bu formadaki tüm müminleri ümmetin kurtuluşu ve raşidi hilafet devletinin kurulması için hizb_ut tahrir hareketine çagırıyorum.
hizb-ut tahrir dünyanın here yerinde bu misyonu yüklenen ve raşidi hilafet devletini tekrar kurup
emperyelisleri tüm halkı müslüman olan ülkelerden çıkarnmak için fikri mücadele veren bir partidir
tüm iman edenlerin bunun için çalışması farzdır.
Sevgili Omer
Araniza ateistleri de kabul ediyor musunu?
Ben de uye olabilir miyim.. Yoksa bir yerde hayir olmaz demesini biliyor musunuz.. Benden soylemesi, kelle hesabi cok onemli..
sizi tanımıyorum bir araştırayım eger bu davayı taşımaya layık biriyseniz ve gerçekten allahı razı etmek için islam davasını taşımay istiyorsanız neden olmasın siz verdigim siteye bir gözatın
sonra görüşürüz.
sizin hakkınızda ufak bir araştırma yaptım malesef ateis oldugunuza kanaat getirdim. Onun için ilk önce kelimei şahadet getirmeniz gerekiyor.Daha sonra sizle tekrar görüşürüz aslında kelle sayısıda o kadar önemli degil benim amacım sizin ahiretinizi kurtarmak gerisi sizer kalmış ben davet ettim, aslında nette davet olmaz ama benim amacım duyuru yapmak, arayışta olan insanlar vardır diye gerisi size kalmış.
Sevgili Omer;
Size belki garip gelecek.. hatta beni bilenlere de surpriz olacak ama, ben, bir Turk ateisti olmama ragmen, teklifinize ilimli bakiyorum..
Neden mi?
Cok basit bir nedenden.. Islam dunyasinin butun Islamsal sorunlarla ilgilenen bir liderden yoksun olmasindan.. Islam konusunda bilgili, gorgulu, otoriter bir skolarin olmamasindan.......
Pakistan ilginc bir ulke.. Nobel fizik odulunu kazanan fizikcisi var.. Abdul Salam (muthis bir adamdir).. Atom bombasi var.. ve kendine gore bir bilgi birikimi var.
Musluman toplumun lideri durumunu kazanabilir ve Halifeligi tekrar canlandirabilir.
Islam'in merkezi bir goruse gereksinimi var. Suudi Arabistan, Amerika'nin usagi.. Menfaat ustune kurulmus bir sistem. Iran ve Afganistan asiri totaliter.. Pakistan biraz daha ilimli..
Islam'in merkezi bir sese gereksinimi var.. Burasi kesin.. Ama bu Hilafet mi? Hilafet ise, nasil bir statusu olmali? Butun sorun bu?
Bence bu Hilafet olmali ve Papalik gibi bir statu almali.. Bu Islam icin cok onemli..
Politik bir statu olmali bu.. Askeri degil.
Bence hic bir mahzuru yok ve eger gercekten Islam'in gercek yuzunu dunyaya gosterecekse, Islam acisindan son derece yararli bir kurum olabilir. Islam'in merkezi bir otoriteye gereksinimi var. Bunda hic kusku yok. Islam boyle bir mekanizma ile cok daha yumusayabilir. Dus kirikliklari azalabilir ve terorizm zamanla yok olabilir. Islam'in kendini belirtmesi icin bir desarj sistemi olusturulabilir..
Halifelik Islam icin gereklidir.. Hem de cok gereklidir..
Papaligin, bir milyarin ustunde insan icin gerekli oldugu gibi..
Selam
Haci..
Not: Ateist ve ayni zamanda gercekci oldugumu unutmayin..
ilginç bir insansınız
üstelikte akıllı birine benziyorsunuz yagcılıkdan degil gerçek kanaatlerim.ama aklınızı kötü kullanıyorsunuz sizin anlattıgınız fikirler ustaca yapılmış bir karşı atak ılımlı yaklaşarak ve bir kısım gerçekleri de söyleyerek olayı yönünden saptırıyorsunuz
islam papalık gibi bir hilafeti onaylamaz çünkü müslümanların sorunlarına ancak tüm gücü elinde bulunduran bir hilafet çözüm üretebilir ayrıca hilafet
4 halife döneminde uygulandıgı gibi uygulanmalıdır yoksa buna hilafet denmez.
espiri yeteneginiz gelişmiş olmalı ateis müslüman nasıl oluyor benim islam fikirlerim bunu tanımlıyamadı inşallah benle dalga geçmeye çalışmıyorsunuzdur.
ateis müslüman gerçekten ilginç.
müslüman allaha teslim olandır,inkareden degil
siz ben sarışın olan bir zenciyim demeye getiriyorsunuz
bu imkansız sayın hacı
Sevgili Hic
Ben sadece burokratik bir sistem istiyorum..
Papalik gibi..
Hepsi o kadar.
Islam'i yumusatmak.. Ve O'na ve insanliga yararli olmak..
Islam'in omrunu uzatmak..
O'nu cagdaslastirmak..
Sen kendine bak!...ISLAM sahibinin kontrolunde!...Ve Korumasinda!...Sana dusen senden sorulan sorululugun!... ISLAM'i kurtamak san kaldiysa VAY bizim halimize!... Sen bilmezsin belkim...Sana suleyeyimde ogren!...Hani Amerkada mensur bir MILLEr var!..Boyuk Papaz!...Onun cikartigi hiristiyan mecmualari var!...Onlarda yaziyi kednim okudum.ISLAM dunyada % 125 hizla gelisen dinler basinda geliyo diyo!... Hiristiyanlik IFLASTA!...Butun kiliselerin basi dertte...Elemanlar eskisi gibi gitmiyorlar kiliselere!...Kiliselerde BINGO ile ayakya duramiyo!...
Bir kilise papazlarinin yaptiklarinin (25-30 sene once) Ehlaksizliklardan mahkemelere para yetistirmiyolar!... ISLAM alemi ise gordugun gibi!..Sana ve yardimina ihtiyaci YOK!...
daha fazla bilgi vermelisin
sloganik yaklaşımlarla bu konu anlatılmaz
internettede bu işler yapılmaz
islama davet ciddi bir iştir
ve insanlarla yüzyüze görüşmen gerekir
yoksa hacı gibileride aranıza katılır
ne komik olur ama ateis bir hilafetci
ama sana katılıyorum
senin düşüncelerine katılmamam mümkün degil
ama dedigim gibi daha fazla bilgi vermelisin
verdigin adrese bir göz atacagım
tekrar görüşme ümidi ile
hizb-ut tahrir mutlaka bu ümmetin kurtuluşu olmaktadır
çünkü bu kitle tamamen peygamberi metodu takip ediyor
son günlerde özellikle türkiyede bu kitleye yönelik olan operasyonlar
bu kokuşmuş düzenin ve onun uşak yöneticilerininde
bu kitleden çekindiginin ve
zorbalıga dayanan düzenlerini koruma telaşına düştügünün delilleridir
ama her noktada tıkanma yaşayan ve bitme noktasına gelen bu sistem
mutlaka HİZB-UT TAHRİR tarafından sona erdirilecektir
ülke çapında yapılan yogun bir şekilde devam eden
tutuklama ve sindirme çabalarına ragmen
hizb-ut tahrir çalışmalarına daha da fazla tempo vererek devam etmekte
ve halkıyla kaynaşmaktadır
dünya müslümanları ancak bu gayretler sonucunda oluşacak bir islam devletiyle huzura kavuşacak
ve islami hayat topluma tekrar hakim olacaktır.
Hacı yukarıda yazdıklarını okudum. Şunu açıkça ifade etmeni beklerdim. Hilafeti isterim. Ancak bir şartla; "İlk halifenin haci olması şartıyla" demeliydin.
Kendini Kurtaramayan insanlarların. Ümmeti kurtarmaktan bahsetmeleri gülünç........
Bir insanı öldürmek, kainatı öldürmektir.
Ümmet masum insanların öldürülmesi yoluyla kurtulabilirmi?
Ümmetinde insanlığında kurtuluşu insanların islamı Allah'ın arzu ettiği gibi yaşamaları ile mümkündür.
Bu da müslümanların samimi bir şekilde islamın istediği gibi yaşayıp müslüman gibi davranması ile, bilimde, teknolojide, ahlakta, adalette bütün insanlığa örnek teşkil edecek davranışları ortaya koymaları ile mümkündür.
Yoksa kendi islamın gereklerini yerine getirmeden başkalarından getirmesini beklemek, kendi uymadığı halde insanlardan islamın hükümlerine uymasını beklemek olurki bunun hesabı ancak Allah'a verilecektir.
İnsan önce kendi yaşamalı sonra başkalarından uygun davranış beklemeli. Önce Allah'ın istediği gibi bir insan olmalı, sonra başkalarından insanlık beklemelidir.
Kısacası insan önce islamı haketmeli, sonra müslümanım demeli işte o zaman ümmet kendiliğinden kurtulacaktır. Kimsenin ümmeti kurtarmasına gerek kalmayacaktır.
günümüzde müslümanların geri kalmasının sebebi
bir hilafet sisteminin olmamasıdır
çünkü günümüzde müslümanlar
emperyalizme karşı kendi menfaatlerini koruyamamaktadır
sebebi onların başında ajan yöneticiler olmasıdır.
çözüm ümmetin menfaatlerini koruyacak
raşidi hilafet devletinin kurulmasıdır
tüm inananların bunun için çalışması farzdır
ama atakuşun dedigine bakarsak yanlızca kendini kurtaranlar bu gaye için çalışabilir
kimsede bu iddiayı ortaya koyamayacagından dolayısıyla
kimsenin bu gaye için çalışmasına luzum kalmayacaktır
bu görüş islamın hakimiyetinin önündeki en büyük engellerdendir
çünkü müslümanları islamın hakimiyetini kurma görevini
yerine getirme anlayışından geri bırakır
ayrıca tek tek bireylerin düzgün yaşantılarındanda bir islam devleti oluşmaz
çünkü bu eşyanın tabiyatına aykırıdır
bir sistem ancak bu sistemi kurmak isteyen bir kitle tarafından
bilinçli ve amaca yönelik çalışmalarla kurulur
Hz. muhammetin kurdugu devlet bunun en bariz örnegidir.
o aldıgı vahiy dogrultusunda bu amacı gerçekleştirmek için çalışmış ve bu konuda bize bir örneklik yada metod bırakmıştır.
günümüzde inanırlara düşen bu metoda göre islamın hakimiyetini tesis etmektir.
hem dünya hemde ahiretimizin kurtulma yolu budur
Sevgili Atakus;
Sizi anliyorum. Ictenliginize butun kalbimle inaniyorum. Sizin gercekten iyi bir musluman oldugunuza eminim. Benim annem ve anneannem gibi dusunuyorsunuz.. Onlar da sizin gibi hayal icinde yuzerlerdi.. Onlari elbette canimdan cok severdim ama, onlar gercekci degillerdi...
Bence Islam'in sorunlarindan biri de bu..
Yani, guzel, saf, bakir dusunceleri herkesden beklemeleri.. Kuvvetli bir organizasyona bas vurmamalari.. Allah'in herseyi onlar adina basaracagina inanmalari.. Bu is icin kendi kisisel inisiyatiflerini kullanmamalari.. Oturup, dua edip, beklemeleri..
Acaba Allah sizden boyle yapmanizi mi bekliyor,istiyor, sevgili Atakus?.. Emin misiniz?
Biraz saldirgan, disa donuk ve menfaatperest olsaniz ne olur, batililar gibi?.. Bati Hristiyanligi ve kendi yasam tarzini boyle koruyor. Siz ne yapiyorsunuz Allah askina? Hic bir sey!
Tatli su muslunanligi yapiyorsunuz. Sizler gercek musluman degilsiniz. Islam'in, gercekten inanan ve dava adami olan, ama, ayni zamanda sizin dediginiz ve istediginiz gibi olan bir lidere gereksinimi vardir sevgili Atakus..
Ben oteden beri, yani yillardir soylerim. Benim hastalarimin arasinda Cezayirde adam oldurulmesini onaylayan kokten dinci Cezayirli vardir, Fasli, Iranli, Misirli, Irakli, Pakistanli ve Hindistanli vardir. Sizin adini duymadiginiz musluman ulkelerden olanlar vardir..
Sizin gibi dusuneni yalniz Turk'ler arasinda gordum ve duydum.. Bu ne garip bir tecelli!..
Siz kimsiniz, nesiniz, sayin Atakus?. Kimi, nasil ikna edeceksiniz? Ben kotu olun demiyorum. Kati olun demiyorum. Ama gercekci olun diyorum. Hristiyanlar cok gercekci..
Islam aleminin oyle dilenci gibi yalvarmakla, yakarmakla, iyiliklerini deklare etmekle kendini toplamasina, kalkinmasina olanak yoktur.
Islam alemi "hard ball" oynamak zorundadir.. Baseball biliyorsaniz, bu terimin ne kadar onemli oldugunu anlarsiniz. Yani topu, elinizden geldigi kadar hizli atacaksiniz. Yani olabileceginiz kadar gaddar ve ayni zamanda becerikli, duygusal ve bilgili olacaksiniz. Yani kazanmak icin elinizden gelen her seyi yapacaksiniz........
Bence Islam akintiya terkedilmis bir kayik gibi, rastgele bir yone dogru ilerlemektedir. Belli bir politikasi, ortak anlayisi ve sorunlarina cozum yolu bulma olanagi yoktur. Ben Halifeligi teklif ettim. Ne dindarlar, ne dinsizler, ne de ikisinin arasi benim bu gorusumu kabul etti..
Dogrusu destek bekliyordum, en azindan dindarlar arasindan. Bulamadim..
Sasirdim.. Halifeligi ben daha cok Papalik gibi birlestirici bir sistem olarak goruyordum..
Yanilmisim..
Ilk Halife olmayi isterdim ama, siz Haci'nin basiniza ilk halife olmasini istemezdiniz. Haci yaptigi isleri cok ciddiye alan biridir. Islam'a biraz fazla gelebilir... Ozellikle sizin gibi tatli su muslumanlari icin gercekten coktur.. cooooooooooook. keh keh keh..
Yine de sizin hakkinizda cok olumlu dusunuyor Haci..
Ama kendi içinde oynuyor.
Sorun da bu.
Eger bu oyunu dışa dogru oynasaydı şimdi AB den çok daha güçlü bir birlik oluşurdu.
Ancak öteden beri gelen bu yalnışlıklar sislsilesi islam aleminin kendi içerisinde çelişkilerle boguşmasına neden olmuştur.
Bunun nedeni de arapların tutumudur.
Arkasından osmanlının kendini yenilikler kapatması rol oynamıştır.
Halbuki osmalı yeniliklere açık olup birşeltirici ve kaynatıcı rol üstlenseydi şimdiki cografya çok farklı olurdu.
Batı bir süre sonra islam eleminin bu yumuşak karnını görüp oraya çalışmış ve başarılıda olmuştur.
Tüm islam alemini birbirine düşürerek onları uyutmuştur.
Ve artık geç kalınmıştır.
Bakınız islam alemi şu Afganistan olayında bile bölündü.
İran Amerikayı haklı buldu
Arap yarmadası oldugu gibi Amerikanın kucagında.
Bu parçalanmışlıgı nasıl yok edeceksiniz?
Atı alan üsküdarı geçti.
Tek çare batı ile işbirligi.
Sevgili MGK;
Benim bahsettigim hard ball bu degil. Ben curve ball seklinde atilan hard ball'dan bahsediyorum. Akilli hard ball'dan..
Bu aptalca bir saldiri.. Terorizm. Bu aslinda Baseball'da faul.. Topu birinin kafasina atip, kafasini patlatmak demek..