|
ALLAH EVRENE HER AN MÜDAHALE EDERMİ YOKSA SİSTEM BAŞTAN AYARLANMIŞ MIDIR?August 8 2001 at 12:08 AM | yalnız (no login) from IP address 212.29.113.98 |
| Allah evrene her an müdahale ediyormu yoksa sistem baştan ayarlanmış mıdır? Yani bir saat gibi. Saat baştan kurulup sonra kendi halinemi bırakılmıştır?
Nedersiniz...... |
|
| Author | Reply |
. (no login) 212.156.126.8 | Bulamam sandım fakat buldurdu Sevgili Yalnız | August 8 2001, 12:21 AM |
55(89.) :29 Yes'eluhu men fiyssemavati vel'ardı kulle yevmin huve fiy şe'nin.
55(89.) :29. Göklerde ve yerde bulunan herkes, O'ndan ister. O, her an yaratma halindedir.
Sevgiyle, Esenlikler, güzellikler, mutluluklar dilerim |
|
yalnız (no login) 213.14.44.26 | Teşekkürler nokta | August 8 2001, 4:46 AM |
Allahın evrene her an müdahalesin kesinlikle inanıyorum.
Her ey zıttı ile kaimdir.
erkek-dişi
soğuk-sıcak
gece-gündüz
büyük-küçük
doğru-yanlış
iyi-kötü
vb......
Karşılığı olmayan bir varlıktan söz edemeyiz.
O halde varlığın karşıtınedir, tabiiki yokluk.
Karşıtlar her an varsa varlığın karşıtı olan yoklukta her an var olmak zorundadır.Peki bu nasıl olur.
Bunun tek bir açıklaması var.
Allahın kainata müdahalesi, varlığı ve yokluğu bizim anlaymaycağımız bir zaman dilimi içerisinde birbirine muhtaç ediyor.Yani gördüğünüz herşey bir yok olup tekrar var oluyor.Aynı florosan ışığının yanması gibi.
Bilindiği gibi florosan ışığından çıkan ışın tanacikleri sürekli yanmaz kısa bir zaman dilimi içerisinde yanıp söner ama bizim sınırlı görme organımız florasanı devamlı ynıyo olarak algılar.Ve bu sürekli değişimin sebebi nasıl elektrik enerjisi ise ve bu enerjinin müdahalesi florosan yandığı sürece devam ediyorsa, Allah ta kainatı yada maddeyi, müdahalesiyle sürekli yok edip var ediyor.......
Selametle..........
|
|
. (no login) 212.156.124.73 | Sürekli yaratıcılık ile müdahhalecilik farklı algılanabilir | August 8 2001, 6:18 PM |
İşte katılımcılara ilginç gelebilecek bir muamma
Bu konuyla yeni bir kaynaşma ortamı sağlayabiliriz
Sevgiyle |
|
yalnız (no login) 212.29.64.151 | Dedikodu ve küfür muhabbeti daha ilgi çekici gibi... | August 8 2001, 7:49 PM |
Evet sevgili nokta
ama türkler dedikoduyu ve popilist tavırları daha çok seviyor gibi. Önemli konular pek rağbet görmüyor günümüzde. Reha Muhtar bundan dolayı çok seviliyorya......
Selametle...... |
|
. (no login) 212.156.124.73 | Bu konu gerçekten de önemlidir ve Kuran mı, Kur'an mı? | August 8 2001, 8:03 PM |
Kuran Mahluk mudur? Yoksa
Kur'an, Zikr midir, Kutlu Okunak mıdır?
Kuran Emr_i İlahi midir? Yoksa
Kur'an müttakiler/sakınmak isteyenler için akli bir Öğüt müdür?
Akli midir? Nakli midir? NaAkli midir?
Şeriat nedir?
Ahlaki midir? yoksa
Herbakımdan topyekun bir Emr_i İlahi, uygulanması zaruri ve uyulmaması şiddetle tecziyeyi mutlaka gerektiren Dinci Sistem midir?
Kader Nedir?
Ezelden yazılmış ve artık Kalem kurumuş mudur?
Yoksa ki Kader her an Rabbin ölçü ve değerlerine göre, takdirine göre yeniden yazılmakta mıdır?
Ve yeniden yazımında denizler mürekkeb olsa Rabb'in Sözleri/anlamları hiç bitmez tükenmez midir?
İlaahire...
Bunun gibi özler hep sormuş olduğunuz soruda yatıyor.
Sevgiyle |
|
HACI (no login) 205.188.196.22 | BU KONUDA HRISTIYANLIK VE ISLAM'IN TUTUMLARI BIRBIRINE KARSIDIR. | August 9 2001, 4:46 PM |
Bir kac tartisma sonra konu hemen dagilmis.. Ben yine hatirlatiyorum Yalniz'in sorusunu.. Ben bu konuda daha onceleri fikir yuruttugum icin, bu konu ile ilgilendim. Soru su;
"Allah evrene her an müdahale ediyormu yoksa sistem baştan ayarlanmış mıdır? Yani bir saat gibi. Saat baştan kurulup sonra kendi halinemi bırakılmıştır?
Nedersiniz...... "
Bence Kur'andan gosterilen ayet bu sorunun tam karsiligi degil. Neden degil. Cunku Allah kanunlarini saptamis ve dunya o kanunlar muvacehesinde saat gibi calisiyor. Evet, Allah belki yaratiyor ama, bizzat mudahale ederek degil.
Ayni zamanda Allah ve ozgur iradeye inaniyorsaniz, buna da inanmaya mecbursunuz. Yoksa insanlar birer kole veya piyondan, Allah ise, kotu bir tanrindan baska bir sey olamaz.
Surekli olarak Allah'in mudahalesi altinda olan bir evren Allah kavrami ile bagdasmaz. Allah gelecegi degistirmez. Degistirmesi icin bir nedeni yoktur. Zaten bilmekte degil midir gelecegi? Neden mudahale etsin ve degistirsin? Buna mantikli bir yanit vermek cok zordur. Allah insanlara mudahale ettigi an gucunden kaybetmektedir. Onlari ve gelecegi bilmedigi anlasilir. Yalniz ozel bir durum vardir. O da Allah'in gelecegi bilmek istememesidir. Hristiyanlara gore Allah gelecegi bilebilir ve bilir ama, bilmek istemez. Eger bu dogru ise, Allah insanlara mudahale edebilir. Islam'a gore ise Allah insanlara mudahale etmemelidir. Islam'daki Allah kavrami buna karsidir.
Sadece bu noktadan hareketle Islam'in daha bilimsel oldugu ileri surulebilir ama, bizim kafasiz mollalar ellerindeki olanaklari yeterince degerlendirmekten uzak gafillerdir.
|
|
hiç (no login) 212.156.123.217 | Dünyaya gelmemden bu güne yaşantımı düşünüyorum da | August 9 2001, 4:52 PM |
Tümüyle kaderimi çizen olaylar raslantılarla dolu ve bunları da Allah'ın bize ve evrene müdahalesi olarak görüyorum
İşte gerçek böyle
kalınız esenlikle |
|
HACI (no login) 205.188.196.22 | KIME GORE GERCEK.. HER INANAN ICIN FARKLI BIR GERCEK MI VAR? | August 9 2001, 4:55 PM |
Onlar sana gore olan gercekler.
Bana gore farkli gercekler vardir.
Kac Allah'dan bahsediyoruz.
Her kes icin bir Allah olabilir mi?
Allah varsa eger, evrene ve insanlara mudahale etmeyecek kadar mantikli ve sevecendir.
|
|
Ergenekon 1 (no login) 217.226.110.254 | Yaradan her seyin hesab1n1 ince hesaplam1stir | August 9 2001, 11:24 PM |
Sistem bastan ayarlanm1st1r.Sonradan müdaheleyi düsünmek ,tanrinin gücüyle celisir.
Kainattaki yaratilan sistemlerde ariza yasamlar1 bittiginde olacaktir.
Örneyin günesteki enerji bittiginde.
Bol kepce dosluk
Er gene kon 1
Hersey yok olacak ,yeni bir olusum baslayacakt1z.
|
|
| Current Topic - ALLAH EVRENE HER AN MÜDAHALE EDERMİ YOKSA SİSTEM BAŞTAN AYARLANMIŞ MIDIR? |
|
|