YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

BEN HANS AYBERG/LÜTFEN OKUYUNUZ.

August 11 2001 at 6:04 PM
  (no login)
from IP address 212.156.25.165

Sevgideğer Forumdaşlar,

Canlar,

Bir hata yaptım, biraz yazı yazdım.
Hemen herkesin yaptığı gibi...

Din forumuna bilimsel yazı yazmak hataydı.
Soruları yanıtlamak en büyük hataydı.

Yazı "Arz" ve "Talep" meselesidir, "Talep" yoksa Arzetmenin anlamı da yok. Sessizce çekip gittim.

Gittim de, sanki kalmış gibi oldum.
Arama motorlarına bakıyorum. "Hans" da "Hans"
Tıklıyorum bu forum açılıyor.

Hep güncelleniyorum, anlamsız yazılar, forumu kirleten saçmalıklar...Bunlara yanıt bekleniyorsa vermeyeceğim.

Absürt absürt şeylerle tahrik edinilmek isteniyorum, küfürlere yanıtlar bekleniyor. Beni maskaralığın içine çekmeye çalışıyorlar.

"BABA BİR HIRSIZ TUTTUM"
"BIRAK, SAL OĞLUM!"
"BEN BIRAKTIM DA O BENİ BIRAKMIYOR"

fıkrası misali, döndüm bir daha yazı asmak zorunda kaldım. Gözlerinizi meşgul ettiğim için özür dilerim.

Bu forumda birileri "Kendi çalıyor, kendi oynuyor"
İyi de nakaratı ben, ismim olmayan şarkılar çalıp söylesinler, oynasınlar!."

Üç arkadaşınızı ikaz ettim. Ayrıca Paksu'ya da özel bir ricada bulundum. Bir soru işareti yanıt aldım.

Diyorum ki, "Sayın editör", nerede, ne kadar ismim ve hatta büyük bir hata olan yazılarım varsa lütfen tavanarasına mı recycle edersiniz, sifonu mu çekersiniz, ayıklayınız ve atınız. Lütfen diyorum, ısrar ediyorum.

Birileri yazılarımı izliyor ve bilimsel eleştirel bakacağı yerde, iki laf kuyruk oluyor. Birileri çete halinde geliyorlar.

Ben "Genel istek üzerine" buradan gittim.
Ama halen birileri, "Kendi kendine gelin güveyi oluyor"
Oluyor da ne oluyor?

"Baba hırsız beni bırakmıyor"
Editör'ün yazılarımı yok etmekten başka çaresi var mı?

Göreceksiniz, forumunuz bensiz o sakin ve güzel günlerinize dönecektir. İnanın başka çare yok!

Ben "Talep edilirsem" varım, edilmiyorsam yokum.
Yokum ama yoktan var ediliyorum.
Ben gittim, gölgem burada kaldı.
Ben çekildim diyorum.
"Çekilmedin diyorlar"

Beni gelmemiş, yazmamış ve hatta yaşamamış gibi düşünün. Birinci yıl kutlamam dahil, tüm mesajlarımı lütfen iz bırakmadan atıp kurtulun
ki ben de kurtulayım.
"Namı yürüsün, şanı baki kalsın"
gibi bir sıkıntım da yok.

Ama "Hırsız beni bıraksın"
Lütfen sayın Editör.
Silin gitsin
ne varsa?

Sevgiyle kalınız.

Respond to this message   
AuthorReply
emre
(no login)
62.248.32.124

SEVGİLİ AİBERG

August 11 2001, 6:33 PM 

Gitmeniz için bir sebep göremiyorum,bence kalıp yazılarınıza devam etmelisiniz.Ben beklerdim ki bilim bölümüne de gelip çeşitli yazıları ve konuları bizimle tartışın.........
Polemik konusuna gelince bu tür şeylerin olmaması için yapılacak tek şey cevap vermemektir.Diğer yöntem dialoğun uzayıp gitmesine ve polemiğin büyümesine neden olur.En azından bu internet ortamında bu böyle...........Umarım kalırsınız ve çeşitli konularda sıkı tartışmalar yaparız..Selam ve sevgiler..

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.221.77

Untitled

August 11 2001, 6:43 PM 

sayin ayberg inanin sizi en cok ben ozleyecegim.lutfen hoscakalin

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

BIZDEN KURTULMANA OLANAK YOK HANS, SENIN CANINA OKUYACAGIZ..

August 11 2001, 7:21 PM 

Oyle yagma yok Hans;
Silmeyiz iste.. Silmeyecegiz iste.. Elimizden kurtulamazsin.. O kadar kolay degil.
Orasini basindan dusunseydin..
keh keh keh...

Efendim, bu forumun amaci nedir? Herkes ozgurluktur, ozgur dusuncenin ozgurce deklarasyonudur falan filan diyor ya..
Ben de diyorum ki bu forumun amaci terorizmdir.
Evet, ben boyle diyorum. Insanlari korkutmaktir, tehdit etmektir. Alternatiforum'un butun amaci bu foruma katilanlari, forumu olusturanlar gibi dusunmeye degilse bile, davranmaya zorlamadir.. Evet, Hans kardes. Zorlama!! Tehdit ederek, korkutarak ve gerekirse asagilayarak.. Bunu basarmak icin de cok kurnazca bir yol bulmuslardir, forum editorleri. Yazilar silinmeyecektir. Silinemez. Efendim, icerikleri ne olursa olsun, yazilariniz oldugu gibi kalacaktir. Dun kufretmisseniz, bugun o kufreden ben degilim demeyesiniz diye bu kurali getirdik diyorlar ama, bence esas neden, herhangi bir nedenden dolayi kufur eden birini, sen ne kotusun diye ellerinde oyuncak etmek uzere dusunulmus bir hiledir.. bu ozgurluk balonisi.. Demek sen bir hata yaptin ha.. Ahaaa.. oyleyse, hapi yuttun. Elimizdesin artik. Bundan sonra agzinla kus tutsan, elimizden kurtulamazsin. Arsivden, senin eski yazilarindan birini bulur cikaririz ve acariz agzimizi, yumariz gozumuzu. O yazilarin yazildigi kosullara falan aldirmayiz. Soyle bakiiiimmmmm. Sen o yaziyi yazdin mi, yazmadin mi? Butun sorun budur. Iste bu bizim ozgurlugumuzdur. Senin canina okuyabilmek. Sen bize kufredersen, biz de senin canina iste boyle okuruz.. keh keh keh.. Ozgurluk, mozgurluk.. Oyle elimizden kolay kolay kurtulamazsin. Yagma mi var. Hem sen bize kufret veya hata yap veya yanlis bir seyler soyle.. sonra pisman ol.. Oyle kolay degil. Onlari alir, senin aleyhine bir koz olarak kullaniriz. Seninle girgir geceriz.. Seni asagilariz. Arada bir sana laf atariz. Zaten hep senin yuzundendi deriz.. Sen olmasaydin butun bunlar basimiza gelmeyecekti, deriz. Senin yazilarin kalir ama, o yazilarin yazildigi kosullar kaybolur, ucar gider. Senin yazdigin iletine neden olan yazi veya yazilari, yuzlercesi icinden bulup cikarmana, bulup cikarsan bile, kendini savunmana, savunsan bile, kendini dinletmene olanak olmaz. Seni dinleseler bile anlamazlar bu gerzeklerin cogu... keh keh keh
Evet, Hans, sana neler soylemek istedigimi anliyormusun? Elimizdesin. Hapi yuttun.. Seni simdi ne yapalim bakiiiiiimmmmmm. Kime teslim edelim?
Bunlari saka gibi soyledim ama, aslinda hic de oyle degil. Haci Ali aylar once boyle bir duruma dusmustu.. Ben kufredince kendimi benzer bir durumun icinde buldum.. Simdi de Hans.. Tabii arada digerleri de olmustur..
Goruyorsunuz, ozgurluk bazan bir silah ve tehdit unusuru olarak bile kullanilabliyor. Butun sorun elindeki aletle ne yaptigin, onu nasil kullandigindir. Tek basina ozgurluk bir kaosdur, anarsidir, terordur. Onu ehlilestirmeye mecbursun. Bu forum yakin zamana kadar terorist bir yerdi.. Simdi bir iki kural geldi de duzelir gibi oldu.. Hala arada bir bazi teroritstler seslerini yukseltmiyor degil.
Cogu kere seni tehdit edenin elindeki silah, senin kendi iletilerindir. Onlar silinmedigi icin basina beladir. Bu forum hata goturmez. Ya mukemmel bir insan olacaksin, ya da gercek bir terorist. Ikisinin arasi isen, canina okurlar bu forumda.. Bu yuzden epeyi insan, epeyi insanin canina okumustur. keh keh keh..
Butun bunlar kotu mudur?
Soyle bir dusun.. Burasi Alternatiforum.. Turknete bir tepki olarak olusturulmus. Temelinde ozgurluk degil, ozgurluk adina tepkisel bir "intikam duygusu" ve "acimasiz cezalandirma istegi" yatan bir forum.. Katir gibi tepen ama, cagdas ve insancil gibi gorunen bir forumu baska nasil olusturabilirsin.. keh keh keh..
Simdi bana yine kizacaklar..
Dilimi essek arisi soksun.. Ne zaman adam olacam bilmem.. Kimseye yaranamadik gitti.. Allah'dan ki en azindan kendi forumum var. Buradan atarlarsa kacar oraya siginirim.. Gak atilmayacagimi soyleyip duruyordu ama, ben o kadar emin degilim.. keh keh keh..

Ben eskiden dusuncelerimin hamali degil der, kendimi avuturdum..
Bu foruma katildiktan sonra onlarin hamali oldum. Onlardan bir turlu kurtulamiyorum. En kotu dusuncelerimi bile degistiremiyor, kendimin ilerletemiyorum. Cunku yeni bir dusunce ortaya atsam, aha diyecekler bizim ozgurluk teroristleri.. Sen bak neler demistin daha onceleri..
Aslinda bu durumla da karsilastim sahsen..
Eeeee ne yapacaksin. Dunya boyle.. Idare ediyoruz..
Yazilarin kalacak.. Tavanarasina gitse de kaliyor demektir nasil olsa.. Bizim serrimizden kurtulamazsin artik.... Sevgili Hans. Onu bize bulasmadan once dusunmeliydin. keh keh keh.. Uyarilmadim da diyemezsin.. Forumun girisinde koca harflerle yaziyor.

OZGURLUK HER SEYIN TEMELIDIR..

Hic dusundun mu bu ne demektir diye.
Bizim gucumuzun temeli ozgurluktur ve biz ozgurlukle senin canina okuruz demektir..
Goruyorsun bak.. uyarildigin halde burada yazdigina gore, suc senin.. Kendi dusen aglamazmis..
keh keh keh

Selamlar..

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.166

Untitled

August 11 2001, 7:40 PM 

haci buldun gariban hanso'yu hirpalayip duruyorsun.insan biraz mert olur beeee!!!

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.208

ÖYLE GİTMEK YOK

August 11 2001, 10:02 PM 

Sayın Ayberg,
Öyle gitmek yok,
Bakın size sorular sorulmuş, ancak yanıtlamamışsınız.
Eskiden sorulmuş, borcunuzu ödeyin, sonra düşünürüz.

Aşağıdaki soruları Piknik toplamış, ama gözünüzden kaçtığı belli. Buraya yapıştırıyorum. Sizden 6 yaş büyüğüm. Büyüklük hakkım var. Terbiyesizlik yapılırsa gitmek hakkınız. Amma geçen haftadan kalan borçlarınızı ödeyiniz. :-))

AYBERG vs HAWKİNG August 4 2001, 4:24 PM

Sayın Ayberg, hocam,

Deha adlı arkadaşımız, "Çelişki kimde" diye soruyor.
Bir çift mail atmış, alıntılıyorum ve sunuyorum.

======================================================
Birisi Böyle Diyor August 2 2001, 11:45 PM
Evren geriye dönüş yolculuğuna çıkınca neler olaecaktır. Yani evren genişleyeceğine büzülünce tüm TERS oklar da bir kez daha tersine dönecektir.

1. Evrenin genişleme ivmesi, negatif ivme halinde ters yöne dönecektir.

2. Zamanın oku tersine dönecektir: Bugün çarşamba ise yarın Salı, öbür gün Pazartesi vb. olacaktır. (Bu tersine gidişte Allah "Bugün Mülk kimindir? sorusunu sorup, yine kendileri yanıtlayacaktır: "Bugün mülk Vahidül Kahhar olan Allah'ındır"
PROFESOR AİSBERG

DEHA

212.146.175.35 BİRİSİ de TERSİNİ August 2 2001,11:46 PM

Ben eskiden düşünüyordum ki,Evren tekrar küçüldükçe,tekrar düzgün ve düzenli hale geri dönecekti.Fincanlar kendiliğinden yapışacak ve masanın üstüne sıçrayacaktır.Evren tekrar küçülürken İnsanlar Gençleşecek,yaşlanmayacaktır.Fakat eğer,evren daralırken zaman oku yön değiştirirse,bu kara delikler için de geçerli olabilmelidir.Lakin yaşamı uzatmak için Kara delik içine atlamayı tavsiye etmiyorum.

Evren tekrar daralmaya başladığı zaman,Zaman oku'nun yön değiştireceğini iddia eden bir makale yazmıştım.
Fakat ondan sonra Don Page ve Raymond Laflamme ile yaptığım konuşmalar,hayatımın en büyük yanlışını yapmış olduğuma beni ikna etti.Evren çökerken düzgün bir duruma dönmeyecekti.Bunun manası,ZAMAN OKU'nun GERİYE DÖNMEYECEĞİ idi.

O,Genişlemede olduğu gibi,HEP AYNI YÖNÜ Gösterecekti.

STEPHEN HAWKİNG
Uzay ve Zamanın Doğası s 117

Anonymous

212.156.25.114 DİLEMMA'NIN SORUSU August 4 2001, 8:41 PM

Sayin Aiberg July 29 2001, 8:21 PM

Yukaridaki yazinizda Kur-an`da Sanskritce sözcükler kullanildigindan bahsediyorsunuz.

Dogrusunu isterseniz cok ama cok sasirdim.

Hinduizm ve hint edebiyati ile yakindan ilgiliyim. Bildigim kadariyla Sanskritce bir "Isa`nin Hayati" yazilmis, Kur-an`dan bircok bölüm, (hepsi degil) sanskritce`ye cevrilmistir. Kur-an`da sanskritce sözcükler bulundugunu ise ilk defa duyuyorum...

Hindistan`da bu kutsal dili anlayanlarin ve kullananlarin sayisinda dahi büyük bir azalma yasanirken ve bu yüksek tabaka dilini koruma amaciyla Hindistan yünetimi bagimsizligini kazandiktan sonra "Sanskritce dernegi" gibi dernekler kurarken, sizin Sanskritce ögrenmeniz ve cabanizi da Kur-an`da bu dilde sözcükler bulunmasi gibi bir düsünceyle sebeplendirmeniz düsündürücü.

Sanskrit edebiyati daha cok tarihte ve hafizalarda yasiyor oysa. Hindistan`da bir temel Sanskritce egitimi bile, insanlarin birbirini anlamasini saglayacak gündelik konusma dili yaratmaya kafi degildir.

Kur-an`da Sanskritce sözcükler kullanildigini neye dayanarak iddia ediyorsunuz?

Ayrica,

uzun bir süre önce bir dostumuzla, Almanya`da yasayan bir Kur-an arastirmacisinin Yemen Saana`da bulunan 7. yy ait bazi eski Kur-an parcalarina dayanarak Kur-an`da aramca sözcükler kullanildigi iddiasini tartismis, ne yazik ki kesin bir sonuca ulasamamistik. Yabanci dil ögrenme konusundaki yeteneginiz, Kur-an konusundaki derin bilgileriniz ve alman uyruklu oldugunuzu söylemeniz bende bu konuda bize büyük yardimlarda bulunabileceginiz intibaini yaratti.

yaptigimiz tartismalar

"Sanaa`da bulunan Kur-an" ve

"Dr. Puin`in Yemen`de bulunan Kur-an hakkindaki arastirmalari"

basliklari altindadir. Ilgili basliklar tarafimdan güncellenecektir. Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler...

Anonymous

212.156.25.114 OUTSİDER'IN SORUSU August 4 2001, 8:48 PM

paket mi yapayım, burada mı okursunuz?
August 2 2001 at 2:40 AM OutSider
from IP address 206.55.157.168

--------------------------------------------------------------------------------

tersine işleyen bir zamanda
evren nasıl görünür?

nedensellik tersine mi döner?
önce cam kırılır
sonra taş mı atılır?

önce adam ölür
sonra silah mı atılır?

işte
bilim adamı olduğu tasdikli
bir bilim adamının bulgularından bir bölüm,
ilgili kısmının ingilizce tercümesini ekleyip
türkçeye çevirdim.

makalenin tamamı internette bulunur,
merak eden arasın.

----

POSSIBILITY OF EXPERIMENTAL STUDY OF PROPERTIES OF TIME

[Unpublished article by N. A. Kozyrev: English title as above; Pulkovo, "O VOZMOZHNOSTI EKSPERIMENTAL'NGO ISSLEDOVANIYA SVOYSTV VREMENI", Russian, September 1967, pp 1-49]

...

A world with an opposite time pattern is equivalent to our world, reflected in a mirror.

In a world reflected by a mirror, causality is completely retained. Therefore, in a world with an opposite time pattern the events should develop just as regularly as in our world. It is erroneous to think that, having run a movie film of our world in a reverse direction, we would obtain a pattern of the world of an opposite time direction. We can in no way formally change the sign in the time intervals. This leads to a disruption of causality: i.e., to an absurdity, to a world which cannot exist. In a variation of the directivity of time, there should also become modified the influences which the time pattern exerts upon the material system. Therefore, the world reflected in a mirror should differ in its physical properties from our world. However, classical mechanics confirms the identity of these worlds.

...

zamanı tersine işleyen bir dünya, aynada yansımış dünyamıza eşdeğerdir.

aynada yansımış bir dünyada, nedensellik aynen muhafaza edilir. o halde, zaman deseninin tersine döndüğü bir dünyada olaylar aynen dünyamızdaki düzenle gelişmelidir. dünyamızın bir filmini tersine oynatırsak, zamanı tersine akan bir bir dünya modeli elde edeceğimizi düşünmek yanlıştır. zaman aralıklarının işaretini formel olarak hiç bir şekilde değiştiremeyiz. bu nedenselliğin alt-üst olmasına yol açar: yani, bir saçmalığa, varlığı imkansız bir dünyaya. zamanın yönlülüğündeki bir değişme halinde, zaman deseninin maddi sistem üzerine uyguladığı etkiler de değişmelidir. o halde aynada yansıyan dünya fiziksel özellikler bakımından bizim dünyamızdan farklı olmalıdır. ancak klasik mekanik bu dünyaların özdeşliğini doğrular.

Anonymous

212.156.25.114 DEHA VE OGEDAY SORUYOR August 4 2001, 8:50 PM

Untitled August 2 2001, 10:06 PM

Ben eskiden düşünüyordum ki,Evren tekrar küçüldükçe,tekrar düzgün ve düzenli hale geri dönecekti.Fincanlar kendiliğinden yapışacak ve masanın üstüne sıçrayacaktır.Evren tekrar küçülürken İnsanlar Gençleşecek,yaşlanmayacaktır.Fakat eğer,evren daralırken zaman oku yön değiştirirse,bu kara delikler için de geçerli olabilmelidir.Lakin yaşamı uzatmak için Kara delik içine atlamayı tavsiye etmiyorum.

Evren tekrar daralmaya başladığı zaman,Zaman oku'nun yön değiştireceğini iddia eden bir makale yazmıştım.
Fakat ondan sonra Don Page ve Raymond Laflamme ile yaptığım konuşmalar,hayatımın en büyük yanlışını yapmış olduğuma beni ikna etti.Evren çökerken düzgün bir duruma dönmeyecekti.Bunun manası,ZAMAN OKU'nun GERİYE DÖNMEYECEĞİ idi.

O,Genişlemede olduğu gibi,HEP AYNI YÖNÜ Gösterecekti.

STEPHEN HAWKİNG
Uzay ve Zamanın Doğası s 117

ogeday

213.43.78.114 Outsider August 4 2001, 2:49 AM

Aiberg'in yazdığı CPT ilkeli açıklamaya karşı verilecek bir yanıtınız var mı?

Varsa, ne güzel. Lütfen hemen yazın da zevkli bir tartışma takip edelim.

Yoksa, ki kanımca yoktur,
Aiberg'in söylediklerinin doğruluğunu
teyit ettirmek nasıl mümkündür?

Ona kalsa,
"Şüphe duymayın" der

Şüphe duysan,
"provokatör,sabotör" der

Şüphesiz inansan,
bu sefer sen
"hiç bir şekilde teyit ettiremiyorum, ben salak mıyım niye inanayım?" dersin

Sonuçta, Aiberg hadisesi alır başını gider, imani bir mesele olur çıkar.

Ya iman edersin, ya etmezsin.
Arası yoktur.

Böyle garip bir durum işte.

YALNIZ

212.156.25.114 YALNIZ'IN MAİL'İ August 4 2001, 8:57 PM

Sevgili Hans! August 3 2001, 1:34 AM

Sevgili Hans
Sizinle ilgili hazırlanan siteyi sık sık inceliyorum.
Özellikle zig-zag teorisi çok ilgimi çekti ve okurken sizin gibi islamı bir bilim olarak gören kişi yada kişilerle gurur duydum.
Artık bu forumda yazmayacağınızı söylemişsiniz.Keşke muhaliflerinizin hakeretlerini kaale almayıpta sizi anlamak ve öğrenmek isteyenleri tatmin edici açıklamlar yapsaydınız çok daha mutlu olurduk.Hakaret, küfür vb. olumsuz davranışlar bu tür forumlarda sık karşılaşılan bir durumdur.Bir şeyler öğrenmek isteyen insan sayısı inanın bu tip insanlardan daha fazla ama onların sesi doğal olarak daha çok çıkıyor.
Siz bilim, ilim ve onu buldukları yerde almaya hazır olanlar adına bu forma katılmanızı istiyorum.Sevgili Edip Yüksel ile ilginç olabilecek tartışmalar yapmanızdan mutluluk duyarız.Bu arada birileri hakaret ederken bile birşeyler öğrenir inanın.

Bilimi elde etmek ve anlamak elbette bir çok insan için kolay değil ve sizin görevlerinizden biridir herşeye rağmen bilimi sevdirmek.Biraz direnin lütfen.
Selametle........

DİLEMMA

212.156.25.114 DİLEMMA'NIN MAİL'İ August 4 2001, 9:03 PM

sorulari cevapsiz birakiyorsunuz hocam! August 3 2001, 3:32 AM

Yazilarinizdaki bütün nuanslarla kaynasmama mani olan büyük bir engel var: detayci yaklasiminiz. Asil konudan sapiyor, konumuzla alakasi olmayan kiyilarda tur atiyoruz. Finise dogru yorgun bir zihin ve nitelik ve nicelik acisindan zenginlesen bir sorular yumagi ile basbasa birakarak cekip gidiyorsunuz okuyucunuzu. Cogunlukla muhatabiniz hala sorusunun cevabini alamamis ve tatmin olamamis bir vaziyette dizlerinin üstüne cöküp kaliyor. Saskin, bitkin ve nefes nefese mirildaniyor arkanizdan "Iyi ama..."

Baris`in keskin dilini, zedeleyici uslubunu tasvip etmek mümkün degil. Elindeki balyozu sallarken belli bazi belagat kanunlarini hice saydigini farkedemiyor. Belkide Baris`in porselen magazasina giren bir filsiniz... Belki tepkisi bu yüzden bu kadar siddetli. Bilimin dinsel tercihlerle alakasi olmadiginin suurunda olmak gerekiyor. Hayatina istikamet veren genclik rüyalarinin, bilimsel argumanlarin aleyhinde bulunmaniz onu tedirgin ediyor olabilir. Olabilirlerin sayisini artirmak mümkün olabilir... Üzülmeyiniz ve aldirmayiniz.

Bu tür tartismalarda hakli buldugum bir taraf olsa bile mümkün oldugunca kayirici ve koruyucu pozisyonuna düsmemeye calistim. Böyle bir tutum kamplasmalari ve olaylarin büyümesini engelliyor. Sevdigim ve sevildigim insanlar olmasina ragmen, beni de savunan, arka cikan pek olmaz, olmadi da... Hep tek basima savasirim ve kaybederim Ama bir de kazandigimi düsünsenize!

Sizin gibi, ömrünü teblig, irsad ve bilime adamis bir insanin tenkid ve tepkilerden etkilenmesi ve yipratici bulmasi sasirtti. Siz sizi sevenleri, takdir edenleri, okuyanlari, faydalanmaya calisanlari düsününüz ve onlara motive olmaya calisiniz... Bilimsel birikiminiz gözlerimi kamastirdi. Lütfen devam edin.

Bu arada Puin hakkinda fikirlerinizi sormustum...

sabirla bekliyorum...

Saygilar, sevgiler hocam

P-ick-Nick

212.156.25.241 DİLEMMA'NIN MAİLİ-2 August 5 2001, 1:18 PM

Sayin Aiberg July 31 2001, 2:08 AM

Önce bir düzeltme yapmak zorundayim saniyorum.
Begendiginiz cümle bana degil, E. Yüksel beye aittir.

Sonra bu bilimsel icerigi zengin, bol detayli ve sira disi cevabiniz icin cok tesekkür ederim.

Diller hakkinda bütün dünya dillerinin tarih boyu birbirleriyle alis verislerde bulunduklarini verdiginiz örneklerle delillendirmeye calismissiniz. Haklisiniz. Urduca da Hindistan`a mogol hakimiyetinin bir armagini degil mi?

Determinizme gelince... Sartre insan hürriyetten kurtulamaz diyor, eli ayagi bagli icine atilmis. Istese de, Istemese de hür. determinizm ise deli gömleginden daha insafsiz: yalniz kolunuz bacaginiz degil, agziniz da bantlanir. Determinizm daha grift, daha esrarli, daha alemsümul bir gercege sözde aydinlarin taktigi addan baska birsey degil. Eski Yunan, ananke, fatum, nemesis demis bu mechul ve korkunc güce; Hint, karma; semavi dinler, kader. Halk dilinde ise felek.. Cok daha müphem bir sözcük felek. Islamiyette kader, Sünnetullahtan baska birsey olmadigi halde hep muglakta birakilmis ve esrarina akil sir erdirilemeyecek bir sir olarak sunulmus.

(Kur'an'da DEHR=Hızır, İsa, Zülkarneyn, Lokman, Üzeyr, ayrıca Zülkifl=Hezekiel ile İdris=Enouch vb."

Cümleniz cok ilginc. Sizce kehf suresinde bilen kisi olarak gecen ve halk arasinda hizir olarak dillendirilen efsanevi sahsiyet dehr, yani zaman midir?

"Es geçiyorum çünkü ayrıntı içinde ayrıntı konuyu dağıtır.Yeri gelirse ve buradan kovulmazsam, hepsine de sırayla yanıt verebilirim."

Es gecmiyorsunuz cünkü gecemiyorsunuz. Dolu bir insansiniz sayin Aiberg ve bu forumdakilerin sizin gibilere ihtiyaci var. Kimse sizi kovmaz, kovamaz. Aforum herkesin,yani cemiyetin malidir. Tabiat gibi cömert olabilmeli bilimle ugrasanlar. O nasil hazinelerini daga tasa savuruyorsa, bilim adamlari da sanal hayat, gercek hayat, özel hayat ayrimi yapmadan beynini savurmali... Kitaplarinizla sagladigimiz dialog buradaki kadar canli ve tatmin edici olamiyor...

Puin hakkinda fikirlerinizi sormustum...

saygilar

NOT: Tesbit eettiğim kadarıyla burçlar (Fal okları) gibi yazılarınızın da devamına söz vermişsiniz. Adem, ve Y2K 'de sizden cevap istemişler.
Yemen'deki Kur'an vb.

Kal biraz, sayın güzel kardeşim.
Forumdaki en yaşlı ve en az yazan sanırım benim.
Bunun da bir ehemmiyeti ve manası olmalı değil mi?

Resulullah, "Ya öğretenlerden"
"Ya öğrenenlerden"
"Ya bu ikisini dinleyenlerden"
"Ya bu üçünü destekleyenlerden"
"Ya bu dördüne engel olmayalardan olun"
"Beşinci olarak sakın gelmeyin!"
buyurmuş.

öğreniriz,dinleriz,destekleriz,engel olmayız.
Ama en başta siz öğreten olun ve kaçmayınız.
Bilenin bilmeyene borcu vardır.
Bilmeyenin bilenden alacağı vardır.

Ümit ederim siz yazarsınız, arkadaşlarımız kinayesiz ve cinayetsiz "Tartışırlar" Ümit ederim "Dördüne engel olmayanlardan" olurlar. Ümit ederim kulağınızı tıkarsınız. Ümit ederim KALIRSINIZ.
Beni kırmazsınız, Emre'yi de, hele hele Ademi asla...

Sizinle vedalaşmıyorum, şimdilik ayrılıyorum.
Benim de bir sorum olacak:

Geçen hafta bir link verdiler ve elime "Hilesiz" sayısız UFO fotoğrafı geçti.
NASA ve Astronotlar çekmiş?
????????????????????
Neler oluyor dersiniz???

Bana en son cevap verin, gençlerimiz kıymetlidir.

Allah'a emanet olun sayın Hans von Ayberg...

Respond to this message   
Adem
(no login)
203.27.69.92

Kusura bakmayin ama,

August 12 2001, 6:32 AM 

Sayin Ayberg,

Ciddi sorulari yanitlamak yerine, sizi elestirenlerle gereksiz polemige giriyorsunuz.

Bu da size yakismiyor.

Benim cevaplari yarida birakip Baris ile atismaya basladiniz.

Birakin efendim isteyen istedigini soylesin.

Alemin agzi torba degil ki baglayacaksiniz.

Neden parazitlere cevap veriyorsunuz?

Biz ilim konusalim,

Prokatif yazilari cevaplamayalim.

Goreceksiniz burada o zaman ne kadar ilim ogrenmek isteyen oldugunu.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.39

Yanıtlı söyleşiler.

August 12 2001, 3:34 PM 

Sevgideğer Emre,

Forumun eski tas eski hamam haline iadesi için gitmeyi bir özveri olarak düşündüm. Sevgili Hacı'ya senin asistanlığında "Bilim sympozyumu önerdim. (Nereye yazdığımı ben de unuttum.)

"Polemik konusuna gelince bu tür şeylerin olmaması için yapılacak tek şey cevap vermemektir.Diğer yöntem dialoğun uzayıp gitmesine ve polemiğin büyümesine neden olur.En azından bu internet ortamında bu böyle..."

Haklısın da, "Hans benden özür dilesin, şartlarım şu, Hans Hınzır'dır, sıpadır, ittir, hayvandır." diye yazı üzerine yazı asılıyor. İftiralar da cabası...
Amaç bell, belirli bir çetenin sistemli saldırısı... Erekleri buradan gitmemi temin etmekti. Ben oyuna gelmedim, feragat ettim ki, başınızı dinleyesiniz.
Ben gidince belki onlar da giderler diye "Soylu bir fedakarlık" önerdim. Hepsi bu!

------------------------------------------------------

ebuselam

209.240.221.77 Untitled August 11 2001, 5:43 PM

sayin ayberg inanin sizi en cok ben ozleyecegim.lutfen hoscakalin.

ebuselam

209.240.220.166 Untitled August 11 2001, 6:40 PM

haci buldun gariban hanso'yu hirpalayip duruyorsun.insan biraz mert olur beeee!!!

Ebuselam arkadaş, beni uğurlarken gözyaşlarını tut. Her zaman avcı avlanamaz.
"Gariban" Edip Yüksel'in benim için bulduğu ünlü bir "Lakap" "Hanso"yu da onun baş cazgırı yapıştırmıştı. (Asıl kelime Hanzo ayrı, bunu bana Hanso diye yazan iki kişi ayrıdır.

Sevgideğer HACI,
Bayılıyorum şu esprilerine...

Diyorsun ki, bir kere bulaştın ya, bu alemden kurtulamazsın. Kozları aldı forum eline , "Ben ettim siz etmeyin diyene kadar" devam...
Efendim, bu forumun amaci terorizmdir...Evet, Hans kardes. Zorlama!! Tehdit ederek, korkutarak ve gerekirse asagilayarak.. Seni silmeyecekler...Demek sen bir hata yaptin ha.. Ahaaa.. oyleyse, hapi yuttun. Elimizdesin artik. Bundan sonra agzinla kus tutsan, elimizden kurtulamazsin. Iste bu bizim senin canına okumak ozgurlugumuzdur. Yagma mi var. Hem buraya gel...sonra pisman ol.. Oyle kolay degil. Onlari koz olarak kullaniriz. Seninle girgir geceriz.. Seni asagilariz. Arada bir sana laf atariz. Zaten hep senin yuzundendi deriz.. Sen olmasaydin butun bunlar basimiza gelmeyecekti, deriz. Senin yazilarin kalir ama, o yazilarin yazildigi kosullar kaybolur, ucar gider. Senin yazdigin iletine neden olan yazi veya yazilari, yuzlercesi icinden bulup cikarmana, bulup cikarsan bile, kendini savunmana, savunsan bile, kendini dinletmene olanak olmaz. Seni dinleseler bile anlamazlar bu gerzeklerin cogu... keh keh keh
Evet, Hans, sana neler soylemek istedigimi anliyormusun? Elimizdesin. Hapi yuttun.. Seni simdi ne yapalim bakiiiiiimmmmmm. Kime teslim edelim?
Bunlari saka gibi soyledim ama, aslinda hic de oyle degil. Haci Ali aylar once boyle bir duruma dusmustu.. Ben kufredince kendimi benzer bir durumun icinde buldum.. Simdi de Hans.. Tabii arada digerleri de olmustur..
Cogu kere seni tehdit edenin elindeki silah, senin kendi iletilerindir. Onlar silinmedigi icin basina beladir. Bu forum hata goturmez. Ya mukemmel bir insan olacaksin, ya da gercek bir terorist. Ikisinin arasi isen, canina okurlar bu forumda.. Bu yuzden epeyi insan, epeyi insanin canina okumustur. keh keh keh..
Temelinde ozgurluk degil, ozgurluk adina tepkisel bir "intikam duygusu" ve "acimasiz cezalandirma istegi" yatan bir forum.. Katir gibi tepen ama, cagdas ve insancil gibi gorunen bir forumu baska nasil olusturabilirsin.. keh keh keh..
Bizim gucumuzun temeli ozgurluktur ve biz ozgurlukle senin canina okuruz demektir.. Kendi dusen aglamazmis..

YAZDIKLARINI DİKKATE ALDIM BİLE..Sevgideğer Hacı, sen bu forumda tanıdığım en zeki insansın ve tecrüben konuşuyor. Sana ve Emre'ye yazı yazmıştım. Okudun mu?
Hoşça-dostça
Kal.
-----------------------------------------------------
Sevgideğer ve saygıdeğer İlhan "Ağabeyimiz"

Olgunluğun vekar ve heybetini görüyorum sizde...
" Bakın size sorular sorulmuş, ancak yanıtlamamışsınız.
Eskiden sorulmuş, borcunuzu ödeyin, sonra düşünürüz."
geçen haftadan kalan borçlarınızı ödeyiniz. :-))
Kal biraz, sayın güzel kardeşim.
Forumdaki en yaşlı ve en az yazan sanırım benim.
Bunun da bir ehemmiyeti ve manası olmalı değil mi?
Beni kırmazsınız, Emre'yi de, hele hele Ademi asla...
Sizinle vedalaşmıyorum."

Ben de vedalaşıyorum. Çünkü kalırsam dogfiht misali dalaşıyorum. Ama UFO sorularınıza yanıt vereceğim.
(Burada ya da başka bir yerde, size bildiririm.)

-------------------------------------------------------

SEVGİDEĞER YALNIZ

O sözünü ettiğin site benim değil, üç yıl önce hazırlanmış. Benim Mayıs ayında, o kadar emekleri boşa gitmesin diye katılımım oldu. Siteyi hazırlayanlar, kendi araştırmalarını koymuşlar. Yani o emeğe dokunmak istemedim. Öylece kalsın dedim. Ama aile tarihimle ilgili olanlar birkaç istisna dışında tamamen dosdoğru.

Öte yandan o siteyi hazırlayanlar, beni tanıdığını iddia eden kişi ve kuruluşlara yazmışlar. Örneğin bir ara birlikte TV'ye çıkma hazırlığı yaptığımız, Avni Çetinkurt'a sormuşlar. O da "Tanırım, kendisi ZAMAN YOLCUSUDUR" diye İDDİA etmiş.

11 kitabımda böyle bir saçmalığı bulamayacağın gibi, 5000 gazete ve bilim dergisi makalelerimde ve 150 saat kadar süren CANLI TV yayınlarımda da bu asılsız iddia yok. Nereden uyduruldu anlamadım. Örneğin bir arkadaşın senin için "Yalnız Hristiyan misyoneridir" derse, ne yapacaksın? Başıma gelen de bu! Ben zaman yolcusu falan değilim, bu yolun yolcusuyum, sen gibi...

Şu paragrafın beni çok ama çok etkiledi. Aşağıya alıyorum.

"Artık bu forumda yazmayacağınızı söylemişsiniz.Keşke muhaliflerinizin hakeretlerini kaale almayıpta sizi anlamak ve öğrenmek isteyenleri tatmin edici açıklamlar yapsaydınız çok daha mutlu olurduk.Hakaret, küfür vb. olumsuz davranışlar bu tür forumlarda sık karşılaşılan bir durumdur.Bir şeyler öğrenmek isteyen insan sayısı inanın bu tip insanlardan daha fazla ama onların sesi doğal olarak daha çok çıkıyor."
Siz bilim, ilim ve onu buldukları yerde almaya hazır olanlar adına bu forma katılmanızı istiyorum........
Bilimi elde etmek ve anlamak elbette bir çok insan için kolay değil ve sizin görevlerinizden biridir herşeye rağmen bilimi sevdirmek.Biraz direnin lütfen."

SEVGİDEĞER YALNIZ, arada atladığım bölümde adını zikrettiğin kiş/kişilerin bilim vasfı yok. Ben nasıl CPT'yi, İF yerine Fİ'yi anlatayım. Bunları sen rahatylıkla anlarsın ama, atgözlüğü takmış kişilerin akılları bilime basmadığı için, kelimeler üzerinde duruyorlar.

Örneğin ben diyorum ki "Tarlanın eniXboyu=Alanı vardır, yüksekliği yoktur. Ama, "Bilim dataları" yerine, kelimelerle oynamakla koşullanmışsan, "Olur mu öyle şey, tarlanın derinliği ve tepeleri de vardır."
Buyur çık işin içinden! Cahilce bir lafa "BİLİM"i harcatır mısın? vb...

Moral desteğine teşekkürler artık ben de senin dostunum "YALNIZ" değilsin.

Sevgideğer Dilemma,

Alternatif forumun ilk yılını kutlarken, eşimin de o forumu okumasını istedim. (Kendisi de öğretim üyesidir) ama malum küfürler yüzünden "Kız öğrencilerine okutamadığını söyledi ve bunu dile getirdim. İlk olarak sen benimle diyaloğ kurdun. Seni "Küfürbaz maço bir erkek gibi" algıladım. Ta ki, doğum günündeki yıldıznamenden "Evli Bayan" olduğun ortaya çıkıncaya kadar. "Hah" dedim,"Bir de içimizde Amazon'umuz varmış. Hatta eşim ben de yazayım" dedi.
(Demekle kaldı, bana bu kadar hakaret yağarken, eşime kimbilir neler denecekti. Kendisi vazcaydı.)

Sevgideğer Dilemma, üslubumu çok sert buluyorsun ya da ona benzer bir şeyler söylemiştin hatırladığım kadarıyla...

Oysa üslubum sert değildir, nazik, yumuşaktır diye düşünüyordum.

1. Üslubumla ilgili söyledikleriniz.
2. sorulari cevapsiz birakiyorsunuz hocam!
3. Yazilarinizdaki bütün nuanslarla kaynasmama mani olan büyük bir engel var: detayci yaklasiminiz.

SEVGİDEĞER DİLEMMA, DETAYLARIN NEDENİ VAR.TARİHÇESİ, GEREKÇESİ, DÜNÜ, BUGÜNÜ VE...YARINI İÇİN BİRER REFERANSTIR ONLAR. öRNEĞİN YEMEN-SEMARKAND KUR'ANLARINI YANITLAYACAĞIM AMA, DETAYLARI GÖSTERİRSEM, YANIT GELECEKTİR. İKİ SATIR MAİL GİBİ BİR ÖZET YAPILAMAZ. En eski Kur'an alfabesi ve dili olan NEBATİYE (Nıbti, Nebatça) gibi ayrıntılara girmezsem, nasıl Puin ve Semarkand versiyonları ile ilgili meram anlatacağım?

4. Asil konudan sapiyor, konumuzla alakasi olmayan kiyilarda tur atiyoruz.

Evren takma-geçme bir lego bütünüdür. Eskiden herşey kendi başına sayılırdı. Örneğin Fizik, biyoloji ile kimya birbirinden ayrı gösterilirdi. Günün birinde BİYO-KİMYA oluverdi. Fizik ve kimya ise "NÜKLEER FİZİK VE/VEYA NÜKLEER KİMYA" oluverdi. Çünkü, üç bilim dalı, ATOM ÇEKİRDEĞİNDE BİR TEK ŞEY OLUVERİYOR.
Bu BİRLEŞİK ALAN'ı anlatırken, kıyılarda geziyorum elbette... Çünkü ben EKLEKTİK çalışan bir bilginim.
Evrenin binbir yüzü var. Birkaçını yazıyorum ama, elbetteki bu bile sindirimi güç gelebiliyor insana...
Bilim de bir giriş-gelişme ve finiş'den ibarettir.

5. "Finise dogru yorgun bir zihin ve nitelik ve nicelik acisindan zenginlesen bir sorular yumagi ile basbasa birakarak cekip gidiyorsunuz okuyucunuzu."

SEVGİDEĞER DİLEMMA, Yazıyı veriyorum, sıradan bir şiir gibi olamayacağından, kavramak-düşünmek-karşıt tezleri oluşturmak-tefekkürde derinleşmek" gibi evrelere SÜRE tanıyorum. Yani, sizlerden "Ama, şu da şöyle olamaz mı?" diye bir yanıt bekliyorum. ÇOĞUNLUKLA DA GELMİYOR, (Arz-talep diye vurgulamıştım.) GELMEYİNCE DE "Belki sindiriyorlardır, belki etüd ediyorlardır" diye bir süre bekliyorum. Bu arada "Zamanın oku" gibi çok iyi bilinen bir konuyu sulandırmaya çalışan, bir kaç provacının cılız sesinden başka ses seda yok! Onlar da "Belli isimler" yani, "Allah bir desem" sırf BEN YAZDIĞIM İÇİN tersini söylemekle içtepi göstermekle koşullandırılmış kişiler. gö

6- "Cogunlukla muhatabiniz hala sorusunun cevabini alamamis ve tatmin olamamis bir vaziyette dizlerinin üstüne cöküp kaliyor. Saskin, bitkin ve nefes nefese mirildaniyor arkanizdan "Iyi ama..."

SEVGİDEĞER DİLEMMA, "İyi ama..."ları bekliyorum zaten. Bir yazıyı yazıyorum, bir ay bekliyorum ki biri "İyi ama..." demiş mi dememiş mi diye. "İyi ama da yok" ki!
İsmen verdiğin kimselerin argümanlarının benimle hiç bir ilgisi yok.

Çünkü Nisan ayından itibaren, kümeleştikleri bilmemne ORG'da "İpimi pazara çıkarmışlar. Haberim yok, çünkü Bilgisayarım yok. Ben Macintosh'cuyum. Çok çok eski ve ilk renkli modellerinden birini Şubat ayında aldım. Elbette İnternet özelliği yoktu. Eşim Bilgisayarlı muhasebe öğretmeni olduğundan, Windows denen sistemi ilk kez 15 Mayıs yöresinde tanıdım. Haziran'da da telefon bağlattım. Şükür deyip, İnternet'e girdim, browser'e adımı yazdım, bir baktım, birileri adıma SİTE açmışlar. (Zigzag diye, ben olmuşum zaman yolcusu falan.) Birileri de "İpliğimi pazara çıkarmışlar" 100'den fazla yazı...

Kronoloji diye bir şey var. Ben şimdi kimin porselen dükkanına girdim, hangi fincancı katırlarını ürküttüm, gerçekten bilmiyorum. Suçumu teyid etmeni rica ediyorum.

7-"Bilimin dinsel tercihlerle alakasi olmadiginin suurunda olmak gerekiyor. Hayatina istikamet veren genclik rüyalarinin, bilimsel argumanlarin aleyhinde bulunmaniz onu tedirgin ediyor olabilir. Olabilirlerin sayisini artirmak mümkün olabilir... Üzülmeyiniz ve aldirmayiniz."

SEVGİDEĞER DİLEMMA: Zaten aldırmıyorum, aldıran muarızlarım. Kendi kendilerine bana düşman olmuşlar. Onlara verdiğim yanıt (Ki bu özsavunmadır, hakkımdır.) üçü geçmez ve çok da sert değil.

8-"Bu tür tartismalarda hakli buldugum bir taraf olsa bile mümkün oldugunca kayirici ve koruyucu pozisyonuna düsmemeye calistim. Böyle bir tutum kamplasmalari ve olaylarin büyümesini engelliyor. Sevdigim ve sevildigim insanlar olmasina ragmen, beni de savunan, arka cikan pek olmaz, olmadi da... Hep tek basima savasirim ve kaybederim Ama bir de kazandigimi düsünsenize!

SEVGİDEĞER DİLEMMA: Hatta sen demiştin, "Hans Ayberg koca bir adam kendini savunmaktan aciz mi?" diye...
Ben de kamplar arasında uçurumlar olmasın diye arka çıkılmasını beklemeksizin yani yönteminle hareket ettim. Hatta, sana inanacağın bütün değerler üzerine yemin ederim ki, "Piknik Nick"li bir yarı kabadayının benim arkamda olmasının benimle hiçbir ilgisi yok. Söylemi yanlış da olsa, tek SAVUNUCUM olması halen ona sempati duymama neden oluyor. Öyle biri daha var, NielsBohr diye o hep ikili oynuyor. Bir o yanda, beni aile boyu batırıp çıkarıyor, bir bu yanda beni savunuyor görünüyor. Asıl tehlike de bu zaten. Üçüncü bildiğin isimle birlikte, üçü de bana açılan "Haber grubunun" üyeleri... Ama yemin ederim üçünü de tanımıyorum. Zaten ikisi aleyhimde, ben onları buraya bana sövmeleri için getirmiş olamam.

9. "Sizin gibi, ömrünü teblig, irsad ve bilime adamis bir insanin tenkid ve tepkilerden etkilenmesi ve yipratici bulmasi sasirtti. Siz sizi sevenleri, takdir edenleri, okuyanlari, faydalanmaya calisanlari düsününüz ve onlara motive olmaya calisiniz... Bilimsel birikiminiz gözlerimi kamastirdi. Lütfen devam edin. Sabırla bekliyorum hocam."

SEVGİDEĞER DİLEMMA: Gerçekten şu anda kararsızım.
Puin'i ve diğerlerini yazayım ama, göreceksin eski tas eski tarak devam edecek. Eğer bana OK verirsen, bir şansımı deneyeyim.

İzleyen mektubundan da

10. Filolojik, terminolojik, etimolojik soruların var.

"Diller hakkinda bütün dünya dillerinin tarih boyu birbirleriyle alis verislerde bulunduklarini verdiginiz örneklerle delillendirmeye calismissiniz. Haklisiniz. Urduca da Hindistan`a mogol hakimiyetinin bir armagini degil mi?"

11. Determinizm bir bilimsel olgudur ama, "Egzistansiyalistlerin kendilerine yonttuğu anlamda değil" elbette. İndeterminizmin, formüllerenin ışık hızından yüksek bir hızla hızlanrdırılması olarak bakıyorum ve bunu sana ileride açacağım.

Determinizme gelince... Sartre insan hürriyetten kurtulamaz diyor, eli ayagi bagli icine atilmis. Istese de, Istemese de hür. determinizm ise deli gömleginden daha insafsiz: yalniz kolunuz bacaginiz degil, agziniz da bantlanir. Determinizm daha grift, daha esrarli, daha alemsümul bir gercege sözde aydinlarin taktigi addan baska birsey degil. Eski Yunan, ananke, fatum, nemesis demis bu mechul ve korkunc güce; Hint, karma; semavi dinler, kader. Halk dilinde ise felek.. Cok daha müphem bir sözcük felek. Islamiyette kader, Sünnetullahtan baska birsey olmadigi halde hep muglakta birakilmis ve esrarina akil sir erdirilemeyecek bir sir olarak sunulmus."

12. DEHR ise "Bir günün 50bin yıl" olduğu, DİKİNE (Mir'ac) bir ölçütlemedir. Bunu "Bir günün bin yıl olduğu" relativistik hız izler. Daha aşağıda "Kehf suresindeki KARN denen zaman dilimi ki, bu 300+9 yıldır. (Yaklaşık bin yılın üçte-biri=8 saat kadar)
Sonra bunu izleyen "Kadir gecesindeki 12 saatlik gecenin 1000 AY=83 yıl olması izler. Daha aşağıda, Hz. Süleyman'ın emrine verilen "Rüzgar" hızları izler. (Biriyle bir günlük yol, biriyle altı aylık yol aldığı üç UÇAK biçimi gibi...) DEHR en üstteki zamandır.
Bizim relativistik olmayan hızlarımız da "Esfeli Safilin=En alt hızlardır."
Bu bakımdan Allah, göklerin yerin ve İKİSİ ARASINDAKİ (örneğin tüm hızların) SAHİBİDİR."

"Kur'an'da DEHR=Hızır, İsa, Zülkarneyn, Lokman, Üzeyr, ayrıca Zülkifl=Hezekiel ile İdris=Enouch vb."
Cümleniz cok ilginc. Sizce kehf suresinde bilen kisi olarak gecen ve halk arasinda hizir olarak dillendirilen efsanevi sahsiyet dehr, yani zaman midir?
DEMİŞİM Kİ: Es geçiyorum çünkü ayrıntı içinde ayrıntı konuyu dağıtır.Yeri gelirse ve buradan kovulmazsam, hepsine de sırayla yanıt verebilirim."

DEMİŞSİN Kİ: "Es gecmiyorsunuz cünkü gecemiyorsunuz. Dolu bir insansiniz sayin Aiberg ve bu forumdakilerin sizin gibilere ihtiyaci var. Kimse sizi kovmaz, kovamaz. Aforum herkesin,yani cemiyetin malidir. Tabiat gibi cömert olabilmeli bilimle ugrasanlar. O nasil hazinelerini daga tasa savuruyorsa, bilim adamlari da sanal hayat, gercek hayat, özel hayat ayrimi yapmadan beynini savurmali... Kitaplarinizla sagladigimiz dialog buradaki kadar canli ve tatmin edici olamiyor...

NOT: Tesbit eettiğim kadarıyla burçlar (Fal okları) gibi yazılarınızın da devamına söz vermişsiniz. Adem, ve Y2K 'de sizden cevap istemişler.
Yemen'deki Kur'an vb.
Adem

203.27.69.92 Kusura bakmayin ama, August 12 2001, 5:32 AM

Sayin Ayberg,

Ciddi sorulari yanitlamak yerine, sizi elestirenlerle gereksiz polemige giriyorsunuz.
Bu da size yakismiyor.
Benim cevaplari yarida birakip ..... ile atismaya basladiniz.
Birakin efendim isteyen istedigini soylesin.
Alemin agzi torba degil ki baglayacaksiniz.
Neden parazitlere cevap veriyorsunuz?
Biz ilim konusalim,
Prokatif yazilari cevaplamayalim.
Goreceksiniz burada o zaman ne kadar ilim ogrenmek isteyen oldugunu.

SEVGİDEĞER ADEM: Pekala kulaklarımı tıkayacağım. Sendeki öğrenme ciddiyeti ve arzusu beni kamçıladı. Sendeki Seni seviyorum.

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.221.125

sayin hansberg'

August 12 2001, 8:56 PM 

sayin ayberg hanso lakabini belki benden once kullananlar olmustur.ama sizi temin ederim ben kimseden kopyalamadim. demekki isminiz farkli kisilerde benzer cagrisimlar meydana getiriyor.simdi hansberg lakabinizinda daha once filanca tarafindan kullanildigini soylerseniz cidden hayal kirikligina ugrayacagim.size ilk sordugum soru castaneda ve ladikli ahmed aga arasinda biriliski-irtibatin bulunup bulunmadigiydi.bana soruyla karsilik verdiniz ve ciddiysen yanitlayabilirim dediniz.yanitlamaya mecbur degildiniz,uzerinize almayabilirdiniz,bilmiyorum diyebilirdiniz.sonra haluk egemen sarikayayi taniyip tanimadiginizi sordum,cevap vermediniz.halbuki kisaca yazabilirdiniz.bir zamanlar tan gazetesinde yazan ayberg siz misiniz diye sordum, cevap vermediniz. kurandaki ayagini yere vur ayetinin sirrini sordum,onada cevap vermediniz.tabi bu sorulari soran birisiyle muhattab olmamak isin en kurnaz yonuydu.size sorulmadigi halde horoskop bile cikarttiniz.haciyi gozunuze kestiniz.burada yazanlarin icinde en zekisi sensin diyerek yagcilik yaptiniz. neyse ben iki soru daha sorarak yazimi bitireyim. dunyada ucan dairelerin cirit attigi yer neresidir? mudanya ve cava adasinin arasi kac kilometredir?

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.86

el cevap

August 13 2001, 3:08 PM 

Neden, baslarda „küfürbaz maco bir erkek“ gibi algilandigim konusuna bir aciklik getirebilirmisiniz? Böyle düsünmeniz icin, iceriginde küfür barindiran herhangi bir iletimi okumus olmaniz lazim... Simdi gecerliligi olmasa bile, foruma ilk adimlarinizi attiginiz siralarda sizde böyle bir izlenim uyandirmis olmak beni ziyadesiyle üzdü ve düsündürdü. Acaba bu forumun bir üyesi olmam mi bu yargiya sebep oldu? 19 org mensuplarindan biri de, alternatiforum mudavimi oldugum icin, dolayli bir ifadeyle küfürbaz suclamasinda bulunmustu. Bu arada, 19 org. da yazmis veya halihazirda yaziyor olmak, o forumda savunulan ilkeleri benimsemis olmak anlamina gelmez. Dilemma`nin Isa mesih org. da da yazdigi vakidir. Simdi katiksiz bir hiristiyan misyoner olarak ilan edilirsem hic sasirmayacagim...

Esiniz, kendisi hakkinda malumat vermek zorunda degildir. Zaten size ilk yazdigim mesajda ima etmek istedigim mesele de buydu. Bir bayan olarak, sarfedilen küfürler bizleri daha cok hirpaliyor tabi ki. Fakat asirlardir cesitli sebepler ileri sürülerek hep cemiyetten soyutlandirilmamiz da, bu kirli insanlarin cüretlerini artirici sebeplerden birini teskil ederek, daha rahat hareket etmelerini saglayici bir ortamin olusmasina da zemin hazirlamistir. Kadin, yasadigi cemiyetin bir ferdi olarak, o cemiyetin normlarina nasil sirtini dönemezse, gerceklerinden de kacamaz.

Türkiye`yi bütün ciplakligi ile görmek isteyen, ne pahasina olursa olsun bu küfürlerle de yüzlesmek zorundadir. Türkler küfürbaz bir millettir. Kadin cinselligini ön plana cikararak yapilan küfürler, bayan arkadaslarimizi üzer, tiksindirir, öfkelendirir ve ayni zamanda da bu tip insanlarin zayif noktalarini kesfetmelerini saglayarak onlarla nasil savasilmasi gerektigi yolunda tecrübe birikimi saglar.

Haci, yukarda küfrün yapildigi sartlarin etkisinden dem vurmus ve siz de Haci`nin bu yorumunu alkislamissiniz. Küfür herseyin sütliman oldugu bir stuationda yapilmaz zaten. Elbette küfre davetiye cikaran bazi pürüzler yasanir. Mesela küfürbaza satasilir, ya da küfürbaz ileri sürülen düsünceler karsisinda ne kadar acz icinde oldugunu fark eder. Duygularini ifade edecek kelime bulamaz, cünkü kelime dagarcigi zayiftir, yetersizdir, fukeradir.

Sevgili Haci`nin, sadece muhatabindan hoslanmadigi icin küfrettigine sahittir bu forum. Sebep ne olursa olsun, sartlar nasil olursa olsun küfre hakli gerekce olmaz, olamaz. Ne yazik ki küfür hayatin gercegidir ve kadinlar bu rezil zikri sefaletin en cok kullanilan ögesidir. Kadin cismen uzak tutulsa bile, fikren, manen kimi zaman ana, kimi zaman avrat olarak arenadadir ve küfürbazin elinde savrulan kizil saldir...

Esiniz gelsin ve tartismalara istirak etsin. Ona tavsiyem, sizin esiniz olan kimligini kendine saklasin ve kendi sahsi ve cinsiyeti adina katilimlarda bulunsun. Yani Aiberg`in zevcesi olan degil, bu toplumun bayan bir bireyi olan, ögretim görevlisi olan, Ayse, Hatice, Fadime olan, türk ve müslüman olan kimlikleriyle ciksin kürsüye... Eger basörtülüyse, basörtüsü ile ilgili tartismalara katilsin ve savassin(bütün bu sorular cevaplamaniz icin sorulmamistir. Hicbirini cevaplamak zorunda degilsiniz. Kisaca dilemma esinizi merak etmiyor, sadece düsüncesini en dogru nasil iletebileceginin derdini tasimaktadir)

Fikre karsi fikirle cephe almayi ögrenmek icin en ideal mekanlardir forumlar. Bir rumuzun ardina saklanarak düsüncelerinizi ön plana cikarirsiniz isterseniz. Kimse sizin kim oldugunuzla ilgilenmez. En eski katilimcilardan oldugum icin, kim oldugum ara sira bazi dostlarda merak konusu olsa da, hakkimda bilgi vermek istemedigim müddetce kimse israrli davranmadi. Evli bir bayan, anne ve üniversite ögrencisi oldugumu, sadece bu forumu iyi takip edenler bilirler. Ancak muhafazakar bir müslüman olarak, arastiran, okuyan ve soran taraflarimi asagi yukari herkes tanir.. Yani esas olarak, kimse sizin kim oldugunuzla ilgilenmez. Burada fikirler, bilgiler konusur. Size küfredilebilir ama, kimse fiziki bir zararda bulunamaz. Kimse kafanizi yaramaz, gözünüzü morartamaz. Fikri mücadele arastirmaya sevkedeceginden, bilgi ve kültürünüzde artis saglayarak, daha verimli istisarelere girmenize neden olur.

Sizde bu durumlar biraz farkli seyretti sayin Aiberg. Siz ve Edip yüksel taninmis birer yazarsiniz. Insanlarin, isimlerini sIk sIk duyduklari ve hatta kitaplarini okuduklari sahislarla canli bir diyaloga girmis olmanin verdigi heyecanla bazi tereddütlerde bulunmalari ve ilk etapta, hemen, gercekte kim oldugunuzu sorgulamalari son derece dogal bir durumdur. Gercek hayatta sürekli cevreden takdir ve ilgi görmeye alismis olan sizler, sanal alemde benzer bir reaksiyonla karsilasmayinca hayal kirikligina ugradiniz. Ne kadar adi sanal da olsa, hayali de olsa aslinda toplum, bu ortamda maskesini indirir ve en gercek yüzüyle cikar karsiniza...

Polemik yapilirsa, küfredilirse, biz de polemik yapar ve küfrederiz, ya da hakaret ederiz gibi mahalle cocuklarina yakisir bir tarz kullanarak, cinayetlerinize sözüm ona mantiktan fetva koparmaya calisirsaniz, ömrünüzün son yillarini belki de hic okunmayacak ve ancak yaktiginiz elektirik parasini kazandiracak bir esere harcamak zorunda kalabilirsiniz. Kitaplarinizin cok satmasi, kitabinizin icerigi ile ilgili oldugu kadar sergilediginiz kisilik, savundugunuz düsünceler, akademik seviyeniz ve insanlara karsi takindiginiz tutum ve tavirlarla da dogru orantilidir...

Irfanimiza yeni ufuklar mi acacaksiniz? Kitaplarinizi okumalimiyiz? Okursak, bir nebze olsun karanlikta hüner gösterebilecek miyiz? Kisaca bize ne vereceksiniz?

Bizim kim oldugumuz zerre kadar önemli degil. Biz avamiz, sokaktaki vatandasiz. Asl olan sizin gibi taninmis sahsiyetlerin serdettikleri fikri faaliyetlerdir. Ve bu faaliyetlerin sahiplerinin kim olduklaridir. Sitenizde “zaman yolcusu” gibi yakistirmalarla, metafizik talentlere sahip, bilmem kac lisana vakif, Nasa da mühendis, Hizir`in talebesi, yildiz savascisi, yüzyilin en büyük Genie`si; velhasili kelam, siradisi bir hilkat garibesi gibi sergileniyorsunuz ve siz, bu iddialarin bir kismini bu forumda reddetseniz bile, sitenize gönderdiginiz yazilardan hicbirinde bahis konusu bile yapmiyorsunuz. Ilginc! Neden bu esrarengizlik? Kendine güvensizlik mi? Gercekleri delillendiremiyor musunuz? O halde neden yazdiniz? Neden söhret oldunuz? Neden saklanmadiniz? Kaldirin üzerinizdeki bu saibeyi sayin Aiberg!

Simdi sitenizde hakkinizda serdedilen bunca palavradan sonra

Size su soruyu yöneltmeye hakkimiz var:

Siz kimsiniz hocam?

Saygilar

Respond to this message   
ogeday
(Login ogeday)
212.2.215.227

aman sayın dilemma

August 13 2001, 4:13 PM 

sayın aiberge
siz kimsiniz gibi
bir soru tehlikelidir
nurcu casusu
avni yardakçısı
sabotör
provokatör
hatta hacker
şeklinde itham edilebilirsiniz
muhtemelen bilgisayarını da
çökertmeye çalışmışsınızdır

siz "ne alakası var ya"
dersiniz
o devam eder

komik olan
bir sürü insancık
da sırf o öyle dedi diye ona inanır
ve size itham edildiğiniz şeymiş gibi
yaklaşır
hatta yaklaşmaz
yok varsayar

gerçi bu forumda böyle insanlar
yok gibi görünüyor ama belli olmaz

selamlar

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.127

Hans'ın zamanları

August 13 2001, 8:21 PM 

"Gözel seven yörüşünden bellidir" denilmiştir.

"Dikey zaman"
"yatay zaman"
filan deyince anladım ki açılı/eğimli zaman da olmalıdır. Hatta küresel olarak düşününce I.Bölge'de zaman, II.Bölge'de zaman, III.Bölge'de zaman, IV. Bölge'de zaman da denilebilir.
Tabii ki bu zamanlarda herşey farklı farklıdır

Hans çooooook üretken beyinli bir insan, bunu kabul etmek gerekiyor; Gerçeklere gözlerini kapıyor ve beynindeki sanallıklarıyla ürettikçe üretiyor ve kabullenilmiş gerçeklerle beyninden ürettiği sanallarını biribirine pasta gibi güzelce karıştırıyor ve sunuyor, yiyenlere afiyet olsun, tadı güzel geliyor olmalı

İşte gerçekler böyle
o bir abrakadabra

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.248

OGEDAY=OKTAY

August 17 2001, 3:12 PM 

***aman sayın dilemma August 13 2001, 3:13 PM
EVET SAYIN DİLEMMA, forumların dişi cengaveri
sayın EDİP'e siz kimsiniz gibi bir soru tehlikelidir
HANİF casusu, EHLİ SÜNNET DİNİNİN yardakçısı, HADİSÇİ sabotör, SÜNNETÇİ provokatör, hatta OUTSİDER hacker şeklinde itham edilebilirsiniz, muhtemelen bilgisayarını da BARIŞ GİBİ çökertmeye çalışmışsınızdır
siz "ne alakası var ya" dersiniz o devam eder.komik olan bir sürü "REŞADÜN RESULULLAH" insancık, da sırf o öyle dedi diye ona inanır. ve size "İKİ AYET FAZLA" diye kitaptan_mesajdan attığım için KAFİRLİKLE itham edildiğiniz şeymiş gibi, yaklaşır, hatta yaklaşmaz, yok varsayar. gerçi bu forumda böyle insanlar HİÇ, RUH, YAREN, OUTSİDER, OGEDAY yani
yok gibi görünüyor ama belli olmaz
selamlar bacım.

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.101

HANS AYBERG 'e uyarı veya çağrı: Hempalarını UsluDurdur

August 18 2001, 9:28 AM 

Bu İP'leri de benzer AyakTakımını "yüzyüze tanımıyorum fakat Tanıyorum yedibindöryüzküsur kişi içinde Haberleşme Grubum içinde varlar" diyorsunuz.

O halde bunları, kötü yolda oldukları ve Sizin ve Grubunuzun adını adice söylemlerle kötüye çıkardıkları hususunda uyarıp bunu Haberleşme Grubunuza da bildirin ve bir daha böyle çirkin yanıtlar görmek istemediğinizi belirterek men edip ve aksi halde böyle kimselerin Haberleşme Gurubunuzda yer almağa hiç bir hakları olmadığını da duyurun.

Evet, HANS AYBERG

kendiniz ve Haberleşme Grubunuz olarak bir Abdest alsanız iyi olacak kanısındayız

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.116

EDİP YÜKSEL'E uyarı veya çağrı:Hempalarını uslu udrdur

August 18 2001, 4:06 PM 

Hz.EDİP YÜKSEL'e uyarı veya çağrı: Hempalarını UsluDurdur August 18 2001, 8:28 AM

Bu BARIŞ_YAREN_HİÇ_PİÇ_OGEDAY iknikleri de aynı olan AyakTakımını Hans Ayberg'in üzerine salma. Eğer benim haberim yok diyorsanız, O halde bunları, kötü yolda olduklarını ve Sizin ve 19.Org'unuzun adını adice söylemlerle kötüye çıkardıkları hususunda uyarıp bunu 19.Org'a da bildirin ve bir daha böyle çirkin yanıtlar görmek istemediğinizi belirterek men edip ve aksi halde böyle kimselerin Haberleşme Gurubunuzda yer almağa hiç bir hakları olmadığını da duyurun.

Evet, EDİP YÜKSEL

kendiniz ve 19.ORG olarak bir kez "La ilahe illallah MUHAMMEDEN RESULULLAH" deseniz ve Mesaj yerine Kur'an'ı tercih etseniz iyi olacak kanısındayız

Respond to this message   
ogeday
(Login ogeday)
213.43.78.1

Sn. Pick Nick

August 19 2001, 3:37 PM 

önbilgi vereyim
19 org'da hiç bulunmadım
bu forumdan
ne Barış'ı
ne Yaren'i
ne Hiç'i
ne Nokta'yı
ne Outsider'ı
ne de bir başkasını tanımam
sadece
onların yazdıkları
benim de anladığım kadarıyla
bilirim

Sn. Aiberg konusundaki tavrımı
ise kısaca özetleyeyim

yayınlanmış tüm kitaplarını
keyif alarak okudum
ancak bir o kadar da sıkıntılı oldu
çünkü
hiç bir şekilde doğrulayıcı bir
kaynak bulamadım
bulana da rastlamadım
entelektüel bilgisi ve birikimi
konusunda kimsenin olumsuz görüş beyan edeceğini
de sanmıyorum
ancak kendisinin yazdığı ya da ona atıfta
bulunularak yazılmış tek bir bilimsel
makale yok. "Çok mu önemli" diyeceksiniz:
evet önemli çünkü titr olarak Prof.'u kullanıyorsa
vardır bir dayanağı elbette.

mesela,
Jessup'un J deneyini
Kozyrev'in K deneyini
Landsberg'in L deneyini
yapılmış ve gerçekleşecek olan M deneyini
teyit ettirmek mümkün mü?
Gell-Mann'ın gördüğü rüyayı?
James Joyce'un yazılmamış mısralarını?
Halid-i Bağdadi'nin Hızır Tezkiresini?
İnanın bu sorular uzatılabilir

Bu yüzden Aiberg hadisesi imani bir mesele
olup çıkıyor diyorum.
Ya iman edersiniz ya da etmezsiniz diyorum

Maksadım mesaj atışmaları yapmak değil
ama lütfen bir de benim baktığım pencereden
bakıp, durumu öyle değerlendirin.

Selam

not: İlhan Ağabey'in yazısı hiç hoş değildi, yaşına yakışmadı.

Respond to this message   

(no login)
213.186.155.248

Aradigin yerdir onemli olan...sonradir ki bulduklarina sasarsin!

August 19 2001, 4:13 PM 

Hans von Aiberg'in yaptigi fizik-bilim yorumlaridir.Onun kitaplarindaki fizik ve matematikle ilgili olan yazilarini anlayabilmek icin (etraflica detayli bir sekilde anlayabilmek icin) akademik seviyede bilgi seviyesine sahip olunmasi gereklidir.

Yoksa HvA 'nin kitaplarinda anlattiklarini ben bir fizikci olarak yani akademik seviyede fizik ogrenimi gormus biri olarak teyit ediyorum.HvA kesinlikle bilimsellik disinda dolasmamakta, her soyledigini bilimle ozdeslestirmektedir.Tabii burada soylediklerim fizik ve matematikle ilgili olanlarla ilgili.

HvA'nin kitaplarinin farki dunyada cok az fizikcinin yapmaya cesaret ettigi bir seyi yapmasi, cok agir ve de komplex fizik ve matematik problemlerini herkesin anlayacagi bir dile indirgemeye calismasinda yatmaktadir.

Onun anlattiklarinin dayanaklarindan birkactanesini gercek arastirmaya girismeniz icin burada veriyorum;

Maxell denklemleri,
Kuantum teorisi,
Schrodinger dalga boyu teorisi,
Newton kurami,
Hamilton-Jackobi teoremi,
Gauss kuarmi
...

Idrak edemiyorsaniz inkar etmeyiniz

Respond to this message   
Current Topic - BEN HANS AYBERG/LÜTFEN OKUYUNUZ.
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss