İnciller, İncil ve Kur'an çevirileri, version ve translation üzerine
August 16 2001 at 7:31 PM
ebuselam'dan (hiç) (no login) from IP address 212.156.123.59
Gönderilme tarihi 17:33:01 05/14/2000
uzun zamandir yazmak istedigim bir mevzu,ancak sindi vakit bulabildim.oyle gorunuyorki,sitede basi ceken
bazi arkadaslar version ve translationun yani nusha ve tercumenin farkini bilmiyorlar veya bilmezden
geliyorlar.tercume veya translation nedir,kisaca bir yaziyi veya sozu bir dilden baska bir dile cevirmek veya
aktarmaktir.bugun turkcede sayisini bilmedigim kadar ingilizcede ise 30 un ustunde kuran tercumesi
var.bunlar ayni arapca kuranin degisik zamanlarda degisik kisilerce yapilan calismalaridir.aralarindaki farklar
tercumanin ifade farklaridir,yani kelime secimindeki tercihleridir. ayrica islam nezdinde tercume kuran
degildir,ancak kuranin kisa bir tefsiridir,mealidir,manasidir.yine hic bir kuran tercumesi,kuranin
anlasilmasi,tefsir edilmesi icin kullanilamaz.bunun icindirki medreselerde ve kuran kurslarinda hoca olacak
talebeye arapca ogretilir(not:bu araplarin sokakta konustugu arapca degil kuran arabcasidir)yine bunun
icindirki camilerde vaaz eden hocalar ve kitap yazan alimler kuran tercumelerinden degilde kendi
tercumelerini okurlar veya yazarlar bible ye yani kitabi mukaddese gelince,turkcede cok sayida olmadigi icin
orneklerimi ingilizceden verecegim. ingilizce bilenleriniz dikkat etmistir,ingilizce kitabi mukaddeslerde
genelde version kelimesi kullanilir.king james version,new international version,new century version vs vs
bunlar ve digerleri ayni kitabin tercumesi degildir degisik nushalarin degisik tercumeleridir. ornek vereyim
king james versiyonunda bulunan 1-yuhanna 5:7 ayeti,cogu kitabi mukaddeslerde yoktur.bu tercume
hatasindan degil degisik nushalarin tercumesinden kaynaklanmaktadir KJV nin yunanca asli olan TEXTUS
RECEPTUS da vardir.kitabi mukaddes kritikcilerinin bildirdigi uzere eski(ancient)yunanca nushalarinda
200000 farklilik bulunmaktadir.ayrica amerikada bazi protestanlar(evangelical)KJV disindki bibleleri satanic
version yani seytani nusha olarak adlandiriyorlar.textus reseptusun KJC disindaki tercumelerini dahi kabul
etmiyorlar,islam nazarinda bir ilim ve sanat olan tercume onlar nazarinda vahiy,ilham veya ilahi dir.bu herkezi
baglamaz.eski ahite gelince ibranice masoretic text ve yunanca septuagint malumunuzdur.hiristiyanlar
genelde yunancadan yahudiler ise sadece ibraniceden tercume ederler,bu iki nusha arasinda bulunan bazi
farkliliklari yahudiler yunancadaki tercume hatalarina bagliyorlardi.ancak olu deniz tomarlarinin gun isigina
cikartilmasiyla birlikte yahudilerin kullandigi nushalardan daha eski nushalar bazi farkliliklarda yunanca
nushayi desteklemesi yahudileri bible code denilen seyi uydurmaya tesvik etti.kaldi ki masoretik text inde
degisik nushalari vardir stutgart veya karen gibi bu ikisinin arasinda 139 farklilik vardir.bir tek farklilik dahi
butun kod sistemini tahrib etmek icin yeterlidir,cunku ibranicetevrattakelimelerarasindaboslukyoktur,
anladiginiz gibi.bir harfin yerinden kaldirilmasi altli ustlu ve capraz butun duzeni bozacaktir,samiri nushasinida
unutmayalim.ilerde bu konuda yine yazacagim yazilarimi yemek yerken ezbere yaziyorum,sagdan soldan
tercume yapan arkadaslar kaynaklarini yazma bilimselligini gostersinler,biz bildirirsek ayip olr. simdilik
hoscakalin
MUSA
Re: version (Currently 0 replies)
Gönderilme tarihi 02:54:34 05/15/2000
ELİNİZE SAĞLIK EBUSSELAM... İNCİL VERSİYONLARINDAKİ BU FARKLILIKLARI
TEFERRUATIYLA BEN DE BİLMİYORUM. ORTHODOX CORRUPTION OF THE BIBLE
KITABINI DA DAHA EDİNEMEDİM.
HIRİSTİYAN FELSEFESİNE YÖN VEREN "GÖKTE ŞEHADET EDENLER ÜÇTÜR, BABA,
MERYEM, KUTSAL RUHTUR" VEYA "BABA, OĞUL, KUTSAL RUHTUR" GİBİ İFADELERİN
SONRADAN EKLEME OLDUĞU AŞİKÂR... İNCİLLERDE YER ALAN "BABA" VE "OĞUL"
İFADELERİNİ DE KARŞILIKLI İRDELEMEK GEREK. BUNLAR HERHALDE İNCİL
YAZARLARININ HZ. İSA’NIN AĞZINDAN DOKÜLEN AYETLERİ FARKLI
İFADE ETMELERİNDEN KAYNAKLANDIĞINA İNANIYORUM.
BU KONULARDA ELİNİZDEKİ KAYNAKLARDAN
BİR YAZI HAZIRLASANIZ DA, BU SİTEDEKİLER VAHİY, İLHAM VE BEŞER SÖZÜ
ARASINDAKİ FARKI GÖRSE!..
TEŞEKKÜRLER ... SELAM VE SEVGİLER.
Çeşitli İncil Nüshaları" Bulunduğu İddiası [s. 13]
Deedat, kitabının üçüncü bölümünün başında, Kuran'da adından saygıyla bahsedilen Tevrat ve İncil'in bugün Yahudilerle Hristiyanların elinde bulunan Kutsal Kitap, yani Eski ve Yeni Ahit olduklarını inkâr etmektedir. Deedat'ın iddiasına göre, Kuran'da adı geçen Tevrat ve İncil farklı kitaplardır ve Musa ile İsa'ya vahyedilmişlerdir.
Kuran'da adı geçen kitapların, Kutsal Kitap'ı oluşturan kitaplardan farklı kitaplar olduğunu kanıtlama çabasının ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Bu görüş İslam dünyasında ne kadar yaygın olursa olsun, elde hiçbir çeşit kanıt yoktur ki, onu kanıtlasın.
Tarihin hangi dönemine ait olursa olsun, eldeki hiçbir kanıt, Musa'ya veya İsa'ya böyle kitapların vahyedildiğini göstermez. Eski ve Yeni Ahit'ten başka, Tevrat (yasa) ve İncil (müjde) diye kitapların varlığını da kanıtlamak mümkün değildir. Ayrıca, Kuran'ın kendisi de bunların Yahudiler ile Hristiyanların kutsal kitaplarından farklı şeyler olduğunu söylememektedir. Tam aksine, açıkça ifade edilmiştir ki, bu kitaplar Yahudi ve Hristiyanların Kutsal Kitap olarak kabul ettiklerinin aynısıdır.
Kuran'da adı geçen Tevrat ve İncil'in, Kutsal Kitap'ı oluşturan kitaplardan başka kitaplar olduğunu kanıtlama çabası, Deedat'ı ister istemez birtakım sübjektif görüşler ileri sürmeye itmektedir. "Biz Müslümanlar inanırız ki," "biz inanırız," "biz samimiyetle inanırız," gibi sözler sarfetmekte, ancak bu inançlarını destekleyecek en küçük bir kanıt dahi getirmemektedir.
Kitabında dile getirdiği bu inançlarla ilgili olarak ancak şu kadarını söyleyebiliriz. Tarihin sağladığı kanıtların tümü, hiçbir şüphe bırakmayacak bir şekilde, bu inançların karşısında durmaktadır. Bu yüzden de, tamaman spekülatif özellikte ve her türlü temelden yoksundurlar.
Ayrıca, şunu da belirtelim ki, Deedat'ın kitabındaki iddia, yani Tanrı'nın bir yandan, on dört yüzyıl boyunca Kuran'ı bozulmadan korumuş olması, böylece bugün de özgünlüğünü sürdürmesi, diğer yandan İncil ve Tevrat'ın özgünlüğünü korumak şöyle dursun, bunların varlığını gösterecek kanıtları dahi ortadan kaldırması bize çok şaşırtıcı gelmektedir. Tanrı'nın bu kadar çelişkili davranabileceğini kabul etmek mümkün değildir. Çünkü, evrenin sonsuz yöneticisi, şüphesiz her zaman tutarlı davranır. Kendi kitaplarından birini, yüzyıllarca mucizevi bir şekilde koruduğuna, diğerlerinin bir zamanlar var olduğunu gösterecek bir küçük kanıtı dahi korumaktan aciz olduğuna inanmamızı kimse bekleyemez. Bu kadar büyük bir çelişkiyi kabul etmek güçtür.
Diğer taraftan, daha önce de görmüş olduğumuz gibi, Kuran'ın kendisi de, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde, adı geçen Tevrat'ın, o zaman, yani Muhammed zamanında yaşayan Yahudilerin kutsal kitabı olduğunu, İncil'in de Hristiyanların kutsal kitap olarak gördükleri kitap olduğunu belirtiyor. Buna ilaveten, tarihin hiçbir döneminde, ne Yahudilerin de de Hristiyanların, bugün ellerinde bulunan kutsal kitapları, yani Eski ve Yeni Ahit dışında bir kitapları olmadığını da biliyoruz.
Muhammed zamanında, dünyanın her yerinde Yahudiler, sadece tek Tevrat bilirlerdi. O da bugün bildiğimiz Eski Ahit'i oluşturan kısımlardan başka bir kitap değildir. Tarihin söz konusu döneminde, Hristiyanlar da tek bir kitap bilirlerdi. O da bugün bildiğimiz Yeni Ahit'ten başka bir kitap değildi. Şimdi, bu noktayı belirten, onunla ilgili Kuran ayetlerine bakalım:
"Allah'ın hükmünün bulunduğu Tevrat yanlarında iken, ne yüzle seni hakem tayin ediyorlar...?"(Mâide/5:43)
"İncil sahipleri Allah'ın onda indirdikleri ile hükmetsinler."
(Mâide/5:47)
Eğer Muhammed zamanında, Hristiyanların elinde İncil bulunmasaydı, onların bu kitabın hükümlerine göre yargılanmalarının da düşünülemeyeceği belli değil midir? Bundan başka, A'raf/7:157'de tekrar doğrulamaktadır ki, Yahudi ve Hristiyanların elinde, Muhammed zamanında, Tevrat ve İncil adlı kitaplar bulunuyordu ve bu cemaatlerin kendileri de bunları kendi kutsal kitapları olarak görüyorlardı. Şimdi, söz konusu bu kitapların, bugün bildiğimiz kitaplar, yani Eski ve Yeni Ahit kitapları olmadığını iddia etmek hiçbir dürüstlükle bağdaştırılamaz.
Bundan başka, Baidavi ve Zamakşari gibi, ünlü Kuran yorumcuları, İncil kelimesinin Arapça olmadığını, Süryaniceden alınma bir kelime olduğunu ve Hristiyanların bu adı kendi kitaplarını tarif etmek için kullandığını açıkça belirtiyorlar. Bazı eski Kuran araştırmacıları, bu kelime için Arapça bir köken bulmaya çalışmışlarsa da, bu iki uzman bu tür çabaları boş bulup reddetmişlerdir (Jeffery, Kuran'ın Dilindeki Yabancı Kelimeler, s.71). Bu da göstermektedir ki, İncil söylendiği gibi İsa'ya vahyedilen, sonra hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolan, meçhul bir kitap değildir. Bugün bildiğimiz Yeni Ahit'in ta kendisidir. Tevrat için de aynı şeyleri söylemek mümkündür. Çünkü Tevrat kelimesi de Arapça bir kelime değildir. İbraniceden alınan bu kelimeyi Yahudiler, her zaman kutsal kitapları için kullanmışlardır.
Saydığımız bu nedenlerden ötürü, Kutsal Kitap'ın Tanrı Sözü olduğunu, Kuran'ın en küçük bir şüpheye dahi yer bırakmadan kabul ettiğini görmekteyiz. Deedat, bu gerçeği çok iyi bildiğinden, ancak sonuçlarına katlanmak istemediğinden, geçerli birçok kutsal kitap olduğunu söyleyerek, doğruyu görmekten kaçınmaktadır. Bu da hakikatin saptırılmasından başka bir şey değildir.
Okuyucularına eksik bilgi vermekte, söz konusu kitapların, değişik Kutsal Kitap çevirileri olduğunu söylememektedir. Kral James Nüshası (King James Version - KJV), Düzeltilmiş Nüsha (Revised Version - RV) ve Düzeltilmiş Standart Nüsha (Revised Standard Version - RSV) gibi, değişik Kutsal Kitap çevirilerinden söz etmekte, bunların farklı Kutsal Kitap'lar olmadığını bilmiyormuş gibi davranmaktadır. Adı geçen bu üç çevirinin de Muhammed zamanından birkaç yüz yıl öncesinden beri İnanlılar Topluluğu tarafından korunup saklanan özgün metinlerden yapıldığını, Eski Ahit'in İbranice, Yeni Ahit'in de Eski Yunanca yazıldığını biliyoruz. Adı geçen çeviriler arasındaki farklılıkları göz önünde bulundurmaya hazırız. Bu arada, Güney Afrika'da Kuran'ın Muhammed Asad tarafından yapılan çevirisinin dağıtımı konusunda çıkan tartışmayı hatırlatmak isteriz. Kutsal Kitap'ın olduğu gibi, Kuran'ın da birçok değişik çevirisi bulunmaktadır.
Asad'ın bu çevirisine karşı duyulan tepki o kadar büyük olmuştu ki, Güney Afrika İslam Heyeti bir bildiri yayınlayarak, bu kitabın ülkedeki Müslümanlara satılmamasını istemişti. Kutsal Kitap'ın hiçbir çevirisi benzeri bir tepkiyle karşılaşmamıştır. Bu nedenle, Deedat'ın, değişik birkaç kitap olduğu, dolayısıyla, Mesih İnanlıları Topluluğu'nun tek bir kitabı olmadığı yolundaki sözlerine okuyucular kanmamalıdır.
sayin sen-antuan buraya getirdiginiz yazinin benim yazima cevab olabilecek bir tarafi yok.deedata karsi yazilmis bir yaziyi muhtevasina bakmadan getirip asmissiniz.bu tip hareketleri evvelden beri yaptiginizi biliyorum. bu yaziyi incil.com'da ilk yazdigimda katolik ansiklopedisinden incil tercumeleriyle ilgili bir yaziyi,benim yazima cevapmis gibi yazmistin.yaziyi gormek isteyenler yukardaki linki tiklayabilirler.simdi vaktim biraz dar oldugundan sadece muhammed esad ve tercumesinden bahsedecegim.muhammed esad musluman olmus bir avusturya yahudisidir.tefsirli(dipnotlu)kuran cevirisinden baska kitablarada yazmistir.mekkeye giden yol,yollarin ayrilis noktasinda islam ve ingilizce kuran cevirisi turkceyede tercume edilmistir.sahih buhari:islamin erken yillari isimli calismasinin ise turkceye cevrilip cevrilmedigini bilmiyorum.esadin kitablarini batidaki musluman kitabcilardan bulabilirsiniz. yani yukarda idda edilen guney afrikadakine bezer bir tepki ne amerikada ne diger ingilizce konusulan ulkelerde nede 1000+yillik musluman mazisi olan turklerde gorulmemistir. guney afrikadaki protesto genel islam ummetini ilgilendiren bir olay olmaktan ziyade secterian bir olaydir. meseleye hanefi fundamentalizmi veya ehli hadis fundamentalizmi diyebiliriz.kaldi ki mezkur protesto kuranin arabca metnine degil,tercumeye yada daha dogrusu dipnotlarina karsi yapilan bir protestoydu.turkiyede de turkiye gazetesinin yayinlarida ihlas vakfinin yayinlarinda muhammed esad hakkinda iyi seyler soylenmemektedir. bunu guney afrikadaki zihniyetin turkiyedeki versiyonu olarak ele alabiliriz.ayni zihniyetin ve hint kokenli muslumanlarin protestolariyla selman rustu ve eseri seytan ayetlerinin bedahava reklamini yaptiklarini biliyoruz.hint kokenli muslumanlarin hz isa ve hz meryem aleyhindeki bazi sanat faaliyetlerini katoliklerle birlikte protesto ettiklerini new york sokaklarinda gozlerimle gormusumdur.kisaca toparlamak gerekirse muhammed esadin tercumesinin aldigi tepki gayri ilmi ve gayri makuldur.yazinizda boyle birseyi kendi goruslerinize destek olarak kullanmaniz ayni sekilde gayri ilmi ve gayri makul oldugu kadar gayri ahlakidir de.kitabi mukaddes tercumelerinin boyle buyuk tepkiyle karsilasmadigi meselesine gelince. kitabi mukaddesi ingilizceye tercume eden kisilerin,kilise tarafindan tercumeleriyle birlikte meydanlarda yakildiklarin hiristiyan kaynaklardan ogreniyoruz.amerikada bircok KJV(king james version)taraftarinin diger versionlara satanic yani seytani dediklerini biliyoruz.farkli versionlari yerden yere vuran kitablari hiristiyan kitabcilarindan bulabilirsiniz.ilgilenenlere bir link vereyim.www.jesus-is-lord.com burada farkli nushalar hakkinda bircok makale bulabilirsiniz.bu insanlar bu islerin protestoyla halledilemeyecegini bilecek kadar demokrasiyi taniyan insanlar olduklari icin tepkileri guney afrikali muslumanlardan farklidir.ancak meseleyi dagitmayalim. mesele tercumelere kaynaklik eden nushalarin farkliligidir.bir dahaki yazimda bu meseleyi cevaplandiracagim. simdilik hoscakalin
sayin sen-antuan yukardaki yazimda ingilizce(diger diller icinde gecerli olabilir)tercumelere kaynaklik eden metinlerin farkliliklarina isaret etmistim,simdi konuyla ilgili bazi linkler verecegim,dikkatlice okumani tavsiye ederim. www.christianseparatist.org/sixth/errancy.html www.chick.com/information/bibleversions/articles/septuagint.asp bu iki yaziyi karsilastrmali olarak dikkatlice oku. ayrica yukarda verdigim www.jesus-is-lord.com sitesine ek olarak www.chick.com/information/bibleversions daki yazilarida dikkatlice oku. www.sain.org/Armenian.Church/bible.txt www.sain.org/Armenian.Church/vosgan.txt bu iki yazida konuyla ilgilidir. ama sen katolik oldguna gore sana birde katolik informasyonu vereyim www.cathtruth.com/bkndex12.htm burada biraz asagiya git scripture alone isminde bir kitab var onun yanindaki tanitim yazisini oku bilhassa 6.madde ve sonrakilere dikkat et.ani sayfada biraz daha asagi inersen where we got the bible diye bir kitab var o kitabi mutlaka bul ve oku.protestanlarada okut.aslinda o kitabin islamcilar tarafindan en kisa zamanda tercume edilip basilmasinin buyuk bir ihtiyaci giderecegine inaniyorum.simdilik hoscakal
Ebu selam benim anlatmak istediğim bazı uyanıkların Kral James Nüshası (King James Version - KJV), Düzeltilmiş Nüsha (Revised Version - RV) ve Düzeltilmiş Standart Nüsha (Revised Standard Version - RSV) gibi, değişik Kutsal Kitap çevirilerinden söz etmekte, bunların farklı Kutsal Kitap'lar olmadığını bilmiyormuş gibi davranmalarına dikkat cekmekti
amerikadaki bazı sapkın mezheplerin sadece king james cevirsini kabul edip diğerlerini kabul etmemesi beni alakadar etmez bu onların fikridir
www.hic.com http://www.hic.com bakalim olacak mi? sayin baris herseyden once katkiniz icin tesekkur ederim.ancak yazdiklarinizdan mevzuya yabanci oldugunuz anlasiliyor.sizin bahsettikleriniz BIBLE VERSIONS meselesiyle degilde CANON OF BIBLE veya CANONIZATION meselesiyle ilgili olabilir.bugunde farkli canonlara sahib hiristiyanlar var.mesela katoliklerin eski ahiti protestanlarinkinden 7 kitab fazladir. ermeni kilisesinin kullandigi eski ahitte protestanlainkinden 14 kitab fazladir.etyopya kilisesnin yeni ahiti diger hiristiyanlar gibi 27 kitab degilde 39 kitabdir.yunan kilisesi yeni ahitin son bolumu olan vahiy kitabini 1000 kusur sene sonra kabul ettiler.bahsettiginiz book of enoch(hz idrisin kitabi)ilk hiristiyanlarda diger bazikitablarla beraber kutsal kitab sayiliyordu.tamamen farkli canonlara sahib olanlarda vardir gnostikler orneginde oldugu gibi. ayrica marcioncular sadece luka ve pavlusun yazilarini kabul ediyorlardi. ebionistlerde matta incilini kullaniyorlardi.hiristiyanligin ilk 300-400 yillarinda geel kabul gormus bir kutsal kitab kolleksiyonlari yoktu.roma kilisesi siyasi,ekonomik ve askeri nufuzunu kullanarak kendi canonunu ve doctrinlerini diger kiliselere kabul ettirdiler.sayin baris kisaca yazdim lutfen bu konuyu burada tartismayalim.bilmesi gereken hakikatleri sen-an2an'a anlatmak istiyorum. sizde ingilizce biliyorsaniz http://www.submission.org sitesinde konuyla ilgili yazilar bulabilirsiniz.tesekkurler an2an sana cevabi axham vermeyi dusunuyorum, biraz yorgunum kusura bakma. simdilik hoscakalin
barış bu sözünü ettiğin kitaplar kitbı mukkadesin aporoktif kitaplarıdır bunların bir kısmı bunların bir kısmı ilk dönem hristityanları tarafından ayinlerde kullanılmak ve hristiyanların eğitimi için kitabi mukkadesteki konuların birlestirilmesi ile oluşturulmuştur ayrıntılı bir yazı aşağıdakı linkte istersen bi bak
ebuselam, adam damdan düşmüş de damdan düşen aramış
August 21 2001, 8:31 PM
inan ki ben de senin gibi öğreniyorum; göre göre
başta-sonda boşluk bırakmayı unutma
Barış,
Bak senin adın ve tavırların yüzünden ben de sen sanılıp töhmet altında kaldım
Lütfen ciddi ol
hakaret ve hüfür etme
hicvedebilirsin fakat hiciv de elbette yetenektir/san'at`tır
Alternatiforum çok kıymetli bir alan
Korunmasız görünse de özgürlüklerine düşkün sağduyulularca sözle ve vicdana/sağduyu'ya davetlerle ve kendi aramızdaki dayanışmalarla mutlaka korunacak ve kendiliğinden özgür istençle iç disiplin ve kararlılık oluşacaktır, kendini yitirenler burayı asla talan edmeyeceklerdir; Çünkü bu Alternatiforum alanları herkese/her görüşe gereklidir
Ortada degismedigi soylenen bir kitabin bir suru versiyonu dolasiyor...
Siz ister onlara kanon deyin ister bazooka diyin... durum bu..
Ben bir hristiyana putperest dedigimde lutfen kufur algilanmasin. Cunku benim inancim bu. Yani Allah'tan baskasina kul olan herkes putperesttir bana gore...
Kimseyi kirmiyacam diye inanclarimi degistiremem.. Kusura bakilmasin.
Ya gerçekten yalan söylüyorsun veya yalan söylediğini zannetmiş/öyle algılamış
olabilir
zamana bırakılacak
çünkü insanlar kendi deneyimleriyle ikna olur
ve asıl vicdani özgürlük de budur
Kur'an`da "la ikrahe fiyddiyn" bu yönde anlamlıdır
Müjde'de arayım mı?
Bekleyin biraz
Luka 16.:29«İbrahim, `Onlarda Musa'nın ve peygamberlerin sözleri var, onları dinlesinler' demiş.
Luka 16.:30«Zengin adam, `Hayır, İbrahim baba, dinlemezler!' demiş. `Ancak ölüler arasından biri onlara giderse, tövbe ederler.'
Luka 16.:31«İbrahim ona, `Eğer Musa ile peygamberleri dinlemezlerse, ölüler arasından biri dirilse bile ikna olmazlar' demiş.»
Müjdeci Elçiler 19.:8 Havraya giren Pavlus cesaretle konuşmaya başladı. Üç ay boyunca oradakilerle tartışıp durdu, onları Tanrı'nın Egemenliği konusunda ikna etmeye çalıştı.
Müjdeci Elçiler 19.:9 Ne var ki, bazıları sert bir tutum takınıp ikna olmamakta direndiler ve İsa'nın yolunu halkın önünde kötülemeye başladılar. Bunun üzerine Pavlus onlardan ayrıldı. Öğrencilerini de alıp götürdü ve Tiranus'un dershanesinde her gün tartışmalarını sürdürdü.
Müjdeci Elçiler 21.:14 Pavlus'u ikna edemeyince, «Rab'bin istediği olsun» diyerek sustuk.
Müjdeci Elçiler 26.:28Agripa Pavlus'a şöyle dedi: «Bu kadar kısa bir sürede beni ikna edip Mesihçi mi yapacaksın?»
Müjdeci Elçiler 26.:29«İster kısa ister uzun sürede olsun» dedi Pavlus, «Tanrı'dan dilerim ki yalnız sen değil, bugün beni dinleyen herkes, bu zincirler dışında benim gibi olsun!»
Müjdeci Elçiler 28.:23 Pavlus'la bir gün kararlaştırdılar ve o gün, daha büyük bir kalabalıkla onun kaldığı yere geldiler. Pavlus sabahtan akşama dek onlara Tanrı'nın Egemenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu ve bu konuda tanıklık etti. Gerek Musa'nın Yasasına, gerek peygamberlerin yazılarına dayanarak onları İsa hakkında ikna etmeye çalıştı.
Müjdeci Elçiler 28.:24 Bazıları onun sözlerine inandı, bazıları ise inanmadı.
I.Korintliler 2.:4 Sözüm ve bildirim, insan bilgeliğinin ikna edici sözlerine değil, Ruh'un kanıtlayıcı gücüne dayanıyordu.
I.Korintliler 2.:5 Öyle ki, imanınız insanların bilgeliğine değil, Tanrı'nın gücüne dayansın.
II.Korintliler 5.:11 Rab'den korkmanın ne demek olduğunu bildiğimiz için insanları ikna etmeye çalışıyoruz. Ne olduğumuzu Tanrı biliyor. Umarım siz de ne olduğumuzu vicdanınızda biliyorsunuz.
II.Korintliler 5.:12 Kendimizi tekrar size tavsiye etmeye çalışmıyoruz. Ama insanın yüreğiyle değil, dış görünüşüyle övünenlere bir cevabınız olsun diye size bizimle övünme fırsatını veriyoruz.
II.Korintliler 5.:13 Eğer kendimizde değilsek, bu Tanrı içindir. Eğer aklımız başımızdaysa, bu sizin içindir.
II.Timoteyus 4.:1+2 Tanrı'nın ve dirilerle ölüleri yargılayacak olan Mesih İsa'nın önünde, O'nun gelişi ve egemenliği hakkı için sana buyuruyorum: Tanrı sözünü duyur. Zaman uygun olsun olmasın, bu görevi sürdür. İnsanları tam bir sabırla eğiterek ikna et, uyar, isteklendir.
II.Timoteyus 4.:3 Çünkü öyle bir zaman gelecek ki, sağlam öğretiyedayanamayacaklar. Kulaklarını okşayan sözler dinleyebilmek için çevrelerine, kendi arzularına uygun öğretmenler toplayacaklar.
II.Timoteyus 4.:4 Kulaklarını gerçeğin sesine tıkayacak, dönüp efsanelere dalacaklar.
II.Timoteyus 4.:5 Ama sen her durumda ayık ol, sıkıntıya göğüs ger, müjdeci olarak çalış, görevini tamamla.
Titus 1.:7 Gözetmen, Tanrı evinin kâhyası olduğuna göre, eleştirilecek yönü olmamalı. Dikbaşlı, tez öfkelenen, şarap düşkünü, zorba, haksız kazanç peşinde koşan biri olmamalı.
Titus 1.:8 Tersine, konuksever, iyiliksever, sağduyulu, adil, pak ve kendini denetleyebilen biri olmalı.
Titus 1.:9 Hem başkalarını sağlam öğretiyle yüreklendirmek, hem de karşı çıkanları ikna edebilmek için imanlılara öğretilen güvenilir söze sımsıkı sarılmalıdır.
Titus 1.:10 Çünkü asi, boşboğaz, aldatıcı birçok kişi vardır.
Titus 2.:14 Mesih, bizi her suçtan kurtarmak, arıtıp kendisine ait ve iyilik etmekte gayretli bir halk yapmak için kendini bizim uğrumuza feda etti.
Titus 2.:15 Bunları tam bir yetkiyle bildir, dinleyenleri isteklendir ve ikna et. Hiç kimse seni küçümsemesin.
-----------------
Ve olumlu yaklaşımlarım nedeniyle bazıları da bu garibanı gerçekten de bir misyoner sanıyorlar; Halbuki görmek istedikleri gibi değil olduğu gibi görmeğe anlamağa çalışmalılar
Ve sevgili SenAntuan, çok önemli bir pasaj var ki sunuyorum
August 21 2001, 11:21 PM
Müjdeci Elçiler 5.:25 O sırada yanlarına gelen biri, «Bakın, hapse attığınız adamlar tapınakta dikilmiş, halka ders veriyor» diye haber getirdi.
Müjdeci Elçiler 5.:26 Bunun üzerine komutanla görevliler gidip elçileri getirdiler. Halkın kendilerini taşlamasından korktukları için zor kullanmadılar.
Müjdeci Elçiler 5.:27+28 Elçileri getirip Yüksek Kurul'un önüne çıkardılar. Başkâhin onları sorguya çekti: «Bu adı kullanarak ders vermeyin diye size kesin buyruk vermiştik» dedi. «Ama siz öğretinizi Kudüs kentinin her tarafına yaydınız. İlle de bizi bu adamın kanını dökmekten sorumlu göstermek istiyorsunuz.»
Müjdeci Elçiler 5.:29 Petrus ve öbür elçiler şöyle karşılık verdiler: «İnsanlardan çok, Tanrı'nın sözünü dinlemek gerek.
Müjdeci Elçiler 5.:30 Atalarımızın Tanrısı, sizin çarmıha gererek öldürdüğünüz İsa'yı diriltti.
Müjdeci Elçiler 5.:31 İsrail'e, günahlarından tövbe etme ve bağışlanma fırsatını vermek için Tanrı O'nu Önder ve Kurtarıcı olarak kendi sağına yükseltti.
Müjdeci Elçiler 5.:32 Biz, Tanrı'nın kendi sözünü dinleyenlere verdiği Kutsal Ruh'la birlikte bu olayların tanıklarıyız.»
Müjdeci Elçiler 5.:33 Kurul üyeleri bu sözleri işitince küplere bindiler ve elçileri yok etmek istediler.
Müjdeci Elçiler 5.:34+35 Ama tüm halkın saygısını kazanmış bir Kutsal Yasa öğretmeni olan Gamalyel adlı bir Ferisi, Yüksek Kurul'da ayağa kalktı, elçilerin kısa bir süre için dışarı çıkartılmasını buyurarak kurul üyelerine şunları söyledi: «Ey İsrailliler, bu adamlara yapacağınızı iyi düşünün.
Müjdeci Elçiler 5.:36 Bir süre önce Tevdas da kendi kendisiyle ilgili büyük iddialarda bulunarak başkaldırdı. Dört yüz kadar kişi de ona katıldı. Ama adam öldürüldü, izleyicilerinin hepsi dağıtıldı, hareket yok oldu.
Müjdeci Elçiler 5.:37 Ondan sonra, sayım yapıldığı günlerde ortaya çıkan Celileli Yahuda, bir sürü insanı ayartıp peşine taktı. Ama o da öldürüldü ve izleyicilerinin hepsi darmadağın oldu.
Müjdeci Elçiler 5.:38 Şimdi size şunu söyleyeyim: bu adamlarla uğraşmayın, onları rahat bırakın! Çünkü bu girişim, bu hareket insan işiyse, yok olup gidecektir.
Müjdeci Elçiler 5.:39 Yok eğer Tanrı'nın işiyse, bu adamları yok edemezsiniz. Hatta kendinizi Tanrı'ya karşı savaşır durumda bulabilirsiniz.»
Kurul üyeleri Gamalyel'in bu öğüdünü kabul ettiler.
---------------------
Gamayel çok anlamlı ve derin sözler söylemiştir, bu pasajın paşka yönleri de var fakat şimdi zamanı değil
Şimdi seni küfür etmişsin saymıyorum
fakat geçmişte Hans von AİBERG ve yandaşlarıyla olan mevzularınızı lütfen buraya taşımayın ve ne sen onlara küfür ve hakaret etmeyesin burada ve ne de onlar burada sana hakaret ve küfür etmesinler
bakınız
Bu Alternatiforum'da Şifre kısıtlaması, katılımcıyı tard etmek, şu bu gibi zoraki önlemler yok ve fakat bu forum alanlarının da istismar edilmesini, keyfi tutumlarla engellenmesini, katılımcıların tiksindirilmesini asla kabul edemeyiz; katılımcıların asgari düzeyi buna izin vermez
baris
bazı durumlarda
picnik vd gibi katılımcıların ileti tahrifatı yaptıklarını, senin veya başkalarının adına da düzmece ileti yapıştırdıklarını sezdim
fakat kişisel konu edinmediğimden üstüne varmadım
Diğer katılımcılar da bu gibi garip durumların farkına varmış olabilirler
Geçmişi yargılamak çok güçtür, çünkü geçmişle birlikte birçok gerçekler de göçmüştür, geçmişin kanıtlanması olanakları çok kısıtlıdır
Ve Alternatiforum alanları mahkeme değil, tartışma platformlarıdır, görüş alış verişi içindir; Hesaplaşma meydanları değildir
baris
lütfen anlayışlı olunuz
karşıtlarınız da anlayışlı olsunlar
Alternatiforum olanaklarına
hem bu ortam olanaklarını kullanıp ve hem de bu ortamlara sabotaj veya hıyanet katiyyen olmasın
sayin an2an yukarda soyle bir ifadeniz var.AMERIKADAKI BAZI SAPKIN MEZHEBLERIN SADECE KING JAMES CEVIRISINI KABUL EDIP DIGERLERINI KABUL ETMEMESI BENI ALAKADAR ETMEZ BU ONLARIN FIKRIDIR.bu cumlende sana katilabilirim,ama guney afrikadaki bazi musluman cemaatlarin muhammed esadin tercumesini protesto etmesinin beni ve sitedeki diger arkadaslari baglamayacagini bilip boyle bir argumani kullanmaman gerekirdi.bu guney afrikadaki protesto meselesini isamesih.org sitesindede defalarca dile getirmistin.orada cevap vermedim degmez dedim.madem simdi laf acildi biraz irdeleyelim.eger aklin sapik protestanlarin king james version disindaki nushalar hakkindaki fikirlerinin seni baglayamayacagina calisiyorsa o ayni akil,niye guney afrikadaki bazi asiri cemaatlerin fikirlerinin ebuselami ve diger muslumanlari baglamayacagina calismiyor?seni,protestan sapiklarin degisik tercumeler hakkindaki gorusleri baglamaz ama bir katolik olman dolayisiyla kitabi mukaddes tercumanlarinin cevirileriyle birlikte yakilmasi herhalde baglar.caglar boyunca protestanlarin,unitarianlarin, yahudilerin,muslumanlarin,catharlarin, witcraftlarin,filozoflarin,bilim adamlarinin ve digerlerinin eserleriyle birlikte katolik kilisesi tarafindan yakilmalari hakkinda beni baglayamaz diyemezsin. evet an2an protestanlar seni baglamaz, guney afrikadaki muslumanlarda beni baglamaz ama katolik kilisesinin tarihi seni ve butun katolikleri baglar.neyse biz konuyu dagitmayalim esas konumuz olan bible version'a donelim.yukarda gayet acik ve net yazmistim tekrar donup donup ayni seyleri soyluyorsun.kitabi mukaddesin ingilizcede bircok tercumesi vardir. benim kutuphanemdede yirminin uzerinde kitabi mukaddes tercumesi var.bu sayi her gecen gun artmaya devam ediyor. incil gibi kuran gibi onemli metinlerin ayni dile degisik kisilerce ve degisik zamanlarda tercume edilmesi son derece normal bir olaydir.bunu sadece bible ve kuran ilede sinirlandiramayiz.bugun bhagavat gita, upanisadlar,tao te king,thomas incili, book of enoch gibi onemli metinlerinde cok sayida tercumeleri var.ayni sekilde onemli felsefe ve edebiyat eserlerininde bircok tercumesi var. bak bende kuranin 15 adet farkli ingilizce tercumesi ve 7 adet turkce tercumesi var.bu kuran tercumeleri ayni kuranin farkli kisilerce farkli zamanlarda yaptiklari tercumelerdir. kitabi mukaddese gelince durum cok farklidir.bugun ingilizcede bulunan tercumeler ayni kitabin tercumesi degildir.tercumeyi yapanlarin kelime secimi ve cumleye kazandirdiklari manayi tartismiyoruz.degisik nushalardaki farkliliklarin tercumelere nuks edsini tartisiyoruz. king james version un ve new international versionun kaynaklari ayni kitab degildir,ben bunu sana anlatmaya calisiyorum.tabiki bunlar tamamen farkli birbiriyle hic ilgisi olmayan kitablardir demek istemiyorum. ama bazen onemli bazende onemsiz SAYILAN farkliliklari olduklarini soyluyorum.once eski ahiti ele alalim. masoretik text diye meshur olmus nushanin eldeki en eski kopyalari 9. ve 11 yuzyila gitmektedir.elde bulunan 600 kopyada toplam 900000 metin farkliliklari bulunmaktadir.ancak mesele septuaginte gelince farklilik arzetmektedir.yahudiler septuaginti hatali tercume olarak algilarlar. ne zaman ki olu deniz yazilari bulundu ve elde buluan en eski ibranice eski ahit metinlerinden 1000 sene daha eskiye ait metinler ortaya cikti.yahudiler ve hiristiyanlar septuagintin masoretik textle arasindaki farkliliklarin sebebinin tercume hatasi degil, septuagintin tercumesinde kullanilan metnin masoretikten farkli oldugunu ogrendiler.simdi masoretic text var septuagint var ve olu deniz nushasi var.olu deniz nushasi bazi yerlerde septuaginte bazi yerlerde masoretic texte uymakta,bazende bu ikisinede uymamkta.buna samaritan pentatokunuda eklersen al sana dort farkli eski ahit nushasi.yen ahite gelince elde mevcut oldugu soylenen 5000 kusur yunanca nushalari arasindaki metinsel farkliliklar 200000 gibi buyuk bir rakkamdir.birinde bulunan bir cumle digerinde bulunmamaktadir.bu 5000 metin icinde birbirinin tipkisi olan iki metin yok.yukarda bahsettigim 1.yuhannna5:7 ayeti bunun en guzel ornegidir.yok ben katoligim protestan tercumeleri beni baglamaz diyorsan ayni cumlenin ESKI resmi katolik nushasiyla yani douay-rheims ile YENI resmi katolik nushasini yani new amerikan bible i karsilastir.kjv de bulnan cumle douay-rheims'de var new amerikan biblede yok.sebeb tercumede kullanilan kaynaklar farklidir.fazla soze gerek yok. ilmi tetkikler soncunda kitabi mukaddesteki trinitiye delil olabilecek tek cumlede kitabi mukaddesten boylece atiliyor. gayet acik yazdim anlamadigin bir sey varsa sor,bildirdigim linkleri oku, senin verdigin linkler benim dediklerimi curutmez ama destekler mahiyetteler. sadece katolik ansiklopedisine bagli kalma mesela oxford bible companion'u tavsiye ederim.ayni makaleler orada da cok guzel ele alinmis.eger hiristiyanligi ve kitabi mukaddesi savunmaya calisan apologetik eserlerin satir aralarindaki ifadeleri okursan, okuyabilirsen meselenin vehametini daha iyi anlarsin.bugun kitbi mukaddes degismemistir demek ILMI bakimdan tam bir SKANDALDR.lutfen basinizi gomdugunuz topraktan cikartin artik. cevabim geciktigi icin uzgnum.senin dedigin gibi bos gezenin bos kalfasi olmadigimiz icin biraz gecikti. simdilik hoscakal
Daha önce bu konularda da konuşmuktuk. Yanıtı yazmıştım ancak yeniden aynı konuyu dönüp dolaşıp gündeme getirmenin nedenini de anlıyorum. Nitekim YASA ile kurtuluş üzerinde kurulu her inanç için yazılı olanların İÇERİĞİYLE birlikte YAZIM STİLİNİNDE Kutsallığı önemlidir.
Hristiyanlara göre STİL önemsiz değildir ancak STİL Tanrı'nın değil İnsanın karakterini anlatmaktadır. Dolayısıyla Gramer ve yazım stilleri insanların karakterini anlatmaktadır.
Bence Müslümanların kabul edemeyeceği en büyük sorunlar arasında GRAMER konusu geliyor. Aslında gramer'in temelinde de VAHİY konusu var. Ancak bence İslamiyet'in gözden kaçırdığı en büyük bir konu daha var ki bu Ebuselam gibi müslümanları hep dönüp dolaşıp aynı noktaya getiriyor. O da YASA'dır.
Yasa demekle neyi kastediyorum? Yasa demekle Allah'ı izlemek için ve Cennete girmek için YAPILMASI ZORUNLU kurallardır. Yehova Şahitleri'de aynı temele dayanır. Ebuselam ingilizce bildiğine göre daha kolay anlaması için yazayım: JUSTIFICATION konusu Müslümanlara göre BY WORKS'tur. Yani AKLANMA İŞLER İLE OLUR. Yani Cennetin yolu İŞLER İLE AÇILIR. Aynı Şeyi Yehova Şahitleri'de söylemektedir!!!!!!
Namaz kıl, dua et, sevap yap, hastaları gör vs. vs. bunlar İYİ şeylerdir ve Hristiyanların da bunları yapması gerektiğini Kutsal Kitap söyler. Kutsal Kitap'a göre bizler İYİ İŞLERİMİZLE kurtulmuyoruz ancak Tanrı'ya İMAN etmek ile kurtuluyoruz. Yani yine Ebuselam dilinde JUSTIFICATION BY FAITH diyoruz.
Bütün bunları neden yazdım? Şu sebepten...bir kişi işlerle kurtulduğu için yasa kendisini yapmadıkları konusunda suçlar, günahlı duruma sokar. Örneğin eğer biri Namaz kılmıyor, sevap yapmıyorsa, Kuran'ın kendisi o kişiyi suçlu duruma sokar ve günahkar olduğunu söyler. Ancak kişiyi SUÇLU durumdan çıkaracak hiçbir şey yoktur. Ne denir? Allah'a dua et ve gerisini bırak. Doğru ama zaten Allah Kuran'da SUÇLU çıkarıyor. Merhametini Kuran'daki yasalar ile göstermiş durumdadır? Nerede merhamet arıyorsun ki? Allah sana merhamet mi borçludur? Aradıkları merhamet tamamen YASA'lar üzerine kuruludur. YASA'da MERHAMET YOKTUR ADALET VARDIR!
Kutsal Yasa yani On Emir vs diğer yasalar ile Kuran'daki yasalar temelde aynıdır. Ancak Yahudilerdeki yasanın veriliş amacı İnsanın KENDİ KENDİNİ KURTARAMAYIP Tanrı'nın onları gelecekte kurtaracak birisine olan İMANLARIYDI. Yani yasa altında bile olmalarına rağmen yasa onları günahlılığından dolayı kurtuluşu Tanrı'da buldular. Müslümanlar'da dua ile kurtuluşu Tanrı'da arıyorlar ancak aradaki İNCE fark kurtuluşu belirtiyor:
Yahudi yasaları altındakiler GELECEKTE ONLARI Kurtaracak olan bir Mesih'e iman ile kurtuldular oysa Müslümanlar ADALET altında yaşamalarına ve davranmalarına RAĞMEN Allah'ın Kuran'da hiçbir yerde bulamadıkları MERHAMETİNE sığınıyorlar. Bir taraftan asıp keserek Ahlaki MORAL açısından ÜSTÜNLÜKLERİNİ gösteriyor öte yandan dönüp dolaşıp yine Allah'ın merhametine sığınıyorlar!
Behey adam, sonuçta Allah'ın merhametine sığınıyorsan NEDEN hala yasaların seni kurtaracağına inanıyorsun?
Kutsal Kitap çevirilerini de aynı ruhla yani YASA Ruhuyla inceledikleri için DAİMA İçinde yazıların KAYNAĞINI değil YAZILARIN KENDİSİNDEKİ hatalarla ilgileniyorlar. Yazıların kimden geldiğiyle değil yazıları kimin yazdığıyla ilgileniyorlar. Yazıların içeriğiyle değil yazıların biçimiyle ilgileniyorlar. İlgilendikleri nokta yanlış değil ancak EN ÖNEMLİ ve son nokta TANRI'dan ESİNLENDİĞİNE İNANDIĞIMIZDIR. Yazarı Tanrı'dır ve istediği insanı kullanarak, istediği dilde, istediği gramer'de yazdırabilecek olan O'dur.
İnsanların hataları TANRI'NIN VERMEK İSTEDİĞİ MESAJI DEĞİŞTİRMEDİĞİ SÜRECE KUTSAL KİTAP DEĞİŞMEMİŞTİR. Bu çevirilerin mükemmel olduğu anlamına gelmez. İnandığımız şey İLK ORİJİNAL METİNLERİN Tanrı'nın Sözü olduğudur. İnsan mükemmel değildir zaten bunun için MESİH'e İMAN İle kurtuluyoruz. Kim çıkıpta KENDİ çevirisinin Mükemmel olduğunu iddia ederse o kişi zaten temelden sapmış demektir.
Kutsal Kitap sadece Müslümanları değil ancak aynı zamanda YASA İLE KURTULMAYA çalışan herkes şunu diyor:
2. Korintliler 3:6
O bizi yazılı yasaya değil, Ruh'a dayalı yeni bir antlaşmanın hizmetkârları olmaya yeterli kıldı. Yazılı yasa öldürür, Ruh ise yaşatır.
sayin webservant benim dediklerimle sizin yazinizin ne ilgisi var? anlasilan sizde incil.com'daki insanlarin balikcisi gibi kacamak cevaplarla isi kapatmak istiyorsyunuz! ben yasadan bahsetmedim kitabi mukaddesin versionlarindan bahsettim. ANLASILAN NE SEN NEDE INSANLARIN BALIKCISI BU konudan pek hoslanmadiniz.ama yinede konuyu evirip cevirip hiristiyanligi propoganda etmek icin ganiet biliyorsunuz.WEBSERVANT G yazilarim yukarda cevap olabilecek bir fikriniz ve bilginiz varsa buyrun yazin.sizin isamesih.org ve incil.com panolarinda da meselelere ve sorulara ne tip cevaplar verdiginizi biliyoruz. isamesih.org panosundaki yazilari nereye kaldiriyorsunuz?niye?eski pano nerede? ne oluyorsunuz?lutfen abk subuk yazilarla ilgisi olmayan yazilari cevaplamaya calismayin.hem komik hemde acinacak oluyorsunuz. ilk firsatta yaziniza daha genis bir cevap verecegim.belki burada belki yei baslik acarak.simdilik hoscakalin
sayin webservant daha once bu konularda konusmustuk demissiniz. daha once konusulan konular tekrar konusulmaz diye bir kural var mi? siz daha once konustgunuz konulari bir daha hic konusmayan birisi misiniz? incil.com'daki version yazima insanlarin balikcisi ve sen antuanin verdikleri cevaplar duruyor.antuaninki sadece kitabi mukaddesin cevirilerinin kisa bir listesi.insanlarn balikcisi sizin cevabiniza benzer bir cevap vermisti.ayni kisi daha sonra son yazilarindan birinde incilde tek bir celiski gosterin hiristiyanligi birakicagim demisti.isamesih.org'daki version yazilarima ise antuan katolik ansiklopedisinden birkac yaziyla birlikte ateist ve protestan sitelerindende yazilar getirmisti. yukardaki yazilarinizdan anladigim kadariyla kitabi mukaddesin kismende olsa cesitli sekillerde bozuldugunu kabul etmis gozukuyorsunuz.yasa veya aklanma konusunu basliktaki yaziyla ilgisi olmadigi icin burada tartismak istemiyorum.konuyu dagitmayi hic sevmem.eger isterseniz ayni yazinizi veya daha genis bir yaziyi iddalarinizi destekleyen kitabi mukaddes pasajlaryla birlikte yeni bir baslikta yaziniz.benim teknolojim yeterli olmadigi icin sizin yazinizi yeni br basliga tasiyamiyorum.ayrica bu kadar zamadir benimle ve diger musluman arkadaslarla tartistiginiz halde,islamla ugrasiginiz halde islami bilgilerinizdeki muthis hatalar ve eksikler beni sahsen derin dusunce ve suphelere sevkediyor.siz uzaydan mi geldiniz sayin webservant demek geliyor icimden ama demiyorum.merak ettigim bu kadar zamandir islamla ugrastiginiz halde,islamla ilgili bukadar cok hatalarnizin ve yanlis anlamalrinizin olmasiin sebebi nedir? herhalde geri zekali degilsinizdir? bana sorsaniz ileri sayilmazsanizda geri zekali hic degilsiniz.bu tip hatalari sadece sen yani gokhan mi yapiyor hayir incil.com v isamesih.org daki butun kadro ayni hatalari butun uyarilara ragmen buyuk bir inatla surduruyor.islam dini HAK DINDIR hak dine karsi zaten yalandan baska nasil bir metod kullanabilirsiniz ki? gelelim kuranda gormek istemedigniz ALLAH'in merhametine esma-ul husna listesi ki kurandan derlenmistir buradan konuyla ilgili hatirladigim birkac isim sayayim.GAFFAR,GAFUR,SEKUR ,HAFIZ,KERIM,VEDUD,VELI,MACID,TEVVAB, AFUVV,RAUF,HALIM ve en onemlileri RAHMAN VE RAHIM.hani senin kullandigin merhamet kelimesiye ayni kokten olanlar.islami literaturu okursaniz ALLAH'in merhametiyle ilgili daha pek cok mesele gorursunuz.ALLAH'IN adil olmasi affedici olmasina mani degildir.kafirleri adaletiyle cehenneme muminleride rahmetiyle ve afetmesiyle cennete koyacak olan odur. mesele amelle cennete girmekse ne hz isa ne hz muhammed nede baska bir peygamber ameliyle cennete giremez. cennet ALLAH'in muminlere LUTFUDUR. kisaca yasayada degineyim yasa sizin inandiginiz gibi LANET degildir.yasa ALLAH'in kullarina dunya ve ahiret sadetine ulasabilmeleri icin gostermis oldugu bir yoldur.oldurmeyeceksin emri lanetse,calmayacaksin emri lanetse, zina etmeyeceksin emri lanetse yasayi kabul etmeyen melunlara lanet olsun. protestanlar gibi dusunmeyenler sadece yehova sahitleri mi? mesela arkadasiniz sen an2an in bagli bulundugu katolik kilisesi bu konuda ne der hic dusundunuz mi acaba? bir soruyla bitireyim,ama her zaman yaptiginiz gibi soruma soruyla karsilik vermeyin.kimi nushalarda bulunan ama eski nushalarda bulunmayan trinity'nin kitabi mukaddesteki tek referansi olan 1.yuhanna-5:7 pasaji kim tarafindan eklenmisti? hah az daha unutuyordum yukarda yahudilerden bahsettiniz.acaba yahudiler sizinle ayni fikirdeler mi? bilindigi gibi yahudilik ve hiristiyanlik iki farkli din.siz tahrife inanmadiginiz icin bu farklilik sizi cok fena baglar.bak bakalilim yahudiler bu ise ne der. http://www.drazin.comhttp://www.yadlachim.orghttp://www.jibp.israel.nethttp://www.outreachjudaism.orghttp://www.tforce.orghttp://www.jewsforjudaism.org bu kadar yeter bunlarin linklerindende bir suru adrese ulasabilirsin.simdilik hoscakal
sayin webservant g aklima bir site daha geldi. http://www.geocities.com/atimissionary buradaki linkleri ihmal etmeyin. yahoo yukarda yasa lafi acilmisken aklima bir mesele geldi,bunuda isamesih.org'da bikac defa sormustum ama gormezden gelip cevap vermemistin. unitarian oldugu icin servetusu diri diri yakan john calvin'in akibeti nedir? kisaca demistim ki:ayni hz musa ve hz ibrahim gibi unitarian/mnoteist olan servetusu diri diri yaktiran protestanligin ele baslarindan john calvin niye servetusa kitabi mukaddeste ongorulen cezalardan birini degilde,seytan,kafir ve deccal dedikleri katolik kilisesini yontemleriyle oldurdu?burada gucunu justification by faith den mi aldi. kitabi mukaddeste sapkinlarin cezasi diri diri yakilmak midir? calvin matta-7:21 pasajini bilmiyor miydi? ayni sekilde sende matta-5:17-20 yi bilmiyorsun.simdilik hoscakal
sayin webservant benim dediklerimle sizin yazinizin ne ilgisi var? anlasilan sizde incil.com'daki insanlarin balikcisi gibi kacamak cevaplarla isi kapatmak istiyorsyunuz! ben yasadan bahsetmedim kitabi mukaddesin versionlarindan bahsettim. ANLASILAN NE SEN NEDE INSANLARIN BALIKCISI BU konudan pek hoslanmadiniz.ama yinede konuyu evirip cevirip hiristiyanligi propoganda etmek icin ganiet biliyorsunuz.
lutfen abk subuk yazilarla ilgisi olmayan yazilari cevaplamaya calismayin.hem komik hemde acinacak oluyorsunuz. ilk firsatta yaziniza daha genis bir cevap verecegim.belki burada belki yei baslik acarak.simdilik hoscakalin
Sevgili Ebuselam
yazdılarımı anlamadıysan hayatında ilk kez okur gibi Kutsal Kitap'ı baştan okumalısın! Kurtuluşumuzun temelini anlattım. Konumuzla neden ilgili olduğunuda yazdım ancak hala anlamamışsan;
1. ya benim yazdığım dil sana çok yüksek ve basitleştirmeliyim 2. veya sen dili anladın ama öyle olduğunu söylemiyorsun. Başka bir şey göremiyorum. Eğer söylediklerimi anlamadıysan SAKIN AMA SAKIN Kutsal Kitap'ı okuduğunu ve anladığını KİMSEYE SÖYLEME sonra söylediğin kişiler arkandan konuşurlar veya gülerler!
Bu arada geçen yıl Robert Morey isimli kişiyi suçlamışsın. Elime bilgileri geçti. Bu adamın Katolik olduğunu zanneden biriyle de sohbet ettim. Nedense İslamiyete karşı yazan herkes anında kötülüniyor veya hakkında dedikodular çıkarılıyor. Ne de olsa İslamiyetin Tek güçlü silahı dedikodudur. Normal olsa gerek...
cennet ALLAH'in muminlere LUTFUDUR diyorsun ancak yasalara o zaman neden uyuyorsun ki?
Allah sana lütfunu vermek zorunda mı? Lütuf karşılıksız verilir. Herhangi bir koşula uymayanlar ve haketmeyenlere verilir. Eğer sen Müslüman olarak Allah'ın Lütfunu hakediyorsan o lütuf olmaz değil mi Ebuselam?
Eğer Allah Lütfuyla kurtarıyorsa Müslüman olmaya ne gerek var? Lütuf zaten HERHANGİ BİR KOŞULA BAĞIMSIZDIR. Bunun için LÜTUF denir. Yok eğer mutlaka Müslüman olmadan Cennete giremeyeceksem o zaman artık Lütuf'tan bahsedilmez. Çok büyük bir çelişki içinde olduğunu söylemem gereklidir sevgili Ebuselam.
Allah'ın merhametli olmasın Kuran'da yazması demek size merhamet etmek zorunda olduğunu göstermez değil mi? Elime bir kitap alıp,Allah'ın özelliklerini 100 bin kez yazsam da ALLAH İSTEMEDİKÇE Merhamet bana gelmez. Dolayısıyla Merhamet yine hakedilmemiştir. HAKKA AİTTİR. Demek yine Müslümanların kurtuluşu KESİN DEĞİLDİR. O zaman neden müslümanlığı insanlara KURTULUŞ YOLU Olarak davet ediyorsunuz?
Kendi kurtuluşunuzdan bile emin değilken başkalarına KURTULUŞ YOLU BUDUR demek ne kadar doğrudur? Vicdanınız buna nasıl izin veriyor?
sayi webservant goruyorum konuyu iyice dagitmaya calisiyorsunuz.son mesajiniza ilk firsatta cevap yazacagim.simdi yukardaki ilk yazinizda kullandiginiz YAZI STILI VE GRAMER meseleleriyle 1.yuhanna 5:7 deki GOKTE SEHADET EDENLER UCTUR:BABAM, OGUL VE KUTSAL RUH fazlaligi nasil bir yazi stilidir? bu olsa olsa tanrinin kendilerin lutufta bulundugu hiristiyan stili olabilir. herhalde bu cumleyi incile muslumanlar yada yahudiler ekledi demiyeceksiniz. mesele gayet acik degil mi? daha neyin pesindesiniz sayin webservant?burada kitabi mukaddesin versionlariyla ilgili yazilara konuyla ilgisi olmayan cevaplar veriyorsunuz.kendi sitenizdede ilgisi olmadigihalde yazilara kitabi mukaddesin degismedigini soyleyen yazilarla cavap veriyorsunuz.bu ne perhiz ne lahana tursusu?robert morey meselesine gelince: bu kisi hakkinda hiristiyalarin tenkitlerini ve itirazlarini bilmekle beraber sahsen bu tip adi yalancilar hakkinda fikir sahibi olmam icin hirstiyanlarin veya muslumanlarin tekidlerine ihtiyac duymayacak kadarda bu meseleler hakkinda bilgi sahibiyim.ben sizin adresinize robert moreyin eski arkadaslarinin robert morey hakkindaki yazilarini postalamistim.bunlar robert moreyin kisiligi hakkinda yeterlidir zannederesem.sizin robert morey lehine karar vermenize sebep olan malumatin kaynagi nedir?robert moreyin kendisi mi?dostu karga olanin burnu pislikten kurtulmaz sayin webservant.siz islama saldirmak icin bu tiplerin eserlerinden faydalandikca sizinde burnunuz pislikten kurtulamayacak.devam edin sayin webservant, devam edin! sizi herkes tanisin.islamiyetle ilgili yazi v iddlari islam uzmani oryantalistler ve islam aleyhinde kitablar yazan papazlar tarafindan bile elestirilen birini bu kadar begenmeniz gercekten hayrete sayandir.bir islam ulkesinin vatandasiniz, islamla ilgili ciddi kaynaklara ulasma imkanlainiz diger insanlardan fazla olmasi itibariyle sizi mazur sayamayiz .kastiniz var webservant zaten sizden daha farkli birsey bekleyemiyecek kadar sizi taniyorum.siz iyisi mi kendi sitenizde kendiniz sorup kendiniz cevaplayin, kendiniz begenin,kendiniz destekleyin, isinize gelmeyen yazilari silin,sonrada siz siliyorsunuz deyin. isinize gelmiyen kisileri sansurleyin, sansurle tehdit edin.sayin webservat size hak vermiyor degilim bu tip seylere cidden ihtiyaciniz var. simdilik hoscakalin( konuyu dagitmadan)
sayi webservant goruyorum konuyu iyice dagitmaya calisiyorsunuz.son mesajiniza ilk firsatta cevap yazacagim.simdi yukardaki ilk yazinizda kullandiginiz YAZI STILI VE GRAMER meseleleriyle 1.yuhanna 5:7 deki GOKTE SEHADET EDENLER UCTUR:BABAM, OGUL VE KUTSAL RUH fazlaligi nasil bir yazi stilidir?
Sevgili Ebuselam
Yukarıdaki ayetler hakkında Kutsal Kitap'ta açıklama bulunur. Örneğin o ayetin orjinal metinlerdeki durumuna ilişkin açıklama notu düşülmüştür. Dolayısıyla insanlara açık ve herkesin bilmesi mümkündür. Kimse kimseyi kandırmıyor. Herşey açıkça yazılmıştır.
İlk yazdığım metin konuyla tamamen ilişkiliydi ancak nedense dönüp dolaşıp ilişkisiz hale getirmeye çalışıyorsun.
bu olsa olsa tanrinin kendilerin lutufta bulundugu hiristiyan stili olabilir. herhalde bu cumleyi incile muslumanlar yada yahudiler ekledi demiyeceksiniz. mesele gayet acik degil mi? daha neyin pesindesiniz sayin webservant?burada kitabi mukaddesin versionlariyla ilgili yazilara konuyla ilgisi olmayan cevaplar veriyorsunuz.kendi sitenizdede ilgisi olmadigihalde yazilara kitabi mukaddesin degismedigini soyleyen yazilarla cavap veriyorsunuz.bu ne perhiz ne lahana tursusu?
Sana yazdığım ilk yazının hem çevirilerle hem de Kurtuluşla ilgisi vardır. Henüz hala anlamadığın için böyle yazıyorsun. Lütfu yasalar içinde arayanlar için tabii ki lahana turşusu gibi tat verir. Çünkü hiçbir zaman Tanrı'nın lütfunu tatmamıştır ne yazık ki.
robert morey meselesine gelince: bu kisi hakkinda hiristiyalarin tenkitlerini ve itirazlarini bilmekle beraber sahsen bu tip adi yalancilar hakkinda fikir sahibi olmam icin hirstiyanlarin veya muslumanlarin tekidlerine ihtiyac duymayacak kadarda bu meseleler hakkinda bilgi sahibiyim.ben sizin adresinize robert moreyin eski arkadaslarinin robert morey hakkindaki yazilarini postalamistim.bunlar robert moreyin kisiligi hakkinda yeterlidir zannederesem.sizin robert morey lehine karar vermenize sebep olan malumatin kaynagi nedir?robert moreyin kendisi mi?dostu karga olanin burnu pislikten kurtulmaz sayin webservant.
Sevgili Ebuselam
Bana gönderdiğin şu ana tek TEK posta aldım. Bunun dışında hiçbir şey elime geçmedi. Robert Morey hakkında hiçbir bilgi senden elime geçmedi. Yalnız kendisinin yazılarına göz attım. Bazı konularda sert olduğunu gördüm. Ancak eserlerini okumadan bir yorum yapamam. O adamın avukatı değilim ve onu savunmaya çalışmıyorum ancak arkadaşım kendisinin bir konferansına katılmış ve bana hizmetini açıklayan bilgileri verdi. Şu an henüz inceliyorum. Söylediklerini dikkate alacağım ancak bana mümkünse Robert Morey hakkında arkadaşlarının neler söylediğini gönderebilirsen sevinirim.
siz islama saldirmak icin bu tiplerin eserlerinden faydalandikca sizinde burnunuz pislikten kurtulamayacak.devam edin sayin webservant, devam edin! sizi herkes tanisin.islamiyetle ilgili yazi v iddlari islam uzmani oryantalistler ve islam aleyhinde kitablar yazan papazlar tarafindan bile elestirilen birini bu kadar begenmeniz gercekten hayrete sayandir.bir islam ulkesinin vatandasiniz, islamla ilgili ciddi kaynaklara ulasma imkanlainiz diger insanlardan fazla olmasi itibariyle sizi mazur sayamayiz .kastiniz var webservant zaten sizden daha farkli birsey bekleyemiyecek kadar sizi taniyorum.siz iyisi mi kendi sitenizde kendiniz sorup kendiniz cevaplayin, kendiniz begenin,kendiniz destekleyin, isinize gelmeyen yazilari silin,sonrada siz siliyorsunuz deyin. isinize gelmiyen kisileri sansurleyin, sansurle tehdit edin.sayin webservat size hak vermiyor degilim bu tip seylere cidden ihtiyaciniz var. simdilik hoscakalin( konuyu dagitmadan)
Panomuzun sorunun anlatsamda inanmayacağın için hiç anlatmamayı tercih ediyorum. Php ve MySQL'den anlıyorsan sana sorunu açıklayayım ve o zaman neden eski panonun henüz görünmediğini anlarsın. Ama yok bana inanmak yerine 'kafirlere güvenilmez' sözünü (belki de ayeti bilemiyorum) izlemeni tavsiye ederim.
Tekrar söylüyorum, kimsenin yazısını küfür, hakaret, vs. içermeden silmem ve kimseyi boşuna Mesaj Panosundan sansürlemem. Senantuan'a kadın teklif eden ben değildim herhalde sevgili Ahlaki yüksek kardeşim Ebuselam. Şaka'nın da ortamı vardır tabii ki bunu anlayabilirim ancak ortama göre uygun olmalıdır. Panomuz ahlakı olarak o kadar yüksek şakaları kaldıracak düzeyde değil!
sayin webservant g bana kitabi mukaddesi bastan okumami tavsiye etmissin.kabul etmek gerekirki kitabi mukaddes dunya uzerinde bulunan onemli metinlerden biridir.ancak bunu anlamak ve yorumlamak siz protestanlarin tekelinde olan birsey degildir.acaba sizin eski ahit yorumlariniz yahudilerin eski ahiti anlayislarina ne kadar uyuyor?sizin eski ahitte hzisayla ilgili gordugunuz pasajlarin yorumlarina yahudiler size ne kadar katiliyorlar?bence arkanizdan gulmekten katiliyorlardir!!! kurtulustan emin olmak meselesine gelince.allah indinde din islamdir. diger butun din ve ideolojiler delalettir ve neticeleri ebedi husrandir,azabdir,cehennemdir.musluman kurtulusundan emin degildir. musluman korku ile umut arasindadir.ama kurtulus ancak islam iledir.yukarda yazdiklarimda celiski yok.sen celiski var zannediyorsan bu senin sasi oldugunu gosterir.bak sana kitabi mukaddesten bazi pasajlar bildireyim oku ve anlamaya calis.matta 5:17-20 matta 7:21-27 yukardaki pasajlari bununla birlikte degerlendir tekvin 17:9-14 bu pasajin 13 uncu bolumunde ebedi kelimesi gecmektedir,ingilizcede everlarting.everlasting veya ebediyet tamamlandi mi webservantcigim? mattada nokta ve harften bahsederken,masallah siz butun eski ahiti ilga ettiniz.siz bu halinizle lutuf mutuf hayal etmeyin. yakub 2:21-26 simdi soyle veservant celiski bende mi yoksa siz hiristiyanlarda mi?
sayin webservant 1 yuhanna 5:7 pasajiyla ilgili bazi cevirilerdeki dipnotlar,neyi aciklayabilirler?sadece kitabi mukaddesin degistirilip tahrif oldugunu aciklarlar.kaldi ki kitabi mukaddesin bozukluklari sadece b pasajda degildir. mesela matta 24:36 buna baska bir ornektir.kitabi mukaddesin orijinal yunanca ve ibranice metinlerinde bulunan ve tercumelerede yansiyan farkliliklarini dipnotlarla aciklamak veya aciklamaya calismak durumu lehinize degistirmez. bu ancak eldeki metinlerin birbirini tutmadigini gosterir.bu oyle itiraf etmekle kapanacak bir mesele degildir.evet dogrudur konuyu ilk bastaki cevabinizdan itibaren degistirmeye calisiyorsunuz. basliktaki konuyla ilgili ilave edebileceginiz ciddi bir bilgi varsa buyrun yazin diye,sizi uyarmistim. siz ise yasadan girdiniz lutuftan ciktiniz yetmedi robert morey,daha yetmedi allahin merhameti vs vs.bakalim ilerki mesajlarinizda ne konulara atlayacaksiniz.robert morey katolik degildir hatta kendisinin katoliklikle ilgili 42 sayfalik bir kitabcigi vardir.kendisinin iternet sitesi her nedense calismiyor.gecenlerde sabyr ve bedewiyle tartismasindan sonra cok buyuk bir araba kazasi gecirmisti. bana arabanin halini gosteren bir fotograf yollamis ve maddi yardim talebinde bulunmustu.size yanilmiyorsam en az uc defa postalamada bulunmusum.birinde maurice bucailenin kitabini yollamistim. ikincide dorder saatlik iki video kaseti(hamza abdul-malik'in 3 ve deedatin 1 tartismasini iceren)ve bazi dergi ve brosurler yollamistim. yolladiktan 1 gun sonra sizi e-mail yoluyla haberdar edince bana adresinizin degistigini bildirmis ve sonraki postalamalarimda kullanacagim adresi vermistiniz.paket bana geri gelmedi.bu paketin adrese ulastigini gosterir.demek birileri pakete el koydu.kimliksiz postahaneden nasil aldilar bilemem.posta islerinin coklugundan dolayi postacilarla icli disli olmuslarsa,kimlik gostermeden almis olabilirler.tahmnde bulunmak gercekten cok zor.3. postalamam ise moreyin eski calisma arkadaslarinin mreyin sahtekarliklariyla ilgili belge niteligindeki yazilarin fotokopileriydi.islami bilmeyen kisilern moreyin islamla ilgili calismalarini takdir etmesi ne ifade eder ki? PANONUZUN GERCEK SORNUNA GELINCE:panonuzun sorunu ne php nede mysql dediginiz seylerdir. panonuzun gecek sornu kendinizsiniz sayin vebservat.mesajlarda kufr ve hakaret olursa sildiginizi idda ediyorsunuz bana KOPEKSOYU diyenin veya YILANSOYU diyenin ne mesajlari silindi nede sansurlendiler.incil.com'dan sizi sorumlu tutamam,ama im.org sitesinin sorumlusu olarak vazifenizi hakkiyla yerine gtirdiginizi soyleyebilirim. mesajlari kaybolmasi yeni birsey degildi.sizi kendi panonuzda defalarca ve defalarca uyardim ama hic birsey degismedi.ne sebebden bilmiyorum pano birden sonuklesti kopya paste yapan an2an artik gorunmez oldu.hergun yazacak bir konusu olan haci yok oldu. isc,balikci, neyzenkemal,nurtac nicklerini kullanan kisi butun nickleriyle ayri ayri siteyi artik terkadecegini yazip yok oldu.hatta musluman numarasi yapan nurtac nickiylede muslumanlara artik burda yazmayalim tavsiyesinde bulunarak. bende sansurlenmistim.bulent sahin bir defa gecici olarak sansurlenmisti ve sansurlenmekle tehdit ediliyordu yazilari siliniyordu simdi bunlara ve daha nicelerine sahit olan ebuselam gelsinde webservana inansin.siz bunu mu istiyorsunuz?zeydin ve studentin mesajlarinin silinmesi panonun saglikli gulerine olan olaylardandi. o zamanlar eski panyada yeni panoyada gidebiliyorduk.neyse webshervat aciklama yapmaniz gerekmiyor olan bitenlerin farkindayiz.an2an ile olan meselede ise beni uyarma ve hakkimdaki ithamlarniza cevap verme imkani bile vermediniz.benle ilgili yargilarinizi kapsayan yazilari cevaplanamayacak sekilde kilitlediniz.yani isinize geldigi gibi hukmettiniz sayin webservant.isi KADIN TEKLIFIne cekmeye calistiniz.birine evlenmesi icin birini tavsiye etmek sizin kitabinizda KADIN TEKLIFI olarak alglaniyorsa ebuselam ne yapsin?yazi ciddi degildi sakaydi,bunun boyle oldugu her yonuyle belli oldugu halde arayipta bulamadiginiz bir ganimet bildiniz. ayrica siz ki tavukcunun alternatifteki cocuk resimli iletisini kendi sitenizden silip meselenin alternatifte halledilmesini soylediniz.simdi an2an ile aramdaki meseleyi niye buraya tasiyorsunuz? kendi panonuzda tartismak istemiyorsanizsada,email adresimi biliyorsunuz.mesele konuyu dagitmak degil mi?dagitin bakalim, dagitin ki acziyetiniz ortaya ciksin. unutmayin webservant baslikta tartismaya acilan konu bible versions dur ve konuyla ilgili soru ve iddalarim henuz cevabsiz bekliyorlar! simdilik hoscakalin