YENİ alternatiforum | duyurular | ateizm VE dinler | ağaç ev | bilim | cinsel yaşam | felsefe | kitap | mizah | politika | sanat | spor | tarih | yaşam | tavanarası | Chat!

alternatiforum DiNLER FORUMU ARŞİV 3

www.alternatiforum.com

ALTERNATİFORUM ÖZGÜR BİR FORUMDUR VE TEK BİR KURALI VARDIR
HİÇ BİR YAZI SİLİNMEZ!

Not: alternatiforum'a herhangi bir işlem yapmadan doğrudan giriş yapabilir VE yazabilirsiniz.

<< Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

ZULKARNEYN VE YECÜC MECÜCLER

August 14 2001 at 6:09 PM
EMRE  (no login)
from IP address 62.248.32.226

Son dönemlerde okuduğum"zulkarneyn" adlı kitapta Zulkarneyn'in aslında uzayda seyahat eden biri olduğu iddia ediliyordu.Kuran'da belirtilen kıyamate doğru dünyaya saldıracak olan Yecüc ve Mecüc ırkının ise dünya dışı bir uygarlık olduğu........Bu konuda bir bilgisi veya fikri olan?

Respond to this message   
AuthorReply
ebuselam
(no login)
209.240.220.206

Untitled

August 14 2001, 6:23 PM 

sayn emre bahsettiginiz kitab bir hayal mahsulu. zafer dergisinin 10. cildinde sargon erdem isminde biri tatrafindan yazilan 20 kusur sayfalik ve uc sayi suren bir yazi var bulup okumanizi tavsiye ederim.birde iz yayinlarinda cikan zulkaneyn kimdir isimli kitab var.tercume eden ebul kelam azad.

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.144.164

Garip

August 14 2001, 6:35 PM 

Tüm din kitapları hayal mahsülüdürler. Hangisi hakikat ya da tarihi gerçek üzerine yazılmıştır ki.

O öyle demiş bu böyle demişten başka ne vardır içlerinde.

Hadis kitapları da böyledir. Sözde ilim kitapları da.

Bırakın onları

Müslümana göre İncil ve Tevrat,
Hritiyana göre Kuran,
Yahudiye göre İncil ve Kuran da hayal mahsülü değil midir? Bunlar uydurlumuş ya da tamamen değiştirilmiş kitaplar değil midir?

Bir ateiste ve hatta benim gibi bir deiste göre üçü birden hayal mahsülüdür.

Bir hayal mahsülüne inanıp diğer hayal mahsülüne bu hayal mahsülü demek de pek hoş hani.

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.32.226

Untitled

August 14 2001, 6:40 PM 

İyi de sevgili bilg bir ateist de çıkıp senin inancın için aynı şeyi söylerse ne dersin o zaman?Çünkü bir ateiste göre Allah'da hayal mahsülüdür.Ona göre sen senin söylediğin duruma düşmüş olmuyor musun?lütfen biraz önyargısız olayları ve konuları tartışalım...Selam ve sevgiler...

Respond to this message   
MGK
(no login)
195.214.176.142

Ecüc le Mücütten bahsetmekle

August 14 2001, 6:43 PM 

Kaptan Kirk ile Mr.Spock tan bahsetmenin farkı ne?

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.181.120

Sevgili emre

August 14 2001, 6:59 PM 

Allah hayal mahsülü değildir de nedir?

İçinizde gören mi var?

Biz deistleri Allahın varlığına inandıran tek şey olmadığına inandıracak mantıktan kuvvetli bir mantıkdan başka nedir ki?

Allahın Kuran ile ya da Hz. Muhammed ile veya diğer bir din kitabı veya başka bir peygamber ile ispatlandığını iddia etmek abesle iştigal etmektir. Buna ancak ben inandım oldu diyen ya da ispat etmenin ne olduğunu bilmeyen mantık ikna olur.

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.32.226

Untitled

August 14 2001, 7:04 PM 

Yapma sevgili Bilg, siz de biz müslümanlar gibi Allah'a inanıyorsunuz.Yani Allah'ın bir hayal mahsulu olmadığını biliyor ve kabul ediyorsunuz.Ben de diyiyorum ki o zaman bir ateistin gözünde sen de yukarda bahsettiğin duruma düşmüş oluyorsun.Demek istediğimi çok iyi anlamış olmalısın...Selamlar...

Respond to this message   
MGK
(no login)
195.214.176.46

Sevgili emre

August 15 2001, 1:30 AM 

Hiç bir dine inanmaksızın Deist olmak, Tanrıya daha çabuk ve kararlı ve hatta daha akılcı bir ulaşma çabası olarakı algılanamaz mı?

Tanrıyı sorgulamak ona ulaşma çabası degilmidir sizce?

Respond to this message   
yalnız
(no login)
212.29.64.149

O HALDE

August 15 2001, 2:50 AM 

Kusura bakmayın araya giriyorum ama

Akıl hayal ürünü olan tanrıyı ne derece kavrayabilir.Salt akıl Allah'ı reddetmez mi?

Aklı ve akli metodu çok geniş bir biçimde ele almak gerek bence.

Saygılar......

Respond to this message   
artc
(no login)
195.214.137.203

bilg yahu ii güzel peki sen kanıtla Allahın olmadığını veya desiştliğini(o da ne biçim kkelimeyse de

August 15 2001, 9:38 AM 

buyur bakalım bilg kardeş açıkla tabi becere bilirsen

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.145.249

Ben Açıklayayım da

August 15 2001, 11:11 AM 

Nasıl açıklayayım a be artc kardeş. Ben kendi kelimelerimle açıklasam sen anlamazsın. Senin kelimelerinle açıklamaya kalkasam o seviyeye de benim inmem mümkün değil.

Kusura bakma biraz bel altından vurmak oldu bu ama bu foruma çok zarar verdin sen. Önce cevap verilmeyi hak et sonra her istediğinin olduğunu göreceksin. O zamana kadar kusura bakmayacaksın.

Sağlıcakla kal.

Respond to this message   

Bilg
(Login paksu)
195.214.145.249

Sevgili emre ve yalnız

August 15 2001, 11:12 AM 

Bu başlık bu konuya uygun değil. Bir başka başlık açıyorum oraya buyrun.

Respond to this message   

(no login)
195.174.64.106

Allahın varlığı gözümüzü açtığımız anda ispatlanır.

August 25 2001, 5:59 PM 

Oturduğunuz yerden şöyle bir etrafınıza bakın. Bulunduğunuz odadaki her şeyin 'yapılmış' olduğunu göreceksiniz. Duvarlar, döşemeler, tavan, oturduğunuz sandalye, elinizde tuttuğunuz kitap, masanın üstünde duran bir bardak; sayılamayacak kadar çok detay... Tek bir tanesi dahi kendi başına oluşup odanıza gelmedi. En basit görünen bir halı saçağını bile uğraşıp yapan biri vardır; o saçak oraya kendi kararıyla, tesadüfen gelip yerleşmemiştir.

Eline bir kitap alan insan da, onun bir yazar tarafından belli bir amaç çerçevesinde yazıldığını bilir. Bu kitabın tesadüfen ortaya çıktığı aklının ucundan dahi geçmez. Aynı şekilde, bir heykele bakan insan, onun bir sanatçı tarafından yapıldığından hiçbir şüphe duymaz. Bırakın sayısız sanat eserinin kendi kendine oluştuğunu düşünmek, üst üste duran iki-üç tuğlayı bile mutlaka planlı bir hareketle bu şekle getiren biri olduğunu kimse inkar etmez. Dolayısıyla küçük ya da büyük, bir düzenin olduğu her yerde, mutlaka bu düzenin bir kurucusunun ve koruyucusunun olması gerekir. Bir gün birisi çıkıp, ham demir ve kömürün tesadüfen çeliği, çeliğin tesadüfen Eyfel Kulesi'ni oluşturduğunu iddia etse, bu kişinin ve ona inananların akıllarından şüphe edilmez mi?

Respond to this message   
gak
(no login)
212.252.3.136

edilir tabii

August 26 2001, 12:19 AM 

zati iman akılişidir
bizim imansızlığımız ise gönül işi

ööle fazla kafa patlatmaya gelemem
ben iyi olan ne ona bakarım
ispatlar beni sıkar

her ispat başka bir soru ortaya çıkarır

onun nedeni şu
şunun nedeni bunu
bunun nedeni allah
allahın nedeni ne

ben
allahın da tesadüfen yaratılmadığını düşünenlerden değilim

maşallah üstün akılılar bu üce mantıkla zati yeterince uğraşıyorlar

daha iyi bir dünya benim işim
yani akıl değil
gönül işi

Respond to this message   
emre
(no login)
62.248.32.226

Untitled

August 26 2001, 6:31 PM 

Ne zaman şu akıl ve gönül işlerinin birbirinin karşıtları olmadığını,tam tersine tamamlayacısı olduğunu anlıyacağız?Aynı şekilde ne zaman akılla imanın birbirinin karşıtı olmadığını ,birbirinin destekçisi ve tamamlayıcısı olduğunu anlayıp bu sahte karşıtlıklara son vereceğiz?Selam ve sevgiler.

Respond to this message   
Current Topic - ZULKARNEYN VE YECÜC MECÜCLER
  << Previous Topic | Next Topic >>Foruma Geri Dön  

kuruluş | kurallar | arşiv 1 | arşiv 2 | arşiv 3 | alternatif TEFSİR | alternatif MEALLER | linkler | e-posta

Copyleft © Temmuz 2000 - 2009

rss