YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

yaratilis, Hans von Aiberg`in kaleminden...

August 13 2001 at 3:16 PM
dilemma  (no login)
from IP address 217.80.84.86

Sitenizde ilgimi ceken yazilarinizdan(gerci hepsi birbirinden ilginc) birinden bahsetmek istiyorum. Yazida Adem`in yaratilisini anlatmissiniz. Her ne kadar Kur-an`dan hareket ettiginizi Allah`i cogu yerde arapca ve ayet destekli konusturarak ispatlamak isteseniz de, hikayenin gidisati ve kullanilan sentezlere bakarak incil ve tevrattan etkilendiginiz ve geleneksel Adem ve Havva efsanesinin o cok bildik ekseninden feragat etmemek icin gayret sarfettiginizi gözlemledim. Yazinizdan bazi paragraflar kopayalayarak meramimi acmaya calisacagim:

Allah Adem (Safiyullah)`i yaratiyor.
“Cennet'te 40.gün! Yaklaşık 40 metre boyunda bir çamur SALSAL çamuru içinden bir çamur kıvamında. Görüntüsü bir çocuk değil 95 yaş görüntüsünde... Ama cinsiyeti ve nefsi yok.
Allah kırkını çıkarmış olan eserine ruhundan üfledi keramik pişmeye başladı. (Ona "HARİ=Isıyla pişirilmeye hazır keramik, toprak=katı kısmı yoğun, pek az sıvı=Ğussae=sitoplazma" içeren katı madde, solid state" dedi.Bu 49 yaşındaydı. 7 gök ve misli kadar 7 arz ayeti uyarınca, 7+7=14 değil 7x7=49 olarak düşününüz. Bunlar cifir yöntemleridir. )”

Huriler ilk insandan arta kalan camurdan yaratiliyor. 40. günde 40 metre olduguna göre, semavattaki pederimiz saheserine büyük bir itina gösteriyor demektir. Her gün bir metre ekliyor yapitina... Iyi de bütün bunlar nerede yaziyor? Beni asil ilgilendiren noktaya dönmek istiyorum ama, henüz cinsiyeti yok Safiyullah`in...

“Kalan çok ıslak tortuya da (önceki gibi Ruhundan değil) "Kutsal ruhundan üfledi" o da cok güzel biçimledi (Ahseni takvim) Buna da HURİ dedi. (Huri=pişirilmeyen çok sıvı bölüm. Koza sürecinin maddesi , Nur'un spesifik ve termik olmayan ısısız ışıması. İnsan, bitki ve hayvan çok toprak/az sudur., Huriler ise yoğun su az topraktır. Plesenta ve amniyöz suyunu anımsayınız.. İçinde cenin olan insandır, diğeri yumurta ya da en doğrusu KOZA'dır.Hurilerin yaşı daana madde olan SALSAL'ın, genel toplam yaş olan 95 yaştan 44 yaş olarak ayrıldı.Cifirle ilgili bu tür hesaplamalar gerekçeleriyle daha sonra sunulacaktır.Aksi halde konu dağılırdı.)”

Bundan sonra yaratilisla ilgili bazi detaylar serdediliyor. Alti ayri islemden geciriliyor ilk insan ve dört varliga vahiy indiriliyor. Bitkilere, hayvanlara, kadinlara ve peygambere.. Neden kadinlara ayri vahiy iniyor? Yavas yavas kafam karismaya basliyor...

“Altıncı işlemlemede dört varlığa dört VAHY geldi.
1.Dünyadaki Tuwa vadisine=Burada yer alan Adamotu (Ademotu=Ginseng) bitkilerin peygamberi gibi oldu. (İnsanoğlu hem otçul hem etçildir.)
2. Hayvanların peygamberi ise Arı oldu: (Bakınız “arıya da vahyetti” ayeti...Bal sentetik ve taklit olarak yapılamaz. sadece vahyolunduğu biçimde arı üretir. Oysa şekerin=glikozun, sakkarozun, yapayı olan sakarin tatlılandırıcısı vardır. Cansız protein ile canlı protein arasında ferk, polarizlenmiş ışığı sağa ve sola kırmalarıdır. Bize gereken ışığı sola kıran (Levo=Kalp soldadır) Allah'ın nimeti olan doğal şekerdir. Tatlandırıcı olan tepkimeye girmez, karabiber gibi katalizanttır, olduğu gibi dışarı atılır, ama ağzı tatlandrır ve idabet hastaları için üretilir.) Azrail yeryüzündeki arıya bu ayeti vahyetmiştir ve Tarık yoluyla getirdiği bal maddesi o balçığa Glikoz
kategorisinden adapte edilmiştir.
3. Kadına vahyetti: Kadınlardan çıkan tek peygamber Hz. Meryemdir. Hz. İsa'nın annesidir. Ataları olan Hz. Adem hem annesiz-hem babasız doğmuştu. Bunun YARIM biçimi ise Hz. İsa'da gerçekleşti. Hz. İsa Hz. Adem gibi babasız doğdu, fakat ondan farklı olarak ANNESİ vardı. Bir diğer fark da, tüm insanlara Allah ruhundan üflemiş, ayrıca Hz. İsa'ya "Kutsal ruhundan" da üflemiştir. Hz. İsa'nın annesi Meryem'e Cebrail as. Ruh ül Kuddüs'ü üflemiştir ve vahy indirmiştir. Öyle ki, inen wahyleri annesinin rahiminde cenin iken konuşan Hz. İsa naklediyordu. (Ayetlere bakınız) Bu bakımdan Cebrail'in indiği ve vahyettiği muhatabı otomatikman ALLAH ELÇİSİ olmaktadır. Hz. Havva ise Adem türevidir, türemesidir. Yani Havva'nun durumu çok farklıdır.
Cennetteki Hurilerin ise bambaşkadır. (İleride anlatılacaktır.) Kadına vahyedilen olgu, "Memeli olup, süt vermeyen, doğurmayan, büluğ/erginlik öncesi sesi ve görüntüsü kadına benzeyen, hatta erginlik sonrası bille kararsız cinsiyet yaşayabilen ERKEK cinsinin kurgusudur. Erkek memelidir gibi...
4. Son vahy biçimi ise bildiğimiz gibi Allah Resullerine gelen vahy mekanizmasıdır”

Sayin Aiberg kadinlardan sadece Hz. Meryem`in peygamber oldugundan neden bu kadar eminsiniz? Kur-an`da “Meryem disinda kadin peygamber yoktur” seklinde bir ayet mi var yoksa, isimleri zikredilmeyen peygamberlerden mi bahsediliyor? Hz. Meryem`in peygamberligini mecburen kabul ediyorsunuz, cünkü Isa`nin yaratilisindaki “vahiy” olgusunu baska türlü aciklayabilmeniz mümkün degil. Diger taraftan, kadinlara lutfedilen bu ayricaligi sinirlandirmak icin kirk dereden su getirmeye calismanizi nasil aciklayabiliriz (Bu serzenisim bütün Islam alimlerine yöneliktir). Annesi olmadigi halde babasi olan bir peygamber gelseydi kainata, ya da hz. Isa bu sekilde gönderilseydi yeryüzüne, acaba kadinlar hakkinda cok saygin alimlerimiz nasil teoremler üretirlerdi, düsünmek bile istemiyorum. Pekala Allah, Isa `yi camurdan, tipki Adem gibi yaratabilirdi. Hz. Meryem`e ihtiyac varmiydi? Demek ki vardi. Demek ki babasiz olunabiliyor ama, annesiz bir yaratilis mümkün olmuyordu. Ya da Allah yaratilis evrelerine kadinin istirakini yegliyordu... Annesizlige sadece Hz. Adem ve Havva katlanabilmis demek ki. Demek ki kadin peygamberler gönderilmistir. Cünkü gönderilen her peygamber, Allah`in rahmet sifatinin bir tecellisidir ve kadinlar fitraten erkeklerden daha merhametlidir. Hz. Meryem bunlardan sadece Kur-an`da adi gecelerdendir.

Evet yaratilis devam ediyor. Adem yaratiliyor, bitiriliyor ve Allah onunla uzun uzun sohbet ediyor. Ona kim oldugunu anlatiyor, onun kim oldugunu anlatiyor, hatta ona cemalini gösteriyor vs..

“Allah'ımız Bizzat ve ilk kez Adem'e Cemalini teşrif etti: "Evet Ben Allah'ım, hiç istemem hep veririm. İlk arzunu söylemeyi akıl ettin. Ben bilenim Alimler Alimiyim, senin ne demek istediğini de bilenim. Şeytan dediğinin de içinden geçeni bilenim.. Sen iki cinsini XY ve XX'ini ayırmak istiyorsun. Öteki yarınla arkadaş hatta daha ilerisi olmak istiyorsun. Bunu yapacağım. Öncelikle senin hür iradene soruyorum, şimdiki şu bilincin çift nefisten hangisinde kalsın? XY'de mi XX demi diye sormayacağım. Şimdi O Kozayı izle ve oradan çıkaracağım iki cinsten Hangisi olacağına karar ver."
Rabbimiz, keramik halindeki kozayı aldı biçimledi, sonra ona "Ruhül Kudüs'ünden üfledi. Adem gibi çok güzel bir yaratık ortaya çıktı. Sonra o yaratığı uykusundan uyandırmadan ikiye ayırdı. İkiye ayrılma tam gerçekleşti. İki cinsten biri diğerinden daha güzeldi. Bunun adı Huri idi ve YY olarak dijitalize olmuştu. Ayrılmayla birlikte biri YYy diğeri YYx olarak ayrıldılar.
Adem" Ne güzeller Rabbim!" dedi. Bunlardan YYy gibi olmak isterim çünkü, ben kendimi (aynasız) göremem ben güzel olan cins değil; yakışıklı olan Cins olmak isterim, O zaman O'nu hep görürüm, hep gözümün önünde olur. Ben "yakışıklı " unsurunu seçtim. Arkadaşım ise güzel=Cinsi latif unsuru olsun!"”

Cinsiyet konusunda kendisine danisilan cift eseyli ilk insan cinsiyet olarak kendisine erkekligi seciyor. Gercekten cok ilginc bir sonuc. Bu sonuc hurilerin de erkeklerin camurundan yaratilmis oldugu sonucunu doguruyor tabi. Yasadiniz beyler! En büyük sizsiniz Heran, iyi ve güzel olan ne varsa sizin camurunuzdan yaratilirken, seytan ve cinler kadinin yaratildigi hamurdan kalan artik malzemeden üretilebilir... Merakla devam ediyorum okumaya... Cok caba harcamis ama, birtürlü maskulinligin lehine yorumlardan siyrilamamis sayin Aiberg. Evet buraya kadar oldukca maskulin agirlikli bir evrim hikayesi dinledik ama, devami daha da ataerkil...

“Bu ayrım sırasında erkek ve dişi cinse (Cenin, dölüt, embrio'daki "Hücre göçü" benzeri bir HOLOGRAM uygulanmıştı. (Kaburga kemiğinden yaratılmak, palavradır.Doğru olan Tarık suresindeki gibi erkeğin belkemiği ve kadının göğüs kemiği çifti vardır. Yani ne kadın erkeğin eğe=kaburga kemiğinden yaratıldı, Ya da tersine erkek belkemiğinden yaratılmadı.Bütün bunların anlamı çok başka ve daha makul. Ben bel kemiği ya da Kaburga kemiği yerine, buralardan çıkan SU'yu yani X ve Y dijitalizasyonunu yeğledim. Toplam 49 yaş olan ikisi 7 kare eksi 4 kare= 33 yaş görüntüsüne bürünen XY ile bunun tersine 49-33=16 (Dördün karesi) ise 16 yaş görüntüsünde ve tüm kadınlara verildi.)”

Nasil yani? Simdi kadin Adem`in kaburga kemiginden veya belkemiginden veya omuriliginden ya da baldirindan falan degil de, bütün bu organlarindan süzülen sudan falan mi yaratildi?.. Sayin Aiberg, kadin neden erkekten tamamiyle bagimsiz bir sekilde yaratilamiyor? Allah`in buna gücü yetmiyor mu?

Elbette yetiyor. Belki bir erkek olarak sizi ürküten birseyler var; Erkegin kadinin yardimi olmadan yaratilmadigina dair öne sürülebilecek deliller yani, ayetler ve dogadaki dengeler. Hz. Isa`nin yaratilisi Kur-an`da Adem`e benzetilir. Isa babasizdi ama, onu doguran, dünyaya getiren bir disi vardi. Peki ya Adem? Ilk insan bir kadindi belki, erkek degil. Ve bu kadinin yardimiyla erkek yaratilmis olabilir. Bu ihtimal, sizin ve diger bütün islam alimlerinin yaptiklari yorumlardan daha mantikli, daha Kur-an ayetlerine ve doga kanunlarina yatkin ve daha az zorlamali degil mi?

“Ama unutturulan üçüncü cinste. ne erkeğin kaba-hoyratlığı ne kadının kaprisleri yoktu. Çift eşeyli bir tek safiyullah tek eşeyli iki cinse (ve kozayla bir üçüncü cinse) bölünmüştü. Her bir yanı ayrı ayrı kendi nefsini algılıyor ve bağımsız davranıyordu. Adem başına gelenlere çok şaşkındı. Öyle ya, kendi bütünü içinden üç ayrı nefis (Kimlik) ayrılmıştı. İlk yaratıldığı gibi değildi. Erkekti, bir yanında ise kadın vardı. Adem 33 yaşında ve dişi ise 16 yaşındaydı. (İki kadının tanıklığıyla ilgili ayeti araştırınız. 16+16+1=33) “

Adem neden saskin? Herseyi unutmus olmasi lazimdi. Demek her üc nefiste Adem`in nefsinden koparildi. Yani kadin sadece bedenen degil, ruhen de Adem`in parcasi Adem`in zayif olan kimligi. Zayif, ve aptal olan kimligi, kadin

“Adem'in "Sol yanı=Havva dünyada olacaktı; sağ yanı=Huri ise Cennette kalacaktı. (Eva eşleniği Walküriye=Vildan Huriye ve Adam eşleniği erkek huri=Ğılman) “

Vay be erkekler, Cennette de cok isinize yarayacak bir parcanizi birakmissiniz. Ne mubarek, ne zeki yaratiklarsiniz...

“Sonrası bildik biçimde gelişti. Allah ile olan Ahit gereği, hem bu ahit hem şeytan'ın hasetliği ve "Euzü Billah" kalkanı unutturulduğu için Şeytan yani Cennet haznedarı Azazil onlarla çok iyi(!) bir arkadaş oldu. (Ayetlerde "Bunu bana şeytan unutturdu" ifadesini araştırınız.) Azazil bu sahte dostluk maskesinin ardında vesveselerini Adem'den daha hassas bir varlık olan Havva üzerinde daha etkili uygulayabiliyorlardı.”

Ve iste ziplayan noktaya geldik! Ne tarih, ne cemiyet, ne de yasanilan gercekler bu yorumun arkasinda durmaz. Seytan gerek tarih boyu, gerekse yasadigimiz cagda erkekler üzerinde hakimiyet kurmustur. Dünyanin en büyüf kalpazanlari, despotlari, canavarlari, katilleri, sapiklari, yalancilari, hilekarlari, soygunculari erkeklerdir. Erkek güclü pazulara sahiptir fakat ruhen kadindan daha zayiftir. Duygularina erkekler yenik düserler, kadinlar degil. Erkekler kolay kandirilirlar, kadinlar degil. Imparatorluklar, erkek hükümdarlari kadinlara yani, zaaflarina yenik düstükleri icin yikilmislardir. Askindan deli olan, daglari delmeye kalkan, intihar eden, cöllere düsen tek bir kadin gösteremezsiniz ama, halk efsaneleri bu tip zayif iradeli erkeklerle doludur.

“Azazil, Havva'ya vesveseler verdi. Adem'in kendinden bıkacağını, Huri olan diğer cinse gideceğini sanarak, iyiden iyiye şartlandı. (Huriye, Vildan Valhuriye, Walkürie= Vil, Val ve Havva'nın Avva olan biçimi aynı köktendir. Walküriye'ler ise eski germen efsanelerinde, Walhalla=Allah'ın holü, toplantı yeri, İngilizce Hall, Alm, Halle ile eşdeğer anlamlıdır. İnanışa göre buraya Şehit germen savaşçıları çıkarılır. Orada muhteşem bir manzarada ve kendilerine bal şerbeti ikram eden Valkhuriye=Valkyrie, Walkürije'ler armağan edilir. Wal ile Bal arasında da bir bağlantı vardır. Örneğin Türkolojiye vakıf olanlar anımsayacaklardır. Eski türklerin Beşbalık=Baş cennet, Hanbalık=Han Cenneti" adlı başkentleri ve bunun terminolojileri vardır. Özellikle Cennetteki Bal ırmaklarını anımsayalım. Balık olan kelimenin bildiğimiz balık ile ilgisi yoktur. -IK (AK, EK, İKİ vb.) türetmesi olup ÇİFT BAL anlamındadır.Eski Turanca'da organlarımızın On (UN, IN yani tek olan demektir. Bir=Pre=ÖN ile bağlantılıdır.) O halde IK-EK-AK'ın (İki ve ikirmik=Yirmi )tersine çift anlamı vardır.”

Insanin cennetten kovulmasina sebep yasak agac, seytan falan degil... Kadindaki kiskanclik. Ya erkekteki kiskanclik? O, o zaman problem olmamis tabi ama, cagimizda asagi yukari bütün dünya kadinlarinin basinin belasidir. E canim cag degisiyor tabi, degilmi sayin Aiberg

“Havva iyice Azazil'in vesveselerine kaptırmıştı kendini ve her fısıldanan (Yani Adem duymasın diye sadece O'na söylenen fısıltı, fisudirinnasi...) vesveseye inanıyordu. Komşu Cennetteki kendi gibi dişi olan Vildan-Huriye (Walküri)nin Adem'i elinden almasından, Adem'in onu tercih etmesinden korkuyordu. Sonrası biliniyor, "Ölümsüzlük ağacı diye bildirilen Lanetli Ağaç'tan ünlü meyveyi bir kerede yedi. İşte o an, "Nefsini terbiye eden lanetli" ağaç terbiyesizlik ederek, ona Nefsinin içgüdülerini göstermişti. Beslenme (Yedikçe doymuyor acıkıyordu.) Savunma (Özsavunma yapacağı yerde, Adem'e saldırıyor ve barış gezegeninin huzurunu kaçırıyordu.) Üreme içgüdüleri ayaklanmıştı. (Kendinin çıplak olduğunu, cinsel organlarının sanki bir çirkinlikmiş gibi ortaya çıktığını görüyordu ve öylesine paniklemişti ki, İncir yaprağıyla kendini örtmeye çalışıyordu. Asıl dehşetli olan, o yediği şeyin, diğer yedikleri gibi, bir parfüm biçiminde uçması yeteneğini yitirmişti. O yediği, şimdiye dek hiç bilmediği bir biçimde, içindeki bir yere çökmüş ve dışarı çıkmak bilmiyordu. İlk kez ağrı, acıyı hissediyordu. Tüm bunlar bilmediği yabancı duygulardı.”

Aman ha kadinlar, sakin esinizi kiskanmaya kalkmayin. Adem durumdan gayet memnun anlasilan. Kendisini paylasamayan iki güzel kadin var ortada. Yuh!

"Ey Nisa (İnsan dişisi) Niçin bir dal ile kendi altını delip, yediğinden kurtulmak istiyorsun? Niçin ziynetini o yaprakla örtüyorsun? Defol Cennet'ten in yeryüzüne! Adem senin vesvese ettiğin gibi artık öteki eşiyle kalacaktır. (Huriye, Vildan ile...)”

Bu ayeti gösterin sayin Aiberg? Hayir, Islam`in Allah`i böyle seslenmez! Allah`a yemin ederim ki, bu bahsettiginiz olsa olsa tevratin Tanri`sidir...

“Adem en sevdiği varlığın şeytan ile birlikte TARIK aracılığıyla SÜRGÜN GEZEGENİ DÜNYA'ya (Topraklarının geldiği yere) gönderileceğini görünce, (Asker ölmez misali, analarının aslanoğulları diye şımartılan biz erkekler dişisini korumak uğruna canından bile vazgeçecek kadar fedakardır, kendini sevdiği uğruna göz kırpmadan feda eder ya, işte bu motivasyon ile) Adem, yasak meyveyi yiyerek "Beni de kov, onsuz Cennet'i bile istemem" dedi. "Soyunun ve aşağıların en aşağısına inin. Sen de Şeytan defol oradan in aşağı Siccin'e" buyurdu.”

Pes dogrusu... Sayin Aiberg, bu paragraflariniz hiddetlendirici, üzücü ve düsündürücü. Ödipal kompleks altinda kivranmayan, saglikli bir muhayyile bu satirlari kaleme alamaz...

Saygilar

Respond to this message   
AuthorReply
hiç
(no login)
212.156.126.107

o bir "abrakadabra" demiştim, doğrusu yanılmamışım de mi?!

August 15 2001, 10:25 PM 

<<"Ey Nisa (İnsan dişisi) Niçin bir dal ile kendi altını delip, yediğinden kurtulmak istiyorsun? Niçin ziynetini o yaprakla örtüyorsun? Defol Cennet'ten in yeryüzüne! Adem senin vesvese ettiğin gibi artık öteki eşiyle kalacaktır. (Huriye, Vildan ile...)”

Bu ayeti gösterin sayin Aiberg? Hayir, Islam`in Allah`i böyle seslenmez! Allah`a yemin ederim ki, bu bahsettiginiz olsa olsa tevratin Tanri`sidir...

“Adem en sevdiği varlığın şeytan ile birlikte TARIK aracılığıyla SÜRGÜN GEZEGENİ DÜNYA'ya (Topraklarının geldiği yere) gönderileceğini görünce, (Asker ölmez misali, analarının aslanoğulları diye şımartılan biz erkekler dişisini korumak uğruna canından bile vazgeçecek kadar fedakardır, kendini sevdiği uğruna göz kırpmadan feda eder ya, işte bu motivasyon ile) Adem, yasak meyveyi yiyerek "Beni de kov, onsuz Cennet'i bile istemem" dedi. "Soyunun ve aşağıların en aşağısına inin. Sen de Şeytan defol oradan in aşağı Siccin'e" buyurdu.”

---------------
Uydurukçu bir kimse ve hempaları da var
Ve gözlerini kırpmadan yalan da söylüyorlar
Düzmece Yazılar bile hazırlıyorlar

Respond to this message   
OFKELI BIRI
(Login omerusta)
66.31.118.77

GERI ZEKALILARA...

August 16 2001, 1:00 AM 

"Uydurukçu bir kimse ve hempaları da var
Düzmece Yazılar bile hazırlıyorlar"

DEMISSINIZ..

SIZIN GIBI IDIOTLAR ONLARI CIDDIYE ALIYORLAR..

GAFIL KAFASIZLAR..

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.81

iyi ama

August 17 2001, 1:13 AM 

Aiberg`in dinsel ve bilimsel bir birikime sahip oldugunu inkar edemeyiz. Yanlislari var tabi ama, hangimizin yok ki...

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

AIBERG DUSUNDUGUNUZ GIBI BIRI DEGIL

August 17 2001, 2:37 AM 

Anlayamadiniz mi?
Evet, Aiberg cok zeki bir insan ve muthis bilgi birikimi var. Ama O'nun dusunceleri forumun hafif tarafina hitap ediyor.. Hafifce dusunulecek belki ama, daha cok girgir gecilecek, ciddiye alinmayacak, alinacaksa bile O'nun kendi stilinde alinacak bir yazar.. O'nunla yalniz cok zeki insanlar karsilikli sohbet edebilir. Hem zeki olmalari gerekmekte, hem de yaratici.. Birden kendini azili ve saldirgan muslumanlar veya ciddi olmamakla suclayan ama soylediklerini ciddiye alanlar arasinda buldu.. Dusunebiliyor musunuz? Bir insani hem ciddi olmamakla sucluyorsunuz, hem de O'nu ayni zamanda ciddiye aliyorsunuz. Bence bunun adi aptaklliktir. O yuzden sizi aptallikla sucladim. Ikili oynuyorsunuz.. Sonunda O'nu ve birini daha kizdirdiniz ve basiniza gelenler geldi.. Ben o siralar kendi sorunlarimla ugrasiyordum ve Aiberg'e yalniz iki kere yazdim.. O da saka yolluydu. Iletileri izlemedim bile.. Bence Aiberg'e buyuk haksizlik ettiniz.. O'nu yeterince anlamadiniz ve O'ndaki potansiyeli yeterince degerlendiremediniz. Aslinda O bu foruma fazla idi ve din forumu O'nun yeri degildi.. Espirileri ve diger hiciv, yorum ve kuramlari goze batiyordu. Yani siz ciddi muslumanlara cok idi Ayberg.. O'nu idare etmenize, anlamaniza ve degerlendirmenize olanak yoktu.

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.230

Fakat bilgisini kötüye kullanıyorsa, "Emanet'e Hıyanet ediyor"

August 17 2001, 2:47 AM 

*4(98.) :58. İnnellahe ye'müruküm en tüeddül emanati ila ehliha ve iza hakemtüm beynen nasi en tahkümü bil adlv innellahe niımma yeızuküm bih innellahe kane semıam basıyra
*4(98.) :58. Allah size, mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne kadar güzel öğütler veriyor! Şüphesiz Allah her şeyi işitici, her şeyi görücüdür.

*8(93.) :27. Ya eyyühellezıne amenu la tehunüllahe ver rasule ve tehunu emanatiküm ve entüm ta'lemun
*8(93.) :27. Ey iman edenler! Allah'a ve Peygamber e hainlik etmeyin; (sonra) bile bile kendi emanetlerinize hainlik etmiş olursunuz.

*23(74.) :8. Vellezıne hüm li emanatihim ve ahdihim raun
*23(74.) :8. Yine onlar (o müminler) ki, emanetlerine ve ahidlerine riayet ederler;

*33(97.) :72. İnna aradnel emanete ales semavati vel erdı vel cibali fe ebeyne ey yahmilneha ve eşfakne minha ve hamelehel insan innehu kane zalumen cehula
*33(97.) :72. Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.

Bilimi, Falcılığı, Kur'an Ayetlerini birbirine karıştırmış ve bu yönden ünlenmiş kimseyi Cenab_ı Hakk affeyler mi? Fetva gerek!

Respond to this message   
HACI
(no login)
66.31.118.77

SIZE HIC KATILMIYORUM...

August 17 2001, 3:08 AM 

Hic;
Hala anlamamakta israr ediyorsun.
Bilgisini kotuye kullanma bu durum icin soz konusu olamaz. Asil bilgisini kotuye kullananlar, Islam'i ciddi olarak yorumlamaya calisanlar. Bu adamin yazdiklari acikca onlarin gercek bilgi olmadigini gosteriyor.. Hersey meydanda..
Neden benim gorduklerimi sizler de goremiyorsunuz?
Ya ben sizlerin cok otesinde biriyim.
Ya da siz aptalsiniz..
Bence ikinci cikarsama dogru..
Sen ne dusunuyorsun bu konuda bakiiiimmmmm?

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.188

Fetva vermek için Müftü olmak gerek en azından

August 17 2001, 3:48 AM 

Yoksa Müftü de mi oldun

Sen onu bunu bırak da kendi branşına bak

Dikey zaman, Yatay zaman filan diye bir kavram var mı? Hele onu incele ve anlat görelim

Okumadın ki adamın iletilerini, abrakadabracılığa kafan dank etsin

Yüzü Güzel
Esenlikler dilerim

Respond to this message   
nielsbohr_ench
(no login)
212.146.151.27

Dikey Zaman

August 17 2001, 10:05 AM 

Dikey zamanı görmek istersen:
Kütlenin hızla değişimini gösteren formülleri ve diğer Lorentz dönüşümlerini kullan.O zaman sanal(kök içinde -1)zaman,sanal kütle,zamanda yolculuğu anlarsın.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.248

KAYBOLDUKLARI İÇİN KAYBOLDUM

August 17 2001, 1:10 PM 

KAYBOLDUKLARI İÇİN KAYBOLDUM August 17 2001, 12:06 PM

Sevgideğer Dilemma:
İtiraf ediyorum: Barış/Yaren haklıydı.
Siz de haklıydınız. (Yazmam için tahrik etmekle...)
Yaratılış konusunda bana "İsrailiyat"a dayalı hiçbir belge getiremezsiniz. Onların "Kitabı mukaddesini" okuyunuz, yan kaynaklarını araştırınız. "BİR TEK BENZER BELGE" bulamayacaksınız. Hal böyleyken nedin "Forumdan uzaklaşmış" olayım?

***Oysa bu yazilari foruma asarken sayin Aiberg`den ziyade sevgili pick-nick`in saldirilarina psikolojik olarak kendimi hazirlamis ve muhtemel küfürlere karsi da hazir ol vaziyetine gecmistim bile***

Tekrar ediyorum: Picknick ve İlhan Ağabey diye hiç kimseyi tanımıyorum, hayatımda bir kere görmedim. Picnick ve İlhan Ağabey hakkında bildiğim tek şey, ikisinin birbirini tanıdığı, fakat dede-torun yaşlarda olduğudur...

Picknick bana sayısız kişisel e-mail attı. Ancak 7300 kadar kişisel mail içinde kaynamış gitmişti. O benim üyemdir, fakat haber grubuna ve klübe bir tek yazı asmaması da ilginç. Yani sizin kadar biliyorum...

İlhan Ağabey nick'li kişi haber grubunun ve klübün üyesi değil. Hiç rastlamadım, böyle bir kayıtlı üyemiz yok.

***Ne ilgincdir ki, Aiberg`le birlikte pic-nikc, Ilhan abi ve benzeri bütün nickler de ortadan kayboldular.
Acaba Baris haklimiydi sorusu aklima geldi***

Bu açıklamalara kulak tıkayacağınız için sırf siz ve benzeri düşünenleri rahatlatmak için itiraf ediyorum.
Sizler haklıydınız.

Benim gruba yazı yazmaktan çekilmemin nedeni, "Karşı manüplasyonun da ÇEKİLMESİDİR" Böylece alternatif forum, biraz olsun kafasını dinlemiş olacak.

Bilgilerinize...

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.248

DİLEMMA ABLAM

August 17 2001, 1:25 PM 

Sevgili ablam,
Benim ve birlikte görüştüğümüz İlhan Abi'nin bu grupta kalıp, sadece izleyici olduğumuzu söylemek için bu yazıyı kaleme alıyorum.

Bayan barış haklı mıydı?
Bu sorudan çok, "Hans Ayberg haklı mıydı?" diye düşünmeyi denediniz mi?

Yaşım gereği "Akıl" vermek haddime değil.

Yukarıdaki yazılara bir daha göz atınız.
NOKTA=RUH=HİÇ (Fazla hiçlik kokuyor, aynı telden üç nick name)
BARIŞ=YAREN (Edip Yüksel'in gölgesi, saz icraatçisi)
HEPSİ

YENİ NİCKNAME'ler mi? acaba?
Barış HİÇ'mi oldu acaba?
Herşeyiyle kendisi gibi kok muyor mu?
Ben ve ilhan Abi "İzleyici"yiz, "Katılımcı" değiliz.

Acaba diyorum, malum provakatörler, acaba "Yeni Nick"ler ile dönmediler mi?

Acaba "Biz mi gittik?"
Yoksa onlar "Hiç-piç, ruh-yuh, nokta-nükte BİRDENBİRE KAYBOLMADILAR MI?

HİÇ=Barış
Dönün ve bir daha okuyunuz.
Acaba kimler gitti, kimler maskeyle geri döndü?

Eski sesler kesildi. "Medya maymunu hans, Hınzır domuz, hayvan sıpa, benden özür dile" teranesi gitti.
Yerine HİÇ geldi.

Ben izleyiciyim.
Ama o PİÇ
BAYAN BARIŞ

Elbette, 19 ÖRG.ütten arkadaşınız.
Edip Yüksel'i "İki sıfır galip" ilan edensiniz.

Ne RUH vardı,
Ne HİÇ
Eski tas esti tarak
Aynı hamam
Ya safsınız
Ya da?

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.123.153

Burada sen hariç çok kimse hiç kimdir biliyor; ya bu nedir? :))

August 17 2001, 2:04 PM 

HANS AYBERG
212.156.25.248

P-ick-Nick
212.156.25.248

Bu yeteneklerinizle daha çook düşünürsünüz abrakadabra

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.248

FERCEK'e

August 17 2001, 2:55 PM 

Selam arkadaşlar.
Aşağıdaki yazım sadece "HİÇ" yani Yaren karısı Barış'adır, kimse üzerine alınmasın.

Eski ve ex-karım Fercek'e:
Kız!Yine rahat durmuyorsun
Belli ki özledin sevişmelerimizi, geceler dolusu
Balayımızı!Eski evlilik günlerimizi...

Geçelim "Arkandan" yanıtlarıma...

***Hans'ın zamanları August 13 2001, 7:21 PM
"Gözel seven yörüşünden bellidir" denilmiştir.
"Dikey zaman"
"yatay zaman"
filan deyince anladım ki açılı/eğimli zaman da olmalıdır. Hatta küresel olarak düşününce I.Bölge'de zaman, II.Bölge'de zaman, III.Bölge'de zaman, IV. Bölge'de zaman da denilebilir.
Tabii ki bu zamanlarda herşey farklı farklıdır.***

Sevgili exi karım: Bunlar Hans Ayberg'in değil, "Astrofizik birinci sınıf ders kitaplarının konusu" İsterser senin anladığın gibi yazayım: "CPT" yazarsın ve ararsın, öğrenirsin. Sonra da "Biliyormuş gibi" yazarsın. Ama sen bilmiyorsun, bilemeyeceksin. Çünkü prezervatifi laz aklınla "Beyinsiz Kafana takmışsın." (Not:Prezervatifi ben kafama takacağım, sen değil)

***"Hans çooooook üretken beyinli bir insan, bunu kabul etmek gerekiyor; Gerçeklere gözlerini kapıyor ve beynindeki sanallıklarıyla ürettikçe üretiyor ve kabullenilmiş gerçeklerle beyninden ürettiği sanallarını biribirine pasta gibi güzelce karıştırıyor ve sunuyor, yiyenlere afiyet olsun, tadı güzel geliyor olmalı. İşte gerçekler böyle o bir abrakadabra***

Senin köpekliğini yaptığın kayınpederim Edip'ten büyük abrakadabra var mı? Hayatı yalan, yaşamı palavra, diplomasız cahil, "La ilahe illallah, reşadür resulullah" diyen kur'AN AYETLERİNİ ÇİFTER ÇİFTER YİYEN KEÇİ EDİP'e "HİÇ" olarak takılmaya devam et.

***o bir "abrakadabra" demiştim, doğrusu yanılmamışım de mi?! August 15 2001, 9:25 PM***

TÜRKÇENİ BOZMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYORSUN "De mi?" Böylece seni tanımayacağız. (Acemi karıcığım)
Bakalım neler yumurtluyorsun?

***<<"Ey Nisa (İnsan dişisi) Niçin bir dal ile kendi altını delip, yediğinden kurtulmak istiyorsun? Niçin ziynetini o yaprakla örtüyorsun? Defol Cennet'ten in yeryüzüne! Adem senin vesvese ettiğin gibi artık öteki eşiyle kalacaktır. (Huriye, Vildan ile...)”
Bu ayeti gösterin sayin Aiberg? Hayir, Islam`in Allah`i böyle seslenmez! Allah`a yemin ederim ki, bu bahsettiginiz olsa olsa tevratin Tanri`sidir***

SARIŞINLARA APTAL DERLER AMA, LAZ KARISININ ESMERİ İKİ KEZ APTALDIR: Ayet'i veriyorum: 7/20,22,27 ve 20/121 ve ayrıca "İn oradan, defol, büyüklük taslamak sana düşmez" gibi ayetlere...

İYİ OKU YAHUDİ BARIŞ KALTAĞI, ÇOK İYİ OKU...
Senin Yahudiliğinin "Forumdaşların tarafından tescilidir.

??ÖÖç?barışa özel kardeş sen evliyamısın, yoksa deccalmi kavrayamadık henüz
June 19 2001 at 9:28 AM artc
from IP address 213.153.175.62

değişik rivayetler var birde senden dinleyelim kardeş sen çok tepki toplarsın böle giderek neyse Allah yardımcın olsun.

BARIS KEFEREMI?.....
July 10 2001 at 6:38 PM HACI _ALI
from IP address 24.2.9.44
MUHTEREM OKURLR
Burada yeni adi olarak eklenen BARIS acaba musluman'mi?... Yoksa ISLAM dusmanimi?...
Belli olmaz!... Sikisirsa MISYONER oldugunu, yahudi oldugunu rahatlikla soyler!... Sozlerini gali alip zahmet etmenize degmez!... Cunku ne oldugunu anlatti!...

??ÖÖç?YAHUD? BARIŞIN YALNIŞI July 13 2001 at 12:20 AMARTC from IP address 213.153.175.62SAILORLA BIZ SÜREKLI KAVGA EDERIZ MANKAFALI YAHUDI DEFOL GIT YALANLARINI BASKA YERDE AT...belki de yanlışın en daniskası senin varlığındır.ve yanlışlar yanlışlıklarından habersizdirler, silici olmayıncaya dek
ARTC

213.153.175.62
SENIN VARLIĞIN BİLE YOK NOKTALI VİRGÜL SENİN VARLIĞINI HAK TEALA SİLECEK ÖTEKİ TARAFTA BEKLE SENJuly 13 2001, 12:26 AM
BEYİNSİZ MAHLUK ***

İŞTE BÖYLE "HİÇ" KARICIĞIM: Senin YAHUDİ olduğunu hep beraber biliyoruz, sen tescillisin.Bunun için boşadım seni. Sen Kanada camilerinin "Dişi imamı" değil misin?
En büyük fetva senden gelmez mi? Senin arkanda namaz kılmıyorlar mı? Sen Vancouver müftüsü, Kanada Şeyhülislamı , Kuzey Amerika kıtasının havarisi Edip'in ve tüm Amerika kıtasının Peygamberi Reşad Halife'nin yalakası değil misin? Fetvaları sen verirsin değil mi?

***"Fetva vermek için Müftü olmak gerek en azından August 17 2001, 2:48 AM
Yoksa Müftü de mi oldun. Sen onu bunu bırak da kendi branşına bak
Dikey zaman, Yatay zaman filan diye bir kavram var mı? Hele onu incele ve anlat görelim. Okumadın ki adamın iletilerini, abrakadabracılığa kafan dank etsin***

___________________________________nielsbohr_ench

212.146.151.27 Dikey Zaman August 17 2001, 9:05 AM

Dikey zamanı görmek istersen:
Kütlenin hızla değişimini gösteren formülleri ve diğer Lorentz dönüşümlerini kullan.O zaman sanal(kök içinde -1)zaman,sanal kütle,zamanda yolculuğu anlarsın.

BOHR'a EK: ZAMAN ENLEMLERİ VE ZAMAN BOYLAMLARI konusunu araştırmanı öneririm. Benim eksi karımın laz kafası ve "HİÇ" beyni olmadığından bunları anlamaz. Sadece itiraz etmiş olmak için itiraz eder. Aldırma ona yarım aklıyla ne dediğini bilmiyor. Bakalım sırada ne var bizim palavracıdan?

***"Fakat bilgisini kötüye kullanıyorsa, "Emanet'e Hıyanet ediyor" August 17 2001, 1:47 AM
*4(98.) :58. Allah size, mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne kadar güzel öğütler veriyor! Şüphesiz Allah her şeyi işitici, her şeyi görücüdür.
*8(93.) :27. Ey iman edenler! Allah'a ve Peygamber e hainlik etmeyin; (sonra) bile bile kendi emanetlerinize hainlik etmiş olursunuz.
*23(74.) :8. Yine onlar (o müminler) ki, emanetlerine ve ahidlerine riayet ederler;
*33(97.) :72. Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir. "

HİÇ denen Fercek "PİÇ"i, bu ayetleri bir de KENDİN için GİYSEN çok iyi olacak. Ben de sana 6666 ayet copy-paste ederim ve işime geldiği gibi seni boydan boya boyarım. Bu neyi ifade eder? Kızım sen harbi MANYAKSIN!
Kur'an'dan kendine DELİL getirmek için şaklabanlık yapmana ancak "He canım he, anlarsın ya" diyoruz. PİÇ!
Salyalı kuduz ağzına ayetler yakışıyor mu, ağzını yıka önce, ağzına güsul aldır.

***Bilimi, Falcılığı, Kur'an Ayetlerini birbirine karıştırmış ve bu yönden ünlenmiş kimseyi Cenab_ı Hakk affeyler mi? Fetva gerek!***

"Bilimi, Falcılığı" ibaresini kaç kez kullandığını anımsıyor musun Barış Yazıcı Yarden oruspusu. İşyerinde(!) İngilizce klavye, Eve gidince türkçe klavye ile yazdığını biliyorum. Çünkü ben de yurtdışında okuyorum. Üni'deki laboratuar bilgisayarlarında yabancı harflerle yazıyorum. Sen HİÇ PİÇİ DEĞİL BARIŞ OROSPUSUSUN. Aynen değiştirmeden yazıyorsun.

***“Adem en sevdiği varlığın şeytan ile birlikte TARIK aracılığıyla SÜRGÜN GEZEGENİ DÜNYA'ya (Topraklarının geldiği yere) gönderileceğini görünce, (Asker ölmez misali, analarının aslanoğulları diye şımartılan biz erkekler dişisini korumak uğruna canından bile vazgeçecek kadar fedakardır, kendini sevdiği uğruna göz kırpmadan feda eder ya, işte bu motivasyon ile) Adem, yasak meyveyi yiyerek "Beni de kov, onsuz Cennet'i bile istemem" dedi. "Soyunun ve aşağıların en aşağısına inin. Sen de Şeytan defol oradan in aşağı Siccin'e" buyurdu.”
Uydurukçu bir kimse ve hempaları da var
Düzmece Yazılar bile hazırlıyorlar***

Yukarıda yazılanların TAMAMI AYET. BAK FİHRİSTE BULACAKSIN.

Bilmem "Mesaj=Kitap" eksik Kur'an'ından bakıp da hazreti keçi Edip Yüksel'e yedirmedinse...

HİÇ
PİÇ

"HİÇ" diye yazdığın her yazıyı sana sucksophone olarak blow up yaptıracağımdan emin olabilirsin. Artık Hiç diye değil başka bir Nick bul.
Deşifre Orospu!

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.115

Seni tüm forum katılımcıları katıla katıla gülerek seyrediyorlar

August 17 2001, 7:43 PM 

İşte sayın katılımcılar,
Kurban olduğum YüceAllah aklını doğruluk yönünde kullanmayanları böylece şaşkınlaştırarak saptırır ki daha çok şaşırsınlar da kimseye zararları dokunamaz olsunlar... İşte görüyorsunuz, Muciz Ayet'in bir misali de karşınızda duruyor. Allah isterse bunları daha da fazla da şaşkınlaştırabilir ki, bu da feyli bozuklukları arttıkça olur.

İbret alınız!

İşte Gerçek böyle

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.157

ACELEYE GETİRMİŞSİN ANLAMADIM. AĞIRKANLI OL, TANE TANE YAZ. YAREN YARİM

August 17 2001, 8:16 PM 

Pardon "Muciz ayet"i anladım da "Feyli" ne demek şaşkın?

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.169

MADARALIK ÖDÜLÜ

August 18 2001, 3:17 AM 

YAREN YARİM'E VİBRATÖR August 17 2001, 8:07 PM

Yaren yarim, işlerin yarım
Sevgili karım, "Hiç Piç"i

Nihayet Barış Yazıcı takma adıyla yazan fahişe olduğunu böylece itiraf etmiş oldun. ;-))

Hiç de "Ben Hiç'im, BAYAN Barış yazıcıyla HİÇ bir ilgim yok" demedin, kuzu kuzu tuzağa düştün.
Laz kafa seni!
Nasıl becerdim seni!
IP dedektifi geçiniyorsun öyle mi?

Hazır ol bir daha madara olacaksın. Çünkü Hans Ayberg'in adını kullanarak, özellikle "Cevaplandırılması istenen yazıları" defalarca astım. Your Name bölümüne "Hans Ayberg" dedim. Onun yanıtlamasını istediğim yazılara bunu kullandım. Yanıtlamadı izleyenler biliyor. Gördüğün gibi yine tutturamadın. Alıntılar için "Hans Ayberg" adını kullanıyorum.
Anladın mı salak?
Şimdi senin eski madaralıklarına bir flashback yapalım:
------------------------------------------------------
SAİLOR VE ARTC HANS OLABİLİR August 8 2001, 1:33 PM
Barış

216.129.74.185 Okuduğunu anladığından emin misin sailor? July 13 2001, 11:23 AM
Sana hrıstiyansın dedim mi? ARTC sin dedim mi?

Sailor

213.153.175.62 Hemen başka taktiklere sapılır July 13 2001, 11:31 AM
Ama taktik sapmalarla sözünden dönemezsin barışcım güzelim. Bal gibi dedin ve yalan söylüylorsun.
Seni ve senin gibileri çok iyi algılıyorum bilmiş ol.
Sailor ile ARTC nin IP leri aynı diye başlık atarak ucuz bir oyuna giriştin, onu vurdum yüzüne.
hadi bakalım yeni taktik bul gel
bekliyorum

Barış

216.129.74.185 Bakalıım.. July 13 2001, 11:49 AM

Bu bir oyun değildi. ARTC nin yaptığı terbiyesizlik sonucu sinirlenmiştim ve IP araması yaptım. Turk Nokta Netin bu tür bir özelliği olduğunu bilmiyordum.

Sailor

213.153.175.62 Bak bakalııım July 13 2001, 12:02 PM

"ARTC nin yaptığı terbiyesizlik sonucu sinirlenmiştim ve IP araması yaptım. Turk Nokta Netin bu tür bir özelliği olduğunu bilmiyordum..."
Yukarıda da yazdım sinirlerine hakim olamayıp öyle bir iftira yazısı yazacak kadar zayıfsa kontrolün önemli değil, ama yanlışını görmen gelişmen yolnda önemli bir adım. Özür dilememişsin, gerçi dilemene gerek yok ben mazur gördüm zayıflığını.
kişiliklere sataşırsan karşılığını alırsın.
taktiğin tutmadı.
-------------------------------------------------------
Taktiğin gerçekten tutmadı "HİÇ"LİK ve de "PİS"LİK.
Gelelim cevaplar bölümüne:

***"Çekişmekten başka becerileri (!)de yok ki bu takımın :)) August 17 2001, 6:31 PM
Bunların hepsinin de İP'i aynı
İp'leri birbirine dolaşmış,

Yaren Yarim, orusbum. Yine "Çoğul" kullanıyorsun. O halde Edip Yüksel'i yani sahibini de katalım ödeşelim.

Mübarek hayvan hz.keçi Edip Yüksel takımının çekişmekten başka becerileri yok ki? Bunların hepsi IP'e un sermişler, IP'likleri pazara çıkmış, IP'lemediklerimiz. IP neler neler?

Fercek, Barış Yazıcı, Yaren Berkay, Hiç ve daha neler neler bulacaksın kendine. Senin IP'lerini bulup bulup buraya koyacağım. O zaman "Barış" olarak çekilip "HİÇ" olarak yeniden orkaya çıktığını herkes bilecek, adi sahtekar karı.

BULLSHİT HAPPENS!

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.101

HANS AYBERG 'e uyarı veya çağrı: Hempalarını UsluDurdur

August 18 2001, 9:18 AM 

Bu İP'leri de benzer AyakTakımını "yüzyüze tanımıyorum fakat Tanıyorum yedibindöryüzküsur kişi içinde Haberleşme Grubum içinde varlar" diyorsun.

O halde bunları, kötü yolda oldukları ve Senin ve Grubunuzun adını adice söylemlerle kötüye çıkardıkları hususunda uyarıp bunu Haberleşme Grubunuza da bildir ve bir daha böyle çirkin yanıtlar görmek istemediğini belirterek men et ve aksi halde böyle kimselerin Haberleşme Gurubunuzda yer almağa hiç bir hakları olmadığını da duyurun.

Evet, HANS AYBERG

kendiniz ve Haberleşme Grubunuz olarak bir Abdest alsanız iyi olacak kanısındayız

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.81.130

Sayin Aiberg

August 18 2001, 2:57 PM 

Israili etkileri, Havva`yi Adem`den soyutlanmis, tek basina ve bagimsiz olarak halk edildigini söyleme cesaretini gösterememeniz ve Adem`in cennetten kovulus sebebini Havva`nin seytanin vesveselerine kanmasi, yani Adem`i kiskanmasina baglayarak, erkek egemen bir teolojiyi Islam olarak sunmanizdan cikarmak zor degil. Kur-an`da seytani vesveselere kanarak yasak agacin meyvesinden yiyen ilk kisinin Adem oldugu acik ve secik olarak beyan edilirken;

20/120 Ama şeytan ona vesvese verip: "Ey Adem! Sana sonsuzluk ağacını ve çökmesi olmayan bir saltanatı göstereyim mı? dedi.

Bu sucu kadinlara yüklemek,ilahi kelama acik bir iftira niteligi tasirken, etik ve vicdani bazda da affi zor bir haksizliktir.

Adem Havva`nin yüzünden degil, bilakis ayetlere göre Havva Adem`in yüzünden cennetten kovulmustur... Bu dram tarih boyu yasanmis, kadinlar erkek despotlugu altindan inim inim inletilmis, haklari gasbedilmis, evlere hapsedilerek toplumdan soyutlanmaya calisilmislardir. Eve kapatilan, siyahlara büründürülen,Kur-an`da yer almayan bir sürü zirva yasaklar dayatilarak sesi bile haram ilan edilen kadin, cennetten kovulus sebebi eger kiskanclik duygusuna dayandirilacaksa, bu duygunun sahibinin eril olacagini ispatlar niteliktedir...

Saygilar

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.93

Dilemma tümüyle çok gerçek söylüyor

August 18 2001, 3:08 PM 

3(94.) :78. Ve inne minhüm le ferıtkay yelvune elsinetehüm bil kitabi li tahsebuhü minel kitabi ve ma hüve minel kitab* ve yekulune hüve min ındillahi ve ma hüve min ındillah* ve yekulune alellahil kezibe ve hüm ya'lemun
3(94.) :78. Ehl-i kitaptan bir gurup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları Kitap'tan değildir. Söyledikleri Allah katından olmadığı halde: Bu Allah katındandır, derler. Onlar bile bile Allah'a iftira ediyorlar.

Respond to this message   

(no login)
212.156.25.116

YAREN YARİME VİBRATÖR

August 18 2001, 3:42 PM 

Evet karıcığım, gördüğün gibi davetine uydum ve geldim.
Şurada iki kadın varsınız ikiniz de rahat durmuyorsunuz.

Dilemma beni ilgilendirmiyor artık, o senin 19.org'un malı olduğunu açıkça ortaya koydu.

Beni sen ilgilendiriyorsun gülom. İyi de Dilemma'yı yağlayarak eline ne geçecek?

***Dilemma tümüyle çok gerçek söylüyor August 18 2001, 2:08 PM***

NEREDEN BİLİYORSUN T Ü M Ü Y L E G E R Ç E Ğ İ SÖYLEDİĞİNİ? Onun daha dün verdiğim avret yerlerini yapraklarla örtünme ayetlerinden bile haberi yok. Zaten işine de gelmez. Feminist takılıyor aklınca...

***3(94.) :78. Ehl-i kitaptan bir gurup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları Kitap'tan değildir. Söyledikleri Allah katından olmadığı halde: Bu Allah katındandır, derler. Onlar bile bile Allah'a iftira ediyorlar.***

Salak Yaren. Bu ayeti yazarken sen manasını anladın mı? Yoksa sevgili peygamberinin diline doladığı bir kaç ayetten biri olsun diye mi yazdın?

"Ehli kitab" kim? Biz müslümanlarla ne alaka bu ayet? Madaralar kraliçesi seni... Laf söyledin balkabağı.

Ehli kitab, "Kur'an dışı" kitabların yolcusudur. Ayette, Tevrat, İncil ve Zebur'un değiştirildiği söyleniyor. Oradaki kelime KİTAB=MESAJ'dır.

Senin mübarek hayvan hz. keçi Edip'i anlatıyor bu ayet annadın mı? Hani 128-129 ve Reşadürresulullah'çıları...
Ulan bu Edip'in kıçı niye böyle tatlı yaladıkça yaladın, bari dişlerini fırçala...

Şimdi bunları oku ve "Dilemma tümüyle haklı" demeye devam et.

Sizin karadenizde "HİÇ" demezler "HEEÇ" derler, şu nick'ini de düzelt, adam gibi oraya Yarenberkay yaz.

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.16

önce

August 18 2001, 4:17 PM 

hic, lütfen bu tartismaya karisma. Gördügün gibi picknigi kizdirmaktan baska bir ise yaramiyorsun.

Sonra

picknick bahsettin avret yerlerinin örtünmesi ile ilgili ayeti yazip, yorumunu yaparmisin. Ayette sadece Havva´ya mi örtün deniyor? Konuyla ilgisi ne? 19 takintini anliyabiliyorum ama, kizdigin her zati 19 savunucusu, edip yüksel hayrani olarak vurgulamaktaki amacini anlamak istemiyorum. Edip Yüksel`in konumuzla hicbir ilgisi yokken onu ve arkadaslarini bulastirmaya calisman cok ayip ve cahilane bir hareket. Lütfen git forumlarina ve orada dök icindekileri.Muhataplarini fikirlerine göre degil de, cinsiyetlerine göre ayrima tabi tutarak atiflarda bulunman da ayri bir gaf. Yapma böyle yanlislar.

Sayin Aiberg`in cok makul aciklamalari olacagina inaniyorum. Müsade ederseniz tabi.

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.93

İşte bunlar ibretlik ve bilahicab şımarık çocuklar

August 18 2001, 4:34 PM 

onlar için yapacak bir şey yok, içlerinden bitmişler
fikir beyan edemeyince serseriliğe yöneliyorlar
Bu da mürşidlerinin kapasitesini aşikar ediyor

İşte bu kadarsınız Hans

"Her ağacın meyvesi özünün göstergesidir"

Bu foruma layık düzeyde değilsiniz
vesselam

Respond to this message   
dilemma
(no login)
217.80.84.32

hicccccccc

August 18 2001, 5:22 PM 

surda iki kelam edecegiz, hic ediyorsun hepsini. ya hic ol hic...

Karisma bu tartismaya. Ya hu Aiberg`e satasacaksan, git baska bir baslik ac. Bak devam edersen bana küfredilmesi icin birilerini azmettirdigini düsünecegim. Yine baslama kas yapayim derken göz cikarmaya...

Susssssssss

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.222

HIC "YOK" OL

August 18 2001, 10:09 PM 

SAYIN DILEMMA hicin girmedigi kilik kalmadi. kuculup kuculup nokta olmustu,simdide nokta olmayi bile kendine cok gordgu icin hic oldu,yakinda YOK olur insaalah.HIC tanri seni YOK etsin emi! incil.com daki yaziyi aktardigin icin tesekkurler.biliyorsun bende boyle seyleri becerecek ne teknoloji nede bilgi var!

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.192

ebuselam .'yı küçümseme .'sız besmele bile okunamaz :))

August 18 2001, 10:40 PM 

Senin WebTV kulandığını biliyordum, birazcık yardım ettim, Rahmani olarak
Aslında hiç'lik de çok zor; Turabilik gibi birşey; "Ölmeden önce ölünüz!" veya "Nefsini öldür ölmeden!" gibi derin anlamlı Sözler denilmiş ya, işte öyle birşey

Espriden anlamayan ham kişilerin bir çokları da gelip gelip bize çatıyorlar, n'ap'im

esenlikler dilerim ebuselam
ve aleykümselam

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.222

Untitled

August 19 2001, 5:54 AM 

sayin HICH espiriden anlamayanlari YOK sayiniz. bakin burada neler ogreniyoruz.hem kuranin hem ehli kitabin kitablarinda olmayan seyleri ogreniyoruz. kuranda hz lut'un karisinin arkasina bakip tuz kristaline dondugunu yazdiginida ogrendik!!

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.170

Abrakadabracıyı kastediyorsan başaçıkılmaz görüyorum

August 19 2001, 10:42 AM 

Üstelik falcılığı da var ve Falcılığını da Kur'an`a, ebced'e filan dayandırırsa şaşmayın. Fizik, kimya, biyoloji, astronomi, integral ve türev vd yüksek matematik, tarih, coğrafya, palaontloji, Tevrat, Zebur, İncil, Kur'an ve Kur'an ilimleri ve daha neler neler ve hatta tıbbın branşları ve hatta ... herşeyi çorba ediyor herkesin gözü önünde abrakadabra ve elleriyle, parmaklarıyla alıp insanlara yediriyor, pervasız adam
Bu adamı böyle serbest bırakacaksınız ha, ben karışmıyorum artık, hiçbilmezlerden zengin yaşantılılardan hempaları da var, hiçkimsenin bilmediği, hiçbiryerde yazmayan bilgiler dağıtıyor, birçoklarına öyle cazip gelir ki, belki de Hans'ı çağın peygamberi bile sayıyorlardır
Bundan sonra Hans okuruyum azizim
Bunca ilgisizliği bir araya toplayıp ilgilendirmek olumsuz yönde çalışsa da zeka ve hatta deha sayılmaz mı
Artık hayretle ve ilgiyle izleyeceğim
Edip YÜKSEL grubu ile de alan paylaşım savaşları var ki birbirlerine demediklerini bırakmıyorlar
Fakat kabullenilmeli ki, Hans von AİBERG çooook fazla
Değil mi sayın ebuselam
Sen de çaresiz olarak artık Hans okuyacaksın
Hepiniz okuyacaksınız çaresiz olarak
Hans'la hiç biriniz başa çıkamazsınız, ona yanıt veremezsiniz
Var mı yeteneğiniz, birikimizin, kabasiteniz, yetkinliğiniz
Var mısınız

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.170

Peygamber sayamasalarda İlm_i Ledün'lü Veli sayıyorlardır

August 19 2001, 10:47 AM 

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.214

Sonradan diğer sayfalarda gördüm "Ben Yokum artık" demiş

August 19 2001, 12:11 PM 

Y
yok olamaz ki, parçaları, numuneleri burada
Çok şükür içimizde pataloglar da var

Habis olup olmadığı her yönden incelenecektir mutlaka

Respond to this message   
ebuselam
(no login)
209.240.220.158

hic elini cabuk tut

August 19 2001, 6:00 PM 

hans ben YOKum artik dedi diyorsun.ben HIC YOK olsun diyordum.HIC bu senin son sansin.hans YOK nickiyle yazmaya baslamdan sen YOK ol. hem bende senin isim baban olmus olurum.uzerinde bu kadar hakkim YOK mi? HIC kirma beni YOK ol emi. ESENLIKLE MUTLULUKLA SEVGIYLE SAYGIYLA AFIYETLE SEVECENLIKLE RASTGELE RASGELE HERGELE

Respond to this message   
hiç
(no login)
212.156.126.237

:)

August 19 2001, 7:23 PM 

ALTERNATİFORUMDA KÜFREDENLER; BU KÜFÜRLERE ÖNCELİKLE KENDİLERİNİN LAYIK OLDUĞUNU KABULLENENLERDİR.

Respond to this message   
ergenekon1
(no login)
217.226.106.183

Egri budakl1 dal

August 19 2001, 9:22 PM 

Bir defas1nda, Frankfurtta bir camide,ceryan eden ufak bir olaydan bahsetmistim.

Hemserimin biri söyle demis:Ey camaat,pir tal Ellaha temiski,neye peni ha oyle egri pugri yarattun.
yanmaktan paska ise yaramayurum.

Güya Allahda demiski,sana oyle korev verecogumki tüz tallardan daha onemli.

Güya egri büyrü agac dal1 tekrar sormus Allaha.Ne korevi verecesun paga ?Allahda demiski seninle insan diye bir canl1 yaratacagim ona göt delecegim.

Arkadas bu sözlerden dolay1 cami c1k1s1nda atismislard1 imam efendi ile.

Yukarda ilk yaz1da ayn1 olaya,bir arkadas deyindi tevratta gectiginden bahsetti.

Demek bizim hizl1 imamlar1m1z, kur,an1 bitirdilerde simdi artik tevrattan vaaz vermeye basladilar.

Vay sizi Israiliyatc1lar vay.Bak hele,neler daha duyacagiz.

Vay sizin TORPAH BASIYIZA VAY.

Seläm seläma layik olanlara
Bol kepce US Yarap
Er gene kon 1

NOT ;Demek ,cocukken camurdan yptig1m1z insanlar1n götünü o al1skanl1ktan dolay1 odunla deliyordukkkkkkkk.Bak hele,neeeerdeeeeeennnnnn nereyeeeeeeeee.

Respond to this message   
HACI _ALI
(no login)
24.2.9.44

:) BENDE GULEYIM!...

August 19 2001, 9:24 PM 

hic!...

A-INESI ISTIR KISININ!...LAF-A BAKILMAZ!...OKUNUR KISININ KISILIGI ESERINDEN!...

Havanda su doveceksen basimizi lutfen AGIRTMA!...

Selam Sevgi ve Dua ile..

Respond to this message   
Current Topic - yaratilis, Hans von Aiberg`in kaleminden...
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss