YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

Taşınanlardan...(Tavanarasından) 1

August 10 2001 at 2:00 PM
  (no login)
from IP address 212.174.161.12

Ya arkadaşlar ben aşağıdaki bölümde küfüre rastlayamadım..
Tekrar okuyacağım..
Siz de inceler misiniz ?
Neden silindiler acaba?

Sevgiler saygılar

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
paksu

213.153.161.54 BU YAZI ......PARÇA HALİNDEDİR ( 1 )
No score for this post August 9 2001, 3:18 PM

ALTERNATİFORUMDA KÜFREDENLER; BU KÜFÜRLERE ÖNCELİKLE KENDİLERİNİN LAYIK OLDUĞUNU KABULLENENLERDİR.
<< Previous Topic | Next Topic >> İndekse geri dön

ALLAH BIR PUTTUR, MUSLUMANLIK PUTPERESTLIKTIR.
March 12 2001 at 8:00 PM HACI
from IP address 151.203.59.18

--------------------------------------------------------------------------------

MUSLUMANLIGIN ASLI PUTPERESTLIKTIR;

Mekkeliler kabede cesitli putlara taparlardi. Bunlardan biri Allah idi. Allah butun putlarin anasi idi. Bu putlardan bazilari sunlardir. Al-lat (Gunes), Al-Uzza (Venus) ve Manat (kismet)... Arap musriklerinden bazilari Hristiyanlik ve Yahudilikdeki tek tanriya tapmaya ozeniyorlardi. Muhammed onlarin etkisi altina girmisti..
Arap putlarinin anasi olan Allah Muhammed tarafindan tek put olarak secilmistir..
Allah bir puttur ve Muslumanlik putperestligin devamidir...

Edit Message Delete Message Respond to this message

Author Reply
NeyzenKemal

212.252.1.182 Sevgili Haci, Müşriklerin Bereket Tanrıçası Kibele'den mülhem Hubel Putu'nu unutmuşsun March 12 2001, 8:28 PM

Unutmuşsun. Arablar ataerkil olduklarından Kibele' AnaTanrıça'sını Erkekleştirip Hubel adıyla kutsuyorlardı. Zümmer Suresi'nde Müşriklerin Putları Allah'a yaklaşmaya vasıta saydıklarını anılmaktadır.
Sevgiyle

ZÜMER SURESİ (59/39.)

Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla...
39(59.):1. Bu Kitap'ın indirilişi Aziz ve Hakim olan Allah'tandır.
39(59.):2. Emin ol, bu Kitap'ı biz sana hak olarak indirdik. O halde, dini yalnız Allah'a özgüleyerek O'na kulluk/ibadet et!
39(59.):3. Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'ndan başkasını veliler edinerek, "biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz.
39(59.):4. Eğer Allah bir çocuk edinmek isteseydi, yaratmakta olduklarından dilediğini seçerdi. Böyle birşeyden arınmıştır O. Allah'tır, Vahid'dir, Kahhar'dır O.
39(59.):5. Gökleri ve yeri hak olarak yaratmıştır. Geceyi gündüzün üstüne çekip örtüyor; gündüzü de gecenin üstüne sarıp dürüyor. Güneş'i ve Ay'ı bir buyruğa boyun eğdirmiştir. Hepsi, belirlenmiş bir süreye kadar akıp gider. Gözünüzü açın; Aziz'dir O, Gaffar'dır.
39(59.):6. Sizi bir tek canlıdan yarattı; sonra o canlıdan onun eşini vücuda getirdi. Ve sizin için davarlardan sekiz çift indirmiştir. Sizi annelerinizin karınlarında üç karanlık içinde, bir yaratıştan öbürüne geçirerek oluşturuyor. İşte Allah! Budur sizin Rabbiniz! Yalnız O'nundur mülk ve saltanat! İlah yoktur O'ndan başka! Hal böyle iken nasıl oluyor da gerçeğin tersine döndürülüyorsunuz?!
39(59.):7. Eğer nankörlüğe saparsanız şu bir gerçek ki, Allah size muhtaç olmayacak bir Gani'dir. O, kulları için inkar ve nankörlüğe razı olmaz. Eğer şükrederseniz bunu sizin için rızasına uygun bulur. Hiçbir günahkar bir başkasının günahını yüklenmez. Sonunda dönüşünüz ancak Rabbinizedir. O size, işlemiş olduklarınızı haber verecektir. O, göğüslerin saklamakta olduklarını çok iyi bilir.
39(59.):8. İnsana bir zarar/zorluk dokununca, Rabbine yönelerek O'na dua eder. Sonra ona bir nimet lütfettiğinde, önceden O'na yalvarmakta olduğunu unutur, O'nun yolundan saptırmak için Allah'a eşler, ortaklar isnat eder. De ki: "Birazcık nimetlen küfrünle! Hiç kuşkusuz, sen, ateş halkındansın."
39(59.):9. Böyle birisi; gece saatlerinde secde ederek, ayakta durarak ibadet eden, ahiretten korkan, Rabbinin rahmetini uman biri gibi midir? De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler eşit olur mu? Ancak gönül ve akıl sahipleri düşünüp ibret alır."
39(59.):10. Tarafımdan söyle: "Ey iman eden kullarım, Rabbinizden korkun! Bu dünya hayatında güzel düşünüp güzel davrananlara güzellik vardır. Allah'ın toprağı/yeryüzü geniştir. Sadece sabredenlere, ücretleri hesapsız ödenecektir."
39(59.):11. De ki: "Bana, dini yalnız Allah'a özgüleyerek, O'na ibadet/kulluk etmem emredildi."
39(59.):12. "Ve bana, müslümanların ilki olmam emredildi."
39(59.):13. De ki: "Eğer Rabbime isyan edersem büyük bir günün azabından korkarım."
39(59.):14. De ki: "Ben, dinimi yalnız kendisine özgüleyerek, Allah'a ibadet ediyorum."
39(59.):15. "Siz O'nun dışında dilediğinize kulluk/ibadet edin." De ki: "Hüsrana uğrayanlar, kıyamet günü hem kendilerini hem de ailelerini hüsrana atanlardır. Dikkat edin! Apaçık hüsranın ta kendisi işte budur."
39(59.):16. Onların üstlerinde ateşten gölgeler, altlarında da gölgeler vardır. İşte Allah, kullarını bundan korkmaya çağırıyor. "Ey kullarım, benden korkun!"
39(59.):17. Tağuttan, ona kulluk etmekten kaçınıp Allah'a yönelenlere müjde var. Muştula kullarına!
39(59.):18. Onlar ki, sözü dinler de en güzeline uyarlar. İşte bunlardır, Allah'ın kılavuzladıkları; işte bunlardır, akıl ve gönül sahipleri.
39(59.):19. Üzerine azap sözü hak olanı, ateşe dalmış olanı sen mi kurtaracaksın?
39(59.):20. Hayır, kurtaramazsın! Rablerinden korkanlara gelince, onlar için üstüste bina edilmiş odalar var; altlarından ırmaklar akar. Allah'ın vaadidir bu, Allah vaadine ters düşmez.
39(59.):21. Görmedin mi, Allah gökten bir su indirdi de onu toprak içindeki kaynaklara ulaştırdı. Sonra onunla çeşitli renklerde ekinler çıkarıyor. Sonra ekin kurur da sen onu sararmış görürsün. Sonra da onu kuru ufantı haline getirir. İşte bunda, akıl ve gönül sahipleri için mutlak bir ibret var.
39(59.):22. Allah'ın, göğsünü İslam'a açtığı kimse, Rabbinden bir ışık üzerinde olmaz mı? Allah'ın Zikri'ne/Kur'an'a karşı kalpleri katılaşmış olanlara yazıklar olsun! İşte onlardır, açık sapıklık içindekiler.
39(59.):23. Allah, sözün en güzelini, birbirine benzer iç içe ikili manalar ifade eden bir Kitap halinde indirmiştir. Rablerinden korkanların ondan derileri ürperir. Sonra da hem derileri hem de kalpleri, Allah'ın Zikri/Kur'an'ı karşısında yumuşar. Bu, Allah'ın kılavuzudur ki, onunla dilediğini/dileyeni hidayete erdirir. Allah'ın saptırdığına gelince, ona kılavuzluk edecek yoktur.
39(59.):24. Zalimlere, "kazanmış olduğunuzu tadın!" denildiğinde, kıyamet günü o kötü azaptan yüzünü kim koruyabilir?
39(59.):25. Onlardan öncekiler de yalanlamıştı. Fakat azap kendilerine, hiç farkında olmadıkları bir yerden geldi.
39(59.):26. Allah; onlara dünyada rezilliği tattırdı. Ahiretin azabı ise elbette daha büyüktür. Bir bilselerdi!...
39(59.):27. Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
39(59.):28. Bunu, eğri-büğrüsü olmayan Arapça bir Kur'an olarak indirdik ki, korunup sakınabilsinler.
39(59.):29. Allah; hakkında birbiriyle didişen ortakların bulunduğu bir adamla, bir tek ere teslim olan bir adamı örnek verdi. Örnek olarak bu ikisi eşit olur mu? Hamd, yalnız Allah'adır. Ama onların çokları bilmiyorlar.
39(59.):30. Hiç kuşkusuz sen de öleceksin, onlar da ölecekler.
39(59.):31. Sonra siz, kıyamet günü Rabbinizin huzurunda davalaşacaksınız.
39(59.):32. Allah hakkında yalan düzenden ve kendisine gelen doğruyu yalanlayandan daha zalim kim vardır? Cehennemde kafirler için bir barınak yok mu?
39(59.):33. Doğruyu getirene ve onu tasdikleyene gelince, işte böyleleri, korunanların ta kendileridir.
39(59.):34. Rableri katında onlar için diledikleri herşey vardır. İşte güzel düşünüp güzel davrananların ödülü budur.
39(59.):35. Böylece, Allah onların yaptıklarının en kötülerini örtecek, ödüllerini, yaptıklarının en güzeliyle verecek.
39(59.):36. Allah, kuluna Kafi değil mi, yetmiyor mu? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah kimi saptırırsa artık ona kılavuzluk edecek yoktur.
39(59.):37. Allah'ın kılavuzluk ettiğini ise saptıran olamaz. Allah Aziz ve intikam alıcı değil mi?
39(59.):38. Onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, yemin olsun "Allah!" diyecekler. De onlara: "Peki Allah dışındaki yakardıklarınız hakkında ne diyorsunuz? Allah bana bir zarar vermek istese, O'nun vereceği zararı uzaklaştırabilirler mi? Yahut bana bir rahmet dilese, O'nun rahmetini tutabilirler mi?" De ki: "Bana Allah yeter! Tevekkül edenler O'na dayanıp güvenirler."
39(59.):39. De ki: "Ey toplumum! Yapabildiğinizi yapın; ben de kendi işimi yapacağım. Yakında bileceksiniz,
39(59.):40. Kime geliyor rezil edici azap, kime iniyor bitip tükenmeyen azap!"
39(59.):41. Kuşkusuz, bu Kitap'ı biz sana insanlar için hak olarak indirdik. Artık kim doğru yolu seçerse kendi lehinedir; kim de saparsa kendi aleyhine sapmış olur. Sen onlar üzerine vekil değilsin.
39(59.):42. Allah, canları, ölümleri sırasında alır, ölmeyenleri de uykuları sırasında. Sonra, haklarında ölüm hükmü verdiklerimi alıkoyar; ötekileri, belirlenen bir süreye kadar salıverir. Bunda, iyice düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.
39(59.):43. Yoksa Allah'tan başka şefaatçılar mı edindiler? De ki: "Onlar hiçbir şeye sahip olmayan/hiçbir şeye gücü yetmeyen, aklını da işletmeyen varlıklar olsalar da mı?"
39(59.):44. De ki: "Şefaat, tümden ve sadece Allah'ındır. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O'nundur. Sonunda O'na döndürüleceksiniz."
39(59.):45. Allah yalnız başına anıldığında, ahirete inanmayanların kalpleri nefretle ürperir; O'nun dışındakiler anıldığında ise hemen müjdelenmiş gibi sevinirler.
39(59.):46. De ki: "Ey Allah'ım! Ey gökleri ve yeri yaratan, ey görülemeyeni ve görüleni bilen! Sen hüküm vereceksin kulların arasında, ihtilaf ettikleri şeyler hakkında."
39(59.):47. Eğer yerdekilerin tamamı ve beraberinde bir o kadarı, zulmedenlerin olsa, kıyamet günü azabın kötülüğünden kurtulmak için tümünü mutlaka fidye verirlerdi. Çünkü hiç hesaba katmadıkları şeyler, Allah tarafından karşılarına çıkarılmıştır.
39(59.):48. Kazanmış olduklarının çirkinlikleri, önlerinde belirmiş; alay edegeldikleri şey kendilerini sarıvermiştir.
39(59.):49. İnsana bir zorluk/zarar dokunduğunda bize yalvarır-yakarır; sonra ona bizden bir nimet lütfettiğimizde şöyle der: "Bu bir ilim sayesinde verildi bana!" Hayır, öyle değil; o bir fitnedir ama onların çokları bilmiyorlar.
39(59.):50. Onlardan öncekiler de bunu söylemişlerdi ama kazandıkları şeyler kendilerine hiçbir yarar sağlamamıştı.
39(59.):51. Sonunda, kazanmış olduklarının çirkinlikleri yakalrına yapışmıştı. Şunların zulmedenlerine de kazandıklarının kötülükleri gelip çatacaktır. Ve onlar kimseyi aciz de bırakamayacaklar/onlar bunu etkisiz de bırakamazlar.
39(59.):52. Bilmediler mi ki Allah, rızkı dilediğine açıp yayar da kısıp daraltır da. İman eden bir toplum için bunda elbette ibretler vardır.
39(59.):53. De ki: "Ey öz benlikleri aleyhine sınırı aşan/aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Allah, günahları tümden affeder. Çünkü O, mutlak Gafur, mutlak Rahim'dir.
39(59.):54. Azap yakanıza yapışmadan Rabbinize dönüp O'na teslim olun. Sonra size yardım edilmez.
39(59.):55. Farkında olmadığınız bir sırada, azap ansızın karşınıza çıkmadan önce size Rabbinizden indirilenin en güzeline uyun!
39(59.):56. Benlik şöyle diyecektir o zaman: "Allah'a karşı aşırı gitmem yüzünden başıma gelenlere bak! Alay edip duranlardan biriydim doğrusu!..."
39(59.):57. Yahut şöyle diyecektir: "Allah bana kılavuzluk etseydi elbette ben de korunanlardan olurdum."
39(59.):58. Azabı gördüğünde şöyle de konuşacaktır: "Bana bir kez daha imkan verilseydi de güzel düşünüp güzel davrananlardan olsaydım!"
39(59.):59. Hayır, olmaz! Ayetlerim sana geldi de onları hemen yalanlayıverdin; büyüklük tasladın ve kafirlerden oldun.
39(59.):60. Allah'a yalan isnat edenleri, kıyamet günü yüzleri simsiyah halde görürsün. Kibirliler için cehennemde bir barınak mı yok!
39(59.):61. Korunup sakınanları Allah, kendi başarıları yüzünden kurtarır. Ne kötülük dokunur onlara ne de kederlenirler.
39(59.):62. Allah Haalik'tir, herşeyin yaratıcısıdır. Herşey üzerine vekil olan da O'dur.
39(59.):63. Göklerin ve yerin kilitleri/anahtarları O'nundur. Allah'ın ayetlerini inkar edenler, hüsrana uğrayanların ta kendileridir.
39(59.):64. De ki: "Bana, Allah'tan başkasına kulluk etmemi mi emrediyorsunuz, ey cahiller!?"
39(59.):65. Andolsun, sana da senden öncekilere de şu vahyedilmiştir: Eğer şirke saparsan amelin kesinlikle boşa çıkar ve mutlaka hüsrana düşenlerden olursun.
39(59.):66. Başkasına değil, sadece Allah'a kulluk/ibadet et; şükredenlerden ol!
39(59.):67. Allah'ı, kadrine/şanına yaraşır şekilde tanıyamadılar. Oysaki kıyamet günü, yeryüzü tamamen O'nun avucudur/avucundadır; gökler de O'nun sağ elinde/kudretinde dürülmüş haldedir. Şanı yücedir O'nun; arınmıştır onların ortak koştuklarından.
39(59.):68. Sura üflenmiştir; Allah'ın dilediği kimseler dışında göklerde kim var, yerde kim varsa çarpılıp yere yıkılmıştır. Sonra sura bir daha üflenmiştir. İşte hepsi ayağa kalkmış bakıyorlar.
39(59.):69. Yeryüzü, Rabbinin nuruyla parıldamış, Kitap ortaya konmuş, peygamberler, tanıklar getirilip aralarında hakla hüküm verilmiştir. Onlar asla haksızlığa uğratılmazlar.
39(59.):70. Herkesin yapıp ettiğinin karşılığı tam verilir. O, onların neler yaptıklarını daha iyi bilmektedir.
39(59.):71. İnkar edenler bölük bölük cehenneme sevk edilirler. Oraya geldiklerinde onun kapıları açılır ve cehennem bekçileri onlara şöyle derler: "Size, içinizden resuller gelmedi mi ki, Rabbinizin ayetlerini karşınızda okusunlar ve sizi şu gününüze kavuşmanız hususunda uyarsınlar?" Onlar: "Evet, derler, geldiler ama inkarcılar hakkında azap hükmü hak oldu."
39(59.):72. Şöyle denilir: "Girin cehennemin kapılarından! Orada sürekli kalacaksınız. Büyüklük taslayanların barınağı ne de kötüymüş!"
39(59.):73. Rablerinden korkanlar da bölükler halinde cennete sevk edilirler. Oraya geldiklerinde, cennet kapıları da kendilerine açıldığında, oranın bekçileri onlara şöyle derler: "Selam size! Tertemizsiniz. Hadi girin şuraya, sürekli kalıcılar olarak!"

39(59.):74. Onlar da şöyle derler: "Hamd olsun o Allah'a ki bize vaadini yerine getirdi, bizi yeryüzüne mirasçılar yaptı. İşte cennetten istediğimiz yerde konaklıyoruz. İş yapıp değer üretenlerin ödülü ne de güzelmiş!
39(59.):75. Melekleri de arşın çevresini kuşatarak Rablerinin hamdiyle tespih eder halde görürsün. Aralarında hakla hüküm verilmiştir. Nihayet şöyle denir: Hamd alemlerin Rabbi'ne özgüdür!

Yaşar Nuri ÖZTÜRK Meali

Edit Message Delete Message

brek

62.29.32.43 allah put mu March 13 2001, 1:38 AM

put un tanımını yaparmısın
sevgili haci

heykel meykel olarak değil

ıstılah manasını

Scoring disabled. You must be logged in to score posts.

paksu

213.153.161.54 2
No score for this post August 9 2001, 3:20 PM

HACI

24.147.185.127 PEYGAMBERIMIZIN OVDUGU SEVILEN SAHSIYETLER UZERINE.. March 13 2001, 1:48 AM

Incil.com'da bu iletimi yanitlayan Zeyd nickli sahsiyet bakin bana nasil bir yanit verdi. Efeeem benim adim Omer orada, bilmeyen yok ya...
---------------------------------------------------
Zeyd wrote:
>Delil getir..Biz nasıl delilleriyle ispat ediyorsak siz de ispat edin sayın Ömer..Halbuki Hıristiyanlığın putperestlikle ilgili olan yazılarıma hıristiyan arkadaşlardan da tasdik ve itiraf gördüm,hatta ilave bile yaptılar..(isamesih.org ta..)
>
>Kaldı ki..Lat,Menat ve Uzza putlarının ne olduğunu bile bilmiyorsun..Peygamberimizin hadisleriyle de sabittir ki,bu kişiler eskiden yaşamış çok önemli,sevilen şahsiyetlermiş(Peygamber olabilirler)..Zamanla bu sevgi,evlerde bunların,heykellerini,resimlerini yapmaya vesaireye kadar vardırmış..Geçen kuşaklar,atalarından aldıkları bu mirası daha değişik bir şekilde anlamışlar ve bunları kendilerine ahirette şefaatçi kılmaya ve tapınmaya kadar vardırmışlar..İslamiyette de bu yüzden evin içinde heykel ve suret resmi barındırmak yasaklanmıştır..İşte işin doğrusu budur..
>
>Öyle çamur at,lekesi kalsın zihniyetiyle hiçbir yere varılmaz..
----------------------------------------------------
Bunu uzerine ben onu asagidaki sekilde yanitladim...

Keh keh keh...

Peygamberimizin itiraflarina sahitlik ediyoruz...
Neymis efendim.. Lat, Menat ve Uzza eskiden yasayan sahsiyetler mis mis!
Muhammed'den bir kazik daha...
Ne muthis adammis beeee.... helal olsun!!..
Yarin musluman olacam..
Bu durumda Muhammed Isa'dan cok daha kurnaz gibi duruyor....
Eger birini sececeksem, Isa'yi neden seceyim...
Mantikli bir secenek degil... Hissi bir secenek, hristiyan olmak..
Musluman olmak cok daha mantikli bir secenek.....
Ateizm ise, ahlaki bir secenek......
Her ihtimale karsi, ben ateist kalayim.... Ahlakim bozulsun istemiyorum..
Keh keh keh...
Selam ve sevgiler Zeyd....

Omer..

HACI _ALI

24.43.153.113 ALLAH'IN VARLIGI March 13 2001, 1:49 AM

SEVGILI HACI

PUT insanlarin elleriyle yapip TAP'tiklari heykelcikler'dir!...Veya benzeri olan nesenlerdir!...
ALLAH (C.C) senin gozunde bir IMAGI olmaz!...Sen O'nu ancak yaratigi su kainaat'ta ki guzelliklerde gormen mumkun'dur!...Cunku seni su halinle gormen mumkun olamaz!...Hal boyle olunca nasil O'nu put yapabiliyorsun?...Biz O'na IBADET ederken bizim onumuzde hic bir PUT varmi ki Sen Putpestlik dersin?...
Budist,hundu ve digerleri elleriyle yaptiklari nesnelerin onunde ona tapinirlar!...Bizim bunlarla aramizdaki olan farki soylermisin?...

Selam,Sevgi ve Dua Ile..

Haci

24.147.185.127 HEPINIZ PUTPERESTSINIZ... March 13 2001, 2:02 AM

Sevgili Haci Ali:
Allah isimli put eski Arap tanrilarindan biridir.. Bu sadece buyuk bir tesaduf mudur, yoksa...... Aksini dusunemiyorum bile........
Kime tapiyorsunuz siz.. Eski bir Arap tanrisina...
Ister putu onunuze alin, ister imgesi zihninizde canlansin...
Ne farkeder..
Korkarim hepiniz putperestsiniz...

Not:
Ama bunlar benim muslumanligi kabul etmemem icin onemli bir neden olusturmuyorlar. Benim putperestlikle alip veremedigim yok.... Benim baska nedenlerim var.. Onlari bilmek istemezsiniz...

Peki, itiraf ediyorum.. Ben putperestligi muslumanliga yegliyorum.. Dogrusu bu.. Cunku putperestlerden hicbir zarar gelmiyor..
Bana muslumanligin putperestlik oldugunu soyleyin, hemen musluman oluyorum..
Soz.. Hemen......

Haci

brek

62.29.32.60 haci ne diyor March 13 2001, 9:12 PM

sayın zeyd arkadaş gerçekten pek çok ahlaki erdemlere sahip bir insanmış
yada oldukça sabırlı biri
verdiği cevabı benimkilerden ayrı düşünemiyorum
ama şu haci nin sözlerindeki çelişkileri
gördükçede hayrete düşüyorum
hem müslümanlık putperestliktir diyor
hemde buna beni inandırın diyor

burda insanlar yeterince dürüst değilmi
yoksa sayın zeyd arkadaşımız mı dürüslüğün sınırlarını hayli aşıyor

yok sayın haci
islam olman çözüm olmayacaktır
önce insanlık

bu dine girmeyi aklınıdan bile geçirme
bu dinin sınırlarına dahil olman için
islamın putperestlik olduğunu söylecek bir müslüman tanıyamam

gak

212.252.3.135 kavram March 13 2001, 11:54 PM

idolatrie paganizm değğildir
idolatriede
doğrudan
tek bir kutsal forma
(kabe içindeki formlar gibi)
tapım vardır

paganizmde ise
bir imgenin
biçimlenişi sözkonusudur

öncel olan
imgedir yani
mesela afrodit

afroditin
şeklü şemali
onun sembolünü yapanın hayal gücüne bağlıdır

ama
idolatrie de
tapınılan maddi formun kendisinin kudsiyeti vardır
bu nedenle çoklukla
bir göktaşı
bir mağara
bir kaya
olur
zaman zaman da yapıcısı unutulmuş
bir heykel

paganizm de
idol her mekanda kopyalanabilir ve evlerde bir örneği bulunabilir

ama idolatrie de
idol
tektir
ona tapınmak için
bizzat ona gitmek
gerekironu görmek gerekir

ama bu iki kavram da birbirinden bağımsız değildir
idolatrie
paganizmin ilkel biçimidir
paganizmde
ıconolatri
olarak uzun süre yaşamıştır
hala da yaşamaktadır..

Kutsallığı
her form
bir puttur

tüm inanç sistemlerinde
yaratıcı ve güçlü bir tanrı yanısıra
mutlaka onun yanına yamanmış
kutsallıklar bulunur.

Bunların bir form olması
put olmasına sebep olur..

Bu anlamda
sancak ı şerif
name-i saadet
lihye i saadet
dendan ı saadet
hırka i saadet

birer puttur

isa ikonaları
birer puttur

azizlerin heykelleri birer puttur..

Bu durumda
sevgili haci nin tanımına katılmak mümkün değildir
amma velakin

put eğer mabud
anlamında kullanılıyor ise
ibadet edilen herşey de puttur

sanırım
haci
iman sahiplerini zorluyor biraz
islamın formlar içinde sıkışıp kalması
hatta gittikçe içi boşaltılmış bir formdan başka birşeye bemzememesi
belki de
iman sahibi olduğunu deklare edenlerden çok onu üzüyordur kim bilir..

haci nin pekçok yazısından benim anladığım
belki de şöyle özetlenebilir:
"Müslümanlar artık allaha değil islama tapıyorlar, bu ise artık bir formdan öte birşey değil, dolayısı ile putatapıyorlar"

bu anlamda islam bir idolatrik bir tapımdır denebilir.

belki de yanlış anlıyorum

sevgiyle

Bulent Sahin

193.192.101.242 Ama Hangi Islam? March 14 2001, 2:03 AM

iyi de Hangi Islam.

Sosyolojik islami diyorsan gak...
haklisin
Ama senin soyledigin tum irili ufakli paganist ogeye karsi cikmis bir inanan olarak
islam tarihindeki
ibn-i teymiyye'yi
selefilik
vahhabilik
ve Kurana donus hareketlerini
Cemaleddin Afganiyi
Abduh'u
Seyyid Kutub'u
Ali Seriati'yi
Ercumend Ozkan'i
unutmazsin herhalde

onlar ve ben bahsettigin Sosyolojik islama savas acmis kisileriz...

Tek Tanrinin Sinifsiz toplumunun ozlemcileriyiz her turlu paganist sinifsal baskinin olmadigi utopyanin...

Selam Gak...

bedirhan

212.29.64.151 Untitled March 14 2001, 2:18 AM

sevgili bülent
sana katılıyorum
ama oraya abduh gibi
oryantalislerden etkilenmiş birini niçin
ilave ettin
bilerekmi bilmiyerekmi

bunun dışında ütopyadan kastın ne
ütopyanın peşinde koşulmaz
ideallerin peşinde koşulur
yukardaki saydıgın isimlerin
çogu ütopyaklarının peşinde degil
zorda olsa ideallerinin
peşinde koşmuşlardır
bunlara ütopya dersek
mücadeleninde bir anlamı kalmaz
öyle deyilmi

selam sevgi ve dua ile..............

paksu

213.153.161.54 3
No score for this post August 9 2001, 3:22 PM

HACI

24.147.185.127 MUSLUMANLIGIN KOKENI HAKKINDA... March 14 2001, 2:58 AM

Islam'in putperestligi kesin..
Yalniz baslangicindan degil, ayni zamanda putperestlige karsi olan asiri tepkisinden belli ki, Islam ile putperestlik arasinda ilginc bir iliski var.
Putperestilik Islam'in kokeninde yer aliyor. Hristiyanligin baslangici ile putperestligin hic bir iliskisi yok.. Bu nedenden dolayi, hristiyanlarin putlarla alip veremedigi yok.. hatta putlari ikon olarak kullanabiliyorlar.. rahatlikla... bir ard dusunceleri olmadan...
Muslumanlar ise bu konuda cok tedbirli ve tenakuzlu.. Neden acaba?
Kendilerine putperest denecek diye cok korkuyorlar.
Ben denedim ve sonucu gordunuz.. Muthis bir tepki.. Ama neden?....
Cunku muslumanligin temeli putperestlik, hristiyanlligin degil... Hristiyanligin kokeni direkt olarak yahudilige dayaniyor.. Muslumanlik ise putperestlige..
Hristiyanlik yahudilikten kaynagini alan bir din.
Muslumanlik ise putperestlikten..

Evet, evet, yine begenmediniz beni.. biliyorum..
Ama ne yapabilirim? Bunlar benim naciz dusuncelerim..
Bagislayin ne olur..

Butun bunlar Taliban vahsetini aciklayabiliyor..

gak

212.252.3.135 haci yi anlamaya çalışmak March 14 2001, 9:12 AM

Haci nin tanımında
putperestlik
her dinin tarihsel temelinde vardır.

İslam ve diğer dinler bunu
yoldan çıkma
saptırma olarak görürler

musanın buzağısı
hristiyanlığın
ikona tartışmaları gibi

bu konuda hemfikir değiliz
yani
bu islama özgü bir durum değil

hatta denilebilir ki
peygamber dönemi sonrası
hristiyanlığa özenen
roma imparatorluğuna özenen
islam erkinin
deformasyonunun sonucudur

Ama haci
uslup konusunda
şuna dikkat çekiyor yanılmıyorsam:
eğer bir müslüman budizm in kutsal formlarına rahatça put diyebiliyor, yada bu inancı putperestlik olarak tanımlayabiliyor ise, bir tanım anlamında değil bir aşağılama analmında islam iççin bu sözcüğün algılanması, islamı haci nin gözünde put gibi savunulmasını oluşturuyor.

bir önceki yazımızda da dediğimiz gibiFormlara karşı
form tapımına karşı olan islamın
namazın şekl ü şemali
ritüellerdeki bugün ülkelere göre ve mezheplere göre farklı olan uygulamalarına rağmen bu ritüellerin form olarak kutsanması
İslamın içinde
islam öncesinden de sayısal olarak fazla putun tapıma giridğini gösteriyor.

Bunlardan biri de allah kelamı olduğu söylenen mushaf.
Peygamberin sakalının biçimi apaçık kula ait bir form
ama kutsanıyor

Bu algıda bir inançta zorunlu olarak en kutsal öge yaratıcı tanrı da bu psikoloji dışında zaten algılanamaz.

Haci de bunu biraz sert bir uslupla ortaya koyuyor. Yani peygamberin hırkasına orasını burasını süren için o peygambere vahiy veren allahın da Put algısı dışında algılanamayacağını ortaya koyuyor.

Ama tarihsel bir bilinçaltımıdır bu yoksa dinin doğrudan vaazı mı?

Bence cahiliye döneminin elbet etkisi var, Peygamber sonrası uygulamalrda bu açıkça geriye gidiş olarak ortaya çıkıyor. Ama Böylesi bir genel tanım doğrusu bir din olarak islamın vaazına uymuyor bence.

BUrada şu ayırım da çok önemli, gak islamın kitabını referans alıyor. BU bağlamda İslamı bu refransla tanımlıyor.

Fakat bilindiği gibi
islamın bundan ibaret olmadığı fikrinde pekçok dostumuz
var.

Eğer islam
Peygamberin sünneti
hedisleri
hatta peygamber sonrası 4 halifenin yorum ve uygulamaları ile
tamamlanmış bir din olarak görülüyor ise
Haci nin tanımına da
bu görüşteki iman sahipleri
bir tez, bir savunu ötesinde
bakamazlar..

Oturur tartışırlar
putperest aşağılayıcı bir söz değil
bir inanç sonuçta
bir tanım

bunu da
herkesten çok
onların yapmaya olanakları var
niye?

Çünkü
Haci ile referansları aynı..

İslamı
hadis sünnet sehabe halife kuran
içinde tanımlayanlar
aynı tanımlardan yola çıkan haci nin
islamı
bir inanç katagorisinde tanımlamasına
verdikleri tepki ile
Haci nin tanımını onaylamış
oldular

haci de
keh keh
kenardan gülüyor..

Dediğim gibi aslen Haci de birşeyi tartışmıyor, zekice bir planı uyguladı
ve sonuç aldı

İman sahiplerine göre de
yaşama ilişkin herhangi tercih edilen
bir yol
bir düşünce
Din olarak tanımlanıyor
sık sık
ateizmin
bir din oluşu sözkonusu ediliyor

Ateistler buna kızıyor mu
hayır
onlara göre niye olmadığını oturup anlatıyorlar

şimdi sıra iman sahiplerinde
oturun allahın bir put olmadığını haci ye anlatın...

Ali Basaraner

203.26.23.10 Bir dakika March 14 2001, 12:46 PM

Yaw kimsenin birseye taptigi falan yok.

Tanriya tapinilmaz.

Allaha tapinilmaz.

Islama tapinilmaz.

Bize tapinilacak Tanri yoktur deniliyor.

Allaha tapin denilmiyor ki!

Her kes ibadeti kendisi icin yapar.

Allahi memnun etmek icin degil.

Allahin bizim ibadetimize ihtiyaci yok!

selamlar.

gak

212.252.3.136 allaha tapınılmaz mı? March 14 2001, 1:12 PM

Senin tapmak dediğinden
tapınca
Tap tap diye ses gelen bişi anladım

yanılıyormuyum?

ibd tapmak
ibadet tapım, tapınç
ibadethane tapınak
mabud tapınılan
ubudiyet tapınma
abid tapınanlar

benim anladığımdan
da ses gelir de

tap tap diye değil

sevgiyle

Bulent Sahin

193.192.110.47 Muhammed Abduh Oryantalist Dumeninde Bir Modernist degil Kuran Ekseninde bir Islahcidir. March 14 2001, 6:10 PM

Sevgili Bedirhan,
Muhammed Abduh'un oryantalistlerden etkilendigini soyluyorsun...

iyi de etkilenmek nedir?

Tefsir tarihi boyunca bi suru alim israiliyyattan etkilenmisler Talmud hikayelerini aynen yorum diye islama sokmuslar da Muhammed Abduh Oryantalistlerden boyle bir sey mi yapmis? yok boyle bir sey...

Muhammed Abduh Oryantalistlerden filan etkilendigi yok. Her arastirmaci bir konu hakkinda x yada y her turlu gorusu inceler dogru tutarli kurana uygun bulduklarindan faydalanir.

Simdi Gak dogru soyluyor ama Muslim degil diye ben o dogruyu nasil redederim...

Muhammed Abduh son iki yuzyilda Kurana donusu ve islami islahi baslatan akli faal hale getiren yegane tefsircidir.

Kendisinin Oryantalist ya da anti-oryantalist pek cok Arastirmacinin gorusleri ile paralel ya da zit gorusleri vardir.

Bu konuda Turkceye Kazandirilmis Bir Cok eser bulunmaktadir.Daha sonra uzun bir liste asarim Foruma ama Abduh ve Ogrencisi Resid Riayi tanimak için bu iki sahsin ogrencisi olan Muhammed el-Behiy'in temel iki eserini okumani oneririm.

1-Islami Direnis Ve Islahat-M.El-Behiy- Ekin Yay.ist.0212 635 40 38

2-Islami Dusuncede Oryantalist Etki- Ekin Yay.

Hem Abduh Donemin oryantalistlerine karsi da mucadele etmistir. Sir Seyyid Ahmed Hanin oryantalist Modernist islam gorusunun karsisinda durmustur...

bu konuyu incelemek istersen ayrica yazisabiliriz.

Selamlar Saygilar
Bulent Sahin

Ergenekon1

62.226.203.204 Haci niyetin adasini ve adasin gibi derin müslümanlari ataistmi yapmak niyetin March 14 2001, 7:01 PM

Sevgili Haci,senin agizin ne söylüyor?

Demek mekkedeki putlardan birinin adida ALLAH idi.Eyer bu dogru ise,uydurulmus din Müslümanlarinin bir tutacagi dalda ellerinden üctu demektir.

Yahu bu uydurukcular yememis icmemis hep yalanmi üretmisler.

Yahu benim bir siirim var.Onun iki satirinda söyle diyorum.

Islämi eylediler ,sanki Türlü corbasi
Ne buldysalar doldurdular, dersin dilenci torbasi

Demek, yalan,yanlis,egri.yamuk,
köseli,kösesiz,kirik, dökük ne bulmussalar doldurmuslar islämä.

Tanri Türkte tekin adidir.Türk bir yaratilmisa oadi vermemistir.

Demek Haci mekkedeki anac putunda adi Allahti.Putun adini Tanriya uygun görüyorlarda,yaradandan gayrisina verilmeyen Tanri adini kendilerinin Allahlarina uygun görmüyorlar.

Ben bos yeremi putperestler diyorum.

Kültür kökteki suya benzer,ayaktan girer beyne kadar cikar.Ve o suyun etkisinde kalarak beyin calisi

Bilen arkadaslar,söylesinler, Haci gercekten dogrumu söylüyor.Yani yanlis bir bilgiye sahip olomasin.

Eyer öyle ise sap gibi yakacagim sizi bilmis olun.

Birde utanmadan diyorlarki, bu adi Tanri yalniz kendi icin kullanmistir.

E derlerya yalancinin mumu yatsiya kadar yanar.

Iste oda söndü.

Ergenekon
Kalin saglicakla

Haci

24.147.185.127 ALLAH PUTUNU BULSAM TAPACAM DIYE SOZ VERDIM! March 14 2001, 7:59 PM

Sevgili Ergenekon1:

Inan bana bu putperestlik konusunda yazdiklarimin onemini ben de realize etmemistim.. Herkesin bildigi bir konu zannediyordum.. Onemsemiyordum. Hem put olsa ne olacak.. Benim butun inanislara ve dinlere hurmetim vardir. Butun istedigim onlardan zarar gelmemesidir. Islam'i oldukca zararli buluyordum ama, putperestlikle iliskisinden dolayi degil, cahillikle ve gericilikle olan yakin alakasindan. Bende Dawood'un Ingilizce Kur'ani var.. Onun girisinde bu yazdiklarim yaziyor.. Taliban namussuzu Buda heykellerini bombalayinca, bu put isini kurcalamak aklima geldi. Yoksa bu konuyu hic dusunmeyecektim.. Yazilarima gosterilen tepkiye sasirdim.. Aslinda haksiz bir tepki. Cunku bunlari ben uydurmadim. Musluman bir Arap yazarin Ingilizce'ye tercume ettigi Kur'andan aldim.. Isteyen bakabilir o Kur'ana.. Ben kendimden bir seyler katmadim.. Sadece bir iki yorum yaptim..
Son yazdiklarim bizim masum muslumanlari biraz sarsti galiba. Bir sok geciriyorlar su anda.. Gecirsinler.. ogrensinler biraz.. Baska forumlarda yazan bazi yazarlar tarafindan psikolojik dengesi bozuk biri olmakla suclandim. Ne bileyim, belki de dogrudur!
Evet, muslumanlar icin durumun uzucu ve cok acikli oldugunu simdi anlayabiliyorum ama, onlari teselli bile edemiyorum. Aslinda onlar o kadar buyuk sacmaliklarla karsilasmislar ki, bu son gelismelere de pek aldirmazlar ve inanclarini temize cikarmanin cesitli yollarini bulurlar.. Hic kuskusuz, Allah onlara yardim edecektir. Allah'in orijinal putunu bulsam, ben de ona tapmaya baslayacam aslinda.. ama, oyle bir putun resminin bile olabilecegini sanmiyorum.
Dogrusunu istersen Ergenekon1 kardesim, ben kimseyi ateist yapmak istemiyorum. Herkesin inancina saygim var. Benim butun korkum, din adina gericilik ve bagnazliga tesebbus edilmesin. Ahalaksizlik yapilmasin. Biliyorsunuz, guzel ulkemize en buyuk zarar Islami cevrelerden gelmektedir. Ulkemizi soyup sovana ceviren bu ahlaksizlar, ayrica halkimizi da karanlikta tutmaya buyuk bir caba harciyorlar. Jet-pa'lardan tut, Bosna ve Deprem paralarina kadar ve daha kim bilir ne namuzsuzluklara kadar sorumlu olduklarini biliyoruz. Benim bu cagrilarimin, haykirislarimin sagir kulaklara dusecegini cok iyi biliyorum. Ama yine de bagirip cagirmaktan kendimi alamiyorum.. Din hakkinda belki eskisi kadar yazmam ama, dini kendine alet edinenlerle omur boyu savasacagimin bilinmesini isterim.

Selamlar
Haci

HACI

24.147.185.127 ISLAM'IN TANRISI PUTPERESTLERIN ALLAHI'DIR March 14 2001, 9:46 PM

ISLAM'IN TANRISI PUTPERESTLERIN ALLAHI'DIR

Allah aslinda Arap putlarinin Kralicesidir.. Anasi.. Cok sayida kizi vardir.. Onlardan bahsettim Alternatiforumda.. Bu putlarin basi olan Allah, Ingilizce God, Turkce Tanri anlamina gelir.. Tabii sonradan bizim ustun zekali muslumanlar Allah teriminin Tanri teriminden daha ustun oldugunu ileri surmuslerdir.. Allah'in hristiyan Tanri'sindan ustun olmasi gerekmektedir, onlara gore.
Ben bu konu ile daha onceleri hic ilgilenmemistim. Muslumanlarin bu konuyu bilmediklerini de tahmin etmiyordum. Dogrusu sasirdim kaldim. Bu iletimi bir kac forumda yayinladim. incil.com'a bir ileti gonderen ebuselam beni psikolojik dengesizlikle sucladi. Diger suclamalari arasinda.. Aslinda o suclamalar beni cok memnun etti. O'nun beni begenmesinden korkar dururdum..
Ben bu durumu soyle ozetleyebilirim.. Yani bildiklerimi, okuduklarimi.. Dawood'un Ingilizce Kur'anin bakabilirsiniz.
Muhammed'in zamaninda Arabistanda tek tanrili dinler vardi.. Yahudilik ve Hristiyanlik gibi.. Araplarin ise putlari vardi.. Yuzlerce.. Her bir sey icin bir put vardi ve bunlarin anasi Allah idi.. Ayrica adi erkek olan buyuk bir tanri daha varmis.. Bu tektanrili dinlere maruz kalan Muhammed'de o dinlere karsi bir ozenti uyanmis.. Kur'an vahy olmaya basladiktan sonra Muhammed putlara karsi bir tavir takiniyor ve politik olarak kuvvetlendikten ve Islam'i yerlestirdikten sonra, putlara olan tepkileri artiyor ve onlari yok ediyor.. Ama cok ilginc olarak, her seye ragmen, o putlarin basini olduremiyor ve kendine tanri olarak seciyor. Allah terimi yeni bir baslangic yapiyor.. Bu keresinde bir put olarak degil de, ulu bir Tanri olarak..
Islam'in putlara olan tepkisinin kokeninde iste bu durum yatiyor. Temeli putperestlik olan Islam, kendini putperestlikten soyutlamak icin elinden gelen her seyi yapiyor.. Bu konuda o kadar ileri gidiyor ki, resim ve heykel sanatlarinin gelismesine bile engel oluyor. Butun amac, putperestligi unutturmak.. onu karanlikta tutmak.. Taliban ahlaksizinin neden putlara saldirdigini umarim simdi daha iyi anliyorsunuzdur. Islam putperestlige karsi yapilan bir devrimdir.. Hristiyanliga veya Yahudilige karsi degil.. Aslinda onlardan yardim almistir..
Hristiyanlik ise zulme karsi yapilan bir devrimdir, putperestlige karsi degil. Bu nedenden putlara hic onem vermiyor.. Putlarin Hristiyanlikta hic bir degeri ve onemi yok. Bu nedenlerden dolayi, hristiyanlar kucuk ikonlari, heykelleri evlerinde, kiliselerinde tutabiliyorlar ve onlarin onunde dua edebiliyorlar.. Islam ise, putperest aslini yok etmek icin elinden geleni yapiyor. Ama maalesef, bunda da asiriya kaciyor.. Ne ilginc, iste bu asirilik, Islam'i ele veriyor.. Bir yerde bu asirilik sapkinlasiyor ve Taliban gibilerin elinde, medeniyete yoneltilen bir silah oluyor.. Ne aci.. Ne uzucu durumlar.. Ben de isin ciddiyetini pek idrak edememistim.. Aldigim tepkiler bu asiriligin hala devam ettigini gosteriyor..

paksu

213.153.161.54 4
No score for this post August 9 2001, 3:26 PM

Erdenekon1

62.226.207.64 Desenize ana putunda adi Allahti March 15 2001, 1:53 AM

Haco Alo,Hacinin karsisinda dilin dolandi ,bildiklerinide unuttun.

Hac1,kendi yönünden hakl1,ama sen kendi yönünden havanda su dövüyorsun.

Bir tarihte yazar Ahmet Kabakli hoca, söyle demisti.

Bu gidisle Islämiyeti batililardan ögrenecegiz.

Simdi, ögle görünüyorki din adamlarinin ekserisinin yalanci oldugundan ,Isläm dini esaslarini saglikl1 bir sekilde su forumda ancak Ateist gag veAteist hacidan ögrenebilecegiz.

Bir cift kardesimizide bunlara eklemek gerek.,Akc gibi.

Müslüman yalan söylemez deniyoda,bakiyorsunuzki hicde dogru laf cikmiyor bunlarin agzindan.

Alo Haco,ben size nasil putperestdememki,siz yaratani yarattigi canliya ASIK ettiren deyilmisiniz.

Haci, Isläm gerceklerini meydana cikarirsan ,inanmasanda Tanri senin emeklerini bosa cikarmaz sanirim.

Peygamberin Türklerin aleyhinde söyledigi sözleri forumda bulamadim .Yerini bana tarif edermisin
galiba o yaziyida siz yazmistiniz.

Bunlar ateist olupda aran1za karisirsalar,yalanlarinida bereber getireceklerinden tedbirlerini önceden Aliniz.

VAH zavallilar vah.

Ergenekon
Kalin saglicakla

Atakuş

213.186.155.242 Arayışın ömrün hitamına kadar sürer haci March 15 2001, 2:13 AM

Ateistim diyorsun, sonra kalkıp putperest olmaya çalışıyorsun.
Bre haci sen ne istediğini bilmiyorsun.
İç huzurunu arıyorsan bilesinki onun yeri belli.
Kendine şu soruları sor önce; Ben kimim, nereden geldim nereye gidiyorum, ne istiyorum?

Bu soruları cevapladığında huzura ereceğine eminin. Hala huzur bulamadı isen........................
Allah hidayet etsin.

Gönül dolusu selamlar.

gak

212.252.3.136 March 15 2001, 4:33 AM

NİYE İMaN SAHİPLERİ
"Mekke ibrahim soyunun diğer kolunun çoğaldığı yerdir islama göre, yani kabe de allah da ibrahim dinine aittir.
Ama zamanla Allahı putlaştırmışlar, yanına yeni ilahlar eklemişlerdir.
Bu nedenle Allahın da bir put olarak kabede bulunuşu normaldir."

DİYEMİYOR
da
herkes Hacı nin kişiliği ile ilgileniyor
adeta putperest sıfatını kanıtlamak istiyor iman sahipleri...
bunu anlayamıyorum...
Anlatırsınız islamın bakışını olur biter..

sevgili haci
İslam
erke karşı bir dindir
putlar da bu erk yapısının sembolüdür

asıl hristiyanlık
hiçbir başkaldırı taşımaz
Roma sömürgesi olan
bölgede
isa
özgürlük bayrağı taşısaydı
peşinden gelen 12 sayısı ile sınırlı olmazdı
"sezarın hakkı sezara, allahın hakkı allaha"

hristiyanlık hangi zulume başkaldırmış, tersine zulme eyvallah dediği için bizzat yahudilerce ihbar edilmiş bir isa var...

İslam ise apaçık kabile aristokrasisine başkaldırıdır.

Bir din yayacak
ve sonunda bu öğretisiyle bir devlet oluşturacak..

İişte devrim budur..

Tarihte başka örneği yok..

Sen de sezraın hakkını sezara hiç teslim etmiyorsun be kardeşim..
Hristiyanlık doğuşundan bu yana hep sömürenlerin dini olmuştur, tarihte bir hristiyan başkaldırı buna temellenmiş bir halk hareketi olmamıştır.

Köle isyanlarında bir dini tercih olarak sözkonusu olmuştur, isyanı değil yüzünün diğer tarafını çevirmeyi vazeder paul ün isa sı..

put konusuna gelince
ortay koyduğun anlamda
her dinin putları vardır.

Taliban örneği ise
islami anlayışa inirgenemez

sevgiyle

gak

212.252.3.136 el cevab ül isa March 15 2001, 4:40 AM

İsa ya soruyorlar:
.....Bzizm için sezara vergi vermek caiz mi yahut değil mi?

isa cevaplıyor:
LUKA 20-25
ve isa da onlara dedi: Öyle ise sezarın şeylerini sezara ve allahın şeylerini allaha ödeyin...

sevgiyle

Ali Basaraner

203.0.12.35 Tap tap veya tam tam ne fark eder. March 15 2001, 9:54 AM

Sevgili Gak.

Ne namaz"tapinmak" tir.

Ne de dua.

Biz Kurbani da Allah icin kesmeyiz.

Cunku "ne kurbanin kanlari ne de eti bana ulasir" diyor.

istersen ac oku.

selamlar.

Ergenekon1

62.226.183.155 Habgi dinin tüm kurallarini Tanri koymussa, o din ilahi dindir. March 15 2001, 11:23 AM

Ali Basaraner,BIZ KURBANIDA ALLAH ICIN KESMEYIZ
DIYOR .

Anladiysam Arap ol1y1m.

Yahu Alico bu beyin agzi ne söylüyor?Ya hu uydurulmus din ulemalari ,Allah icin kan akitin demiyorlarmiydilar?

Baz1 uyanikler, inek yerine horoz kesiyorlardida ,
ulemayi rasidin vel mürsidinler cok kiziyorlardi.

Yok efendim tirnagi söylle,kuyrugu böyle olacak vede
gevis getirecek.Falan ,falan.

Yahu su kurbanin özelliklerini hangi ayet yaz1yor adini ve numarasini verirsen memnun olacam Alico.

Hersey kur,anda olurmu deme.O zaman Allahi yalanci cikarmis olursun.

TANRI diyorki biz kur,anda hicbir seyi eksik etmedik.Ne gerekse orda var.Orda olmayan dinde yoktur.

Benim inancimda bu yönde.Ama Aliconun inanci bu yönde deyil.

O Tanrinin kullarini Allahin isine karistirmasa rahat edemiyor.Iste Ali o zaman ILÄHI dinci deyil,yaldizl1 uydurukcu dinci olup cikiyorolup c1k1yor.Ister kabul etsin ,ister etmesin.

Ergenekon1
Kalin sagl1cakla

Ali Basaraner

203.0.12.21 Sen Anlamadin, ben ise hayretler icinde kaldim. March 15 2001, 12:16 PM

"Hersey kur,anda olurmu deme.O zaman Allahi yalanci cikarmis olursun".

Hani nerede ise hadis okuyanlari dinsiz ilan edeceksiniz.

Bari afaroz edin de biz de GAK in yaninda yerimizi alalim.

Kuran da yogurt da yok.Simdi bizim yedigimiz Hurma mi oluyor?

"Yildizli Uydurukcu" demeden , Kurani okusan iyi edersin.Boyle arama makinasi ile aramak ile olmaz bu isler.

Bak ayetin tumunu yaziyorum biraz gayret edersen bulursun:

Elbette onlarin etleri ve kanlari Allah a ulasmaz.Fakat sizin takvaniz ona ulasir.Iste boylece onlari size vermis oldugu hidayet e karsilik Allah i buyuk taniyasiniz diye sizin hizmetinize verdi.(Habibim) ihlasla is yapanlari mujdele.

Ben hicbir zaman burada birsey bildigimi iddia etmedim.
Yalan soyleyenlerden de hic degilim.

Yanlis yazdiklarimdan da Allaha siginir,yanlis imi kabul ederim.

Ergenokon efendi birisini yalancilikla itham etmeden cok iyi dusun,cezasini ben degil sen cekeceksin.

selamlar.

gak

212.252.3.135 güzel isim aliço March 15 2001, 2:22 PM

Bizim hacı alimizle karışmassın böylece

Sevgili aliço
bak!
söz oyununa gerek yok

tüm ibadetler
allah istediği için yapılır

Allah için değil

Allah istemiştir
ve ol demiştir
olmuştur
öl demiştir
ölmüştür

buradan
allahın buna gereksinimi olduğu sonucu çıkmaz zati.

Kurban da
namaz da
oruç da
hac da
zekat da
allah rızası için
yapılır

kulun kula verdiği zekata allahın ihtiyacı olduğu sonucu zaten çıkmaz
allah istemiştir yaparsın

allah istemese
bu ibadet olmaz

allah deseydi ki
senede bir gün
yada birkeç gün
yoksulla
yoksun olduğu şeyle
gelirinin falanca filanca oranınca
bir paylaşıma gir

sen de
hayvan kesseydin ve yoksula dağıtsaydın
bu da
allah rızası için olurdu..

Allah ayetinde belirtmemeiş olsa bile
etletin ve kanların allaha gittiğini mi düşüneceğiz
ya zekatın
ya orucun
ya haccın

allahaşkına söz oyunu yapma

herkes aynı şeyi söylüyor

tapınmak seni niye rahatsız etti anlmadım
nedir bu sözlüklerden daha farklı tanılyan tapmak kelimesini senin nazarında
deyiver anlayalım

ibadet tapmak demek değil mi?

farkı nedir
aramızda bir anlamlandırma farkı varsa ortaya koy.

ben ibadet etmek
kulu olmak
anlamında kullanıyorum tapmayı

sence fark ne?

paksu

213.153.161.54 5
No score for this post August 9 2001, 3:28 PM

Ergenekon1

62.226.178.156 At gözlüklerini gözlerimizden cikaral1m March 16 2001, 10:01 PM

Sayin basaran,herkes istedigi gibi istedigi seye serbestce inanma ve iabadet etme hakk1na sahiptir.

Hic kimsenin bir diyerine karismaya hakk1 yoktur.Biz buna inaniyoruz.

Ama bizim kars1m1zdakiler hicte öyle düsünmüyorlar.Onlarda ayni Layiklar gibi düsünmektedirler, eyer bir hak varsa oda bizim hakk1m1zd1r diyorlar.

Aleyhimizde amansiz bi karalama sürdürmektedirler.
Maasini benim vergimden alip, benim camimde bana küfretmektedirler büyük cogunlugu.

Onlarin o sözleri yaninda, benim yalancilikla itham1m cok hafif kal1r .Ama yinede bu itham1mdan üzülenlerden özür dilerim.

Hasbahce sutunlarinda sonradan düzeltme olabiliyordu.Burda o durum yok.Olsa güzel olurdu.Yanlislikla verilen veya sonradan farkina var1lan hatalar burda düzeltilemiyor.

Odurum burdada yaratilsa cok güzel olurdu.

Simdi Basaraner , diyormusunuzki kurban kesmek farzdir?
Bana ayet okudugunuza göre onumu demek istiyorsun?

Halbuki bu durum hakk1na ,din adamlarin1n cok cesitli iddialari vardir.

Ben burda ikisini söyliyeceyim.

Insan kan dökme eyilimli bir yarat1landir.Isläm kandökmeyi engellemistir.Bu engel insanlar üzerinde aksi tesir yapmamasi icin,nefislerini tatmin edebilmeleribakimindan bu durum ortaya konmustur.

Pr.Yasar N.Ö ztürkün bir yaz1s1 cikm1st1 STAR gazetesinde KURBAN la ilgili.Onun dahada deyisik bir yorumu vardi.Bir nevi yardim ,adi kurban olm1yan.Gazatayi bulamadim bulsaydim aynen buraya gececektim.

Simdi gelin mekkede hac daki durumu inceleyelim.

Kurban edilen hayvan sayisi 3 milyon .Yardim icin fakir ülkelere gönderilen hayvan say1s1 650 bin adet.

Geriye kalan 2 milyon 350 bin hayvan kizg1n cöl kumlarina gömüldü.

Allaha kan1 gitmedi.Etide gitmedi.Allahin hep istedigi fakirde istifade edemedi.

Afrikada Akbabalar cocuklarin basinda bekliyor,devrilsinlerde,yiyelim diye.Bizse cöle muazzam parayi gömmeyi halä ibadet saymaktayiz.

INSAFIMIZ KURUSUN.

Ergenekon
Kal1n sagl1cakla

Ergenekon1

62.226.183.82 EVET March 16 2001, 10:47 PM

Alico ad1, Alicoda güzeldir

Buna itirazimiz yok.Ama Alide deyil.

Eskiden Osmanli vatandaslarindan baz1 hiristiyan kökenli vatandaslarimiz alirlardi böyle co lu adlar1.
O Adda Aliye bir espiri var.Umar1m okadar kafasi cal1s1r.

Gag,sen Alico nun Tercumani babacanimi oldun.

Yasama sansi kalmam1s bir cocugun, organlar1n1n baskalarini yasatmak icin alinmasina izin vermeyen aylesinede verdirmeyenlerin kime nasil ibadet yap1l1nacagini bilirmi dersin ?Gaggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg
ggggggggg.
GAG;GAG;GAG;
Ergenekon
Kal1n sagl1cakla

This message has been edited by abuzer from IP address 213.153.175.62 on Mar 18, 2001 11:19 PM

Edit Message Delete Message 24.43.153.113 ALLAH!....

Respond to this message   
AuthorReply

(no login)
212.174.161.12

Taşınanlardan...(Tavanarasından) 2

August 10 2001, 2:03 PM 

March 16 2001, 11:40 PM

HACI _ALI

SEVGILI HACIM

*****Sevgili Haci Ali: Allah isimli put eski Arap tanrilarindan biridir.. Bu sadece buyuk bir tesaduf mudur,*****

ALLAH (C.C) isimli put felan bunlarin hepsi asilsiz hikeyelerdir!…ALLAH (C.C) ismi Hz Peygamber Efendimizin (s.a.v) ISLAM’I presente edilisi ifade edilmstir!…
LA ILAHE ILLALLAH!…. ALLAH’TAN BASKA ILAH YOKTUR!…Hangi putun adini HASA!..ALLAH diye cok cahil birisi olmali!…Cunku boyle bir sey YOK!…
yoksa...... Tek ibadet edilmeye layik olan ALLAH (C.C)dan baskasi olmaz!…

***Kime tapiyorsunuz siz..****

Biz bizi hic yoktan yaratan,Rizklandiran,gidiren yasatan,her seye kadir Kudret,Ilim,Hikmet sahibi olan Yuc ALLAH (C.C) tapiyoruz.

****Eski bir Arap tanrisina...****

Eski Arap tanrisini sen nerden cikardin!…Sen eski Arap tanrilarina bak bakalim!…Her birisinin cins isimle cagirildigini goreceksin!…gunes.ay, yildiz tanrilari gibi!…ALLAH (C.C) isimi ozle isimdir!…Esi benezeri yoktur.Ol demesiyle her istegi hak olur!….

****Ister putu onunuze alin, ister imgesi zihninizde canlansin...****

Su gorunun gordugu canli ve cansiz tum varliklarin sen ve ben dahil!…Hepsinin yaraticisinin onunde O’na Ibadet ederiz!…TUP’ta ancak putpestler taparlar!…PUT’lar onlarin eliyle yaptigi cansiz cisimlerdir!..Budadist,savanist hunduistler gibi….Sen onlaral bizi nasil ayni gatogaride gorebiliyorsun ki?…Sen hic bir putprestin ibadetini izledinmi?…

***Ne farkeder.. Korkarim hepiniz putperestsiniz...****

Bir muslumanin IBADETI ile putpest ayni katara bile gelemez!…Araplar cahiliye devirde helvadan yaptiklari PUT’lari ac kaldiklarinda yediklerini bilirmisin?…
Musluman IBADET ederken kimin onunde ibadetini yapar?….

****Not:Ama bunlar benim muslumanligi kabul etmemem icin onemli bir neden olusturmuyorlar. Benim putperestlikle alip veremedigim yok.... Benim baska nedenlerim var.. Onlari bilmek istemezsiniz...****

HACIM, Sen edersen ancak kendine edersin.Ayenen su yasamdaki gibi!…Ahiretinde boyle olacaktir!…Sen buygaday ekip arpa bicen ciftci duydunmu?…

****Peki, itiraf ediyorum.. Ben putperestligi muslumanliga yegliyorum.. Dogrusu bu.. ****

Bu senin taktirine kaliyor!…Seni hic kimsenin zaten zorlamaya ne gucu nede kudreti olur!…Putperest olman sana!…Musluman olama da bana degilmi?…

****Cunku putperestlerden hicbir zarar gelmiyor..*****
Bak simdi YALAN konustun!…Cinlilerden hic tanidigin oldumu?…Alis veris yap gor gununu!.. Zarar veriyorlarmi vermiyorlarmi!…

****Bana muslumanligin putperestlik oldugunu soyleyin, hemen musluman oluyorum..Soz.. Hemen......****

Hakkini Helal et!…Senin gozel hatirin icin akli basinda hic kimse sana Muslumanligin putprarestlik oldugunu SOYLEMEZ!…Soyleyen zaten musluman degildir!…Oyle muslumani kimseninde sevecegine benimseyecegini dusunemiyorum.Gene acikta kaldin!…Sen ne isen o halinle devam et!…

Selam,Sevgi ve Dua Ile...

Haci

24.147.185.127 Lutfen beni tartismalariniza dahil etmeyin, ben ahenginizi bozuyourm.... March 16 2001, 11:58 PM

Sevgili Haci Ali;
Ben din konusunda yazacaklarimi yazdim..
Cogunuzun kalbini kirdim.. bazilarinizi belki de mahvettim..
Sonunda anladim ki, bu is bana gore degil...
Sorularinizi yanitlamamaya ve bu konu uzerinde bir daha yazmamaya karar verdim..

Aranizda, tartisin, anlasin, ne yaparsaniz yapin.
Ben belki bir iki notral yorum yapar, kacarim..
Din forumunun bana gore olmadigini anladim..
Lutfen bana bu konuda soru sormayin ve tartismalara davet etmeyin..
Ben size gore biri degilim..
Butun ahenginizi bozuyorum..

Selamlar
Haci..

Atakuş

213.186.155.242 Sonunda itiraf ettin March 17 2001, 12:17 AM

Haci diyorki;
"Ben size gore biri degilim..
Butun ahenginizi bozuyorum.."

Samimi bir itirafmı acaba?????????????
Gönül dolusu selamlar.

gak

212.252.3.135 haci yi dahil etmeden March 17 2001, 12:39 AM

Put maddedir
belli bir formu vardır
İslamın tanrısı ise hiçbir form a sığmaz.

Puta tapınanlar
sadece belli formlar altındaki maddeye
tapınmazlar aslında
onu bu tapıma aracı da etmezler

onlar için
o form ile
onun temsil ettiği arasında kutsal bir özdeşlik vardır.

Maddenin formu denilince ilk akla gelen elbetteki görsel formlardır
ama görsel olmayan formler da vardır
bir müzik düşünelim
çalındığında herkes yere kapansın
secde etsin
işte bu da
görsel olmayan
başka bir formdur
çünkü ses de
ancak maddenin bulunduğu ortamlarda varolabilen
bizzat madden,in titreşimi ve farklı rezonans boşluklarında farklılaşması ile oluşur.

İnsan sesi de
ses tellerinin titreşimi veya havanın ağız boşluğu içinde belli engellere çarpması ile ortaya çıkar.

Dil bu seslerin anlamlı hale gelmesidir. Yazı ise bu seslerin görsel hale dönüşümüdür.

Kısaca
BUDHA sözcüğü
ses olarak işitsel bir form
yazı olarak da görsel bir formudur maddenin.

Tıpkı bir heykel gibi
ses olarak buda
ve yazı olarak buda
maddedir...

Anlamsal olarak
eğer bir maddeye işaret ediyor ise
anlamsal olarak da maddedir
ama anlamsal olarak bir maddeye
işaret etmiyorsa
o zman
anlamsal olarak madde değildir.

Eğer
buda ya tapınanlar var ise
ve buda anlamsal larak madde ise
zaten bu putataparlıktır

ve eğer budaya tapınanlar var ise
ve buda anlamsal olarak madde değil
ama bir heykelde maddeleşmiş ise
bu da putataparlıktır

ve eğer budaya tapanlar var ise
ve buda anlamsal olarak madde olmadığı halde
BUDA kelimesi kutsanıyor
yani
bir kelimede maddeleşiyor ise
bu da putataparlıktır..

Kısaca
meddeye işaret etmmekle birlikte
herhangi bir maddede temsili kutsanan herşey puttur..

SEvhili hacı Ali diyor ki:
"ALLAH (C.C) isimi ozle isimdir!…Esi benezeri yoktur"
Ve Buradan yola çıkarak Allah adlı bir putun hiçbirzaman olamayacağı fikrine varıyor. gerekçesi ise "Allah" sözcüğünün bizzat kendisi..

Doğrusu pek bi büyük çelişki bu, hem allah adlı bir put olmadı diyor, hem de bizzat allah lafızını büyüklüyor.
Ben Başlık sahibinin beyanını tam da burada kullanmak istiyorum, ki sevgili ali lafızı manaya eş koşarak Açıkça Allahı sözcük olarak putlaştırıyor.

Hadi bunu yaptı diyelim,
Peki nasıl oluyor da
Bizzat islam tarihçilerinin kaynaklarında zikredilen bir gerçeği
bu putlaştırması adına görmezden geliyor

ona kısa bir örnek sunmak istiyoruz, örneğimiz ahzab suresinin tefsirinden, elmalılı çalışmasından bir alıntı:"Rivayet ediliyor ki, cahilliye araplarından bir takımları, bu cümleden olarak Humustan olmayan arab yani bedeviler Kabe yi çıplak oldukları halde tavaf ederler ve içinde Allaha a isyan ettiğimiz giysilerimizle tavaf etmeyiz derlerdi. Çoğunlukla erkekler gündüz, kadınlar gece tavaf ederler, kadınların gündüz tavaf ettikleri de olurdu. Kadın bütün göğüslerini ve göğüslerindekileri açar ve hatta büsbütün çırılçıplak olur ancak cinsel organına şarap üstüne sinek konmuş gibi hafif, seyrek bir parça kor....işte ayetler bu sebeple nazil olmuştur."

Svgili ali
cahiliyede allah adlı bi putun varlığını
inkar ederken sadece "Allah" lafızını putlaştırmıyor

yalan sıfatlandırması ile daha daileri gidiyor
ve hz ibrahimin Tanrının emri ile Kabeyi kurduğunu
zamanla ibrahim dininin
putperestliğe geçtiğini öncelleyen
Ademden hz muhammede peygamberler tarihinin
hz ibrahimden
hz muhammede kadar geçen süresini de
yalan sayıyor..

Başlık sahibi
tüm müslümanlara genelleyemem
ama ali hakkında pek bi doğru olan
bir önerme ortaya koymaktadır..

umuyorum ki
ali
bilirkişi geçinen kimi cahillerin yada
dalgınlık nedeniyle
yanlış akılyürütmelerin
sonucu bunu yapmış olsun

yoksa
apaçık yazısından
onun
gerçeten de Puttan başka birşeye tapmadığı görülüyor..

Allah kelimesi
beşerin
dilidir
maddedir

zamandan ve mekandan münezeh olan
hiçbir forma sığmaz

sığdırıp tapınan
putperesttir

sevgiyle

Ali Basaraner

203.0.12.29 Hangi Yazi March 17 2001, 10:20 AM

Yaw GAk,

Cevap vermeyeyim diyorum ama....

Hangi yazimda ben bunu idda ettim.

Kelime oyunu yapmadan acikla lutfen.....

selamlar

gak

212.253.247.116 March 17 2001, 1:43 PM

Ben sana aliço diyorum
hacı aliye de ali

kelime oyunu mu?

allah kalbine göre versin

HACI _ALI

24.43.153.113 PUTPERSTLIK!... March 17 2001, 3:11 PM

SEVGILI GAK dersin ki:

*****SEvhili hacı Ali diyor ki:"ALLAH (C.C) isimi ozle isimdir!…Esi benezeri yoktur"Ve Buradan yola çıkarak Allah adlı bir putun hiçbirzaman olamayacağı fikrine varıyor. gerekçesi ise "Allah" sözcüğünün bizzat kendisi..*****

Senin kavramakta zorluk cektigin konu!…ALLAH (C.C) Duyan Goren,Seni izleyendirdir!…Sana RIZK veren doyuran gidiren sana INSAN gibi yasami verendir!…Cunku Seni YARATAN O’dur!..KUDRET,ILIM,HIKMET sahibi olandir!..

***Doğrusu pek bi büyük çelişki bu, hem allah adlı bir put olmadı diyor, hem de bizzat allah lafızını büyüklüyor.
Ben Başlık sahibinin beyanını tam da burada kullanmak istiyorum, ki sevgili ali lafızı manaya eş koşarak Açıkça Allahı sözcük olarak putlaştırıyor.****

Celiskide olan senin gibi dusunen kisiler degilmi?…Simdi sen git Buda veya Hindu heykelinin onunde dur ondan sana ne faide gelir?…Onu insaa eden insan degilmi?..Sonra kalk bu tastan yaptigin nesneye yalvar bakalim sana ne verecek?…
ALLAH (C.C) yoktan var eden!…Diledigini diledigi gibi yapandir!…Sen O’nu nasil olurda putla anlamdas tutarsin?…
HASA!..ben hic bir zaman ALLAH (C.C) es kosmus degilim!…
Onu yapan sen degilmidsin?…

****Hadi bunu yaptı diyelim,Peki nasıl oluyor da Bizzat islam tarihçilerinin kaynaklarında zikredilen bir gerçeği
bu putlaştırması adına görmezden geliyor****

Yahu kardesim PUT cansizdir!…ne duyar!.. ne gorur!…
Hic bir seye muktedir degildir!…ALLAH (C.C) nasil hangi ISLAM tarihcisi putlastirir onu anlatta bizde ogrenelim!…

***ona kısa bir örnek sunmak istiyoruz, örneğimiz ahzab suresinin tefsirinden, elmalılı çalışmasından bir alıntı:"Rivayet ediliyor ki, cahilliye araplarından bir takımları, bu cümleden olarak Humustan olmayan arab yani bedeviler Kabe yi çıplak oldukları halde tavaf ederler ve içinde Allaha a isyan ettiğimiz giysilerimizle tavaf etmeyiz derlerdi. Çoğunlukla erkekler gündüz, kadınlar gece tavaf ederler, kadınların gündüz tavaf ettikleri de olurdu. Kadın bütün göğüslerini ve göğüslerindekileri açar ve hatta büsbütün çırılçıplak olur ancak cinsel organına şarap üstüne sinek konmuş gibi hafif, seyrek bir parça kor....işte ayetler bu sebeple nazil olmuştur."*****

GAK!…Bana hangi ayetin tefsini acikladigini soyle ki sana tamamini getireyim orada anlatilani TAM anlayalim Icinden bir kisim olmasin!…

***Svgili ali cahiliyede allah adlı bi putun varlığını
inkar ederken sadece "Allah" lafızını putlaştırmıyor yalan sıfatlandırması ile daha daileri gidiyorve hz ibrahimin Tanrının emri ile Kabeyi kurduğunu zamanla ibrahim dininin
putperestliğe geçtiğini öncelleyen Ademden hz muhammede peygamberler tarihinin hz ibrahimden hz muhammede kadar geçen süresini de yalan sayıyor..***

LA ILLAHE ILLALLAH sozun ile iddia ettigin put arasinda bir bagdas kurabilirsen o zaman sen haklisin!…YALAN Islam’da ikinci en buyuk gunah’tir!…Ben bundan ALLAH (C.C) siginirim.Benim yalanladigim bir sey YOK!…sen kendi agzinla ne guzel ifade ediyorsun.Hz Adem de Hz Muhmammed Mustafaya (s.a.v) kadar insanlarin puta tapmaya ugrastiklari
Bir gercektir!…Bu nedenlede baslarina gelmedik bela ve gazap kalmamistir!…Hz Ibrahim putpestcimi idi?…Haaa!…
Demek atese mukafat olsun diye atese atildi!…OYLEMIIII?…

“”””hz ibrahimin Tanrının emri ile Kabeyi kurduğunu zamanla ibrahim dininin putperestliğe geçtiğini öncelleyen Ademden hz muhammede peygamberler tarihinin hz ibrahimden hz muhammede kadar geçen süresini de yalan sayıyor..””””

HASA!….yani sen Hz Adem (a.s) Sevgili Peygamberimize (s.a.v) kadar hepsini PUTPEREST olarakmi kabul ediyorsun?…YALAN soyleyen benmiyim?… senmisin?….
Bunu okurlar taktir ederler!…

***Başlık sahibi tüm müslümanlara genelleyemem ama ali hakkında pek bi doğru olan bir önerme ortaya koymaktadır..***

gak sen ancak senden ben’de benden sorumluyum!…Sen ancak arayis icinde sallantida olanlara soz soyleyebilirsin.
Ki!..bunlarda korkarim sana eksi puan getirmesinler!..

***umuyorum ki ali bilirkişi geçinen kimi cahillerin yada
dalgınlık nedeniyle yanlış akılyürütmelerin sonucu bunu yapmış olsun****

sen ve senin gibi dusunenler modern dunyaninizin alimi olun.Ben ALLAH (C.C) valigini birligini tastik eden CAHIL olmaya dunden raziyim!…Akilla yola cikan senden cok akilli olanlarin hepsinin yok oldugunu!..hatta bir izlerinin dahi kalmadigini bize ALLAH (C.C) Kur’an’dan haber veriyor!..
Bilir kisinin sozleri maalesef sizleri cok rahatsiz ediyor!…
Hakkini helal et!…Beni cahilim.Onun gibi soz soyleyemem!…
Ama onun sozlerini tastik ederim…

****yoksa apaçık yazısından onun gerçeten de Puttan başka birşeye tapmadığı görülüyor..****

Senin gozlerin bozulmus!… Bir goz doktaruna gorun!…
Ben cansiz insanlarin elleriyle yapip hic bir isie yaramaz cisime degil!…Beni hicten var eden,oldurup tekrar diriltecek ve yaptiklarimin karsiligini verecek, var olan, canli olan,Beni izleyen ALLAH (C.C) IBADET ederim.

***Allah kelimesi beşerin dilidir maddedir****
ALLAH kelimesinin karsiligini sana yanlis ogretmisler!…

ALLAH TEALA'NIN KEMAL SIFATLARI

Allah Teala'nın kemal sıfatları şunlardır:

Vücud' dur. Vücud, Zatı'nın Kendisi'dir. Bir şeyin var olması, kendisi demektir. Buna Nefsi Sıfat denilir.

Kıdem' dir. Yani ezelîdir. Başlangıcı yoktur. Her şeyden evvel var idi ki, her şeyi varetti.

Beka' dır. Yani daimi kalmaktır. Ebedîdir. Her şeyi yok ettikten sonra, yine O vardır öyleyse Sermed' dir.

Kıyamuhu Bizzatihi yahud Kıyamuhu Binefsihi. Yani Varlığı'nda, Zatı'nda ve Sıfatı'nda başkasına muhtaç değildir, Varlığı Kendisi'yledir. Çünkü Varlığı Hakikidir. Bilakis başkası O'na muhtaçdır. Çünkü gayrının vücudu izafidir. Nitekim nakş, nakkaşına muhtaçdır. Nakkaşın ise nakşa ihtiyacı yoktur.

Muhalefetun lilhavadis. Yani mahlukuna benzemediği gibi, mahlukunun vehmine ve aklına gelene de benzemez.

Vahdaniyet'tir. Yani Bir Tektir. Doğrusu, ikincisi olmayan Bir'dir. Daha doğrusu, birlerin içerisine girmeyen Bir Tek: Ehad' dır.

Son beş sıfata, Sıfat-ı Subutiyye denilir. Yani her an Allah Teala hakkında sabittir. Selbiyye de denildi. Yani manasının hükmü, Zat-ı şerifi için müsbettir; zıddını nefyeder.

Hayat' tır. Yani diri olmaktır. Lakin O'nun hayatı da kulun hayatına benzemez. Çünkü kul hakkındaki hayat, his ve harekettir; yani izafi hayattır. O'nun hakkında ise hakiki hayattır; sabittir; hareket ve sükundan münezzehtir. Kadî Beydavî diyor ki: Allah hakkında hayat, "onsuz Zat'ı tasavvur olunmayan Bizzat Hayat Sahibi'dir." demektir.

İlim' dir; Yani kainat olmadan evvel de Allah Teala var edeceği kainatın cüz' ünü, küllünü, zamanını, miktarını, kemiyetini, ne kadar yaşayacağını bilirdi. Ebede kadar da bilir, ilmi, ezelden ebede bakan, benzersiz bir aynadır.

İrade' dir. Yani kainatta her ne olursa olsun, O'nun iradesiyle, dilemesiyle olur, meydana gelir.

Kudret' tir. Mutlak güç sahibi olmaktır. Kudret'in bağlı olduğu her şeyi yaratır veya yok eder.

Semi' dir. Her sesi işitmek demektir. Mesela, gecenin karanlığında mermer üzerinde yürüyen bir karıncanın yerini bilir; yürümesini irade eder;

Kudreti' yle yürütür; karınca yürürken de ayaklarının sesini işitir ve

Basar' dır. Karıncanın cismini de görür.. Görmek sıfatıdır.

Kelam' dır. Zat-ı Şerîf'e mahsus benzersiz konuşmaktır.

Tekvin' dir. Var etmek, yok etmek sıfatıdır.

Bu sekiz sıfata da, Sıfat-ı Subutiyye, Zatiyye denilir. Eş'ariler, Tekvin sıfatının dışında Hayat' tan Kelam' a kadar Sıfat-ı Meani; bunların mülazımı olarak tesbit ettikleri şu yedi sıfata da Sıfat-ı Ma'neviyye dediler. Onlara göre:

15. Hayy' dır. Hayat vericidir.

16. Kadir' dir. Güç yetiricidir.

17. Alim' dir. Yani bilicidir.

18. Murîd' dir. Yani dileyicidir.

19. Semi' dir.Yani işiticidir.

20. Basir' dir. Yani görücüdür.

21. Mütekellim' dir. Yani konuşucudur.

Bu sıfatların cümlesi, Zatı'ndan ayrılmaz, ezelî ve ebedîdir. Ne Zatın aynı ne de gayrıdır. Bu sıfatların zıdları, Hakkında muhaldir. Mesela Vücud' un zıddı, yokluktur. Kıdem' in zıddı, sonradan var olmaktır. Diğerlerini kıyas et.

Allah hakkında yukarıda saymış olduğumuz sıfatlar vacip sıfatlardır. Vacibin manası, aklın yokluğunu kabul etmediği şeydir.

Muhal ise, gayrı mümkün demektir ki, akıl varlığını kabul edemez, düşünemez.

Her Mü'mine, Allah Teala'nın vacib ve muhal yani mümteni' sıfatlarını bilmek farzdır. Ayrıca Allah Teala hakkında, bir tane olmak üzere caizi sıfat vardır. Caizî sıfatın manası, iradesiyle birşeyi yapmak veya yapmamaktır. Burada caiz'in manası: Allah'ı Teala' nın Kendi isteğiyle yapması ve yapmamasının aynı seviyede olmasıdır.

Allah Teala'nın Zatî ve Fiilî sıfatlarının hepsi kadîmdir. Zeval bulmaktan korunmuş ve münezzehtir.

****zamandan ve mekandan münezeh olan hiçbir forma sığmaz sığdırıp tapınan putperesttir*****

Iste O ALLAH (C.C) ta kendisidir!…IBADET edilmeye LAYIK OLAN ANCAK O’dur!…Ona ibadet edende MUSLUMAN’dir!…

Uzun oldu!…Hakkini Helal et!…

Selam,Sevgi ve Dua Ile…

Respond to this message   

(no login)
212.174.161.12

Taşınanlardan...(Tavanarasından) 3

August 10 2001, 2:08 PM 

gak

Forum Owner
212.252.3.135 SEvgili ali March 17 2001, 3:48 PM

1-Ben diyorum ki isa da bir put
hristiyanlar
onun heykelini yapmasa da
bir put
çünkü
hristiyan inancı allahı isada varsayıyor..İlla bir heykel olması gerekmez
herhangi bir form yeterlidir..

2-Alıntıladığım rivayet tek başına, islamdan önce mekke de ve kabede allah adlı bir putun varlığını bizzat Elmalılı hamdi nin aktarmasıyla onaylandığını gösterir. Herhangi bir ayetin tefsiri amaçlı değil nuzul sebebi olarak değinilmiştir.
müşriklerin
kabeyi
çıplak tavafı nedeni ile
araf 26 28
ayetlerinin
nuzul sebebi olarak bahsolunuyor...

yahu
kabeyi
hz ibrahim kurmadı mı
sonra
nesiller boyunca
allahın dini
bozulup
yanına yeni ilahlar eklenmedi mi?

bunda şaşılacak ne var
itiraz edilecek ne var

isra
67 - Denizde başınıza bir felaket geldiği zaman, Allah'tan başka yalvardığınız bütün putlar kaybolur. Allah sizi tehlikeden kurtarıp karaya çıkarınca da yüz çevirirsiniz. Zaten insan çok nankördür.
kehf
52 - Ve o (kıyamet) günü Allah kâfirlere şöyle buyuracak: "Ortaklarım ve şefaatçılarınız diye zannettiğiniz putlarınızı çağırın." Müşrikler onları çağırırlar, fakat kendilerine cevap vermezler. Biz, kâfirlerle ilâhları arasına ateşten bir engel koymuşuzdur.
furkan
41 - Seni gördükleri zaman "Bu mu Allah'ın Peygamber olarak gönderdiği?" diye hep seni alaya alıyorlar.
42 - "Şayet tanrılarımıza inanmakta sebat göstermeseydik, gerçekten de bizi neredeyse tanrılarımızdan saptıracaktı" diyorlar. Azabı gördükleri zaman, kimin yolunun sapık olduğunu bilecekler!

Bu ayetlerden de anlaşılıyor ki
Allah adını müşrikler biliyor
ama onu
diğer putlar arasında bir put olarak
biliyorlar

mesele budur
gak
islamın allahı puttur demiyor

islamdan önce
islam tarihine göre
kabede
allah adlı bir put vardır diyor

Eğer yok bu böyle değil
allah kelimesi
put anlamında hiç kullanılmamıştır
Bunun nedeni de allah kelimesinin
lafız olarak kutsallığıdır denirse

o kelime
tıpkı isa örneğinde olduğu gibi
putlaştırılmış olur

ateiste göre ise
lafızın işaret ettiği
mana da
madde öncellidir
yani madde olmadan mana da olmaz
mana
insan beyninin
bir faaliyeti sonucudur

dolayısı ile
her tür tapımın
kut u
ateiste göre puttur
ister bir form olsun
ister
mana

bu nedenle
başlık sahibinin
herhangi bir inanç hakkında
koyduğu ateist tanım
hakaret ve alçaltıcı bir değiş olarak algılanamaz

tıpkı
sizlerin bana
kafir
müşrik
kitapsız
diyebileceği gibi

ve hatta denildiği gibi..

Bir müslüman kendi dininin vazettiği etik içinde kendinden olmayanı tanımlayabiliyorsa
bir ateistte bunu yapar
ve
ateist olmayan herkes putatapardır der
bu hakkı müslümanlar kendilerine tanıyıp
başkalarından esirgeyemezler..

Kaldı ki gak
başşlık sahibinin
bu tanımına
islamın verdiği tepkiye şaşırmıştır
çünkü
islamın kendi tanımındaki put
ile allahı arasında bir ilişki yoktur
islamda allah bir put değildir

ama kabede böyle bir put olduğunu söyleyene yalancı demek
allah bir put değildir demek ama
tersi yönde davranış sergilemektir..

Bana gelince
bana göre
hitler de
bir puttur
stalin de
bugün mustafa kemal de
kimi çevreler için puttur

illa heykelini yapmak gerekmez
tapınılan herşey
puttur
çünkü madde olmayan hiçbirşey yoktur
her madde nin de mutlaka bir formu
olur

sevgiyle

HACI _ALI

24.43.153.113 ALLAH!.... March 17 2001, 11:59 PM

GAK
Dersin ki:
****1-Ben diyorum ki isa da bir put hristiyanlar onun heykelini yapmasa da bir put çünkü hristiyan inancı allahı isada varsayıyor..İlla bir heykel olması gerekmez herhangi bir form yeterlidir..****

Bize Yuce Kur’an Yahudi ve Hiristiyanlarin bu sapikliklarini cok guzel izah eder.her iki dinde peygamberlerini (HASA!) Ilahlastirip sapittiklarini!…IDLE!…PUT!..Butun semavi dinlerde yasaktir!…Sembolikte olsa her tur formlanmis nesne PUT olur.Tabii o’na ibadet edilirse!…

****2-Alıntıladığım rivayet tek başına, islamdan önce mekke de ve kabede allah adlı bir putun varlığını bizzat Elmalılı hamdi nin aktarmasıyla onaylandığını gösterir. Herhangi bir ayetin tefsiri amaçlı değil nuzul sebebi olarak değinilmiştir. Müşriklerin kabeyi çıplak tavafı nedeni ile araf 26 28 ayetlerininnuzul sebebi olarak bahsolunuyor...*****

Gak !…Benim okudugumda senin su soylediklerin yok!…Buyur bak!..Bahis ayette boyle bir yok!…
OLMAZ’Da!…Cunku cok yanlis bir ifade sekli olur!…Bu Elmali hocanin tefsirdir!..

26- Ey Âdemoğulları, muhakkak ki biz üzerinize çirkin yerlerinizi örter, avret yerlerini örter bir elbise, bir de rîş (yani güzellik ve öğünmek giysisi yahut servet ve refah) indirdik. Yerle, gökle, içle, dışla, ferdle, toplumla, tabiatla, sanatla ilgili sebepleri yaratıp ihsan ettik. Âdem ve Havva cennette saklı ve gizli otururlarken ayıpları açılarak yeryüzüne gelmiş oldukları gibi, Âdemoğullarından her biri de ana karnında "döl yatağı" içinde saklı ve gizli olarak rızıklanıp dururken çırılçıplak yeryüzüne indiler. Sonra da ayıplarını örtecek veya giyinip kuşanıp süslenecek şekilde fakirce veya zengince iki çeşit elbise ile korunmaya ve örtünmeye ve hatta güzelleşme ve süslenmeye imkân buldular. Bu arada, takva elbisesi takva hissi veya takva duygusu ile giyim yani hayâ, utanma duygusu ve Allah korkusu ile giyilen ve Allah'ın izniyle maddî manevî ayıptan, çirkinlikten, zarar ve tehlikeden koruyacak olan korunma elbisesi yok mu, bu, mutlak hayırdır. Sırf faydadır. Elbise nimetinden faydalanma ve istifade asıl bununladır. Zira takva duygusu, korkusu ve imanı, hayâ ve irfanı olanlar zorunlu olarak çıplak bile kalsalar en az Âdem ve Havva'nın yapraklarla örtündükleri gibi ayıp ve örtülmesi gereken yerlerini örter ve muhafaza ederler. Fakat takva duygusu olmayan günahkârlar ne kadar giyinseler yine kıçları, açılmaktan kurtulamazlar. Çünkü bunlar, elbise nimetinin ayıp ve örtülmesi gerekeni örtmek; sıcak, soğuk ve rahatsız edici çirkinliklerden, hastalık sebeplerinden korunmak, düşmandan sakınmak ve nihayet güzel bakışı cezbedecek ve kötü bakışı defedecek, hiç kimsenin ne şehvetinin heyecanına ve ne nefretinin gelişmesine sebep olmayacak faydalı bir sima, edeb ve vakar rahatlığı ile güzelleşme gibi gerçek fayda ve güzel maksatlarını düşünemezler. Şehvet, kibir ve gururla süslü püslü giysiler içinde kibrini ilan etmek isterken, bir taraftan en kötü yerini açar, hatır ve hayale gelmez zarar ve edepsizliğe düşerler. Bunun için süslü elbise, giysi, şeref ve ihtişam dahi hadd-i zatında ilâhî bir nimet olmakla beraber, birçoklarının gözlerini kamaştıran görünür çekiciliğine rağmen hayır ve mutlak fayda değil, bir gurur metâıdır. Asıl hayır, takva giysisidir ki, örtülmesi gerekli yerlerin örtülmesi (setr-i avret), namusu korumanın ilk şartını teşkil eder. Bu, yani elbise indirilmesi, Allah'ın âyetlerindendir. İnsanlığa olan lütuf ve yardımını, bağış ve rahmetini gösteren delillerinden ve alametlerindendir. Umulur ki bunu düşünürler. Bundaki delalet vecihlerini, rabbânî hikmeti düşünür Allah'ın nimetlerini hatırlar, tanır veya uslanıp çirkinliklerden sakınırlar. Rivayet ediliyor ki, cahiliyye Araplarından bir takımları, bu cümleden olarak Humus'tan olmayan A'rab yani bedevîler Kâbe'yi çıplak oldukları halde tavaf ederler ve içinde Allah'a isyan ettiğimiz giysilerimizle tavaf etmeyiz, derlerdi. Çoğunlukla erkekler gündüz, kadınlar gece tavaf ederler, kadınların gündüz tavaf ettikleri de olurdu. Kadın bütün göğüslerini ve göğüslerindekileri açar ve hatta büsbütün çırılçıplak olur, ancak cinsel organına şarap üstüne sinek konmuş gibi hafif, seyrek bir paçavra kor, "tavaf ederken beni kim ayıplar", der ve şu:
"Bugün bunun bir kısmı veya hepsi açılır, açılanını da helâl etmem." beytini söylerdi. İşte bu âyetler bu sebeple nazil olmuştur.
27- Ey Âdemoğulları, sakının şeytan sizi de belaya düşürmesin. Ebeveyninizin (babanızın ananızın) kötü yerlerini, (Mücahid'in tefsirine göre kendilerine fenalık veren günahlarını) kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak, üzerlerindeki takva elbisesini sıyırtarak cennetten çıkmalarına sebep olduğu gibi sizi de aldatıp fitne ve belaya düşürmesin, sakının. Çünkü o ve o kabilden olanlar sizi, sizin onları görmeyeceğiniz yönden görürler. İblis de cinden olduğundan, o şeytan ve onun hemcinsleri nesil ve insan askerleri gözünden gizlenebilen cin güruhundandırlar. Ve hafiye ve casus gibi insanı görmediği tarafından vurur avlarlar. Tefsirciler demişlerdir ki, bundan insanın şeytanı hiç görmeyeceği sanılmamalıdır. Görülmeyecek yönden görebilmek hiç bir şekilde görülememeyi gerektirmez. Gerçekte bir insan bile diğer insanı göremiyeceği yönden görebilir, şeytan da insanı böyle görmediği tarafından aldatır ve hatta bazan görünür de şeytan olduğunu sezdirmez, şeytan olduğunu gizlemiyerek göründüğü de olur. "Şeytan sizi belaya uğratmasın." yasaklaması da gösterir ki, bir insan için şeytanın fitnesinden geri durmak ve çekinmek mümkündür. Demek ki şeytan, gözle görünmediği halde bile onun şeytanlık ve aldatma noktaları bilinebilir. Ve bilinemediği halde bile takva giysisi, iman ve korku hissi onun fitnesine en kuvvetli bir engel teşkil eder. İnsan dışıyla ve içiyle maddî ve manevî bakımdan silahlanmış olur. Takva elbisesi, ile içinden dışından giyinmiş bulunursa, şeytan ona görmediği tarafından, gördüğü halde bile etki edip aldatamaz. Şu halde şeytandan takva elbisesi ile sakının. Muhakkak ki biz şeytanları iman etmeyen imansızların dostları (velileri, âmirleri, iş başları, başlarına bela olmuş yakınları, arkadaşları) kılmışızdır. İmansızlıkla şeytanlık arasında bir çekicilik vardır. Korusuz bahçeye haşerelerin üşüştüğü gibi "Muhakkak biz kâfirlere şeytanları gönderdik, onları günaha sevkediyorlar." (Meryem, 19/83) âyeti delaletince imansız kalblere de şeytanlar musallat olur. İmansızlar şeytanlığı sever, şeytana mahsus hasletlere, hareketlere meftun olurlar. Hayırsız, hayırsızla düşer kalkar, eşkiyanın reisi, en büyük haydut olur. Bunun gibi imansızların bütün eğilimleri şeytanlıkta olduğundan önlerine şeytanlar düşer, başlarına şeytanlar geçer ve artık onları diledikleri yere sevkeder, soydurur, soyarlar.
28-Bu şekilde şeytanlara düşkün olduklarından, o imansızlar bir edepsizlik yaptıkları zaman da: biz atalarımızı bunun üzerinde bulduk, Allah da bize böyle emretti, dediler. Mesela kötü yerleri açmak eski bir âdet ve bununla beraber Allah'ın bir emri olduğunu iddiaya kalkıştılar. Ey büyük Peygamber! Sen de ki: Muhakkak Allah edepsizliği emretmez. Edepsizlik, fenalık, günah eskiden beri bir âdet olabilir, fakat şurası muhakkaktır ki, Allah onu emretmez. Bir de tutup bilmediğiniz şeyi Allah'a karşı söylüyor musunuz? Bilmediğiniz şeyi biliyormuş gibi tutturup Allah'a karşı yalan ve iftiraya kalkışmak ne büyük cüret ve cahillik!... Hiçbir dinde, hiç bir peygambere hiç bir vahyde, hiç bir akılda Allah'ın edepsizliği emrettiğine veya edeceğine delalet edecek hiç bir şey yoktur. Ve iyi bilmek gerekir ki, insanları edepsizliğe, terbiyesizliğe, günaha davet eden rûhî ve fikrî dürtülerin, ilim ile, ilham ile, vahy ile ilgisi yoktur. O, bir şeytan vesvesesinden başka bir şey değildir.

****yahu kabeyi hz ibrahim kurmadı mı sonra nesiller boyunca allahın dini bozulup yanına yeni ilahlar eklenmedi mi?*****

Evet Kabe’nin kurucusu HZ Ibrahim (a.s)dir!…Amaa senin bilgin YANLIS!…Cunku bize Kur’an soyle aciklar!…

Ibrahim, 35 - Hatırla ki; Bir zaman İbrahim şöyle demişti: "Rabbim! Bu şehri güvenli kıl! Beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut!

****bunda şaşılacak ne var itiraz edilecek ne var*****

COOOKKK!….Cunku senin soylediginin tam tersi olaylari anlatiyorsun da ondan!..Bak su ayet ne der:

Tevbe, 114 - İbrahim'in babası için istiğfar etmesi de sırf ona vermiş olduğu bir sözden dolayı idi. Böyle iken onun bir Allah düşmanı olduğu kendisine açıklanınca o işten vazgeçti. Şüphesiz ki İbrahim, çok bağrı yanık, çok halim birisi idi.

****isra,67 - Denizde başınıza bir felaket geldiği zaman, Allah'tan başka yalvardığınız bütün putlar kaybolur. Allah sizi tehlikeden kurtarıp karaya çıkarınca da yüz çevirirsiniz. Zaten insan çok nankördür.

Kehf52 - Ve o (kıyamet) günü Allah kâfirlere şöyle buyuracak: "Ortaklarım ve şefaatçılarınız diye zannettiğiniz putlarınızı çağırın." Müşrikler onları çağırırlar, fakat kendilerine cevap vermezler. Biz, kâfirlerle ilâhları arasına ateşten bir engel koymuşuzdur.

Furkan,41 - Seni gördükleri zaman "Bu mu Allah'ın Peygamber olarak gönderdiği?" diye hep seni alaya alıyorlar.

Farkun,42 - "Şayet tanrılarımıza inanmakta sebat göstermeseydik, gerçekten de bizi neredeyse tanrılarımızdan saptıracaktı" diyorlar. Azabı gördükleri zaman, kimin yolunun sapık olduğunu bilecekler!

Bu ayetlerden de anlaşılıyor ki Allah adını müşrikler biliyor ama onu diğer putlar arasında bir put olarak biliyorlar*****

ALLAH (C.C) adi ISLAM’in son Peygamberi Muhammed Mustafa (s.a.v) Ile gelmistir!…Ve ALLAH (C.C) Sevdigi millet bak nasil anlatiliyor.Yani Musriklerin hic bir zaman taptiklari putlarin ismi (HASA!) ALLAH (C.C) olmamistir!..Bu YALAN’dir!…

****mesele budur gak islamın allahı puttur demiyor*****

Deyemez!..Cunku ALLAH (C.C) sifatlarini sana getirdim!…

****islamdan önce islam tarihine göre kabede allah adlı bir put vardır diyor*****

Haci ALI’de YOK’tur diyor!…Cunku bunlar taptiklara putllar ILAH derledi!…Bunu lami cimi YOK!…ALLAH (C.C) sadece ISLAM ile gelen bir sozdur!…LA ILAHE ILLALLAH
HAK MUHAMEDEN RESULALLAH

****Eğer yok bu böyle değil allah kelimesi put anlamında hiç kullanılmamıştır Bunun nedeni de allah kelimesinin lafız olarak kutsallığıdır denirse*****

HASA!…ILAH ile ALLAH arasinda bir murakabat kurman nasil mumkun olur!…Ilah cins isim olup anlamida oyledir!…ALLAH (C.C) Ozel isimdir!…TEK kisiligi muhafaza eder!..Baska rakibi falan YOK’tur!…

****o kelime tıpkı isa örneğinde olduğu gibi putlaştırılmış olur*****

Hz Isa (a.s) ALLAH (C.C) elcisiydi!…Insan idi!..Amaa Peygamber ozelligine sahip idi!…bunda otesini iddia edenler
Sapikliga dusenlerin oldugunu bize yine Yuce Kur’an haber veriyor!…

***ateiste göre ise lafızın işaret ettiği mana da madde öncellidir mani madde olmadan mana da olmaz ana insan beyninin bir faaliyeti sonucudur****

Beyin yapin belirli bir kapasiden ote gitmesi mukun degildir!…Aynen fiziki yapin gibi!…40 kg fazla kaldiramaman gibi!…Akilin seni ancak belirli bir notakya getirir ve sonra yaniltir!…Bunu cok iyi bilen Yue ALLAH (C.C) senin yanilmaman icin sana peygamber ve kitaplar yollamis!…
Kullanip kulanmama sana kaliyor!…

****dolayısı ile her tür tapımın kut u ateiste göre puttur ister bir form olsun ister mana****

Forum vs bunlar hic bir zaman ibadet edilecek bir meffum olmaz!…ALLAH (C.C) haricinde!…Bu senin gorusun olabilir!…Haci ALi kabulenmez!...

****bu nedenle başlık sahibinin herhangi bir inanç hakkında koyduğu ateist tanım hakaret ve alçaltıcı bir değiş olarak algılanamaz****

Bidayette belittildigi gibi ISLAM’da zorlama soz konusu olmaz!…Herkes fikrinde hur’dur!…Konu yanlis akis etirilmemeli!…Olamayan bir sey var denilmemeli!…

****tıpkı sizlerin bana kafir müşrik kitapsız diyebileceği gibi***

Once ben benden sorumlu isem,ne sana nede bir baskasina
Kalkip bos soz soylemeye hakkim YOK!…Cunku benim ne olacagimdan benim haberim yok iken, senin hakkinda nasil konusabilirim?…..Isteyen istedigini soylemkte serbest degilmi?..

***ve hatta denildiği gibi..****

O seni sevenlerin sana yaptigi koplement degilmi?…..

****Bir müslüman kendi dininin vazettiği etik içinde kendinden olmayanı tanımlayabiliyorsa bir ateistte bunu yapar ve ateist olmayan herkes putatapardır der
bu hakkı müslümanlar kendilerine tanıyıp başkalarından esirgeyemezler..****

Kendisini bilen musluman KAMIL kisidir!.. (beni sakin sanma!) O seviyeye cikmak her baba yigidin harci olamaz!...
Bilir kis der ki:

Inat : AHMAK'IN!..
Cenk :CAHIL'IN
Sukut: ALIM'IN
Seyran: KAMIL'IN

Der!…yani pek cok olgunlasan kisilerdir bunlar!…Ne mutlu seyran edene!...

***Kaldı ki gak başşlık sahibinin bu tanımına islamın verdiği tepkiye şaşırmıştır çünkü islamın kendi tanımındaki put ile allahı arasında bir ilişki yoktur islamda allah bir put değildir***

Bak simdi su sozlerinle hem fikir olmamak mumkun degil!….

****ama kabede böyle bir put olduğunu söyleyene yalancı demek allah bir put değildir demek ama tersi yönde davranış sergilemektir..****

Kabe Sehirlerin anasidir der bize Yuce Kur’an!…Sen sehirle ALLAH (C.C) arasindaki murakabana akilim ermez!…Sergilen davranisi da anlamadim!…

****Bana gelince bana göre hitler de bir puttur stalin de bugün mustafa kemal de kimi çevreler için puttur****

Bu senin fikrin!…Soz herkesin!...

***illa heykelini yapmak gerekmez tapınılan herşey puttur***

Musrikler zamaninda boyle idi!… Simdi desigisip degismedigini sen taktir et!…

***çünkü madde olmayan hiçbirşey yoktur her madde nin de mutlaka bir formu olur****

Kainaat 80 element’tan olurmustur!…Butun forumlari ile senin vucud yapinda vardir.Amaa Mana forumlari dedigin gibi degildir!…ALLAH (C.C) bize her zaman iyiyi tavsiye eder!..Bizden istenede bu degilmi?..

Nisa, 36 - Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Sonra anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, akraba olan komşulara, yakın komşulara, yanında bulunan arkadaşa, yolda kalanlara, sahip olduğunuz kölelere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez.

Hakkini Helal et gene uzun gitti!...

Selam,Sevgi ve Dua Ile..

gak

Forum Owner
212.252.3.135 herşeyden önce March 18 2001, 12:34 AM

herşeyden önce
şu yazımı bir bütün olarak anlamak gibi bir çabaya girsen iyi olacak

ben kuran yazmıyorum
ayetlere bölmen gerekmez

bu bir

ikinci mesele
elmalılı tefsiri

bu konuda
da
daha önce maymun konusunda kimle
yazıştık
senmiydin bilmiyorum

ama bildiğin
gibi
elmalılı tefsiri bugünkü dile göre fazlaca osmanlıca
ne yapıyorlar
sadeleştiriryorlar

hani o kimi
bilirkişiler de
sendeki tefsir gibi
kuşa çevirip
kendi düşüncelerine uymayan
yerleri atıyor
ve elmalılı hamdinin isminin ardına saklanıyorlar

bu konuda
can nikli bir arkadaş
başka bir ayetin tefsirinin orjinalini
buraya yapıştırmıştı

bende azim yayınevinden çıkanı var
ve internette www.mucahid.net de
bir tane bulunuyor
aralarında hemen hemen hiç fark yok
sanırım

bence elindeki meali
kim basmışsa
onunla bir hesabın olsa gerek

hala
yalan sayma temayülünde ısrar ediyorsun
yani
bırak ateist tanımını
islami anlamda
bir putun peşindesin

benim görüşüm bu
istersen seni
orjinal elmalılı tefsiri ile başbaşa bırakayım
ve bu konu da kapansın

sen neye tapıyorsan ona tapmaya devam et..

sevgiyle

Ali Basaraner

203.0.12.26 Kurban, March 18 2001, 1:20 AM

Sayin Ergenekon.

Konu Putlar ve Putatapmak oldugu icin ben Kurban i bu manada ornek gosterdim.

Hayir ben bu ayeti Kurban in farz olup olmadigini isbatlamak icin de yazmadim.

Yukarida belirtmek istedigim,Allahin bizim ibadetimize ihtiyaci olmadigi.

Tapinmak konusuna gelince:

GAK in soyledigi dogru,Allaha tapmak icin karsinizda bir isim,bir cisim olmasi gerekiyor.Bu olmadigina gore ancak

ALLAHA KULLUK EDERIZ

Biliyorsunuz, en buyuk gunah shirk kosmak tir.

Simdi bunu biz soyle algiliyoruz:

Ben Allahin yaninda baska bir tanriya tapmiyorum,putlara da tapmiyorum.O zaman sirk kosmuyorum.

Yanliz buradaki Putlar cahiliye devrindeki tahtadan,tastan yontulan putlar degildir.Oyle olsa idi Allah Kuran in sayisiz ayetinde bizi bu illetten uyarmaya gerek duymazdi.

Paraya pul a Tapiyoruz

Mal a tapiyoruz.

Arabamiza tapiyoruz.

Esimize sevgilimize tapiyoruz.

Cocuklarimiza tapiyoruz,

Her neye tapiyorsak tapalim, eger Allahtan fazla sevdigimiz dunyalik ne varsa iste onlar bizim putlarimizdir.

Bu Putlara taptigimiz anda da shirk kosmus oluruz.

onun icin Allaha Kulluk etmek en uygun terim dir.

Evet Mekke de yapilan cok yanlis bir hareket, katiliyorum.

Herkesin gunahi ve sevabi kendine,hacc a giden muslumanlar, muhakkak ki sevap islemek icin gidiyorlar,
ne diyeyim?

"Allaha kan1 gitmedi.Etide gitmedi.Allahin hep istedigi fakirde istifade edemedi."

haklisin.

HACI _ALI

24.43.153.113 PUTPERSTLIK!... March 18 2001, 8:26 AM

****herşeyden önce şu yazımı bir bütün olarak anlamak gibi bir çabaya girsen iyi olacak****

Hakkini helal et!…Kafam kalindir!..Anladiklarima ancak cevap vermeye muktedirim!…Anlayamadiklari soylersen sana cevap vermek zevkttir!…

***ben kuran yazmıyorum ayetlere bölmen gerekmez****

KUR’AN yanliz bir kez yazildi!..Sen buna muktedir olmazsin!…Cunku o gelen en son kitap degilmiydi?…

***bu bir***

Eveetttt.Sirdan gidiyoruz degilimi?…

***ikinci mesele elmalılı tefsiri****

Dinliyorum….

***bu konuda da daha önce maymun konusunda kimle
yazıştık senmiydin bilmiyorum***

Bunu bende hatirlamiyorum.Cunku fikirlerimiz hep zit!…

***ama bildiğin gibi elmalılı tefsiri bugünkü dile göre fazlaca osmanlıca ne yapıyorlar sadeleştiriryorlar****

Evet boylesi daha iyi olmuyormu?…Elimdeki 18 cilt senin soylediginden.Ancak bu sana getirdiklerim ise su adresten
http://www.kuranikerim.com/

***hani o kimi bilirkişiler de sendeki tefsir gibi kuşa çevirip
kendi düşüncelerine uymayan yerleri atıyor
ve elmalılı hamdinin isminin ardına saklanıyorlar***

Bak simdi OLMADI!…Ama kabul etmezsen o senin problemin!…Ve elimdeki ile bazi kelimeleriyle farkli soyle ki osmanlica yerine Turkce yazmis!…Yani benim gibi kalin kafalilara kolaylik yapmislar!…Amaaaa!…Mana itibariyle senin icin degisiklik olmus!…Istersen gir bak!…Nasil isine gelirse!…

***bu konuda can nikli bir arkadaş başka bir ayetin tefsirinin orjinalini buraya yapıştırmıştı****

CAN kardesim nerden aldigini bilmiyorum!…Ancak Ateistlerin dusundugu gibi bir ayet degil senin soyledigin!…Varsa O Orjinali gorelim?..

****bende azim yayınevinden çıkanı var ve internette www.mucahid.net de bir tane bulunuyor aralarında hemen hemen hiç fark yok sanırım****

Benim elimdekiler zaman gazetesinin basimi!…Ancak verdigin adreste www.mucahit.net hicbir sey bulmadim…O zaman sen bize bu ayetleri neden getirmedin ki?…

****bence elindeki meali kim basmışsa onunla bir hesabın olsa gerek****

Benimle kimin hesabi olur ki!…Ben garip,cahil bir adamim muhterem!…Ben kim!…Meali basan adam kim?…

***hala yalan sayma temayülünde ısrar ediyorsun****

Evett!..YALANNN!…cunku bu bazi musriklerin uyguklari YALAN sozler!…Bilmedigim konuda nasil israr ederim?…
Cok emin olmasan sana nasil cevap verme cureatinde bulunurum.ALLAH (C.C) adi sadece ISLAM ile gelmistir…
BATIL donemimde kullanilan bir isim degil!...

****Yani bırak ateist tanımını islami anlamda bir putun peşindesin****

Bu senin degerlendirmen degilmi?…ISLAM’da put ne oldugunu anlattim!…Ben ancak yaratanima IBDET ederim.
Cunku O’nun sifatlarini sana getirdim.Atesit olarak sen nasil degerlendirirsen degerlendir!...Bu beni hic baglamaz!…

****benim görüşüm bu istersen seni orjinal elmalılı tefsiri ile başbaşa bırakayım ve bu konu da kapansın****

Elmalinin orjinalida olsa!…Olmasada bahis ettigin ayetler acik!…Konuyu her zaman kapatabilirsin…O sana kaliyor…

***sen neye tapıyorsan ona tapmaya devam et..****

Musadenle :

114-en-NÂS
Nâs, insanlar demektir. Medine'de inmiştir, 6 (altı) âyettir.
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,
2. İnsanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine),
3. İnsanların İlâhına.
4. O sinsi vesvesenin şerrinden,
5. O ki insanların göğüslerine (kötü düşünceler)fısıldar.
6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!

Selam,Sevgi ve Dua Ile…

gak

Forum Owner
212.252.3.135 yaw March 18 2001, 9:04 AM

Bölme şu yazımı
yaw
sinir oluyommmmmmm

Yahu ali
ben alıntını atlayıp

hızlı okudum
ve
sana güvendim

yahu senin alıntıladığın
tefsirde
kıssa birebir
bulunuyor

yoksa sende
nasıl olsa yoktur diye mi
okumadan yapıştırdın

şimdi farkettim

iyi oku yazdığını yazında 26-nolu alıntının sonunda

hay allah
sen de beni günaha soktun

Yaw görmüyormusun aliciğim
26- demiş
yazmışsın
kıssa sonda

nasıl yok diyorsun

olm sen alemsin ben ne diyem
..

hani bildiğini okur derler ya vallahi öylesin

dur
gülmekten öleceğim

krize girdim

sinirlerim bozuk herhal

allah tependen baksın emi.......

sevgiyle

Ergenekon1

62.226.183.176 Iste böyle Ali basaraner March 18 2001, 10:51 AM

Sevgili Ali Basaraner insanlar1n bir kesimi ortalama 14 as1rdir müslümanl1k yapmaktadir.

Ama nas1l yapmaktadir?Bu nas1l1n altinda cok büyük yanlislar vardir.

Gecmistede bu yanlislar1 fark edenler olmustu.Fakat kimisi Zindik a ad1 c1kacak diye korkmustur.Kimisi seyhul islamin gazabina ugrayip padisah tarafindan basinin koparilma korkusuyla sesi cikmam1s veya cikaramamist1r.

Bizim Tanr1 inancimiz söyledir.

Tanri,evrenin hermiliminde vardir.Biryere ne inmesine ne c1kmas1na nede gitmesine gerek yoktur.

Gecmiste baz1 mezhep imamlasri Allahin yere indigini ve baz1lar1 merdiven dayayarak göye ciktigin1, iddia edince dayanamayan ikinci derecedeki din adami gidip bir baska mezhep imam1na sorar.

sorulan mezhep imam1 derki kim söylemis bu sözü ikinci dereceki din adami falanca deyince,Mezhep imami yanit verir, o söylemisse dogrudur.

Allah diyorki ben size sah damarinizdan yakinim.Ve
ekliyor benden baska size kimse safaat yapamaz.

Fatiha suresinde öyle demiyormu.?

Ancak sana ibadet eder,ancak senden yardim dileriz.

Fakat Isläm1 yanl1s ögrenip yanlis ögretenler.Cok vede cok büyük yanl1slarda israr etmekteler.Biz bilebildigimiz kadar bu dogrular1 insanlara anlatip onlari o yanlislardan uzaklastirmak istiyoruz.Yoksa niyetimiz horoz dövüsü deyildir.

Düsünebiliyormusunuz ilähiyat mezunu üstelikte büyük bir gazatada dini konularda yaz1yazan bir din adami söyle yaz1yor sütününda.

Hernekadarda bazi cevreler Allahtan baska kimsenin yardim edemeyecegini iddia ediyorsalarda,bai mezhep imamlarinin dedigine göre,Velilerdenve onlarin mezarlarindan sunlari isteyebilirsin diyede birliste veriyor.

Listede olanlarin bir kismi

Evlenmek icin bir gelin
Kiralik bir ev
Borclardan kurtulma
Evde kalmis kiza koca ve devam ediyor.

Allah diyorki biz size kolay anlayabileceginiz bir kitap gönderdik.Bunda hersey tamamdir eksigi yoktur.

Allah diyorki islämin kurallarini ben koydum baskasina derek yoktur.

Kavga, Allah1 dinlemeyip isläm1 kendi kafalarina göre kural dolduranlarladir.

Su sözlere bakiniz.Bir müslüman bunlari nas1l söyleyebilir?

Ya habibim sana Asik olmusam.

YA Muhammet sen olmasaydin bu käinati yaratmazdim.

Bu sözler Tanrinin tanimlanmasinda büyük süpheler uyandiracak sözlerdir.

Ama yakin zamana kadar dolu dizgin omunanda sözlerdir.

Sonra ,Ey yat1r alsana bir göbek (?)ver bana bir bebek.
Gece gidip taputun kapagini kaldirip yatirin koynuna girmediklerine dua edelim.Belki onu bilen yapan olmustur.

Eeeeee,Allahi dinlemeyip insanlari kendine bile faydasi olamayan yat1rlara yollarsa din adamlari olacagi budur.

Ergenekon
Kalin saglicakla

Insanlar1 yanlis yönlere kanalize etmeyelim.

Ergenekon
Kalin sagl1cakla

Ali Basaraner

203.0.12.129 Islamda yanlis anlasilmamar. March 18 2001, 11:27 AM

Sayin Ergenekon,

Yazdiklarinin tamamina katiliyorum.

17-23)Kada rabbuke ella ta budu illa iyyahu..........

RABBIN HUKMETTI KI,KENDINDEN GAYRI KULLUK EDILMEYE.....

Her koyun kendi bacagindan asilacaktir.

Hurafe ye en az senin kadar karsiyim bu biline...

Hurafe var diye , hadis okumayalim,

camiye gitmeyelim.

vaaz hutbe de dinlemeyelim.

Olmaz boyle birsey.

"Benim iddiam , tek kurani okumak ile , yardimci tefsir ve aciklayici kitaplari ve hadisleri okumadan Kuran in derinliklerine inemeyiz".Bununla ilgili birkac yazi astim buraya.

Hz. Muhammed (sav) in sozlerinden ogrenecegimiz cok sey var.

Kuran i ilim olarak inceleyenler var.

Neden SIKISINCA Elmalili nin tefsirine sariliyoruz?

Cunki bir Cilt lik kitabi 10 Cilt halinde aciklamis.Buna ragmen herseyi sigdiramamis.

Seyhlerden,Evliyadan medet ummak ne kadar yanlis ise,herseyi Kuran in turkce tercumesinden okuyup ta
musluman oldugunu iddia etmek o kadar yanlistir.

sahih hadisleri dislamak yanlistir.

Ben bunu bilirim bunu soylerim.

Aklin suzgeci var, arastirip okuyup karsilastiracagiz,aklimizin suzgecinden geceni alacagiz.gerisini bir kenara birakacagiz. Aklimizin ermedigi seyleri red etmiyecegiz.En iyisini Allah bilir diyecegiz.

Bunun baska bir yolu yooook.

selamlar.

murat

212.174.15.5 Şüphe tohumları March 18 2001, 11:29 AM

Merhaba,

Allah'ı(haşa) put olarak gösterip müslümanların Allah'a olan kulluklarını terk etmelerini istiyorsunuz.
Bu müslümanların imanını arttırır.Allah yolunu bulmaya
çalışanlar aman dikkat!...

Ergenekon1

62.226.181.176 Basaraner öyle cabuk havlu atma,inandigin dogrularda dayan March 18 2001, 5:00 PM

Biz din adamlarinin aciklamalarina karsi deyiliz.Mutlaka onlardan coksey ögreniyoruz ögrenecegizde.

Onlar1 dislamamiz mümkün deyildir.Dislamamiz gerekenler kur,ana uymayanlar1dir.

Kurana uyan hersey kabülümüz ,kur,ana uymayan kimin oldugu iddia edilirse edilsin kabülümüz deyildir.

Cünkü hadisler hakk1nda cok cesitli iddialar ileri surülmektedir.

Hadis bilginleri peygambere ait hadisler 30 u gecmez diyorlar.Arast1rmalardada ancak bu kadar hadis bulunmustur.

Imam1 Azam bu say1n1n ancak 17 oldugunu söylüyor.

Baz1 bilginlere göre gercek tek hadis vardir.Oda sudur.

Kim bana bir yalandan söz isnat ederse cehennemde yerini haz1rlas1n.

Diyeceksinizki peki bu peygamber AHRAZ m1ydi,hicmi konusmadi.Tabiiki konustu ve bütün sözlerini bir kitapta toplayip kitab1 ona getirdiler.Ya Muhammet iste senden duydugumuz tüm sözler bu kitapda dediler.

Hz.Muhammet derhal o kitab1 yakiniz.Yar1n kuran1 b1rakip onunla ibadete baslarsiniz demistir.Ve kitap yak1lmistir.

Bu nedenle peygambere atfedilen hadislere süphe ile bak1lmaktad1r.

Ve hadis toplayan kisilerde birbirlerini yalancilikla suclamaktadirlar.Bu durum ortada iken hadis diye önümüze konanlara inanmak cok zor olmaktad1r.

Yoksa gecmiste öyle dinadamlari yetismistirki,bu günkü deyerlerin olusu onlara bagl1d1r.

Fakat suda bir gercektirki,Isläm bir Ceylänken onu Fil
halinede getirenler yine din adamlar1n büyük bir bölümüdür.Hantal,zor ,uygulanamaz,biktiran,bilime ilime ters ,usla tezata düsen bir din haline detirilmistir.Biz bunlara karsiy1z.

Yoksa biz kur,ana uyan herkesin yan1nday1z.

Dinin kaidelerini Allah kor ne peygamber nede mezhep imamlari.
Buna HAYIR diyenin müslümanl1kla bagi kopar.Cünkü bu konuda cesitli ayetler vard1r.

Ergenekon
Kalin saglicakla

balıkçı

212.252.73.22 nereye gidiyoruz yaw, düzeltiniz şu sayfayı March 18 2001, 6:10 PM

Yöneticilerimiz uyuyor mu

Rasgele

HACI _ALI

24.43.153.113 PUTPERSTLIK!... March 18 2001, 8:55 PM

Yaw yazi kesen kim?...
senin yazis seklinde beni hasta ediyor!...
ala ala!...benim yazim bana degilmi kardesim...
Ama cok sevindim!...Bak seni hic olmazsa nesen geldi!...

balıkçı

212.252.74.91 üzüm üzüme baka baka üzüm üzüm üzümleşirmiş, peki n'olacak bu sayfa böyle March 18 2001, 10:28 PM

sağa doğru uzayıp gidiyi

PAKSU

Forum Owner
213.153.175.62 sorumlusu March 18 2001, 11:23 PM

sayfanın sağa doğru uzayıp gitmesinin sebebi :
sevgili Ergenekon'un uzun uzun -gaaaag- lamasıdır.
mesele değil yine gaaak lasın ama satırların uzunluğunu ayarlasın.
düzeltilmiştir.
selam ile.

dogan

210.8.224.2 simdi de sola kaydi.. March 19 2001, 1:22 PM

hah hah ha..
siyasiler gibi oynak..
sagol PAKSU

HACI _ALI
alemsin ha
ne pasteledigini ne ettigini ne anlattigini..
ne ise..

gak ateist
RUH'a inansa ne inanmasa ne..?
RUH bizim derdimiz
bizde bulamiyoruz
ariyoz
tariyoz
bulduk sanincada
gak'a soruyoz
tasdik icin gak'a..
bu RUH
..mu?
degil mi..?

HACI _ALI
merak etme
bulursan gak'tan once
ben haber vercem sana
ama bir sey varki
ister sezgi de
ister sani
sende RUH'unu kaybettin gibi geliyo bana...

ne ise bol sanslar
ve rastgele (balikci gibi oldu az)
sevgi ile

gak

212.252.3.135 eyvah March 19 2001, 4:05 PM

şimdi
paksu
teknik olarak yazı silmiş oldu

yandık
bi sürü eleştirir alacak forumun paksuuuuuuuuuuu

neyse bu kadar u yeter

ayırca teesüf ederim
demek yazı kapsamına gak ın a ları girmiyor..

bittin sen pako bittinnnnnnnnnn!

HACI _ALI

24.43.153.113 GAK TESLIM OL!..... March 19 2001, 5:02 PM

GAK

Suphe IMAN sahibin mali degildir!… IMAN sahibi TESLIM olan degilmidir!…
Gak'a,bu yaziyi getirmem onun istegi uzerine oldu!… Musllumanlara soruyordu!…Nerde o RUH diye!...
Bende cok sevdigim kisinin bu istegini seve seve ISLAM’daki bilgilerini getirdim.
Simdi RUH varmi? yok mu? Sorusunun cevabi sana kaliyor.Bana haber vermen hic luzum yok!… Cunku varligini sana bilir kisiden ispatladim.Sana kalan tastik edip etmemektir.Zan ile konusmak cok yanlis bir olaydir ISLAM’da!…Ancak emin olursan o zaman bilerek konusman herkese faide verir!…

Selam,Sevgi ve Dua Ile…

PAKSU

Forum Owner
213.153.175.62 March 19 2001, 10:44 PM

bir tek "a" bile silinmemiş (zaten bir "a" vardı )
sadece "g" ler alt satırlara alınmıştır.
yahu bu nasıl çıkarılır ses olarak bilen var mı?
gagggggggggggggggggggggggggggggg
ilgililere önemle duyurulur.
selam ile.

This message has been edited by abuzer from IP address 213.153.175.62 on Mar 19, 2001 10:48 PM

gak

212.252.3.136 gak ın g si March 20 2001, 1:53 AM

sildin kadeşim
onlar ööle anlamlıydı

edit yaptın işte

p
a
k
s
u

ile
paksu
farklı şeyler

Ergenekon

62.226.183.232 Bu damga olayindan heberiniz Vamiiiiiiiiiii March 20 2001, 3:47 PM

Süphesi olmayan Alinin uydugu böyük imamin biri ne deyo hele bakin.

Allah göge merdiven dayayip cikti.Bu süphesi olmayan adamin, ne deyo Ali.

Ali senin bu uleman ,Allahi merege sirtinda hararla merdivenden saman tasiyan cifci Osman agaya benzeteyoya.

Ali, bilmeyonya bu adam sizi emin yere götüremez gibime geleyo.Gelsen bundan vaz gecde ,katil aramiza.

Bizde zor yok.

Daha dogrusu indirilen dinde zor yok.Damgada yok.

Bir rekat namaz icin su ayat yeterli.ÖRNEK

Ey inananlar,Allahtan korkun.Özü sözü bir olanlarla beraber olun.Tanri uludur.

Hemde Türkce okuyarak

su suphaneke ile,ettehiyyatuhu vede Allahummeselli ile Allahummebarigi su namaza sokanlari bir bilsem.Bilen kim varsa yazsin surayaki, yarin kiyamet günü fazladan okutup beni zora soktugu icin,yakasina yap1s1p hakkimi istiyim.Adini bilemesem nerde bulacam onu.kim bilsin hangi kazanda kayniyordur.

Alinin Ulemayul Rasidin vel Mürsidin imami deyoki.Allah yarin kiyamet günü peygamberleri ,bacaklarina yedikleri damgadan taniyacak

Hoppala,Allah peygamberleri taniyamazsa biz haklar1m1z olanlar1 nasil taniyacagiz?

O zaman hak alma isi yatar.

Hani kovboylar, sigirlar baska cifliklerin sigirlarina karismasindiye damgalalarya.Alinin imaminin
Allahida karisikliga meydan vermesin diye peygamberlerin baldirlarini damgalamismis.Ulu Tanrim sen büyüksün daha neler duyacagiz bu Alilerin imamlari sayesinde.

Ali sen bu din adamina s1k1ca sar1l,görüyonya senin tipk1n1n aynisi.

Vay beee.Kimlerin pesine gidiyoruzda.Heberimiz bile yohmus.

Ben haber verdim,sonra demedi demeyin.Bana sorulursa
Almanyadan yazip Alternatif sutunlarinda basbas bagirdim derim.Ama dinlemediler yine damgaci imam1n pesine gittiler derim ,Aliyyul ula ve de baz1lar1.

Ben haber veriyimde ister tutarlar ister tutmazlar.

Bu damga olayi birdefada Hasbahcede sutunlar1na serildiydi.

Görüyorsunuz deyilmi?

Ergenekon
kalin saglicakla

HACI _ALI

24.43.153.113 TENEKE!... March 20 2001, 4:16 PM

BU ne yuzsuzluk ?...

Basimizi bos laflarla agirtip durma!...Zamanimizi Alma!...isin gucun yoksa olatani al! Basimizdan git!...Baska bir sey istedigimiz yok!....
Hadi bakimmmm!.....

YARABII bu akil yoksunlarini ISLAH et...

HACI _ALI

24.43.153.113 ALI KARDESIM March 20 2001, 4:24 PM

ALI KARDESIM

Bosuna zamaninini harcamaya degmez bu ZAVVALLI ya!...
Sana kim oldugunu anlatti!...Gordugun gibi bunun amaci
Uzum yemek degil!..KAVGA etmek!...MUHATIP gormeye degmez buz insancik!...Yazilarini zevkle izldeigimi bilmeni isterim.

guest

144.122.16.42 Yeni bir bakışla... March 20 2001, 4:50 PM

Bir ara forumda aktivitesiyle beni memnun eden bir arkadaşın tavsiyesiyle dışarıdan takip ettiğim bu forumda ortaya atılan bu başlığa daha çok sezgici ve müslümanlık adına öğrenmemiz gereken kavramların gövde gösterisini yaparcasına gösterilen tepkinin tarzına saygı duymakla beraber şunu da eklemekten geri duramadım. Allah kelimesinin benzeri olan Aloh, Elohim gibi tanrıyı ifade eden kavramlara Yahudilikte de rastlanmaktadır. Ezelden beri Allah olarak kaldığı dinen apaçık olan bu ismin bu gibi türetmeye, daha doğrusu böylesi bir isim için daha uygun olacak bir ifadeyle tahrifata maruz kalmasına da artık etimolojik olarak Hacı ses çıkarmaz sanırım. Dinler aslından kopup tahrif olurken dinin eksenindeki kavramı karşılayan ismin aynen muhafaza edilmemesi çok da şaşırtıcı olmasa gerek. Arapların Cahiliye döneminde ezeli ve herşeye gücü yeten Allah'ı neden putlarla yamama çabasına girdiği ise belki ayrı bir başlık olma açılımı gösterebilecek kadar derin bir sosyolojik tahlil gerektirir düşüncesindeyim. Herkese candan selamlar.

Ergenekon1

62.226.189.142 Türkte TANRI adi teke verilmistir.Türk milletine putda yoktur March 20 2001, 9:57 PM

Sayin quest,Erzurumlu Ibrahim Hakki derki.Allah,Tanri,Tabiat ve baskalari.bu adlarla eyer yaradan kast ediliyorsa ,Tümü ayni kapiya cikar.

Evet CALAP da .Koca ozan Yunus Emrede biz gibi düsünüyor.

Tengri, Türkce bir kelimedir.Bu adi Türkler
hicbir yaradilana vermenmislerdir.Yalniz ve yalniz yeri ,göyü, suyu ,cimeni,havayi yani herseyi yaradana vermislerdir.

Internet sayfalarinda cikti, mekkedeki en büyük putunda adi Allahmis.Kimse itiraz edemedigine göre demek dogruymus.

Sizin Türk diline az1l1 düsmanliginiz niye?Eyilikten yoksa marazmi doguyor.?.

Bilelim sikintiniz nerden kaynaklaniyor?

Ergenekon
Kalin saglicakla

Hamza Yavuz

144.122.16.48 Yalan March 22 2001, 2:20 PM

Kabe'de, cahiliyet döneminde Allah adında put varmış. Kim demiş? Kaynak nedir? Ben ilk defa duydum. Dawood (Davud) kim? Böyle bir İslam alimi tanıyan var mı? Ya birileri çıkmış yine ateist ahlaksızlığının son perdesini sergiliyor ya da teknik bir hata var ortada.

Tanrı kelimesine gelince. Efendim doğrudur. Türkler Arapça'da ilah anlamına gelen kelimeye tanrı demişlerdir. Ancak tanrı bir özel isim değildir. Geçmişde yaşayan Orta Asya Türklerinin tanrıya verdikleri isim Gök Tanrı, Yahudilerinki Yehovadır. Hıristiyanlar god der ama bir yaratıcı olarak sanırım özel bir isim vermezler. Ama Tanrının oğlu dedikleri İsa'yı kasten Jesus derler. Müslümanların tanrısı Allah(CC)'dır. Her ne kadar ateistlere bunu kabul ettiremesek de bu ismi Araplar vermemiştir. Bilakis, isim vahiy yoluyla inmiştir. Yani "All

paksu

195.214.138.89 4
No score for this post August 9 2001, 10:38 PM

Hamza Yavuz

144.122.16.48 Yalan March 22 2001, 2:20 PM

Kabe'de, cahiliyet döneminde Allah adında put varmış. Kim demiş? Kaynak nedir? Ben ilk defa duydum. Dawood (Davud) kim? Böyle bir İslam alimi tanıyan var mı? Ya birileri çıkmış yine ateist ahlaksızlığının son perdesini sergiliyor ya da teknik bir hata var ortada.

Tanrı kelimesine gelince. Efendim doğrudur. Türkler Arapça'da ilah anlamına gelen kelimeye tanrı demişlerdir. Ancak tanrı bir özel isim değildir. Geçmişde yaşayan Orta Asya Türklerinin tanrıya verdikleri isim Gök Tanrı, Yahudilerinki Yehovadır. Hıristiyanlar god der ama bir yaratıcı olarak sanırım özel bir isim vermezler. Ama Tanrının oğlu dedikleri İsa'yı kasten Jesus derler. Müslümanların tanrısı Allah(CC)'dır. Her ne kadar ateistlere bunu kabul ettiremesek de bu ismi Araplar vermemiştir. Bilakis, isim vahiy yoluyla inmiştir. Yani "Allah" yerin, göğün ve ikisi arasındakilerin sahibi, halıkı ve ilahı olan Allah(CC)'ın güzel isimlerinden birincisidir. Bir özel isimdir. Tanrı cins isimdir aynen ilah gibi.
Hamza Yavuz

HACI

151.203.59.6 DAWOOD'UN ADRESI March 22 2001, 8:28 PM

Hamza Kardesim;
Korkarim sen hala Cahiliye doneminde yasiyorsun.. Ama yine de Allah putunun ne oldugunu bilmiyorsun. Sana soylenmeyen gerceklerdendir o put.. Saklanan gerceklerden. Kim bu Dawood diyorsun.. Kim oldugunu soyleyim..

N.J.Dawood;
Bagdat'da dogdu ve Irak hukumetinden kazandigi bir bursla Londraya gitti.. Yil 1945 idi.. Londra Univeritesinden mezun oldu.. 1959 yilinda ARADCO olarak da bilinen, Londra'nin Arap reklamcilik ve yayincili limited sirketini kurdu. Orta dogunun disindaki en onemli Arapca yayin yapan bir sirketti bu.. Dawood once Binbirgece masallarini yayinladi ve cok basarili idi.. Ama Dawood asil ununu Kur'ani Incilizceye cevirmekle yapmistir. Bu Kur'an 1956 yilinda modern Ingilzce terimleri ile yazilmis ve yayinlanmis olan ilk Kur'andir. Simdiye kadar bir milyonun ustunde basilmistir.
Dawood'in diger cevirileri de vardir. 1989 yilinda Ibni Haldun'un Mukaddemesini Ingilizceye cevirmistir. Ingilizce-Arapca sozluk ve cesitli teknik kitaplar yayinlamistir..
Dawood Irak'li bir muslumandir..
Dawood'un Ingilizceye cevirdigi Kur'an da Allah'in bir put oldugundan bahsedilmektedir. Alip okumanizi tavsiye ederim. Bu konuda bir itiraziniz varsa, onu Dawood'a iletin lutfen.. Ben bu konuyu daha fazla tartismak istemiyorum.. Dawood'un adresi sudur.

N. J. Dawook
Penguin Books Ltd. 27 Wrights Lane, London w8 5TZ
England..

dogan

210.8.224.2 dogrusu ne..? March 23 2001, 12:37 PM

Hamza Yavuz
yalan demis..

53-NECM:
19. Siz de gördünüz değil mi o Lât ve Uzza'yı?
20. Ve üçüncü olarak da öteki (put) Menat'ı?

ebu leheb
peygamberimizin amcası
asil ismi
abdul uzza (Abd ul-UZZA)

putlara
abdullat
abduluzza
abdulmenat diye isimler vermişlerdi..

allah'i da put ismi olarak kullandilar mi..?
bilmem
..ama
peygamberimizin babasinin adi
abdullah degilmi.?
peygamber dogmadan once olmedimi..?
hangi allah'in kulu idi..?
bildigim
allah ismi peygamberimize inen vahiy'den once vardi...
allah'in isimlerini put edenlerde vardi..

allah bizi
dogru olandan ayirmasin

sevgiyle

S.A.

62.29.33.25 CEHALET April 3 2001, 3:42 PM

EÇHEL,
Hacı'nın İslamiyet hakkında burada yazdıkları tam bir hezayandır. Hatta hezayan kusmadır. Onu şimdi anlamak da mümkün değildir. Ama yardım edilebilir. Şöyleki; Hacının hezayanlar iki noktadan kaynaklanmaktadır. Birincisi Cehalet, diğeri din düşmanlığıdır.

Zaten satırlarının arasında bu iki unsuru bolca görmek mümkündür.
Hacının İslam hakkındakı cehaleti dibe vurmuştur. Buna cahil demek iltifat olur. O olsa olsa bir eçheldir. Ancak çiddi kitaplardan insan eçhelde olsa okuyarak tekrar belli bir seviyeye gelebilir. Mesela Prof Dr. Fazlulrahman'ın türkceye cevrilmiş İslam isimli kitabı veya Prof Dr. Muhammed Hamidullah'ın İslama Giriş isimli kitapları sanıyorum yararlı olur. Şayet bunları oku da gelirse o zaman tartışma seviyeli olabilir.Fazlulrahman Amerikada, Hamidullah ise Pariste Sorbon da hocadır.
İkinci husus ise Din düşmanlığıdır. Şayet İslama karşı düşmanlık besliyorsa buna karşı yapılacak fazlaca bir şey yoktur. O zaman müslümanları da düşman kabül etmektedir ve onun işi zordur. Etrafı düşmanlarla çevrili bir hayat çekilmez. Ancak hem düşmanlardan kurtulmak ve hem de düşmanını anlamak bakımından gene doğru yol cehaletten kurtulmaktır. Yani yukarı daki kitapları okumak.
Hacı oku da gel, zaman israfı olmasın.
S.A.

gak

212.253.129.11 amaç April 3 2001, 3:55 PM

Kabede
allaha dında bir put yoktu
hatta kabede putlar yoktu
elmalılının tefsirinde alıntıladığı gibi
kadınlar gece çıplak kabeyi tavaf etmezlerdi, elmalı da kimdir, böyle bir alim tanıyan var mı?

Kısaca
islamdan önce
araplar
sütten çıkmış ak kaşıktılar

ibrahimin dinini
kuşlar
putperestliğe çevirdi
ve ibrahimin Allahını da put yapmadılar
kuranda bahsedilen
benim yanıma oğullar kızlar koydunuz ayeti de
antartikadaki bir putperest mabedi kasteder..

Hep uyduruyorsunuz..

yalan bunlar..

Müşrikler iyiydi..
Kuşlar yaptı hepsini

kuryş kutsaldır
ona kimse dokunamaz

kureyş allahı put yapmadı
kuşlar yaptı..

gak gak agak
gağğğrk
kkkkkkrrrrk

cik cik

dogan

210.8.224.3 gak zivanadan cikti.. April 3 2001, 4:17 PM

tebrikler
sonunda basardiniz
gak'i da dinden imandan ettiniz

sapitti
allah yardim ede
ateist ola yine insallah

sevgi ile

Haci

151.203.63.12 S.A KORKAK, YALANCI, IFTIRACI, AHLAKSIZ BIR CAHILDIR. April 3 2001, 4:29 PM

Sevgili S.A.

Ben, siz bana cahil ve din dusmani dediginiz icin ben cahil ve din dusmani degilim..

Yazilarimdan boyle bir sonuc cikarmanizin mantigini yazar misiniz lutfen? Neden cahilim ve neden din dusmaniyim?

Ben bir iddia ileri surdum ve onlari destekleyen bir literatur gosterdim.. Gerekirse daha yuzlerce referans verebilirim..

Siz elestirinizde sadece sucluyorsunuz. Tavsiye ettiginiz Islam ve Islam'a giris kitaplarinda ben ne okuyacam, daha once bilmedigim neleri ogrenecem? Kisaca aciklar misiniz? Hem siz nasil oluyorda bir yazimi okuyarak, benim hakkimda boyle bir karara variyorsunuz.. Daha baska hangi yazimda cehaletimi ve din dusmanligimi farkettiniz. Dine karsi olmakla din dusmanligini esanlamli mi kabul ediyorsunuz? Benim burada yazdiklarimin hezeyan olmasi durumuna bir aciklik getirir misiniz?

Sevgili S.A. Durup dururken basiniza dert aciyorsunuz. Yerinizde olsam bilmedigim bir konuya hic bulasmazdim. Ben bilimsel yazan bir yazarim ve bu halinizle sizi perisan edebilirim.. Beni tanimak istiyorsaniz diger iletilerimi de okuyunuz.. Sonra karsima cikiniz.. Burada sizin gibi epeyi korkak kahraman gorduk ve onlarla mucadele ettik.. Su anda gozume, korkak, cahil, yalanci, iftiraci ve ahlaksiz biri olarak gorunuyorsunuz. Evet, sizi boyle olmakla sucluyorum. Neden cahil ve din dusmani oldugumu aciklayincaya kadar da gozumde oyle kalacaksiniz ..

Selamlar
Haci...

Respond to this message   

(Login hacihaci)
152.163.201.178

Y2K TAVANARASINDA TEMIZLIK YAPIYOR.. COPLUKTE MUCEVHER ARIYOR.. BULUYOR DA. KEH KEH KEH

August 10 2001, 6:58 PM 

Sevgili Y2K;
Tavanarasina tasinanlarin bir kisminin bana ait oldugunu biliyorum.. Ama onlarin tumunu kufur saniyordum. Sagolasin, gitmis, zahmet etmis onlari incelemissin ve bana ait epeyi kufursuz iletileri din forumuna yeniden kazandirmissin. Ellerin dert gormesin. Soyle kisaca bir baktim o eski iletilerime ve simdi dusunuyorum, keske onlar da tavanarasindaki cop kutusunda kalsaydi diyorum. Onlarin bazilarinda musluman kardeslerimizi uzecek seyler iddia etmisim. Puta tapmak gibi falan.. Keske onlara hic dokunmasaydin da orada kalsalardi. Paksu, sagolsun, eli degince, Haci'nin ve Haci Ali'nin bircok eski iletilerini oraya tasimis. Okumaya bile zahmet etmeden. Zaten hangi birini okuyacaksin. Anlayabiliyorum Paksu'yu.. Haci yazdi ise, icinde garanti kufur vardir diye dusunmus olabilir.. O'na hak vermemek mumkun mu?
Neyse, yine de eline saglik.
Selam
Haci

Respond to this message   

(Login abuzer)
213.153.162.32

BEN YİNE ARTNİYET ARAMAYAYIM

August 10 2001, 10:46 PM 

Sevgili dostlar.
Yazınız A.F. Din bölümü 14.sayfa 42. sıra no da yer alıyor temizlenmiş olarak.
Ama temizlenmemiş olarak Tavan arasında.
Yani yukarıda Sevgili katılımcının almadığı , (tabii niye almadı bilemiyorum) küfürler var.
Sevgili Hacı Paksu ya bu yakıştırmanı sana yakıştıramadım
Selam ile.

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

BEN ART NIYET DUSUNMEDIM ASLA.. SAKA YAPTIM.

August 10 2001, 11:38 PM 

Sevgili Paksu inan oyle bir art niyetim yoktu.
Sadece aklim sira kucuk bir espri yaptim. Onu bir saka kabul et lutfen. Keske demek istedim Y2K'ye.. Keske bazi yazilarim tavanarasinda kalsaydi..
Selam.

Respond to this message   
Current Topic - Taşınanlardan...(Tavanarasından) 1
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss