YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Küfür Üzerine Düşünceler

August 7 2001 at 4:39 PM

Bilg  (Login paksu)
from IP address 195.214.176.155

DİN forumunu küfürlerine üs tutanlar bunu neden diğer forumlarda yapmazlar. Tek tek forumları inceleyerek buna bir cevap bulmaya çalışalım.

Editörü olduğum mizahtan başlayalım isterseniz.

MİZAH FORUMU

Bu forumda küfür silinmez. Aksine arzu edilir. Küfür eden ile ince ince alay edebilmek için arzu edilir üstelik. Küfür edecekler inanılmaz bir dalga geçilme çarkı içerisine çekilir ve tüm katılımcıların eğlence merkezi haline gelirler. Zeka yapıları bu alay edilme ile başedemeyeceğinden ve sanal bile olsa kimliklerinin yerlerde sürünmesinin vereceği eziklik duygusundan bu insanlar hiçbir şekilde MİZAH forumuna bulaşmazlar.

CİNSEL YAŞAM FORUMU

Bu forumun editörü MGK son derece zekice bir çözüm bulmuş ve yazıları silmeden tavan arasına atmıştır. ALTERNATİFORUM zaten bir süre sonra yazışmaları silmeden TAVANARASI bölümüne atmayı başında taahhüt etmiş ve bunu TAVANARASI bölümünün en üstüne yazmıştır. MGK bu özelliği akıllıca kullanarak kendi forumunu, ki kirlenmeye en müsait forumdur, tertemiz tutmayı becermiştir.

YAŞAM FORUMU

Bu forumun editörü Mavi de kirlenmeye müsade etmeyeceğini açık açık beyan etmişti. Yazdıkları iğrenç şeylerin çöpe taşınacağını bilen küfürbazlar sırf bu yüzden YAŞA forumuna da hiçbir şekilde bulaşmamışlardır.

BİLİM FORUMU

Forum editörü Hacı buradaki her türlü pisliği tek bir yerdeki mesajlarda toplamaya başlayınca buradan da kaçtı küfürbaz taifesi.

SANAT - KİTAP - AĞAÇEV - FELSEFE FORUMLARI

Küfürbazlarımız maalesef entel olmadıkları için bu forumlar ilgi alanları dışında kalır.

TAVANARASI

Burası zaten eskimiş ve küfürlü yazıların stoklanacağı mahal. Buraya da gelmez küfürbazlarımız.

POLİTİKA FORUMU

Burası da pislenmeden nasibini alan yerlerden biri. İlgisiz ve olması gereken kalitenin çok altında kalmış bir forum ayrıca. Editörün ilgisizliği çok açık bir şekilde sırıtıyor. Kanımca kirlense de olur kirlenmese de.

DİN FORUMU

İşte zurnanın zort dediği yer burası. Hem katılım miktarının fazla olması hem görüşlerindeki aykırılıklar özellikle görüş oluşturacak bilgi ve zeka seviyesinden mahrum insanları küfretmeye tahrik ediyor. Küfürlerinin yarattığı kaos ise zevk almalarını sağlayarak bir nevi tahrik unsuru oluyor. Yani bir nevi fasit daire. Bir de bunlara hafif de olsa provokasyon kokan tarzda cevap verme zorunluluğunu hisseden Hacı gibi arkadaşların çabaları ile burası içinden çıkılmaz hale geliyor.

Buna da en çok üzülenlerden bir tanesi buranın editörü Paksu arkadaşımız. Belki o da bu tarz yazıları bir yerde toplamanın daha doğru olduğuna inanıyor ama maalesef kendi özgürlük söylemlerini fazla ciddiye alan Gak, Rope, Cagasan ve Dillemmanın şirretinden korkuyor adamcağız.

Respond to this message   
AuthorReply
MGK
(no login)
213.153.212.142

Bu foruma onlarca adam yazı yazdı...

August 7 2001, 4:55 PM 

Bu foruma yazı yazan insanların sahip oldukları fikir bilgi ve de tecrubelerinin degeri ön planda tutularak irdelenmesi ve anlaşılması gerekirken 3 4 kişinin küfürü bu kadar degeri alt etmeye yetiyor ya ben bunu anlamıyorum.
Terazinin bir kefesine pırıl pırıl çalışmaları, beyinleri, çalışmaları, araştırmaları, yazıları, düşünceleri koyun,diger kefesine Ananı sikim cümlesini.

Arkasından ortaya çıkan sonuca bakın...

Forum elden gidiyor muhabbeti.

Beceriksiz ve sorumsuz bir kaç tane editorün sidik yarışı ile özgürlüğk budalası olmuş bir iki kişinin yuzunden kufurbaz 2 3 k,işinin elinde oyuncak bu kadar emek...

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.176.155

Kim Bunlar?

August 7 2001, 5:15 PM 

Artc
Hacı Ali
Hacı

Hacı Alinin de ne kadarı Hacı ne kadarı Ali oldukça şüpheli. Epi topu ya üç kişi ya ikibuçuk kişi.

Karşılarında ise yüze bile yaklaşan sayıda yazı yazan ve de belki bunun birkaç misli bu yazıları okuyan akıllı uslu insan.

Alternatiforum inanın kendi tarzındaki en iyi forum. Katılımcıların birikimleri ile, katılımların perspektifi ile, konu spektrumu ile, tarafsızlığı ile benim gördüklerimin en iyisi. Üstelik Network 54 de genelde hiçbir forum şablonunda rastlanmayan güzellikte bir şablon vermiş elimize.

Yani helva yapmak için her şey mevcut. Mevcut ama birileri illa tuz da koymak istiyor helvaya ve onların tuz koyma özgürlüğü bizim adam gibi helva yeme özgürlüğümüzden üstün hale geliyor.

Akıl hep kullanıldığı takdirde akıldır. Canının istediği zaman kullanılacak canının istediği zaman nadasa bırakılacak akılları olanlar akıllıyım diye gezinmesinler ortalıkta.

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.212.68

EDİT-ÖR

August 7 2001, 5:46 PM 

EDİT i bilmeyen ama -ÖR ün ne oldugunu bilenlere lafım...

Neymiş bu EDİT-?
EDİT etmek ne demek?

Önce bunu bir açalım...

Sözlükten başlayalım...
Alınmayın,sızlanmayaın hemen...

Artık şart oldu bu.

Cambridge dictionaries ne demiş:

edit verb [T]
to prepare (a text or film) for printing or viewing by correcting mistakes and deciding what will be removed and what will be kept in, etc., to be in charge of (the reports in a newspaper or magazine, etc.)

görsel ya da basım için bir yazı/film hazırlama,bu yazı ya da filmin hataları varsa bulan,o hataları ayıklama ya da neyin silinip neyin kalacagına karar verme,değiştirme işi...

sonuna or gelince de "editör" oluyor.

Yani bunu yapan kişi.

Burada editörcülük oynayan editorler, daha görevlerinin bilincini anlayamış bir halde orada burada yersiz yazılar yazdıkça sonuç işte bu forumun hali gibi olacaktır.

Sevgili -ör ler...
Lafım size...
Itirazı olan buyursun yazsın.

Respond to this message   
HACI
(no login)
205.188.197.24

BENI TAHRIK EDEMEZSIN..

August 7 2001, 5:52 PM 

Yaw Bilg:
Asagidakiler senin kaleminden mi cikmis?

Kim Bunlar?
Artc
Hacı Ali
Hacı

Hacı Alinin de ne kadarı Hacı ne kadarı Ali oldukça şüpheli. Epi topu ya üç kişi ya ikibuçuk kişi.
--------------------------------------------------
Ne demek istiyorsun saskin kardesim.. Foruma soyle bir goz atsana.. Daha kimler kufrediyor bu forumda..
Boyle aptalca cikarsamalar yaparak soruna cozum degil, katkida bulunuyorsun..
Bu tahrik edici davranisinin bir amaci mi var acaba?
Ama sana uymayacam.. Ozgurlugume sahip cikamayacaksin.. Seni ihmal ediyorum.. Tahrikine kapilmayacam..

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.176.155

Evet

August 7 2001, 6:14 PM 

benim kalemimden çıktı.

Buradaki küfür edebiyatındaki rolunu inkar mı edeceksin sevgili Hacı? Adamlar gelip yazdıkça sen cevap vererek kışkırtmadın mı onları?

Burada seninle birşey yarıştırdığım yok benim. Aksine fikrinin doğruluğunu küfürlerin ait oldukları yere gönderilmelerini savunuyorum ben de.

Ama....

Bu yaptıklarını görmezden gelmemi gerektirmez.

Bunları cevapların ile beslediğin gerçeği değişmeyecek hiçbir zaman. Bu cevaplardan zevk aldığın gerçeği de.

Eğri oturup doğru konuşma zamanı.

Burası editör arenası olsun.

Herkes de eteğindeki taşı döksün ki herşey yoluna girdikten sonra aaaa pardon ben de şu taş da varmış demesin.

Buyrun editör hanımlar...
Buyrun editör beyler.....

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.212.68

Din Forumundan başlıklar:

August 7 2001, 6:15 PM 

*Sikiş hikayesi
*Şimdilik gidiyorum ve onra gine gelip ananızı sikmeye devam edicem
*ananızı avradınızı
*konuşturmıycam lan kimseyi sikicemlanebenizi
*açın laan ağzınızı geliyorum amcıkağızlılar
*ıslatıcam sizi lan meni ile piçkuruları
*ulan paranoyak ibneler misyonerpozisyonu
*forum neymiş lan? siktiringidinlan
*yokmu lan canı etten puro isteyen..
*HACI _ALI yavşağı, sikilmiş götveren
*Tüm forumun anasını avradını sikiyim..
*yokmu lan götveren aranızda?!!!!!!!
*her nevi orospu çocuğu itina ile sikilir
*ihtiyacı olan götlere yarak...

1-Hiç edit edilesi bir şey gözünüze çarpıyor mu -ör ler??

Hadi özgürlük adına çarpmıyor...

2-Özgürlüğü nasıl koruyacaksınız?

Şu mevcut özgürlüğünüz korunmuyor mu sanıyorsunuz?

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.176.155

Obür küfürbazlara gelince

August 7 2001, 6:17 PM 

Haklısın Hacı kardeş yeni küfürbaz(lar)ımız da oldu. hele bir tanesi sanırım Denver-USA den katılımı ile bizi şereflendirmekte.

Sanırım sadece üç kişi demekle hata ettim.

O konuda özür dilemeliyim senden.

Küfürbazlarımız aldı başını gidiyor maşallah.

Respond to this message   
ruh
(no login)
64.80.81.154

Untitled

August 7 2001, 6:31 PM 

Psikolojik bozuklugunu (birden fazla kisilik sahibi olmak) kufurle gecici olarak rahatlatmak yerine sorununun kaynagina inmelisin

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.125.114

Hani mahalle çeteleri vardır kozunu paylaşacak yer arayan

August 7 2001, 6:59 PM 

İşte Barış, falan filan bilmem kimler -Çünkü kendi aralarında atışma ve hesablaşma olduğundan pek dikkatlice okumuyorum- içeriklerinde bol miktarda iğrenç küfürler kullanmaktadırlar

Ki bu kimselerin eğitim ve bilgi düzeyleri gözönüne getirildiğinde bunların durumu çok daha iğrenç ve vahimdir. Fakat bunlar küfürlerini iletilerin aralarına serpiştirdiklerinden veya benim tutumum gibi fazla okunmadıklarından veya okuyanlar kendi hempaları olduğundan ÖNEM VERİLMİYOR

DİKKATİNİZE

Respond to this message   
Ergenekon 1
(no login)
194.29.41.72

EDITÖR ,Darbukatör

August 7 2001, 7:00 PM 

Su Bar1s1n EDITÖR diye yazmas1,onun Türkcesini kullanmamas1 Bar1s1nda azda olsa bir asag1l1k duygusu tasidigi kokusu geldi burnuma.

Bar1s, deyil Editör kelimesi Fatihin manciliklar1 olsa ,seni kald1ramazlar yukar1ya,eyer sen o kalitede deyilsen.

Türk isen Türkce konus
Yaban dilde neyime ?
Menim dil orda durarken
yabanc1s1 seyime

Diline sahip cikmayan süleyin dostlar, neyine sahap c1karki?

Yalniz ehli sünetcileri deyil,yabani sünnetcileride kaybetmisiz.

C1ld1rmama az kald1
Doktorum nerde?
Demek buda vaaam1s
Bizim kaderde

Bol kepce editör

Er gene kon 1

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.212.68

Her başlıgın bir amacı var...

August 7 2001, 7:42 PM 

Adamı çileden çıkarırsınız be siz?
Ne Barış'ı?
Ne editörü?
Ne Türkçesi?
Burada konusulanlar ile alakası ne?

Editör kökeni ingilizce olan bir kelime...
Türkçeye geçmiş.
Kullanılıyor.
Manası açık.

Neymiş editorun Turkçesi?
Onca yazının arasına onu da ekleseydin bari.

Belki işe yarardı.

Respond to this message   
hegel
(no login)
213.153.221.29

BİR ÖNERİ

August 7 2001, 7:47 PM 

Bilgi yazdıklarına tamamen katılıyorum.Sanırım en eskilerden gelen ve konuyu iyi bilen bir kişi olarak senin DİN BÖLÜMÜ EDİTÖRLÜĞÜNü almanı öneriyorum.
eğer bu öneriye herkes sıcak bakarsa,en azından çoğunluk ve sende kabul edersen ,baştan konulacak ilkelerle hepimizin faydalanacağı ve paylaşacağı ,bağımsız,uygar yüzakı bir foruma sahip olabiliriz.
BENCE EDİTÖRLÜĞE EN YAKIŞAN İSİMSİN
selamlar...

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.212.68

Hegelin önerisini destekliyorum...

August 7 2001, 8:06 PM 

Daha fazla gereksiz detaylar içerisinde kaybolmaksızın gerekenlerin yapılması gerektigini destekliyorum.

...

Respond to this message   

(Login abuzer)
213.243.30.3

DOSTLARA

August 7 2001, 8:09 PM 

Sevgili dostlar.
Öncelikle gerçekten küfrü ve hakareti hoş görmeyen bir topluluğa seslendiğimi zannediyorum.
Hatta bu zandan da öte bir eminlik içeriyor.
Seslendiğim topluluğun dışında kalanlar ki onlara kişi/ler diyemiyorum zira kişilikleri yok.
Her türden fikrin tartışılması için oluşturulmuş ve özgürlüğü savunan sanal bir ortamda , bu sanal ortamın verdiği tanınmama rahatlığı içersinde, kimileri sadece küfrettiler. Onların ne yazık ki fikirleri de yoktu dinleri de. Belki görevleri vardı kim bilir?

Sevgili MGK bizleri aydınlatmış.
Editör ne demek .

Ama hatırlayanlar bulunur muhakkak. Alternatiforum oluşturulduğunda editörlük görevini üstlenenler sadece sayfada görsel birtakım düzenlemeler yapacak, eğer aynı mesaj birden fazla yazılmış ise onları silecek ve tavanarasına kaldırılmasına karar verilen yazıları oraya kaldıracaktı.

“Bu sayfa, gönderilen mesajların silinmeden saklanıp istenilen durumlarda ve zamanlarda tekrar ulaşılabilme imkanın sağlanması amacıyla düşünülmüştür Ayrıca dostların, dostlarla paylaşmak istediği her tür yazı (İlan da dahil) burada hizmetinizde. EVET HER TÜR YAZI”

Demişti sevgili Cagasan.

Yani editörlük çok fazla müdahale imkanı vermeyen bir yapı idi Alternatiforumda.
İşin enteresan yanı hiç birimiz profesyonel de değildik bu konuda. Aslında sadece katılımcıydık.

Ama öngörmediğimiz bir teveccühle karşılaştık.
Gerçektende Alternatiforum özlenen bir ortam olduğundan yoğun bir ilgi gördü.
Bu yoğun ilgi ilk etapta fikir ve düşünce bazında iken kimilerinin ilgisi de Alternatiforum gibi özgürce tartışmaların yapıldığı ve çok fazla katılımcısı olan bir yer nasıl sabote edilir noktasındaydı.
Ve Alternatiforumun yumuşak karnını keşfetmekte zorlanmadılar.
Yazılar silinmiyordu, farklı isimlerde yazı yazılabiliyordu.

Bu yumuşak karnı iyi kullandılar ve Alternatiforumu sabote etmeye çalıştılar.
İyi de Alternatiforum onlara da aitti.
Yani kimsenin değil herkesindi.
Kendi forumunu sabote edenin akıl sağlığı ile ilgili söylenecekleri gerekli yerlere havale edip,
bu konu ile ilgili sevgili Bilg’in daveti üzerine düşüncelerimi serdetmek isterim.

Düşüncelerindeki dağınıklık için şimdiden özür dilerim zira hastahaneden dün sabah çıktım.

Belki bir çöp tenekesi açmak bir çözüm olabilirdi, ya da tavan arasına göndermek küfürlü yazıları.
Ama ne yazık ki bu pratikte pek faydalı olmayacaktı. Zira ben uzun zamandır nete girmiyordum. Anladığım kadarı ile şifreyi bilen sevgili Gaak da.

Üç beş kendini bilmezin kısa bir müddet sonra ilgisizlik sonucu çekip gitmeleri beklenen sonuçtu.
Ama karşılık gördüler kendi tarzlarında ne yazıkki.
Önceleri şahışlar arasında olan bu nahoş olaylar sadece kişilere yönelikken enteresandır okuduğum bazı son yazılarda tüm foruma yönelmiş ve bu pislik girdabına tüm forum ahalisi çekilmeye çalışılmış.
Bu son olay bende bu hareketin organize bir hareket olduğu izlenimini oluşturdu.
Bu saatten sonra yapılabilecek şeyi hep beraber kararlaştırabilirsiniz.
Hatta eğer diğer dostlar da uygun görürlerse : (ben zaten işimle ilgili problemlerimden ve sağlık problemlerimden dolayı bu işi aksatıyorum )
Sevgili Bilg bu işi üstlenirse seve seve şifreleri kendisine takdim ederim.
Editör dostlar lütfen bu sayfada bu konudaki görüşlerini bildirsinler.
Zaten yerine getiremediğim bir görev . Emaneti ehline teslim etmekte fayda var.
Belki de hata tamamıyla bana aitti.
Bu yüzden de özür dilerim.
Selam ile.

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.176.155

Sevgili Paksu

August 7 2001, 8:19 PM 

Çok işim var.
200 kişi çalışıyor zaman zaman maiyetimde. Bunlara karşı, firmama karşı sorumluluklarım var.
Mizah ta epey vaktimi alıyor ama orası benim çocuğum gibi.
Keşke zamanım olsa da yapabilsem.

Yalnız burada bir sorun var ve giderilmesi gerekiyor. Hem de acil olarak. Bu sorun giderilmedikçe kangren haline gelecek ve her sefer işgal ettiği alan büyüyecek.

Her şeyi yazmışsın ama düzeltme konusundaki fikrini yazmamışsın. Benim asıl o fikre ihtiyacım var.

Bu forum böyle mi kalsın.
Bu foruma müdahale mi edilsin.
Başka bir çözümün mü var.

Yaz. Bilelim. Tüm editörler yazsınlar. Ben Maviden rica ettim o da fikrini yazacak. Diğerleri de yazsınlar. Ondan sonra elbet bir çözüm çıkacak ortaya.

Burası ALTERNATİFORUM.....
Burda alternatif çok..

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.212.68

Özgür bir ortamın korunması...

August 7 2001, 8:25 PM 

Evet ben Alternatif Forumun özgür bir yer olduguna inanıyorum.

Buna inanmasam buraya yazı yazmaz ve katılımcıların rahat ve de kaliteli bir ortamda yazı yazmaları amacı ile bir görev üstlenmez bu foruma hizmet etmek istemezdim.

Benim fikrim burasını kısıtlamak yolunda degil...

Buradaki kaliteli özgürlügü korumak.

Kotuyun bu güzel yazıları
Fikirleri,
Çalışmaları
Hararetli yarışları...

Bakın bu sayfalarda çok güzel çalışmalar var.

Hepsinden ÖZGÜRLÜK akıyor zaten.

Koruyun.

200 kişi çalışıyosa 201 kişi çalışsın.
Sende çalış Bilg...

Ben yardım ederim sana...
Dilemma da eder..
Hacı da
Paksu da...
Mavi de

Eminim Çagaşan da Rope da...

(Unuttum mu yine kimseyi)

Burada bir kişiye bunu yıkmayalaım.
Bu hepimizin görevi diyorum...

Kımıldayın hadi...

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Sevgili PAKSU, geçmiş olsun ve Allah sağlıklılığını artırsın

August 7 2001, 8:26 PM 

Bilg Din Forumu Editörlüğünü üstlenirse mutluluk duyacağımı da bildiriyorum.

Senin sözlerini yine duyabildiğime inan ki çok sevindim

Esenlikler, mutluluklar, sorunlarının çözümlenmesinde sana başarılar dilerim

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.212.68

Evet bence bu sorumlulugu paylaşalım...

August 7 2001, 8:32 PM 

Sadece Bilg e yıkmayalım...
Hep beraber el atalım bu işe.
Bilg e de haksızlık olur.

Baksanıza 40 sayfaya yakın.
50 başlıktan...
2000 Başlık eder.
Ortalama 20 ileti yazılmış olsa...
40.000 ileti eder.
Yüzde beşi küfür olsa 2000 ileti...

Kısacası,bu sorumlulugu paylaşmayı öneriyorum.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

İletimi yazarken sevgili Bilg'in iletisi görünmüyordu

August 7 2001, 8:38 PM 

Bilg istemiyosa Din forumuna Editor olmasın fakat etkin bir Editor gerekiyor mutlaka

Anlaşılmıştır ki özgürlüklerimizin de saldırılardan, küfürlerden korunması gerekiyor
O halde korunması sağlanmalıdır

Şöyle olabilir mi:
Editor ve editor yardımcıları olsun

Acilen imece yapılması gerekli durumlarda Editor, imececi yardımcılarıyla yapılacak işin yönteminde e-posta ile anlaşsınlar ve Editor şifreyi onlara da iletsin ve birkaç elden gereken işlemler yapılsın.
Ve sonra Editor şifreyi değiştirsin böylece yeni şifreyi yardımcılar bilmemiş olsun

Sevgiyle, esenlikle, güzellikle, barışçılıkla

Respond to this message   
mavi
(no login)
213.153.205.79

...

August 7 2001, 8:44 PM 

İnsanların kendilerini aşmalarını engelleyen en önemli şey kompleksleridir.
Din forumunda bu kompleksler almış başını gitmiş.Bir gün din forumuna gidip örtü meselesini okuyayım dedim,valla geldiğim yeri görünce geri dönüp kaçmak aklıma gelmedi değil.1.Sayfada doğru dürüst bir tartışma bile yoktu.Kim kimi, en çok nasıl becerir, ya da sevgili annelerini nasıl becerirler üzerine edebiyat-ı şahane ler vardı.
İnanın ürktüm yani bu insanları muhatap kabul etseniz, ya lütfen böyle yapmayın,biz bunları bir yıl önce Türk Net forumlarında yaşadığımız için buralara geldik.İnsanların özgürce tartıştığı fikir alışverişinde bulunduğu için geldik deseniz acaba anlarlar mı? diye düşünmedim değil.
Ama anlamazlar çünkü birçok kişi anlatmaya çalıştı.
Bir insan bir konu da fikrini sunar katılırsınız katılmazsınız,okursunuz okumazsınız,karşıt birşey düşünür yazarsınız yada aynı şeyleri düşünürsünüz desteklersiniz bu kadar.Eğer fikirlerini beğenmediğiniz için bir kişiye küfür etme özgürlüğünüzü elinizde bulundurduğunuzu sanıyorsunuz çok yanılırsınız.
Kısıtlı küfür dağarcığınızla dolanır durursunuz ortalıkta.
Bu ülkenin sorunu bu, demokrasiyi isteyip sonra da bu kural bu kanun da nereden çıktı bu özgürlük rejimi değil mi diyenlerin topluluğu.Kusura bakmayın bize demokrasi 1000 boy büyük gelir.demokrasinin bir ülke de yerleşmesi için O na insanların sahip çıkması gerekir.onun kurallarına insanların sahip çıkması gerekir ki benim özgürlüğümün sınırı, senin özgürlüğünü kısıtlamasın.kurallar insanlar içindir.Demokrasi de bir kurallar sinsilesidir. Uymakta size kalmış.
Yani bu küfürleri bu foruma yakıştırıyorsanız bravo size sanırım aynaya bakmayalı uzun süre olmuş.ben bu forumu gördükçe kendimden utanıyorum.

Allahı ağzına bu kadar dolayıp küfürü isminin yanında kullananların..
Allah cidden yardımcısı olsun ..
Saygılar.

Respond to this message   
HACI
(no login)
64.12.105.31

BIR TEKLIF

August 7 2001, 8:45 PM 

PAKSU GECMIS OLSUN..
Sana epeyi yuklenmistim. Simdi sucluluk hissetmeye basladim. Insallah sagligina kavusmussundur.

Din forumunun gelecegi hakkinda sunlari dusunuyorum.

Butun forumu veya onemli bir bolumunu Tavanarasina kaldiralim. Butun yazilar silinmeden bir yere tasinmis olsun..
Yeni bir din forumu olusturalim. Bu keresinde potansiyel bir cop kutusu ile.. Kufur eden olursa, cop kutusunu aktive edelim ve kufru oraya atalim.. Bence kufurlerin iceriginden cok, forumun havasini ve ahengini bozup bozmadigina, kisisel olup olmadigina daha cok onem verelim.. Her kufru silmenin bir anlami yok. Bazi kufurler yerinde kullanilmis olabilir.
Yazilari silmeden ve forumun butunlugune dokunmadan, yeni bir baslangic yapmis oluruz.

Umarim en kisa zamanda foruma daha aktif olarak katilabilirsin..
Selam

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.116

Sorun varsa cözülmeli

August 7 2001, 8:50 PM 

Öncelikle sevgili Paksu,cok gecmis olsun. Allah`tan acil sifalar diliyorum. Cok ender de olsa seni görmek sevindiriyor.

Bilg bana haksizlik etmissin. Küfürlü mesajlarin bir baslik altinda toplanmasina karsiyim evet. Cünkü küfürlü yazilarin yazi sahiplerinin nickleri altinda bir kac baslik altinda toplanmasini savunuyorum. Böylece küfürbazlar daha net bir sekilde sergilenecegi gibi, her küfürle birlikte ilgili basligin güncellenecegini bilen küfürbaz,küfür etmekten cekinecektir. Yani mesela Haci_Ali nin savurdugu küfürler "Küfürbaz Haci_Ali`nin küfürleri" basligi altina toplanmali ve Haci alinin yapacagi her küfür bu basligin altina sepetlenmeli. Ayni sekilde artc icin bir baslik, Haci icin bir baslik acilmali. Kimin küfür ettigi ortada..Eger farkli nicklerle küfür ederlerse, iplerine göre hareket ederiz....

Böyle bir cözüm yolu bizim kimin küfür rekortmeni oldugunu
bilmemizi ve ona göre hareket etmemizi saglayacagi gibi simdiye kadar küfür eden ahlaksizlara da iyi bir ceza olacaktir.

Küfürlerin tavanarasina atilmasina kesinlikle karsiyim. Burayi sabote edenler burda cezalandirilmali...

Respond to this message   
mavi
(no login)
213.153.205.79

...

August 7 2001, 8:51 PM 

Benim fikrim haci'nin,MGK' nın, ya da benim yaptığım gibi bir çöp kutusunun din forumunda oluşturulması ve bu yazıların silinmeden buraya aktarılmasıdır.
Çünkü böyle yapıldığında gördük ki, bir zaman sonra küfürcüler bile pes ediyor

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.176.155

Sağol Dilemma

August 7 2001, 9:00 PM 

Eğer fikrin böyle ise hakikaten haksızlık etmişim. Ancak bununda pratik zorlukları var. Burası değişik isimlere müsade eden bir forum. Hergün başka bir isim altında gelir küfür ederler.

Tıpkı ikinci sayfadaki mesaj ismini tamamlayan nick ismi gibi.

Kalıcı çözüm tek bir çöplükte ve fikir taşımayan sadece küfürden ibaret yazıları taşımak ya da küfürlü bölümleri taşımak.

Göreceksiniz çok kısa sürede pes edecekler.

Bir küfürbaz üç şekilde beslenir.

Bir kendi ettiği küfürler
İki ona verilen mantıklı cevaplar
Üç ona edilen küfürler

Yani kısacası adam yerine konuldukları anda beslenir ve yeni küfürleri ile gelirler. Doğrusu bunu engellemek. Gerek Hacı, gerek MGK ve küfür için olmasa dahi manasız yazılar için de gerekse Mavi bu işi tek defada ve mükemmelen çözdüler.

Elimizde işleyen bir çözüm varken Amerikayı keşfetmeyelim.

Evet Arkadaşlar,

Sevgili Gak
Sevgili Cagasan
Sevgili Rope

yahu burda editörlüğü yok ama çok emeği var onuda dahil edelim

Sevgili Brek

siz de yazın şu fikirlerinizi.

Respond to this message   
HACI
(no login)
64.12.105.31

BIR TEKLI DAHA

August 7 2001, 9:00 PM 

BU DIN FORUMUNA HIC DOKUNMAYALIM. YENI ILETI KABUL ETMEYELIM..
IKINCI BIR DIN FORUMU ACALIM... COP KUTUSU ILE BIRLIKTE.
DIN-1, DIN-2 OLUR..
MEVCUT DIN FORUMUNDAKI KUFURLERI BIR YERE TOPLAMAK COK GUC OLABILIR. ZATEN HIC GEREGI YOK SU ANDA..

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Dilemma'nın önerisi de ilginç, Mavi ise pratik olanı söylüyor

August 7 2001, 9:05 PM 

Çözüm hem caydırıcı ve ibret verici ve hem de uygulanması pratik/kolay olmalı

Beyinler bu yöne yöneldiğine göre mutlaka bir çözüm bulunacağına eminim

Sevgiyle, esenlikle, güzellikle
Rasgele

Respond to this message   
HACI
(no login)
64.12.105.31

DILEMMA'YA KATILMAK COK ZOR..

August 7 2001, 9:08 PM 

DILEMMA'NIN TEKLIFI TEHLIKELI. KISISEL, KUCUK DUSURMEYI AMACLIYOR. KUFURBAZI DELI EDEBILIR. BENCE KISILERE FAZLA ONEM VERMEDEN BU ISI HALLETMELIYIZ. KUFUR EDENIN BIR CIKARI OLMAMALI. KUFUR EDECEK NASIL OLSA HIC BIR KURALI DINLEMEYECEGINDEN VE TEK MUKAFATININ YANITLANMASI OLACAGINDAN, ILETILERI BIR YERE ATILIR VE IHMAL EDILIRSE, BIR DAHA KUFRETMEZ..

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.212.68

Fikirler iyi de...

August 7 2001, 9:11 PM 

Bu kadar dallandırmaya gerek yok.
Gereken yapıldıgı zaman gerisi gelmeyecektir zaten.

Bu olayı ELBİRLİGİ İLE çözelim dostlar.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

MGK bu sorunu mutlaka en iyi sonuçlandırmağa azimli

August 7 2001, 9:15 PM 

Editör ve yardımcıları önerimi de değerlendiriniz

Esenlikle, güzellikle
Sevgiyle
Rasgele

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.176.155

Dallansın

August 7 2001, 9:19 PM 

Burası askıya asılmış karar gibi olsun.

Tüm katılımcılar gelip okuyup fikirlerini yazsınlar.

Alternatiforum katılımcılarının forumudur editörlerinin değil. Her katılımcının hem hakkı hem görevi fikrini belirtmek. Hatta küfürbazların bile.

Kalsın birkaç gün bu yazı ortalıkta sonra gereğini yerine getiririz.

Bir şey çok açık ortada.

Hiçbir yazı olduğu yerden taşınmayacak diyenler çözüm getiremediler henüz.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Sevgili Bilg, Bizlerin en büyük sorunumuz sonuca erişememek

August 7 2001, 9:24 PM 

Tartışalım, tartışalım, tartışalım ve fakat mutlaka çözüm sağlanmalıdır

Tartışma ortalıkta kalmasın

Editör ve yardımcıları önerimi değerlendirdiniz mi?

Esenlikle

Respond to this message   
hegel
(no login)
213.153.221.60

yapılacak şey belli aslında

August 7 2001, 9:27 PM 

Şimdiye kadar yazılan bütün iletilerin tek tek ayıklanmasına hiç gerek yok.Ayrıca bunlar maziye ait şablonlar olarak kalabilir.Ama belki küfürlü başlık taşıyan 20,30 mesaj direkt olarak tamamen silinebilir..örnek için 2.sayfadakilere bakın..
bunların tamamen silinmesi de sanırım en fazla yarım saatlik iştir.Bundan sonra ise küfürden başka bir amacı olmayan mesajlar çöp tenekesine atılabilir.Burda konulan ilkelere uygun hareket edeceğinden emin olduğumuz bir kişi bunu yapabilir.
Paksu bu işi götürmek istemediğini yazdı.Belki ilerde dönerse kurucuları arasında olduğu foruma tekrar editlik eder.Herkes de mutlu olur.Ancak bu durumda editörü belirleyelim.
Konuyu tartışmaya açmak için adayları yazıyorum
1.BİLG
2.ÇAGASAN
3.ROPE
4.MGK
5. . (NOKTA),BALIKÇI VS...
6.HACI
EĞER BU TEKLİFİ UYGUN GÖRÜRSENİZ 2 GÜN SÜREYLE HERKES ADAYLARINI YAZAR VE ÇOĞUNLUĞUN UYGUN GÖRDÜĞÜ KİŞİ ,EĞER O KİŞİDE KABUL EDERSE YENİ EDİTÖR OLUR.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Editörlük yapabilecek teknik bilgim yok

August 7 2001, 9:33 PM 

Geçmişi tarayıp link saptayıp belirleyip ilgili editöre e-postayla bildirmekte yardımcı olurum

Sevgiyle, esenlikle, güzellikle
Rasgele

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.116

yuh sana hegel

August 7 2001, 9:36 PM 

Haci`yi yapalim hegel..

Tabi haci`yi yapalim. Sen de yardimcisi ol.. Ve iki günde burda kus ucurtmayin

eyvallah

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.116

buranin editörü paksu`dur

August 7 2001, 9:40 PM 

ve paksu olarak kalacaktir...

Respond to this message   
hegel
(no login)
213.153.221.60

kızgın kedi

August 7 2001, 9:41 PM 

Bu kadar kızmana gerek yoktu.Hacı bilim forumunu pek güzel yönetiyor.ama istemezseniz başkası olur.Benimki benim önerim.
Ben onu da isimler arasında saydım.Sende kendi listeni yaz.yuhlayıp kaçma kedicik!

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Tamam, bunca olupbitenden sonra Haci da olabilemez

August 7 2001, 9:42 PM 

Dilemma bu kez haklı

Sen de "Eyvallah" deyip çekilme Dilemma

Esenlikle, güzellikle, sevgiyle
barışçıllıkla
Rasgele

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.212.68

İnanaılır gibi degil...

August 7 2001, 9:59 PM 

Ne yaptıgınızı sanıyorsunuz siz?

Burayı Osmanlı Hanedanlıgında taht kavgası misali seviyesinde olaya çözüm bulma derdi ile açtıgını sanmıyorum Bilg'in.

Paksu nun yazısı orada.
Dilemma Paksunun yazısını bir kez daha okusun.

Ben ALTERNATİF forum seviyesinde dusunuyorum.
Din forumu seviyesinde degil.

Su anda ben Cinsel Yaşam forumunun şifresini tüm editorlere verebilirim.

Olması gereken "kurallardır."

Benim olmadıgım ve uzaklaştıgım ya da meşgul oldugum bir dönemde o kurallar çerçevesinde editorlerden biri ALTERNATİF FORUM un kurallarını işletebilmelidir.

PAKSU bir editördur.
Tüm editorler gibidir.

Dilemma daha kısa bir süre önce şifreleri istedi ve bizzat mudahale edecekti.Olması gereken de budur.

Editorler arası fikir ayrılıkları ALATERNATIF FORUM u baglamaz.

Katılımcı seviyesinde kalmalıdır.

"Bilg hata yaptın, bu konuşmalar mail ile yapılmalıydı" diyesim geliyor nerdeyse.

Bunun hevesle alakası yok..
Varsa bile tatsız bir heves bu.

Burada bir TATSIZLIK var bu giderilmeli.
Bu kadar basit.

PAKSU ya gönülden katılıyorum.
PAKSU da diyor ki,gönül isterdi ki bu durumlar olmasaydı.
Herkes bunu diyor.

Daha lamı cimi yok bu işin.

Bu arada PAKSU ya saglıklı ve işlerinde de başarılı günler diliyorum.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Bu konu mutlaka çözümlenmeli, açıkça tartışılması sakıncasız

August 7 2001, 10:17 PM 

Dilemma Haci'ya güvensizlik belirtiyor
Güvensizlik belirtiliyorsa bu -1 puandır
Buna hakkı yok mu?
Olmalı elbette

Esenlikle, güzellikle, sevgiyle, barışçıllıkla
Rasgele

Respond to this message   
HACI
(no login)
64.12.105.31

HACI'YI RAHAT BIRAKIN LUTFEN. HACI ADINI DUYMAKTAN NEFRET ETMEYE BASLADI..

August 7 2001, 10:36 PM 

Yahu siz kendi kendinize gelin guvey oluyorsunuz. Haci'ya sordunuz mu bu sacma gorevi kabul edip etmeyecegini.. Bilim forumunun sifresini bile Paksu'ya e-mail etti coktan.. Tatli basii derde mi sokacagini saniyorsunuz. Haci butun simsekleri ustune cekeceginden, bu forumda da editorluk yaparak kufurleri azaltamaz.. Haci usandi bu sacmaliklardan ve dogrusunu isterseniz hepinizin onun hakkinda yaptigi yorumlardan. Haci kendi yasamini surdurmek ve dikkatini kendi yazilarina odaklamak istiyor.. Baskalari umurunda degil artik..

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.95

mgk

August 7 2001, 10:43 PM 

Ne zaman senden sifre falan istedim? Neler söylüyorsunuz siz ya. Yani sana sifreyi biliyorsan bana mi ver dedim? Böyle birsey söylemem mümkün degil mgk.. Bunu ispat etme ihtiyaci duymuyorum. Taniyan taniyordur zaten.

Bilg`in sifreyi bilip bilmedigini (Galiba sen paksu`nun loginini kullandigini yazmistin, o yüzden), eger onda varsa senin sifreyi ondan alarak mudahale edip edemiyecegini sormustum. Cünkü durum cok gergindi ve nedense sanki küfürler bana yapilmis gibi garip bir hüzne kapilmistim, aptallik iste. "Editörlerin dikkatine" basligini acarak da küfürbazlara göz dagi vermek istemistim. Hatirladigim kadariyla etkili de olmustu.

Senden sifre falan istemedim. Sifreyi biliyorsan müdahale et demis olabilirim. Lütfen düzelt.

Küfürbazlar mutlaka cezalandirilmali. Herkes kimin küfrettigini net bir sekilde görebilmeli. Tek bir baslik altinda küfürleri toplamak yetersiz. Haci`nin hezeyanini anliyabiliyorum ve onun icin üzülüyorum. Basina gelebilecekleri küfürleri savururken düsünmeliydi.

Beyler, edilen küfürler bayan katilimcilar olarak bizleri sizden cok daha fazla etkiliyor ve üzüyor. Sizin, bizim psikolojimizi anlamaniz cok zor. Bayan olmanin yaninda bir de anneyseniz durum daha da acimasizca aleyhinize isliyor. Küfürbazlar en acimasiz sekilde cezalandirilmali. Su ana kadar küfür edenlerin ipleri bellidir. En azindan simdiye kadar küfrederek bize engisizyon zulmu yasatan taninmis katilimcilar cezalandirilmali...

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Bunca sinirlenmene ne gerek var ki Haci

August 7 2001, 10:44 PM 

Lütfen yapıcı olalım da şu konu bir an önce en güzel çözüme kavuşturulsun.

Birdenbire aşırı alıngan oluveriyorsun

Sevgiyle, esenlikle, güzellikle, barışçılıkla

Respond to this message   
HACI
(no login)
64.12.105.34

INANIN HACI COK SOGUKKANLI.. KENDI ISINDAN BASKA ISE BULASMAK ISTEMIYOR..

August 7 2001, 11:15 PM 

Sevgili Nokta
Asiri alingan oldugum falan yok.. Aslinda son derece sakinim.. Dilemma'nin beni deli etme cabalarina ragmen.. Haci'nin hezayanlarini anliyormus? keh keh keh.. Bir sey anladigini sanmiyorum.
Sen kufur eden bir insani cezalandirirsan, o da seni cezalandirir. Haci Ali size bunu yapiyor iste. Ben onu cezalandirmaya calistim ama hic bir ise yaramadi. Bazi insanlari cezalandirmaniza olanak yoktur. Bence cogunuzun kafasi yeterince calismiyor. Akliniz degil, hisleriniz konusuyor. Bazi duygusal (emosyonel} durtulerle hareket ediyorsunuz. Kalbiniz buyuk ama akliniz kucuk.. Nerden biliyorum..Cunku ben de oyle idim bir kac gun oncesine kadar, ama sonunda gercekleri gordum.. Kendime gore forumu savunuyor ve koruyordum.. Sanki benim gorevimmis gibi.. Ama artik umurumda degil. Sonunda mantigim hislerime hakim oldu.. ve kizmiyorum. Benim gibi isminizi forumun her yerinde gorseydiniz sizler ne yapardiniz acaba? Kafayi usutur ve kendinizi dagitirdiniz garanti.. Ben yine de kendimi hizla toparlayabildim.. Gak'a bile hakettigi kufurleri yapmadim da bir iki hakaret ile isi gecistirdim..
Dedigim gibi, Haci ismini fazla kullanmayin lutfen, gina geldi.. Ismim hala az da olsa duyarliligini koruyor..
Selamlar
Haci

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Sevgili USTA, bazı zaman iyice anlaşılamaz olmaktasın :))

August 7 2001, 11:39 PM 

Şu sözlerinde bence hiç mantık ve haklılık yok:
<<Sen kufur eden bir insani cezalandirirsan, o da seni cezalandirir. Haci Ali size bunu yapiyor iste. Ben onu cezalandirmaya calistim ama hic bir ise yaramadi. Bazi insanlari cezalandirmaniza olanak yoktur.

Aslında o kimse görüleceği/anlaşılacağı gibi dar düşünceli bile değil, tümüyle koşullandırılmış sanki bir robot

Fakat, Barış, Hans, Edip, Kerish karşıt entel grupları iletilerinde serpiştirilmiş halde öyle küfür ve hakaretler var ki büyük tepkiler almayı hak etmişlerdi, HACI_ALI toptan ve kestirmeden sövünce onlar gölgede kalıverdiler ve Mahalle Çeteleri gibi kapışmalarını buldukları bu Alternatiforum alanını kullanarak sürdürmekteler. Kendi aralarında bitmez/tükenmez hesablaşmaları var

...

Respond to this message   
Sailor
(no login)
212.57.4.168

Dostlar

August 7 2001, 11:44 PM 

Gerçi ne kadar konuşmaya hakkımvar bilemiyorum; ben editör değilim.

Ancak düşüncelerimi iletmek istiyorum.

Öncelik şu varki, PAKSU nun iletisinde dediği gibi ne editörlerimiz profesyonel eleman, ne de bizler bir sanal bir gazetenin maaşlı köşe yazarlarıyız.

Buraya yazıyoruz, çünkü birikim sahibi ve asıl önemlisi TUTKULU insanlarız. Tutkulu insanlar olduğumuz içindir ki, zaman zaman başkalarının fikirlerine tolerans göstermekte zorlanıyoruz. Hepimizin, hepimizle sürtüşmeleri oldu. Kendi şahsıma, zamanında bilg ile yaşadığım sürtüşmenin kendisinden utansam da, hem bizlerin hem de tartışmada taraf olan (taraf tutan demedim, taraf olan) kişilerin tarz ve üslupları bana gurur veriyor.

Küfür edebiyatı bana hep sokak köpeklerini hatırlatır. Kafası karıştığında ya da korktuğunda ısıran sokak köpeklerini...Küfürbazlar konusundaki şahsi fikrim budur.

Buradaki katılımcıların birikimlerine, üsluplarına, tutkularına zaman zaman hayran oluyorum, zaman zaman da hayal kırıklığı ve hayret içine düşüyorum. Kalkıp gitmeleri, ben yaptım olduları, iktidar kavgalarını anlamakta güçlük çekiyorum; siz klavye üstadlarından beklemediğim kadar sığ geliyor bana.

Bu başlığı okurken de olayın bir iktidar kavgasına çekilmeye çalışılmasından rahatsız oldum açıkçası.

herşey özgürlükle başlar, bu söylem doğru ve soylu; ancak özgürlükler, güvence ile pekiştirildikçe özgür olabilirler kanımca.

Ben derim ki, editörlerimiz yerinde görevlerinde kalsınlar, sağ duyunun sesine kulak versinler. Çok değer verdikleri özgürlükleri, o özgürlüklere güvence vererek yüceltsinler. Kurallar, asla özgürlükleri kısıtlamaz, tersine özgürlükleri özgür kılarlar.

Küfür konusundaki somut önerim şu:

--------------------------------------------------------

Bu bir çizgidir dostlar, bir milad çizgisi. Artık bu çizginin üzerinde kalmak, ya da küfürlerinizle altına düşmek elinizde derim. Somut bir başlangıcı soyut bir çizgi ile koyalım derim. Bundan sonra çizgi altına düşenleri de, çöpe mi atalım, rafa mı koyalım, ne istersek yapalım.

Ben diyorum ki, artık kimse küfretmesin DİN forumunda...
...siz ne dersiniz?

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

"İktidar kavgası" filan yok, bir de sanal görünüm oluşmasın!

August 7 2001, 11:58 PM 

1. Bu forum bu kirlilikle kalamaz
2. Bu kirlenmenin temizlenmesi nasıl olabilir
3. Bu ağır ve yorucu bir çaba bir kişiye bu yük yıkılamaz o halde yardımcıları olmalı, imeceyle yapılmalı
4. Gelecekte de bu durum benzerleri oluşmasın diye önlemler/ilkeler/kuralar nasıl olmalı belirtilmeli
5. Bunu burada bırakamayız, çünkü dipteki kirlilik her an yine yüzeye çıkabilir ve yarın bıkkınlık ve ne gerekçilik doğabilir bu günkü duyarlılığı ararız.

Sevgili Sailor,
Konu öyle basit değil
Bakalım ne çözüm bulunacak
Sonuç kararını bekliyoruz

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

İçerdeki grup dışardakileri desteklemeğe başladı

August 8 2001, 12:49 AM 

Görüyorsunuz değil mi?

Respond to this message   
hegel
(no login)
213.153.216.22

sevgili nokta

August 8 2001, 1:01 AM 

İmece ye falan gerek yok.Taktın walla sende ,imece bilmem ne
Galiz küfürlü başlıkları tamamen sileceksin...
Başlıkta forum ilkelerini belirten yazı asacaksın.İşte bu kadar.
Bu ilkeler ne!
Küfürlü konuşulmayacak,aleni galiz forumu sabote etmeyi amaçlayan,anlatım unsurları değil tamamen küfür barındıran iletiler çöpe atılaca..
Bu kadar...
Başka birşeye gerek yok..
Paksu versin arkadaşlarından birine şifreleri,o da herkesin söylediklerini yapıversin.
Neresi zor bu işin anlamadım.
Daha ne tartışılıyor onu da anlamadım.
Yollarını bir türlü düzeltememiş,kirden pastan ,çöpten arındıramamış ülkenin evlatları!
Herşey neden bu kadar zor sizin için..

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.8

Tamam Sevgili Hegel, artık ne yapılacaksa yapalım

August 8 2001, 1:05 AM 

Ne yapılacaksa yapılsın artık

Respond to this message   
ergenekon 1
(no login)
217.81.183.238

DARBUKATÖR vede EDITÖR

August 8 2001, 2:59 AM 

Sevgili editör,zannedersem Ingilizler sizin gibi editör demezler.

O dilin ses uyumuna ters düserler o zaman.

Eyer cidden sen Ingilizce konusurken editör dersen seni kimse anlamaz.

F1ransizlar belki anlar sizide,Ingilizlerin sizi anlayacag1n1 sanm1yorum.

Simdi bu kelimenin Ingilizcesini yazal1m,EDITOR.Peki bu o yu siz nas1l ö olarak okuyobiliyorsunuzki cidden hayret.

Burdanda anlas1ldigina göre sizde benden pekfazla caktiginiz yok Ingilizceden.

Amerikal1lar o yu ö gibi deyilde 1 gibi seslendirirler.Bildigim kadar1 ile.Ingilizlerde öyle.

O yu ö gibi seslendirenler bizim cok bilmis ayd1n gecinen Türklerdir kan1mca.Birde olsa olsa Fransizlar olur.

V1i V1i mösyö.::)))

Almancada EDITOR kelimesinin karsiligi HERAUSGEBERDIR.

Eski Türkcede NÄSIR,dir.Arapca bir kelimedir.

Simdi lugat anlamlar1na bakal1m.

EDITOR :Bir kitab1 matbaaya gitmek üzere tertip edip haz1rlayan kimse.

Müellif
Gazatan1n müdürü
Bas yazar

Red house lügat1 bunlar1 yazm1s.

Gelelim Almancas1na.EDITOR,un kars1l1g1 Almancada
HERAUSGEBERDIR,

HERAUSGEBER,inTürkce karssiligi, NASIR veya GAZATA SAHIBI.

HERAUSGEBER :Örnek olarak söyliyelim Helmut kohl gibi.

Hatam var ise affola.

Bol kepce SAHIP,ama en iyisi müdür.Ama müdürde agdal1 ve CAFCAFLI deyil.Halbuki Avrupa ve

Amerika görmüslere CAFCAF gerek.

Bol kepce CAFCAFLAR ,agdal1s1ndan.

Er gene kon 1

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.134

Sevgili Ergenekon, şu vaziyet nasıl düzelir, sen bu konuda ne dersin

August 8 2001, 3:05 AM 

Bence artık bu Din Forumu şifreli üyelikli olmalı

Respond to this message   

(Login hacihaci)
66.31.118.77

HELAL OLSUN..

August 8 2001, 3:30 AM 

Sevgili Ergenekon;
Yine kondurdun.. Epeyi guldum.. Bir Amerika'li Turk olarak. Ne kadar haklisin.. Turk'ler editor der, Amerika'lilar editir.... keh keh keh..
En cok garibime giden Almanlar oldu..
Herausgeber diyorlarmis.. Peki gardas, bizim kabahatimiz ne? Biz neden geberelim.. keh keh keh..
Bir zamanlar benim Almancam cok akici idi.. Uzun yillardir pratik etmiyorum. Unutmusum.. Lisede Almanca okumustum ve dile cok yatkindim.. Almanca hocamla hala konusuruz. Istanbul'dadir.. Tabii emekli olali epeyi oldu.. Babamin iyi arkadasi idi..
Ben dile cok merakliyimdir.. Bu konuda degisik dusuncelerim vardir..
Sana kisa bir hikaye anlatayim.. Bu aslinda Almanca hocamizdan kalan bir oykudur..
Bir gun hocamiz Almanca sinifina su soruyu sordu.. tion'la biten Almanca kelimelerinin anlami nedir.. Bu kelimeler neden tion'la bitiyor?
Koca sinif dusunduk.. Koca dedigim 30 talebe kadar, belki daha da az. Ulan bu ne olabilir? Evet, bazi kelimeler Almanca'da oyle biter ama neden? Biz 16-17 yaslarinda genc lise talebeleriyiz. Baska dil bilmiyoruz. Bildigimiz tek diger dil Turkce ve onda hic bir kelime oyle sonlanmaz. Siyon la sonlanabilir ama.. Tabii o zaman bu gercegi bile dusunemedik.. ve hocamizi yanitlayamadik.. Bilemedik.. Lutfu Hoca cok kizdi.. Cok kibar bir adamdi.. Ben olsam bir kufur savururdum. O hic bozuntuya vermedi ama, ses tonundan bizlere kizdigi ve bizlerden dus kirikligina ugradigi belli oluyordu. Yahu dedi, bu kelimler Almanca'da mevcut yabanci kokenli kelimelerdir.. Fransizca, Latince, Ingilizce'den Almanca'ya gecmis kelimelerdir..
Bilemezdik.. Cunku biz o dillere hic maruz kalmamistik. Biz Turk'tuk.. Osmanlicamiz cok iyi idi. Ama Almanca'miz hic iyi degildi.. Cunku Almanca'nin esasini bilmiyorduk..
Simdi dusunuyorum. Turkcede kac tane yabanci kokenli kelime var. Yalniz Arapca degil. Hatta Rumca veya Ermenice de degil.. Latince, Almanca, Ingilizce, Fransizca, Italyanca...
Bir suru..
Bu iyi mi yoksa kotu mu?
Bundan epeyi once olsa, kotu derdim.
Artik demiyorum.. Dunyayi ogrendim..
Bunlar bazi kelimelerdir ve her dil digerinden calkmistir. Isvec dilinde "kalabalik" kelimesinin kalabiligi belirttigini biliyor muydunuz? Kimdi, o Isvec Krali, Osmanliya siginan ve Istanbul'da bir sure Cennette yasayan. Ismini hatirlayamadim su anda. Demirbas Sarl miydi? O goturmus ulkesine o kelimeyi. Ama etrafimizdaki ulkelerin dillerinde tonla Turkce kelime vardir. Ozellikle kufurler.. Turkiye disindaki butun Ermeni toplumu Turkce kufreder. Bazi Araplar bile. Gecen gun benzin aldigim bir istasyondaki isci benim Turk oldugumu anlayinca bana Turkce bildigini soyledi.. Lubnan'danmis.. Ne biliyorsun bakiiim dedim.. Keske sormasiydim.. "Anani sikim" dedi.. keh keh keh.. Bir sey diyemedim..
Neyse, sadede donelim..
Bence editor kabul edilebilir. Turkce'de editir diyemezsin ve o kelimeyi Turkce'ye adapte etmeye mecbursun..

Selamlar
Haci

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.134

Çare söyle Haci, en son ne düşündün, ne olacak bu işin sonu

August 8 2001, 3:37 AM 

Hiç olmazsa forum daha fazla tahrib olmasın

Respond to this message   

(Login hacihaci)
66.31.118.77

ENDISE ETMENE GEREK YOK..

August 8 2001, 3:47 AM 

Nokta, lutfen bu saplantidan kurtar kendini.
Bir yolunu buluruz..
Fazla uzulme..
Bu kadar akilli insanin bulundugu bir foruma bir sey olmaz. Bir yolunu buluruz..
Kendine dert etme..
Relax.
Forum su anda batacagi kadar batmis veya batmamis..
Bakalim yarin ne gosterecek..
Haci Ali ile ugrasmayin ne olur..
O benim arkadasim. Gercekten..
Belki bana ihtiyaci var.. Belki sizin sesinizi kesmenize..
Ondan ozur diliyorum ve butun kabahati ustleniyorum..
Eger beni okuyorsa, ne demek istedigimi anliyordur.
Bu O'ndan ilk ozur dilemem degil. Daha oncede ozur dilemistim.. Butun istegim O'nun sagligi ve esenligi..
Lutfen sen bu konular uzerinde fazla ugrasma..

Respond to this message   
ergenekon 1
(no login)
217.226.109.77

HERAUSGEBER i nas1l buldunuz ?

August 8 2001, 5:40 AM 

Haci, bizimle bie hayalet konusuyor.Yahu ne dediysem duymad1 bu adam.

Acabada adamm1,peri ,cin veya melek olmas1n?
Ben cidden korkmaya baslad1m.

Birde demezmi ,Ergenekon su forumun hal1 ne olacak ?
Ama iyide etti sordu.

Benim bir düsüncem var,eyer FORUMUN sahipleri, essek ar1s1 1s1rs1n dilimi, EDITÖRÜ demem gerekti galiba.

Forumun yetkilileri bu HIZBULLAHLARIN bulunduklar1 sehirlerin ad1n1 bana söyleyebilirseler,yakt1m onlar1n ciras1n1.

Bizim silähsiz kuvvetlere bir adlar1n1 vermeye ggöriyim.

Adres tesbitleri an meselesidir.Ondan sonra dövmeye s1ra geliyor ki bizimkiler döyme isine bay1l1rlar.Onlara vur dedinmi öldürürler,vur demiyecen

Bizim silahsiz muvvetler dövecek adam bulamazsalar bir birlerine saldirirlar.
ÖYLE BIR ANDA SOMUNCUOGLU c1kt1 kars1lar1na,az dahada somunu yiyecekti.

Dövme isinde cok gaddard1rlar.

Bir kisiye yirmi kisi saldirir.

Onlara biraz sev dedinmi adam bir ay yerinden kalkamaz.Oda onlara yeter.
Nas1l isterseniz öyle döverler.
Su Hac1da bir comak soktu araya,dediki Amerikal1lar edit1r derlerya biz türkler editor deyelim.Bak su Hac1n1n yaptigina.

Editor ,da Türkceye uymad1,Türkcede yumusakla baslarsa yumusakla bitmesi gerek.

Biz o zaman en iyisi müdür diyelim.Her yerde kullan1l1r.Biraz eskimis bir kelime ama olsun.Agdal1 seyler kani kal1nlastiriyor vede kara cigeri yoruyor.
DEELMI HACI ?

Haci, you are my cheese cake
Hac1 feläket ingilizcm var. Deeeeel mi ?::))))

Bol kepce no darbukatör

Er gene kon 1

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.181.59

Değerli Katılımcılar

August 8 2001, 11:36 AM 

Biraz evvel sevgili Paksu ile görüştüm.

Bugün öğlen saatlerine kadar diğer kurucu editörlerin fikir katkılarını bekleyeceğiz.

O katkıların sonucuna göre öğlen saatlerinden sonra harekete geçeceğiz.

Şu an ki fikrimiz tüm ilgisiz ve küfür ile dolu iletilerin bir yerde toplanıp TAVANARASINA kaldırılması.

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.147.70

Evet Bilg ben hemfikirim.

August 8 2001, 12:12 PM 

Dilemma,
Yazdıgına bak Allahını seversen...
Bu nasıl bir zihniyettir...
Mudahale etme olayını sen de yapsan, ben de yapsam Paksu da yapsa Bilg de yapsa ne farkeder...Sonuçta hemfikir oldugunu göstermez mi bu?

Anlık sinirlenme diyorsun da hakikaten garip geliyor bana bunlar...Alternatif forum kimilerinin anlık halet-i ruhiyelerin yarattıgı tepki, ve çıkışlar ile gözetilmemeli.

Evet sen sordun ve ben Bilg de şifreler olabilir dedim.
Artık rica mı ederdin,kendin mi yapardın bilemem.
Ama niyet ve dusunce o idi.

"Şifreleri bilen var mı?" diye sordugun zaman kalkıpta ben "Dilemma şifreleri soruyor demekki yarın mantı yapacak" diye bir yorum çıkarcak halim de yok.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.247

Merhaba dostlar, en pratik super önerimi sunuyorum

August 8 2001, 1:13 PM 

1. Din forumu bu durumuyla tamamen "Tavanarası"na kaldırılsın
2. Din Forumu Şifreli ve önlemli olarak yeniden "sıfır" halde açılsın ve istenirse bir paragraf da bildiri asılır
3. Biz katılımcılar tartışmalarımıza kaldığımız yerden tavanarasından başlayalım ve fakat hangi katılımcı tavanarasındaki bir sayfayı güncellemek isterse o sayfayı iğrençliklerden arındırsın ve tümüyle veya parça parça kopyalayıp yeni açılan buradaki din sayfasına aktarsın
. Bu işi yaparken aynı sayfada aynı anda birden fazla kimse çalışıyorsa n'olacak peki?
O zaman da dikkat etsin, sayfayı buraya yapıştırmadan önce o sayfa burada var mı yok mu diye baksın. Veya sayfayı tavanarasından taşıdıktan sonra altına "DİKKAT BU SAYFA DİN FORUMUNA TAŞINMIŞTIR" yazsın

Akıl akıldan üstündür daha başka pratik önerisi olan söylesin de bu durumdan hem bir an önce kurtulalım ve hem de ilerisi için benzer durumlar göz önüne alınarak önlem alınsın

Sevgiyle, Esenlikle, Barışçılıkla, Güzellikle
Rasgele

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.181.59

O Olmaz sevgili nokta

August 8 2001, 1:30 PM 

Buraya şifre koymayı kabul edemem. Kime şifre verilip kime verilmeyeceğini kim belirleyecek? Herkese şifre verilecekse şifreye ne gerek var?

Mantıksız.

Alternatiforum herkese açıktır. Küfürbaza dahi...

İsteyen küfür edecek ve küfürleri TAVANARASINA taşınacak. isteyen mantıklı açıklamasını terbiye dışı birkaç espri ile süsleyebilecek ve o yazılara dokunulmayacak bile.

Burda ahlak bekçiliği yapmıyoruz.

Burda forumun şirazesinden çıkmasını engelliyoruz.

Hepsi bu.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.247

Siz bilirsiniz sevgili Bilg, fakat görüyorsun bunlar tam kopuk

August 8 2001, 1:35 PM 

Önlem almanız gerekir düşüncesindeyim

Bunlar başka türlü durmaz

Düşündüğünüzü tam anlayamıyorum

Hele bir sonucu görelim bakalım

Sevgiyle, esenlikle

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.147.70

Katılmıyorum noktacık...

August 8 2001, 1:40 PM 

Din forumunu Din forumu yapan yazıları buradan kaldırmayı dogru bulmuyorum.
Yeni gelen bir katılımcı ya da sonuçlanmamış, hala kafa yorulan konular var...

Son bir kaç haftaya mudahale edilmesi kafi bence.
Bunlardan temizlenir.
Bu gereksiz yazı yazan taife 3 4 kişi.
Yazdıkları zaman gidecekleri yer de belli oldugu an yazmayacaklardır zaten.
Bunlar son çırpınışları bunların.

1-İleti yollayan kişileri hedefleyerek kaba bir şekilde,KABA KÜFÜR ve ŞİDDET İÇEREN TEHDİT içeren iletiler,
2-Manasız,ilkesiz ve forumun formatını ve kullanımını ve de oluşumunu zorlayan ya da engelleyen iletiler,

çöplüge giderler.

Kişiler iletilere va bunu yazan kişilere sinirlenebilir.
Bu en dogal haktır.
Ve bunu dile de getirebilmelidirler.

Örnek vermek gerekirse;

Ulen musluman bozuntusu,
Ulen kefere gibi cümleler bir iletide yer alması mutlaka olacaktır.Bunlar işi renklendiriyor ve yazanın ruh halini de ortaya koyuyor.

Ancak MGK bir dötverendir,Sailor ile Bilg de onu beceriyor gibi bir başlık açmanın mantıgı yoktur.

Bunlar birbirinden ayrılabilmelidir.

YANİ gittigi yer belli olan,konular dahilinde duyguları ortaya koyan, sinirlenmeler gerginlikleri anlatan ifadeler olacaktır.

Bu gibi ifadeler bir SANSUR ve AHLAK koruyuculugu misali silinmesi ya da yok edilmesi olmamalıdır. Olmayacaktır zaten.

Topunuzu gebertecem ile Topunuz cehennemde yanacaksızınız arıştırılabilmeli.

Bu kuralların en iyi şekilde ve kimsenin ifade özgürlügüne karışmaksızın uygulanabileceginden ben eminim.

KÜFÜR ETMEK ile KÜFÜRLÜ KONUŞMANIN farkını bilen insanların elinde bu forum.

Meraklanmayın.

Respond to this message   
Ergenekon 1
(no login)
217.226.109.195

SCHON

August 8 2001, 1:43 PM 

Haci,filimge Perhan kutman sark1c1 ,rahmetli Öztürk seren gilde gazino sahibi.

Perhan Öztürkün gazinosunda sarkici olmak isterve gider öztürke.

Öztürk ,buyrun hanimefendi ne istiyorsun bakalimder.
Kutman beyefendi der,seni bana cok övdüler.
Öztürk nas1l yani .
Kutman, sen gazinonda calisan kad1nlara cok hürmetkärm1s1n.

Öztürk ,kad1nlara hürmetim sönsüzdür.Helede senin gibi geven kafal1 vede dölü dolü olursa.

Deveeem.

Bol para verirmisin
Paralar1n1 yemezmisin
Kötü islerle ugrasmaz,emrindekileri korur ve kollarm1s1n,
Cal1sanlar1n s1k1s1nca derhal el uzat1rm1s1n
Cok yufka yürekliymisin
Düskünleri geri cevirmezmisin deyince

Rahmetli Öztürk.abenim geven kafal1m, sen galiba yanl1s yere geldin.Gazinoculuk senin dedigin gibi olmaz.
Seni ,yard1m kurumlar1na göndermis olmas1nlar der.

Simdi, Hac1 sende galiba yanlis meslek secmisin.

Senden güzel tiyatrocu veya artist olurdu gibime geliyor.

Hastanede bir Amerikal1 Almanla tanist1m.Almancay1 Amerikan aksan1 ile konusuyordu.Cok komik bir adamd1.

Komikde olmasa, Almancayi,Amerikan aksan1 ile konusuyordu ya o yetiyordu,yerlere yat1yorduk..

Askerligini Amerikan deniz kuvvetlerinde yapm1s.

Bir haber aldikki diyor, donanma Istanbula gidecek.
Zaten diyor hep hayal ederdim Istanbulu, daha ziyade Türk kad1nlar1n1.

Gün geldi donanma hareket etti.Ispanya ,Fransa ,Italyalara ugrad1k ama benim kafam hep istanbul ve hatunlardayd1 dedi.

Ve gemiler istanbul önlerine demirlediler.Yüreyim küt,küt at1yordu.Ve benim gibi h1zl1larla anlastik taksilere dolup kara köyün yolunu tuttuk.

Bizi hey coni com, com diye karsilad1lar.Güzel birini sectim.O anda bir türk cikt1 ortaya ,herhalde bu kad1nla ben gireceyim iceri deyince basimin tasi atti.Amerikadan buraya kadar bunu hayalediyorum ,bu kizi sana yedirmem deyipde Türkün ceneye bir yumruk atinca butün kadinlar üstüme yürüdü,kimi dövüyordu beni kimide seviyordu galiba.

Gözümü karakolda act1m.Üc gün karakolda kaldim.Gemi kalkmadan 3saat önce beni serbest biraktilar.

Akl1m Istanbul ve o kadinda kaldi.Hele o kad1n1 hic unutamad1m dedi.

Dedimki,coni madem ülkemizi okadar sevdin ,gel beraber izine gidelim.Baslad1 gülmeye ve dediki,yas1m
71,LUST SCHON ABER KEINE KRAFT.

Bol kepce kraft

Er gene kon 1

Paralarini yemrzmisin

Respond to this message   
hegel
(no login)
195.214.138.12

hayıııııırrrrrrrrrr

August 8 2001, 1:46 PM 

Ancak MGK bir dötverendir,Sailor ile Bilg de onu beceriyor ............
Ancak buna katılmıyorum,inanmıyorum
inanmakta istemiyorum
mgk
aman allahım
:)
yaw bu nasıl örnek sevgili dostum..
hele formun bu zamanında..
walla küfür yiye yiye feleğimiz şaştı hepimizin..
ama çok güldüm
çok yaşa sen

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.147.70

hahahahahahahha

August 8 2001, 1:50 PM 

Ben böyle degildim...

Na bu mizaha yaza yaza böyle oldum,
Cinsel Yaşamı açınca da pekişti.

Tasalanma Hegel o cümlede ismi geçenler neyin ne oldugunu bilirler.

Ben popom adına konuşurum sadece...

Respond to this message   
Adem
(no login)
203.27.69.91

BASKA SEVIYELI BIR DIN FORMU ADRESI BILEN VARSA YAZSIN

August 8 2001, 2:04 PM 

HACININKI HARIC,CUNKI BU OLAYI ILK BASLATAN ODUR

VE BU FORUM DA KUFURBAZLARIN OLSUN,

EN IYI KUFUR EDENI DE BURAYA EDITOR YAPIN VE FORUMUNUZU DA BASINIZA CALIN

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.147.70

Adem i bu tespitinden dolayı kutluyorum.

August 8 2001, 2:26 PM 

Ve bu tespiti karşılıgında aldıgı tedbiri konusunda da ayrıca tebrik ediyorum.

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.32

Tamam !!

August 8 2001, 2:35 PM 

"HACININKI HARIC,CUNKI BU OLAYI ILK BASLATAN ODUR

VE BU FORUM DA KUFURBAZLARIN OLSUN,

EN IYI KUFUR EDENI DE BURAYA EDITOR YAPIN VE FORUMUNUZU DA BASINIZA CALIN"

Adem...

Tamam o zaman editor adayları arasında bu tanımlamaya en uygun olanı Haci,
ama o nu yukarıdaki sebeplerden eledik,
bence geriye MGK kalıyor..
O olsun...
Böylece garip denetim arzusunu da tatmin eder belki...
Nokta da yardımcısı olsun...

Zaten isim bir garip !!! (MGK)

Üzülüyorum inanın...
Bir avuç bile denilemiyecek çapulcular ve sanki fırsat bekleyen sansürcüler...

Sevgiler ve de saygılar...

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.32

üff..

August 8 2001, 2:43 PM 

"KÜFÜR ETMEK ile KÜFÜRLÜ KONUŞMANIN farkını bilen insanların elinde bu forum."

MGK

Üffff neyse yırttık...Ben de sanmıştım ki ...

Respond to this message   
herz
(no login)
213.153.221.36

.

August 8 2001, 2:49 PM 

en mantıklı ve en iyi sonuç verecek çözüm,
küfürlü yazıların tavanarasına kaldırılması..

sevgiler.

Respond to this message   
rope
(Login rope)
195.214.144.59

Ehh...

August 8 2001, 3:11 PM 

Hitler de,
Çoğunluğun oylarıyla iktidara gelmişti.
Neden acaba,
Küfürlü iletiler,
Tam da sansürcülüğün,
Yükselen değer olduğu günlerde,
Birden bire arttı?

Aklıma kötü kötü şeyler geliyor.

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.144.42

y2k

August 8 2001, 3:14 PM 

Ne istediğini de bi öğrenebilseydik keşke...

Her foruma gelip mesaj bıraktın. Buralara gelmemiz gerektiğini hatırlattın.

Buyur geldik.

Fikirlerimizi de yazdık. Şunu yapalım bunu yapalım diye.

Senin fikrin var mıydı acep?

Varsa onu alalım burda onlan bunlan kavga edeceğine.

İşe bakın yahu.....
Soruna çözüm bulalım diye açtığımız yerde bile birbirimize bulaşmaya teşneyiz...

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.147.70

y2k

August 8 2001, 3:14 PM 

Herşeyin bir nedeni vardır.

Çagrışım nedenli paranoyanın da.
Varsayım nedenli paranoyanın oldugu gibi.
Ama en çok hayal ve uydurma nedenli paranoya ilginçtir.
Korku ve de kendinden şüphe nedenli paranoyalar ise daha keyiflidir.

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.144.42

Bu da fikir

August 8 2001, 3:22 PM 

Bazıları bok içinde yaşamayı
Bazıları küfür mahallesinde yaşamayı

hoşgörü ile karşılayabilirler...

Rope arkadaş da bunlardan bir tanesi. Biz de onu hoşgörü ile karşılayalım diyecem tam da standart edepsizliğini nereye koyacam onu bulamıyorum.

Kim kimi kullanıyor, kim kime sansürcülük için provokasyon yaptırıyor. Kimin ne emeli var ALTERNATİF FORUM üzerinde?

Varsa fikrin çık söyle.

Sen neymişin be Alternatif Forum ......

Ne paylaşılmaz şeymişsin...
Ne çok üzerinde oyun oynanırmış...

Akıllı ol ROPE...
Tabi becerebilirsen.
İki gündür bir tane editör taliplisi yok bu forumun..
Silecez bu yazıları...
Hatta başladık silmeye.....

Çok meraklıysan
Çok özlediysen
Git çöplüğü eşiyip bul TAVANARASINDA

Okur tatmin olursun.......

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.144.42

Editörünüz İş Başında

August 8 2001, 3:25 PM 

Gözünüz aydın arkadaşlar....

Forumumuz yeniden kazanılmıştır.

Sağol Paksu....
Sağol dostum.....

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.82

HACI'NIN DİKKATİNE

August 8 2001, 3:32 PM 

slm&slm arkadaşlar
Sözünüzü kestiğim için özür dilerim. Çoğunuzla "Yeni" olmam" nedeniyle diyaloğ kuramadığım için sizlerin ve editörlerin şahsında özgün olarak sadece Hacı'yı virtüel olarak tanıyorum.

Bu yüzden Hacı'mın şahsında diyaloğ kuramadığım, ardniyetsiz ve yapıcı tüm arkadaşlara geçerli olmak üzere, "HACI'NIN DİKKATİNE" adlı bir yazı astım.

Bu yazıyı Sevgideğer Hacı ivedilikle okuyup yanıtlarsa, bana da şimdi içinde bulunduğum yol ayrımından bir seçenek tanımış olacaktır.

Hoşkalın
dostkalın

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.23

...

August 8 2001, 4:07 PM 

Bu foruma geldim geleli (daha önce bir forum tecr. yok )gördüm ki her küfür furyasının ardından o günlerde hiç de katılımcı olmayan bir kaç kişi hemen özgürlük sorgulamasına başlıyor.Hele hele bu son furya da resmen başroldeki birisi küfrü engellemek için garip önerilerde bulunuyor.Kendi kendine bir forum yaratıp alternatiforumun battığını ilan ediyor.Sonra bakıyorsunuz yine bu forumda yazmaya devam ediyor..Küfrederek...Ne için ? Sorummluluk duyduğu için bu forumu küfürden kurtarmak istediğini iddia ediyor...
Bir tanesi kendi forumunda yine kendi başrolde küfür edip duruyor.Çöp bilmemnesi açtığını söylüyor ..İş bitiyor..Küfrü engellemek için küfrederek önlem öneriyor...
Ondan sonra da ne oluyor diyenleri paranoyak olmakla suçluyor.
Diğer forumlara yazmamın sebebi katılımcıların özellikle bu konuda yani küfürden çok alternatiforumdaki özgürlük kavramı hakkında ne düşündüklerini öğrenmekdir...

Küfrü engellemek için ne mi yapmalı ?
Görmemezlikten gelinmeli bu kadar basit...
Asla o yazılar silinmemeli...
Bu tür yazılara cevap yazanların tutumları incelenmeli..Ve herne kadar paranoyakça da değerlendirilse ardındaki olası nedenler hakkında kafa yorulmalıdır...

Bunlar benim nacizane fikirlerimdir...

Sevgiler...

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.144.23

Burası

August 8 2001, 4:18 PM 

Bir fikir forumu.

Fikri olan gelir tartışır.
Küfrü olan da gider forum çöplüğünde paşa paşa oturur.

Küfüre özgürlük isteyen ya küfürden hoşlanır ya forumdan yani fikirden hoşlanmaz.

Fikrime özgürlük tanımayan küfüre özgürlük mü istiyorsunuz siz önce onu belirleyin...

İki gün önce küfürden geçilmeyen forumu şikayet için forum forum dolaşan temizlikten sonra özgürlük diye çıkmasın. O gün ne yapılması gerekiyorsa onu söyleseydi.

O gün küfürün görmezden gelinmesi gerekli fikri olsaydı y2k arkadaş o küfürleri görmezden gelecek ve diğer forumlara şikayet için gitmeyecekti. Demek ki görmezden gelinemiyecek hale gelmiş küfürler.

Ben bu kafa yapısını iyi tanırım. Tipik sosyal demokrat kafa yapısı.

Ne kendi iş yapar.
Ne başkasına iş yaptırır.
Ne de yapılan işi beğenir.

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.147.70

Kimse yazı silme meraklısı sansurcu faşist kafalı degil burada...

August 8 2001, 4:19 PM 

Sevgili y2k
O dediklerin hepsi sunuldu...
Denendi.
Hatta be sahsen destekledim ve katıldım o yazdıgın fikirlere.
Kendimle çeliştim aynı zamanda.
Bunlar cevapla beslenir dedik olmadı..
Cevap verilmedi, olmadı.
Hacı sustu, olmadı.
Savaştı, olmadı.
İkaz ettik,olmadı.
Rica ettik, ayıpladık, sinirlendik olmadı.

Burada rope misali gelip çözüm üretmeksizin laf sokuşturma mdası da eskidi artık.

Fikir degil,
ÇÖZÜM lazımdı.

O da bulundu.

Alternatif çözümler varsa, alalım lutfen.

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.147.70

Eline Sağlık PAKSU

August 8 2001, 4:31 PM 

Evet,
Artık küfür özgürlügü de var...
Kimse karışmacavak kufur edenlere...
Sigara içme odası gibi
Kufur odası da var.

Politika formunda veya tavanarası çöpluklerinde serbest...

hehehehehhee

Respond to this message   

(no login)
66.31.118.77

SAPIKLARDAN KURTULAMAYACAK MIYIM?

August 8 2001, 4:33 PM 

Y2K;
Senin gercekleri nasil algiladigini anlamakta gucluk cekiyorum. Dana altinda buzagi ariyorsun. Oldukca hasta ve sapik bir gorusu temsil ediyorsun. Belki de butun hadiseye yeterince vakif olmadigin icin boyle sacmaliyorsun. Yalniz sen degil, Adem de oyle ve aranizda akli bir karis yukarda dolasan bir kac kisi daha var.
Ben Gak'in sacmaligina kizdigim icin Inteliforum'u actim. O zaman Din cop tenekesini oneren benim. Simdi o cop tenekesi acildi. Senin gibi saskinlar ise hala ona karsi. Ben size nasil ozgur ve ayni zamanda temiz olunuru gostermeyi amacladim. Forumuma hic oncelik vermedim ve Alternatiforum'da yazmaya devam ediyorum. Bu neyi gosterir benim kafasiz kardesim? Bu benim Alternatiforum hakkinda soyledimlerimin kanitidir. Ne demistim ben Alternatiforum hakkinda? Burasi benim forumumdur. Goruyorsun, pek bilmedigin konularda ahkam kesiyorsun. Ben forum editorune ve Gak' cok sitem ettim ve simdi herkes hakli oldugumu anliyor. Icinizde hala kafasi yeterince calismayan bulanik beyinli insanlar var. Sen, Adem, Rope, Gak gibi. Sizin icin daha fazla sifatlar kullanmak istemiyorum. Bu kadari yeter aslinda.. Biraz gercekci ve akilli olmanizi dilemekten baska bir sey temenni etmiyorum.
Bu forumda ilk kufru ben baslatmadim. Bunu bilesiniz. Testical'a karsi bile "Anasi tarlada sikisen" dedigim zaman, O bana daha once "anandan baslatma" "anana kufretmeye baslatma" gibisinde hakaret etmisti. Ondan sonra da geldi gitti kufretti.. Cizmeyi coktan asti. Ben onlarla mucadele ettim ve elimden geleni yaptim. Senin gibi dunyaya durbunun tersi ile bakanlarin bile gorebilecegi kadar acikti benim mucadelem.
Biktim artik sizin gibi sorumsuzlarin yorumlarindan. Sonunda Haci'yi sorumlu tutan ahlaksizlardan. Sen ve yukarda isimlerini saydiklarim birer ahlaksizdir gozumde ve adam oluncaya kadar da oyle kalacaklardir. Sizlerle polemige girmeyecem. Provake edilmezsem bir daha sizi yanitlamaya hic niyetim yok. Size tavsiyem, kendi isinizi yurutun ve etrafiniza yararli olun.
Ben sorumsuz, laubali, kustah, mantiksiz insanlardan nefret ederim. Su andaki tutumun senin bu guruba ait oldugunu gosteriyor. Lutfen benimle ugrasma.. Kendine daha zevkli bir mesgale bul. Biraz daha ileri gidersen, sana oldukca uzucu anlar yasatabilirim. Benle demagoji yapma ve lutfen polemige girme. Daha dogrusu nedensiz karsima cikma.. Seninle hic bir konuyu tartismak istemiyorum. Umarim kedimi aciklayabildim.
Selam
Haci

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.23

....

August 8 2001, 4:43 PM 

Yahu kardeşim ..
Kim size küfür özgürlüğünden bahsediyor anlayamadım...
Daha açık nasıl yazarım bilmiyorum...

Bu yaşananların amaçlı olabileceğini anlatmaya çalışıyorum...

Amaç burada sadece küfür değil...

Umarım buraya yazılanlar silinmez de ileride bu yazıları size hatırlatırım..

Bu forumda özgürlük yeniden tartışmaya açılacak..!

Belki yarın,
E.Yüksel e,
H.V.Aiberg e
Barış a (bunlar şu an aklıma gelen örnekler)
Yazma diyeceksiniz...
Ya da sileceksiniz...

Örneğin . yukarıda bir yerlerde bunların aralarında bir hesaplaşma olduğundan falan bahsediyordu.
Silin! mi olacak sonuç..?

Yukarıda editorler mangasından bahsediliyor,birbirlerine şifre vermekten...
iki gün sonra o sildi bu sildi tartışmalarını yaşamayacak mıyız ?

Haci daha önce de bu tür önlemlerin ardından yazılarının kaybedildiğinden şikayet etmedi mi ?

Anlatamıyorsam üzgünüm bunu cahilliğime veriniz...
Ama Alternatiforu un giriş yazısı beni zamanın da çok etkilemişti.

Bir yenilgi havası seziyorum havada...

Sevgiler...

Respond to this message   

(Login abuzer)
213.243.30.3

silen kim?

August 8 2001, 4:47 PM 

Sevgili y2k
yazıları ben siliyor ve taşıyorum tavan arasına.
Selam ile.

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.23

hacı

August 8 2001, 4:52 PM 

Seninle uğraşmak gibi bir niyetim yok.
Nitelemelerin sana ait ..
Yorum yok...
Sadece dürbünün ne tarafından bilmem gördüklerimi yazıyorum...
Küfrün ilk başladığı iletiyide hatırlıyorum...
Senin testical in nick i ile ilgili yaptığın alakasız bir yorumdan sonra başladı herşey...
Artık tavan arasında belki bulunur...
İnsanları tehdit etme cüretini nereden buluyorsun bunu da anlamıyorum...

Sevgiler...

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.23

Sevgili paksu

August 8 2001, 4:55 PM 

Sevgili y2k
yazıları ben siliyor ve taşıyorum tavan arasına.
Selam ile.

Farkındayım sadece daha önce önerilenlerden yola çıkarak yazdım..
Üzgünüm amacım polemik yaratmak değil...

Sevgiler...

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.149.153

Yapma y2k

August 8 2001, 5:07 PM 

Buradakileri küfür ile fikiri karıştırmakla, Buradakileri kendilerine karşı fikirleri sansürleyebilecek insanlar olarak sunmakla hiçbir yere varamazsın.

Küfürü temizlemek dünyanın hiçbiryerinde suç değildir.

Temizlememek suçtur.

Bırak onu biz küfürlü de olsa fikir taşıyan iletileri dahi silmeyiz, sildirtmeyiz.

Ama bu sorumluluğu sadece buranın editörlerine taşıttırmayın. Burada editörler önemli insanlar değil, katılımcılar önemli insanlar.

Bakın Rope'a
Bakın Egeok arkadaşımıza
Bakın nokta arkadaşımıza
Hatta bakın kendinize

İnanın sizin sözünüzün değeri benim için Rope'un sözünün değerinden çok daha fazladır.

Sevgili Rope editörümüzün kendi edit ettiği POLİTİKA forumunda dahi toplam yazı sayısı MGK nın ya da benim yazı sayımızın yarısı değildir.

Katılımcı olarak olaya el koyun. Editörü takip edin. hatalı işe engel olun.

Olun ki Alternatiforum sahipsiz değildir imajı sapasağlam yaşamaya devam etsin.

Respond to this message   
Adem
(no login)
203.27.69.92

Kufur-Provokasyon-ve de Tehdit

August 8 2001, 5:09 PM 

"Ben sorumsuz, laubali, kustah, mantiksiz insanlardan nefret ederim. Su andaki tutumun senin bu guruba ait oldugunu gosteriyor. Lutfen benimle ugrasma.. Kendine daha zevkli bir mesgale bul. Biraz daha ileri gidersen, sana oldukca uzucu anlar yasatabilirim."

Iyiki ekranin arkasindayiz,hani
agzimizi actik diye nerede ise dayak yiyecegiz.

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.23

Sevgili Bilg..

August 8 2001, 5:17 PM 

Ben elimden geleni yaptım yaşanılanlar süresince..
Küfürlü hiç bir iletiye cevap vermedim.

Onların gündemde kalmaması için bir sürü güncellemeyi başka bir iki arkadaşla birlikte yapmaya çalıştık.

Küfürlü iletilere verilen cevapları izleyin ltf.
Kimlerin bu durumdan sorumlu olduğu çıkar ortaya...

Sevgiler..

Respond to this message   
hegel
(no login)
213.153.216.116

y2k

August 8 2001, 5:56 PM 

İstersen demokrasi,özgürlük ve hoşgörü konulu bir tartışmayı yaparız .Konu basit,yapılacaklar belli.Sansürle ne alakası var.Zorbalığın ,küfürün,vandalizmin sansürü demokrasi ve özgürlüğün teminatıdır.
Buna aslında sansür de dememek lazım.Engellenmesi,fırsat verilmemesi sözleri daha uygun.
Avrupada git sokağa bir çöp at,tükür bakalım kolaysa.Özgürlükmü bunlar.Maşaallah biz bu bakımlardan özgürlük şampiyonuyuz.
ama yeter.
Küfretmek serbest,tükürmek serbest,sosyalistlere sövmek serbest,banka hortumlamak,ülkenin milli kaynaklarını serbest ticaret diye dış sermayeye pazarlamak serbest.imf oyuncağı olmak,borsa spekulatörlerinin oyuncağı olmak serbest,saldım çayıra mevlam kayıra hesabı sosyal adalate ait unsurlara gözlerini sımsıkı kapamak serbest.
Fikir suçu diye yazdıkları yazılardan onlarca yıl hapis yatan yazarlara,o da çok aşırıydı,hatta belkide allah saklasın komunisttir, aman aman ....demek serbest.
özgür ülkeyiz sonuç olarak
sefilce yaşayıp sefilce gebermekte özgürüz bayağı.Ama liberallerimiz sağolsun.Onlara bişey olmasın.

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.124.73

Ne mutlu bizlere ki, işte Gerçekten Katılımcı Demokrasi var

August 8 2001, 5:58 PM 

Sevgilerimle
Esenlik, Uyumluluk, Hoşgörü, Anlayış, İyi niyetlilik, güzellikler, nezaketlilik, karşılıklı saygılar ortamında barışçıllık dilerim
Rasgele

Respond to this message   
MGK
(no login)
213.153.147.70

Burada suçlu aramıyorsuz.

August 8 2001, 6:09 PM 

Cezalandırılacak adam da aramıyoruz.

Forum editorlerinin kimseyi suçlamaya yargılamaya niyeti de yok.

Olanlar hayal kırıklıgı üzüntü.

Ve kaçınılmaz zaruri tedbirler.

Amaç ALternatif forumun başlıklarına bir kaç mouse tıklaması ile kolayca ulaşmanız ve kaldıgınız yerden yazılarınıza devam edebilmenizi saglamak.

Küfür ve tehdit dolu başlıklar arasında dolaşarak bunu yapmak zorunda kalmamanız...

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.149.153

Adem

August 8 2001, 6:13 PM 

Kim yazdı sana bu yazıyı. Ben niye göremiyorum böyle bir ileti burada?

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.32.124

Untitled

August 8 2001, 6:16 PM 

Evet sevgili hegel bir ülke liberalizme geçemediyse düşünce suçundan da başı belaya girer başka şeylerden de.....Çünkü bireyi ve bireysel özgürlüğü rededen her türlü yapı ,sistem bunu uygular.Liberalizm dışında ister sosyalizm de ister bireyselliğe karşı olan başka bir şey.Hiç biri bireysel düşünce özgürlüğüne izin vermez.Gördük demir perde ülkelerini.....O bahsettiğin kurallara ve bireye saygıyı istiyorsan tek yol liberal olmaktır.Diğer bütün totaliter sistemler eninde sonunda demokrasiyi de diğer bireysel özgürlükleri de bitirirler...Önce bunu anlıyacağız,solcuların tutturdukları düşünce özgürlüğünün aslında liberal felsefenin bir ürünü olduğunu anlıyacağız.Ondan sonra bireye saygı ve demokrasiden bahsedeceğiz..Refahın tüm halka yayılmasından bahsedeceğiz....selam ve sevgiler.

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.128

Untitled

August 8 2001, 6:26 PM 

hacı nın iletisine bakınız sevgili Bilg..

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.149.153

Emre ve hegel arkadaşlar

August 8 2001, 6:30 PM 

İlginç tartışmanız için POLİTİKA forumumuz var.

Orada bu tartışmayı açarsanız koşa koşa gelir bende yazarım.

Birde yorgan gitti kavga bitti arkadaşlar.

Temizlik işlemi yapıldı dolayısı ile bu tartışmanında yapılsın savı açısından anlamı kalmadı. Yaplımamalıydı diyenler buyursunlar derim.

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
213.153.149.153

Anladım y2k

August 8 2001, 6:42 PM 

Ama Hacı nın bir miktar maksadını aştığını düşünüyorum. Bakmayın o kızar kızdı mı da açar ağzını yumar gözünü.

Beni de ihmale karar verdi geçenlerde.

Verdi vermesine de ben onu ihmal etmem. Edemem.

Severim keratayı.

Respond to this message   
cagasan
(no login)
213.153.194.166

!

August 8 2001, 9:11 PM 

hepinizi kınıyorum

Respond to this message   

(no login)
66.31.118.77

CAGASAN KARDES

August 8 2001, 9:18 PM 

Ne yaptik yine be..

Respond to this message   

(no login)
66.31.118.77

SANA YINE KATILIYORUM.. COK MU KATILDIM DERSIN? SUPHE UYANDIRABILIRIZ..

August 8 2001, 9:24 PM 

Evet Bilg;
Biraz amacimi asmis olabilirim. Baris ortaminda yapmamaliydim ama, anlasilmamak beni cok dus kirikligina ugratiyor. Ozellikle beni anlayacagina sandigim insanlarin hic anlamadiklarini gostermeleri beni gercekten ofkelendiriyor. Ofkelenince de insan cogu zaman yanlis yapiyor. Y2K ve Adem'i o sekilde hirpalamak istememis olsam da oldu bir kere.. Belki Rope icinde haksizlik etmis olabilirim. Gak icin ise emin degilim.. Bana cok kotu davrandigi anlar oldu.. Ebuselam icin ise hic pisman degilim dogrusu, simdilik. Belki yarin O'nu da bagrima basarim..
keh keh keh..

Respond to this message   

(Login abuzer)
213.153.162.62

SEVGİLİ CAGASAN

August 8 2001, 11:32 PM 

Eğer yapılanı tasvip etmiyorsan:
1-Çıkar bir yol gösterirsin,
2-Sevgili Gaak sana web şifresini vermişti,yapman gerekeni yaparsın. Yani...
Selam ile.

Respond to this message   

(no login)
66.31.118.77

AMAN NE OLUR!

August 8 2001, 11:39 PM 

Sevgili Cagasan Kardes;
Aman ne olur.. Biraz huzura kavustuk. Tam olarak kurtulmadik aslinda. Dusman cesitli yollar bulabilir. Ama su anda huzur icindeyiz. Demokrasi adina, kendi dusuncelerinden fedagarlik et.. ve onayla lutfen..
Selam..

Haci..

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.250

Hooooop dedik :)

August 9 2001, 12:03 AM 

Namı güzel Çağaşan, Bilgi deryası Haci, özügüzel PAKSU kardeşimizi lütfen üzmeyiniz

XY'nin fonksiyonlarının cemaziyül evelini burada incelemek ve irdelemek istemiyorum
Şeytanların/şeytanlığın nefsinize üfürdüğü vesveselere kapılmayınız

Bu sayfa da artık çok yüklendi dakikalarca sonra açılıyor lütfen iletilerinizi/sohbetinizi/atışmalarınızı 2.Sayfa URL si üzerinden sürdürünüz

Sevgiyle
Esenlikle
Güzellikle
Barışçıllıkla
Mutluluklar ve gerçekler için
Rasgele

Küfür Üzerine Düşünceler -Bilg- 2.sayfa:

http://network54.com/Hide/Forum/post?forumid=70688&messageid=0

Lütfen yapıcı ve katkıcı olalım, yardımlaşalım

Respond to this message   
rope
(no login)
195.214.144.166

Küfürün sorumlusu ben miyim?

August 9 2001, 7:42 PM 

Küfürlü iletimi bulamazsınız.
Bana küfredenlere verdiğim cevaplarda küfür bulamazsınız.
Küfredenleri ayıpladığımı kimse inkar edemez.
Fikrimizi söyledik.
Kavlimizde duralım dedik.
Dostlardan gelen cevapların en insaflısında,
Edepsizlikle suçlandık.
Malum, çirkeften hoşlanırız,
Gittik baktık çöplüğünüze.
Şimdi soruyorum,
Benim bazı iletilerim niye orada?
Brek'in bazı iletileri niye orada?
Gak'ın bazı iletileri niye orada?
Bilg'in bazı iletileri niye orada?
Noktanınkiler niye orada?
Paksu nun "Bu yazı bölümler halinde

Paksunun yapıştırdığı,
Bu yazı parçalar halinde(1),2 vs başlıklı put konusunun tartışıldığı yazılar niye orada?

Sansürün nerelere uzanacağı bilinmez.
Ahlak havarileri kına yaksınlar.
Tüm küfürbazlar yunmuş yıkanmış,
Ortalıkta dolanıyorlar.
Kızmayın artık Çillerlere,
Kızmayın artık Yımazlara,
Kızmayın artık onları parmaklarıyla aklayanlara.
Dosyalar artık karanlık arşivlerin,
tozlu raflarında.
Kim gidip de bakacak,
Çirkef meraklılarından başka?

Şimdi paksu'nun yapması gereken;
Önce benim ve yukarıda saydığım arkadaşların yazılarını oradan çıkaracak,
Put konusundaki tartışmayı niye oraya taşıdığını açıklayacak.
Sonra forumun girişindeki yazısını silecek
veya altına yanılmışım diye not düşecek.
Sonra da TNN editörlerinden özür dileyecek.
Biz de yenilgiyi kabulleneceğiz,
Ahlaksız manipulatörlerin karşısında.

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.244

!!!!

August 9 2001, 8:06 PM 

tavan arasındaki çöp tenekesini sondan başa doğru tarayın daha kolay oluyor...

Paksu 3
gibi bir bölüm oraya kadar ben bir küfüre rastlayamadım...
Bir de siz deneyin ....
Neden ? Sorusuna bir cevap verilir herhalde diye düşünüyorum...

Sevgiler ve de saygılar
hakedenlere..

Respond to this message   

(no login)
212.98.8.196

sevgili dostlar , özellikle sevgili rope

August 9 2001, 9:05 PM 

Yazıları taşımak işi benimde hoşuma gitmiyordu en azından henüz daha iyileşmedim.
Bu ayrıca bana ekonomik bir külfette veriyor ki bazı dostlar yakinen biliyorlar.

Yazıları taşırken bazı problemlerle karşılaştım.
Nasıl yapmalı da din bölümündeki yazının da bütünlüğünü bozmamalı.
Teknik olarak ilk iletide eğer küfür varsa (bunu en iyi senin bilmen lazım sevgili editör dostum Rope )
ilk iletiyi yani küfürlü iletiyi silerseniz küfürsüz olan ve fikir ihtiva eden iletiler de silmiş olursunuz.
Bu hiç kimsenin kabul edemiyeceği bir şey. Eğer böyle yapsaydım yazı silmeme ilkesine ters düşerdim.
İşte bu yüzden bazı sevgili dostların yazıları da maalesef taşınmış oldu.

Bazı sayfalarda sayfanın tam orta yerinde bir küfürlü yazı ve akabinde küfür edilmemesini tavsiye eden diğer yazılar.
Şimdi sadece oradaki küfürlü yazıyı silerseniz aşağıdaki düzgün yazılar anlamsızlaşacak.
Ne yapabilirdim?
Küfürlü yazı ile beraber diğer yazıları da taşıdım.
Ama din sayfasında sadece küfürlü yazıyı sildim.
Varmıydı başka bir çözüm yolu bilemiyorum.
Son taşıdığım sayfa uzun bir sayfaydı hepsini gönderememişim.
Ama :
Sayfayı arayanlar orjinal halinde (sadece küfürü silinmiş olarak ) bulabilirler.
silinmeden önceki kaydı bende mevcut tarayıp nereden itibaren gönderemediğimi belirleyip uygun bir zamanda göndereceğim.

Küfürlü yazıları olmadığı halde taşımak zorunda kaldığım yazı sahiplerinden özür dilerim.
Ama bu teknik bir sebeptendi taşımasaydım komple silineceklerdi.
Selam ile.

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.248

Din Forumu Editörü PAKSU Gerçekleri anlatıyor açıkça

August 9 2001, 9:22 PM 

Küfürsüz yazıları orada görenler bir iyilik yapmalı ve ayıtlayarak kopyalayıp buraya yapıştırmalı

Yiyen bilmez, doğrayan bilir ve yemekten de şöyle olmuş, böyle olmuş diye şikayetçi olur hazır yemekçiler

İşte gerçekler böyle
Kalınız esenlikle

Respond to this message   
cagasan
(no login)
213.153.194.12

anlaşılmadı mı

August 10 2001, 12:26 AM 

HEPİNİZİ KINIYORUM

sevgili paksu
geçmiş olsun.Allah şifalar versin.

yaptığınız hareketi onaylamıyorum.
YANLIŞ yaptınız/dık.
neyin çözümünü istiyorsunuz.
sokaktaki insandan küfrü kaldırabilirmisiniz.
günlük hayatta;
dillerde, düşüncelerde gönüllerde küfür yok mu
forumdan nasıl kaldırırsınız.
farkındayım bu davranış içinde olanların amaçları var.
özellikle yaptırıyorlar
bunun sponsorluğunu forumun içinden de
dışından da yapanlar olabilir.
biraz daha sabırlı olsaydınız
onlar yorulacaktı
ama sizler pes ettiniz,
işin kolayına kaçtınız

bu iş sifre ile düzeliyorsa
tavanarsının şifresini vereyim size

Respond to this message   
cagasan
(no login)
213.153.194.12

özgürlük havarilerine

August 10 2001, 12:30 AM 

tavanarası diye bir yer olmasaydı

nereye sığınacaktınız.

tavanarası sizlerin

kurnazlık çiftliğiniz olsun diye açılmamıştı

Respond to this message   
HACI
(no login)
152.163.201.202

CAGASAN SEN NE DIYORSUN YAHU

August 10 2001, 12:44 AM 

SEN HANGI OZGURLUKTEN BAHSEDIYORSUN KARDESIM. FORUMUN SON IKI GUNUNU HATIRLIYOR MUSUN?
OZGURLUK DEDIGIN AGZIMIZA EDILME OZGURLUGU MU?
AGZA ETMEK OZGURLUGU MU?
FORUM AGZA EDEN DEGIL, EDILEN..
HANGI SABIRDAN BAHSEDIYORSUN?
HEM NE BILIYORSUN COP KUTUSU OLUSTURULMASAYDI KUFURLERIN DURACAGINI? NE GARANTIN VAR? BIR AY DAHA SURSE SEN DE DAYANACAK YUREK VAR MIYDI? BU IFADENLE SENIN DE BIR DAYANMA GUCUN OLDUGU ANLASILIYOR. ONUN DIGERLERINDEN BIRAZ DAHA UZUN OLMASI SENI HAKLI MI CIKARIYOR? DEMEK BIRAZ DAHA BEKLEMEYE RAGMEN DURUM DUZELMESEYDI, SEN DE PES EDECEKTIN. OYLE BIR IFADE VAR ILETINDE.. DEMEK KI SENIN DE LIMITIN VARMIS.. HOSGORUN SINIRSIZ DEGILMIS..

OYLEYSE NEYI KINIYORSUN? SABRIMIZIN SENDEN DAHA AZ OLMASINI MI? BIRAZ DAHA BEKLEMEDIGIMIZ ICIN MI? SENIN GIBI OLMADIGIMIZ ICIN MI?

BEN DE SENI KINIYORUM BOYLE DUSUNDUGUN ICIN..
BUNA NE DIYECEKSIN BAKIIIIIIIIIIMMMMMMMMMMM..

SELAM

HACI

Respond to this message   
cagasan
(no login)
213.153.194.12

haci

August 10 2001, 12:54 AM 

bu olayların olmasında
hiç bir sorumluluğun yokmuş gibi
ortalıklarda dolaşma
küfürden yakınma konusunda
sen en son söz hakkı olansın
bırak başkalrı konuşsın

yavuz hırsız gibisin maşaallah

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

BIRAZ ANLAYIS GOSTER VE HATALARIMIZI BAGISLA..

August 10 2001, 3:57 AM 

Cagasan Kardes;
Sorun Haci'nin kufurleri degildir. Sorun genel olarak kufurdur.
Haci "Civi civiyi soker" ilkesine uygun olarak davranan bir idealisttir.. Yanlis olabilir.. Hatali da olabilir. Senin bu gelismelerde yanlis ve hatali oldugun gibi..
Ama sen Haci'nin kotu niyetli oldugunu iddia edemezsin.. Benim senin oyle olmadigina inandigim gibi..
Canim kardes; Bos ver artik ne olur.. Olan oldu.. Hatalar yapildi.. Onlardan ogrenildi. Bir daha ayni hatalari yapmayacagiz..
Yangina korukle gitme artik..
Benim senden istedigim bunlar..

Cok mu fazla

Selam
Haci

Respond to this message   

(Login abuzer)
213.153.162.222

Sevgili Gak yok ama

August 10 2001, 8:25 AM 

Konu ile ilgili bir yazısı.(NE YAZIK Kİ BU YAZI TEKNİK OLARAK ŞU AN ÇÖPTE.BENİM BAZI YAZILARIM DA)
İlgilenenlere.
Selam ile.
" AuthorReply
gak

212.252.3.137sevgili dadaloğluJune 19 2001, 12:02 AM

alternatiforumda
yazılar silinmez
tavanarasına kaldırılır

her forum editörü
kendi forumundan sorumludur.

bu nedenle
başka forumdaki
gelişmeler
din forumunu bağlamaz
editörleri farklıdır.

burada yazıların silinmez
gönül rahatlığı ile
bize beynini açabilirsin
sen senle yüzleşmekten utanmıyorsan
bize
yazı silmek
hiç yakışmaz
din forumunun bir çöplüğe ihtiyacı yok
herkes
kendi çöplüğünde yaşar zaten

önemli olan bunun farkına varabilmek
biz bir form doldurup
network54 den bir forum aldık o kadar

gerisi size kalmış
nerde istiyorsanız orada yazarsınız
çöplük istiyorsanız
beş dakikada forumu çöplüğe çevirebilirsiniz

fikir tartışmak istiyorsanız fikirlerle dolu bir forum
oluverir burası

bu forum kurucuları
filanca org falanca net gibi
din iman
yada ateizm yaygarası yapıp
maaş almıyorlar

o nedenle
forumun içeriği onları bağlamıyor
forumu biçimlendiren katılımcılardır
ve forumdaki her yazıdan yazan sorumludur.

Editörler
fikir tartışması dışında kalan yazıları
tavanarasına kaldırabilirler
bu onların insiyatifidir

ama hiç merak etme
bu forumda
senin yazdıklarını aşka bir yere götürecek değiliz

bence yazıların
hem din hem de ahlak açısından
çok büyük önem arzediyor

tam da bu foruma göre

sen üzülme
yazmaya devam et
nasıl olsa en çok okuyan yine sen olacaksın

sevgiyle"

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.120

Zevgideğer PAKSU'dan önemli bir rica

August 10 2001, 1:01 PM 

Sevgideğer Paksu,
Editör'e mesaj bölümüne özel mail attım. Ama ne olduysa hep geri geldi. Yani ulaşmadığını anladım.

Burada adım geçtiği için de "Katılma hakkım" doğdu sanıyorum.

Nokta adlı arkadaşınız, beni küfürbaz göstermeye çalışıyor ve sizi yanıltıyor.

Herşey "Tarihi belge gibi" ortada.
Hayatımda küfür etmedim.
Burada bana ana-avrat galiz küfür ederek, "GAY" diyenlere bile "Ağzınıza sağlık, canınız sağolsun" demek gibi yadırgayacağınız karşılıklar yazdım.
Amacım "Utandırmak" idi, ılımlı ve olumlu olduğumu göstermekti.

Edip Yüksel'in ve görevlendirdiği malum kişilerin, "Gay, Sıpa, Hayvan, Hınzır, Domuz" demelerini bile yuttum ve yanıt vermedim.

Ben sadece "Hans'ın karısını ve kızlarını bana ayarla" gibi laflar eden malum manüplatöre ve tetikçilerine "Bu yazı da ne demek oluyor?" diye TEK BİR CEVAP verdim ve içinde küfür yok. BİR TEK YANIT VERDİM diye, beni "Küfürbaz" ilan eden Nokta arkadaşınızı tel'in ediyor ve şiddetle kınıyorum.

İkide bir bana "Laf atmalarına" da sabırlıyım ve "Senden hoşlanmadım"dan başka ters bir yanıt da vermedim.

Beni "Küfürcü" gösterme çabası ise su katılmamış bir iftiradır. Burada kendini işgüzarlıkla misyoner yapmış, geleni gideni "Tavan Arasına" göndermekle tehdit ediyor, hatta beni de ismen yazarak "Bu küfürbazları da tavan arasına kaldıralım" demekte. Daha da kötüsü "Paksu elimde, ben bir görevliyim" diye alenen yazmakta...

Dikkat ediniz, yazıları karıştırıcı... Bilimsel ne yazarsam, altına hemen "Manyaksın, topalsın, bu yalanları nereden buluyorsun" diye eklemektedir. Yangına benzin dökmesini, ateşe körükle gitmesini ya farketmiyoruz ya da farketmemezlikten geliyoruz.

İsmen verdiği "Barış, NielsBohr ve Piknik" Nikli kimseler, hem sizin üyeniz, hem benim haber grubu üyeleri...
İlk iki ismin bana neler yaptığını gördünüz. Sonuncusu da gereksiz yere beni korumaya adamış kendini. Bunlar "Nokta" Nickin dediği gibi "Benim adamlarım" olabilir mi? Üçünü de tanımıyorum, ikisi, burada beni en yakası açılmmamış küfür ve iftiralarla yerin dibine geçirmeye çalışıyorlar.

Nokta Nick, bunları buraya benim soktuğumu, beraber getirdiğimi hep ima etti durdu. İnsan kendine küfrettirmek için üye getirir mi?

Küfredenleri kabul ediyor, ama beni savunan yegane kişiyi "Küfürbaz"diye kabul etmiyor. Anlaşılan insaf ölçüsü şaşmış sistemi kararsız hale gelmiş.

Onun sinsi küfürleriyle ilgili değilim. Bunlar bana yaptığı zulüm ve sataşma. Onun da ağzına sağlık, canı sağolsun. Düşman olmak çok kolaydir, ama DOST olmak en zorudur. Biri yapıcıdır, öteki de barbarca yıkıcıdır.

Kendisine bir yazı yazdım: Yanıtı yok, çünkü tavanarası bize layık sanıyor, "Paksu" da kafaya alındı, görev taksim edildi diye birşeyler geveliyor.

Yazım şöyleydi:______________________________________

sevgideğer "Nokta"

Lütfen bunu yapma.
Allah'ın kitabını ve mübarek kelamının üzerinde böyle oynayamazsın. Orada Ebi Leheb yazılı, forumdaşlarının adını koyamazsın. Kur'an ile dalga geçemezsin.

Ben bu dine ve bu kitaba çok düşkünüm.
Bu duygularımı incitemezsin.

Milyon kez küfür edebilirsin.
Ama bu yaptığın bana değil ALLAH'a gerçek bir "KÜFÜR"

Müslüman müslümanı uyarmalıdır.
Böyle bir talihsizlik yaparsam sen de beni uyarmalısın.

Kendim için istemediğimi senin için de istemem.
Kendim için istediğimi senin için isterim.

Seni hiç kimse uyarmadığı için, bu deklarasyonu yazmak bana düştü.

Bu astığın yazıyı (Sayın Paksu'ya da sesleniyorum.) tavan arasına kaldırılması için sen örnek ol. Zaten o astığın yazı, sadece sataşmak ve meydan okumak, bir de ALLAH ve Kitabıyla dalga geçmek babında kaleme alınmış.

O yazının hiç bir dinsel, bilimsel, forumsal bir değeri yok. Onu silmeyi istemen kayıp olmaz. Kalırsa ayıp olur.

Çünkü hiçbir ateist arkadaşımız dahi böyle ayetleri tornistan etmediler. 1400 yıldır hiç bir anti-islamist böyle yaralayıcı bir yazı kaleme almadı.

Amacım seninle zıt gitmek değil, sana karşı nötr'üm, yani diğerleri gibi "Sevgi" hissetmiyorum, nefret de etmiyorum. Dostluk varken, karşıma geçmeyi sen tercih ettin.

Bu yazımda hiç bir ardniyet, en ufak bir ima, sataşma, ironi yok! Bu yazı, "Dinime bağlılığıma, Allah ve kelamının çarpıtılmasına karşı" kişisel değil, evrensel bir tepkidir.

Ben gibi, islamı çok çok çok zor ve en sonunrda bulmuş, taze heyecan duyan hassas müslümanların onurunu da kollaman gerekir. Rencide oldum, çok üzgünüm. Ebi Leheb yerine başka isimler koyuyorsun.

"Vay o kitabı elleriyle değiştirenlere" ayetine çok dikkat emelisin ve "VEYL" olmamalısın.
Rabbim, Tevvab, Rahim, Afivv, Ğafur'dur.
Zararın neresinden dönsen kardır. Bu yazı gerçekten bu foruma yakışmamış.
Lütfen bu astığın yazının yok edilmesi için editör ile gereken teması sağlamanı istirham ediyorum.

Umarım anlıyorsundur.

Hoşça-dostça
ama dürüstçe

slm&slm

Respond to this message   

(Login abuzer)
213.153.162.47

Yok canım daha neler?

August 10 2001, 11:10 PM 

Sevgili Nokta ....
?

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.236

Tebet Suresi olduğu gibi duruyor, kimse değiştiremez ki

August 10 2001, 11:55 PM 

Alternatiforum'un Din Forumu'nu küfürlerle iğrençleştirip sabote etmek isteyenlerin duyunçlarına ve sağduyularına her yolla hitab etmek istedim fakat azgınlıkları öyle artmıştı ki dur/durak bilmiyorlardı ve bu küfürbazlara Tebet Suresinde biz kullara duyumsatılan anlam ile kalben beddua ettim. Ebu Leheb, bize dinimizi getiren Muhammedimiz'e Secde ederken zulmetmişti ve Tebbet Suresi de bu nedenle indirilmişti. Ve burada da bizlere EbuLeheb'ce zulmedenler oluşmuştu. Onlara beddua ettim ve de asla affetmiyorum. Allah'ın laaneti üzerlerine olsun.
Hans ise karmaşık bir kimse. Ve her konuyu daldan dala atlayıp amaçlarına göre de saptırmalar ve olmadık eklmeler yaparak bambaşka mecralara sürüklüyor ve kışkırtıcılık da yapıyor. Hempalarıyla birlikte zararlı çabalar içinde olduğu kanısındayım. Gerekli mercilerce izlenilmesini yararlı görüyorum.

Vesveseye gerek yok.
Madem ki bunca hassasiyeti vardı da bizler duyarsızdık, bu forumda iğrenç küfürlü saldırılar varken niçin kendini Hakk ve Adalet için siper etmemiş ki?
Şehadet Hakk için değil midir?

Sevgiyle,esenlikle, güzellikle

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

DIRDIRDAN USANDIK ARTIK. ETRAFIMIZA YARARLI OLALIM..

August 11 2001, 12:23 AM 

Sevgili Nokta;
Sen iki karsit grubun arasina girdin ve bence girmemeliydin.. Onlarin sorunu senin sorunun degildi. Onlarin forumu sabote etme amaci yoktu. Birbirlerini sabote ediyordu onlar.
Hans'a gelince.. Evet, belki Din bolumu Hans icin biraz ciddi bir yer. Ama Hans bey (veya hanim) cok guzel espirilerle girgir geciyordu. Ben durumu yakindan izlemedim ama, Hans'a oyle tepki gostermek icin bir neden de gormedim.
Aslinda kendi sorunlarimla ugrasmaktan, digerlerinin sorunlarini yakindan izleyemedim. Sen de bir oraya, bir buraya kosacam, forumu kurtaracam, aman, forumu Allah koruyor, zart zurt derken, nerdeyse kafayi usutecektin.. Birak gitsin.. Yeter artik. Bak firtina duruldu ve dedi kodu fasli basladi.. Artik kimsenin arkasindan kotu soz soyleme.. Haci Ali'nin bile yaptigini yapamiyorsun. Gecmise bir sunger cek..
Yeteeeeeeeeeeeerrrrrrrr..

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.147

Haci, sen fazla karışma bu konulara çünkü sende suçlusun!

August 11 2001, 12:53 AM 

Niçin iki grubun arasına girmiş mişim?

Burası düşünce platformu, mahalle çetelerinin, çıkar gruplarının hesablaşma ve küfürleşme alanı değil!

Düşüncesi olan gelip sergileyecek, anlatacak, açıklayacak, düşüncesi olan yanıtlayacak! Burada kimse kimseye küfür ve hakaret etmemeli, birbirini tehdit etmemeli!

Burası Özgürlük platforumu olduğundan varlığı bazılarını çok rahatsız etmekte ve engellenmek istenmektedir!

Ve sen!
Sen
Sen
Nasıl bir barış ve diyalog mantığındasın ki tümüyle kapıştığınız ve topluma karşı suç işlemiş olanlarla birdenbire sarmaşdolaş olabiliyorsun?

Yeter ki sen dengeni bul!
Ben dengemi bulmasını mutlaka her durumda başarırım!

Adi küfürbazları ve sabotajcıları neredeyse süt kaşığı diye bize mi benimseteceksin?

Uyumluluğunun ve uyumsuzluğunun spektrumu doğrusu epeyce çok geniş ve dengesiz!

Sen bu konulara girme ve branşınla ilgili konuş, olmaz mı1?

Vesselam

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

NASIL ISTERSEN..

August 11 2001, 1:00 AM 

Oyle olsun bakalim...
Ama sen de az dengesiz degilsin yani..

keh keh keh..

Benim yeni "eski" arkadaslarima laf soyleme.. ne olur!

Eskiye donmek istemiyorum.. Biraz anlayis... lutfen..

Respond to this message   
.
(no login)
212.156.126.217

Haci

August 11 2001, 1:33 AM 

Sen gerçekten bir bilim insanıysan ilkeli olman ve deneylerini sonuçta iyi değerlendirip boşa zaman ve çaba sarfetmemen gerekir. Havanda su döğenler ve geçmişten ibret almayanlar sana yabancı olmalı?

Unutma ki seni her yönünle/davranışınla, tüm tutumlarınla sevebilmek durumunda değilim!

Ve birçok umulmadık hallerinle de beni hayal kırıklıklarına duçar ediyorsun!

Söylesene şu şimdi sütliman olmuş HACI_ALI ile senin ne evveliyatınız ve ortak yanınız var.

Pir dervişe demiş ki
Bak şimdi benden ayrılıp diyar diyar gezeceksin
sana bir öğüt vereyim de sakın unutma
cins cinsi çeker

Derviş demir asa, demir çarık yollara düşmüş

Ve bakmış ki
bir çayırlıkta
bir hacı leylek ve bir kara karga
"acep bunlar niçin bir arada " diye düşünürken
dikkatli bakmış ki ikisi de topallamıyor mu

kıssadan hisse

Son zamanlardaki tutumunla seni yadırgıyorum
Fakat seni her sözünle değerlendirebiliyorum
Sen sanal değilsin, gerçeksin
Bilirsin ki, sezgilerimle tanıyabiliyorum

Çatışmayalım boş geç
İyi olmaz
iki testi çarpışırsa birisi kırılsa bile diğeri de en azından çatlar
Ve granit kayadan bile bir zerre koparmadan asla düşmem

Esenlik dilerim

Respond to this message   
Current Topic - Küfür Üzerine Düşünceler
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss