HACI (Login omerusta) from IP address 66.31.118.77
AHLAKSIZ VE NAMUSLU KULLARI
Ilginc zamanlarda yasiyoruz.. Belki de bir gecis donemi, icinde bulundugumuz zaman..Dinselliken, dinsizlige gecilen bir zaman.. Kimbilir kac yil once baslamis ve daha kac yil surecek bir surecin
icindeyiz. Geliyor muyuz, yoksa gidiyor muyuz, bilmiyoruz.
Islam’i ve butun dinleri sorguluyoruz.. Kur’ani cimbizliyoruz.. Tumunu ahlaksizlikla sucluyoruz.. Arada bir sinire dokundugumuzu hissediyoruz ama, hepsi o kadar. Akla hitap edemiyoruz.. Mantikli sandigimiz elestirilerimiz musluman kalplerden yansiyor ve musluman akillara ugramadan suphenin karanlik bilinmezliginde kaybolup gidiyor.. Bize herhangi bir tepki gelmiyor.. Kimbilir, musluman kalpler neler cekiyor, musluman akillardan neler geciyor?
Ister istemez, Allah’la karsi karsiya birakiyor bizi bu
sessizlik, ilgisizlik, vurdumduymazlik. Bu keresinde Allah’a kiziyoruz.. Baska ne yapabiliriz ki? Bizi olmayan bir varliga karsi kizmanin sacmaligini hissettiren bu inatci muslumanlara mi kizmaliyiz? Bu zavalli garibanlara mi, bizleri kendilerini yanlis yola saptiran, olmayan bir yaratici ile karsi karsiya biraktiklari icin? Yoksa onlarin Allah’ina mi?
Dogrusu ben usandim artik.. Hic bir sey farketmiyor..
Savunamayacaklari iddialara akil ve gonullerini kapatan, onlari yanitlamayi reddeden bu insanlara Allah’in disinda hic bir arac ile ulasmaya olanak yok.
Bize gore O da olmadigina gore, bizim onlara ulasmamiza olanak yok. Ahlaksiz Allah’a butun varliklari ile baglanan bu namuslu muslunmanlar icin, Allah’i ahlaka davet etmekten baska caremiz yok.. O belki mumkun ama, bizim namuslu muslumanlari Allah’in ahlaksizligindan uzaklastirmak mumkun degil..
Dedim ya, ilginc zamanlarda yasiyoruz.. Ilginc insanlar arasinda..
Ahlaksiz Allah’a tapan namuslu muslumanlar arasinda..
Sevgili Hacı
Aslında istemeden, kırma insanları! Hani, bir deyim vardır; "Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz."
Bu forum alanında, başlangıçta, din sayfasına hiç bulaşmak istememiştim. Çekti işte! Bilim sayfasında son yazdığın iletinde, evrim teorisi konusunda, müslümanları etkiliyecek, mantık ve akıl dizgindeki muhakeme gücün bana göre çok yaratıcı. Evrim çok uzun bir süreç. Toplum bilimi için de bu geçerli değil mi?
Şimdilik kendini de, başkalarını da üzme lütfen...
Ne olursa olsun, sana ihtiyacımız var, bunu unutma lütfen...
Sevgi ile kal.
Esenlikler.
Vah zavallı; Müeyyidesini hissetmediğin bir alanda kendi kendine atın tutun... Sizdeki yürek bu kadar işte... Sizde ki akıl bu... Ot aklı... Zavallı...
Perihan hanmim ,bu H1nz1r Hac1 otkafal1 deyil,cok uslu adamda biraz Almanlik var bunda, nerden bulast1ysa.
Sadist bir adam.Insanlara ruhen izd1rap cektirmeyi cok seviyor.Helede inanan insanlara bay1l1yor sitres yapmaya.Helede müslümanlara özellikle allerjisi var.
Bilsin bilmesin,dogru veya yanl1s sallar gitsin.
Tanri yok diyor.Bu kendi sorunu,ama bizide rahat b1rakm1yor.Cimdikleyip duruyor.
Cokta cabuk k1zar.Küfür Hacida gani.Dersin 16 lik cocuk.
Yahu belki kap1 d1sardakileri göremiyorsun.
Boy aynas1n1n kars1s1na gec,bir bak kendine,seni
yaratan1n seninebicim yarattigini bir düsün.
Üstelikte doktorsun.Tanr1 ihtiyac1n olur diye yedek damar bile koymus vücuduna.
Ama iman olay1 san1ld1g1 kadar kolaydeyil, asl1nda en zor olandir Islämda.
Nice insanlar Müslüman kisvesi Alt1nda imans1z gitmislerdir.Bir ömrü bu ugurda eskittigi halde.
Mürlümanlik,cahil kisilerin deyil bilge kisilerin anlayabileceyi bir dindir.
Hac1 cahil deyilde,cocuklukta bir vitamini eksik aldigindan beyninde al1c1n1n birinde bir ar1za meydana gelmis.Herseyi güzel anl1yorda TEKI tan1mlamada cok zorlan1yor.
Bak1rköy akil hastanesine bir ressam getirirler.Her türlü resmi en güzel sekilde yapmas1na kars1l1k merdiveni bir ilk okul cocugu kadar beceremiyor.
Bu hastay1 gören dr.Mazhar Osman rapora söyle bir yaz1 düser.
Tedavisi yoktur.Eve gitmesinde bir sak1nca bulunmamaktad1r ,ISIRMAZDA .
Bizim Hac1 1s1r1yorda.Ne yapacagiz simdi bilemiyorum ?
BİZ HACİYA LAIŞTIK KENDİSİ KENDİSİNE GÖRE MANTIK HATASI İÇİNDE
August 25 2001, 2:42 PM
Ule kardeşim haci sen bi aralar Allah izin verirse Allah akıl versin gibi dualar ediyordun inkar etme sakın bulup onları yapıştırırım şimdi peki eğer olmayan bir varlıksa haşa ... sen ansıl oluyorda olmayan şeylerle uğraşıyorsun biraz düşün sonunda bulacaksın TANRI HERKESİ KORUSUN AMİN
MUSLUMANLARI ISIRIYORUM AMA, ONLARA DIS GECIREMIYORUM..
August 25 2001, 3:47 PM
Ergenekon kardes;
Bana yanit yazan bir iki muslumandan birisin.. Nerde digerleri diye hic dusundun mu? Bak Perihan nasil da celallendi.. Allah'i himayesi altina aldi... O'nun basina bir seyler gelsin istemiyor. Ne de olsa eski ve yasli bir Allah O.. Gucsuz.. Kendini savunamaz.. keh keh keh.. Perihan ustlendi O'nu savunmayi.. Bu dunyada saskin mi yok.. Ama ben kizmiyorum dogrusu.. Bana gelen tepkilerden cogunun gercek inanirlardan kaynak almadigini biliyorum. Bizim babayigit muslumanlar uyuyorlar ve boyle durumlara hic aldirmiyorlar. Bak Bedirhan, bir laf etti kacti gitti. Haci Ali uzun uzun yazarken, birden kayboldu. Dilemma ise hic gorunmedi.. Ben buna bir baska iletimde Efe Stratejisi demistim.. Cok etkili bir strateji.. Ise yariyor.. Bizim Turk'lerin savaslarda uyguladigi eski bir stratejiye benziyor.. Hani su, zayif gorunup, dusmandan cekilme ve etrafini kusatarak onu yok etme stratejisi.. Bizim muslumanlar da ses cikarmayarak, zayif gorunuyorlar. Ama onlarin ne zaman ne yapacagi hic belli olmaz.. Sen asil bana acimalisin.. Muslumanlara aciyacagina.. Bir sure sonra onlar ortaya cikinca ben ne yapacam deyip duruyorum..
Unutma, muslumanlarla basa cikmak o kadar kolay is degildir.. Bak onlar 1400 yil ne buyuk guclukler icinde bugunlere kadar gelmisler.. Bir de adam olsalar ve ilerleseler diyorum.. Yasamayi beceriyorlar da, yukselmeyi, cagdaslasmayi, ilerlemeyi beceremiyorlar.
Gafiller..
Haci
Not: Ben onlardan nefret etmiyorum ve hic bir zaman da etmedim (gercek muslumanlardan yani, calan cirpan kismindan degil, onlardan her zaman tiksindim) Kendilerini derleyip toplamalari ve sorulari yanitlayabilmeleri icin onlara zaman bile kazandiriyorum. Ben aslinda muslumanlari isiriyorum da, onlara bir turlu dis geciremiyorum.. Cok kalin derileri var..
iki gündür bilgisayardan uzaktım
bu yüzden formu takip edemedim
burada her yazıya karşılık vermek diye bir iddiamız yok
hele sık tekrarlanan konulara her defasında katılmak
insanı sıkıyor
örnegin ahlak kavramı çok yazılıldı ve çizildi
siz sırf tepki toplayıp tartışmak için bu konuyu çok sivri bir şekilde ele aldınız -dinlerin ahlaksızlıgı-
bu yüzden yazı yazmak istemedim
islama atfettiginiz hiç bir şey ahlaksızlık degildir
el kesmek bir cezadır ahlakla ilgisi yoktur
cariyelerin durumu sosyal bir olaydır ve oldukça ahlaki ve insalcıldır
kölelikte öyle insalcıldır
zinayı ahlaki olarak gördügünüzü söylediniz en azından çagımızda
ama bunun boşanma sebebide oldugunu belirtiniz
ahlaki olan bir şey nasıl boşanma sebebi oluyorsa anlamadım
yani bizim dindarların ahlak anlayışıyla
meteryalislerin kapitalislerin ve kominislerin ahlak anlayışı aynı degil
bu yüzden farklı anlayışlar olabilir mesele bundan ibaret
bizim ahlakımız bize sizin ahlakınız sizin olsun
ama işi daha ileri götürüp allahın ahlaksızlıgından bahsetmek asıl ahlaksızlık olsa getrek
sizi ahlaklı olmaya davet ediyorum
Sevgili Bedirhan;
Sen benin iletimin ozunu yeterince anlamamissin.
Konu aslinda bir seyin ahlaksiz olup olmadigi bile degil. Ahlaksiz bile olsa ona karsi takinilan tutum. Hirsizlik ve kadin haklari bunlardan ikisi..
Kur'anin bu tur kavramlara karsi takindigi tavir cagdas acidan bakinca ahlaksiz. Cunku cok asiri..
Kur'ani Allah yazdigina gore,
Cagdas acidan bakinca,
Allah ahlaksiz..
Bence konu bu kadar basit..
Benim ahlaksiz olmama gelince,
Sana ve senin gibi dusunenlere gore benin bu goruslerim ahlaksiz olabilir..
Cunku sen soruna tam karsi zaviyeden bakiyorsun ve oradan benim gorusumu ahlaksiz olarak degerlendirebiliyorsun.
Zaten ben de bunlari ifade etmek istiyorum. Bundan binlerce yil oncesi icin gecerli ahlak anlayisi bugunku ahlak anlayisini o gun icin ahlaksiz kiliyor.
Bu durumda o gunku anlayis da bu gun icin ahlaksiz.
Butun bunlardan dinler sorumlu oldugu icin
Dinler ahlaksiz.
Dinlerin patron kim?
Ayni seyleri soyluyoruz, sayin Bedirhan.
Ayni seyleri..
Aramizda en ufak bir fark bile yok..
Beni anlayan bir bagayigit muslumansin sen...
sevgili hacı
çagdaş ahlaktan ve degişimden bahsediyorsun
ama bizim taraftan ahlakta bir degişim veya degişiklik imkansız
bunun iki sebebi var
bir bizim tabi oladugumuz ahlak sistemi degişmez fikirler üzerine kurulu ve çaglar üstü biz böyle inanıyoruz
ikincisi aslen insanın degişmezligi çünkü insanın yapısı degişmez insanı insan yapan özelikler içgüdüleri
organik ihtiyaçları ve sahip oldugu fikirlerdir
içgüdüler ve organik ihtiyaçlar aynıdır ve bunların degişmesinden bahsedilmez fikirler ise ilk maddede ele alındıgı gibidir yani vahya dayanır degişmez kurallardır
degişen yanlızca şekillerdir yani ata binen insanlar
arabaya binmeye başlamış elbiselerimiz veya kullandıgımız eşyalar degişmiştir insanda bir degişim yoktur ahlakın ise degişen maddi şekillerle bir ilgisi yoktur
mesele günümüz düzenlerinin ve otoritelerinin islamdan uzaklaşması ve ahlak adı altında ahlaksızlıgı yaymasıdır yani günümüzde her şey yer degiştirmiştir
dinler ahlaksız insan kitlelerine ahlakı getirmiştir
yanlızca islamı kasdetmiyorum
örnegin konfiçyüscülük ahlaki bir dindir ve dinini ahlak üzerine kurmuştur
islam neyi emreder
-anne ve babaya iteati
-yalan söylememeyi
-hırsızlık yapmamayı
-dedikodu yapmamayı
-rüşvet yememeyi
-nankörlük yapmamayı
-zina yapmamayı
-komşuluk haklarına önem göstermeyi
-fakirlere yardım yapmayı
bunları artıralım hangisi ahlaka aykırı hangisi ahlaksız
ve islam toplumları tarih boyunca en ahlaklı toplumlar oluşturmuşlardır
bu noktada 1400 sene önceki islam toplumu günümüz toplumlarından çok daha ahlaklıdırlar
insanlar dükkanlarını açık bırakarak rahatlıkla camiye ibadet etmeye giderler
öyle bir ahlaklı toplum oluşmuşturki dükkanını soyulacagını hiç bir kimse düşünmez bu cumhuriyet zamanına kadar devam etmiştir
öyle zamanlar olmuşturki bir tane fakir bulunamadıgında toplanan zekatları dagıtmak mümkün olmamış vu bu parayla hanlar yapılarak yolcuların hizmetine sunulmuştur
zenginler mallarını vakıf yaparak halkının hizmetine sunmuş ama günümüzdeki modern ahlaka sahip alçaklar bu vakıflara el koyarak vakıf mallarını talan etmişlerdir
ve etmektedirler
batılı yazarların yazdıklarına göre merkezi yerlere kumbaralar konmuş ve orada toplanan paraları ihtiyaç sahipleri alır daha sonra işini halleden ihtiyaç sahibi bu parayı yerine tekrar koyarak diger ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını görmesine olanak hazırlamıştır
ve böylelikle ne yardım eden nede yardım edilenin kimligi gizli kalarak insan onuru zedelenmeden işler halledilmiştir
hadi bunu modern toplumda bir denesene
senin itirazın islam ahlakına olamaz kimse iddia edemez
senin itirazaın ceza hükümlerine
evet anlıyorum islam sisteminin olmadıgı bir yerde bu cezalar çok canice olabilir
çünkü sistem ahlaksızlıgı kendi üretiyor
hırsızlıgı
rüşveti
zinayı vb.
sonrada bu şekilde cezalandırması zulümdür
ama islam sisteminde bu cezalar gereklidir çünkü islam tüm kötülükleri ortadan kaldırır bunların yollarınıda ortadan kaldırır
islam toplumlarında suç en az düzeydedir yani enderdir
yinede bu suçun işleyenler gerçekten islah olmaz kişilerdir
bu yüzdende insanlar yaptıkları suçun bedelini en agır şekilde ödeyerek bir daha işlemeyecek hale getirilirler
örnegin elleri kesilen hırsız birdaha hırsızlık yapamaz
bu mükemmel bir cezadır
yada bir katil öldürülülerek bir daha cinayet işlemesi tamamen engellenir
yani islam önce suça giden yolları tamamen kapatır
hala suç işleyen insanlar varsa bir daha o suçu işlemeyecek hale getirilir
ve islam toplumunda kesinlikle suçlar istisnadır
bunun delili hadler(cezalar)çok az uygulanmıştır naden uygulansınki zaten ortada suç yoktur
insanları ahlaklıdır
günümüzde bile uzun yıllardır islam nizamının uygulanmamasına ve kapitalis ve diktatörlüklerle yönetilmesine ragmen halkı müslüman olan ülkeler en az suç işleyen toplumlardır
ülkedeki yolsuzluklar ve rüşveti soruyorsan bunun sorumlusu islam degil insanları bozan laik kapitalis sistemdir yani modern ahlaktır
şuan dünyadaki ahlak ayırt etmiyorum tüm dünyadaki ahlak midemi bulandırmaktadır
alın modern ahlakınız sizin olsun
zaten ümmetin başına ne geldiyse ta osmanlıdan beri modernik sevdasından geldi
ahlaksızlık kendini yaratan allaha nankörlük etmendir
August 27 2001, 1:40 AM
sayın oguz kimsenin allahı yarattıgı yok
o siz onu inkar etsenizde zaten var olacaktır
zaten ahirette bu gerçegi geçte olsa farkedeceksiniz
olan bir şeyin varlıgı ispatlanmaz
o zaman neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz
dünyadaki ve kainattaki hatta insandaki müthiş düzen zaten onun varlıgını gerekli kılıyor
ya siz etrafınıza bakmıyor araştırmıyorsunuz
yada bilerek inkar ediyorsunuz
bana bir cevap verin
bu insandaki müthiş düzen bir düzen bilinç sahibi bir düzen verici olmadan gerçekleşe bilirmi
mesela ben şamanis bir ateisken
beni allah inancına ulaştıran şey gözümdeki ve kulagımdaki mühendislik harikası olmuştu
evet ışıgı ve sesi bilmiyen tek hücreli organizmalar
nasıl olurda ışıgı ve sesi beyne iletecek o olagan üstü organları oluşturdular
lütfen biraz düşünün sonra yazın
Bedirhan'a karsi gelen, bana da karsi gelendir..
Kufurle, ahlaksizlikla inanclarinizi savunamazsiniz.
Bedirhan bu forumda Islam'i savunan en kaliteli insanlardan biridir..
Kufur ve hakaretle hic bir yere ulasamazsiniz..
Sizi destekleyecegimi saniyorsaniz, buyuk bir yanilgi ve ihanet icindesiniz..
Musluman olmayi, sizi desteklemeye yegleyecegimi bilmenizi isterim.
Lutfen kendinize geliniz....
Biz kendimizdeyiz Haci, merak etme sen bizi! Yazimda hakaret unsuru olarak nitelenebilecek bir seyin oldugunu sanmiyorum. Insan vücudunun dogal bir islevine iliskin cok masumane bir soruydu, bedirhana yönelttigim. Bedirhanin bundan alinacak kadar cit kirildim bir muhterem oldugunu da sanmiyorum. Sonra, sen degil miydin, baska bir forumda biraktigin bir reklam yazinda, alternativforumda yeterince özgürlügün olmadigindan salya sümük aglasan? himaye altina alinmasi gereken insanlarin oldugunu da nereden cikariyorsun, birak onlar kendilerini savunsunlar. Hamam giren terler, kacacaklarindan korkuyorsan, bu yersiz bir korku.
Valla müslüman olma tehdidinde bulunmussun. Yine valla, bu santajinla beni fazla etkilemezsin. Bu durumda, eblehlerin sayisi bir artar , o kadar!
Böyle gereksiz, sinir bozucu müdahalelerden kacinmani, ben de senden rica ediyorum, bu sekilde yararli sonuclar elde edilebilecegine pek inanmiyorum da ben!
Muhteremlerin nezdinde, baska yollardan puan toplamaya calismana diyecek bi seyim olamaz!
Ilginc bir takdik guduyorsun Ateistinallahi.. Ona buna saldirarak onlari Allah'siz yapmak.. Herkesi kendin gibi sanma.. Senin butun amacin saldirmak, asagilamak. Ateistlerin cirkin yuzunu gosteriyorsun. Belki de ahlaksiz bir muslumansin.. Oyle misin acaba? Bu konuda bir fikrin varsa onlari duzgun bir sekilde ifade et. Bu forumu izleyenlerin seni anlayabilecek duzeyde olduklarina eminim. Sonra bir seyi daha hatirlatmakta yarar var sana. Herkes ahlaksiz olabilir. Allah bile ahlaksiz olabildikten sonra.. Sen ve diger ateistlerin ayricaligi mi var?.. Ozgurluk demek ozgur olarak kufretmek, hakaret etmek demek degildir. Sen daha temel kavramlari anlamada zorluk cekiyorsun. Ateizm hakkinda kimbilir ne yanlis seyler dusunuyorsun. Sen yine bildigini yap.. Agzin torba degil ki dikeyim.. Benden degilse bile birilerinden, hakettigin yanitlari alacaksindir.. Eminim..
Bedirhan ne yaparsan yap,kendini istediğin kadar kandırmaya çalış,eğer yine de bazı şeylere en azından cevap vermeyi isteyecek kadar,konuyu bir yönüyle ele almaya çalışsanda ,giderek çelişkilerin o kadar büyüyecek ki sonunda altından sen de kalkamayacak ve imana zarar veriyor diye bu eylemlerinden vazgeçeceksin.Bu kaçınılmaz.İnsan değişmezmiş!İnsan hayatı değişimin ta kendisidir.Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama bir çocukluğunu düşün ,şöyle 10 yaşlarındaki çocuğu...O çocuk la sen ne kadar benzersin acaba..İnsan yalnızca biyolojik olarak değişmez, hayatı boyunca,yaşadıkları ,tecrübeler,birikimler öylesine keskin değişimler yaşatırki insana..Her şey içgüdüsel olabilirmi?bu değişimin mekanizmaları o kadar açıkken bu red edilemez.Eskiden atlı vardı,şimdi şoför var . Ne değişti acaba...Gerçekten bir fark göremiyorsun demek..Tamamen yaşam şeklinin ,yaşam tarzının değişmesinin göstergesidir bu.Yaşam alışkanlığının,yaşam dinamiklerinin ve ilgili olarak yaşama biçiminin değiştiğinin göstergesidir!
Zaten bu bakış açısına atladın mı bazı şeyleri savunman felaket zor olacak.ama gözlerini yumarak,mışıl mışıl uyuyarak da ben doğrusunu biliyor ve inanıyorum un ispatı yapılamaz ki!
Sonra bir arkadaşın dediği gibi acılı yediğin zaman onun acısını malum coğrafya da hissediverirsin..olan o olur!
Çağlar üstü olan diyerek nitelendirdiğin ahlak ı hiçbiriniz savunamıyorsunuz.Mışıl mışıl uyuyup bu doğru diye sayıklamanız uyurgezerliğiniz den başka bir şeyi göstermiyor..
Dinlerin bir zarari daha..
Hegel'in cok vezih bir sekilde belirttigi gibi, her sey degisiyor. Degismeyen tek sey "her seyin devamli bir degisim icinde olmasidir".. Bu degisim hemen her seferinde yararlidir, gereklidir. Cunku cagdas toplumlarin belli bir yone dogru ilerlemesini, gelismesini ve bu arada aydinlanmasini saglamaktadir. Cagdasligi onleyen her tutucu caba ahlaksizdir.. Dinler temel olarak, sosyal gelismeye karsi cikan, son derece tutucu kurumlardir. Bu nedenden dolayi da ahlaksiz kurumlardir..
Simdi soyle bir soru sorabilirsiniz.. Peki madem dinler bu kadar tutucu ve insanlarin buyuk cogunlugu dindar, oyleyse neden toplumlar gelisiyor ve ilerliyor?
Her toplum ayni hizla ilerlemiyor. Bazi toplumlar basi cekiyor ve digerlerini de ilerlemeye zorluyor. Bazi ulkelerdeki aydinlar dinin topluma sahip cikmasini onlemis durumda.. Hristiyanli coktan kiliseye cekilmis durumda.. Bugun Avrupa ilerlemeseydi, Japonya da ilerlememis olacakti. Bundan 150 yil oncesine kadar son derece ilkel yontemlerle idare edilen, Orta Cag'dan arta kalan fakir ve geri bir ulke idi Japonya.. Avrupa ornegi Japonya'yi katapult etti. Ayni seyleri muslumanlar neden yapamadi. Cunku Japonlarin tutucu bir dinleri yoktu.. Cunku Japonlar Avrupa medeniyetine ilimli bir gozle bakabiliyorlardi. Cunku Japonlar Avrupa'lilardan nefret etmiyorlardi.. Cunku Japonlar biz Avrupa'dan daha iyiyiz demiyorlardi. Musluman ulkelerinde son 150 yil icinde basarilan ilerlemenin Japonya ile karsilastirilinca ne kadar kucuk oldugu goruluyor. Japonya bugun ABD'den sonra gelen ikinci buyuk ekonomik gucu.. Islam ilerlemeyi onluyor. Islam bir ulkenin aydinlanmasini onluyor. Islam bilimsel falan degil. Evet, bilimsel olabilir ama, bu bilim bati bilimi degil. Kur'andan cikarilan teolojik bilimler.. Fala bakmak gibi birseyler..
Butun dunyanin musluman oldugunu dusunun bir an.. Eminim ki butun ilerleme duracak ve medeniyet gerilemeye baslayacaktir.. Turkiye Avrupa Birligi'ne uye olamazsa, tarihindeki en ciddi yok olma tehlikesi ile karsi karsiya kalacaktir. Hic vakit gecirmeden birseyler yapmali, hem hizla ilerleyen teknolojiyi yakalamali, hem de kendine guvenilir ve guclu dostlar edinmelidir. Yoksa ahlaksiz Islam Turkiye'nin canina ot tikayacaktir.. Turkiye'nin giderek yozlasmasinin temel nedeni Islam'dir.. Din Turkiye'nin en buyuk sorunlarindan biridir. Ekonomi duzelse bile ulkeyi tek basina parcalamaya yetecek bir guctur..
Velhasil, isimiz cok zor..
Sonumuz pek ic acici degil gibi geliyor bana ama, yine de o kadar kotumser olmak istemiyorum..
Evet, dine yuklenmeliyiz ve kendimizi ondan arindirmaya calismaliyiz..
Dinler ahlaksiz kurumlardir.. Cunku dinlerin Allah'i ahlaksizdir..
Düzenli sebze ve meyve tüketiminin, beyin kapasitesinin azalmas?n? önledig<breve>i bildirildi. ABD'de yay?mlanan ‘‘Neuroscience’’ dergisinde ç?kan makaleye göre Amerikal? aras¸t?rmac?lar, 8 ay boyunca düzenli olarak ?spanak ve çilek esasl?, E vitamini takviyeli rejim uygulad?klar? deney farelerinde, normal beslenen dig<breve>er farelerde yas¸la birlikte ortaya ç?kan beyinsel kapasite düs¸üklüg<breve>ünün daha az görüldüg<breve>ünü saptad?lar.
Aras¸t?rmada, günde yar?m kilo çilek ve ?spanaktan olus¸an g?da rejimiyle, farelerin hareketlerinin koordinasyonunda ortaya ç?kabilecek bozukluklar?n engellendig<breve>i ve deneklerin haf?za performanslar?n?n azalmad?g<breve>? belirlendi.
Bu kadar agir hakareti hakketmedim dogrusu, ben ve müslümanlik, düsüncesi bile tiksintiye yol acan cinsten. bu talihsiz benzetmenden ötürü özür dilemeni bekliyorum!
Cigeri Kedi'ye teslim edip, Inanc'i Yobaz'in, Ask ve Sevgi'yi de Orospu'larin ilgi ve yetki alanlarina, soktuk mu cümleten, gönül rahatligiyla Ahlaki da sana devredebiliriz!
Ateisligin ne olup ne olmadigi konusunda cirtacagin fetvalari sabirsizlikla bekliyorum.
Üye kayitlari da yapiyor musun?
ATEISTINALLAHI IMIS..
Sen benim Allah'im falan degilsin..
Seni Haci Ali'ye, ARTC'a veya bizim diger azili muslumanlarin yeni tahrat almis ellerine teslim ediyorum..
Isim gucum yok da bir de senle mi ugrasacam, kabak..
saticinin yeteneklisine denk gelmisiz de haberimiz yokmus, hiyarlar kabaklar kalsin, oratlik onlardan kayniyor. Sen bize suradan iki kilo Ahlak ceksene usta. yalniz, testikellesmeden, lütfen. numuneler göz dolduran cinsten, kendine iyi bir kompensazyon alani secmis gibisin. kisilik erozyonuna da karsi iyi gelir!
Hacı;arkadaş kabak istemiyor, ahlak istiyor.Ona şöyle kaymaklı tarafından kütür kütür salamuraya yatmamış türden ahlak sar!iki kilo.Bunun karşılığı olarak da ondan 4 kilo hıyar talep edebilirsin.Ben onda başka birşey olduğunu pek sanmıyorum! heheheheheheh
ben yazımda degişmeyi inkar etmedim
degişim kaçınılmaz bir sonuçtur
ama degişen şekillerdir dedim öz hiç bir zaman degişmez
şimdi günümüz toplumlarındaki gelişme gerçekten çok mu iyi insanı gerçekten memnun edebiliyormu
hayır yüzbin kere hayır
batının yeniden arayışa girmesinde ki temel sebeb nedir sizce
degişimden kasıt teknolojiyse tama kabul batı teknolojide ileri gitti ama bunu tek başınamı gerçekleştirdi ondalık sayı sistemini bile müslümanlardan aldılar
ronesansı bile arapça çevirilerden kazandıkları helenislik ve roma fikirleriyle gerçekleştirdiler
çünkü kendi kaynaklarında o döneme ait bir şey kalmamıştı
yani teknoloji evrenseldir kimsenin mülkü degildir
kim bilgiye yatırım yaparsa o teknolojide ilerler
ama batı teknolojideki ilerlemesine ragmen insanı mutlu edemedi
çünkü o insanı iyi tanımlıyamadı
insanları şehirlere esir ederek bir makina dişlisi ve tüketim ve üretim aracı olarak gördü
günümüz insanı mutsuzdur kimse halinden memnun degildir
sitres sikıntı deprasyon en çopk kulanılan kelimelerdir
dogayı tahrip ederek ve her şeyi yapaylaştırarak insanı dogadan ayırdılar buda insanı özünden ayırdı
kapitalizmin verdigi aşırı bireyselcilik anlayışı ve menfaatci bakış açısı insanı yanlızlaştırdı
insanlar babalarına bile güvenmemeye başladı
para en büyük amaç haline geldi ve insanlar her şeylerini para üzerine kurarak tüm erdemliliklerini para ugruna harcadılar
allaha kulluk yerini çok uluslu şirketlere kulluga bıraktı.
bedirhan
selam sevgi ve dua ile.......................
ISLAM INSANLIGI KURTARMAKTAN ACIZ, AHLAKSIZLARIN ELINDE BECERIKSIZ BIR DINDIR..
August 28 2001, 3:06 AM
Bedirhan'in bazi temel sorunlardaki dusuncelerinde hakli olduguna inaniyorum. Ancak O'nun tavsiye ettigi cozume, utopik oldugu icin, katilamiyorum.. Saptama dogru ama, cozum yalnis, bence..
Icinde yasadigimiz dunyada medeniyeti, ki giderek tek bir medeniyet olmaya basladi, yoneldigi yonden uzaklastirmamiza olanak yoktur. Gercekci olmaliyiz. Utopik davranmamaliyiz.
Kapitalist sistem kazandi. Kuresellesme bir gercek. Bazilari icin aci da olsa..
Para konusuyor ve ilerde de konusacak. Gecmiste de konusuyordu zaten. Hz. Muhammed zengin biri idi.. Paraya onem veren biri idi. Paraya o kadar cok onem veriyordu ki, onun Allah adina harcanmasini istiyordu. Para Allah kadar degerli idi Muhammed'in gozunde.. Allah'in gozunde.. Acin, bakin, Kur'anda yeri var..
Akilli ve becerikli olanin, kafasiz ve beceriksizden daha basarili olacagi bir sistemi hemen butun dinler ve kapitalizm kabul ediyor. Bunu reddeden veya yumusatan tek sistem sosyalizm.
Dunyanin gidisatina bakinca, teknolojik gelismelere bir noktada dur demek gerektigini goruyorum. Cunku medeniyet ve teknoloji insanligi hizla bir intihara dogru goturuyor. Aylarca, yillarca once yazdim teknoloji ve biyoteknolojinin tehlikelerini.. Doganin sirlarina vakif olmanin insanlarin lehine degil, cok aleyhine bir gelisme olacagindan bahsettim, uzun uzun. Cunku insanlar dogaya karsi olan yaratiklar. Insanlar doganin eseri belki ama, temel olarak ona meydan okuyan ukela yaratiklar...
Toplumun cikari, bireyin cikarina yeglenmelidir.
Bu sozu her onune gelen soyler. Ama kimse toplumun cikarinin ne oldugunu tanimlamaz. Cunku her toplumun kendine gore bir cikari vardir.
Kimsenin "Insanligin cikari, toplumlarin cikarina yeglenmelidir" dedigini duymadim. Cunku bazi ileri ulkeler nereden ve nasil geldiklerini hizla unutarak, kendilerini katapult eden ulkeleri kucuk gormekten cekinmezler. Onlara gore bazi toplumlar insandan bile sayilmazlar. Bu gorus cok yakin zamanlara kadar gecerliligini surdurmustur. Simdi ragbetten dusmus gorunmektedir ama, her an hortlayabilir. Cunku ustunluk megalomanyakligi insanlarin kromozomlarina islenmistir. Genlerinde vardir. Insani olusturan yapi taslarindan biridir. Insanlar yok olmadan onun da yok olmasina olanak yoktur.
Insanligin teknolojiyi, ilerde bir noktada, butun doga sirlari cozulmeden, durduracak bir guce gereksinimi vardir.
Bu guc Islam olabilir(di).. Bedirhan ve diger akli basinda muslumanlar bu gercege vakiftirlar.. Cunku onlar Islam'in bati kapitalizmi gibi, sonuna kadar gitmekten cekinmeyecek bir cilginlik yapmayacagini, biliyorlardir.
Ama Islam batiyi ve kapitalizmi durdurmaktan aciz bir guctur. Maalesef bati, kapitalizm ve teknoloji ilerleyecek ve sonunda insanligi yok edecektir.
Bunu kimse onleyemeyecektir.
Cunkun Islam beceriksizdir..
Cunku Islam cahildir...
Cunku Islam ahlaksizdir..
Dostum,
Benim icin Haci ucuncu siniftir. Yine cirkinligini sergiliyor. Bu adam nedense, siteye gelen her yeni Ateist'e boyle davranir. (benim de ilk yazilarima bu sekilde cevaplar vermisti.) Tahminen tek tabanca olmak gibi bir takintisi var.
Yukaridaki yazisinda, sanki ondan destek istenmis gibi, destek vermeyecegini soyleyerek, Bedirhan'a omuz veriyor. Komik...
Gecmiste Bedirhan'a ana avrat sovmeleri aklima geldikce, neremle gulecegimi sasiriyorum.
Dostum, bu site'de muazzam kufurler edildi. Butun kufurlerin odaginda Haci vardi ve kufur sanatinin en ince ayrintilarini sahsen sergiledi. Sayisiz yazarlardan hic birine degil, kufurler dogrudan Haci'ya edildi. Simdilerde ise, siradan sozleri elestiren bir ahlak havarisi kesildi. Bos ver gec, aldirma. Kendisi tescilli kufurbazdir... Kufur'un en iyisini yapar sonra da;
' Ozgurluk demek ozgur olarak kufretmek, hakaret etmek demek degildir.' der.
Yani buyuk celiski icindedir.
Ne diyor muhterem 'Bedirhan'a karsi gelen bana da karsi gelendir'. Sayisiz sovgu gonderdigi Bedirhan'in, simdi hamisi olmus. Hayret ve ilginc...
Ote taraftan Haci'ya karsi gelmek, cok kotu bir sey, yani Allah'a karsi gelmek gibi bir sey...
Ne diyor muhterem;
'Ilginc bir takdik guduyorsun Ateistinallahi.. Ona buna saldirarak onlari Allah'siz yapmak.. Herkesi kendin gibi sanma.. Senin butun amacin saldirmak, asagilamak.'
Peki bir baska yazisinda ne demis;
'.. Neye devam edecem? Kime saldiracam?' (Zor durumlar baslikli yazi altinda...)
Perhiz ve lahana tursusu; sana saldirma yasak, kendisi kime saldiracagini bilemiyor, saldiracak birini bulamiyor.
Turan Dursun sitesi coktu bitti, neden coktu ve cokmesindeki en buyuk emek kimindir biliyormusun? Fazla dusunme...
Ateistinallahi, 'sen benim Allah'im degilsin' diyerek hafiflik gosteren ve son olarak kabzimalligi secen bu kisi, artik benim defterimde yok. Kisiligini ve kalitesini her sekilde ortaya koymus, tukenmis biridir.
Oguz ve Ateistinallah'i;
Sizlere agiz dolusu kufurle baslayabilirim. Oguz'un bildigi gibi guzel kufredebilirim. Baslayim mi?
Bu forumdaki muslumanlarla arkadasligimiz vardir. Ben radikal bir ateist degilimdir. Ben pragmatigimdir.. Benden daha cok pragmatik olan da vardir.. Gak. Bu forumun muslumanlari Gak'i bana yeglerler.. Tabii sizi bilmeyenler.. Sizi bilselerdi, Gak'la beni pek ayirmazlardi..
Her ikinize de bu forumda yer yok. Cunku her ikiniz de asiriligi temsil ediyorsunuz..
Sizler bu forumun entellektuel duzeyinin cok altindasiniz..
Soyle bir ornek vereyim. Sizin ote tarafdaki karsitiniz ARTC dir..
Haci Ali'nin bile sizlerden cok daha ilimli ve ileri olabildigi durumlari biliyorum..
Size tavsiyem, sapkanizi basiniza koyunuz ve bu forumu terkediniz..
Nereye gidersiniz bilemem..
Ama bizi rahat birakiniz..
Lutfen..
destek ve uyarilarin icin sagol. Haklisin, buraya yazi birakmakla, primatin revirine tacizde bulunmusum farkina varamadan. Gorilin bögürtülerini baska türlü yorumlamak mümkün degil. Her forumda en az bir megalomana rastlamak, Allah'in bize bahsettigi bit lütuf. Tiye alinacak daha elverisli nesneler düsünemiyorum dogrusu, kendi adima! Forum bir hayli genis bir alana yayili, herkesin marke edebilecegi alanlar kuskusuz var ve olmali. Kuru gürültülere pabuc birakmamak gerek, ben ‚asiri' aptalliga, nereden ve kimden gelirse gelsin, karsi yazmaya devam edecegim.
sayın oguz gönderdiginiz iletiler
yanlış bilgi içerikli
ve gerçekleri yansıtmıyor
düzeltme
bu formda kimseni kimsenin hamisi degildir
kimseninde buna ihtiyacı yoktur
insanların birbir lerine verdigi destek ise
adaleti gerçekleştirmek içindir
yada karşılıklı iyi hislerin sonucudur
ayrıca sevgili hacı ile bedirhan hiç küfürleşmemiştir
bedirhan hacıya hiç hakaret etmedigi gibi
hacıdanda hiç hakaret işitmemiştir
zaten benim karşılıklı olarak anaavrat küfürleştigim bir insanla insani veye fikri bir dialoga girmem mümkün degildir
hacı degil kimseylede bu tür bir sürtüşmem olmamıştır
sevgili hacı belki zamanında küfretmiştir ama
her önüne gelene küfretcek kadarda seviyesini düşürmemiştir
bu formda küfrettigi kişiler bir elin parmaklarını geçmez
bu küfürleşmenin ise karşılıklı özel bir elektiriklenmeden oldugunu düşünüyorum
hacının bedirhana küfrettigi iftirasını ispatlamanı talep ediyorum
bu kolaydır çünkü altarnatif formda hiç bir yazı silinmez en fazla çöptenekesindedir
ve senin attıgın iftiradan dolayı özür dilemeni bekliyorum
HACI
SENIN GENE KASINTINMI TUUU LEN?...KELEK!...KEFER!...ISLAMI KORUUYAN HIC BIRIMIZ OLMAYIZ!...ANCAK ONUN SAHIBI O'NA
SAHIP CIKAR!...SEN COK ILERI GIDIYORSUN!.... SABIRIM TASIYOR AGZINI TOPLA!... VALA BASLAYACAAGIMMMM HAAAA!...KEFERLIK ETME!...BENIM BAYRAMLLIK AGZIMI ACTIRMA!...FIRLAMA!.....SANA BU SON I H T A R!....
Hayir Ebuselam da Haci'nin kufrettigi kisi degildir..
Ebuselam'a hakaret etmistir belki, Ebuselam Haci'ya hakaret ettigi icin ve karsilikli suclamalar olmustur ama, oyle galiz kufurlesme olmamistir aramizda. Ebuselam kufur etmez kimseye.. Adami deli eder yalniz.. Gicik vermesini cok iyi bilir. Herne kadar senin gibiler varsa da beni bulur.. Ben cok goze batiyorum..
Sen bak bu muslumanlari bile tanimiyorsun..
Sana bile kufretmedim.. Bana ukelalik yaptigin icin seni biraz fikren tartakladim... Hepsi o kadar.. Kactin gittin.. Aramiz hic de fena degildi.. Arkamdan atip tutuyorsun. Onlari bile yanitlamak istemiyorum..