye danisirdi.

HANS

Günde 6 saat beraber daha sonra telefonlarla toplam 12 saat beraber olduğumuz bir President'in nasıl binlerce danışmanı oluyor ve ne kadar zaman ayırıyor. Birkaç saniye mi? Nereden biliyorsun binlerce kişiye danıştığını Rahmetli'nin. Senin için "Muhammed" diye tükürdüğün adama saygın yok ki, bir Cumhurbaşkanına ya da bana nasıl saygın olsun. Babana, ağabeylerine hiç kimseye saygın olmadı. Saygıda kusur etmediğin Reşad Halife sana yeter, Mütteki olduğum Allah da bana yeter!

EDİP

Ozal'in hanimi astroloji palavralarina inanan saf bir insansa hanimini memnun etmek icin cagaloglunda falcilik yapan Hans'a telefon etmis olabilirler.

HANS

Bu ZANN'lardan yani cesedimden iğrenemiyorsun. Ağzının tadı kaçmış. Birlikte olduğumuz dönemde asla ve asla Semra Özal'ı ne gördüm, ne de fal diye bir olay oldu. Semra Özal hanımefendi astrolojiye inanmaz ve Saf da değildir. Senin megalomanin yüzünden herkesi "Gariban, Saf, salak görme" hastalığına bir çare bul. Her kuşun eti yenmez. Öyle köşklere iftira ve dil uzatırsan, bir daha değil Türkiye'ye gelmek, postcard'ın giremez.

İkincisi, Beni Cağaloğlundan çağırmadılar. Ben Mecidiyeköy'de Sabah Gazetesinin Müdürüydüm. Kitaplarımda da yazdığım gibi^"Adım falcıya çıktığı için" ÜZÜLEREK İSTİFA ETTİM ve MESLEĞİMİN DORUĞUNDA ilkelerim uğruna ayrıldım. (İyi ki de ayrılmışım, hepsi hapiste yatıyorlar.)

Rahmetli Özal, beni kendisi "EMREDEREK" Ankara'ya emrivakiyle getirtti. Kültür Bakanlığı Danışmanlığına atadı ve biz hep orada görüştük.

EDİP

Sanki Ozal bir bilimadamiymis gibi, sanki Ozal'in bir kisiye danismasi o kisiyi bilim adami veya Hizir aleyhisselam yapmaz degil mi:-)

HANS

Şu kurduğun cümleye bak, tam bir KURO'sun. Özal'ı kastediyorsan, evet Yüksek Mühendisliği yanında tezleri de vardı. Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik bilgisi yanında bağlı bulunduğu dinsel ekolün de geniş kültürünü biliyordu.

Dön yine bak şu cümleden ben hiç bir şey anlamadım:
"sanki Ozal'in bir kisiye danismasi o kisiyi bilim adami veya Hizir aleyhisselam yapmaz degil mi:-)"

Şimdi sen ne dedin, niye güldün bir meçhul! Kendine aferim falan mı dedin. Özal ya da ben bilim adamı değiliz, Lise ikinci sınıf bilginle sen bilim adamı oldun. Hawking ile dahi dalga geçtin. Çünkü sen en büyüksün, dünyada senden büyük bir tek sahte peygamberin var. Benim de bir HIZIR'ım var, onu da benimle birlikte HINZIR=DOMUZ yaptın. Aferin sana, bir daha gülücük yap. Muhammed, Hızır, İsa derken yakında kimi "Kahvehane arkadaşın gibi" aşağılayacaksın?

EDİP

Ozal'in Kuran ve Big Bang hakkindaki bilgisinin kaynagini Hans amcanin kitaplarinda araman da ilginc.

HANS AMCAN(!)

Rahmetli Özal, Türkiye'deki 1 milyon 300 bin insan gibi Kitaplarımı bir "Doktrin, ders kitabı gibi" okuduğunu ve satır satır not aldığını, BigBang teoremini ve bir çok şeyi "Allah sonsuz razı olsun, bilimden uzak kalmamın uçurumunu bunlarla kapattın" diye dua etti. BigBang dahil çoğu şeyi satır satır irdeledik.

EDİP

Daha Hans'in bir kitabi bile ortada yokken bu yorum baskalari tarafindan yapiliyordu.

HANS

BigBang 1965 yılından beri biliniyordu. Ama ben kitaplarıma "Büyük Patlamanın" yetersiz olduğunu, ANİ ŞİŞME (Allah üflemesi) ya da GUT teoremlerini anlatıyordum. Senin bunları şu an bile bilmediğini adım gibi biliyorum. Ben gazetelerde 1974 yılından beri bugüne kadar 5000 makale yazdım. Hepsinde BigBang ve GUT teoremleri vardır. Arşivlere dalar bulursun. 1971 yılında da "BigBang & Expanding universe" adlı 180 sayfalık İngilizce kitap yazdım.

EDİP

Ornegin, 1983 yilinda yayimlanan Kuran En Buyuk Mucize adli kitabimin hem Ahmet Deedat'a ait bolumunde (ki onun ilk baskisi 1979 da Guney Afrika'da yapilmisti) ve hem de benim yazdigim bolumde yer aliyordu.

HANS

Yalan söylüyorsun. Sen öyle bir kitap yazmadın. Kafana göre bölümledin, kitabın orijinalinin içine ettin ve kitaba sahiplendin. İnkilab Aka kitabevi de senin bu gayrı dürüstlüğünün farkına vardılar. 1979 baskısına sadık kalacak bir Mütercim olacağın yerde benim DEMİR HADİD gibi kitaba el koydun. Çünkü 19'dan başka hiç bir sermayen yoktu ve sen o kitabın kalpazanlığını yaptın. Senin yazdığın bölüm falan yok. Onları derlemişsin de demiyeceğim DENEME yapmışsın, başaramamışsın. Orada iki satır BigBang diye yazman, senin bu teoremleri DERS verecek KİTAP yazacak biçimde bildiğini göstermez. Çizmeden yukarı çıkmakla bir şey elde edemedin. Bilim sana zor geldiği içindir ki, Hukuğu seçtin. (Eğer doğruysa)

EDİP

Kuran En Buyuk Mucize kitabi yillarca en cok satilan ve en cok okunan bir kitapti. Bu kitabi bircok bilimadami ve siyasetcinin okudugunu onlarin gonderdigi mektuplardan ogrenmistim.

HANS

Sen bir kitap yazmadın, iki sayfa deneme koydun diye Deedat'ın kitabına sahiplenemezsin. Türkiye'nin nüfusu 65 milyon! Benim resmi satış rakamım ise 1 milyon 300 bin. YANİ HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ Arz'dan Arş'a adlı serimi okumuş. Bunun altında ezildiğini biliyorum. Ben kitap çevirmedim senin gibi, doğrudan kitap yazdım. Yüzbinlerin beyninde fırtınalar oluştu. Bilimsel İslam modeli (Rahmetli Nurbaki ile birlikte) Türkiye'ye getirildi. İnsanları Marifetname'nin cehaletinden kurtardık. Tekrar ediyorum, senin sözünü ettiğin kitap SENİN değil DEEDAT'ın. Ona sahip çıkman KALPAZANLIKTIR.

EDİP

Tekrar ediyorum: 21:30; 51:47 ayetlerinde anlatilan Big Bang ve Genisleyen Evren modeli daha ben veya Hans dogmadan once de biliniyordu.

HANS

"Gök ve Yerin FETEKNA'sını, ben buldum ve gösterdim. Zariat suresini ise Rahmetli Haluk Baki, İslam dünyasına kazandırdı.

YİNE YALAN SÖYLÜYORSUN: Ben 1945 doğumluyum. George Gamow "BigBang"i ileri sürdüğünde 1965 yılıydı. Ben yirmi yaşında ve bu konuda üniversite 4. sınıfı okuyordum. BigBang 1965 ürünüdür. YALANLARINI DESTEKLİ AT!

EDİP

Sanirim Saidi Nursinin kitaplarinda bu konuyla ilgili yorumlar da var.

HANS

Yine tutturamadın. Sadi Nursi hiç bunları yazmamıştır. Yeni Asya Neşriyat ilim serisi minicik kitaplarda bir kaç sayfa yazılmıştır. Sanırım ile iş olmaz. Benim için de sanırım Malatyalı, sanırım akıl hastası, sanırım HINZIR diyip duruyorsun. Sanmakla ZANNETMEK ile SANRI görmeye başladın. Aşağılık kompleksin, hasudluğun, herkes ile kavgalı ve reddedilmiş olman gösteriyor ki, "Gariban HANS"a şarlarsan, psikopatlığın Relax olacak... Git oradan Megalomanyak desem senin seviyene düşeceğim, demiyorum.

EDİP

Sadece bir soru sor kendine:
Madem Hans oylesine orjinal bilgilere sahip, dunyada yayimlanan binlerce bilim dergisinin kac tanesinde yazisi yayimlandi? Kac bilimsel makalede yazilarina veya kitaplarina referansta bulundu? Tum dunyanin kendisine komplo kurdugunu iddia ederse sasmam. Zira megalomanyakligin zirvesinde dansediyor;-)

HANS

5000 gazete ve dergi makalesi, 11 kitap, üç sene UNEXPECTED (Türkiye'de Bilinmeyen Dergisi)Ata Nirun yönetiminde 300 ağır makale, Bilim dergisinde onlarca makale, Karacan Yayınlarında sürekli makale...

Senin haberin yoksa bana ne? Mesela ben senin kaç kitap (Çalmak yok, hakikaten senin olacak) yazdığını bile bilmiyorum. Babanla atışmışsın bir minicik kitap daha gördüm. Zaten onun da dörtte üçünü baban ve bir doçent yazmıştı. Kalan da senindi. Senin asla kendine özgün, kendinin olan bir kitabın olmayacak. bundan sonra bari stilini oluştur.

Tüm Dünya değil ama, bir komplo oluştu. Hawking ve Ben Nobel ödülü alamadık. Hawking'in beş bulgusu, Einstein'ı 25 katlardı. Aday gösterildi ama Nobel verilmedi. Verilmeyecek de...

İŞTE BÖYLE ANONYMOUS
MEYDANI BOŞ BULDU, KENDİSİYLE MUHATAP OLMADIĞIMI BİLDİĞİ İÇİN ATTI TUTTU.

Hoşça-dostça
Anonymous

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.186

ENTER/SUBMİT makamında DUALAR (En sonunda amin denecek)

August 11 2001, 12:25 PM 

Ey büyük ALLAH'ım; bana mucizelerini gösterdiğin için sana şükürler olsun... July 29 2001, 1:45 AM

Gerçek düşmanlarının gerçeğe karşı nasıl da işbirliği yaptıklarını gördüm...

Okuduğunu anlamayacak kadar kör/beyinsiz olanları gördüm.

ALLAH'ım, senin düşmanların benim de düşmanlarım olsun...

ALLAH'ım, senin dostların benim de dostlarım olsun...

ALLAH'ım, beni doğru yola ilet,
Nimet verdiklerinin yoluna,
Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil...

ALLAH'ım bana akıl ver, kuvvet ver, sabır ver...

ALLAH'ım gözlerimi, kulaklarımı ve kalbimi sürekli açık tut.

ALLAH'ım gerçek her ne ise, ne pahasına olursa olsun beni ona ulaştır.

ALLAH'ım MUTLU olma yanılgısını, gerçekten üstün gösterme bana...

ALLAH'ım kafirler topluluğuna karşı yardım et.

Amin... (ENTER/SUBMIT)

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.208

Güncelleyelim

September 18 2001, 12:45 PM 

Corrosive maydonoz olsun diye
Buyur kardeşim yaz:

Respond to this message   
Current Topic - Hizir Tezkeresini aldi, Hinzir da...
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss