|
BİLGİSAYARDAN ANLAYAN BİRİSİ LÜTFEN...............August 11 2001 at 12:41 AM | yalnız (no login) from IP address 212.29.64.151 |
| Arkadaşlar internet ile bilgisayar ilişkisinde bir sorun va ama sorunu anlayamıyorum.Örneğin şimdi bu forumdayım, işim bitince formdan çıkıyorum takrar foruma girmek istediğim zaman,ya forum eski kaldığı yerden devam ediyor yada devamlı sayfa görüntülenemiyor.Yani internetten cıkıp tekrar girdiğimde forumu ikinci kez güncelleştiremiyorum.zorunlu olarak biligisayarımı kapatıp tekrar açıyorum.Bu sefer direk forma giriyorum ancak internetten çıkıp tekrar girdiğimde yine aynı sorunla karşılaşıyorum.
Yukarıdaki sorunun sebebi ne olabilir.(2001/öss) 
a-virüs
b-internet bağlantısı yapılan site
c-network 54
d-bilmediğim diğer bir sorun
e-hiçbiri
Yardımlarınızı bekliyorum
Saygılar..... |
|
| Author | Reply |
HACI (no login) 66.31.118.77 | PREFERENCE'LERE BIR GOZ AT ONCE.. | August 11 2001, 12:56 AM |
Sevgili Yalniz:
Anladigim kadariyla internetten ciktigin anda internetle alakan kesiliyor. Bunun boyle olmasi gerekir. Buraya kadari normal. Internete tekrar girmek istedigin anda ise sen internete tekrar girmiyorsun. Bellekteki internete giriyorsun. O da biraktigin yerdeki internet.. Yani internetten her ayrildigin an tumuyle internetten kopuyorsun ve birdaha iliski kurman bilgisayarini reboot etmeni gerektiriyor.
Soru su; Bu ilk defa mi oluyor?
Ilk defa oluyorsa, bence sorun bilgisayarinda.. veya internet programinda.. Preference'lere bakarak ayarlamalari yeniden duzenleyebilirsin.... Turkce terimleri bilmedigim icin sana yardim edemiyorum. Ama bu sorununu biri mutlaka cozecektir. Eminim..
Internet baglantisi yapan site de sorumlu olabilir. Belki de gecici bir durumdur.
|
|
yalnız (no login) 212.29.64.151 | çok merci Hacı da..... | August 11 2001, 1:58 AM |
bilgisayarini reboot etmeni gerektiriyor.
Bu nemek Hacı ben fazla anlama bu işlerden.
.......Preference'lere bakarak ayarlamalari yeniden duzenleyebilirsin....
bunuda nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Bu sorun son zamanlarda ortaya çıktı.Neyse bir kahraman yardımıma koşar galiba, bekleyim biraz.....
|
|
hiç (no login) 212.156.126.92 | bilgisayar kahramanı da özür dileyip gitti :)) | August 11 2001, 2:22 AM |
Haci
insan bilmediği konuda biliyormuş gibi konuşmamalı!
Çünkü kendimize zarar verebiliriz belki, deneylerimizle
ve fakat asla başkalarına kesin olmayan bilgi sunmamalıyız
İşte gerçek böyle |
|
ANARSHIST (Login ALQAPONE) 62.128.4.98 | YALNIZ KARDESE | August 11 2001, 3:32 PM |
ACABA F5 TUSUNA BASSANIZ PROBLEMINIZI CÖZERMI
BIR DENEYIN
EGER PROBLEMINIZI ANLADIYSAM MESELE BURADA
F5 TUSU KLAVYENIZIN EN ÜST TARAFINDADIR:
YADA BENIM HEP YAPTIGIM BIRSEY VAR KI O DA
BU SAYFANIN SOL TAFARINDA BULUNAN TUSLARDAN DIN TUSUNA BASMAK OLUYOR:
SAYFAYI YENILEMESI ICIN
INSALLAH YARDIMIM DOKUNMUSTUR
BYE |
|
HACI (no login) 66.31.118.77 | ALLAH ALLAH YAHU.. | August 11 2001, 4:01 PM |
Hic kardes. Ne kadar sacmasin yahu.. Durup dururken satasmasan olmaz mi? Kime hizmet ediyor aptalca uyarin. Anlamadigimiz ise karismamaliymisiz. Zararimiz olurmus? Ne danglakca bir yorum. Biz burada birine yardim ediyoruz, elimizden geldigi kadar. Nasil zararimiz olabilir ki? Hem sen bizim bunlari bilip bilmedigimizi bir iki cumlemizden mi anliyorsun. Ne kadar anlayisli imissin yahu. Kendini bu kadar akilli saniyorsan, Yalniz'a yardim et bari. Bilmislik taslayacagina.. |
|
yalnız (no login) 212.29.64.149 | Teşekkürler Anarshist | August 11 2001, 4:53 PM |
sanırım biraz işe yarıyor şu f5 tuşu bunu öğrendiğim iti oldu Anarshist teşekkürler anarşistler böye yapıcı ve olumlu olmazlarda diye bilirdim yavaş yavaş anarshisler hakkındaki izlenimlerim değişiyo gibi.
Yaw sevgili hiç Hacı ya neden kızdın öyle adam sadece yardım etmek istemiş. Dediğin aslında doğru insan bilmediği şeyler hakkında fazla konuşmamalı ama Hacı bu konuda birşeyler biliyor sanırım o yüzden yardımcı olmaya çalışmış sadece türkçe bilmiyormuş o kadar.
Esenlik............. |
|
Adem (no login) 203.27.69.93 | refresh yapiyormusun? | August 11 2001, 4:57 PM |
Internet settings lerinde bir problem olabilir.
Sayfayi yenileyicegine cache den veriyor
Yukaridan eger "IE yi lullaniyorsan"
View in uzerine tikla, sonra da refresh e tikla.
Sonra da biraz bekle , sayfanin guncellenmesi lazim.
|
|
HACI (no login) 66.31.118.77 | SEN HIC I BOSVER.. O BIR HIC... | August 11 2001, 5:21 PM |
Ne bicim Anarshist mis bu yahu! Anarshistlerin yuz karasi mi deyim.
Gercekteni isini biliyor. Internet set up'inda sorun olabilir. Benim bilgisayarda F5 beni basa donduruyor. Girdigim sitenin basina donuyorum. Yani Alternatiforum din forumunda bir ileti okuyorsam, bir anda ilk sayfaya donuyorum. Anarshistin diger tavsiyeleri de cok uygun. Cache'de kaliyor ve guncellemiyor.. Basit bir sorun da olabilir ve yine de sen preferenslere girebilirsin (yani tercihlere) ve sorunu oradan cozebilirsin.. |
|
ANARSHIST (no login) 62.128.4.98 | ADIM BU AMA | August 11 2001, 6:46 PM |
ADIM ANARSHIST AMA BEN BILDIGINIZ ANARSHISTLERDEN DEGILIM
BENI GÜNAHKAR BIR MÜSLÜMAN OLARAK BILIN
KENDI BASINA BIR MÜSLÜMAN
ALLAH´INI SEVMEYE CALISAN
INANDIGI SEYLERI ANASINDAN BABASINDAN FAZLA SEVEN
BIR KISIYIM
ATEIST OLSUN DINDAR OLSUN YAHUDI OLSUN HRISTIYAN OLSUN
HINDU OLSUN NAZI OLSUN HEPSIYLE ANLASIRIM BIR CERCEVE ICERISINDE
HINDUYU ASAGILAMAM TANRISININ SEKLI CIRKIN BIR FIL-INSAN OLSA BILE
VESAIRE
ATEISTE KENDI DÜNYAMCA ACIRIM BANA VE DINIME SALDIRMADIKCA
INSANDIR SEVERIM
SEFKAT DUYGUM VARDIR
BENIM INANDIGIMA GÖRE O KISI CEHENNEME GIDIYORSA BEN DE INANDIGIM ICIN ACIRIM ONA
O DA BANA ACIDIGI SÜRECE
ANARSHIST OLDUM NEDEN?
TURAN SAYFASINDA SALDIRILDIGIM ICIN
SADECE O SAYFANIN ANARSHISTIYDIM
BU SAYFAYA DA ORADAN DAVET EDILINCE BU NICKLE GELDIM
BU NICKDE KALDIM
NE HACIYA KIZIYORUM NE DE BASKASINA
BENI TANIDINIZ BIRAZCIK
EGER TANIMAK ISTEDIYSENIZ
YOKSA ÖZÜR DILERIM
RAHATSIZ ETTIM
|
|
HACI (no login) 66.31.118.77 | TURAN DURSUN'UNUN CANINA OKUDUGUNUN FARKINDASINDIR HERHALDE.. | August 11 2001, 7:37 PM |
Yaw Anarshist! ne yaptin Turan Dursun'a? Demin asagidaki iletiyi yayinlamak istedim.. Kabul etmedi..
-------------------
Yahu bu foruma ne oldu?
Nerde millet?
Neden yazmiyorsunuz?
Yoksa butun ateistler musluman mi oldu?
-------------------------------
Senin korkundan midir, nedir, yeni ileti kabul etmiyorlar. Yoksa tatile mi ciktilar.
Tabii senden sonra tovbe edip, muslumanliga geri donmus olmalari da ihtimal dahilinde..
keh keh keh |
|
ANARSHIST (no login) 62.128.4.98 | SADECE CANLI KALAN | August 11 2001, 7:43 PM |
SADECE CANLI KALAN BEN OLDUM
NE TEPKI GELDI NE ITIRAZ
NE BICIM BIR SAYFA IDI BU
FORUMU YIKTIM BIRSEY DIYEN CIMADI
ARTIK BU SÖZÜMDEN SONRA BIRILERI CIKSA DA DEGERI YOK DIMI HACI
ADAMLAR INANDIGI SEYE ASLINDA IMAN ETMEMISLER
SALDIRGAN SERSERILER YAPMIS HERALDE O SAYFAYI
SONRA BIR DE SAYFAYI YOK ETTIM
YINE DE BI HABER YOK
AMAN BOSVER
BELKI DE MÜSLÜMAN OLAN DA OLMUSTUR ARALARINDA

INSALLAH
COK BETER INSANLAR VARDI FORUMDA
AMA SESLERI KESILDI
AMAN BIR DE OKUDUGUM BELA GELMIS OLMASIN BASLARINA

ALLAH BILIR
KENDILERINI DE ARTIK GÖRMEK ISTEMIYORUM
CANINA OKUDUM ONLARIN AMA ISTEMEDIM
ISTEMEZDIM
BENI ZORLADILAR
ANLIYORSUN DIMI? |
|
yalnız (no login) 213.14.44.220 | işe yarıyor | August 12 2001, 1:54 AM |
Teşekkürler anarşist tavsiyelerin işine yaradı Adem sanada teşekkür ederim iginden ve yardımından dolayı.
Hacı turancıların seni reddetmesine üzüldüm. yoksa senin bu forumdaki yazılarına bakıp bu adam ateist olamaz deyip seni kabul etmemiş olabilirlermi ne dersin
keh keh keh
Sevgili anarşist aslında anarşizm o kadarda kötü bir şey değil.Bazen en güzel yöntam anarşizmdir.Adaletsizliğin ve kokuşmuşlğa karşı en güzel yöntem anarşizmdir.Yani fikrin bittiği yerde insanoğlu anarşizme hep başvurmuştur.
Osmanlı lale devrinde eğlence sefaata dalan üst tabakaya serdengeçti harekatının verdiği dera aklıma geldi bu hareket o sıralarda saray çevresinde belkide anarşist bir hareket olarak nitelendirilmişti ama ne kadar onurlu bir hareket değilmi.
Yine bu günlerde küreselleşmeye karşı yapılan ve resmi ideolojilerin yakın gelecekte anarşizm olarak tanıtacakları harekette o denli onurludur.
Kısaca uygun ortamlarda çıkarılan anarşizm de hayır vardır.
Selametle...... |
|
hiç (no login) 212.156.126.196 | Sayın Yalnız, Bilgisayarın düzeldi diye ararşizmi övmesene | August 12 2001, 2:32 AM |
Anarşist'e bilgisiyle yardımından dolayı teşekür ettin tamam fakat kargaşa ve kaos yaratmak ve sonuçtan hiçbir sorumluluk duymamak demek olan anarşizm'e övgüler düzmene ne gerek var dostum.
Bak sonra bu Anarşist özeleştiri yapıyor, pişmanlık duyuyor, ve aslında anarşist ruhlu bir kimse olmadığını da söylüyor...
Sevgili Yalnız,
Doğrusu biraz opportünistlik yaptın gibi geliyor
Geçmiş olsun  |
|
yalnız (no login) 212.29.64.149 | Anarşizm bazen zorunludur... | August 12 2001, 4:37 AM |
Sevgili nokta,
Özellikle makyevelist ideoloji bunu gerektirir.İslamda anarşizm yoktur kesinlikle ama makyevelizmi insanlara islam dini önermedi.Bu insanların menfi tercihleridir.Hedefe giden her yol meşrudur ilkesi zorunlu olarak karşı tarafa anarşizmi çaresi olmayan bir yol olarak sunar.Düşünün bir kere kapitalist ülkelerde her yol meşru tutulmuştur ve menfaati gereği bir ülke herşeyi yapma hakkına sahiptir örneğin bazen kapitalizmin vaz geçilmez yönetim sistemi olan demeokrasiyi bile geçici bir süre askıya alabilir ve alıyorda bu na karşılk muhalif olanların anarşizme gitme hakkı doğmazmı?
Saygılar.......
|
|
hiç (no login) 212.156.126.143 | İslam'da Halife Ömer'in hançerlenmesinden beri anarşizm var | August 12 2001, 4:54 AM |
Anarşizm hak/hukuk tanımaz
İslam yönetimleri de hak/hukuk tanımadan cana kıymağa değin her türlü tasarrufu yapmışlar değil midir?
Fakat şimdi bunları tartışmak gereksiz
Herşey apaçık ortadayken görmeyene/göremeyene gösteremezsiniz
İnsan gözü muhayyer değil ki, "al bak!" diye çıkarıp da veriverelim
Sevgiyle
esenlikle |
|
ANARSHIST (no login) 217.81.218.235 | Untitled | August 12 2001, 5:19 AM |
BU FORUMDA SEVIYELI INSANLARIN OLDUGUNA COK SEVINDIM
ACABA SIZLER HIC TURAN DURSUN FORUMUNA KATILMISMIYDINIZ
SANIYORUM KATILMIS OLSANIZ DA ORADA KALMAMISSINIZDIR
CÜNKÜ ORADA SEVIYE YOK IDI
YALNIZ GIBI HIC GIBI . GIBI VE DAHA BAZILARI GIBI INSANLARIN BURADA SEVIYELI SOHBET ETMESINE SEVINDIM
SEVINDIGIM OLAYDAN BIR BASKASI DA
MÜSLÜMAN ATEIST HRISTIYAN INSANLARIMIZIN INSAN GIBI
BIRARADA KONUSABILMELERI
BENI BU FORUMA DAVET EDEN AGZI FENA KÜFÜRLÜ
"DOGRUCU" NICKLI BIR KISI IDI
"ALTERNATIFFORUMA GEL DE GÜNÜNÜ GÖR DEMISTI"

AMA BEKLEDIGIMIN TAM TERSINI GÖRDÜM
ALLAH BURADAKI MÜSLÜMANLARDAN RAZI OLSUN
ALLAH BURADAKI ATEISTLERE ACISIN HIDAYET VERSIN EGER ISTIYORLARSA_CÜNKÜ EFENDI INSANLAR
VESAIRE
BENIM BÜYÜK HARFLERLE YAZMAMI BAGIRMAK OLARAK ALGILAMAYIN
NEDENI VARDIR
SORMAYIN LÜTFEN
BIZIM BURADA GECEDIR
HEPINIZE IYI GECELER DILERIM
YATMAK IHTIYACI HASIL OLDU
HAYIRLI RÜYALAR SIZE DE |
|
hiç (no login) 212.156.126.241 | Sevgili Anarşist :))) | August 12 2001, 6:16 AM |
Esas olan ve insanı TanrıVergisi'yle gerçek insanlaştıran vicdan/duyunç ve merhametliliktir.
Allah katında Din Birdir ve İslam'dır.
Gerçekte İslam Gerçekleri anlamağa alışmakla Gerçeklere tam teslimiyettir; fakat bu eslimiyet zulme ve haksızlıklara/adaletsizliğe teslimiyet ve edilgenlik değildir. Zulme razı olmak/rıza göstermek de zalimliktir. Tevekkül bambaşkadır.
İslamiyet barışçılıktır, fakat haksızlık/zulum edenlerle iyi geçinmek değildir. Tanrı'nın acaba tüm yaratıklarını niçin bir arada tuttuğunu düşünmek, O'nun yarattığı doğadaki hoşgörü ve mücadeleyi anlayabilmeğe alışmak ve hiçbir insiyatifle Tanrı'ının önüne geçmeğe çalışmak, kendini vekilullah saymamak demektir. Gerçi Adem Hakkın halifesi sıfatıyla yaratılmış ve öyle olması istenmiştir, fakat bu İnsanların Gerçeklere riayeti, bağlılığı ve gerçeklerle üretkenliği ve yaratması için amaçlanmıştır "yaratmak ve emretmek O'nun hakkıdır/gerçeğidir, Güneş, Ay ve yıldızlar hükmüne boyun eğmiştir" evet yledir fakat görülüyor ki insan da hatta daha önceden var olmayanları da üretmekte/yaratmaktadır. Bu durum çelişki değildir.
gerçekler/haklar kötü amaçlar için kullanılmamalıdır.
Kötülük tanımı insanlık ve tabiat aleyhine olmak demektir. Ancak bu anlamda kötü olanlar Allah aleyhine olanlar sayılabilir. Ve Allah kendini ve Yolunu korumaktan, gözetmekten aciz değildir ve kimselere de bu hususlarda öldürücü/yok edici vekalet vermemiştir.
İslam esenliktir, hem kendinin esnliğini ve hem de başkalarının esenliğini ve mutluluğunu içtenlikle/samimiyetle dilemektir. Ve gerçekten bu uğurda çabalamaktır.
Turan Dursun yanlış yapmış ve kendi geçmişini inkar etmiştir Halbuki insanın temeli kendi geçmişidir. Fakat Onu öldürenler yazık etmişler,büyük günah işlemişlerdir. Çünkü Öldürmek de Allah'a aittir.
Şimdi Turan Dursun'a takılanlar da kendi kendilerini çözümleyememiş ve gerçekten anarşit ruhlu kimselerdir. Fakat onların da ömürlerini bedel vererek bir gün hidayete erişebileceklerini umut etmeliyiz
Boş ver, Orayı bozmakla pek de kötü etmemişsin, kaza/bela sayılır, iyilik yönündeyseler kendilerini telafi etsinler, kötülük yönündeyseler zaten helak olmaları mukadderdi; canları alınmadı ya, ölümden gayrı herşeye çare var  |
|
ergenekon 1 (no login) 217.81.191.55 | kar1s1kl1k | August 12 2001, 6:17 AM |
Islämda anarsinin kaynag1 isläm deyil ama müslümanlardir.Ve müslümanlarda anarsi vardir.
Müslümanlar1n müslümanlara ve diyer müslüman olmayanlara bask1lar1 yüzyillar süren anarsiyiyi dogurmustur.
Baskalarini hazmedememedir herseyin sebebi.
Tanr1 diyorki ibadetini yapmayan1n cezas1n1 ben ötede vereceyim.
Bu buyrugu sallamayan müslümanlasr1n cogo.Müslüman ibadetini yapmazsa zorlanir diyor mezhep imamlar1.
Al1n size anarsi baslangici.
Islämda kötü birsey yok ama ,müslümandada olmayan yok.
Bol kepce merhaba
Ergenekon 1
|
|
| Current Topic - BİLGİSAYARDAN ANLAYAN BİRİSİ LÜTFEN............... |
|
|