| Ülkeyi neresinden tutupda kaldiracaksin ?August 11 2001 at 12:57 AM | Ergenekon 1 (no login) from IP address 217.226.111.112 |
|
Bir askerin anlattiklar1:FI tarihte güneyde jandarma askeri olarak göreve baslad1m.
Daha önce hep hayal ederdim ,keske okusayd1mda, oddu saflar1nda bende yerimi alsayd1m diye.
Askerligim bittiginde ,gördügüm vurgunlar yüzünden
k1sla kap1s1ndan son olarak c1karkan kislaya birdaha bakip, Allah1m sana cok sükürki beni temelli asker yapmad1n dedim.
Bir gün,görevden dönerken arazide bir koca gövdeli agaca acaba vuabilecekmiyiz diye birer mermi attik.
Bos kovan1 diyer mermilerin yanina kondum.Bas cavusum bak1nca bu kovani gördü,vay sen bu mermiyi ne yaptim ?Bende dedimki süphelendigim adam1n biri durmad1 ,durdurmak icin havaya ates ettim diye yalan söyledim
.
Burda biraz dural1m:
Burda önemli bir konu vardir.Asker acemi eyitimini görmüs,fakat hic bir mermi attirilmamist1r.Hemde candarmalik gibi önemli bir görev yapacak askerlere.
Yar1n bunlar kacakcilarla cat1smalara nas1l girecekler acaba.
Askerin ögrenmesi icin belli bir sayida hakiki mermi ile eyitim yapmas1 gerekmektedir.Ates ederek hedefi vurmas1n1 ögrenmek fevkälade önemlidir.Cünkü yarin fevkaläde ates eyitimi görmüs düsman1n kars1s1na c1kacakt1r.
Ne yaz1kt1rki ,bu gibi sikäyetlere bende cok defa sahit olmusumdur.
Burda iki türlü ag1r suc vard1r.
Biri ,askeri ates eyitiminden yoksun b1rakmak ve gelecek bir savasta olabilecekleri siz tahmin ediniz.
Ikincisi ,eyer atilmis gösteriliyorsaki atilmak mecburiyeti var, at1lmad1g1na göre bu mermiler nere veya nerelere gitmektedir.?
Biz olaya devam edelim.Bascavus derhal beni odaya cekti,bir mermi bir insan denektir.Sen nasil mermiyi bosa s1kars1n dedi ve beni bir suclu gibi ana birlige üsteymenin yanina göturdü.
Ve balland1ra ballandira anlattiki komutan bana iyi bir ceza versin diye.
Üsteymen dogrumu anlat1lanlar deyince,anlatacam fakat ...deyince ,üsteymen bascavusa sen disar1 cik dedi.
Bas cavus ciktiktan sonra,komutanim hayatta hic ates etmedigim icin birkerecik ates ediyim dedim.Hepsi bu kadar.
Üsteymen sordu sen eyitim atesi yapmad1nm1?Bende yapmad1m dedim,o zaman ,olamaz bu nebicim istir diye iläve etti.
Sonra bizim bas cavusun yakalad1g1m1z mallar1 nasil haz1rladigi insanlara bizi yatmaya mecbur ederek araclar1 bosaltt1r1p sattigini anlatt1m. Biz lambalar1 söndürüyorduk ama pencerelerdende görüyorduk her seyi.
Bunlar1n tümünü üsteymene anlattim.
Üsteymende bana dediki,burda söylediklerini hicbir yerde söyleme,Ben o bas cavusa yapacag1m1 bilirim.
Üsteymenle böylece anlas1p ayr1ldik
Birgün karakolun önünde hem cay iciyorduk hemde sohbet ediyorduk.
Bir motorsikletli bascavus geldi,cocuklar cayiniz varm1 dedi ,Bizde buyurun icin bas cavusum dedik.Oturdu bizimle cay icti.Bana eve götürmek icin cay verirmisiniz dedi.Bizde istediginiz kadar cay verebiliriz dedik,Cünkü kacakc1lardan hergün cay yakal1yoruz.
Motorsikletin cantas1n1 cay doldurduk.oda bize 50 ser mermi verdi.Birde kart verdi.mermiye ihtiyac1 olan olursa bana haber verirsiniz dedi.
Ondan sonra göreve giderken sagasola sikip durduk ates etmek hevesimizi aldik.
Birgün üsteymen öncekinden demirbas esyay1 teslim al1rken cok eksik aldigini cokta merminin eksik oldugunu duydum.
üsteymene gidip ,bir bas cavus tanidigimizi,ona cay verdigimizi, Onunda bize kart1n1 verdidigini mermi s1k1nt1s1 olan1n o s1k1nt1s1n1 gideririm dedigini anlat1p bas cavusun kartini üsteymene verdim.
Üsteymen cok iyi bir adamd1, bu yüzden oglumun ad1n1 üsteymenin ad1ndan koydum.
Evet cürümüslügün boyutunu görüyorsunuz.
Al askeri vur sivile.Alda sivili vur askere.bilmem diye bilirmiyiz.
Askerler mutlaka siviller kadar cürümemislerdir.Ama onlardada tehlike canlar1 calmaya baslayali cok olmustur.
Olay tarihi 70 li y1llar
Nüfus kalabal1g1ndan fayda umanlar.Fazla kalabal1g1n dogurdugu eyitimsizligin,yeterli eyitimsizligin iste dogurduklar1.
Söyleyin bu güzel insanlar bu güzel yurt,
NASIL KURTULUR ?
Ben diyorumki,bat1 tipinde bir eyitimle.
Bol kepce düsünelim
Er gene kon 1
|
| | Author | Reply | HACI (no login) 66.31.118.77 | FAZLA ENDISE ETME.. ERGENOKON.. | August 11 2001, 1:26 AM |
Sevgili Ergenekon;
Turk ordusunda hizmet eden herkes bilir ki, Turk ordusununda iki sinif vardir.
Harp Okulu sinifi...
Diger siniflar...
Diger sinifin da cesitli siniflari vardir..
Yedeksubaylar, Digerleri....
Ustegmenler,
Onbasilar,
Erler..
Ben yedeksubaylik yaptim.. Turkiye'nin en buyuk degilse bile, en arzu edilen, askeri hastanesinde..
Turk ordusunda bu kendini begenmisliginin gecmisi en azindan 150 yil geriye gider..
Kabahati sistemde degil, Turk Ordusu Aristoktasisinde arasan daha iyi edersin..
Ben aralarinda yasadim.. Yedek subay olmama ragmen, oyle bir egitimden gecmistim ki (doktorlugumun ustunde) subaylar beni aralarina almaya mecburdular. Onlarin bilmedigini ben biliyordum..
Ben bir kara yedek subayi idim ama, deniz subayi olarak gorev yaptim.. Bu kadarini soyleyim sana.. Sonunda kalmam icin de cok israr etmislerdi.. Ben nanik yapip, kacmistim..
Sorun aslinda kokusmusluk degildir. Sorun Turk Ordusundaki korkunc ve bence kabul edilmez Aristokrasidir..
Bu buyuk bir sorundur.. veya Turk gelenegi...
Butun kursunlar onlarin elindedir. Butun olanaklara onlar sahiptir. Herseyi onlar idare eder. Digerleri onlarin elinde esirdir..
Turk Ordusu cok kuvvetli, muthis bir guctur..
Ama Aristokratlar tarafindan idare edilir..
Demokratik degildir..
Olmasi icin bir neden de yoktur aslinda..
Biraz dusun uzerinde..
Jandarma her zaman egitilebilir. Bir kursun atmak o kadar onemli degildir.
Bir kac saat icinde ogrenilir..
Hatta kendiliginden bile ogrenilir.. Senin hikayende oldugu gibi..
Ben de bir Turk Aristokrat ailesine aitim.. Kendim degilim ama ailem bu islere bulasmistir.
Durum dusundugun kadar kotu degildir..
Selam..
|
| . (no login) 212.156.126.217 | Askerlik de mi bu forumda konuşulmalı :)) | August 11 2001, 1:40 AM |
Önce Tuzla Piyade Okulu'na gönderildik
Sonra 1450 kişi içinden 7 kişiyiz meslek kur'ası geldi
Ve ilk günden unutamadığım söz:
"Siz bizim içimizde gökteki yıldızdan da öte bir nokta bile değilsiniz! Siz bizim için önemsizsiniz!"
En iyisi mi,
Unutalım gitsin  |
| HACI (no login) 66.31.118.77 | SOSYAL SURECLER KENDI YASALARINI UYGULARLAR.. | August 11 2001, 1:54 AM |
Turk Ordusunda bu is boyle..
Binlerce yillik gelenek..
Dunyada hic bir ulkede bu gelenek yok...
Hicbirinde yok!!!!
Dunyadaki ilk surekli ordu Turk Ordusu mu, Vatikan mi? Turk Ordusu!... Vatikan daha once olsa bile gucsuz ve sembolik.. Ne yazar..
Dunyadaki ilk bayrak hangi millete ait?
Vatikan mi, Turkiye mi?
Ilk ve en eski olmak her zaman iyi degil.
Bazan mukemmel, bazan rezil.....
Ortada umutsuz olmak icin bir neden yok bence..
Bu is zaten her zaman boyleydi..
Baslangicindan beri......
Turkiye her seye ragmen giderek guclenen bir ulke..
Belki bizim bilmedigimiz, tanimadigimiz guclere sahip..
Kimbilir..
Belki biz sandigimizdan iyiyiz..
Hatta kesin olarak iyi olmaliyiz...
Kimbilir?
Bu kadar surebildigimize gore..
|
| . (no login) 212.156.126.92 | Prusya sistemi bilinçten de önce kesin itaat/disiplin ister | August 11 2001, 2:28 AM |
Elbette ki pek çok bakımdan çağdaşlık öncesinde kalmışız
Halbuki bilinçlendirilenler koşullandırılanlardan her bakımdan daha üstün başarılar kazanır/kazandırırlar
değil mi?
Bu Din konusunda da böyledir
Alimlerin uykusu bilmezlerin kırk yıllık tapınmasından yeğdir |
| HACI (no login) 66.31.118.77 | UMUTSUZ OLMAK ICIN BIR NEDEN YOKTUR.. | August 11 2001, 3:15 AM |
Elbette;
Bugun dunya ordularinda standard Amerika Marin askeridir.
Disiplin ve egitim, gelenegin cok otesindedir..
Ben artik kahramanliga inanmiyorum. Kahramanlik Birinci Dunya harbinde olmus, tukenmistir.
Bize kahraman degil, gorevini yapan gereklidir..
Turk ordusu bu yonde bir degisim icindedir.
Amatorlukten uzaklasmis ve profesyonel nitelikler kazanmistir.
Ataleti hala cok buyuk oldugunda bu degisim zaman almaktadir.
Yine de Turk Ordusu icin hizli bir degisimdir diyebilirim..
Ergenekon 1970'li yillara degindi..
Turk ordusu 1980'li yillarda onemli bir deneyim kazandi..
Ve bugunku farkli cehresine kavustu..
Ergenekon eskide yasiyor..
Turk Ordusu gelecegi donuk bir ordudur..
Herseye ragmen aydinlarin elindedir ve gucludur..
Yahu bunlarin din bolumunde ne isi var. Siyaset forumuna gitsenize..
|
| hiç (no login) 212.156.126.226 | Askerlik ulusal bilince dayalı olsa ülke dışına yönelemez | August 11 2001, 3:28 AM |
Ne Kore'ye gider
Ne vietnam'a
Ve ne de Körfez Savaşına
Ve ne de Cihan Harblerine
Askerlik tam bilinçli olsa
"Yurtta sulh, cihanda sulh" der
Ve ülkesinin insan ve olanak kaynaklarını sarf olacak gibi sonsuz/sınırsız asla göremez
İşte gerçek aslında böyle |
| | Current Topic - Ülkeyi neresinden tutupda kaldiracaksin ? |
| |
|
|